Új privát üzeneted érkezett!

Timocska
mi olyan vatelinnel bélelt együttesben hozzuk haza Esztikét. Kértem kölcsön overallt is, de szerintem nem lesz már rá szükségünk :wink: :wink:
Ugye alá megy a hosszú ujjú body és a hosszú ujjú tipegő. :wink:
Kívülről meg bele lesz tekerve egy plédbe.
Elvileg nem sokáig lesz ő kinnt, ha esetleg esik az eső, megkéri a portást a párom had álljon be az udvarra :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!
Pann! Mi alkohollal átitatott fültisztítóval fertőtlenítjük a köldökcsonk helyét (már leesett, de még egy kicsit váladékozik), utána hintőpor.
Pelenka: szintén Libero 2-4 kg-ig. Nekünk tökéletesen bevált!! A kórházban mondták, hogy egyedül arra figyeljünk oda, hogy a comb résznél a pelus fodrai (vagy minek nevezzem) kifelé álljanak, ha befelé áll itt-ott ott kijöhet a tartalom. Nem tudom, hogy ez segített -e?

Napközbeni alvás: Nekem sem megy. Mire elalszik Petra annyi minden összegyűlik, ami tenni kell. Rendrakás, evés, mosogatás.... Mire elkészül egy része máris felébred Petra és kezdhetem előlről.

Lányok! Hogy telnek az éjszakák nálatok?
elmo

Sziasztok!

Az éjszakák rettenetesek. 3 óránként kel, addig ok, de nem akar visszafeküdni az ágyába. Napközben ok, de éjszaka semmiképp. És nem tom, h jut e elég tej neki, gyanús, h a bal mellemben van-e elég. A melltartóbetét átázik, de vajon elég a gyereknek? Már nem is kemények, hanem puhák, de azért még lehet been elég tej, nem? Szóval bizonytalan vagyok éjszaka, h eleget evett-e, és nem indokolt e vajon a csöcsön lóghatnék.
Mérlegben nem bízok, és éjszaka amúgy se bohóckodok vele. Ha napközben mérjük, egy alkalom egy mell 30-40 g. Ugye ti is egyszer egyik mell, egyszer másik? Elmo, lehet, h az egyikben nekem is kevesebb a tejcsi.

Libero tegnap leszerepelt, ki fogom hajítani az egész csomaggal, hátán kifolyt minden, pedig Pamperssel nem, holott akkor még bénábbak voltunk.

Kami én se pihenek, sterilizálok, pakolászok, mosok, mosogatok. De érzem, h gáz. Rgyrészt most elkezdtem parázni, h nehogy elfogyjon a tej, másrészt néhány nap rohamos javulás után most megint nagyon gyenge vagyok.

Vérzek, ami ok, de közben olyan feszítő érzés ott lenn, ami fura. És ma a hasam (méhem) is fájt, gondolom/remélem húzódik össze. Felvettem végre a haskötőt, most először, eddig nem akartam beleszuszakolni a pocakomat, ami persze még tartja magát. Ti hogy álltok a saját állapototokkal? Viszont menéztem a gátsebem tükörben, és nagyon szép :D
agiboldi

Elmo, Kami, Mikor esik le a köldökcsonk?? És utána hogy kell kezelni?? Elfelejtettem megkérdezni a védőnőt.

Konakion-ból hetente egy ampulla kell? mert nekem azt írta rá, de a használati utasításban havi 1 van. Kiskanálba raktátok, és rá egy csepp tej??

Ortopédiára hova és mikor jelentkeztek be? És hasi és koponya uh?

Csajok, kicsit megnyugtató a gondolat, h amikor éjszaka itt kókadozok az "oknélkül" ordító gyerekkel a kanapén, akkor arra gondolok, h lehet, h éppen akkor ti is..

Már várom, h mindenkinél meglegyen a baba, és tavasszal/nyáron babázzunk.
agiboldi

ÁgiBoldi!
Tök ugyenez a problémánk! Éjszaka alig tudom visszafektetni, ha igen sokszor csak 1 órát alszik, de volt, hogy 5 percet!!! A nappal meg nyugis! :shock: Én is azt gondolom, hogy éjszakára mintha kevés lenne a tej, ezért van hogy óránként etetem, vagy még sűrűbben! Nekem sem duci-kemények a cicik, hanem szintén puhák! :shock: Én is csak parázok rajta!!! Ha jutottál valamire kérlek írd meg, hátha nekem is segít!

A másik: nem tudok édeskömény teát tuszkolni belé! Jó esetben 1/2 kiskanálnyit lenyel, a többit nem! Cumisüvegből meg nem akarom! Hogy csináljátok? Nekem izeg-mozog végig, ha bele is tömöm a szájába a kanalat, nem nyeli le a teát, visszacsorog.

Szerintem a méhösszehúzódást érzed! Nekem kb 3-4 napja múlt el. Addig sokszor fájt, főleg szoptatáskor! A sebet én még nem "tükröztem meg". :D A párom mondta, hogy ugyanolyan minden, mint szülés előtt volt!
Saját állapot!? Parás, fáradt! Stresszel a tejtermelés körüli dolog és a hosszú éjszakák! Egyébként semmi nem fáj, mintha nem is szültem volna. Te/Ti?
elmo

Petrának leesett! Több részletben, ma reggelre az utolsó darab. Amíg váladékozik-vérzik utána ugyanúgy kell tisztítani, mint előtte. Ha már olyan, mint a miénk lehet normálisan fürdetni. Nekünk ezt mondta a védőnő.

Konakionból heti 1 ampulla. Mi simán, natúr rá a kiskanálra szoptatás előtt. Lazán megeszi.

Hasi és koponya uh: Neked is a Schöfibe kell visszamenni. Boldi zárójelentésén, legalul van egy tel.szám, ahol időpontot kell kérni. CSAK akkor, ha megérkezik a taj kártyája!! (szüléstől számított kb 3 hét, postán fog jönni)

Ortopédia: passz! Engem is érdekelne, ha van valakinek infója!

:D :D :D :D :D Ez még nem jutott eszembe, hogy éjszaka rátok gondoljak az "oknélkül" üvöltő gyerek mellett, DE JÓ!!! :D :D
elmo

Abszolút ugyanez. Iszonyú frusztrált vagyok, h jó csinálom e. Tudom, h ez természetes, de néha teljesen elkettyenek tőle :( És nem tudom, h elég-e a tej! Fogalmam sincs. Miután befejezte a szopit nem tudok lefejni. Múlt héten igen, de akkor fájt és kemény volt. Most semmi, de lehet, h csak jobban csinálja Boldi a szopizást.

Elmo, Teát cumisüvegből adjuk, a kórházban is úgy kapta, ha el lehet rontani a szopási technikáját, már úgyis elrontották, de szerintem nem. Nem zavarja látszólag. Igaz, h én bimbóvédőt is használok, Elvira tanácsára.

És ugye úgy kell véreznem, mint egy menzesz? Nem hígabb, és nem kevesebb, és már nem is több.

Más: mitől fúvódik fel e gyerek, az ok, h ne egyek karfiolt, stb k betűsöket. De most mondta a védőnő, h narancslé se legyen 100%, mert az is okoz hasfájást. Akkor ne is egyek narancsot? Akkor milyen zöldséget vagy gyümölcsöt ehetek? Most folyton kakaóscsigát :D de gondolom az sem a legjobb :D

Kép
Kép
agiboldi

Hurrá, sikerült a vonalzóm! Színben nem éppen passzol, de a medvéhez ragaszkodtam aki eddigis volt :)

Elmo, de a Schöfi bezár 31-én. Meg azt is hallottam, h nagyon előre kell az időpontot kérni. Jó lenne letudni márciusban, de taj kártya addig úgyse lesz. Bár állítólag el lehet érte menni a Teve utcába?

Kép
Kép
agiboldi

Most persze alszik mint a bunda. Éjszaka MÉR NEM???

Ja, bevallom, h a szigorúan nyugtatócumi ellenes nevelési elvünket valamelyik éjszaka sutba dobtuk, és egymás hegyén hátán rohantunk előkeresni és sterilizálni a mélyen megvetett darabokat... :? Viszont ez se segít, úgyhogy talán mégis megússzuk.. :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi! A mehosszehuzodast erzed szerintem is. Ne aggodj miatta.

Mellkemenyseg, szopi, stb: nekem nem kemenyek a melleim, de amikor "meg vannak telve", erezheto, mert jobban feszulnek. En is egyszerre egy cicit adok oda Aronnak, azt majdnem teljesen kiszopizza, igy csak neha fejek, amikor ramjon, hogy nnna, legyen kis tobblet odabent, az nem arthat. De meg mindig a kereslet-kinalatban hiszek.

Nalunk az ejszakai buli kezd atjonni nappaliba. Eddig egesz nap bombolt Aron, ugyhogy a vedono tanacsara atterek az Infacol-kurara. Etetes elott fel szipka. Egyet mar kapott is. Utana kaja, bufi - most nyugiban van. Remelem bevalik, mert kezdek koki lenni az orokos aggodalomtol + nemalvastol.

Koldokcsonk: nekunk mar csak a szentlelek tarja Aronon, de kitartoan kezelem: alkohollal szimplan, ahogy Elmo is irta. Betadinnal + hintoporral a korhazban kezeltuk - ugyanolyan jo szerintem. De nekem az alkohol "tisztabb".

Aron ma lepisilte a fejet. Atcsomagolas kozben, mialatt 1000 decibellel orditott es rugkapalt. A kukija korzott, mint a szabadjara engedett slag. Korbepisilt mindent, a pofijara es a hajara is jutott... barmennyire is sajnaltam az orditas miatt, nem birtam visszafogni a nevetest... Aztan persze jol megtorolgettem a fejet, teljesen ki volt szegeny akadva... olyan elarvultan tud sirni, megszakad az ember szive...

Stressz: miota merem, azota a tejcsi + eves mennyisege miatt nem aggodom, de ez a keserves siras ez tonkretesz. Ott van a kezemben, a szeme egy csik, a feje kivorosodve, a szaja gorbul es kib... hangosan (bocsanat) ordit. En mar mindent kiprobaltam: le-fol emelgettem, vallamra tettem, elore-hatra hintaztam vele, hasmasszazs, labtorna, satobbi - meg mindig bombol es mar nemtokk mit kezdeni vele. Na, olyankor ketsegbe tudok esni. Sokat varok ettol az Infacoltol, elso lepesnek az edeskomeny is jo volt, de ugy tunik, nem eleg. Pedig semmi gazosat nem esze, joforman csak huslevesen elek: parolt repa, feherrepa, zeller, krumpli, csigateszta, csirkemaj, ilyenek. Semmi gyumolcs a rostok miatt (bar ez szerintem hulyeseg, nem is hiszem, hogy tartan fogom) semmi tejtermek, semmi apromagvas ize, se tojas - semmi, ami allergiat valhatna ki. Nem tudatosan - nem is kivanom ezeket a dolgokat!!! Szoval reszemrol mar nem tudok min javitani - ha valamit tudtok tanacsolni, feltetlenul szoljatok!!!
kami

Hát Ágiboldi!!! Mitha a saját gondolataimat-problémáimat-érzéseimet mondanád!!!
Mi is cumiellenesek vagyunk, de a védőnő tanácsára beszereztünk egyet, hogy legyen a fiókban. Háááát tegnap éjszaka nem bírtuk, megkapta!! 1 óra nyugi volt, aztán folyt.köv... Azóta nem kapta meg, nem is nagyon szeretném!

Cici-gond: szintén ugyanez a gondom! :evil: Mintha éjszakára elfogyna a tej! Evés után én is próbáltam fejni, szinte semmi.

Az engem is érdekelne, hogy mit ehetek-mit nem!!! Lehet hogy ez a bibi!!!

Ja! Ilyenkor alszik Petra is, éjszaka meg....

Hétfőn rákérdezek a kórházban erre az uh-ra, hogy hogyan lesz ez??? Bele sem gondoltam!

Szülés előtt-után 1-2 nappal úgy gondoltam, hogy nem kell síri csendben lenni, ha alszik a gyerek, had szokja a zajokat!! MOST MEG!!! Este - éjszaka suttogunk, lábújhegyen járunk!!! :D :D Szóval nekünk is felborult néhány nevelési elvünk!
elmo

kami

Áron hogy öregszik... :wink: :shock: :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ja, bakke, honna kerult oda az az egy ev??? :D
kami

Nyavegre :D

Szoval minket is csabit a cumi otlete, de meg nem adtuk be a derekunkat.

Eves utan nekem se jon le 10-20 ml-nel tobb lanyok. Ha mar 3-an is igy vagyunk vele, talan nem rendellenes...

Mi jovo hetfon megyunk UH-ra, de egy maganrendelobe, mert mielobb el akarjuk kezdeni Aron "fejleszteset". Sajna a kenyszerpoz miatt "torticollis"-a van, ferde nyaka, ami nem olyan veszes, mint amilyennek hallatszik, de nullara szeretnenk redukalni a dolgot. Igy aztan azt javasoltak, 2-3 hetesen vigyuk. Hat hetfon visszuk.

Most megyek, sir!!! Jajjjjj!!!
kami

miután most nekem még egy kicsit több időm van gondoltam segítek nektek és persze előbb utóbb neke mis hasznosak lesznek, kerestem néhány oldalt ahol a szoptatós mamik étrendjéről írnak...

http://www.milupa.hu/asp/show_milupa.as ... ng_id%3D17

http://www.babazo.hu/bebi/20060209szoptatos.html

http://www.lll.hu/node/11

hát nem egyszerű vannak ellentmondások... :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ezt a babanet rendelőben találtam

http://www.babanet.hu/faq/szoptat24.php

remélem nem okoskodásnak veszitek :wink: tényleg csak segíteni próbálok :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hát csajok, biztos nem lehet egyszerű... de előbb utóbb biztos beáll egyfajta rend és könnyebb lesz! Addig meg kitartás!!!!

Lilla ma egyszerűen nem akar mocorogni. Egyszer-kétszer mozdul egyet, de nem mérvadó! Már azon is gondolkodtam, hogy bemegyünk a kórházba, hogy midnen rendben van-e. Még bökdösnöm is kellett, hogy felébredjen! Remélem minden okés odabenn!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska
ma Esztike is lustább mint szokott. Biztos ez a zizi idő :evil: :evil:
Bár nekem este a legaktívabb, ilyenkor elkezdi ésd 9-ig oda se :wink: :wink:

Sági még ma nem jelentkezett, nem tud róla valaki valamit???

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Na, király. Belázasodtam. De a melleim most nem fájnak, nem kemények, semmi panasz rájuk. Akkor ugye nem tejláz???? Ki is írta, h volt neki olyan? Ugye nem az, csak kimerültség?

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi
nekem volt így :cry: :cry: még Adrival. Én egyáltalán nem fejtem mert a kórházban igény szerinti szopit javasoltak.
Az ügyeletre mentünk, és ott rögtön rájöttek, nekem a mellem gyulladt be, de először nekem sem fájt, "csak" nálam is láz volt először :cry: :cry:
Ott kaptam Augmentint, és állotvizes borogatást kellett tennem rá, és persze fejés.
Mindenképp próbáld meg jól átmasszírozni a melleidet, biztos ami biztos, úgy, hogy előtte jó meleg vizet folyatsz rá :wink: :wink:
Masszírozással is vigyázz, ne törd nagyon, olyan gyengén. Ja általában a hónalj felé szokott először csomó lenni, egyébként lehet, hogy még azok a mirigyek nem indultak be rendesen, és azok rendetlenkednek Neked.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Na itt vagyok én is.Ma sűrű napunk volt.Délelőtt bevásárló körút,remélhetőleg a legközelebbi már nélkülem zajlik. :P délután alvás,egy kis takarítás és most főztünk egy kis madártejet. :P
Sajna a fájásaim és a keményedések nagyon lecsökkentek,1-2 óránként van fájás,ami talán hosszabb mint eddig volt. :cry: Én már úgy szeretnék babázni!!!Hülye vagyok,de várom a fájásokat!!! :oops:

Pann!
A barátnőm műtősnő,az ő kislánya 7 hónapos és anno ő sima,híg Betadinnal kezelte a pici köldökét és nagyon szépen gyógyult.A sógornőm pedig anno csak alkohollal mert őt idegesítette,hogy a hintőpor beleragadt a sebbe és nehezen tudta csak kitakarítani.
Vendég

Sági
a fájásokkal én is így vagyok :D tudom, hogy nemv alami kellemes, de az kell ahhoz, hogy a picikém velünk legyen :wink:
Szóval már én is várom. Rossz ez a bizonytalanság :roll: :roll:

Pann
én is mind két gyereknél alkoholt használtam a köldökre, hintőporom nem is volt :shock: én azt egyik gyerekkel sem használtam, sehová :shock:
Adrinak kellett plusszban kenni, mert levedzett, valami gyógyszertárban kikevert lötyit kapott rá, indigókék színűt, ami baromira összefogott mindent :shock: :shock:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sági! Szorítok Neked! és persze Mindenkinek, akinek ilyen közeli az idő!!! :D

Kami! Hülyére nevettem magam (bocs) Áron mutatványán!! :D :D Nagyon jóóó!
Mi ez az Infacol-kura? Hasfájásra valami?

Mazsi! Köszi a linkeket, át is nézem gyorsan! Háátha!!

ÁgiBoldi! Hogy vagy? Mi van a lázaddal?
elmo

Sziasztok!

Sági, Gabi! Drukkolok, hogy mostmár kikívánkozzanak a törpök ;)

Kami, nagyon jó a pisis sztori :D Zsombor legutóbb sugárban kakilt egyet pelus csere közben, vagy 1,5 méterre is jutott a pelenkázótól :D
Lányok, csak olvasom itt a sírással kapcsolatos tapasztalatokat... Én is ettől parázom, hogy hogy fogom viselni, amikor már ki tudja mennyi ideje ordít, én már mindent kipróbáltam, de semmi hatás :( Én sem pártolom a cumit (így tapasztalat nélkül :D ) de a héten én is beszereztem egyet biztos ami biztos... Majd meglátjuk, hogy meddig bírjuk :D
Ágiboldi! Hogy vagy? Lement a lázad?

Na, én ma megint elcsábultam... Vettünk egy farmer kertész szoknyát meg egy vászon kertész gatyót Emmának :D Nem tudtam ott hagyni :D

Úgy ég a gyomrom egész nap :( Nem tudom mitől...

Ja, Mazsi, köszi a linkeket! Pont tegnap gondolkoztam, hogy előre kéne kicsit olvasgatni a szopis étrenddel kapcsolatban :D
Vendég

úgy látszik ma ilyen kis lusták a bébik :D Lea végül 11 körül kezdett magától mozgolódni aztán megint több óra szunya és most 1-2 órája hancúrkodik megint :D
ezek szerint nem csak én parázok amikor nem mocorog eleget :lol:

ágiboldi
remélem semmi komoly és jobban vagy

étrend
hát nem egyszerű,mindenki mást mond :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nem ment le, ugyanannyi. Megkérdeztük hogy milyen lázcsillapítót lehet a szoptatás mellett, és paracetamolt mondtak, bevettem egyet, még nem hatott :(

Kép
Kép
agiboldi

Sági, nemazér mondom, de pont ez volt nekem aznap mikor szültem. Délutánra totál lecsökkentek a fájások, és olyan csalódott voltam... aztán hajnali 1-kor beindultak, és összecsuklottam a fájdalomtól, sokkal durvábbak mint a jósló. Megértem, h várod, én is vártam.

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Ne is mond!Fájdalom ide vagy oda én már azért szivesen érezném,tudom,hogy egyszer vége lesz és ott lesz PETI!!! :P
5 percel ezelőtt távozott belölem a nyákdugó,nem kis mennyiségben!!! :lol: :oops:
Remélem jobban vagy már és hat a paracetemol.Azért borogasd a melled mégha nem is fáj,biztos ami biztos-nem mintha értenék hozzá!
Vendég

Sziasztok. Aron most maratonit szopott, csak amit mertem volt 100 g, be is ajult kis nyafizas utan. Letojom a 3 orankenti 20 percet, hat attol nem lakik jol! Most bunoztunk kicsit es kesz. Es ma eloszor beadtam neki a D vitamint is. Remelem nem fogom elfelejteni holnap sem...

Rajottem, neha akkor is sir, amikor folebred es nincs ott senki... pl az elobb. Beszaladtam hozza, a viasat-on epp a kes alatt reklamja ment, klassz a zeneje (Perfect Lie), en is dudoltm neki a TV-vel egyutt, meg utana meg 2x es maris alszik megint...

Nekem a legujabb nyavalyam az, hogy a kjeresztcsontom faj, mint az allat. En nemtom mitol, a terhesseg alatt se fajt - erre mar nincs bennem Aron es MOST kezdi el???? Allitolag a megpuhult lenti csontok miatt van ez, amiknek kb 1 ev kell, hogy ismet normalra szilarduljanak... komolyan mondom, orditani tudnek a fajdalomtol, sehogy se kenyelmes a fekves, nem beszelve arrol, hogy Aront alig birom folemelni, mikor uvolt... es a tesom MA MENT HAZA!! Mostantol egyedul vagyo, mint az ujjam, mikor Gabor dolgozik, + ejszaka is, ha nem akarom, hogy a munkaban mosott kaka legyen. Az uj helyen majd csak 12-vel kezd, szoval meg nem veszes a dolog, de azert jobb szeretnem ha en tudnam ellatnina kolkot ejszaka egyedul, hogy o alhasson!!!
kami

Ja, meg a hasfajasrol annyit, hogy elvileg amiatt van, mert a kisbabaknal meg az elejen nem termelodik az az enzim a gyomorban, ami a tejcsi maximalis lebontasahoz kell. Igy karmit is (t)eszunk, "gazosodik" a cucc odabent es amig ez az enzim el nem erheto, ez lesz. Na, ez kinel 2, kinel3 honap, de 3 honap utan ugy eltunik, ahogy jott: eszreetlenul. Egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy nem ordit a babank... En mar nagyon varom, remelem a 2 honapos kategoriaba tartozik Aron...

Az Infacol egy szirup, amit kaja elott kell a csoppsegnek beadni es az apro fosos kis gazbuborekokat nagyobbakka alakitja, igy kevesbe terheli a beleket. Allitolag. A papirja szerint. Ma adtam eloszor es teny es valo, a delutant mar ataludta ugy, hogy 3-kor elaludt es fel 8-kor kelt amiatt, hogy irizgalni kezdtuk az apjaval. Bizom benne, hogy kesobb is igy fog hatni - na de az edeskomeny teaval ugyanez volt: elso ejjel hatott, aztan meg a nappalokat uvolti at azota (ami ketsegtelenul kenyelmesebb, meg a haz is zajosabb, kevesbe feltuno az uvoltes, de akkor is...)

Nya, megyek Prosin Break-et nezni, Sagi, gondolok rad :), aztan meg alszunk. Ha Aron is ugy akarja. Mindenkinek szep almokat, aki fajasokat akar, azoknak jo kis celravezeto fajasokat. Agiboldi, neked pedig jobbulast!!!
Puszi lanyok!
kami

Kami!
Ez nagyon durva,1 év!!!??? :shock: Ezt már hallottam,hogy fájhat utána,de ennyire azt nem is gondolnám.Sőt azt hinném,hogy annak fáj aki simán szült,mert annak még a szülés alatt is szétcsúszik ott minden.Hát nem.
Ha áron nem klakik jól 20 perc alatt akkor szerintem egyértelmű,hogy addig etesd amíg ő akar.Tök jó dolgokat írnak erről a Picik és Kicsikben.
Pihenés:Szerintem ha tudsz azért próbálj meg napközben pihenni amikor Áron is alszik,a mosogatás vagy pakolás megvár.Mondom én a rendmániás,majd meglátom magamat mit fogok csinálni. :roll:
Vendég

Sági, annyira gondolok rád! Hátha ma... :D

És Kami, minden kajálás előtt adsz neki Infacol cseppet? Mennyit?

Mi ma a melleim miatt kipróbáltuk, h nem csak egy mellből eszik, hanem egymás után mind a kettőt kiszopálta (merthogy nehogy begyulladjanak). Igaz, h bealudt a közepén, de az apja lelket vert belé és folytatta a másikon. És láss csodát!! Dupla adag kajával úgy tűnik, h jóllakott, azonnnal békésen elaludt a saját ágyában. Úgyhogy ez egy kétmelles baba és kész. És csatlakozom Kamihoz: le van sz..va a háromóránkénti 20 perc..

Elmo, pillanatnyilag ez egy ötlet: lehet, h tényleg nem volt neki elég a kaja, átraktam a másik mellre, dupla adag és békésen alszik. Ez eddig egyszeri kísérlet volt, még folytatjuk, majd beszámolok :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Végre itthon vagyunk!

Gyorsan dobok egy képet aztán megyek aludni :)

Na jó, hármat... :D

Kép

Kép

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jóreggelt! :)

Sági!
Nagyon drukkolok, remélem ma jó hírt kapok tőled és holnap már nem kell a ctg-n taliznunk!!! :D :D :D :D

Róki!
Szilvi nagyon cuki, de totál más, mint Zsuzsa volt annak idején! Majd ha tudsz, gyere és mesélj! :D

Hát a gyerekes témához nem igen tudok egyenlőre hozzászólni, de 14-e után szívesen csatlakozom az eszmecseréhez! :lol: :lol:

A kis békám ma már megörvendeztetett a mocorgásával, tegnap egész nap pánikban voltam...

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Aludtam vagy 10 órát :shock: :oops: Csak a fordulásoknál ébredtem fel! Na meg egyszer volt pisi-menet is :D

Sági! Nagyon drukkolok! Lehet, hogy Peti csak bevárta a kiírt időpontot ;)

Róki! Nagyon édes Szilvi baba! És Zsuzsának a "11 napos babatalis hordozóban fekvős" képéhez hasonlítva tényleg más, bár szerintem a kis fekete szemöldöke a legnagyobb különbség, egyébként szerintem hasonlítanak ;) Zsuzsa meg mekkor nagylány már! :)

Lányok, nekem a védőnő átlag 6 hetet mondott a hasfájásra, úgyhogy akin segít, lehet reménykedni ;) :D Aztán úgyis minden baba más, de legalább a remény megvan ;)

Kami! Durva ez a keresztcsont dolog! :shock: És furi, hogy előjött nálad! Bár ugye azt mondják, hogy hormon okozza, úgyhogy simán lehet... Nekem a szemérem csontomnál van meg ez az érzés fekvésnél :shock:

Mocorgás: hát nekem pont az ellentéte volt tegnap :shock: Ha nem hétvége lett volna, tuti bemegyek a kórházba, hogy normális-e, hogy meg sem áll a pocakomban ez a kis sajtkukac??? :D

Lányok, nem tudom hogy vagytok vele, de nekem most már lassan kezd a türelmem a végére érni :oops: Kezd elég lenni a pocakból :oops: És ezalatt nemcsak azt értem, hogy már nagyon várjuk, hogy kibújjon Emma (persze ezt is :D ), hanem úgy egyébként is elég volt... Mostmár olyan alapvető dolgokban érzem magam "korlátozva" egy jó ideje, hogy kezdem megelégelni... :? Ez gáz, hogy ilyen érzéseim vannak?
Vendég

Barbi!
Én teljesen megértelek "pocakelég" ügyben! Én esténként szoktam síránkozni, hogy már ailg bírom, minden megmozdulásnál (felülés, forgás) fájnak a csontjaim stb. Szerintem ez teljesen természetes érzés, hogy a vége felé már unjuk. Legalábbis én ezt érzem... Meg jó lenne, ha nem 5 percig tartana feltápászkodni az ágyból! :lol: :lol: A szexről meg ne is beszéljünk!!! :oops: :oops: Ja, és a hasonfekvést említsem? :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!
Nálunk semmi változás. Nagyon jót aludtunk, és sokáig :D :D

Pocakosság: már én is szívesebben lennék puha hasú :wink: :wink: nekem a köldököm teljesen ki van fordulva, és körülötte nagyon érzékeny, mert jól el van vékonyodva. Persze mindennek azzal megyek neki :? :?

Csontok:terhesség alatt baromi sokat fájtak. Eddig azzal nem volt gond a szülések után :shock:
nekem aranyeres-problémáim voltak :shock: meg a gátsebemmel volt gingesz :?

kami
az Infacol tényleg nagyon jó :wink: :wink:
igaz mi elég sokáig használtuk, mert már elmúlt 3 hónapos a fiatalúr, és még kellett, de megért mindent az, hogy utána nyugisabb volt.

Szopi alatti evés: Adrival bármit káposztásat, babot, szó szerint mindent megehettem, semmi gondja nem volt. Sem hasfájós nem volt, kakailt is rendesen :D gyümölcsöt sem válogattam.
Na Krisztiánnal alig bírtam enni valamit :shock: :shock: nem győztem inni a rostos leveket, és gyümölcsöt enni, mert attól volt széklete :? ráadásul fűszeresebb puffasztós kaját ténylegesen nem bírtam enni vele.

Mindenkinek szép napot, ha tudok még benézek:Gabi

Róki
nagyon szép Szilvi baba :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Jó reggelt!

Látom timo, barbus benneteket kidobott az ágy elég korán...
Én most keltem egy fél órája de gondolom csak azért mert újabban éjszaka 2-3 óránként pisijárat... :shock:
Csatlakoznék a csontfájdalmakkal is hozzátok... :shock: Nálam most kezdődnek főleg a csípő és farcsont tájékán...
Ja és tegnap este le kellett nyúzzam :shock: az ujjamról a gyűrűimet :shock: Az normális hogy amellett hogy dagik az ujjak fáj a kezem? :shock:
Az a gáz, hogy reggelre sem megy le a dagadás... A lábamon nem vészes a helyezet, bár a zokni nyoma megmarad, de az ujjlenyomatom még nem .
Lehet hogy ezért iszom mint egy kacsa?

ágiboldi
jobban vagy már?

róki
gratula a csajokhoz!
mindig elérzékenyülök amikor kistesó ,nagytesó közös képet látok :oops: :D
nagyon édesek!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Megyek pakolászok egy kicsit (csak csöndben hogy a párom fel ne ébrejen :D ) mert délután anyósék jönnek látogatóba...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Gabi! Nekem is kifordult a köldököm és ugyanolyan érzékeny, ahogy Te is írtad! Ráadásul a múltkor pakoltam a konyhában, kicsúszott vmi kis zacsi a kezemből, mire Gábor utána kapott, és véletlenül belekapott a köldökömbe... Bevallom sírva fakadtam annyira fájt :oops: :oops:

Timi! Na, ugyanezekre gondoltam én is... Alvás, fekvés, no szex... Arról nem is beszélve, hogy már jönni-menni sem tudok (mármint a városban), amit régen imádtam... A héten másfél óra után kipurcantam, és szó szerint alig bítam menni... Pedig előtte akár fél napokat végig császkáltam... Nem vagyok az a seggemen megülő típus, és mostmár nagyon nehezen viselem, hogy a kórházba megyek be és kész... Meg max hétvégén csinálunk progit, amikor itt a kocsi...
Bocs, hogy ilyen nyűgös vagyok...

Képzeljétek, megyünk ma Kecskemétre! :D Majd' 3 éve ott határpztuk el, hogy összeköltözünk :D Megyünk, nosztalgiázunk kicsit! Meg megpróbáljuk megkeresni azt a kis éttermet, ahol akkor voltunk! Persze a nevére egyikünk sem emlékszik, arra is csak nagyjából, hogy merre volt :D Remélem megtaláljuk!
Vendég

Sziasztok!
Itt és egyben! :cry:
Ma jönnek anyósék!

Róki!
Nagy gratula Szilvihez!Nagyon aranyos és én úgy látom,hogy hasonlít az uh-os képhez is! :P

Timi!
Hétfőn akkor hány órára menjünk?Vagy kérdezzünk rá?
Vendég

pakolás kész, már csak egy kis laza ebéd főzés van hátra :D

barbus
ugye milyen kedves város Kecskemét? :D
remélem megtaláljátok az éttermet :lol:

a kocsikázástól nem vagy fáradt?én most már elég nehezen viselem és kocsiban ülve folyton keményedik a pocak, pedig mostantól sűrűn kell Kecsóra mennünk a kórházba...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ági!
Holnap olyan fél 9 és 3/4 9 között megyek uh-ra Hábihoz. Aztán meg ctg-re. Én 9:15 és 9:30-ra emlékszem.
De azért remélem ma kibújik Peti! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Összehasonlító képek:

Újszülött Szilvi:

Kép

Újszülött Zsuzsa:

Kép

Apuka Szilvivel:

Kép

Apuka Zsuzsával:

Kép

Párnás kép:

Kép

Kép

Utazós kép:

Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Először magamról annyit, hogy az utóbbi 2 nap nagyon nyűgös voltam. Taknyom-nyálam egybe folyt, pénteken 37,6-ra ment este a hőm, utána 2x váltottvízzel tusoltam. Nem tudom, hogy hatott ez a leánykámra, én nagyon rosszul viseltem, de a láz, vagy hőemelkedés lement. Azóta semmi. A gyogyit így elkerültem......:):)
Persze azóta is egybefolyik mindenem és köhögök, de már többet tudok aludni. Ilyen mocsok torokgyulladásom emlékeim szerint még sosem volt.....:(
A teák és az inhalálás sokat segített....

Róki, nagyon aranyos Szilvi baba, én látok hasonló vonásokat a két lány között, vagyis inkább az arcuk formája. Nagyon szép mindkettő!

Timi, Barbi, ti a 36. héttől felhagytatok a Magnéziummal?
Úhh, nem is olyan soká szülsz Timi!!!! Gyorsan el fog telni az a "kis" idő!....:)

b.lin, mazsi, klasszak a poci fotóitok! Linda, neked tényleg sokat nőtt a pocód, mazsi, neked meg hihetetlen, hogy a picipocóban akkora baby lakozzon.....:):):)

Ja, alakul a babaszobánk, de mivel még nem végleges az elrendezés, csak jövő héten teszek fel képeket...:)

barbi, móni, ki lett végül a szülésznőtök? És ő mondta meg előre az árat, vagy majd annyit adtok, amennyit gondoltok? Mi még nem álltunk be fejvégbe, így várok a köv. uh-ra, akkor kitalálom majd a szülésznő kérdést....

kisplútó, sági! Még egyben???? Szóval a nyákdugó távozás ennyire egyértelmű. Az nagyon jó!!!!
Hamarosan itt az idő_!! :wink: :wink: :wink:

Majd később még benézek, most mosok és pakolászom egy kicsit.... :wink:

Bea

KépKép
babzsak27

Szüléstörténet...

Valószínűleg a kedd délelőtti "sétánk" Zsuzsával megtette a hatását, mikor is sárban tocsogva kellett őt kézben hazacipelni a bevásárlószatyorral együtt...

Igaz, délután még felhívtam Siklóst, hogy nem lehetne-e a másnap reggeli NST-t elhalasztani, mert szerda reggelre volt időpontunk az allergia szakrendelésre Zsuzsával, és úgy gondoltam, még sehol semmi. Siklós persze hallani se akart róla, úgyhogy szépen megírtam a jegyzeteimet hogy ha mégse érek vissza az NST-ről mire sorra kerülünk, Anyukám oda tudja adni és informálódni a helyemben is...

Tehát délután még semmi de semmi az égegyadta világon nem jelezte azt, hogy másnap reggelre már baba lesz.

Este megfürdettük Zsuzsát, David lerakta aludni, és mi is korán lefeküdtünk, mert mindketten fáradtak voltunk. Zsuzsa tíz és tizenegy között felsírt, David bement hozzá, erre persze én is felébredtem. Itt éreztem először gyanús fájdogálásokat, amik erősebbek és másak voltak mint az eddigi jóslófájások... fel is izgultam, visszaaludni már nem tudtam, pedig nem voltak erősek. Próbálkoztam az alvással, de nem ment. Írtam a dúlának, mert ő kérte hogy azonnal ha bármit érzek, még akkor is ha nem gondolom hogy fontos, szóljak, hogy ő fel tudjon készülni. Úgyhogy neki küldtem először SMS-t, Davidet hagytam aludni. Mivel nem sikerült visszaaludni, ezért elmentem fürdeni és megborotváltam a lábam... erre napok óta készültem, valamiért ez zavart, a többi borotválatlanság nem. :) Fürdés után megpróbáltam újra aludni, ez olyan éjfél tájban volt, el is szundítottam, de már úgy ébredtem, hogy felnyüszítettem mert fájt. Erre David is feléledt (nem sokáig) kérdezte mi a baj, mondom, fáj, erre átfordult a másik oldalára és aludt tovább. Én kijöttem netezni és jól elbeszélgettem az egyik ex-pasim feleségével akivel akkor is chateltem mikor Zsuzsával beindult a szülésem. :) El voltam tökélve, hogy most nem megyek túl korán a kórházba, mert úgy éreztem, legutóbb korai volt bemenni, hiába voltak 2-3-5-6 perces fájásaim, nem voltak rendszeresek. Úgyhogy chatelés közben fel-fel-álltam hogy nekidőljek valaminek és átvészeljem a fájásokat, mert ekkor már elég intenzívek voltak... és egyre sűrűbbek. Ismerős egyre kapacitált hogy most már ideje lenne hívnom anyukámat, már ideje lenne indulni... én meg egyre mondtam, hogy ej ráérünk arra még...

Végül kettő órakor 4-5 perces intenzív fájásokkal hívtam anyukámat is meg a dúlát is, hogy készüljenek, megyünk a kórházba. Davidet egy félóra múlva keltettem, taxit hívtunk, aki pont akkor ért ide mikor anyukám is. Ekkor már 3 perces fájásaim voltak, olyanok, hogy beszélni már nem tudtam közben, próbáltam befelé figyelni és átengedni magam nekik, és arra koncentrálni, hogy a fájással jön a baba, a fájás nyitja az utat előtte.

A taxiút elég kényelmetlen volt, egy fájás után láttam hogy néz a vezető, mondtam neki ne aggódjon, beérünk. :) Erre elmesélte, hogy ő nem aggódik, mert nemrég nézett végig egy előszobai szülést ahol burokrepedés után 15 perccel jött világra a baba, és mire ő odaért, addigra már nem volt szükség rá, de azóta is nagyon jóban van a családdal. Közben felszedtük a dúlát, és végül valahogy 3 és 4 között értünk a kórházba ahol azonnal rákötöttek a CTG-re és azt mondták, ne is sétáljak vele, ami roppantul bosszantott, mert előző nap bezzeg ugráltattak a CTG-vel a hasamon, hogy Szilvi felébredjen. Ha akkor lehetett vele mozogni, most miért nem? A dúla közben arra biztatott, hogy ezt most engedjem el, ne erre koncentráljak. Végül megjött a szülésznőm, ő leszedett a gépről, kérdeztem, mennyire vagyok nyitva, mondták 7 centi. :) Ennek nagyon-nagyon megörültem.

Az alternatív szoba foglalt volt, úgyhogy hagyományos szobába mentünk. Ilyenkor még ugyanúgy rádőltem valamire (főleg Davidre) fájások alatt, de fájásszünetben még elbeszélgettünk, viccelődtünk a szülésznővel, a dúlával, stb. Aztán egyre intenzívebbek lettek a fájások, én ezeket Davidre dőlve vészeltem át és közben kiabáltam szép nyitott szájjal... egyszer mikor kimentem pisilni és csukott szájjal dünnyögtem át egy fájást, a dúla rám is szólt, hogy nyissam ki szépen nagyra, mert ezzel is segítem a tágulást, úgyhogy én szorgalmasan üvöltöttem nagyra nyitott szájjal fájások közben. A dúlám próbálkozott mindenféle illattal meg borogatással, ezek egyáltalán nem jöttek be nekem, zenét nem is vittem, mert úgy emlékeztem, abszolút nem volt rá igényem. Most se. Mikor már olyan erősek voltak a fájások, hogy közben sem tértem vissza e világba, akkor ráborultam az ágyra egyik oldalról, a másik oldalról a dúla, és az ő két kezét fogtam és húztam mikor jött egy-egy fájás. Ő egyre mondta hogy milyen jól halad a dolog, milyen szépen nyílik a méhszáj, jön a baba, stb. Ez sokat segített, de a legjobb volt kapaszkodni belé. David asszem ekkor a hátam mögött állt, de nem tudom, mit csinált ott.

Valamikor ilyentájt megérkezett az orvosom, csak azt láttam, hogy egyszer csak ott van egy hatalmas bögre kávéval az ajtóban és bekukkant, de látszott nem akart bejönni és megzavarni a szülés menetét. Aztán két fájás között bejött és megvizsgált, aztán szépen újra kivonult...

Ekkor már igencsak elegem volt a dologból, már éreztem hogy jön le a baba feje, de azt mondták, még mindig egy kicsit magasan van a kitoláshoz, de ha kakilni kell, akkor nyomjak. Hát néha-néha éreztem valami hasonszőrűt, fájások közben. A dúla egész vajúdás alatt próbált meggyőzni, hogy guggoljak, de nem akartam, mert úgy még fájdalmasabb volt. Na most beleguggoltam a fájdalmakba (az ő kezébe kapaszkodva, ágyra borulva), mert már nagyon szerettem volna ha vége van, és megszületik a baba. Elegem volt a fájdalmakból, úgyhogy elkezdtem tolni, tolni, tolni. Valamikor ilyenkor repedt meg a magzatburok, csak arra emlékszem, egy lepedőt alámtettek hogy arra csöpögjön minden. Nem éreztem azt az elsöprő visszatarthatatlan ingert, valami ingert igen, de nagyon tudatosan rásegítettem. Emlékszem egy olyanra, hogy nem volt aktív fájás, és a dúlám mondta, hogy ez a "legyünk hálásak" szünet az aktív vajúdás és a kitolás között. Na én rohadtul nem voltam hálás, én már csak azt vártam, mikor van vége. És örültem mikor jött egy következő fájás amivel lehetett tolni. Nem tudom ez mennyi idő lehetett, talán 1 óra össz-vissz, de nekem végeláthatatlannak tűnt. Ekkor már lecsúsztam az ágy oldaláról, már a guggolásba is beleültem, teljesen szétvetett lábakkal ültem a földön és úgy próbáltam tolni. És reklamáltam hogy elegem van és most már nyomják ki belőlem a babát! :lol:

Nem tudom, mikor termett mögém az orvos meg a szülésznő, nem láttam mikor jöttek be. De ekkor már kiabáltam hogy tolni kell, és toltam ahogy csak bírtam és végre végre mondták ők is hogy jön a baba feje és álljak fel valamennyire. Felkecmeregtem, vagy felsegítettek, és visszaborultam az ágyra, félig guggolva és szorítottam a dúla kezét. Akkor volt egy-két fájás amit Erzsike (a szülésznő) mondta hogy várjak ki, gondolom hogy a gátat védje, és pár ilyen tolásra előbújt a baba. A lábam között próbálták odaadni nekem, felsegítettek az ágyra, átnavigálták a lábam között a köldökzsinórt mert a lepény még bent volt, és a hasamra rakták a babát. Ekkor készült az első kép rólunk.

A legerősebb érzésem a megkönnyebbülés volt, hogy végre-végre vége, és a türelmetlenség hogy most már jöhetne a méhlepény mert borzasztó érzékenynek éreztem az egész térséget és zavart a köldökzsinór a lábam között. Aztán a babát elvitték felöltöztetni, lemérni, stb, engem pedig összevart az orvos, mert valamennyit repedtem a gátvédelem ellenére. Ezzel is borzasztó türelmetlen voltam, azt akartam, hagyjanak már békén. Közben Szilvi az apukája karjaiban várta hogy én magamhoz vegyem.

Mikor befejezte a fércelést az orvos, megkaptam Szilvit, a dúla segített felülni és próbáltunk szopizni. Azonnyomban sikerült pár hólyagot szopiznia a mellbimbómra, de nagyon ügyesen rákapott. :) Aztán egy-két óra után őt elvitték gyerekorvosi vizsgálatra, de azt mondták, ahogy lemegyek a gyerekágyra, visszakapom.

Igen, de előtte el kell menni pisilni... végül magam mondtam, hogy mennék, sikerült is némi koncentráció után, levittek a szobámba, és ott elkezdtem küldözgetni az SMS-eket... kb az M betűig jutottam a telefonkönyvben amikor úgy zavarni kezdett, hogy Szilvit még mindig nem hozták vissza, a dúla is kapacitált, hogy totyogjunk már át a csecsemőosztályra, keressük meg. Úgyhogy így is lett, és mindenki aki az M betű után következett csak egy óra múlva kapott értesítést Szilvi érkezéséről. :lol:

Összességében nagyon elégedett vagyok az egész élménnyel. Még mindig nem a kedvencem a szülés, de úgy érzem, megkaptam amit szerettem volna, egy teljesen beavatkozásmentes, természetes és GYORS szülést. :) Úgy érzem, kifizetődött a tudatos készülés, a felvállalása a fájdalomnak, a körülmények alakítgatása, a dúla segítsége, a különböző "trükkök" bevetése, de leginkább az, hogy végig az élt bennem, hogy ha kibírom a fájdalmat, akkor gyorsabb lesz. Ha vele dolgozom, akkor könnyebb lesz. Át kell engedni magam a folyamatnak, mert ha meggátolom, ha ellenállok, ha menekülök, csak magamnak nehezítem meg.

És természetesen kaptam egy gyönyörű, egészséges kislányt. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat Betadin ügyben, kicsit megnyugodtam. Ahogy néztem ma vagy holnap valószínüleg búcsút veszünk a csonktól. Kíváncsi vagyok mi marad utána. :roll:

Gergőnek semmi rendszere nincs szopizás ügyben. Napközben még nagyjából tartja a két órákat, de éjjel bármi megtörténhet. Ma pl. evett fél 10-kor, fél 1-kor, fél 2-kor, fél 3-kor és reggel 8-kor! Szóval Ági ránk biztosan gondolhatsz hajnali egy körül, mert akkor mindig fent vagyunk. :D

Nekünk a doki néni homeo bogyókat javasolt hasfájásra (lycopodium), úh. először azt fogjuk kipróbálni, és ha csődöt mond, addigra Kami meg tudja mondani, hogy hogy vált be az Infacol! :D

Látjátok lányok, milyen jó, hogy még nem bújt ki a kis porontyotok: mi mindent tesztelünk, így nektek már könnyebb lesz. (Én is ebben bíztam.) :(

Szopival kapcsolatban: nektek is van olyan, hogy az egyik ciciből eszik és a másikból közben folyik a világba a tej? Reggelente nálam ez van... :oops:
Vendég

Pann, nalam minden szoptatasnal ez van: az egyik cicimbol Aron cumizik, a masikbol meg az agy. O egyebkent beallt erre a 3 orankenti etetesre, szinte pontosan 3 orankent szol, hogy "haho, ehes vagyok"...

Infacol - egyelore - nyero, de tanulva az edeskomeny teabol most meg gyanakvo vagyok. Teny es valo, Aron akkor sem sir, mikor nem alszik. Tagra nyitott szemekkel bameszkodik. Ja, es kijottek rajta az elso tejkiutesek, olyan mint egy serdulo kamasz... de legalabb nem ordit.... A koldokcsonk szerintem nekunk is lejon ma, mar csak liffeg, mindossze egy ponton ragaszkodik Aronhoz... alatta eleg szepen nez ki!!! Kivancsi vagyok mar nagyon, ilyen lesz, ha nem lesz ott...

Hey, csajok! Ti borszarazsag ellen mit kentek a porontyotokra???? Aronnak kicsit szarad a bore a kezen es a labfejen, meg a pelus derekanal. Mit kenjek ra?

Most megyek pelust venni. Ja igen: mi Huggies-t hasznalunk, illetve Babylove-ot, mikor melyik kaphato a DM-ben. Mindkettovel maximalisan meg vagyok elegedve!!! Ajanlom mindenkinek... talan nem olyan flancos, mint a libero, de nem is folyik ki belole semmi, csak ha nem csereljuk idoben es megtelik. Eddig 3x volt ilyen kb. De ez meg az en hibam (nem hittem el, hogy annyi ido alatt is meg tudja Aron tolteni)...

A lenyeg: KOCSIVAL megyek. Jajdejo! Mar masodjara vezetek, miota szultem es igencsak elvezem. Pedig az elso alkalommal esett a ho!!!! Most viszont 1000 agra sut a nap, szoval az utviszonyok is kivaloak lesznek... Nya, megyek is!
kami

Hahó,

nagyon szép Szilvi, a szülés mint esemény pedig hasonló az enyémhez, a guggolásokkal és földön kínlódással, csak én lelkileg nem jól éltem át, én tényleg menekülni akartam a fájdalomtól.

Pann, nálunk sincs semmi rendszer. Ma éjszaka VÉGIG ordított. De komolyan. Végül kijöttem vele a nappailba és mellettem hajlandó volt kicsit aludni hajnalban. Totál kész vagyok, de legalább a lázam lement. Mondjuk most mindig mindkét mellből szopizik a melleim érdekében, és persze felmerült bennem, h ezért ordított? Esetleg túl sok volt neki? De a Szoptatás c. könyvbn az van, h 20 perc az egyikből, és ha még enne, akkor jöhet a másik. Szóval ezt csináltuk. De utána fejni már nem tudtam, nem jött, nem baj, úgyis utálom.

Mazsi, nekem is fájtak az ujjperceim a terhesség vége felé nagyon. Az ízületek.

Infacol se jött be, este próbáltuk. De persze lehet h más baja volt.

Sági, van már valami??

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi, a cickobol etetett baba nem tudja magat tulenni! Abbahagyja, amikor neki eleg! mig aha valaki cumisuvegbol etet,addig eszik, amig nyomjak bele. Szovbal amiatt ne aggodj, hogy tulette magat.

Szerintem tuti belgazok gyotrik. Az Infacolt kaja elott kell beadni neki... En kozben visszajottem pelusvasarlasbol (hu, volt egy-ket erdekes kaszkadormutatvanyom... ha lattok egy csajt ezustmetal R Clio 1,4-esben ralizni, az en vagyok, messze keruljetek el!!!) es Aron szinte meg se moccant, mig odavoltam. Alszik, mint akit megmergeztek... Szeretnem hinni, hogy emiatt... Legkozelebb 3-kor kellene kelnie...

Szoptatas c. konyv nekem is megvan :) Kis fuzetszeru dolog, A szulokiskolaja sorozatbol, nem? nekem is az agyam melle van keszitve :) Anyosomtol kaptam, milyen elorelato volt!!!
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?