Új privát üzeneted érkezett!

Jó utat Lilla! érezzétek nagyon jól magatokat!!!!!! Helyettünk is!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Cat!

Jó meredek ez a csúzda, vagy csak a képen? Jó, hogy van ilyen a kertetekben....

Kata

Kép
kateduo

Lilla :)
Jó utat, és sok alvást kívánok! :D Pihenjetek nagyot.

Kata :)
Igen, ilyen meredek a csúszda, de tavaly nyáron már simán közlekedtek rajta a fiúk. Elötte azért féltettem öket, mert mindig felálltak a tetején, meg lökdösték le egymást.

Nekem nagyon nagy megváltás volt, amikor még otthon voltam és a fiúk meg böliben. El tudtam végezni minden házimunkát, föztem, vásároltam, kimostam a függönyöket, csili-vili volt a lakás, és mindezt nyugiban. Az lenne az ideális dolog, tudom jól, de sajnos nem tehetjük meg. A munkahelyem nem várt volna, és 100 embert találnak a helyemre. 8) Valahol úgyis mindenkinél az a jövö, hogy a gyerkek oviban/iskolában és a szülö meg dolgozik, ha van hol.

Gandi75 :)
Nagyon édesek voltak a gyerköcök a jelmezben, láttam a másik topikban!

Cat
Kép
cateye

Cat!

Azt hiszem böli ügyben egyetértünk..... :D

Kata

Kép
kateduo

Cat! Köszi :lol:

Én is 2 éves korukban adtam őket a bölcsibe, és nem bántam meg. Utána 1 évig itthon voltam (kipihentem az előző 2 évet :wink: ), de már 1,5 éve dolgozok. Nehéz így, hogy munka után tudom csak a házimunkát elvégezni, de dolgozni meg kell. :cry: Örüljek, hogy van hol dolgoznom :roll:

A bölcsi, a gyerektársaság, az hogy a saját szintjükön hozzáértők foglalkozzanak velük, szerintem kell nekik. Én áldom az eszemet, hogy beadtam őket. Most az oviba való menetelkor pedig semmi gond nem volt az átszokással. A bölcsiben is mindig dícsérték őket, most az oviban is meg vannak velük elégedve. (És nem vagyok most sem elfogult :wink: :lol: ) Na most rohanok értük :lol:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Köszi a tippeket, körülnéztem pár helyen, hazai oldalakon semmi, ebay-en van néhány, toysrus-ban semmi, a baby one-t még nem néztem, de majd fogom, mert a 4 napban valamikor kimegyünk Bécsbe, és akkor irány a SCS. :lol: Ma voltunk megcsináltatni a lányok útleveleit. :lol:

Doris,
megköszönöm, ha rákérdezel arra a karámra.

Ditke,
köszi, de nem akarlak ilyesmivel terhelni, apósék is mennek Berlinbe, majd ráuszítom a témára. :D

Amúgy én is arra gondoltam, ha nagyon nem találok, csináltatok asztalossal. :roll:

Ami a délelőtti alvás elhagyását illeti szerintem is baromi korai még, és nem is szeretném, ha bevezetnék. :oops: De remélem csak átmenet volt a múlt hét! :?

Kép
baba888

Lilla,
nagyon jó utat, nyugodt pihenést, szép élményeket kívánok! 8)

Kép
baba888

Már 100x próbálkoztam új képet rakni a profilomba, de mindig ez volt a baj, hogy annyira picik lettek, hogy nem is látni belőle semmit. :evil:

Kép
baba888

Cat, Vikóka, Ditke, Editke, Doris
Köszönöm a kedves szavakat.
Nagyon pörög a fórum, igyekszem felvenni a tempót :o)

Simones,
Most néztem, megkaptam a leveledet. Ne haragudj de valahogy az olvasottak között volt. Időnként előfordul, hogy megtámadják a gépet és ütik-vágják.... ilyenkor ha nem zárom le időben...mindent össze-vissza nyomkodnak rajta.
pramprampram

Baba!
Csak egy gyors info. Nem akarlak elkeseríteni Babyone ügyben, de amikor mi kerestünk agyba-főbe karámot, akkor nekünk azt mondták a központi telcsiszámukon, hogy már nem forgalmazzák a karámot. Megnéztem az ebay-es cuccokat, szerintem csapj le rájuk!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Lilla :)
Jo utat nektek, erezzetek nagyon jol magatokat. Tok vicces, hogy mi 3 evig ott laktunk Egyiptom szomszedsagaban, megse jutottunk el oda soha...

Pramprampram :)
Udv itt, en is meglestem a kepeiteket, nagyon aranyosak a gyerekek. Tenyleg meselj roluk!

Baba :)
Nalunk nagyon keson hagytak el a de-i alvast, sot meg most is csak max. fel 12-ig birjak, de az ebed mar nem csuszik le csak alvas utan...
Csinaltatas nem rossz dolog, bar ha be tudjatok hozni Nemetorszagbol, akkor szerintem megeri ott megvenni egy keszet, valoszinuleg gyorsabban meglenne... hacsak nincs valami tuti asztalos ismerosotok. ;)

Kateduo :)
Tenyleg vannak kenyszerhelyzetek... nekem vissza kellett mennem dolgozni amikor a csajok 7 honaposak voltak. Senkinek nem kivanom azt, amin atmentem akkor. Egyaltalan nem tudtam lelkileg rakeszulni a visszamenetelre, pedig tudtuk, hogy nem tudok majd a csajok 1 eves koraig otthon maradni.
Erdekes ez a ragcsalas, nalunk a csajok egyaltalan nem ragtak a jarokat/kisagyat/karamot. A kisagyra meg a vedot se raktuk fel, mert tenyleg 1 fognyom sincs rajta.

Ditke :)
Remelem Csenge mar sokkal jobban van, es te is tudsz ma este egy kicsit pihenni...

Doris :)
Jo latni teged is! Majd rakj fel Lilcsikerol es az o uj szemcsijerol kepet! Nagyon ugyes volt a szemuveggel, biztos sokat segitett a dolgon, hogy Geri is szemuveges mar egy ideje. Persze Gerit is latni szeretnenk! ;)

Brigi :)
En most ragom Apa fulet hogy lovessuk ki a csajok fulet, de nem nagyon hajlik meg a dologra... Remelem a nyarra mar megenyhul. Hehe, mi is kisfiura tervezunk gyurni... johetnek a praktikak. ;)

Edit :)
Remelem ti is gyogyultok. Nem semmi a parod, nalunk meg csak a tavolabbi tervben szerepel a harmadik. En probiotikus joghurtot adtam Emenek most az AB kuraja utan. Szuper a ket a lurkokrol es rolad! Szerintem is irto jol nezel ki!

Cat :)
Akartam de. tobbet is irni, de a fonok kozbelepett... :wink:
Szuperek a kepek, latszik hogy nagyon jol ereztetek magatokat. A csuzdazos is szuper, nalunk a csajok meg megbizhatatlanok, engem a frasz kerulget amikor csuzdazunk veluk...

Kicsit nehez volt az evkezdesunk, januar eleje ota szinte folyamatosan betegek voltak a csajok. Emenek 2 napig nem lehetett rendesen levinni a lazat, allandoan visszaszokott 39.5-re... Kb. 4 heten keresztul passzolgattunk oda-vissza egy jo kis virust a csaladban, mindenki kb. 2x megkapta... Most ugy nez ki mindenki kigyogyult (kopp-kopp).
A csajok egyebkent hihetetlen cserfesek, sokat dumalnak. Reka legujabb heppje, hogy az orraba dugdossa a kajat... :shock: multkor meg az orrszivo porszivot is be kellett vetni, mert annyira jol sikerult az akcioja... :roll: Kicsit tanacstalanok vagyunk , hogyan kezeljuk a dolgot. Van otletetek esetleg? Ma este elvettem a kajat tole, mert keptelen volt abbahagyni az akciot...

bgy

Es ha meg nem lenne elegetek belolem, itt egy par kep. :D

Kép

Kép

Kép

bgy

Meg annyit akartam irni, hogy udv az uj pocakosoknak - remelem nem hagyok ki senkit:

Kiscsillag :) Tontica :) Vadvirag :)
Gratulalok mindharmotoknak! Nagyon boldog babavarast kivanok nektek!

Vadvirag :)
Neked kulon is gratulalok, jo ujra itt latni!

bgy

Sziasztok!

Gyöngyi!
Elájultam!!!!!!!!!!! Álomszépek a csajok! Ezek a szemek!!!! kitől örökölték?

Nem semmi a 7 hónapos kor..., és teljes munkaidőben kellett dolgoznod? Kemény lehetett lelkileg!

Hol éltetek Egyiptom mellett? Látom, hogy most Írországban vagytok...:-))))

Kata

Kép
kateduo

Betegek jobban vannak????

Kata

Kép
kateduo

Cat!
Szuperek a fotók! :D :D

Gyöngyi!
Gyönyörűek a csajok szerintem is! :D :D

Nagyon szépen köszönjük a gratulát, édes vagy! :D :D

Vadvirág
Vendég

Kate :) Vadvirag :)
Koszonjuk, aranyosak vagytok. A szemuk az egyetlen ami mindenki szerint tolem szarmazik... bar az ovek kekebb, az enyem inkabb szurkes.

Kate :)
Libiaban eltunk, de az mar naggggyon regen volt, en meg az altalanos iskola also tagozatat nyogtem. :D A libek es az egyiptomiak eppen nem voltak joban (mint altalaban) es ezert le volt zarva a hatar a ket orszag kozott, nagyon maceras volt atjutni... Azota is vagyom oda... Talan 1x osszejon.

Tegnap meg akartam kerdezni, hogy tudnatok-e ajanlani jo ettermet Budapesten? Egy kollegam megy a hosszu hetvegezni Bp-re es neki kellene. Ha esetleg jo magyarosat tudnatok az lenne a legjobb. Bocs az off keredesert...

bgy

Gyöngyi!
Hosszú évek óta a mi egyértelmű kedvencünk minden szempontból (helyszín, kiszolgálás, ízek, választék, hangulat, tisztaság, stb): HAXEN

http://www.haxen.hu/
(1068 Budapest, Király u.100.)

Vadvirág
Vendég

Gyöngyi :)
Iszonyú édesek a csajok! Olvadoztam tölük! :lol:

Nekem a nagy kedvencem a Kéhli vendéglö Óbudán. Én is a magyaros kajákat imádom, és nekik szuper a repertoárjuk. Zoliék is mindig oda viszik a külföldi vendégeiket, vagy a feneketlen tóhoz a Hemingway-be.

http://www.kehli.hu/

Cat
Kép
cateye

És ez a kedvenc kajám ott:
Forró fazék velõscsonttal
- a nevezetes húsos fazékban zaftos marhahúskoncok, gombák és zamatos leveszöldségek fõnek sáfránnyal és kakukkfûvel, egy forró velõs csont társaságában. Nyers fokhagymagerezdekkel tûzdelt pirítós kenyérszeletekkel tálaljuk

:lol: :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Gyöngyi,
a lányok nagyon szépek a képeken, ezek a kis copfocskák!
Úgy várom már, hogy legyen hajuk az enyémeknek is, nagyon lassan indul be, Zsófinál előbb kezdett, de még neki is alig van, Annának meg még annyi se. :lol:

Úgy tűnik csak átmeneti volt az a délig fentlét, mert ma is időben kidőltek.
Viszont Annácskám mostanság csak fél órákat alszik, utána meg persze fáradt marad, egész nap nyűgös, de néha az ölemben is sírdogál. Lehet, hogy fogacska lesz a dolog mögött?
Hát az ideje itt van... :roll:

Kép
baba888

Most megbombázlak titeket képekkel. :lol:

Anna már majdnem üldögél. :D

Kép

És a tavasz első pillanatai. Élveztük ma kicsit a napsütést. Először kaja, aztán játék.

Kép

Kép

Kép

Persze így könnyű volt kiszedegetni az összes betűt, mert a hepe-hupán kilógtak a végek... :lol: :lol:

Kép
baba888

Baba!!!

Hihetlen nagyok már a csajok!!! Nagyon helyesek!
Nekem nem lett volna türelmem kivinni a habtapit.....egyszer megpróbáltam, aztán a negyedénél visszafordultam. Mondjuk nekünk az apró darabos volt és hullott szanaszét.

Gyöngyi, Cat!
Éttermet nem tudok, de most éhes lettem!!!! Cat kedvencétől.... :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Haxen nalunk is nagy kedvenc (a listan ez volt az elso etterem, amit ajanlottam :wink: ), viszont mar 4 eve nem jartam ott. :( Jo tudni, hogy meg mindig erdemes elmenni oda. :D Koszi a tippet!
Hogy vagy? Hanyinger, aluszekonysag?

Cat :)
Koszi, pont ilyenre gondoltam. El is kuldtem a sracnak a menuajanlatoddal egyetemben. :wink:

Nagyon edesek a csajok! Minden elismeresem, nekem se lett volna turelmem meg a habtapit is kiszallitani! A habtapi eves es szetszedes nalunk is nepszeru sport volt. Azt hiszem Judyt :) ragasztotta ossze a hatuljat valamilyen 3M-es ragasztoszalaggal es az jol megtartotta, nem hullottak ki a darabok. Ha jon, majd biztos megirja melyiket hasznalta.
A csatokkal, copfokkal egyebkent szenvedunk rendesen, azt javaslom hogy nagyon hamar kezd el csatolni a hajukat, ha ilyesmit tervezel... En mar komolyan a hajvagast fontolgatom, elol mar nagyon a szemukbe log...

bgy

Baba!
Édesek a csajszik! :D :D

Gyöngyi!
Bizony érdemes még mindig oda menni. :lol: Egyszerűen nem lehet leszokni róla. Hihi! Legalábbis nekünk még nem sikerült...

Azok a tünetek szerencsére csak a legeslegelején voltak rövidebb ideig.
Viszont most elérkeztünk ahhoz a szakaszhoz amikor erőm teljében vagyok (testileg-lelkileg egyaránt) bármire képes vagyok. :D :D Minden a lehető legnagyobb rendben, minden nagyon szép és minden nagyon jó! :D :D Boldogság-energia-tervek-megvalósítás a csúcson! :D :D

Ráadásul a tavasz is közeleg, egyre többször van gyönyörű napocskás és kellemes enyhe idő. :D :D Irány a természet és nagy kirándulások...
Már a nyarat is nagyon várjuk, hogy mehessünk hétvégenként a Velencei-tóhoz. :D :D A helyi piacon hatalmas germeszdorfi cseresznye, ízletes rétes, babgulyás, kézműves fagyi, séták, stb. Isteni lesz! :D :D

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Olyan jó olvasni soraidat!!!!

Kata

Kép
kateduo

Kata!
:D :D

Vadvirág
Vendég

Gyöngyi :) Baba:)
Nagyon szépek a gyerekek, gratulálok:))
Baba:)
Sajnos az emlitett ikres ismerős - aki az én karámomat megvette - még nem szeretne megválni az övétől...sajnálom.

Vadvirág:)
Örülök, hogy minden ennyire rendben van :)

Puszi:Doris
doris

Jaj, köszönjük a sok dícséretet, arik vagytok! :wink: :lol:

Kata, Gyöngyi,
egyben vittem ki az egészet, és ami kihullott belőle, azt utána visszatettem. Nem egy nagy tűz! Apránként én sem vittem volna ki. Inkább visszahozni volt macerásabb, mert odakint már jól szétesett, így befelé nem volt már tartása. De még így is csak a belső részek potyogtak, a lapok egyben maradtak. :wink:

Gyöngyi, de a hajvágást csak módjával ám, csak fazonra!! Vigyázni kell a szép hajacskájukra! :P :D

Vadvirág,
olyanok a soraid, mint odakint az idő. Friss, meleg, teli pozitív energiával! Ez kell ide! :wink:

Voltam ma turizni, aztán kimentem anyukámékhoz (Üllőre), és olyan jól esett autókázni ebben a szép időben, már alig várom a hétvégét, hogy menjünk valahova apával a szabadba!

Doris,
köszi szépen, hát ez van. Adok egy esélyt jövő héten Bécsnek, aztán ha semmi, akkor ebay.

Kép
baba888

Doris, Baba!
Köszönjük szépen. :D :D Én pedig szívből örülök hogy itt mindenki örülni tud az örömnek!!! Ez szuper!!! :D :D

Szép hétvégét mindenkinek!

Vadvirág
Vendég

Vadvirág :)

Áramoltass már egy kis energiát felém is légyszi. Ez az időjárás kikészít engem is, meg a gyerekeket is. Elkelne egy kis "segítség". :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!
tudom ritkán írok, de rám senki nem reagált....
:roll:
mindegy :?

szval csak szeretnék én is menni a talira, ha lehet jelentkezni...
van egyébként már időpont?

Én a "habtapit" egyenként megragasztottam, beleműtöttem a formákat....persze ezzel csak azte értem el, hogy most mér érdekesebb szétfeszegetni....mert ugye ragasztóból csak olyat mertem használni, ami nem árt a gyerekeknek és persze nem is nagyon ragaszt.... :evil:

Lányok!
most komolyan.ez a bölcsi dolog miért jó?
úgy értem én még az elején vagyok, egy év, és még lehet nagy a aszám, de miért adtátok, adjátok be bölcsibe a gyerekeket?Nem azért van ez a három év, mert az a legfontosabb a gyerekek fejlődése szempontjából?Hogy az anyjuk mellett legyenek?
Elhiszem, hogy hozthat az élet olyan helyzeteket, amikor az ember nem lát más lehetőséget, de ha nem annyira életbevágó, akkor miért?
nem támadás, mindössze kiváncsi vagyok.
Mondom, lehet, nekem még nagy a pof...m, és egy év múlva sírva könyörgök, hogy vegyék be őket bölcsibe.....

Csak az érvekre vagyok kíváncsi.

Nehogy nekem itt valaki megsértődjön!!! :wink:

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Sziasztok!

Jaj,katasztrófális napunk volt!!!

Brigi!
Nálunk szintúgy! :oops: :twisted:

Vadvirág!
Ma nekem is elkelne egy kis +!!! :wink:

Na és ha nem lenne nekem elég a 4gyerek,akkor itt van anyósom.Totál kikészít újabban! :roll: :evil: Mindegy mit csinálnak a gyerekek,csak ne bőgjenek. A múltkor a gyerekek a szekrény tetején állva a lámpával meg a légkondival játszottak,mert mit csináljon ő velük?! :evil: Mondta nekik,hogy nem szabad,de nem jöttek el a szekrényről! :roll: :oops: :oops: 2 napja meg kifejtette,hogy ha ő van a gyerekekkel,sose bőgnek. (1órát vigyázott rájuk,de mivel egyedül volt,nem tudta őket megetetni)Mikor mondtam neki,hogy persze,mert neki nem kell mosni meg takarítani,főzni stb., közölte anyóska,hogy mosni nekem se kell.Kimos a gép!Na ja csak be se mászik a ruha,meg ki se +még kiteregetni,leszedni,kivasalni,eltenni. Én meg közöltem vele,hogy fogalma sincs,mit kell dolgozni a fickókra. Na persze rögtön kikérte magának,mert hát ő is nevelt gyereket. Na igen,2-t és nem 4-t!!!Azért van különbség.
Újabban meg az a heppje,hogy ha elkezd hisztizni valamelyik gyerek,akkor felcsörtet.Na a Marci ma reggeli hisztijénél is megjelent,én meg kerek perec közöltem vele,hogy nem mehet be a konyhába (ott reggeliztek a gyerekek,a Marci meg nyomta a "műsort").
A hiszti tárgya pedig az volt,hogy nem ő határozhatta meg a szabályokat! :roll: Vajas-lekváros kalácsot ettek és a Marci is egyedül akart enni.Mondtam neki,hogy vagy felhúzza könyékig a pulcsiját vagy kap ujjas előkét. Persze egyik lehetőség sem tetszett neki,így jött a műsora! :evil:
Bocs,hogy így panaszkodom,de anyósom sokszor érthetetlenebb,mint a picik! Nagyon fárasztó tud lenni ez az állandó harc!Azt meg végképp nem bírom,amikor már az életünkbe,szokásainkba,nevelési elveinkbe akar beleavatkozni! :evil: :evil:

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Baba!

Nagyon édesek a csajok,a fiaim el voltak bűvölve tőlük (vagy a habtapitól? :lol: )!!!

Ilduci!
Bölcsi dologban valószínűleg egyforma a véleményünk. Én sose bántam meg,hogy anno 3,5évig otthon voltam a Dáviddal. Valószínűleg most sem lesz másképp! (max. tovább maradok otthon,bár oviba azért bizti mennek legalább 4órára)
Bölcsi kérdésében egyedül az anyagiak tudom elfogadni.Ha már nincs mit enni vagy elviszik a házat,mert nem tudod a törlesztést fizetni,vagy akár kikötik a villanyt,mert nem tudod a rezsit fizetni - ezek szempontok.
Hogy ott van játszótárs -ez főképp ikrek esetében érdekes.Hisz a bölcsiben is csak úgyanúgy várni,osztozkodni kell,mint otthon.Ott is van vita,sírás stb.
Hogy addig elvégezzem a házimunkát- kevesebbet csinálok és sok olyat,amit velük is lehet (igaz lassabban megy)
Hogy a bölcsiben szakképzett emberek foglalkoznak velük- semmi olyat nem csinálnak,amit otthon ne lehetne. Egy pár mondokát megtanítani,ceruzát adni a kezükbe,rendszerre és rendre szoktatni, ezt mind-mind az anyák is csinálják otthon.
Szóval én nem pártolom a bölcsi kérdését,de teljesen megértem azokat,akik másképp érzik és gondolják. Tiszteletben tartom a véleményüket és azt gondolom,hogy ha azoknak az édesanyáknak,akik bölcsibe adják a picurokat,így jobb,akkor biztos a piciknek is így a jó.Ez pedig a lényeg!!!!

De szerintem senki nem fog a kérdéseden megsértődni!Mások is elmondják majd a véleményüket.

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Gyöngyi, Baba!

Nagyon aranyosak, szépek a gyerkőcök :)

Ilduci!

Bocs ha nem reagáltunk valamire, sokszor előfordul velem, hogy átsiklok egy-egy kérdésen. Mikor olvasom még akarok rá válaszolni, csak mire végigolvasok mindent már elfelejtem :oops:

Én sem vagyok bölcsi párti, bár 1 éve kevésbé voltam, mint most :wink: Akkor is nehéz volt, de máshogy. Valahogy még több türelmem volt, vagy nem tudom. De ma pl. a kertben próbáltam kiszedni a rengeteg gazt a sziklakertből. Nem elég, hogy kaktuszokkal van tele és ösze-vissza szurkálák a kezem, de Csenge folyton bogarakat keresett és lehasalt a földre. És hiába mondtam el tucatszor szépen, hogy ne üljön/feküdjön le, akkor is csinálta. Régebben valahogy azt mondtam, hogy még nem érti, de most tudom, hogy érti, csak a játék jobban érdekli mint én :evil: És bosszant, hogy ha Petra megérti és csak leguggolva nézi, akkor Csenge miért nem?! :evil: És mikor egész nap csak fegyelmezek, meg a veszekedéseket próbálom orvosolni, a munkám meg nem halad mert egyet megcsinálok és jön helyette kettő, akkor a nap végére totál kiaksztanak.
Igazából totál egyetértek Edittel, szerintem is meg lehet itthon adni mindent amit a bölcsiben kap a gyerek. Ikreknek egyébként is folyton van társaságuk, de mi szoktunk menni játszótérre, tartunk a helyi kismamákkal babás talikat, meg a Corában van gyerekmászóka-csúszda, ott is mindig vannak gyerekek. Viszont én nem érzem, hogy igazán igényelnék mások társaságát. Elvannak együtt, de sokkal inkább egymás mellett mint valóban közösen játszanak a többi gyerekkel.
Viszont azt hiszem, hogy míg itthon a délelőttjeim a főzéssel, takarítással, mosással mennek el, addig a bölcsiben talán valóban csak velük foglalkoznának, én meg csak felügyelem őket, hogy nehogy baj történjen, de nem ülök le velük játszani. Persze egy mese vagy egy gyors legózás belefér, de ez nem ugyanaz, mintha egész délelőtt gyurmáznánk, rajzolnánk, sétálnánk. Mondjuk az is igaz, hogy én nem is bírnám állandóan a játékot, szörnyen bele tudok fáradni, most már sokszor örülök, ha felmenenk a szobájukba játszani én meg nyugodtan takaríthatok :oops:
Bár lehet, hogy csak én hiszem azt, hogy a bölcsiben többet foglalkoznának velük, és mégsem... :?
Annyi biztos, hogy ha elmennének délelőttre akkor addig mindent szép nyugodtan meg tudnék csinálni, és délután már csak velük foglalkoznék. De így délelőtt nem érek a munkám végére így sokszor még délután is azt csinálom. Nehéz kérdés.
A munkahelykérdés más, sok helyen egyszerűen közlik, hogy ha nem mész vissza akkor ne is menj :( Ilyen volt az előző munkahelyem, 1 évet adnak gyereknevelésre, de ez a max. Én úgy gondoltam, hogy ez nekem nem jön be, így még a terhességem előtt inkább magamtól eljöttem. A mostani munkahelyem tök toleráns, csak sajna megszűnik, nem lett kiemelt kórház, így viszont nem kell sietnem, úgysincs hová :(

Képzeljétek, a férjuram szerdán nem tudott időben kiérni az egyik falusi ügyeletére, így nekem kellett beugranom helyette. Tök jó volt :D Bár reméltem, hogy egy darab beteg nem lesz míg kint vagyok, mert azt hittem mindent elfelejtettem mióta itthon eszi a két gyerek az agyamat, de kb. 5 perccel ügyeletkezdés után jött a hívás, hogy biciklist gázoltak. És tényleg annyira jó volt, kimentünk, elláttuk, közben fel sem tűnt, hogy 3 éve nem csináltam ilyesmit :) Úgy örülök :)
Most nektek lehet, hogy ez hülyén hangzik, de én tényleg be voltam előtte sz..va, hogy biztos még egy vénát sem fogok tudni szúrni, nemhogy intubálni meg ilyenek :) Bár szegény palinak biztos nem volt akkora öröm elgázoltatni magát... de engem teljesen feldobott :? :oops: :roll:
Persze a gyerekfelvigyázás megint jól lett megoldva: apukám "elvállalta", de nem volt hajlandó othon maradni velük, így jöttek velem :shock: az orvosiba letettem őket, de míg a rendelőbe jöttek a betegek a két gyerek a szobából üvöltött, meg kiszaladtak utánam. Képzelem mit gondolhatott a beteg, mikor vizsgálat közben berohan két ordító csemete meg egy pasi mögöttük, aki próbálja meggyőzni őket, hogy ne zavarják anyát :oops: Elég égés volt :oops: :(

Edit!

Anyósügyben totál megértelek, engem is kiakszt a "kimos a mosógép" meg az "én is neveltem gyereket" duma :( Bár ez nálam a saját anyámtól is jön :oops:

Gyöngyi!

Nálunk egy-kétszer fordult elő, hogy játékot, kaját Csenge bedugot az orrába, de szerencsére nem érdekelte különösebben így nincs tippem :(

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ilduci, mi nem voltunk itthon, most ülök gép elé.
Olvastam, amit írtál, bár főképp csak átfutottam mindent, mert a fiúk lekötnek most is. :wink:
Nekem az a szerencsés helyzetem van, hogy anyu közel, anyós távolabb.
Már én se gondolom, hogy halál jó anya csak akkor leszek, ha megszakadok egyedül!!!

Bölcsi!
Nekem Zsófi azért is ment 20 hónaposan bölcsibe, mert nagyon szarul voltam már otthon. Bezártság érzésem volt, biztos valami gyesbetegség. Ahogy dolgozni mentem, kivirultam és a maradék időt sokkal energikusabban, odaadóbban tudtam Zsófival tölteni.
Most egész más. Családi ház, sok gyerek, sok tennivaló, nincs időm rágódni dolgokon. Most nem is vágyom vissza. Talán jövő télen. Akkor 2,5 évesek lesznek.

HÁT ezt a KOLPINGOT mi is kipróbáltuk-. Áldom mindenki nevét, aki itt emlegette, hogy milyen jó!!!
Zsófival mentünk el kettesben kipróbálni, három napra. Olyan anya-lánya napok voltak. Annyira szuper volt!
Simán vihetjük legközelebb az ikreket is, mert remélem lesz legközelebb!!!

Puszi!

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Sziasztok!

Roen!
Örülök,hogy jól érztétek magatokat!Szerintem is nagyon jó a Kolping,csak irgalmatlan drága!!!!

Ditke!
Szerintem 2év körüli gyerkőcnek már nem kell az egész napos foglalkozás.Egyedül is el kell játszania rövidebb időkre napjában 2-3szor. Böliben is van önálló játék!Főképp ha anya látótávolságon belül van.
Menni fog neked ez a doktorosdi 2-3 év múlva is,no para!Persze bizti vannak újdonságok is,amiket majd meg kell tanulnod.De milyen jó is lesz majd újra használni az ember agyát,ha egyszer újra a munkaerő-piacon tülekszik!!! :twisted:

Ami még engem elriaszt a bölcsitől: az a tél!!!!Itthon felöltözni,kocsiba be,majd ki,ott levetkőzni,kinti-benti ruhát,csere ruhát esetleg ágyneműt vinni!!!!Brrrrrr!3gyerekkel??? Egy hadsereg kellene hozzá!
Ja és ha énis dolgoznék,akkor nekem is fel kellene azért öltöznöm,jó lenne mindebben nem leizzadni minden reggel és egy kis smink se ártana ugyebár!!! :roll: :wink: Na ehhez nekem legalább indulás előtt 2órával kellene felkelnem!

Ilduci!
Szerintem beszélhetek a többiek nevében is: titeket is szívesen látunk a talin! Egyenlőre nincs fix időpont, talán július 22-e. De Lilla szervezi,ők meg Egyiptomban,így majd erről később egyeztetünk még,oké?!

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke!
Lányok jobban vannak már?

Edit

Kép

Kép
edit73

Szia Edit!
Régebben én is azt gondoltam, hogy baromi drága, de most több helyet is megnéztem és teljesen azonosak az árkategóriák. Még olcsóbb is volt jóval, mint mondjuk a Kehidatermál.
Hál istennek még tudtuk egészségpénztárra fizetni, így még a havi budgetet se terhelte.
Ráadásul a 4. gyerek ingyen van :wink:
Van néha akció is, érdemes nézegetni a honlapjukat.
Van olyan, hogy a mama ingyen. Vagy anyós! Na ne haragudj, nem akarlak bosszantani!
Épp elég a gondod, ahogy olvasom! Sok kitartást hozzá!
Puszi!

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Ilduci :)

Bölcsi kérdés. Én mondjuk a munkahelyemmel úgy alkudtam meg, még mielőtt a fiúk megszülettek, hogy 2 évig leszek itthon, addig tartják a helyemet. Ez pedig egy elég jó munkahely, így nem hagyhattam veszni. DE nem csak ez volt az indok, hogy mentek a fiúk a bölcsibe. Állandóan igényelték már a gyerektársaságot, amit nem tudtam biztosítani nekik, főleg télen nem. Nyáron azért egyszerűbb volt, mert ott a játszótér. Másrészt igenis vágytam rá, hogy szépen kicsinosítsam magamat minden reggel, sminkeljek, és végre ne lógó tréningben szőrös lábbal, csapzott hajjal szaladgáljak itthon. És ez még amellett is megoldható, hogy én viszem őket a bölcsibe, minden reggel. 1 éves korukban még el sem tudtam képzelni, hogy bölcsibe adjam őket. Úgy gondoltam, hogy 2 évesen már lehetek annyira önző, hogy magammal és az én érzéseimmel, vágyaimmal is foglalkozzam. A férjuram szerint azóta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Mondjuk az ideális a 4-6 órás munka lenne, de a bankszférában ez elképzelhetetlen.

Ja és a fiúk a nehéz kezdet után nagyon megszerették a bölcsit. Imádják a csoporttársaikat, és hétvégén is bölcsibe akarnak menni. :D Másról sem mesélnek itthon, csak a csoporttársaikról. :P

Cat
Kép
cateye

Ja és én is tökéletesen elfogadom és megértem a másik oldalt is. Szerintem mindenki úgy csinálja ahogy neki jó, ahogy az Anyuka kiegyensúlyozottabb, mert a gyereknek az a legjobb. 8)

Cat
Kép
cateye

Cat!

Én is a bankszférában....., hogy tudsz 5-re hazaérni...????? Nekem elég ritkán sikerült. Lehet, hogy hozzátok kéne mennem dolgozni????
Bár azt hiszem ha visszamegyek, akkor nem én leszek az, aki mindig mindent bevállal....(mint régen) Gyerekeseket mindig küldtük haza, hogy menjenek csak, majd mi befejezzük..., most majd én megyek haza... :D :D :D

Ditke!

Tök jó, hogy ügyelhettél..... :D ,

Ilduci!

Bölcsi: Cat véleményével tökéletesen egyetértek. Bár hogy mikor megyek vissza dolgozni azt még nem tudom. Egyenlőre megvárom, a fiúk mit szólnak a bölcsihez, hogy érzik magukat, mennyit betegek...stb. És végül is csak a délelőtött töltenék ott, amig én főzők, mosok, takarítok. talán még magamra is jut majd egy kis idő... :) Ha nem mennének bölibe, akkor is kéne programokat csinálni, mert sztem 2 évesen már igényelni fogják, játszótér (télen azért macerásabb), játszóház...stb., ami ráadásul nem két fillér. Múltkor voltunk először kipróbálni és nagyon élvezték a fiúk, de anyagilag nem bírnánk olyan sokat. A bölcsiben ez adott lenne, és jóval olcsóbb is persze. Ja és azt hiszem délután sokkal több türelmem lenne hozzájuk, így sokkal többet és hasznosabban tudnék velük foglalkozni. de majd meglátjuk, ezek a mostani gondolataim.

Kata

Kép
kateduo

Ma reggel Anna felült. :lol:

Kép

Ja és olvas, de hát ez másodlagos. :lol: :lol:

Felbuzdultam nagyon ezeken a jó kis wellness utakon, ráadásul van egy halom wellness jegyem, amit május 31-ig ugyi fel kell használni :? , így ma gyorsan bejelentkeztünk egy hétvégére a Kehidába. Ápr. 21-22, addigra a csajok 9 hónaposak lesznek, remélem jó lesz. 8)

Volt valaki ilyen helyen, amikor ennyi idősek voltak a kölkök?

Kaptam egy aranyos ímélt, bemásolom ide, hátha valaki még nem "ismeri". :) Kicsit hosszú, előre is bocsi!

"Csak" egy A N Y A ?...

Egy nőtől - miközben jogosítványát újította meg egy önkormányzati
hivatalban - egy adatfelvevő hölgy megkérdezte, hogy mi a jelenlegi foglalkozása.
A megkérdezett egy ideig tétovázott. Bizonytalan volt, hová is sorolja
magát.
"Arra gondolok," magyarázta az adategyeztető, "hogy van-e munkája,
vagy
csak..?" "Természetesen van munkám!" csattant fel a nő. "Anya
vagyok."
"Nincs 'anya' kategóriánk foglalkozásként. A 'háztartásbeli' fedi le ezt."
mondta az adatfelvevő segítőkészen.

Már el is felejtettem ezt a történetet, mígnem egyik nap ugyanilyen
helyzetben találtam magam a városházán. A hivatalnok nyilvánvalóan
egy karrierista nő volt. Magabiztosan, hatékonyan dolgozott, olyan jól
csengő címet viselt, mint például "Hivatali kikérdező" vagy "Városi adatfelvevő".

"Mi a foglalkozása?" kérdezte. Mi késztetett arra, hogy ezt mondjam?
Nem tudom. A szavak egyszerűen kibuggyantak belőlem.

"Gyermekfejlődési és emberi kapcsolatok területén dolgozom
társkutatóként."

A hivatalnok abbahagyta pillanatnyi munkáját, golyóstolla megállt a
levegőben. Felnézett, mint, aki rosszul hallott. Megismételtem a titulust
lassan, kihangsúlyozva a leglényegesebb szavakat. Aztán csodálkozva
láttam, hogy ezt mind leírta nagy fekete betűkkel a hivatalos kérdőívre.
"Megkérdezhetem," mondta a nő érdeklődve, "egész pontosan mit
csinál ezen a területen?"
Hűvösen, az izgalom legkisebb jele nélkül a hangomban, szinte
kívülről hallottam, amint így válaszolok:

"Folyamatos kutatási programban veszek részt (melyik anya nem)
laboratóriumban és terepen is.
(normálisan azt mondtam volna kint és bent).
Dolgozom a Felettesemnek
(elsőként az Úrnak, aztán egész családomnak), és van már négy
kreditem is.
(mindegyik lány).

Természetesen a munkámhoz tartozó tevékenység igényli a legtöbb
figyelmet az ember-szakmákban (melyik anya tagadja?) és gyakran dolgozom 14 órát 1 nap (inkább 24-et).
Ebben a munkában jóval több a kihívás, mint más, "átlagos"
foglalkozásoknál.
A jutalom inkább a megelégedettség, mint pusztán a pénz".

Érzékelhetően folyamatosan nőtt az elismerés a hivatalnok hangjában,
amint kitöltötte a nyomtatványt. Felállt és személyesen kísért az ajtóig.

Miközben hazafelé vezettem, fényes új karrierem lebegett a szemem
előtt.
Otthon 13, 7 és 3 éves labor-asszisztenseim üdvözöltek. Az emeletről
hallottam új (6 hónapos) kísérleti modellünket gyermekfejlesztési
programunkból, amint új hangmintáit próbálgatja.

Úgy éreztem, ütést mértem a bürokráciára. Hivatalos feljegyzés készült
rólam egy, az emberek számára elfogadhatóbb foglalkozásról. "Egy újabb anya", vagy 'Anyaság" már nem hangzik elég jól. Micsoda pompás pálya!
Különösen, ha van egy titulus is az ajtón.

Netán ez teszi a nagymamákat "haladó" kutatási munkatárssá a
gyermekfejlesztési és emberi kapcsolatok területén, a dédnagymamákat pedig a haladó kutatási munkatársak ellenőreivé?
Szerintem igen! Még azt is gondolom, hogy a nagynénik kutatási
munkatárs asszisztenssé léphetnének elő!

Kérlek, tudasd ezt a jó hírt a többi
anyával,
nagymamával,
nagynénivel vagy
más barátoddal, akiket csak ismersz.

Legyen kevesebb gond és több áldás házadon, és kizárólag a
b o l d o g s á g
lépjen be ajtódon!

AMEN

Kép
baba888

Sziasztok!

Cat,Kata!
Szintén bankszféra...
Na nekem eszembe se jut a 4gyerek mellett mostanában visszamenni! :twisted: Mielőtt eljöttem,épp fúzió volt (privatizáció miatt),rendszer-átállással és annak mindenféle "szépségével" nem egyszer éjfélig tartó munkával! (szerintem 8hetesen a vérzést is ennek köszönhetem). De most se járnak haza a csajok este 6-7óra előtt!Na nekem ez a közel 12órás műszak horror lenne!!!!(meg a férjemnek is :roll: :twisted: )

Baba!
Gratula Annának nagyon ügyes!Jön a nyár,azt szaladhatsz utánuk :lol: :lol: :lol: !

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Gratulálok Annának! Nagyon kis ügyes! :D

Kata :)
Én 1/2 5-ig dolgozom a Duna Plazanal, magyarország legnagyobb mérlegfőösszegű bankjában. :wink: :lol: Autóval járok, így 5-1/4 6-kor már mindig itthon vagyok. Reggel 1/2 8-kor adom be a fiúkat a bölibe, és 8-ra bent vagyok. Így elég kényelmes a dolog. Persze mielőtt visszamentem ezt letisztáztam a főnöknőmmel, hogy nekem innentől elsők a gyerekek, és nem tudok túlórázni, csal előre egyeztetett időpontban, és ritkán. Szerencsére nagyon lojálisak és humánusak, ez ugye a központ előnye, teljesen elfogadták ezt. Ha nem fogadták volna el, akkor nem megyek vissza, valószínűleg azt csináltam volna mint Kata, hogy fél napra beadom őket bölcsibe, és addig végzem a házimunkát és magammal foglalkozom.

Cat
Kép
cateye

Írtam egy csomót és véletlenül megnyomtam valamit és elszállt :evil: :evil:

Szóval:

Baba!

Gratulálok Annának :)

és mindenkinek (mennyi banos gyűlt össze :) kilógok a sorból :oops: )

Elmesélem mit tanultam Munkajog-ból szombaton, hátha mást is érdekel:
gyes mellett vissza lehet menni 8 órába dolgozni (ezt eddig is tudtam), de egy perccel sem többen! Szóval bankosok: akiket ennél több munkára akarnak fogni, csak hivatkozzanak rám :wink: :D Ez egyben számomra azt is jelenti, hogy ha visszamegyek, nem ügyelhetek, mivel a hét 5 napján ledolgozom a 8 órámat :D És mindez igaz a gyes teljes időtartamára, 2011. dec. 31-ig. (Azt hiszem közutálatnak fogok örvendeni. :? De hülye lennék ügyelni, mikor a gyes 50 ezer, 6 ügyeletért meg nem kapok meg ennyit :( )
És ami még jobb: a gyes időtartama alatt nem rughatnak ki :D
szóval így már kissé rózsásabbnak látom a helyzetet :) Még a végén mindjárt visszamegyek :wink: Hiába van leépítés, amíg egyetlen olyan ember is dolgozik az osztályon aki olyan munkakört tölt be mint én, addig én maradok :P
Bár arra is gondoltunk, hogy a férjem megy gyesre, így őt nem tehetik ki, nem ügyel, én meg visszamegyek, aztán vagy kirugnak, vagy nem... ha igen, még mindig mehetek körzti ügyletbe, akkor is jobban járunk így anyagilag. szóval most ezen infók hatására elkezdtek csikorogni a fogaskerekek az agyamban :lol:

Megyek pakolni, holnap indulunk, mindenkinek szép tavaszt, jó pihenést!

Ditke
ditke62

Bank nem, közgazdászság igen.

Ditke!
Rövid az agyam. Hova utaztok?

Baba!
Tuti ügyes a csajod! Én is úgy tudok örülni minden újnak, amit tudnak. Szerintem az élet nagy örömét tudja adni, amikor egy Csöpp a szemed láttára csinál először valamit.

A böli nálunk is felmerült, mint egy lehetőség, amikor tavaly dec elején egy kicsit megzuhantam és a hogyan továbbon gondolkodtunk. Aztán más lett: szerda délelőttönként van babysitterem, amúgy meg elkezdtem pár órát minden héten bedolgozni itthonról. Nagyon szerencsés vagyok, mert a munkám jellege illetve a munkahelyem szociális érzékenysége ezt lehetővé teszi. Január óta ez van , és azt hiszem nagyon jót tett minden szempontból. Ami a Gyerkőcök társaséletét illeti, egyelőre úgy érzem, hogy nem igényelnek annál többet, amit most kapnak, úgyhogy ez miatt sem mennek bölcsibe. Valahol a lelkemben én sem szeretném őket beadni, csak ha bármi miatt úgy alakul az élet.

Szép estét Mindenkinek!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Naggyon jol hangzott, meg ide is elert az energiaja, 1 napra tavasz lett - azert eso volt, nehogy tulsagosan elbizzunk magunkat. :wink: Orulok, hogy ilyen jol vagy!

Ilduci :)
Bar nalunk nem bolcsiben vannak, hanem itthon gyerekfelugyelovel, de pusztan az anyagiak miatt alakult igy. Mondjuk kizart dolog hogy 3 evig otthon maradtam volna veluk, siman becsavarodtam volna annyi ido alatt... Nalunk a plussz "aldozat" annyi volt, hogy nem folytattam a PhD-t es igy 9-5ig tudok dolgozni. Elotte, utana gyerekek. :D

Edit :)
Anyosod nem semmi, nalunk szerencsere ilyen "veszelyek" nem allnak fennt, ok spontan meg se latogatnak minket... :(

Ditke :)
Tok jo lehetett megint dolgozni! Tuti en is izgultam volna... A gyerekfelugyelet nem volt semmi! Egyebkent a kutatassal en meg mindig kozelebb allok hozzad, mint a bankosokhoz... szoval azert annyira nem vagy egyedul... :wink:
Kajadugdosas azota nem volt, 1x annyit piszkalta hogy mar verzett, de mar 3 napja nem nagyon csinalta. Remelem ennyi volt.

Gratula Annanak! Tuti jol fogjatok magatok erezni, kell egy kis kikapcsolodas mindenkinek...

Kepzeljetek, most hetvegere beindultak a csajok, megy a bilizes ezerrel... pedig nem is probalgattuk, meg jo hogy volt itthon bili. Szombat este Reka akart mindenkepp bilibe kakilni, akkor nem sikerult, Eme viszont termelt... Ma este mind2en sikeresek voltak, sot Reka 3x egymas utan... alig gyoztuk mosni a biliket. Egyebkent tok vicces volt, mert gondosan megvizsgaltak ki milyet kakilt... Eme 2x is muffinnak :lol: titulalta Reka produktumat, Reka inkabb csiganak latta ugyanazt... :lol: :lol: :lol:

bgy

Cat!
Egy időben én is a Duna Plaz Office Centerben dolgoztam a K&H-nál. Úgy gondolom talán Te a Budapest Bank csapatát erősíted, igaz? :D :D Oda én is szívesen visszamennék majd pár év múlva, hiszen nagyon közel (kb. 10 perc kocsival) van hozzánk... :D :D

Bölcsi témához:
Én már jó régen itton vagyok és nekem nagyon bejön a gyerekezés. Persze rengeteg segítségem van és bőven van szabadidőm... :D :D

Minden nap felteszem reggel a natúr sminket (halvány szájfény, szempillaspirál) Nike és Reebok cuccokban szaladgálok az otthonunkban is, na és persze rendszeresen járok kozmetikushoz, szőrtelenítés, szemöldök festés, stb. :D :D

Úgy tervezzük, hogy amikor az ikrek is 3 évesek lesznek (Márk 5 éves, Jázmin pedig 6 éves) akkor a 4 kicsit egyszerre adjuk be egyazon csoportba itt a közelünkben a Montessori rendszerű oviba. :D :D

Addig pedig mindenre megtanítom Őket, megismertetem velük a világot, az alapszabályokat és hogy addig is ismerkedni tudjanak (megtanulják a békés egymás mellett élést, kezelni tudják az esetlegesen felmerülő konfliktusokat idegenekkel is, stb.) játszóházakba, játszótérre viszem Őket. :D :D

Gyöngyi!
Szívből örülök! :D :D Aznap nálunk is zuhogott az eső egész nap... :D :D

Viszont hétvégén mindvégig folyamatosan, gyönyörűen, melegen sütött, ragyogott a napocska, mindannyian rövidujjúban voltunk és cseppet sem fáztunk. :D :D

Annyira nagyszerű beleszippantani a nap-szellő-föld keverékébe, kinyílik az ember, ahogy kinyílik a táj is. Ennél már csak a nyár jobb tényleg, amikor pancsolni is lehet... :D :D

Márk olyan édes volt, meglepődve és óriási lelkesedéssel vizsgálgatta a rügyező bokrokat, az aranyesőt, a kék és sárga minden színárnyalatában pompázó és illatozó petúniákat és egyebeket. Hihi!

Tettem fel tegnap készült fotókat: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=9959&page=3

Vadvirág
Vendég

Vadvirág :)

Az OTP-ben dolgozom a Babér utcában. :D Nagyon ismerös a hely ahol a képeitek készültek! Hol van ez? Nem itt a XIII. kerületben? Itt is van egy ilyen lakótelep, Pluss közérttel, és nagy parkkal.

A babakocsiban hátul Márk fekszik, elöl Jázmin? Nagyon klassz kis kocsi! Ez a peg Perego új modellje? Akkor jó lesz az ikreknek is, csak 2 babakocsi fellépöt kell rá venni, hogy Márk és Jázmin ráállhasson. :lol: :wink: Nem kis feltünést fogtok majd kelteni. :D

Itt olyan gyönyörü idö van, hogy repes a szívem. :P

Gyöngyi :)
Gratulálok a bilizéshez! Nagyon ügyik a csajok!

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?