Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Én sajnos eddig tudtam aludni, aztán inkább kijöttem netezni, apa hagy pihenjen még....

Polányi család, nagyon édes a Peti fiatok!!! Mielőbbi jobbulást Áginak!

Pann, milyen békésen pihen az "időtöltésed"..... :lol:

Kami, a te fiad meg már "nagy"fiú a többiekhez képest :lol: Séta a nagy világban, békésen alvás a jó levegőn, meg minden...:???? :wink:

Zsebori, gratulálok a gyerkőkhöz! Én szívesen elolvasnám a szüléstörténeted, nemcsak azért mert én is ugyanott szülök, hanem úgy egyébként is érdekelne, illetve igen, jó lenne látni képeket a picúrjaidról...... :lol: :lol:
Ha majd egyszer később "több" időd lesz, légyszi osztd meg velünk...... :P

Timi, nem csodálom, hogy megijedtetek :shock: , de az a lényeg, hogy a ctg-re felébredt Lilla és mindent rendben találtak! :wink:

móni, leírtam a tegnapi előadás tematikáját, ha gondolod majd elküldöm mail-ben.

Bea

KépKép
babzsak27

Jó reggelt!

Bea,
Te aztán jó korai vagy! Nagyon megköszönném, ha elküldenéd a tegnapi előadás leírását. Amúgy hasznos volt?

Sági,
Gyönyörű ez a Peti baba :D

Timi,
Az a lényeg, hogy a ctg-n minden rendben volt, azzal meg ne foglalkozz, hogy a kórházban mit gondolnak, nekik az a dolguk, hogy segítsenek az aggódó kismamiknak.

Móni

Kép
móni23

Jó reggelt!

Timó! Szerintem ne érezd magad hülyének, hogy aggódsz! Egyenlőre Te vagy az egyetlen, aki non-stop "felügyelni" tudja, hogy Lillával minden rendben van-e, és én úgy gondolom, hogy inkább menjetek párszor fölöslegesen, minthogy tényleg vmi baj legyen! Szuper egyébként, hogy minden OK, biztos csak rápihen a nagy útra ;)

Kedves Polányi család! Petike gyönyörű baba! Nagyon jók a képek!! A szó pozitív értelmében nagyon irigykedem :P

Kami! Áron látszólag nagyon jót aludt a jó levegőn :D A büszke Apuka meg úgy fest, mint aki legszívesebben mindenkinek dicsekedne aki csak szembe jön, hogy íme, itt a fia :P

Lányok, komolyan, jó ránézni a fényképekre! A gyerekekre, apukákra és nem utolsó sorban az anyukákra! Olyan jó manapság ilyen boldog emberek között "lenni" :P

Ágiboldi! Gondoltam rád tegnap, hogy vajon azért nem jössz, mert Boldi non-stop ébren van. Azért jó, hogy tudsz közben pihenni! :P Meglátod, pár hét és Boldi is megszokja "új" életét :P

Zsebori! Nagy gratula az ikrekhez! És sok-sok energiát kívánok neked! :D

Én jót túráztam tegnap :) Az előadás után elmentem az Árkádba nézelődni, aztán elmentem a férjem elé :D Kezd tök jól betanulni az asszisztense, úgyhogy úgy néz ki, hogy egész emberi időben el tud majd jönni mostantól :P Na, és este még azt is mondta, hogy kezdi látni a fényt az alagút végén :D Ilyet sem hallottam tőle az elmúlt fél évben... De nagyon örülök neki! Sokkal kisimultabb :P
Vendég

Hűűűű, mi ma kezdtük a 38. hetet :P De furi "kimondani" :D
Vendég

Köszi mindenkinek a kedves szavakat!
Továbbítom anyucinak. (Biztos sok mondanivalója lesz, ha ideülhet majd).
Timi, örülünk, hogy minden rendben volt, és én is azt mondom, hogy inkább menjetek be 5-ször is feleslegesen, mint egyszer nem, szükség esetén. Soha nem bocsájtanátok meg Magatoknak.
Mindenkinek jó egészséget!
Vendég

Sziasztok! :)

Húú, ma reggel már jól kifárasztottam magam! :) Tegnap már nem volt erőm felmosni és felporszívózni (a konyha és fürdő sterilizálása után), úgyhogy ez ma reggelre maradt. Azért ilyen korán, mert nemsokára jön az egyik ex kolléganőm, utána meg menni kell a kórházba. Meg már be is vásároltam! :D :D

Igazatok van, inkább többször menjünk be feleslegesen, minthogy egyszer a bajra! Tényleg soha nem bocsájtanám meg magamnak, hogy nem figyeltem eléggé a babára!!!!

Barbi!
Na, remélem akkor helyreáll nálatok a családi rend, mármint hogy apa emberi időben ér haza! Nálunk ma pasi nap van, 6-8ig focizik Bali a haverokkal! :) Persze mondta, ha bármi van, hívjam! :D :D

Péntek este megyünk van Gogh kiállításra!!! :D :D Azt hiszem nem fogok sorban állni, kihasználva a pocakomat előre kérem magam a sorban! Remélem sikerül! :lol: :lol: :lol: (milyen kis gonosz vagyok)

Timi
Kép Kép
timocska

Móni, Bea!
Jól vagytok?

Anyukák, hogy telt az éjszaka? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Nálunk ma jön a védőnéni! Össze kéne szedni magam :?

Lányok, begépeltem a tegnapi előadást, és feldobom, mert aki még szülés előtt áll és normál szülés várható, annak szerintem nagyon hasznos! Akit nem érint, az ugorja ;)

Én most értettem meg igazán, hogy mekkora szerepe lehet az apukáknak ha jelen vannak a szülésnél! :) A lényeg röviden annyi volt, hogy Apukának nem szabad úgy felfogni az egészet, hogy a párjának baromira fáj, és ő nem tud segíteni, és ez rossz. Mindkét félnek tudnia kell ellazulni! A javaslat az volt, hogy a fájások közötti szünet vége előtt 15-20 másodperccel az ember helyezze magát kényelembe, lazuljon el, és "adja át magát" a fájdalomnak (amit Róki is írt!!). Nem szabad görcsösnek lenni, és megfeszíteni magunkat, mert az nagyon sok energiát elvesz, és lassítja a folyamatot! Ki is próbáltuk, hogy ha csak a fogait szorítja össze baromi erősen az ember, vagy ráncolja a homlokát de nagyon, akkor egy idő után a has is megfeszül! Ez pedig ahhoz vezet, hogy az összehúzódás során az energia egy része fordítódik csak a méhszáj tágulására, a másik a feszültség feloldására - ergo hosszabbodik a vajúdás. Persze ez nagyon kisarkítva, mert nincs olyan, aki kisimulva, mosolyogva vajúdik, a lényeg azon van, hogy amennyire csak tudunk, tudatosan kell ellazulni, és még azelőtt, hogy jönne a következő fájás - amikor jön, akkor már arra kell koncentrálni, hogy amennyire csak lehet, maradjunk ellazulva! A párunk ebben nem úgy tud segíteni, hogy mondogatja, hogy "Lazíts!", hanem pl. simogatja az arcunkat, vagy a kezünket, stb: lehet mondani, hogy kinek mi esne jól :) A lazításra azt javasolta a nő, hogy elég jól be lehet gyakorolni, hogy gyorsan menjen, ha 1 hétig naponta legalább egyszer végigcsinálja az ember az alábbi gyakolatot:
Kényelmesen elhelyezkedsz akárhol, akárhogy ahogy jól esik. Becsukod a szemed. Végig gondolod, hogy nem szorít-e vmi, és tényleg minden kényelmes-e. Ellazulsz. Érzed ahogy a nyugalom szétárad benned. Végig mész a testeden, és mindent ellazítasz: lábujjak, lábfej, boka, lábszár, térd, comb, fenék, has, gát, hát, karok, vállak, nyak, arc. Lazulsz, lazulsz, lazulsz és szép mély levegőket veszel. Aztán ha vége a fájásnak, szép fokozatosan kinyitod a szemed, óvatosan megmozdulsz, stb :)
Azt mondta a nőci, hogy 1 hét után simán eljut oda az ember, hogy nem kell a testrészeken gondolatban végig mennie, hanem csak becsukod a szemed és mindenhol ellazulsz! :)
Remélem lesz akinek segít! :P
Vendég

Barbi!
Ez nagyon klassz, ahogy leírtad! Tudom, hogy nálam nem aktuális, de azért érdekes volt. Viszont: nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de legutóbb, amikor 10 perces fájásaim voltak és apa próbált csitítgatni, simogatni, puszilgatni, azt hittem kiüldözöm a világból! Olyan agresszió és hiszti jött rám, hogy mit simogat ez itt, nem is érti miről van szó stb. Szóval nekem ez tuti nem jönne be!!! Sőt, az is felmerült, hogy ha sima szülés lesz, ne is legyen benn, mert biztos megbántanám... én egyszerűen agresszív és hisztis lettem a fájdalomtól!!! :evil: :evil: :evil: (hülye vagyok???)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Megértelek, és félek, hogy én is így reagálom majd le a dolgot, de ha előre megbeszélitek, hogy ez most nem neki szól, és ezt elfogadja, és ezt a pár órát tényleg neked/nektek szenteli, akkor szerintem működőképes a dolog! Biztos nem egyszerű!
Ja, és nem kell feltétlenül simogatni ;) Lehet, hogy elég ha csak csöndben melletted van és fogja a kezed, vagy a homlokdra teszi a kezét, stb! Ebben a helyzetben Neked kell megmondani, hogy mi esne jól, mit hogy szeretnél, és ezt ő elfogadja! Persze ebbe az is beletartozhat, hogy nem szeretnéd, hogy ott legyen! Nagyon egyén-függő!
Hú, micsoda pszichológus lettem :D Ne érts/értsetek félre, nem okoskodni akarok!
Vendég

Barbi!
Igazad van, itt tényleg MI vagyunk a legfontosabbak és apának kell partnernek lenni (legalábbis ez az én meglátásom). És tényleg jó ezt előre megbeszélni, hogy a hiszti és az agresszió nem neki szól, hanem a körülményeknek! :) Azt biztos jól esne, ha fogná a kezem, de azt nem szeretném, ha simogatna, duruzsolna a fülembe! Ezeket majd utána! :D :D
És ez nagyon egyén függő, hogy kinek mi esik jól, ki mit visel el a másiktól!

Gabi!
Mi újság? Egyben vagy még? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!
Timi, Barbi! Én is nagyon féltem szülés előtt, hogy agresszív-indulatos leszek (talán még káromkodni is fogok, bár ez nem jellemző rám) majd ha jönnek az egyre erősebb fájások. Én lepődtem meg a legjobban, hogy Nem! Kissebb gondom is nagyobb volt akkor annál, hogy arra fecséreljem az energiámat, hogy ilyen legyek! Sokat olvastam szülés előtt a helyes légzésről, próbáltam alkalmazni és az lekötött. Szóval ne féljetek ettől!!

SÁGI!!! GRATULÁLOK A KISFIADHOZ!!!!! :D

Ki lesz a következő???
elmo

Jó reggelt!

Ma nagyon jó éjszakánk volt, csak 1-kor (szokásos), 4-kor és fél 8-kor keltünk! Annyira rendes ez a gyerkec, egy szavam sem lehet! Gyakorlatilag minden nap van egy óra (szerencsére du. és nem éjjel!), amikor sír, nyűglődik, de aztán ennyi. Lekopogom! :D :D

Zsebori! Ha ti most jöttetek a PIC-ről és két hetet voltatok bent, akkor kellett találkoznunk! Mi múlt szerdán jöttünk ki. Most gondolok vkire:barna, rövid, hullámos-göndör haj, barna szemek, halványsárga köpeny. Nem fejtünk együtt az anyatejes szobában? :roll:

Barbus! Ezt az ellazítós-ellazulós témát nekünk is nyomták a szüléselőkészítőn, de nekem nem sikerült megvalósítanom. Próbálkoztam, de ha mindenemet ellazítottam, még jobban fájt! Muszáj volt legalább kapaszkodni és szorítani vmit (ágyvéget, férjet, bármit). Ami viszont tényleg hasznos, az a légzés. Szépen nyugodtan át kell lélegezni a fájásokat. Nekem ez jött be. Tudtam, hogy a harmadik lassú levegővételnél a legpokolibb a fájdalom, onnantól már jobb. Valahogy ettől kontrollálhatóbbnak éreztem az egészet.
Neked ki az orvosod? És többiek, akik a SOTE II-n szülnek, nektek ki az orvosotok? Nekem dr. Tömösvári Zoltán jutott, ő volt akkor ügyeletben, amikor átszállítottak. Maximálisan meg vagyok vele elégedve, kedves és figyelmes. A szülés után rendszeresen benézett, megnézett, érdeklődött hogy mi van velem, mi van a Gergővel, pedig a szülőágyon találkoztunk először úh. nem a beígért összeg motiválta!
Vendég

Elmo! Tök jó, hogy ezt írod! Remélem ez lesz! Én azt próbálom tudatosítani magamban, hogy úgy álljak hozzá az egészhez, hogy minden azért történik, hogy világra jöjjön a lányom, és ez egy rövid (OK, minden relatív... :D ) időszak, amit át kell és át tudok vészelni! :P
Vendég

Pann! Én is ezt mondtam egyébként tegnap Beának az előadás alatt, hogy kétlem, hogy ennyire "észnél" leszek szülés közben, hogy minden ilyen flottul megy majd :D Ha csak egy részét - pl. légzés - sikerül megvalósítani, már boldog leszek! :P
Nekem Dr. Gimes Gábor az orvosom! Én nagyon meg vagyok vele elégedve! Szült nála 2 ismerősöm is, az ő javaslatukra választottam anno én is őt! ;) Egyébként a SOTE-s orvosokról szinte csak jókat hallottam eddig!
Vendég

Barbi,
Köszi, hogy leírtad. Ki fogom próbálni mindeképpen.

Amúgy teljesen egyet értek veletek, hogy nekünk kell tudni mi a jó nekünk. A páromnak már volt lehetősége egy kicsit gyakorolni, mert sajnos elég erős görcseim voltak minden mensikor (persze biztosan messze nem olyan erősek, mint szüléskor :) ), és akkor nekem az jött be, ha csöndben ott ült mellettem és finoman simizte a pocimat. Ha elkezdte kérdezgetni, hogy mit segíthetek, jobb már stb. na attól falra tudtam mászni. Az a lényeg hogy ott volt és ezzel is erőt adott, ermélem ez a szülésnél is be fog jönni.

Timi,
Nagyon jól telt az éjszaka, kívételesen csak egyszer voltam kint pisilni és utána is rögtön visszaaludtam, régen aludtam ilyen jót!

Móni

Kép
móni23

Pann,
Akkor tényleg nagyon jó kisfiú Gergő :)
Nekem dr. Sipos Miklós az orvosom, de én is úgy hallottam, mint Barbi, hogy általában kedvesek az orvosok a SOTE-n, persze kivétel mindenhol van sajnos.

Kép
móni23

Egyetértek Elmoval, én is azt tapasztaltam, hogy nincs erő semmi ilyesmire. A párom meg igazából nem csinált semmit, csak ott volt és ez éppen elég volt! Kapaszkodtam belé amikor fájás volt, vizet adott meg szőlőcukrot, kikísért pisilni, meg ilyen egyszerű dolgok. Jó volt, hogy vki. csak rám figyelt.
Vendég

Siasztok.

Aron siros volt most reggel. Meg a lazat is megmertem, mert melegnek ereztem a kis fejet... de persze nincs laza :) Ugyhogy betettem neki a delfines zenet, be is ajult ra, aztan kicsit folebredt, epp jokor, szoptatasido volt, ugyhogy meg is etettem es most alszik, vagy legalabis ugy tesz :) Igy szundizik eppen:

Kép

Remelem ezek a hulye tejkiutesek gyorsan elmulnak, mert kezd nem tetszeni a kis bore... pedig biztos normalis, illetve a vedono is mondta hetfon, hogy normalis... frankon pattanasos a gyerekem!!!

Ma reggel komolyan ereztem, hogy faradt vagyok. A 3 het alatt eloszor. Azt hiszem, a faradsag kezd gyozedelmeskedni az euforia folott. De egyelore meg birom... Gyorsan el kellene mosogatnom, aztan meg rizottot foznom, ahhoz zoldseget pucolnom...

Timo! Jol tetted, hogy bementel, tudod, en is ilyen vagyok...

Polanyi apuka! Bocsesz a voros hajert, de nekem telleg ugy tunt a kepeken :) De nagyon cuki kiskolok, gratula megint!
kami

Egy otlet: ha nincs kifogasotok, betehetnenk a tablazatba, hogy ki hogy szult: csaszi vagy normal, hogy a vegen megnezhessuk az aranyokat. En szemely szerint tok kivancsi vagyok, nekem mar most soknak tunik a csaszi itt a forumon, de van egy sanda gyanum, hogy lesz ez meg igy se. Mit gondoltok?
kami

Kami! Jó ötlet! Én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a végén az arány! Sági volt a jó példa arra (szegény...), hogy lehet végig a normál szülésre készülni, aztán adódhatnak úgy az események az utolsó pillanatban is, hogy mégis csaszi lesz a vége!
A lényeg, hogy jól vannak! :P
Vendég

Egyébként ha nem mondod ezt a kiütést, akkor nem veszem észre a képeken! :oops: Lehet, hogy vakulok is? :lol: Viccet félretéve ha közelebbről jobban megnézem, akkor tényleg látszik! Egyébként mit mond a védőnő, hogy mi lehet az oka? Mármint tej, OK, de olyan furi, hogy az anyatejtől kiütéses lesz a picúr :roll: Mi váltja ki? Lehet tudni? Esetleg ettél vmit, ami átment a tejjel és nehezebben emészti meg?
Bocs ha hülyeségeket kérdezek :oops:
Vendég

Barbi,
Úgy látszik ma én is kifogtam egy felújító szomszédot. Reggel 8 óta egyfolytában kalapálnak, nem tudom meddig bírom még a lakásban :twisted:

Kép
móni23

Móni! Nálunk ma csönd van!!! El ne kiabáljam :lol:
Tegnap tényleg azon gondolkodtam, hogy megkérdezem mostmár, hogy mégis meddig lehet számítani erre a zajongásra, mert kezdek megőrülni, aztán mindig visszatart, hogy nemsokára mi meg gyereksírással fogjuk boldogítani a szomszédokat :? :lol: Visszakapják :twisted:

Még emlékszem a terhesség elején, amikor iszonyatos görcsökkel itthon feküdtem, az ágyból sem tudtam felkelni, nemhogy elmenni itthonról, akkor meg az egész házban az erkélyeken szedték fel a burkolólapot... Szép, ütemes kalapácsolás egész nap egy héten keresztül... Na, abba bele lehet csavarodni... Egyszer elvonszoltam magam az ablakig, hogy könyörgöm, menjenek már kicsit ebédelni, hogy aludhassak egy kicsit :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a dokiól-befordult a kisfiam! 36. héten. És nem éreztem mikor.
Szóval lehet hogy mégis lesz egy norm. szülés az Uzsokiban? Ki tudja.
Kami- Csapó dokihoz járok, biztos tudod őt.
Ne aggódj a tejkiütés miatt lassan elmúlik majd, nálunk is volt. Biztos tudod az anyai hormonoktól van.
Fáradtság- hát az elől nem lehet meglógni.

Timi-majd írd meg mi volt az aneszteziológusnál!
Zseboroszlán-gratulálok a babákhoz!
Barbi- hát én is próbáltam ilyenekre gondolni, de az oxitocin után szétesett a világ. Oxitocin mellett nem tudom, h. lehet-e már ilyen term. technikákat alkalmazni, mert az már önmagában nem egy természetes állapot.
Örülök h. jobb a kedved!

Mennem kell!

Bella
bella2

Fasza, probaltam irni es elszallt... mar assetom mit irtam :(

Bella, Csapo dokit tudom ki. Jo dokinak tartjak.
kami

Kami! Hát én nagyon irigyellek Téged! 3 óránkénti etetés, séta... :shock: Hogy csinálod? Petránál abszolút kiszámíthatatlan az evés. Mennyit gyarapodik a súlya 1 hét alatt?
elmo

Hat mult het hetfo ota merem - akkor volt kereken 3,5 kilo. Tegnap este volt 3,74 :) 8 nap alatt folszedett 240 grammot :D

De szokott sirdogalni is, na, azt nem kivanom senkinek :D
kami

Ja, es a meresek este,, kaki-pisi-furdes utan vannak meztelenul. Minden nap este 8-9 kozott, leginkabb fel 9-kor, akkor vegzunk kb a furdessel...

Ezt tegnapelott produkalta Mikromaki, furdes utan :) Miutan megmostuk ismet, megint kilott egy adaggal... Tudja mikor kell idoziteni!!!!!

Kép Kép
kami

Sziasztok!!

Hát igen Barbi, húzós volt a tegnapi napunk is, ill. az előtte levő éjszaka, azért nem nagyon jöttem, mert napközben VÉGRE aludtam. Itt van az anyukám és ő csinál mindent, én csak Boldizsározok :D

Az apás szülés kapcsán jutott eszembe, h nagyon nagyon jó volt, h ott van, de fura volt, h úgy éreztem, ő is az ellenséghez tartozik (a doki és szülésznő mellett), merthogy ő is azt mondja, h ne kiabáljak, mert az energia blabla, ill. ő is azt akarja, h guggoljak a fájás közben.. Egyben ennyit az ellazulásról és légzéss relaxálásról is. Másra se vágytam volna, csak h mindenemet megpróbálhassam elazítani. Ehelyett guggolni és guggolásban rugózni kellett :shock:
Persze szorítottam és haraptam a kezét :shock:

Éjszaka képzeljétek 11-től 4-ig aludtunk :P Hurrá. Viszont 4-től 6-ig szopi és bőgés felváltva. Trükkös a gyerek, csak a mellemen hajlandó aludni, de ott aztán rögtön.

Na mindjárt rakok fel képet is :)

Timi, szerintem is jó, h bementél, én is voltam benn "fölöslegesen", mikor véreztem. Megnyugtatott és kész.

Kamiiii! Minden etetés előtt Infacol? Vagyis ha 12-szer eszik egy nap, akkor 12 adag Infacol? Aztán ígérem eszállok a hasfájós témáról :shock:

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok!

megjöttem a CTG-ről, kicsit aggódom :shock: :cry:
Kicsi lányom végig produkálta magát a fél óra alatt (próbálta lerugdosni a tappancsokat, rugdosott szinte folyamatosan sőt a végén vagy 4-5 percen keresztül csuklott is) ennek az lett az eredménye hogy 160-200 frekvenciával kavart végig... :cry:
Így aztán holnap mennem kell vissza. Remélem csak a helyzet volt fura neki, elég hangos volt a gép amit a szülésznő végül le is halkított, ráadásul miután már csak egy sima(kényelmetlen) karosszékben volt hely ott szenvedtem végig a fél órát, szóval semmi oldalt v. félig ülő helyzet... :shock:
Na de pozitív gondolkodás! Holnap kicsit későbbre kértem az időpontot hátha nyugisabb lesz.

bella
tök jó hogy befordult végre az uraság...mondhatni elég kényelmes :lol:

timo
a lényeg hogy minden rendben én is tuti bementem volna SOS

zsebori
szerintem mi nem találkoztunk még itt a fórumon...
GRATULA a gyerkőcökhöz!
Jól láttam egy fiú egy lány? :lol: a legjobb kombináció :lol:

barbus
jól hangzik ez a lazulósdi :lol: a kérdés tényleg az hogy mennyire tudja az ember kontrollálni mindezt :shock: :D

b.lin nem volt mostanság... :shock: remélem minden rendben

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok! Nekem is majdnem elszállt amit írtam, de gyorsan másoltam, utána pedig nem engedett be a babanet.....:(((((( Hátha most sikerül:

Sziasztok!

Sikerült a hajnali ébredésem után visszaaluldni 8:40-ig. Szégyenltem is magam, de hát valamikor pótolni kell a hajnali kelést. Azóta meg mosó masa vagyok.

móni, akkor leírom én is ide vázlatosan, hátha tényleg mást is érdekel, bár Barbi szépen összefoglalta, én csak úgy pontokba szedve, címszavakban:

VAJÚDÁS:

- méhösszehúzódások alkalmával megpróbálni lazítani
- összehúzódások szüneteiben kényelmesen RELAXÁLNI néhány másodpercig erőt gyűjteni, felkészülni a következő m.ö.h-ra / aki nem agresszív az apával is teheti ezt.... :D

A LÉGZÉSTECHNIKA legyen összetett, tüdő-majd-hasi légzés kombinációja. Ennek duplán fájdalomcsillapító hatása van, szelídíti a fájdalmakat, ezt kövessük kb. a tágulási szak 3/4-éig.

KITOLÁS/NYOMÁS:
- hasprés, a fenti légzéstechnikával kombinálva, csak itt a rekeszben kell tartanod a levegőt, mint az igazi hasprésnél, ami nyomást gyakorol a baba popsijára, hogy induljun meg. (itt néhány esetben a dokik is rásegítenek kézzel)
- amikor azt mondják ne nyomjon, akkor van a 'kutylégzés", amikor apró sűrű levegőt veszel, de nem nyomási céllal, sőt azt visszatartandó.

GÁTVÉDELEM: a szülésznő próbál ellentartani a gátnál, amikor a baba feje megindul kifelé. Itt gondolom koordinálja a sebességet és a repedés valószínűségét csökkenti.

Én az egész előadást jónak találtam és úgy értékelem, hogy arra jó, hogy eltereljük másról a gondolatainkat vajúdás és szülés alatt. De ahogy már többen írtátok, ki hogy tud koncentrálni és ki mennyire tudja elengedni ilyenkor magát, kizárni a rá ható fájdalmakat. Én is tartok tőle, hogy nem tudom majd ilyen szépen kivitelezni, ahogy tegnap elmondta a védőnő, de ha már csak 10%-ot csökkenteni tudok a fájdalmamon, akkor érdemes volt.
Aztán majd a szülőágyon kiderül mi valósul meg a tervekből......

Ja, és folyamatos befelé figyelés, magadra, nem a fájdalomra, a görcsöket oldani kell és nem hatványozni....

Na bocs, ha sok volt. Egyébként elfogyott ma a magnéziumom, úgyhogy délutánig szabadesés, du. majd a gyógyszertárban gyorsan bekapok 1-2 db-ot.... :lol:

Timi, elég sokat keményedek, nem jók ezek a hosszabb utazások (tegnap Bp) és este már a pihenés sem mindig segít..... :cry:
De ez biztosan így van rendben. Vagyis én azt akarom hinni..... :lol:

Gabi, hogy vagy?

Kami, a barátnőm kislányának kb. az első 4-5 hétben voltak tejkiütései, aztán ezek szépen eltűntek..... :lol:

Na megyek még egy adag ruha be, aztán lemegyek a városba gyerekszoba függönyt intézni.

Bea

KépKép
babzsak27

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1173267443.22.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
agiboldi

Na, így néz ki mikor ravaszkodik :P
Elmo, én se tudom, h mikor lehetne vele sétálni. Persze még korai talán, de amúgy se lehet kiszámítani az ordítás és éhség és alvás ritmusát. Totál káoszban élünk :shock:

Ja, elfelejtettem, h miután tegnap aludtam délelőtt, kezd csökkenni a hisztim. Kami, pihenj, ha fáradsz! Nekem a lázasodás jelezte, h nem megy tovább az aktívkodás éjszakai huzamos alvás nélkül. Kezdtem sztereotíp hisztérikába átmenni. Ingerült és agresszív kezdtem lenni, és az anyai hormon csak annyit javított rajta, h a gyerekre magára nem haradgudtam nagyon, viszont mindenki más hrrrkrrbrr :twisted: Mostmár jobb :P És lehet, h egyedül elmegyek 10 percet sétálni végre, úgy vágyom ki, főleg ahogy Barbi írjátok a sétákat :)

Kép
Kép
agiboldi

Barbi,
Mosr 10 perce csönd van, remélem befejezték és nem csak ébédszünetet tartanak.

Bella,
Ügyes ez a kis karpek tudja, hogy mikor kell megfordulni, amúgy minden rendben, már ctg-n is voltál?

Kami,
Nem semmi Áron baba :D

Ági,
Örülök, hogy viszonylag nyugis volt az éjszakátok.
Én már előre próbálom magamban tudatosítani, hogy ott a szülőszobán mindenki jót akar nekem, csak nem biztos, hogy én is ezt fogom érezni, de fő a pozitív gondolkodás.

Annyit gondolkodom a szülésen, hogy mit és hogyan szeretnék, aztán a végén lehet, hogy minden teljesen más lesz....

Na lassan jön a kajám. Ma lusta voltam főzni, inkább rendeltem egy fini pizzát, remélem hamarosan ideér :)

Kép
móni23

és hogy teljes legyen a napom tegnap jött egy gázszálma az új házunk fogyasztásaként (ahol még nem is lakunk!, :shock: 2 hete kötöttték be a gázórát) 34.321 Ft-ról :shock: :shock: :shock:
Klassz mi? Még be sem költöztünk de sikerült generálniuk egy ilyen kedves számlát! :twisted:
Ma nem kevés telefonálás után sikerült sztornóztatnom :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Agiboldi!
Nekem Aron 7-8x eszik / nap, de meg igy se kap 8mostmar) mindenkaja elott infacolt, mert tulzott fosast se szeretnek neki. Mondjuk ugy, kb az etetesek haromnegyede elott kap Infacolt, ikor tobbet, mikor kevesebbet.

Most rohanok, megyunk setalni, Aron harci diszben tesped a babakocsiban es en is huzom a cipomet...

Meg jovok!!!
kami

Agiboldi!
Nekem Aron 7-8x eszik / nap, de meg igy se kap (mostmar) minden kaja elott infacolt, mert tulzott fosast se szeretnek neki. Mondjuk ugy, kb az etetesek haromnegyede elott kap Infacolt, mikor tobbet, mikor kevesebbet.

Most rohanok, megyunk setalni, Aron harci diszben tesped a babakocsiban es en is huzom a cipomet...

Meg jovok!!!
kami

Na, megjöttem az anesztestől. Semmi extra nem volt, azt mondta, hgoy spinális érzéstelenítéssel csinálják (mintha eddig nem tudtam volna) :) De nagyon kedves volt a néni! :D :D

Ági!
Nagyon cuki ez a ravaszkodós kép!!! :D :D És jó, hogy kezd beállni egy rend! Most, hogy írtad, milyen jó, hogy ott van anyud és segít, kezdek beletörődni, hogy nálunk is ez lesz és nem csak ketten leszünk! :)

Ja, benéztem Ságihoz is! Szegény 6 ágyas szobában aszalódik, most is legalább 3 baba bőgött!!! :evil: :evil: Én ezt tuti nem bírnám, úgyhogy hétfőn megkérdem, hogy keddre foglaljanak nekem szobát, ha van! Nem sokat tudtam vele beszélni, mert pont jöttek a szülei és a férjecskéje! De majd úgyis jön és mesél! :)

Mazsi!
Tegnap, mikor bementünk a kórházba, mert hogy nem mocorgott a baba, akkor neki se ment 160 alá a szívhangja. Meg tudod, a legelső ctg-m is nagyon rossz lett. De ne aggódj, nincs semmi baj, biztos csak izgatott volt kicsit! :)

Bella!
Volt uh? Mekkora a bébi? :) Ja, és nagyon jó, hogy megfordult a babád! Eldöntöttétek már a nevét? :wink:

Kami!
Köszi az ötletet a tábla ügyben, mindjárt megcsinálom és felteszem. Most csak a babásat, mert a másik tegnap óta nem változott! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Amúgy Kisplútó Gabi kinek szól, ha van valami? Mert ma még nem láttam.. :shock:

Na, itt a tábla: kell még változtatni valamit?

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Itt vagyok, nem tüntem el, csak valahogy eltelnek a napok sokmindennel és csak néha néha olvasni tudok.

Gratula az új kismamiknak, győnyörűek a képek a gyerkőcökről.
Bárcsak mi is ott lennénk már.

Timi:
Nekem a vasárnap délelőttöm szőrnyű volt, pont az ellenkezője történt mint neked. Bocsánat, de szorulásom volt, nagyon megszenvedtem vele. Végül vettem be egy szem hashajtót, ami segített, aminek a hátránya meg az volt, hogy délután meg azért görcsölt a hasam és ki is hajtott belőlem mindent. Még egyszer bocs a részletes leírásért.

Hétfőn voltunk ctg-n, minden renben volt, a kisasszony egyfolytában mocorgott. Most nem tudom, hogy tetszik-e neki, hogy hallja a szívhangot vagy nem, de ott mindig kirugdossa az oldalamat. Fájás semmi, majd hétfőn kell megint menni, illetve akkor szeretnék az utolsó uh-ra is menni.

Közben nálunk már vagy két hónapja készül a fenti fűrdőszoba, vakolás, csempézés, festés kész. Tegnap a villanyszerelő mekötötte még a konektorokat, kapcsolót, lámpát. Elméletileg ma a vizes még felteszi a csapokat és kész.
Közben én már lemostam a csempét, kádatsuroltam, úgy hogy elég sűrű napjaim voltak illetve lesznek is, ha még bekerülnek a szekrények. Szombaton megyünk mosógépet venni, meg még egy két apróságot.
De rendesen elfáradtam már.

Anyósom közben azzal idegesít már, hogy minden nap felhív, hogy jól vagyunk-e. Ma is felhív, hogy ő álmodot, hogy szülünk és hogy jönn a melegfront is. Már teljen belémbeszéli, hogy napokon belül szülünk. Pedig elvileg még bő három hetünk van, mondjuk a mi számításunk illetve a baba méret alpján bő egy hét van még hátra.

Most egyenlőre ennyi, még próbálok visszaolvasgatni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin!
Engem anyukám idegel azzal, hogy milyen messze lakunk tőlük és biztos nem eszek rendesen, biztos nem főzök stb. Mintha béna vagy beteg lennék, hogy nem tudom ellátni magam!!! Tudom, hogy minden anyuka aggódós, de azért ez már túlzás kicsit!!! Ja, erre fel szombaton jön hozzánk, gondolom főz előre vagy három hétre! :D :D Amúgy nagyon szeretem, ő a legjobb barátnőm a mai napig! :lol:

Akkor lassan nálatok is kész lesz minden! Azért pihengess is és vigyázz magadra!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!
Sajna semmi ujdonsággal nem tudok előrukkolni :wink: :wink:
Azért nem jöttem még ma, mert egész délelőtt főztem a kis családomnak :wink: :wink: Két napra való gulyás levest, meg holnapra lesz nekik szecsuáni pulykamell. Na én kezdek "elromlani" tegnap Mazsi indítványozására palacsintát sütöttem, de ma megint nagyon megettem volna, így ma is sütöttem :shock: Még jó, hogy nem előbb jött ez a dili, mert gurulva mehettem volna a kórházba :shock: :lol:

Apás-szülés: nálunk nem volt még, és nem is lesz. Én a vajúdásnál nem is bánom, hogy nincs ott, mert az én párom olyan aggodalmaskodó, inkább idegesítene akaratlanul, mint segítene :oops: Magánál a kitolásnál már nem lenne rossz ha ott lenne, főleg azt sajnálom, hogy lemarad az élményről. :cry: mert annál jobb nincs amikor azt a maszatos csöppséget odateszik a pocakotokra :wink: :wink: Addig sír, de ott megnyugszik, ez tényleg egy csoda :wink: :wink:

Nem tudom akinek több ideje van fórumozni, azt kérem meg, hoyg majd néha kukkancson be a Lakóhely szerint :arrow: Nógrád megye topicba :wink: ott is jelen vagyok, és oda ír a nővérem is Mókuska néven. Ő mindenről informálja a lányokat, ott fogni tudjátok mikor indítanak, és egyebek :wink: :wink:
Elvileg oda képet is tesz tesóm, ha a párom küld neki. :wink: :wink:

Na ledőlök egy kicsit, már megint nagyon akcióba lendült Esztike :roll:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Nya sziasztok. Megjottunk. Klassz volt! Jo kis egyoras setan vagyunk tul, Aron meg a lepcsohazban huppogott, am amint kitettuk a labunkat (marmint en) az utcara, elhallgatott, becsukta a szemet es elkabult. Azota is kaba, pedig mar a kisagyaban szuszog :D

Egy paran probaltak "eszrevetlenul" bemaulni a babakocsiba :) Olyan vicces, meg tinedzser fiuk is, nemcsak nagymamak :D

Mai seta-kep (kisertetiesen hasonlit a tegnapira :D)

Kép

Seta utani beajulosak:

Kép Kép
kami

Meg beajulos:

Kép Kép

Es most hisztis kepek (Agboldi, nekunk is tud am ilyet csinalni, Infacol ide vagy oda!!!!!!):

Kép Kép Kép Kép Kép
kami

En, a gonosz anya, ahelyett, hogy segitenek a siro babamon, fotosorozatot keszitek rola :D

Es most szopizas es kaja utani beajulas, amikor ulve szoptatok (bocsi a mellbimboert :D):

Kép Kép Kép

Na, miutan igy megtoltottem a rendelkezesunkre allo helyet, eltunok mosogatni, atoltozni, hazitunderkedni :D
kami

Barbus:

Hozzátenném a jótanácsokhoz amit a felkészítőn mondtak, hogy fájás közben ellazulni nehéz... és szinte csak akkor lehet ha az ember szabadon mozoghat és nem érzi magát feszélyezve és igenis vokalizál... magyarul minél nagyobbra nyitja a száját és adja ki magából a mindenféle hangokat. Mert ugye a fogösszeszorítás ellentéte a száj hatalmasra nyitása.

Ezért nem felesleges energiapazarlás a kiabálás... illetve ez a fajta kiabálás nem, amikor tudatosan nagyra nyitott szájjal engeded, hogy jöjjön belőled a hang...

A csípődet meg riszálással, sétálással, labdázással tudod ellazítani. Szerintem az, hogy az ember háton fekszik, "fegyelmezetten" csendben van, de közben tudatosan lazít... hát szerintem ilyen nincs.

Én tanultam autogén tréninget, és lehet hogy valamennyit segít, de a lényeg a szabad mozgás és a száj nagyra nyitása... és ezen felül a tudatos elengedés.

Timocska:

Nekem se esett jól ha hozzámnyúltak fájás közben, sőt... elhessegettem a kezeket. Szerintem ezt apukának meg kell értenie, hogy ez k*****ra fáj, és tegye azt, ami a feleségének jól esik, nem azt amiről ő úgy gondolja, hogy jól esik... ha ez így érthető. Ha ő ezt nem tudja feldolgozni, hogy az ember ilyen állapotban esetleg elhessegeti mert valami nem esik jól, akkor tényleg inkább ne legyen bent. De azért felnőtt ember szerintem ezt fel tudja dolgozni, hogy ha valaki szarul van, annak elnézzük hogy másképp viselkedik.

Rólunk:

Hát Szilvi baba még elég káoszos beosztást diktál nekünk. Napközben tök szépen elalszik, akár 3-4 órákat is, de éjjel gyakrabban fent van, és tegnap új próblémába ütköztünk.

Túl sok a tejem.

Ugye erről írtam egyszer mint a fejés veszélyéről. Mivel én most napi +300 ml felé araszolok hogy Zsuzsa igényét is ki tudjam elégíteni, ezért Szilvi igényéhez képest túl sok a tejem, túl gyorsan jön, ömlik a szájába.

Hogy ezt honnan tudom? Mert éjjel rákapcsolódott a mellemre, bekapta, kiköpte, bekapta, kiköpte, ráharapott az ínyével, bekapta, kiköpte, aztán úgy berágott, hogy alig lehetett megvigasztalni. Pedig éhes volt. Aztán sikerült megszoptatni (mindjárt elmondom hogyan), de akkor meg komfortszopizni szeretett volna hogy elaludjon, na akkor viszont teljesen kikelt magából, hogy még mindig ömlik a tej. :?

A bekapás-kiköpés tipikusan akkor történik (egy olyan babánál aki már tud szopizni), ha túl gyorsan ömlik a szájába a tej, így próbálja szabályozni hogy mennyi jut neki, vagy ráharap és úgy "zárja el a csapot."

Úgy kell megszoptatni, hogy a bimbóhoz képest ő legyen felül, tehát mondjuk szopipárnán felhúzott térddel, hátradőlve, hogy ne ömöljön a szájába a tej.

Igen ám, de álomba szopizni nem tudta magát, úgyhogy szívás volt... kb egy órát fent volt 2 és 3 között amit vagy nyöszörgéssel, vagy aktív méltatlankodással töltött... az apjáról nem is beszélve, aki tandem méltatlankodott vele. :?

Lehet hogy sokat várok az 1 hetes gyerekemtől, de olyan jó lenne ha már bevesszük magunk közé az ágyba, hogyha ténylegesen aludna is :?

Viszont Zsuzsa tök aranyos volt tegnap este. David lerakta aludni, már ki is jött a szobájából, mikor Szilvi elkezdett sírni. Erre egyszerre csak Zsuzsa "BABA!!!" csatakiáltását halljuk a csukott ajtó mögül. :lol: Olyan édes volt, aztán egy mukk nélkül elaludt.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Naszóval az alvás...

Szilvivel még nem sikerült megszerettetni a bölcsőjét. :? Szerintem az a baj vele, hogy inog, és ahogy ő rúgkapálózik, elgurul a rácsok felé és akkor ott lóg ki keze-lába. :? Próbáltam alá párnát rakni, amibe egy picit belesüpped (tudom hogy nem javasolják) de úgy látszik Szilvi süppedni se szeret. Eddig a legjobbakat/nagyobbakat vagy a mi ágyunkban aludta, vagy a puha mózesében, amibe biztonság kedvéért még beleraktam alá a pólyabetétet, ami elég szilárd. Lehet a pólyabetétet kéne a bölcsőbe rakni...

No mindegy, még próbálkozunk... mert azért az "ideális" számomra ebben a fázisban az lenne, ha éjjel aludná a 3-4 órákat szopik között, és akkor én szépen visszaraknám őt a bölcsőjébe, és kényelmesen aludnék a nagy ágyban...

Ugye erre mondják, hogy álmodik a nyomor? :lol:

Más...

Megszült anyukák...

Másnak nem ropog a medencéje? Már a terhességem alatt elkezdődött, hogy mikor ágyban egyik oldalamról a másikra fordultam (mint a bálna) akkor ropogtak, de iszonyatosan, a medencecsontjaim. És most is. Nem tudom mire vélni. Zsuzsával ilyen nem volt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja :)

És Zsuzsa ma pontosan másfél éves, és Szilvi pontosan 1 hetes. :)

1 hét hiján másfél év van köztük.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Itt vagyok, csak rámjött a takaríthatnék és nem tudom abbahagyni :shock: :lol: :lol:

Lányok! Szuperek a fotók!
Ágiboldi! Nagyon kis huncut Boldi :wink: Tényleg, elmentél sétálni kicsit? Nagyon szép idő van! :P
Kami! Nagyon cukik az alvós képek! Amelyiken meg bömböl szegény, ott a feje is tiszta kis vörös :?

Gabi! Én is megkívántam a palacsintát, de arra már nem maradt erőm :? Pedig úgy ennék...

Már szült anyukák - tudom, hogy a nagy része "elmélet", amiket ezeken a felkészítő előadásokon tanítanak, de mivel minden szülés más, és a fájdalom miatt az ember mindent hajlandó kipróbálni, ezért minnél több infó van, szerintem annál jobb :P Lehet, hogy valami elsőre kiderül, hogy nem jön be, de megpróbálni meg lehet ;)
Róki! A kényelmes testhelyzet nem feltétlenül fekvést jelentett ;) De értem, hogy mire gondolsz, és ahogy írtam is, én is úgy gondolom, hogy nem lehet ennyire észnél lenni vajúdás közben, de próbálgatni lehet ;)
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?