Új privát üzeneted érkezett!

Bogyó:
Szerintem ne hamarkodd el a tápszeres hozzátáplálást! Elôször is, Dávid nagy súllyal született, nem biztos, hogy mindig sokat kell híznia. Próbálj sokat pihenni, enni-inni, egyél sok szénhidrátot (tészta, krumpli), attól is több tej lesz. Etterke is írta, hogy vannak olyan periódusok, amikor hirtelen több táplálékra van szükségük, olyankor mindig néhány nap, mire a tejtermelés is több lesz. Próbálj a napokban tényleg lazítani, ne dolgozz annyit (tudom, könnyü mondani). Van egy szoptatós topik, az Anyaság témakörben, az aneve, hogy Szoptatás. Vannak ott nagyon hozzáértôk, esetleg kérdezd ôket is. A védônô nem tudom, hogy mennyire maradi elveket vall, lehet, hogy fö¨löslegesen rábeszélne a tápira. Szerintem nincs rá szükségetek!

Andi:
Sajnálom, hogy rosszul vagy, próbálj sokat pihenni.

Ma Alidát elajándékozuk az este, remélm jól fogja viselni.

Emôke:
Krisztián annyira édes!! Gyönyörü szép kisfiú! Mihamarabbi gyógyulást kívánok!

Most csak ennyi voltam, vár a millió dolgom.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Krisztián betegsége lassan,de javúl.Most átment inkább náthába,állandóan folyik az orra,de szerencsére átlátszó víz szerű,ami azt jelenti,hogy a gyulladás már elmúlott!a köhögése változatlan,de szerencsére láza már nincs.Még mindíg elég nyűgös...de már ezt a pár napot kibírom.

Ulja néha egy jó baráttal egy jó beszélgetés megér egy fejfájást!bár ha ez nem múllana,inkább fordúlj dokihoz.
Nóra állapota már javúl?Levente nem volt féltékeny a hugira?

Cskati hogyan álltok a felújítással?majd azér képeket felteszel ugye???

Edit hát igen nincs annál rosszabb ha látod a gyermekedet betegnek.Szerintem egy szülővel ennél rosszabb dolog nem is történhet...

megyek,még majd próbálok jönni
pááá

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!
Ma vegre mar jol vagyok.Szerintem csak a faradtsagtol volt fejfajasom! :D :D :D

Emoke:Orulok hogy mar nincs laza Krisztiannak.Kohogni meg Nora is kohog es van egy kis natha mar nem olyan sok.De csak reggel fele.Nappal egyet-egyet kohog.
Levi nem volt feltekeny,de nagyon felttem hogy az lesz!Nagyon jol elvan a hugaval.Ha vaeszunk neki valamit kozli Noranak is kell!!!!! :P :P :P :P :P :P Ha pedig valami ojat veszunk hogy Norinak nem szabad o vesz neki a pultrol egy agusa turot! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jo erzes hogy gondol a tesojara! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Lanyok van egy jo hirem.Mar mint nekem nagyon jo!Es Levi is boldog.
Hetfon megyunk haza!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Benezttem az OROKBE VARVA BESZELGESUNK-be topicba.Leltem egy nagyon szep verset.Remelem nem fog megharagudni aki irta hogy lemasolttam. :D :D :D De nagyon tetszik nekem.

Magányba burkolózik az őszi természet,
Avar halk roppanása jelzi léptemet.
Reszkető kezeim az ég felé nyújtom,
Halk szavaimat csak neked súgom.

Az évek oly lassan vánszorognak a léten át,
S közben édesanyád egyre vár reád.
A hideg téli csendben lelkem felzokog,
Parányi életed szívem mélyén hordozom.

Talán a tavasz játszi boldogsága,
talán a nyár őrjítő bolondsága,
talán egy hang mely reményt sugall,
erőt ad, még nem tarthatlak védő karjaimban.

Bánat, öröm, végtelen vágy,
hangos kacaj, tánc, álomvilág,
fájdalom, gyönyör mind érted él,
minduntalan váltakozik
még két kezünk egymáshoz nem ér.

Na lassan megyek mert kezdek csomagolni!
Kesobb meg benezek.

Nalunk esik az eso!Szomoru mert setalni ezek szerint nem megyunk! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Andi:
Ez nagyon jó hír!! :D :D :D Viszont akkor megint nem leszel netközelben?

Emôke:
Örülök, hogy Morzsikád napról napra egyre javul. Biztos nehéz lesz majd leszoktatnod az ölben ücsörgéstôl... :?

Mi túlvagyunk a tegnap esti próbán, Alida sírdogált néha és folyton beszélgetni kellett hozzá, különben rögtön elpityeredett. A barátnôm szerint rengeteget evett (kenyérhéj, gabonapehely). Mikor értementünk, amint meglátott, elsírta magát. :(

Megyek is, mert épp alszik, ilyenkor kéne nekem dolgoznom. :evil:
zsuzsi 81

Sziasztok Lányok!

Zsuzsi!

Örülök hogy túl vagytok a külön töltött estén! Ez mindkettőtöknek nagyon nehéz lehetett! :cry:
Ami a tejcsit illeti, vettem a patikában homeopátiás bogyót és most úgy tűnik ez bevállik!!! :lol: Iszom mellé a herbária teát is, úgyhogy remélem rendben lesz!
A védőnő pont azt mondja, hogy mivel Dávidom nagy súllyal született, ezért tartja kevésnek a mostani súlyát ( 5600g)! :roll:
És ha belegondolsz lassan 3 hónapos és még alig hízott többet mint 1 kiló! Bár nem tudom tényleg mennyit kéne gyarapodnia!
De egyébként nem úgy néz ki mintha éhes lenne!

Örülök hogy a kisbetegek gyógyulgatnak!
Jövőhéten szerdán 18 fok lesz!!!
Ma megyünk apával venni egy új porszívót, mert a réginek lejárt az ideje! De ha olyan jót sikerül venni mint ez, akkor már megérte! Ez 13 évig működött, és most is megy csak az egyik kereke tört ki, meg a cső van eltörve!

Megyek enni valamit! Szép vasárnapot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!
Gyors koszones es egy uj kep Levirol.Este jovunk.

Kép

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

az-az nem uj csak en meg nem lattam.

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Sziasztok!

Andi, én sajnálom, hoyg hazautaztok. :( Tudom, hoyg te örülsz, de akkor valószínű, hogy nem fogsz tudni gyakran jelentkezni, és jó lenne, ha tudnánk, mi van veletek! :) Gyönyörű pasi a kicsi Levikéd :wink: biztos, hogy a testvérkéje sem adja majd alább! :lol: :D :D :D
Mindenesetre, remélem, hoyg tudsz még jelentkezni, ha haza is utazol! :)

Zsuzsi, talán ha még ottmarad vagy kétszer Alida a barátnődéknél, már bátrabb lesz velük! Vagy az is meglehet, hoyg most rossz passzban volt! :roll: :) Mert ő amúgyis olyan barátságos mindenkivel. Bár képzeld, Kriszta még sosem mutatott félelmet, húzódozást idegenekkel szemben, és múlt héten, amikor jött apósom, és meglátta őt, sírásra görbült a szája. Tegnap meg anyóst is csak nézte, nézte, aztán kezdett felengedni, de addig is állandóan csk nyújtózott, hoyg visszajöjjön hozzám vagy Istvánhoz. Pedig csak vagy 2 hétig nem látták egymást. És ilyen máskor is volt, mégsem félt tőlük! :roll: :roll: :roll:

tegnap és ma sógornőméknháél voltunk, és eléggé megsínylettük (én és Kriszta) a nem saját környezetünkben töltött éjszakát. Éjfél körül megébredt és másfél órámba telt, míg visszaaltattam (ilyen még soha nem volt) majd minden öt percben vetettem egy pillantást rá, mert féltem, hoyg megébred és lemászik vagy leesik a nagyágyból. Én belebolondulnék, ha Kriszta nem szeretné a kiságyát, és velünk kellene aludnia! :o :o :o :cry: :cry: :cry:

Na, mentem, mert mindenki alszik már. Jó éjt nektek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Andi:
Nagyon jó utat kívánok Nektek! Remélm mihamarabb jelentkezel!

Edith:
Ha jól emlékszem, búzacaírát adsz Krisztának, ugye? Csak úgy simán belekevered a joghurtjába? Én most vettem, gondoltam, adok Alidának.

Holnap megint visszük alidát megôrzôbe. :( Bár még mindig jobb így, mintha velünk lenne. Tegnap ô is ott volt a próbán és elég nehezen bírta. Bár az elején még nagyon élvezte, mindig visszaénekelte azt a hangot, amit éppen hallott. néztünk is nagyot! :shock:

Bogyó:
Örülök, hogy rendezôdik a tej! Szerintem minden baba más ütemben fejlôdik. Mikor még kicsi, ha van sok pisi-kaki, akkor nem lehet baj.

Szép új hetet mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

En is elokerultem. Olvasgattalak titeket, de irni mar nem volt idom. Meg mindig sok a dolgom a baba erkezeseig, raadasul kaptam egy konyvet az egyik baratnomtol, amit meg a szules elott szeretnek kiolvasni. Lehet, hogy ismeri valamelyikotok. A cime:"A suttogo titkai". A csecsemogondozasrol szol. Sot, van egy masodik resze is, az meg a gyereknevelesrol, bar azzal meg raerek, eloszor az elso koteteten es a szulesen legyek tul. :)

Ezen kivul sokat rohangalok orvoshoz, vedonohoz, mivel be kell potolni az Angliaban el nem vegzett vizsgalatokat. Jovo heten is megyek Uh-ra, vedonohoz, belgyogyaszatra, sot most mar NST-re is jarok.

Most mar kimostam minden babaruhat, pledet, lepedot, polyahuzatot es a korhazi cuccaimat is osszepakoltam. Hihetetlen, hogy mar itt tartunk. Nemreg meg azert panaszkodtam nektek, hogy, allandoan rosszul vagyok es semmi sem marad meg bennem. Most meg mar itt vagyok a finisben. :shock:

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Ja, Bogyonak akartam meg irni, hogy orulok, hogy rendezodik a tejkerdes. Pont ma olvastam az uj konyvemben, hogy ugy lehet a tejet serkenteni, ha szopi utan kb. 10 perccel, amikor elkezd ujra termelodni, fejsz. Persze sajat tapasztalatom meg nincsen, de esetleg probald ki, hatha segit!

KépKép
olive

Jo reggelt.
Olive:Te oszt jo sokaig fent voltal a tegnap. :D
Hogy erzitek magatokat?Ha jol emlekszem ugy olvasttam hogy kislanyod lesz.Mar tudod hogy fogjak hivni?Ferjed mikor erkezik?

Edith:Ha ma megyunk akkor kb 2-het mulva fogok jelentkezni.Ha sikerul mert szeretnem ott megegyszer megprobalni bevezetni az internetet.Mar 3 cegtol jottek mikor othol voltunk csak nem lassak az adot. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( Meg egy ceg van amit nem probaltam,hatha ok tudnak valamit mondani!? :shock: :shock:

Most nagy rohanas kozben tudok irni meg ma.Nem tudom mikor fogunk jelentkezni legkozelebb? :( :shock: :(

Huuuuuuu!Meg othol var egy nagy munka mert nem mukodik a furdo! :shock: :( :( :( :( :( Na eppen eleg a boldogsagomhoz! :evil: :evil: :evil: Meg meg a halo is szetvan dobalva.Mig itt voltunk
megerkezet az uj halo igy kertem a regit pakoljak ki.Most csak egy ures szoba van mert ossze szedni engem varnak! :twisted:
Na meg azt sem tudom hol fogunk aludni :?: :idea: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na majd csak lesz valahogy?

Most megyek kesobb meg beugrok.

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Na megent itt!
Nem is tudom hol all a fejem.Mar a taskak kesz vannak de kaja meg nincs!Ugy gondolttam Noranak veszunk uveges kajat,Levinek meg magunknak teszek szendvicset mert ugy is ojan jegyet veszunk amihez kaja is jar.Meg Kijevben allunk 30-percet ott is lehet friss kjat venni.

Tudom hogy valamit itt hagyok csak meg nem jutott eszembe hogy mit is??????????????????????De hat ez mindeg igy van!Lassan kezdem unni ezt a joves menest! :twisted: :twisted: :twisted:

Most nezem Rom itthon hagyta az egyik telefonjat. ol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hallom hogy csorompol valami het nem jottem ra hogy mi lehet :?: Hat mar tudom. :P :P :P

Na nem zavarok tovabb.Megyek meg ellenorzom a listat.Mar be vagyok sozva! :oops: :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Andrea, remélem, sikerül netet vezetni alakásba, hoyg írhass rendszeresen.
Sajnálom, hoyg ekkora munka vár rád otthon, de Anyud hátha tud segíteni anyit, hoyg bár a két gyerekre vagybár Ellire tud vigyázni! :) Ha utaztok, akkor nagyon jó utat kívánok, minden kellemetlenség nélkül, és remélem, hogy szerencsésen hazaérkeztek. Addig is, amíg neted lesz, írj egy üzenetet, hogy tudhassuk, hogy minden oké volt az úton!?
Végül mi a helyzet Nórának a kivizsgálásával?

Zsuzsi, a búzacsírát igen, csak úgy belekeverem a joghurtjába. 1-2 kiskanálnál többet azonban ne tegyél, mert úgy szerintem már túl tömény az íze. Ha kevés van belőle, akkor nagyon finom, megédesíti a joghurtot. Én ma ezt adtam Krisztának tízóraira avokádódarabokkal.

Olive, hát igen, máris a finishben vagy! :) Valóban, mintha csak most lettél volna 8-10 hetes! :) Bezzeg, amikor én voltam várandós, nem telt ilyen gyorsan az idő! :P Legalábbis számomra nem! :P MOst meg a lányom 11 hónapj úgy elrepült, hoyg csak állok, és nem tudom elhinni! :O

Julcsi, valóban, hallgass Zsuzsira, mert ő tudja, hoyg a szopiban is vannak hullámvölgyek. Azt pedig én is olvastam/tudom, hogy időnként megnő a babók tejigénye, és néhány napba beletelik, amíg a tejmirigyekben is tudatosul ez, és akkor már elegendő tejcsi lesz Dávidka számára. :) Te amúgyis szopipárti vagy, úgyhogy ne hallgass szerintem a védőnő - ez esetben - romboló tanácsára. kriszta a 2. hónapban majdnem 1,5 kilót hízott :shock: amitől én nagyon megijedtem, de a doktornő azt mondta, hoyg azok a babák, akik pici súllyal születtek, vagy sokat estek vissza születés után (krisztával ez történt), azok hirtelen így próbálják utolérni magukat. Akik nagy súllyal születtek, azok nem híznak olyan gyorsan. Meg aztán az ilyen ekkorra meg kell kétszereznie, meg ekkorra háromszoroznia a súlyát, ezek nekem egyáltalán nem tetszenek. Mint ahogy a felnőttek sem, úhy a gyerekek sem egyformák. Ne aggódj, szerintem ezzel is minden rendben lesz. Sőt, valószínű, hoyg mára már visszaállt a régi evési rend! :) Kitartás! :)

Többiek, hol vagytok??????

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Andrea, nyugodj meg! Végülis természetes, hoyg egy ekkor út előtt izgatott, ideges vagy, de meglátod te is, hoyg minden rendben lesz! :)
Szorítok is ezért! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith:Koszi hogy nyugtatsz.Nora jobban van.Meg egy picit kohog.Levinek par honap mulva ujra kell kezelesre jarni.Most csak gyogyszert szed.Meg kell varni mijen hatassa lesz.

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Nincs melegviz nalunk! :(
Valaki lehet remontol.Na peddig szerettem volna kimosni a hajamat indulas elott. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

:lol: :lol: Es meg a banya is megjott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na de nem rontsa el a kedvem.Mert azert nagyon jo hangulattom van hogy ma vegre indulunk innen! :lol: :lol: :lol:

Tenleg hol vagytok ma??????????????????

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Hu lanyok nem is irom hogy Nora tegnap 20-percig ult egyedul es nem dolt el! :D :D :D :D :D :D :D :D
Lassan megtanul ulni.Magatol meg nem tud felulni csak a fejet emeli ezerrel! :P :lol: :P

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Most gondolkozunk azon hogy ha haza megyunk mit fog enni Nora mert ott nincs agusa termek.O meg megszokta es nem fogad el mas tejet.Na ez lesz mar gond! :?: :!: :shock:
Viszunk par dobozzal,de sokat nem tudok mert a datum csak 12-ig van sajna! :evil: :( :(

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

[color=green]Na nem is vagyok mar jo kedvu ha bele gondolok![/color]

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Na nem is vagyok mar jo kedvu ha bele gondolok!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Bolond ez agep!
Vagy mar unja hogy egy eve itt ulok es zavarlak beneteket!? :?:

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Hu de fogtok hianyozni!!!!!!!!!!!! :shock:

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Na eppen most veszekedtunk Rommal!!!!!!!!!!!!!!Mar meg ugy van hogy nem jon! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Na nem hujet csinal belolem??????????????Egyedul fogok cammogni ennyi cuccal!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Hat en tenleg szivrohamban fogok meghalni!
Egyszer!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Sziasztok!

Andi: Jó utat nektek! Vigyázzatok magatokra és érezzétek jól magatokat! Remélem hamarosan tudsz majd jelentkezni!

Olive: Nagyon izgalmasak az utolsó napok! Nagy örömmel nosztalgiázom most egy picit! Hogy a babátok? Van lehetőség alternatív szülésre? Hogy tervezed? Egy szobában leszel a babával szülés után?

Réka szombat reggel a pelenkázón felült, amikor öltöztettem és elkezdett tapsikolni. Nagyon édes! Sokszor mutattam már neki, de most tapsikolt először! Hintázni is voltunk a hétvégén, nagyon élvezte. Szombaton egy olasz étteremben voltunk és eddig babakocsiban ült az asztal mellett ha étterembe mentünk, de most kapott etetőszéket, így jobban élvezte, magasabb volt, mindenkinek integetett és pizza tésztát evett. Jól éreztük magunkat.

Szép hetet mindenkinek!

Szép hetet mindenkinek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Na eddig ugy all a dolog hogy jon.Mivel vett maganak is jegyet.De vegul lehet nem jon!A megrendeloje nem boldog az utazas miatt! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Szoval meg nem tudja mit csinaljon.
Ha

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Sziasztok!

Ma már többször akartam jönni, de valami miatt vacakolt a net! :evil:
Nemrég értünk haza Jocival a sétából, gyönyörű napsütéses idő van, legszívesebben még kintmaradtam volna vele, de a nagymamám, aki velünk él, erősen agyi érelmeszesedéses és nem szeretjük sokáig magára hagyni, mert néha furcsa dolgokat művel! :o
A séta végére Joci el is aludt, de persze ahogy hazaértünk egyből felébredt! Gyorsan levetkőztettem és visszatettem a kocsiba, hátha visszaalszik, mert alig aludt valamit reggel óta, de esze ágában sincs szunyókálni, sőt, még a hasára is fordult! :shock: :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kép

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Mint látjátok, gyorsan meg is örökítettem a ténykedését! :lol:
Végül persze kivettem a kocsiból és most a járókában játszik, mert különben 1 perc nyugtom sincs írni, hiszen azt figyelem, hogy hová mászik éppen és mit akar szétszedni! :lol:

D. Andi: Pontosan mikor is indultok és mi az úticél? Sajnálom, hogy úgy néz ki, hogy a férjed nem tud veletek tartani! Pedig jó lenne, ha nem kéne egyedül utaznod a gyerekekkel és nyilván szeretnéd, hogy együtt legyen a család a szüleidnél is. Mennyi ideig maradtok?

Edith: Akkor ezek szerint volt alkalmatok, hogy megbeszéljétek anyósoddal a történteket! Remélem most már minden rendben, bár a "tüske" biztosan megmarad. :?

Emőke: Remélem a kis Krisztián mára már teljesen meggyógyult! A felújítás még mindig nincs készen, nagyon sok munka van vele, mert bár a szigetelés már elkészült, a glettelés is félig, de a színezés még hátravan!

Andrea: Remélem tetszik az új munkahelyed! Elárulod, hogy mivel foglalkozol ott? Jó lenne, ha lenne pár szabad perced és mesélnél egy kicsit a munkáról is, meg persze magatokról! :D

Olive: Még én is emlékszem rá, hogy milyen örömteli a készülődés a baba érkezésére! :wink: Bár a vasalást utálom, de Jocikámnak mégis olyan lelkesen vasaltam a textilpelusokat, meg egyebeket! :lol: Biztos nehéz most nektek a férjeddel, hogy ezeket az utolsó heteket egymástól távol kell töltenetek! Még mindig úgy fest, hogy csak április elején tud jönni?

Etterke: Rékus biztosan mindenkit lenyűgözött a pizzériában a közvetlenségével! Joci is integet kb. 2 napja, de mindig csak akkor amikor éppen kedve tartja, ha mi integetünk neki, általában csak mosolyog ránk.

Most mennem kell, mert Joci hamarosan éhes lesz és csinálnom kell neki valamit.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati, sajnos, nem beszéltünk meg semmit. Úgy látom, hoyg Andreának volt igaza, hogy lehet úgy tesz, mintha semmi sem történt volna. Hát, nagyon tartózkodó volt, nem is igazán beszéltünk a köszönéseken kívül, de nem mondott semmit. Ha ő nem akar beszélni róla, majd teszek én arról, hoyg szóba jöjjön a dolog, és végülis megbeszéljük. Nagyon szar a helyzet ilyen szempontból most. Kicsit normálisabbnak képzeltem anyósomat, de sajna csalódtam benne.
Gyönyörű Joci a képen! :)
Kriszta ma 11 óra 5 percig aludt. A végén már csak kóvályogtam a lakásban, mert nem tudtam, felébresszem-e vagy sem, mi lehet vele, hoyg annyit alszik, de hál'istennek semmi baja, csak pihente a fárasztó hétvégét. legalábbis nagyon remélem! Aztán ismét aludt 3-zól 5-ig. remélem, az éjszakája is jó lesz.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith:Sajnalom ami anyosod es kozted folyik.

Lanyok tiz perc maradt es mar itt a taxi.
Ezer puszi mindenkinek!
Ugyeljetek magatokra es a babakra! :D :D :D :D :D :D :D

Edes a Joci kepei. :P :P :P :P :P

Ha megerkezttunk irok ha tudok.
Vegul Rom is jon de csak felig mert Kijevtol jon vissza!

Puszi.
Jo ejszakat mindenkinek!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Sziasztok Lányok!

Jocika nagyon cuki! Úgy beleharapnék!!! :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi és Mindenki! Igazatok volt tényleg rendbe jött a tejcsi! Mondjuk szerintem az a homeopátiás szernek is köszönhető!
Mindenesetre kicsit megnyugodtam! Mindíg attól féltem, hogy éjszakára éhes marad a Drágám!

Olive! Szerintem egy kicsit, most Mindenki "irigykedik" Rád :oops:
Legalábbis Én igen, mert imádtam terhesnek lenni, a kellemetlenségek ellenére is!

Edit: Ez a legrosszabb, amikor nem beszélitek ki a problémákat, lehet hogy rossz lesz a hasonlat, de sok házasság is ezért megy tönkre mert nem beszélnek a gondjaikról!

Most Megyek fürdetni! Megint egyedül, mert a férjem csak később jön haza! :cry:

Szép estét mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Ma még nem is járt itt senki előttem!? :o :shock:

Először is köszönjük a bókokat Jocit illetően! :oops: :lol: Ma egyébként eléggé nyűgös a fiatal úr, sokáig egyik helyen sem tetszik neki, szerintem egy újabb fogacska lehet a dologban. :?

Edith: Kicsit meglepődtem azon, amit írtál, hogy anyósod úgy tett, mintha semmi sem történt volna. Az ilyet én sem szeretem. A helyedben én is azt tenném, hogy legközelebb szóba hoznám a dolgot, mert lehet, hogy anyósod is szeretné, ha beszélnétek róla, csak nem tudja, hogy hogyan kezdjen bele. :roll: Kár lenne, ha emiatt az "ügy" miatt romlana meg az eddigi jó kapcsolatotok!
A Krisztán elvégzett vizsgálatoknak mi lett az eredménye?

D. Andi: Remélem, hogy szerencsés utatok volt és hogy hamarosan jelentkezel! :D

Bogyó: Örülök, hogy a homeopátiás szerek beváltak nálad és ismét bőven jut tejcsi Dávidkádnak! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Ma tenyleg nem irtatok sokat. Merre vagytok?

Cs-ne Kati: zabalnivalo Jocika a kepeken! :)

D. Andi: remelem siman ment a hazautazas es minel hamarabb lesz otthon is netetek.

Ma voltam UH-n es nem csattanok ki a boldogsagtol. A dragasagom medence vegi fekvesu, ugyhogy csaszar lesz, ha csak meg nem fordul, bar erre mar nem nagy esely van. Pedig mar ugy orultem, hogy meguszom a csaszart, a szemem mar nem lenne akadaly, erre a kisasszony gondoskodik rola, hogy megis csaszar legyen. Nem is annyira a mutet izgat, hanem az, hogy igy lassabban epulok fel es nem tudok idoben elindulni papirokat intezni, igy csuszik a hazamenetelunk is. Szoval, most el vagyok keseredve. :cry: Annak viszont most kulonosen orulok, hogy hazajottem szulni, mivel Angliaban nem zavarta voln a dokit, hogy faros a babam, meg kellett volna szulnom csaszar nelkul. Az meg igen csak kockazatos.

Puszi mindenkinek es irjatok!

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

azt hittem, hogy nem gyozok majd visszaolvasni, erre alig irtatok! (nem mennek most az ekezetek, mert tetulassu a gep)

Mi megvagyunk, sokat probalunk, szinte minden percunk be van tablazva. Alida egesz jol birja nelkulunk, altalaban 2-3 orara marad a baratnomnel, de szerencsere ma egesz nap velem volt es csutortokon is igy lesz. Kuldtem mindenkinek kepeket!

Etterke:
Alida is epp szombaton kezdett el tapsolni!

Olive:
Azert ne csuggedj, allitolag az utolso napon is megfordulhatnak a babok! Kulonben mikor szerettel volna elkezdeni intezkedni? A termeszetes szules utan is szerintem legalabb 1 honapig nem tudnal semmit sem csinalni. Nagyon kimerito a szules, hat meg ami utana jon! Legfontosabb, hogy szepen rendben megszulessen Lolli, aztan majd meglatod, mikor kezdesz neki intezkedni. Remelem szepek lesznek az utolso hetek es nem fog sok minden kinozni.

Bogyo:
Orulok, hogy rendezodott a tejcsi. Nem is irtad, hogy van naplotok, nagyon edes!

Edith:
Kiprobaltam a buzacsirat, Alida akkorakat oklendezett, hogy meg! Azert nem adom fel, nehany nap mulva megint megkinalom.

Most ennyi voltam, dolok az agyba! Ja es jovo hetfon huzzak a fogamat! Mar elore szarok!!!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi: Köszönöm a képeket Alidáról! Egyszerűen elragadó a kislányod! Látom, a keze már most rááll a zongorára! Szerintem egészen biztosan követni fogja a családi hagyományt és belőle is zongoraművész lesz! :D Egyébként minden elismerésem azoké, akik tudnak kottát olvasni! :shock:

Olive: Sajnálom, hogy a szülésed nem úgy alakul, ahogy tervezted! De próbáld a jó oldalát nézni: ha már előre tisztázott, hogy császáros leszel, nem kell majd órákon keresztül vajúdnod és a másik, hogy így jóval előbb megpillanthatod a kislányodat! :D Abban teljesen egyetértek Zsuzsival, hogy a természetes szülésnek is vannak kellemetlen utóhatásai, én pl. 3 hétig szenvedtem a gátmetszés miatt. :roll: Egyébként altatásban vagy epidurális érzéstelenítésben szeretnéd a műtétet? (Vagy az orvos dönt?)

Most mennem kell bevásárolni, aztán meg főzni is kéne valamit ebédre. :?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Olive: Nyugi, én is császáros voltam és ezerszer inkább a műtét, mint a -sok esetben oxitocinnal felerősített - fájások, mivel én azt is átéltem, össze tudom hasonlítani. Tudom, ahány ember, annyi példa, de megnyugtatásodra írom, hogy én NAGYON HAMAR RENDBEJÖTTEM CSÁSZÁR UTÁN. Hidd el, mire kiengednek a kórházból fogsz tudni papírokat intézni, stb, mivel én miután hazamentünk, másnap már bevásárlóközpontba mentem és minimum 1 órát ott sétálgattunk. Biztos Te is hamar felépülsz! Nem kell feltétlenül negítívan gondolni császárra. Minden rendben lesz!

Kép
mölli

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hoyg ilyen ritkán jövök, de mostanában nem vagyok valami jól. Lelkileg. Csak az a baj, hoyg konkrétan még magamnak sem tudom megfogalmazni, hoyg mi a bajom. :( Azért igyekszem erőt venni magamon és kimászni ebből a depis hangulatból.

Kriszta jól van. Az eredmények jók lettek, de nem írtam, mert nem gondoltam, hoyg érdekli a társaságot. A garatváladék negatív, a kakiban sem volt semmi parazita, a vérkép is elég jó volt, legalábbis a vasszintje tökéletes, a fehérvérsejtek száma viszont eléggé magas volt, ami valamilyen gyulladásra utalhat, de mivel semmilyen látható tünet nem utal/t erre, azt mondta a dokinő, hoyg biztos az elmúlt betegségnek az utócsengése. Nagyon örülök ezeknek az eredményeknek, csak egy bolta bökkenő. nem kaptunk belőlük választ a piros foltokra, amik a lábán voltak. Azért csak voltak, mert végül valami kenőcsöket ajánlott a dokinő, és azokkal már majdnem teljesen elmúltak. Úgyhogy több, mint valószínű, hoiyg valami felületi gomba okozta a foltokat, amire viszont nem sikerült rájönni, hoyg honnan ered. Mármint a gomba. Mindegy, remélem, soha többé vissza nem jönnek a foltok.

Amúgy Kriszta állandóan jókedvű, és minden nap meglep valami újjal akár mozgásban, akár "beszédben", akár csak egyszerűen értelemben. rengeteg szót utánoz amaga módján: Mondja, hoyg édi, de nagyon érdekesen ejti az é-t, a víznek azt mondja dzíííííííííí, engem mámá-nak, Istvánt tátá-nak szílít, de van amikor csak kedvtelésből ismételgeti ezeket, ha ételt lát, vagy éhes, akkor összepattintja az ajkait p hangot hallatva, vagy van amior ki is mondja, hoyg pápá. (Ez nem az integetés, az nálunk táj-táj). Integetni állandóan integet, ha táj-tájozunk neki vagy ha csak meghallja a sziát. A kukucs báu-ra azt mondja: kkká-bbbá, ha telefont lát, mondja, hoyg á-hhhhó, és teszi a kezét a füléhez. NA, kb. ennyi jutotteszembe, pedig biztos van még más is. tegnap kérdeztem, hoyg hol a cumija (ő a kiságyban ,volt), erre átment az ágy fal felőli oldalára és belesett az ágy mögé. Mindkét cumija ott volt.

Ami a legújabb pedig az, hogy néhány napja önállóan is tesz lépéseket. Eddig a 3 volt a legtöbb, amit egymás után lép, de az 1-2 az általános. De még nagyon félénk. Nem is erőltetem. MAjd megtanul ő járni!

Eszter, Zsuzsi, gratula a tapsizásnak! :) Nagyon ügyesek a csajszik! :) Zsuzsi, megkaptam a képeket a zongoraművész lányodról! :D :D :D :D Olyan nagy már!!!!!! Rég láttunk róla képeket! :) :( :P
Próbáld a búzacsírát valami gyümölccsel és joghurttal keverni, és tegylé kevesebbet, hoyg csak szokja az ízét.

KAti, megvolt a vásárlás? Mit főztél ebédre? :lol: :lol: :lol: Szerintem nem nagy kunszt a kottaolvasás, de tudom, higy azért nem is olyan könnyű.
KAjára visszatérve: mostanában Kriszta nagyon sokszor azt eszi, amit mi, de ezt úgy kell érteni, hogy a saját kajánkat készítem abszolút úgy, hogy Kriszta is eheti, pl. fokhagymás tepsiben párolt krumpli paradicsomkockákkal, vagy spenótos pizza, vagy pl. hagymás-paprikás puliszka túróval, esetleg zöldséglevesek. Igaz, hoyg most a diétámmal én is sokkal egyszerűbben főzök magamnak, sőt IStván is általában azt eszi, amit én.

Olive, szerintem is érdemes megfogadni a Mölli tanácsát: gondolkodj pozitívan. Biztos nem egyszerű ez, de még mindig jobb, hogy felkészülhetsz rá, mintsem akkor helyben dőlne el, miután több órát esetleg vajúdtál. És persze, még mindig jobb, minth a kockáztatnák a faros természetes szülést. És... még mindig van ideje a babónak koponyavégűbe fordulni. Fel a fejjel, és ne félj! Az a lényeg, hoyg mindketten egészségesek legyetek. Aztán, hoyg mi lesz később, ráér majd akkor foglalkozni!!!!!!!

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

]Sziasztok Lányok!

Voltunk ma szurin és mérésen! Nem hízott eleget a Dávid szerintük, de én mondtam hogy nem kell tápszer, inkább sűrűbben teszem a cicire! Ebbe beleegyezett a védőnő, mert jövő héttől úgyis járunk babamasszázsra, és ott hetente tudja mérni a gyarapodást! Pedig szerintem egyáltalán nem sovány!!!
Megvettem a hordozókendőt!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Ég és föld a kenguruhoz képest! :lol:
Jön valaki a bababörzére?

Edit! Hogy gondoltad, hogy valakit itt nem érdekel hogy mi van a Kriszta babával!!! :roll: Ezért vagyunk egymásnak, hogy itt mindent megosszunk egymásközt! Örülök, hogy senmmit nem találtak! Azok a pöttyök, meg egy addig nem használt mosóportól, vagy öblítőtől is lehettek!!! Sajnálom hogy kicsit depis vagy már majdnem az időjárásra fogtam, amikor beugrott hogy Te messzebb vagy! :oops:

Olive! Ákost Én is farfekvés miatt szültem császárral! Szerintem a felépülés sebessége miatt ne izgasd magad! Igaza van Möllinek semmivel nem tart tovább mint egy sima szülés! És még egy jó oldala van, hogyha rendes az orvos, akkor megtudjátok várni, amíg a férjed ide ér!!! :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi! Köszönöm Én is a képeket! Nagyon szép lányod van!!!
Lehet hogy kottát előbb fog tudni olvasni mint betüket? :roll:

[size=18]Tomikának Boldog Névnapot Kívánunk!!![/size

bogyo75

Sziasztok Lányok!

Köszönjük a bókokat! Az tény, hogy Alida nagyon sok zenét hall és látja, mikor zongorázom, de azért eszünkben sincs rákényszeríteni semmit!

Edith:
Sajnálom, hogy nyomott a hangulatod. :( A mozgás nem segít? Nekem is már annyira elegem van a télbôl és a hóból, már fél éve azt látjuk. Gyula mindig nyugtatgat, hogy most már jön a tavasz, mert az "alaphideg" már nem -20, csak -12. Nekem mondjuk most nincs is idôm magambaroskadni... Örülök, hogy Krisztával minden rendben! Nagyon ügyes, hogy ilyen sokmindent beszél már! :D

Bogyó:
Örülök, hogy beválik a hordozókendô. Szerintem hallgass a megérzésedre, ha Te úgy érzed, hogy Dávidka szépen fejlôdik és nem éhezik, akkor az biztos úgy is van!

képzeljétek, kértem idôpontot a nôgyógyászomtól és márc legvégére kaptam csak! :shock: Ti tapasztaltatok már olyat, hogy mensi helyett csak egy kis barnázás volt? Már nem tudom, mire gondoljak. (Babó kizárva) Na mindegy, lehet, hogy csak a koncert elôtti stressztôl van, de ha jövô hétfôig nem jön meg, akkor veszek egy tesztet. :oops:

Kati:
tényleg nem nehéz a kottaolvasás, szerintem könnyebb, mint a betük.

Sok napsütést kívánok mindenkinek!
zsuzsi 81

Még valami!
Edith:
csak pici búzacsírát kevertem joghurtba reszeltalmával. :? Viszont mostanában ki tudom cselezni a fôzelékkel, minden kanál tetejére teszek egy szem gabonapelyhet, így megeszi. :P
zsuzsi 81

Sziasztok!

Mi is jól vagyunk, ma voltunk usziban, utána a barátainknál. Réka ebéd után nem aludt, mert izgalmasabb volt a játék, most pedig szundizik, remélem éjjel tud majd aludni. Sajnos ismét rosszak az éjszakáink, Réka gyakran felébred cumiért, inni, aztán hajnal felé pedig éhes :roll: Este 180 ml víz+tápszer+tejpép a vacsi és még szokott rágcsálni kekszet, kenyeret. Kevés lenne???? többet nem igazán kér.

Olive: Szerintem is még megfordulhat a baba fekvése, de ha mégsem, akkor se szomorkodj, a lényeg, hogy egészséges babátok legyen. Bár én nem császáros voltam (de epidurális), ha van rá mód, akkor inkább ezt a módot válaszd, mert rögtön láthatod a babát. A második héten már én is mentem ügyintézni, picit fáradékonyabb voltam és ilyenkor kevesebb tejci is volt. Egyébként rengeteg minden intézhető meghatalmazással pl anyukád által.
Írj, hogy telnek a szülés előtti utolsó napok. Nagyon izgi! Ki értesít majd minket ha megérkezett a baba?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Koszonom szepen a nyugtato szavakat. Mar beletorodtem, hogy csaszar lesz es remenykedem, hogy viszonylag gyorsan felepulok utana. A baboca egeszsege a legfontosabb.

Molli, az oxitocinos szulessel en se szimptizalok, bar en meg szerencsere nem probaltam ki.

Bogyo, a dokim nagyon rendes. Kiakadtam, amikor mondta, hogy csaszar lesz es utana mentem az NST-re. Par perc mulva jott utanam es ott vigasztalt meg poenkodott. Penteken is talalkozom vele, mert akkor megyek a belgyogyaszatra es latni akarja az eredmenyeket. Azt mondta egyebkent, amikor rakerdeztem, hogy akkor kituz-e idopontot a mutethez, hogy semmikeppen, mert meg akarja varni a fajasokat, szerinte az mindenkeppen kell a babanak is, nem jobb hamarabb kikapni. Hat, en is igy szerettem volna, csak ehhez nem minden doki partner, mivel nekik kenyelmesebb, ha kituznek egy fix idopontot a munkaidejukben.

Etterke, en is ezen gondolkodtam valamelyik nap, hogy kit kene majd ertesitenem. Nem tudom, mennyire leszek kaba a szules utan, lehet, hogy nem leszek sms-ezo hangulatban, ugyhogy olyan valaki mobilszamat kernem el, aki tud angolul, hogy esetleg a ferjem kuldhessen sms-t.

Most neztem meg Rekus es David baba albumat. Annyira edesek!

Edith, Kriszta baba albumat mar regen latogattam meg, de azt is hamarosan bepotolom. Jo sok mindent tud mar! Nagyon cuki lehet. :lol:

Zsuzsi, Alidat se neztem meg meg, mert mindig trukkoznom kell a kepeivel, mivel olyan nagyban kuldod, hogy a hotmailen nem tudom megnezni. At szoktam kuldeni egy masik mailcimre, ami benne van az outlook expressben es ott meg tudom kisebben is nezni. Na, majd holnap. Ma mar megyek lefekudni, mert a fejem is faj es faradt is vagyok. Ez a meleg front elegge megviselt. Tetszett, hogy ilyen szep meleg napos idonk van, de a szervezetem nem elvezte a gyors valtast. Gondoltam is rad, hogy te biztosan ertekelned a ho es a nagy minuszok utan. :)

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Olive!

Ha gondolod nekem küldhet majd a férjed sms-t és továbbítom a nagy hírt a többieknek! Majd emailen megbeszéljük!
Tényleg nagyon rendes a dokid! Örülök! Békéscsabán fogsz szülni?

Kép
Kép
etterke

Sudi!

Gergőnek mikor van a névnapja? Hétfőn lesz Gergely van és egy ismerős kisfiú most tartja a névnapját, de tudom valamikor máskor is van még Gergő nap. Gery mikor tartja?

Többiek hol vagytok? Jól vagytok?

Kép
Kép
etterke

Szia Etterke!

Koszi, akkkor majd ird meg a mobilszamod e-mailben!

Egyebkent csak hogy bonyolitsam a dolgokat, nem Bekescsaban, hanem Gyulan szulok. :lol: A gyulai korhazban jobb nogyogyaszok vannak, meg amugy is oket ismerem, mert anyukam is ott dolgozott. Persze ott is van olyan, akinel nem szulnek, de az en dokim kulonosen jo. Szakmailag is meg emberileg is. Gondban is vagyok, hogy mit adjak majd neki. A penzt lehet, hogy nem fogja elfogadni. Evek ota jarok a maganrendelesere es meg soha egy fillert se fogadott el tolem, mivel anyukammal egyutt dolgoztak. Azert szules utan majd probalok neki penzt adni, de ha nem fogadja el, nem tudom, mit kene adni neki. Valami ajandekkosarat kene akkor osszeallitani, de az is olyan nehez, mert pl. alkoholt nem iszik. Azt tudom, hogy imadja a karamellas teteju franciakremest, na de azt nem tehetek az ajandekkosarba. :lol:

Csajok, ha van valami otletetek, akkor irjatok meg, legszi!

Zsuzsi, Andrea, Etterke, Edith, nalatok milyen ido van? Itt Magyarorszagon hihetetlenul meleg van! :shock:

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!
Hozzánk is elérkezett a tavasz!!!!!! :D :D :D :D Tegnap +2 fok volt, ma is annyi lesz állítólag! Csak most meg akkora a locspocs, hogy azért nem lehet kimenni...

Olive:
tényleg nagyon rendes az orvosod! Az enyém elkezdte ajánlgatni, hogy indítsuk csak be a szülést, amikor ügyeletes lesz! Szerintem egy szép album (könyv) jó ötlet lenne. Mi is egy Magyarországról szóló képes albumot vettünk az én orvosomnak, mert kiderült, hogy a nagyanyja magyar volt.

Rita, Sancsi, Sudi hol vagytok?????
zsuzsi 81

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?