Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
most jutottam el erre a topicra elöször. Jól el van rejtve. :-) Fiaim 18-án lesznek 6 (biológiailag 4) hónaposak. Lenne egy banális és teljesen mellékes kérdésem: mennyire hasonlítanak az egypetéjüek? Teljesen, minden porcikájukban egyformák, nem? Pl. a hajukban a forgójuk is ugyanott van? A fiúk szerintem kétpetéjüek, ez számomra sosem volt kérdéses, de nagyon hasonlítanak is egymásra. Ezért a rokonok (akik persze nem látják öket minden nap) de néha még az apjuk szerint, plusz egy-két fényképen is, tök egyformák. Máskor pedig különböznek. Ezért biztos, hogy kétpetéjüek, ugye? Nagyon hülyeséget kérdeztem? (biológiai oldalról az egypetéjüség mellett szólna több érv is, de ugye Métneki Júlia könyvéböl tudjuk, hogy ezek nem adnak egyértelmü választ: 1 lepény, azonos vércsoport, azonos külsö jegyek: haj-, szemszín, fejforma) Ami biztos, határozottan különbözik a forgójuk a fejük búbján.
Ha esetleg valakinek volt hasonló kételye még friss ikres anyuka korában, kérem ossza meg véleményét. Köszi, Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Két (azaz 5 )kisfiam van, 13 hónaposak az ikreim és egyikõjük szinte egyfolytában püföli a másikat, csak úgy, sokszor ok nélkül.
Mit tegyek ellene,elmúlik magától is?
Kadosa már akkor hüppög, ha Csanád elindul felé, és kap is rendesen hamarosan.
féltékenyek nagyon, ha egyik elindul hozzám, a másik is azonnal abbahagyja a játékát és versenyt másznak.

Kérlek segítsetek tapasztalt ikresek, mindkettöt egyformán szeretem!
BÚÉk!

Kinga
kinga

Sziasztok!!!
Marcsi,nekem két kisfiam van,holnap másfél évesek,és nálunk
is hasonló a helyzet!!!2 lepény volt,két burok,de azonos a
vércsoportjuk,és amikor megszülettek,sokszor volt,hogy ha
az egyiket ideadta a férjem a kezembe,nem tudtam,melyik az!!
Nagyon hasonlítanak is egymásra,meg különböznek is!!Nekünk
lombikprogrammal sikerültek,és egy embriót ültettek vissza!
Viszont,amikor terhes lettem,az orvos rögtön azt mondta,hogy
kétpetéjüek,és amikor fél évesen megmutattuk neki a fiúkat,
akkor is azt mondta.Viszont azt mondta még,hogy 3-4 éves ko-
rukra ez nagy valószínüséggel szemmel is érzékelhetö lesz!!
Kinga,nálunk is összevesznek a fiúk,sajna naponta többször!!
Ez abban merül ki,hogy az egyik jól beleharap a másikba,a
másik viszont hajat húz!!!És mindkettö ordít!!Nálunk álta-
lában a figyelem-elterelés müködik,ill.az egyiket viszem
magammal a konyhába,ha fözök...De engem is idegesít,tényleg
kinövik-e???
Pikka
Névtelen

Sziasztok!
A veszekedés nálunk is mindennapos téma. Egy idõben Bence szinte mindenért beleharapott Marciba, aki csak sírt emiatt. Aztán Marci is eltanulta a harapdálást. Ez nyáron volt, akkor egy évesek voltak. Akkoriban tele voltak mindketten lila foltokkal és fognyomokkal. A harapásról mostanra leszoktak, csak a veszekedés maradt. Általában a figyelem-elterelés nálunk is mûködik más játékkal, kesztyûbábbal, de a kisautózásnál semmi nem használ. Azt hiszem abból még egyet be kell szereznem.
Van valakinek egy felesleges bébitaxija? Szívesen megvenném!
Üdv
Gabi
efgabi

Pikka, köszi a megerösitést! Boldog másféléves szülinapot!
Egy embrió és két baba? Akkor nem tuti egypetéjüek? A két lepény és a két burok akkor van, ha nagyon korán válnak szét, nem? GOndolom Nektek se létszükséglet tudni, csak azért mégis :-) Fiaimról betettem egy nem túl jó minöségü képet a profilomba.
M. (2in1)

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Örömmel tudatom veletek, hogy 2 éves ikerlányaim kicsi testvére megszületett. 3700 g és 55 cm és õ is kislány lett. Már elmúlt 3 hetes és a lányok nagyon élvezik. Nem féltékenyek (egyenlõre), inkább nagyon féltik mindenkitõl. Azért rendesen oda kell rájuk figyelni, mert már õk akarják szoptatni, dajkálni, cumiztatni....
Nekem úgy tûnik sokszor, hogy egy gyerekkel negyedannyi a gondom, mint 2 éve a két lánnyal volt ( szoptatás, császár utáni felépülés, éjszakai nem-alvások stb.) Remélem így is marad, üdv, mindenkinek! CSILLA
ikeranya

Pikka!
Gratula a fiúknak a "szülinaphoz"! Õk nem véletlenül Levente és Tamás?

Marcsi!
Nagyon édesek a fiúk, ne csodálom, hogy nem tudod megkülönböztetni õket! Mikor szültem, volt egy kislány-ikerpár. Na õk is olyanok voltak, mint két tojás. Súlyra is egyformák voltak, csak a hosszuk tért el 1 (!!!) cm-rel. Kérdeztem az anyukájukat, hogy különbözteti meg õket. Kiderült, hogy a csecsemõsök az egyikre világosabb színû karszalagot tettek KépKépKép.

Csilla!
Gratula az újabb kisasszonyhoz! Megkérdezhetem, hogy miért kellett megint császárral szülnöd? Volt oka, vagy csak rutinból?

Sziasztok, szép napot!

Viki
vikici

Sziasztok!
Csilla! Mi is gratulálunk az új jövevényhez!!!
A mieink is verekednek, veszekednek. Karacsonyra például kaptak két egyforma macit, az egyik barna, a másik fehér. Gondolom már kitaláltátok, hogy mindig a fehér kell mind a kettõnek... Én csak abban bízom, hogy kinövik, illetve okosodnak. Például odáig már eljutottunk, hogy verekedés után megölelik és megpuszilják egymást, dehát ez gondolom még csak amolyan rutin náluk, amire "beidomítottuk" õket, a tartalmát még nem nagyon értik.
Gabi, köszi a tippet, kipróbálom. LLL nem tudom mikor lesz, de telefonálok.
Egypetéjûség. A mieink pl. születéskor nem voltak teljesen egyformák (40 deka és 3 cm különbség), de most így két évesen nagyon hasonlítanak, ugyanakkor pl. a forgójuk nekik is ellenkezõleg forog. Azt hiszem van olyan is, hogy "iker" szimmetria az egypetéjûeknél.
Cicus
Cicus

Bocsánat, tükör szimmetriát akartam írni.
Cicus
Cicus

Sziasztok!
Elõször is gratulálok az új jövevényeknek és Ildi a pocaklakódnak.
Rólunk csak annyit, hogy a visszamentem 4 órába dolgozni, így a lányaim (lassan két és fél évesek) szintén félállású bölcsisek. Szerencsére viszonyleg könnyen beszoktak és eddig nem voltak túl betegesek, azért ketten biztos sokkal könnyebb nekik. Eleinte legalábbis azt mondták a gondozónõk, hogy sokat istápolgatták egymást. Persze azért sokkal jobb volt itthon. A rugalmas munkaidõ miatt néha egy-egy nap megengedhetem magamnak, hogy itthon maradok velük, és nagyokat nosztalgiázok. A lányokról annyit, hogy szerintem eddig ez a legaranyosabb kor, imádom ahogy okoskodnak. Most kezdenek igazán együtt játszani, már nem csak hülyéskednek együtt, vagy egymás mellett tevékenykednek, hanem pl. orvososat játszanak, vagy fõznek egymásnak. Veszekedés az van nálunk is, mehg hajtépés és fejbeverés, a harapást azt elhagyták szerencsére. Nálunk most egyelõre az jön be, hogyha összevesznek, vagy hiszti van vagy "indokolatlan" sírás, akkor beküldjük (illetve most már van hogy maguk mennek) õket a gardróbba. Ott egy kicsit sírnak aztán vidáman közlik, hogy "abbahagytam". Illetve van hogy elveszem azt amin összevesztek, és akkor kapják vissza ha kibékültek. Ha meg túl ideges vagyok akkor veszekszem miatta velük, ami persze tudom, hogy nagy hülyeség, és egyáltalán nem jó megoldás, csak nincs mindig türelmem, erõm, hogy jó megoldást találjak.

Nálunk játékokból többnyire kettõ van, kivéve pl. xilofon, vagy parkoló kisautóknak, de általában nem egyforma színû. (persze néha még abból is gond van, mert eélg gyorsan változnak a színpreferenciák, és nem mindig vagyok tisztában vele)Néha egészen nagy a szerelem, akkor egymás ölébe ülnek, meg egyre többször kérnek egymástól segítséget, ilyenkor persze majd elolvadok. Szóval én most érzem azt, hogy talán már könnyebb a kettõvel, mintha csak egyedül lenne, kivéve persze az öltözködés, elindulás stb.
Én vásárláskor mindkettõt a bevásárlókocsiba szoktam tenni, persze van hogy néhány dolgot összetaposnak, az érzékenyebb dogokat szoktam az ülés részbe, vagy egy külön kiskosárba tenni, és ha nagyon nyafognak, akkor a vonalkód gondos megõrzése, mellett néhány dolgot végigesznek.
Nem tudom nálatok, hogy van de nálunk még az idõhúzással (fõleg a reggeli öltözködést illetõen) van nagy küzdelem. Mostanában olyanokat próbálok kitalálni, hogy ha gyorsan felöltözünk, akkor még indulás elõtt mesélek nekik egyet,ami persze egyáltalán nem megoldás akkor, ha idõre megyünk. Nincs valami kézzelfogható ötletetek?

LEgnagyobb gondunk most egyébként a decemberben született kiskutyáknak gazdát keríteni. A lányok persze rettentõen élvezik a 8 kicsi és a nagy dögönyözését. Ha véletlenül valakit érdekel, tettem be róluk hírdetést a keres-kínál/állatok rovatba, meg azért itt is megadom a linket, ha valaki szeretné megnézni. A lányaim közül egyelõre csak az egyik van fennt, de lesz a másikról is, ha újra frissíti a barátunk. a cím: [url=http://www.ikke.hu/dongo/alomlap.html" TARGET="_top]http://www.ikke.hu/dongo/alomlap.html[/url]
Nagyon szeretnénk gazdit taláni mindnek, vagy legalább hétnek, mert egyet még csak megtartunk ha kell, néhányra már van jelentkezõ, de néha eléggé kétségbeesek, hogy fõleg a kislánykutyákkal mi lesz. Úgyhogy ha valaki tudna ebben segíteni nagyon hálás lennék.
Na jól eltértem az ikres témától (bár végülis õk is azok-eléggé át tudom érezni a mama helyzetét, amikor minden cicire jut egy kölök-nagy látvány, megy ám a tülekedés rendesen!).
Jó babázást mindenkinek!
Sára
Sára

Viki, köszi. Élöben egyébként sokkal egyértelmübb a kétpetéjüségük.
Sára, édesek a kutyusok! De a lányod milyen aranyos! És van belöle még egy?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!!!
Viki ismersz bennünket???Azt hiszem,tudom honnan!!!!!!!
És köszi a gratulációt!!!!
Sokáig kerestünk....
Pikka
Névtelen

Bocs,Marcsi most olvastam,amit írtál...Nekem van egy PCO
szindrómám,ami miatt kevés tüszö kezdett érni,és csak 4-et
tudtak leszívni...Nos,a leszívás után mondta az orvos,hogy
a "kicsiket" meghagyták a petefészkekben,mert azok nem vol-
tak elég érettek!!!Aztán úgy néz ki,hogy egy mégis megérett,
és mi pedig megtermékenyítettük!!!!
Egyébként biztos Te is hallottad már azt,amikor már van egy
gyerek,és megszületik a kistestvér,sokszor azt mondják,
hogy a pici tiszta olyan,mint amikor a nagy volt kisbaba...
Tudod,néha ez is eszembe jut,amikor a fiúkra nézek!!!Persze
nekünk is mindegy,csak jó lenne tudni!!!
Pikka
Névtelen

Szia Pikka!!!Kép
Igen, ONNAN ismerjük egymást. Én egybõl rájöttem ám, hogy Te vagy az! Gondolom, most már tudod, miért nem jelentkeztem. Lehet, hogy nem volt szép dolog, de nem ment. Sokkal késõbb olvastalak csak Titeket, akkor meg nem akartam megint elõröl elkezdeni leírni mindent.
Nem tudsz feltenni egy képet a fiúkról? Olyan kíváncsi lennék!
Az én Leventémrõl van egy a profilomban (egy másik topicban pont a babaetetés volt a téma, ebbõl az apropóból került fel ez a kép).
Örülök, hogy összefutottunk! Puszi! Kép

Sára!
Nagyon aranyosak a kutyusok! Kár, hogy társasáházban lakunkKép. Tudom, ezzel most nem segítettelek ki, de muszáj volt megírni, hogy nagyon édik.:0

Sziazstok:

Viki
vikici

Sziasztok!

Marcsi: Nekem is voltak/vannak kételyeim afelõl, hogy egy ill. kétpetéjéûek a fiaim. Nekünk egy lepény volt és kép burok, a vércsoportjuk azonos. Nekem teljesen különböhõek,de másnak egyformák. Mostanában kezdem el felismerni az egyikben a másik vonásait és fordítva. De össze még sosem keveretem õket. Szerintem ez a kétely minden anyukában felmerül, aki nem tudja, hogy hány petéjûek az ikrei.
Kinga: Nálunk ugyanez a helyzet, ha az egyiket hívom magamhoz a másik is azonnal otterem. Nekem 7-én voltak egy évesek a fiaim majdnem egyidõsek a fiaiddal. Nálunk is megy az állandó veszekedés, de nálunk még van egy hároméves kislány is, aki nagyon féltékeny és mindent el akar venni tõlük és õ akar állandóan az ölemben lenni. Szóval nem egyszerû az életünk ennyi babával,de olyan hamar megnõnek, hogy még vissza fogjuk sírni ezeket az éveket, amikor ilyen picik voltak.

Sziasztok:

Éva
p.éva

Viki! Mekkora volt a fiad amikor a kép készült? Úgy tünik, hogy nagyon bejön neki a fözelék Kép Mi a héten kezdtünk ismerkedni a krumplival. Te mennyi idöt vártál (vársz), mielött egy újabb ízt ismertetsz meg Levivel?

Pikka! Ez igen!! Tökéletes "munkát" végeztetek Kép Aha, egy receptre készült tesók... Aztán a szülök 2-3 év távlatából már nem is tudják megmondani, hogy kit ábrázol a fénykép. Azt is vártam, hogy ha kétpetéjüek lesznek, akkor határozottan egyik az apjukra, másik rám fog hasonlítani. Amikor elöször megláttam öket - 31 hetesen az inkubátorban - így is volt. Aztán, ahogy a súlyuk változott, a hasonlóság is hol erösödött, hol eltünt. Nevetek, hogy milyen hihetetlen egyezöségeket is produkál az "azonos recept". Pl. a lábujjaik elég egyformák. Egyik körmük (persze ugyanaz) nagyon keskeny, szinte azonnal függölegesen növekedik. Micsoda izgalmas dolog lehet rácsodálkozni az egypetéjüek hasonlóságára / apró különbözöségekre!

Évi! Elsö szülinap, húúú.. Torta, torták?

Cicus! Fiaidon van még ilyen tükörszimmetriás "részlet"?

Szép a fehér Karácsony, és télen legyen hó meg hideg, de én már nagyon várom a tavaszt! Ti?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Örömmel vettem észre, hogy van egy ilyen topic a neten. Sajna már fáradt vagyok hozzá, hogy átnézzem, de holnap megteszem. Nekem most MA 2 évesek a kisfiaim
[url=http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=798" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=798[/url]
[url=http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=275" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=275[/url]
itt vannak ni! Holnap megnézem a tieiteket is ha fent vannak.
Tényleg van aki már megigényelte a dupla gyest?
Köszi:
Vikics
Névtelen

Szia Viki!!
Nagyon aranyos vagy!!!
Igen,tudom,és csak sejtem,milyen nehéz!!!Ne haragudj!!!!!
Megnéztem a kisfiadat!!!Gyönyörü!!!A mieinkröl van régebbi
kép OTT,ha még tudod a nevemet!!!Ha nem sikerül megnézned,
akkor majd írok...
Szép hétvégét Nektek,és mindenki másnak!!!
Pikka
Névtelen

Szia Viki!

MI mindenhol összefutunk? Most olvastam az email-edet. Majd válaszolok, csak most épp babázok.
Ja és köszi az infokat, kár, hogy a GYED-et nem adják duplán. Pedig azt hallottam,hogy a GYÁS-t az duplán adják. Pedig az több, mint a GYED. Na de nem elégedetlenkedek, így is már nagy csoda, hogy ennyit is elértünk. Én ismerem azt a lányt, akinek ezt az egészet köszönhetjük, egy (vagyis kettõ) ikertalálkozón találkoztunk. Õ már lassan két éve jár a kormány nyakára, de az elõzõ kormány elutasította. Végre ez a kormány meghallgatta.
Most megyek.
Éva
p.éva

Szia Marcsi!
Levi 6 és fél hónapos koráig csak anyatejcsit kapott. Aztán úgy ítéltem meg, hogy nem eszik eleget, eléggé le is állt a súlygyarapodása, na meg kíváncsiak voltunk, mit is kezdene az új ízekkel. A gyümölcslétõl fájt a pocija (amúgy soha nem volt hasfájós), úgyhogy azt csak néhány alkalommal kapott, inkább vízzel itatom (már amennyit iszik belõleKép). Mi is a krumplival kezdtük, azóta is a sütõtök-krumpli a favorit. Én csak az elsõ pépesekhez szoktattam hozzá, azóta az újabb hamikból annyit eszik, amennyit kér (általában egy egész üvegnyitKép) Nem vártam az új ízekkel két-három napnál többet. Kellett volna?:-) Tudod, én kezdõ anyuka vagyok, 0 segítséggel...
A kép kb. hét hónapos kora elõtt készült, tehát még az elején. Most már tízóraira gyümiket kap (pl. egész banán anyatejjel turmixolva, üveges vilmoskörte,...stb), meg délben kap fõzeléket. A többi alkalommal még tejcsizik.
Ti hogy haladtok? Van sikere a fõzeléknek? Ma céklát is vettem, kipróbálom azt is krumplival, kíváncsi vagyok, mit szól hozzá a fiatalember...Kép

Szia Pikka!Kép
Miért haragudnék?Kép Persze, hogy tudom a neved, mégsem tudtam megnézni, nem találtam. Nagyon béna vagyok?Kép

Pihenjetek sokat a hétvégén!

Viki
vikici

Szia Éva!

Mindjárt elovasom a leveledet is amit írtál, csak elõbb ide beukkantottam!

Sziasztok Mindenki!
Van olyan akinek 2 év körüli babái vannak?
És olyan aki már kapott dupla gyest?

VViki
Névtelen

Sziasztok!!

Most hívtam a TÁH-t és azt mondták, hogy aki már gyes-en van az autómatikusan duplát fog kapni! Szóval aki hasonló cipõben jár az ne aggódjon!

Tényleg, hogyan tudom elérni, hogy ne "Névtelen" legyek? Már regisztráltam és mégsem mûk.?

VViki
Névtelen

Cicus!

Én a bevásárlást úgy szoktam megoldani, hogy a fiúk a testvérkocsiban ülnek amit én tolok. Emellett a bevásárlókocsit húzom. A fiúknak meg a kezébe nyomok 1-1 tetszõleges tárgyat ami megtetszik nekik. Majd a pénztárnál elveszem tõlük és otthagyjuk az áruházban. Így egész jól elvannak. Néha veszek valami fincsit amit elnyammognak.

Marcsi!

Nekem most voltak 2 évesek a fiaim és a mai napig nagyon hasonlítanak egymásra. 2 burok volt az tuti, de többet nem tudtam meg. A fiúknak egy a vércsoportjuk, nemük, hajszínük és annak állaga, és mindenük ami cm-be mérhetõ. Még kilóban is 10-20 dkg eltérés szokott csak lenni. A forgójuk is elõl teljesen megegyezik, hátul meg kb 1,5 cm külömbség van.
Nekem nem egyformák, de mindenki másnak igen. Néha azért én is elbizonytalanodok Kép
De még így sem merném biztosan kijelenteni, hogy egypetéjûek. Ugyanis a családban sosem fordult elõ ilyen és spontán ikrek. Egyszer találkoztam egy manussal aki azt mondta, hogy kb 8 évesek lehettek a lányai mikor küldött a kórház egy tanúsítványt, hogy egypetéjû ikrek. De ha kétpetéjûek lettek volna nem kaptak volna semmit. Szóval lehet várni vagy valahogy kivizsgáltatni. Kép

VViki
Névtelen

Sziasztok!
Egy - számomra érdekes - megfigyelést szeretnék megosztani veletek: a kicsik (februárban lesznek 2) kiságyai egymás meghosszabbításaként vannak a szobában elhelyezve. Az eltelt két év alatt nem tudok két olyan esetet se felsorolni, amikor ne úgy aludtak volna, hogy a kiságyak egymás felé esõ végében (kicsit bonyolultra sikerült, de a lényeg a közelségük). (fiú-lány pár)
Van valakinek hasonló megfigyelése? Nem emlékszem, hogy a Métneki könyvben olvastam volna ilyesmit. (Napközben nem bújnak egymáshoz, csak jól megvannak együtt.)
puszi,
Kockás
kockás

Sziasztok!
Az én fiaim kétpetéjüek, mégis mindenki azt mondja, hogy alig lehet megkülönböztetni õket. Igaz, hogy mindketten fiuk, szökék és kék szemüek, de még a szemük kékje és a szökeségük is más. Bence nagyon hasonlít a bátyjára, Gergöre; Marci viszont senkire a családból (talán az egyik nagypapájára).
A terhesség alatt végig azt mondta a dokim, hogy egypetéjûek, mert csak egy lepényt látott, de aztán születéskor kiderült, hogy más a vércsoportjuk.
Gabi
efgabi

Kockás!

Nálunk párhuzamosan vannak az ágyak, de az esetek többségében egymás tükörképe szerint alszanak. Már én is rácsodálkoztam több ízben is, de úgy gondoltam túlmisztifikálom a dolgot. Ezek szerint akkor lehet benn valami.
Ja az én fiaim is 2 évesek (jan 10.-én)
Kérdezem mégegyszer: Nem tudja valaki, hogy lehetnék nem névtelen?

VViki
Névtelen

VViki!
Meglestem a fiaidat, igazi belevaló srácoknak néznek ki, nagyon helyesek! Kép A hangjuk is egyforma?
A névtelenségtöl asszem úgy lehet megszabadulni, hogy regisztráláskor kapsz egy jelszót a Babanettöl, amit utána meg lehet változtatni a "segédletek" oldalon. Arra az e-mail cimre küldik, amit megadtál. Ha nem, akkor irj a szerkesztöknek. A neveddel együtt minden hozzászóláskor be kell gépelni a jelszót és az azonositót. Kicsit macerás, de igy érhetö majd el a profilod. Remélem jól emlékszem Kép

Viki!
Köszi a tippeket! Eddig egyedül az almát ismerik a gyümölcsök közül. A fözeléket (krumplipüré) gyenge lelkesedéssel fogadták a fiúk. Nem eröltetem, még böven ráérnek megszeretni. A sárgarépával feljavitott verzió már látványosabb sikert aratott. Édesen nyitogatják a szájukat és szinte beszippantják az ételt, aztán a szájuk szélét is nyalogatják.

Alvás
Újdonság, hogy rájöttek, van hangjuk. Éjjel is van, hogy "szövegelnek". Egyelöre szólóznak, egymásnak adját át a szót.
Mikorra várható, hogy egymással is "beszélgetnek"? Nagyobb ikresek, nálatok hogy volt?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Hasonló a hangjuk is, de a Nándusé egy kicsit rekettesebb. Mintha sokat kiabált volna. Kép
Azt hiszem sikrült végre a regisztáció. A múltkor szerintem nem küldtek jelszót és én egy másik fórum jelszavával akartam belépni. Azzal meg nem igen ment. Mostantól akkor ha minden igaz Vikics vagyok!
Megnéztem a Te képedet is. nagyon helyesek és nagyon egyformák. Persze Neked biztosan nem. Régi a kép vagy friss?
Mennyi idõsek most.
Én tettem fel egyet a fiúkkal meg a dédszüleikkel remélem sikerült!
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Kvikinek

Kérdésedre válaszolva, azért lett ez a szülésem is császár, mert bár a baba teljesen jól feküdt, egy héttel a kiírt idõpont elõtt semmi jelét nem mutatta, hogy ki szeretne bújni. (teljesen zárt méhszáj stb.) Dec. 23-ára tervezte a doki a császármetszést, ha addig be nem indul a szülés, mire én vizsla szemekkel elkezdtem aggódni, hogy akkor hogyan leszek otthon a lányaimmal karácsonykor. Erre megszánt az orvosom és egy megbeszélt idõpontban elvégezte a császármetszést. Mûtét során derült ki, hogy a zsinór a baba nyakára volt tekeredve + egy szép kis csomó is volt rajta és a baba is jó nagyra megnõtt + elõzetes császár az ikrekkel, lényeg, hogy nagyon jól sült el minden és a karácsonyt is itthon tölthettem a családommal.

Nálunk is (2 évesek a lányok) megy a civakodás, karmolnak, harapnak, rúgnak, mindemellett imádják egymást. Néha nagyon nehéz õket leállítani, fõleg igazságot tenni. Úgy olvastam, hogy ez a jellemzõ szinte mindenhol. Mostanában kezdtek el egymással igazán kommunikálni, megbeszélik az élet nagy dolgait, utasítgatják egymást, utánozva bennünket, felnõtteket. Nagyon jó fejek.

3 gyerekkel való közlekedésre mondjatok még jó ötleteket. Egymás melletti ikerkocsim van, de veszünk a picinek egy szólót is. Szóló kocsin 3 gyerek vagy ikerkocsiban 3 gyerek??? S O S
ikeranya

Nagycsilla!

Nekem is három gyerekem van, csak nálunk az ikrek a kicsik, 7-én voltak egy évesek, a kislányunk három éves. Nálunk is két éév van köztük. Én úgy oldottam meg ezt a gondot, hogy nekem is egymás melletti ikerkocsim van ABC design, és a lányom mindig beült/beül a fiúk lábához. Simán elférnek. Egy kicsit szétrakom annak a babának a lábát, amelyiknél ül és tök jól elvannak. Én a te helyedben nem is vennék külön kocsit egy ideig, szerintem jól elfognak férni, és ha nagyobbak lesznek ráérsz venni egy sportkocsit a kicsinek. Hát én így oldottam meg ezt a problémát. Sok sikert.

P.Éva
p.éva

Sziasztok!
Dupla GYES-t még nem kaptam, de azt mondták a munkahelyemen, hogy automatikusan fogják küldeni (TB kifizetõhely a cégem)
Ugyanakkor olyan infom is van (máshonnan), hogy a lakóhely szerint illetékes területi államháztartási hivatalnál kell benyújtani az igényt a dupla összegû GYES-re, akkor is ha jelenleg már GYES-ben részesülsz.

Sára!
Te 4 órában GYES mellett dolgozol? Ahhoz, hogy megkapd a GYES-t tényleg kell egy igazolás, hogy a kicsik csak 4 órát vannak bölcsiben/oviban? Hogy oldod ezt meg?

Ha nem GYES mellett dolgozol, hanem feladtad a GYES-t, akkor tényleg igaz, hogy a majdani nyugdijad kiszamitásánál a 4 órás állást csak fele annyi idõnek számítják be, mintha 8 órás lenne? (Függetlenül attól, hogy mennyi nyugdijjárulékot fizetsz...)

Köszönöm a vásárlási tippeket, próbálkozom.

Más ilyen tükör szimmetriás részletet még nem fedeztünk fel a fiúkban.

Cicus
Cicus

Szia Cicus!

Honnan veszed, hogy igazolás kell az oviból ha dolgozni mész? Ez biztos?
Nekem nem tûnne túl reálisnak, hogy ha elmegyek 4 órába dolgozni akkor a fiaim 4 órát lehetnek az oviban. Ahoz az oviban kéne dolgoznom, hogy ez megoldható legyen!
Ha ez tényleg igaz, akkor azt hiszem vagy a törvény felesleges vagy egy új díjazási formát akartak kitalálni az óvónõknek.
Mi van ha én 1/2 1 órára a lakásomtól dolgozok? Mert ugye a mai világban 2 gyerek mellett nem igen lehet válogatni nem?

A dupla GYES-re vonatkozólag nekem azt mondták a TÁH-nál, hogy semmit nem kell csinálnom, mert autómatikusan folyósítják.

KépKép
vikics

Viki:
"Van-e lehetõség a gyermekgondozási támogatások (GYES, GYET) mellett a gyermek napközbeni elhelyezésére?
Igen,
ha a gyermek másfél évesnél idõsebb és az intézményi elhelyezés a napi 4 órás idõtartamot nem haladja meg;"
Névtelen

Sziasztok!
Voltam ma a Corában és minden gyerekruha 50%-kal le van árazva!!! Nagyon aranyos cuccok vannak! Én is vettem egy csomó mindent a gyerekeknek.
Menjetek el , nézzétek meg.

Éva
p.éva

Sziasztok!

A szociális juttatások topikban ckatalin leírta összegyûjtve az idei változásokat. Eszerint az ikresek dupla gyese a gyerekek iskolás koráig, egész pontosan elsõ év végéig (06.30.) jár, illetve ha nem egyszerre kezdik, akkor.... na ez nem jut eszembe, de ott van. És bármikor, akár a 3 éves kort most már betöltött ikrekre (!) is igényelhetõ! (Még én is mehetnék erre a pár hónapra!!! )

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!
Az ovis igazolást a Kossuth rádió Napközben mûsorában hallottam, de úgy tûnik Viki is hallott róla (sajnos).
Reménykedjünk, hogy csak valahol túlbuzgó volt egy ügyintézõ.
A külön kérvényezésrõl pedig az ESzCsM Tájékoztatási és Tanácsadási Fõosztálytól van egy levélmásolatom Forgó Györgyné fõosztvez aláírással, ügyintézõ dr Könyves.
Nem akarok rémhírterjesztõ lenni, csak szerettem volna tisztán látni.
Üdv.:
Cicus
Cicus

Még az jutott eszembe, hogy tényleg nagyon sok függ az ügyintézõk felkészültségétõl. Van egy barátnõm, aki GYED (!!!) mellett dolgozik 4 órában és kapja továbbra is a GYED-et. Pedig tudnak mindkettõrõl...
Szóval az a szerencsés, ahol tudatlan az ügyintézõ.
Cicus
Cicus

Sziasztok!

Hát elég szomorú lene, ha igaz lenne ez a 4 órás ovi dolog. Bár szerintem valahogy megoldják az anyukák, külömben nem élne vele senki. Vagy mindenki otthon dolgozik?
Fogas kérdés, hogy még 3(+3) évig dolgozol az otthon zárkájában vagy feladod a dupla gyest és 8 órában dolgozol.
Vagy esetleg találsz egy emberbarát ügyintézõt, óvónõt.... aki segít.
Halál biztosat tud valaki errõl a dologról?

Éva!

Köszi a tippet! Elmentem a Corába és rogyásig raktam a kosarat gyerekcuccokkal. Kép Ráadásul este hat után fizettem és így 10%-ot levontak a végösszegbõl.Kép)

KépKép
vikics

Vikics!

Örülök,hogy te is sok mindent tudtál venni. Én ilyenkor szoktam nekik megvenni a következõ télre a ruhákat, na meg azért mostanra is tudtam venni egy két dolgot.
Azért jó, hogy vannak ilyen akciók, mert ilyenkor egy csomó pénzt lehet megspórolni.
Majd küldök e-mail is ha lesz több idõm.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Gondoltam egy rövid kis beszámoló a picijeimrõl nem árthat. Szóval most töltötték be a 8. hónapot (valójában csak 7-nek számítanak). Ármin fiam egy igazi örökmozgó (látjátok, hát mégis feltalálták!), amikor fenn van, akkor keze-lába folyamatosan mozog, sikoltozik, röhög és nem keveset nyafog. Állandóan kézben akar lenni, elégedetlen, ha véletlenül valamelyik másik gyerek van nálunk. Éjjel még felkel 2-3-szor, ilyenkor szopik, bár azt hiszem, ennek már csak a visszaalvásban van szerepe.
Míra lánykám egy tündér, nyugodt, kiegyensúlyozott és türelmes. Kész szerencse, hiszen két Árminnal már nem bírnék... Õ csendben vár a sorára, a játékra, az etetésre. Hatalmasakat mosolyog, ilyenkor hatalmasra tátja a száját. Õ nem egy ugri-bugri, nem akar még négykézlábazni és mászni, de kitûnõen forog és segítséggel ül.
A profilomba feltettem egy friss képet, ott megnézhetitek mind a három szépségünket.
Gyest én is igényeltem, össszesen 126-an voltak elõttem a sorban...

Kellemes jó idõt!

ZSófi
szzsofia

Zsófi!

Nagyon aranyosak a gyerkõceid! Az enyémek is majdenm ekkorák. A fiúk Ádám és Zolika egy évesek voltak január 7-én, a kislányunk Lorena január 21-én volt három éves. Nálunk is az egyik baba nyugisabb, de ez néha változik. De azért szerencsére az egyik mindig nyugodtabb.

Vikics!

Beszéltem az óvónénivel és azt mondta, hogy neki is van egy ovisa, akivel elvileg az anyukája otthon van gyesen, mert beteg szellemileg és mégis ott van az oviban egész nap a kisfiú és nem kértek semmiféle igazolást és az anyuka otthon van, de majd megkérdezem a vezetõovónénit õ tud pontos választ adni, de biztos, hogy meg lehet velük beszélni. A TB kéri az igazolást? Mert az oviban meg sem kell mondanod, hogy gyesen vagy és akkor nem kell az igazolás.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Ma arra a szomorú hírre értünk haza, hogy megdobbantották a babakocsinkat. Kép Teljesen le vagyok döbbenve mekkora paraszt emberek vannak, hogy kétgyerekes családtól babakocsit lopnak.
Valakinek nem vált véletlanül feleslegessé egy lehetõleg egymás utáni testvérkocsija? Szívesen venném a jelentkazését. Már annak is ha valaki ha valami lelõhelyet tudna valaki, mert eléggé lekorlátozódott így a szabadságunk. Kép
Köszi a segítséget elõre is!

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!
Ez borzasztó!!! Levél ment a vnet-es cimedre!
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Vikics!

Ez tényleg szemétség!!!! Hogy lehet valaki ennyire embertelen.
Én is írok emailt.

Éva
p.éva

Kedves Ikeranya,
gratulalok a babadhoz. Sajnos csak rendszertelenul tudok ide bekukkantani, olvastam, hogy neked is gond a kozlekedes. Nekem sem sikerult megoldani meg. A nagyfiuk 2 evesek multak, mar nem babakocsiznak, de ha az ikerkocsival indulok el, a maradek helyert megy a veszekedes, egyik sem akar setalni. Vettem testverfelallot, eddig meg nem sikerult egyik nagyot sem meggyozni arrol, hogy milyen buli arra felallni, ha faradtak. Ha szoló babakocsival megyek, altalaban a kismotorral jonnek a nagyok, de mindig van valami aktualis nyugjuk, kulonbozo iranyba kozlekednenek, stb. Szerintem az ido oldja meg ezt a kozlekedes dolgot.
P.Ildi
Remelem Veled minden rendben van

Molnarka
molnárka

Sziasztok Lányok!
Egyelõre megnyugtatott a munkaügyisünk. Ahhoz, hogy megkaphassam a GYES-t nem kell az ovibol igazolás neki, viszont szerinte az ovi fog tõle kérni. Ez egyre viccessebb...
A négy órás munka csak akkor felezi a nyugdijba beszámított idõt, ha minimál bért fizetnek, pontosabban, ha annak csak a felét, arányos részét.
A dupla GYES-t nálunk sem kell külön igényelni.
Azt hiszem nálunk minden sima ügy, de a fenti levelezés alapján nekem úgy tûnik, hogy minden egyes esetben érdemes külön rákérdezni mindenre.
Én egyébként nagyon örülök ennek a rendelkezésnek és szeretnék minél tovább 4 órás lenni, mert így tudom éppen megoldani, hogy a gyerekekkel is mérhetõ mennyiségû idõt töltsek, ami nemcsak etetésbõl, fürdetésbõl, fektetésbõl áll.
Még egyszer elnézést, ha valakit felbosszantottam a "rémhíreimmel".

Képzeljétek tegnap Dani fiamnak meséltem, az ölemben ült, csendesen figyelt, majd egyszer csak hátra fordult és se szó se beszéd, nyomott egy puszit az arcomra. Majdnem elolvadtam.

Ezek a fontos dolgok.
Cicus
Cicus

Sziasztok!
Lázasan keresekmegfelelõ testvérkocsit. Ha valakinek van valami lelõhely tippje szívesen fogadnám.
Minimanó, bébiker kilõve.
Nekem olyan volt aminél egymással szemben is ülhettek a fiúk, ha lehet olyat szeretnék (Hauck twin), de persze ha nem lesz olyan kénytelen leszek beérni mással is.

Mindenkinek köszönöm a segítségét!!

ui: Megnyugtatott a takarítónõ, hogy idejét sem tudja mikor volt tolvajlás errefelé. Szóval csak engem tiszteltek meg vele Kép
Vikics

KépKép
vikics

Cicus

Én is szeretnék minnél tovább itthonmaradni velük. És valóban léteznek még négyórás állások? Mert én nem sokról hallottam, de én is mindenképp szeretnék majd valamit dolgozni, most szept-ben pedig a fõiskolát szeretném elkezdeni, mert az most nekünk ingyenes.

Éva
p.éva

Sziasztok!
Vikics!
Nekem van egy egymás mögötti testvérkocsi, sajnos nem olyan, aminél egymással szembe lehet forditani az üléseket, de használható. Szivesen odaadom, mi nem használtuk, mert kaptunk egy egymás mellettit, abban szívesebben ülnek a fiúk. Annak idején egy ismerõsünktõl kaptam 5000 Ft-ért, de annyit fizetsz érte, amennyit gondolsz.
Irj, ha érdekel.
Gabi
efgabi

Köszi Gabi!

Ment a mail.

Vikics

KépKép
vikics

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?