Sziasztok!
Lányok!
Tudom, hogy a moziba járás nálunk luxus, de nem látta véletlen valaki a Bábel című filmet?
Piros!
Csaba blogjában olvastam róla, és elég megrázónak tűnt. Na nem mintha szomorkodni szeretnék, de most ki vagyok éhezve valami minőségi filmre, és ez annak tűnik.
Most gondoltam bele, hogy én anno milyen film és mozirajongó voltam. Olyan hihetetlennek tűnik, hogy pl. olyan sznobságokat műveltem (legalábbis most annak tűnik), hogy megvettem a filmes újságokat, és azokat a filmeket néztem meg, amelyeknek a kritikája felkeltette az érdeklődésemet. Vagy azért mert jó volt, vagy azért, mert rossz. Tudtam, hogy ha valaki pl. lehúz egy filmet, azt érdemes megnézni, mert annak a kritikusnak olyan a stílusa.
Pl. olyan filmek tartoztak a kedvenceim közé, mint:
Indul a bakterház (örök)
Csapd le csacsi
Forest Gump
Amerikai História X
ÁlArc
Játszma
Aztán persze voltak a nyálas filmek is, mint a Titanic (technikai megoldások, trükkök, monumentalitás miatt), meg egy csomó más is.
Tök jó így visszatekinteni.
Na meg Lilinek kerestem balettos dolgokat a neten.
Megnéztem a Győri Balett, a Fesztivál Balett és a Győri Balett iskolájának a honlapját, és még a könnyem is kicsordult, a szívem sajgott, ahogy néztem a képeket. Imádtam ott dolgozni, imádtam a képzőművészeket, a balettosokat, eszembe jutott, hogy ebből írtam a szakdolgozatomat a fősulin, és milyen fantasztikus volt kutatni a Győri Balett történetében. És a mai napig, ha megyek az utcán, és szembe jön egy balettos, vagy egy diák aki a középiskolában tanult az én időmben, odajönnek, köszönnek, beszélgetünk pár szót, és ez nekem annyira jó érzés. Hogy ők is ugyanolyan emberek, közvetlenek, barátságosak. Pedig ha valaki, én tudhatnám, hiszen évekig dolgoztam velük, mégis misztifikáltam őket egy kicsit.
Aztán összenéztünk Atival, és kicsit elbizonytalanodtunk Lilit illetően, hogy akarjuk-e neki ezt az életet.
Mert itt igazán csak az érvényesül, aki nagyon nagyon tehetséges. El lehet vegetálni mondjuk a tánckarban is, de az nem ugyanaz, mintha szólótáncos az ember.
Na jóvan, nem untatlak benneteket így éjjel 3/4 1-kor.
Megyek hajcsizni.
Puszika