Új privát üzeneted érkezett!

ebéd felfalva, pocak tele :oops: :D most vmi desszerten agyalok :oops: legszívesebben csokis palacsintát ennék, de büdösítsem be az egész lakást :shock: :?:
ráadásul csk enni szeretm megsütni olyan macera :D

gyerekorvos
ez tök furi hogy nincs gyerekorvos...
Kecskeméten szerintem folymatosan van, de megkérdezem a dokit este erről is

nálatok is ilyen trutyi idő van?
itt reggel óta folyamatosan esik...pedig be kellene sétálnom a városba

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!
Megjöttünk a dokitól.Zárt méhszáj,de azt mondta ebből attól még bármi lehet éjszaka vagy hétvégén,de ha nem akkor hétfőn uh,vizsgálat,ctg és utána minden nap ctg és egy hét múlva pedig befektetnek.Hábi szerint arra nem fog sor kerülni!
Vendég

Kukucs!
Én is megjártam Hábit! :D :D A méhszáj nálam is zárt, minden okés. Hétfőn ctg és uh, kedden laborvizsgálat és ekg. Beszélnem kell az aneszteziológussal is, 13-án be kell feküdnöm a kórházba és 14-én megszülesztik Lillát! :D :D Olyan izgi!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Hú Lányok!
Sági! Megy a drukk! Én megtettem a tétemet ;)
Timi! Tök jó! Gondoltam, hogy vagy az Ünnepek előtt vagy utána hétfőn lesz a nagy nap! Persze ha Lilla nem akar előbb kibújni ;)

De jó lenne, ha már én is látnám a "végét"!
Vendég

Kérdeztem Hábit a pénzről is: azt mondta, hgoy ha elégedettek vele az anyukák (ami általában jellemző), akkor hálásak szoktak érte lenni!!! :D (nem is beképzelt). De ő nem lát bele senki pénztárcájába, mindenki annyit ad, amennyit gondol, de olyan 70000 Ft körül szokott kapni! :lol: :lol: Értitek a burkolt célzást??? :shock:

Barbi!
Az is lehet, hogy Emma beelőz! Teljesen kiszámíthatatlan! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timi miért szülesztik meg Lillát amikor 14.-re vagy kiírva? Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de nem értem.

zsuzsibo

Pann!
Gergő nálatok külön szobában alszik?

Gabi!
Jó nagy pocid van! Remélem ez lesz tényleg az utolsó pocis képed, legközelebb már Esztert szeretnénk látni! :) :)

Róki azt írta, hogy holnap mehetnek haza, úgyhogy biztos fog majd jelentkezni.

Timi
Kép Kép
timocska

Zsuzsi!
18-ra vagyok kiírva... és azért szülesztik meg, mert Lilla faros és nem szülhetek természetes úton. És a dokim nem akarja az ünnepekre hagyni a dolgot.

Timi
Kép Kép
timocska

Értem már. Viszont én úgy hallottam, hogy még az utolsó pillanatban is megfordulhat a faros fekvésből. Már tuti, hogy nem fog?

Az én dokim 50 ezret kér a szülésért. Viszont a szülésznő még 30-at.
Azéert jó sok a 70 is!

zsuzsibo

Zsuzsi!
Nem terveztünk 70000-t adni neki. Úgy gondoltuk, hogy 50000 Ft is bőven elég lesz neki! :D :D Viszont a szülésznőnek így nem adunk semmit! :)
A megfordulással meg úgy vagyok, hogy bármi lehet. Bár, ha akart volna, már rég megfordulhatott volna. Persze, még a császár előtt is megnézik, hogy mi a helyzet.

Timi
Kép Kép
timocska

Körkérdés!!! (bár lehet, hogy már egyszer volt..)

Ki miben hozza haza a babát??? Nem a hordozóra vagy a mózesre gondolok. Inkább ruhára!!!
Ma akartam venni polár vagy valami melegebb kezes lábast. Mert bundazsákot már tuti nem veszünk, ezért gondoltam valami melegebb együttesre. Persze, nem lehet kapni, mert azt mondják, hogy már megyünk kifelé a télből és sehol nem rendelnek. De akkor mibe hozom haza??? :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!

Én meg sem kérdezem az enyémet, nehogy hanyattessek-bár egy áfolyamon vannak a tiéddel, sztem.
Sztem nagyon elég, amit a rendelőbe behordok havonta.

Akkor most a nagyobb összeget adjátok, vagy marad az eredeti terv? Vagy majd elégedettség függvényében?

Én bundazsákban hozom haza, mert van régről, nem tudsz kérni valakitől erre az egy hónapra kb? Mert azért még kell, még kevés a takaró. Vagy egy nagyot vesztek, ami őszre is jó, most meg kicsit esetleg lötyögős.

B.
bella2

Bella!
Én úgy tudom amúgy (mivel jártam hozzá), hogy Csapó tarifája a legmagasabb... olyan 80 körül mozog! De mi maradunk az 50-nél, annál többet nem gondoltam adni. Elhordunk így is eleget a magánrendelőjébe! :evil:

Hát sajna nincs senki, aki kölcsön tudna adni egy bundazsákot, úgyhogy muszáj leszek venni valamit. Hétvégén kinézünk a Cora-ba, ott mindig szokott lenni valami jó dolog. Ha meg nem, akkor jól bebugyoláljuk! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

hali!

aludtam egyet :oops: :lol: már megint :D ez van ha vízszintbe v legalábbis nyugalomba kerülök.

"hazacucc"
bár nekünk még odébbb van de pont ez volt a dilemmám timo.
végül kaptam a barátnőmtől kölcsön egy vastagabb bélelt gyatyót és hozzá egy felsőt de lehet hogy a saját kis kocsikabátját adom rá mert egyet azért vettem 62-68 méretben a hűvösebb nyári napokra is.
szerintem próbálj meg kölcsönkérni, mert akkorát úgysem tudsz venni most ami télen is jó lesz rá...és most még olyan kiszámíthatalan az idő, kell vmi vastag cucc.

árfolyam
elég durva összegek :shock: :shock: :shock:
ti magánrendelésekre jártatok vagy simán sztk-ba?
mondjuk ha utánaszámolok én is ennyit fizettem már ki dokinak hisz mi magánba jártunk, de nem is fogok semmit a szülésnél adni,majd ha nem tetszik, szépen levezetem neki az eddigieket....

sági,timo
kezd izgi lenni :lol: :lol: :lol: timo ne felejtsd el kami is tudta az indítás dátumát... :shock: :shock: :lol: aztán mi lett belőle? egy Áron bébi :lol: :?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Én magánrendelésre járok, uh-ra, laborra meg a kórházba. Hát sajna ez az árfolyás... :(

Persze, úgy vagyok ezzel a 14-el, hogy bármi lehet. Nekem is sokszor eszembe jut Kami esete, fel vagyunk erre is készülve! :)

Timi
Kép Kép
timocska

akkor meg naggggyon durva :shock: :shock: :shock:
el vannak ezek varázsolva :evil: ilyenkor úgy elszáll az agyam.

mi az hogy ez az árfolyás és ha nem tudsz neki adni ? visszadugja a gyereket? mert gondolom előre semmiképpen nem adjátok oda a pénzt...ahhoz talán nincs pofájuk hogy hogy előre elkérjék...

na mindegy , persze mindenkinek a saját dolga hogy gondolja ezt a hálapénz dolgot...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
azt mondta, hogy neki nincs fix tarifája, nem lát bele az emberek pénztárcájába. De azért persze elvárja a pénzt.. :shock: Csak utólag adjuk oda neki, gondolom úgysem fog reklamálni, hgoy nem annyi volt a borítékban, amennyit ő gondolt. Amúgy meg egy nagyon rendi doki!

Timi
Kép Kép
timocska

Haza cucc: MI overálban hozzuk haza Rékát, ha megszületik. Kaptunk egy 62-es overált és az jó lesz. Igaz sötét kék, de az a lényeg, hogy ne fázzon.

Egyet értek azzal, hogy magasak az árak a dokiknál, de sajnos nem tudunk mit csinálni. Még kell menni életünk során a dokihoz egy párszor és szerintebb jobb a békesség. Mi Petránál is magánrendelőbe jártunk és +fizettük a szülést ami akkor 50 ezer volt+ a szülésznőt ami akkor 20ezer volt. Most ez 60, 30-ra változott. Ha hozzáadom azt a sok pénzt amit a magánrendeléseken adtunk. Hát....
De viszont az én dokimat bármikor ugraszthatom, ha szülni kell! Petránál is éppen a Balcsin nyaralt és vágódott be a kocsiba és jött szülni. A szülésznő is azt mondta bármikor hívjam jö.
Úgyhogy azért a pénz megteszi a hatását! Csak kár, hogy nincs belőle több.

zsuzsibo

Timi! Mi anno az Auchanban vettünk "bundazsákot". Azért az idézőjel, mert nem orkán, hanem plüss és nem a legvastagabb verzió - szerintem pont jó lesz :D Ja, és 2000 HUF volt ;) Ha nem látnátok a Cora-ban (vagy az Auchan-ban), akkor láttam kiskabátot a C&A-ban, a lábát meg max betekeritek vmi puha meleg takaróba ;) De szerintem a hiperekben lesz még!
Vendég

Tarifa - nagyon durva... Nem azt mondta a múltkor, hogy azért olyan drága a magánrendelése, mert előre "részletekben" kifizetitek a szülést??? Azon felül a 70e nagyon brutál...
Én 5e-t fizettem a magánrendelésen, és úgy gondoltam, hogy a szülésért a dokinak 50e, a szülésznőnek meg 20e. Szerintetek ez így OK? Vagy kevés???
Vendég

Szia Timo!

Mi vegul Tibanak adtunk 80 ezret, + 30 ezer volt a szoba, es senki masnak nem adtunk semmit. Nem kerdeztuk tole, mi dontottunk igy, Meghozza azert, mert nagyon sokat koszonhetek neki es mert sosem volt penzsovar menet kozben, es mert nem sima szules volt, hanem csaszi, es mert o a vezeto fodoki is, es ilyenek miatt. De leginkabb mert engem mindig helyretett a nyugalmaval. Nekem ez anno nagyon kellett, tulajdonkeppen ezt (es a szakertest) varom el egy szulesztol, az en szuleszemtol...

A hazahozatal meg... Megadta a csecsemosnover, milyen cucc kell a babanak: egy body, egy rugdalozo, egy kocsikabat (??? - egy hosszuujju kis felsoresz), egy cernasapka, egy teli sapka, egy overall. En vittem meg ehhez zoknit (amit fol se adtak ra) es ennyi. Igen am, de az overall olyan bumszli volt, hogy a baba veul nem fert bele a hordozoba!!! Igy aztan hazasunnyogtam ot a hatsoulesen, a babaules meg a csomitartoban figyelt... a mozes ebbol a szempontbol sokkal jobb!

Na, izgi, hogy jon hamarosan a tobbi baba is... 14-ig van meg 2 het, az meg messze van!!! De Sagi lehet hogy meg ma, vgy a hetvegen???? Asssszta!!!
kami

Barbi!
Szerintem az 50 és 20 teljesen korrekt ár. Mi a 20-at megspóroljuk, mivel ugye a császárnál semmi dolga szinte a szülésznőnek.

Holnap elcibálom Balázst a Cora-ba szétnézni. Meg még kiskádat is venni kell! :) Amúgy van egy meleg kocsikabátunk, a lábát meg tényleg max. jól betakargatjuk. Kocsival leszünk, megfagyni nem fog! :)

Timi
Kép Kép
timocska

A dokinál ott volt Sági férje is, tök aranyos, bevallotta, hgoy nagyon izgul... olyan volt, mint egy kisfiú, aki az első karácsonya előtt áll! :D :D

Kami!
Köszi az infot! :) Majd meglátjuk Hábi milyen lesz, bár nekem elég lelkisnek tűnik! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Akkor megnyugodtam... Én a 70et lőttem be összesen - ha csaszi lett volna,akkor mindet a doki kapja, de így majd osztozik a szülésznővel :D

Kami! Tök jó, hogy Áron megszerette a fürcsit :D Meglátod, egyre több minden lesz, ami úgy alakul majd, ahogy azt elképzelted! ;)
Vendég

Jaja, igazi kis vizimalac lett belole :)

Ezeket most csinaltam... ha tehetnem, egesz nap bamulnam es fotoznam ezt a kolkot... Pann, Agibioldi, Elmo es a tobbiek! Ti is eszement modon szoktatok bamulni a gyerekeiteket,mikozben alszanak??????

Kép Kép Kép
kami

Timi!
Ez a 70 ezer ez nagyon durva.Nincs fix tarifa.... :roll: Mi 40-50 ezret terveztünk Hábinak és 15-20 ezret a szülésznőnek.És azt hallottam ha a csecsemősöknek minden este amikor elviszik a babót fürcsizni akkor beteszel a kocsiba egy doboz bon-bont vagy gyümit vagy ivólevet akkor még a fenekedet is kinyalják és a te babádat veszik előre mindenben,sőt bent is maradhatsz a fürcsinél. :P

Csaszi és szülésznő:Nem akarom a szülésznőket pártolni,de nélkülük a császármetszés sem megy!!!Ez csak az én nézetem,de ez a tapasztalat.Ha nincs egy jó műtősnő (szülésznő) akkor nagyon nehezen megy vagy egyáltalán nem is megy a műtét!
Vendég

Sagi!

Szerintem Timo arra gondolt, hogy a szulesznok a csaszi soran nem igazabol adnak "lelki" tamogatast. Folveszik az adataidat, bekotik az infuziot, megcsinaljak a beontest es mar mennek is. Mig a normal szulesnel vegig veled vannak, akar vajudas kozben is, segitenek, megnyugtatnak, tanacsokat adnak stb. A mutet alatt nincsenek bent, ott mar mutosno es mutosfiu van: a fiu emelget, a no adja a dokiknak az eszkozoket. Ot en nem is lattam, illetve nem emlekszem ra...

Az en szulesznom, asszem Andi a neve, nagyon rendes volt, de azert lattam rajta, jobban orult volna, ha reggel megyek szulni...
kami

A szülésznő és a műtősnő ugyanaz a szülészeten.
De akkor az orvos sem érdemel sokat egy sima szülésnél mert végülis a szülésznő tartja a kismamában a lelket és a doki besétál a kitolásra.Egy a lényeg,ezt a paraszolvencia dolgot jól elszúrta az emberiség!!!
Vendég

Hat igen, a normal szulesnel a dokinak nem kellene fizetni... a szuleszno az, aki a nehez reszet vegigcsinalja... A baratnom, aki Nemetorszagban el es szult most, a szulesznot ismerte csak, a dokijat nem... az ugyeletesnel szult... ott a szuleszno az, aki szamit...
kami

Messze vagyunk mi még ettől-sajnos!!!
Vendég

Sziasztok!
Én rákérdeztem a dokinál és nekem 60-80e mondott hogy annyi körül szoktak kapni de egyébként ki mennyit gondol.
A szülésznőknek pedig, mindig a doki pénzének a felét szokták adni. Igazából én ezzel teljesen egyetértek, mert a szülésznő dolgozik a legtöbbet, ha normál szülés van. :roll:

Kép
kukuruc

Ági!
Mi úgy beszéltük meg Balival, hogy 50 ezret adunk Hábinak és nem többet! Elégedjen meg ennyivel! :)
Majd bonbonból jól felszerelem magam, holnap úgyis megyünk vásárolni, veszek vagy 5-6 dobozzal! :D :D Amúgy mizu? Fájások?

Kami!
Nagyon édi Áron, bombázhatod a fórumot képekkel, szerintem mindenki csak ámul és bámul! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
De csinálj már új vonalzót, hogy nyomon tudjuk követni mennyi idős már Zsebi! :) Amúgy hogy hívjátok?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok, rendeződni látszik a légzésfigyelő, kicsréltük az elemet, és érzékenyebbre raktuk, mert talán vastag neki a kókuszmatrac..?!

Gyorsan teszek fel képeket ha sikerül.
Fura, ma kellett volna szülnöm a kiírás szerint :)
Igen a 2 deci tea egész napra van elosztva. De vettünk Infacol cseppet is, még nem próbáltuk, majd ha tuti, h a hasa fáj és nem hat a kömény.
agiboldi

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1172853724.78.jpg[/img] Kép Kép [/img]
agiboldi

Agiboldi:
Boldizsár nagyon édes azzel a kis fintorral.

Pann:
Tényleg nem látszik Gergőn, hogy min ment keresztül. Nagyon szép kisbaba.

kukuruc:
A munkahelyre nem tudod elég ha csak a párod visszi be a papírokat vagy kellesz hozzá te is.

Pénz:
Én is megkérdeztem a dokit a pénzről, de ő nem is válaszolt, mintha el se várná. Amúgy azt hallottuk, hogy a természetes 30-40 e körül, a császi meg 50-60 e körül van.Ez nekem olyan korrektnek tűnik.

Mérleget is és lézésfigyelőt is kölcsön kapunk aztán majd meglátjuk, hogy mennyire fogjuk használni.

Mazsi:
Tényleg rengeteget nőt az elmúlt két hétben a hasam, nagyon kiváncsi vagyok már, hogy mekkora lehet a "kis" pocaklakó.
Te viszon tényleg eldugtad Leát, egyáltalán nem látszik a 13 kg. Mondjuk magas is vagy, biztos másgogy helyezkedik. Nekem valószínű azért is látszik ekkorának, mert én csak 161 cm vagyok.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ági!
Nagyon édes Boldi! :P Apát nem ismerjük,de szerintem is hasonlít Rád! :P

Timi!
Fájások még mindig vannak,de semmi változás.Ezt kell éreznem egy hétig akkor az elég gázos lesz.Ha most menstruálnék és így görcsölnék már biztos kiakadtam volna,mert amúgy sose görcsöltem. :P Azért én reménykedem hátha hétvégén kikívánkozik Peti baba!!! :P
Vendég

Ági!
Annnyiiirrraaaa tündériiii! a kisfiad!!! :D :D :D :D :D Irigy-irigy!! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

b.lin
Elég hozzá a párod is. Te úgysem tudsz bemenni egy darabig a baba miatt.

Kép
kukuruc

Péntek este 6 óra van és apa még mindig nincs itthon!!! :evil: :evil: :evil: Egész héten 7 előtt nem esett haza! Én ezt úgy utálom!!! :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!
Timocska! Mi nagyon jó kiskádat vettünk az IKEA-ban. Jól is néz ki és az ára is korrekt volt (1200 körül). A honlapjukon megtalálod, ha érdekel!

Igen, Kami! Én/mi is sokszor csak bambuljuk Petrát ahogy alszik! Nopersze ebben az is benne vagy, hogy CSEND van! :D
elmo

Ági! Nagyon éééédes Boldi! Nem is látszik rajta, hogy milyen patáliát csap időnként ;) Persze tudom, nyugis pillanatban van érkezésetek fotózni ;)

Timi! Most mondjam azt, hogy csatlakozom? :( Gábor még el sem indult bentről... Azért akárki akármit mond, a péntek az már nekem félig hétvége! Jobb helyeken korábban is van vége a munkának, nemhogy ilyenkor is túlóráznak :evil: Már előre félek a jövő szombati munkanaptól :( :evil:
Vendég

hali!

megjöttünk a dokitól...minden rendben .méhszáj zárt, úgyhogy egyenlőre itthon maradhatok :D
levette a coccus tenyésztést is jövőhét végére már eredmény is lesz.

NST szintén jövőhéttől...

kicsit bűnöztünk apával és "mekis" vacsit csaptunk :oops: :lol:

ági
boldi nagyon édes!!! :D :D :D és mekkora haja van! :shock:

a kókuszmatracról már én is hallottam hogy nem igazán bírják a légzésfigyelők.Azegyik is merősünknek novemberben született a lánya és nekik a Brendonban mondták ezt... :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jó reggelt!

Nálunk semmi változás. Sőt mintha mostanában sokkal kevesebbet keményedne a hasam. Oké nem hiányzik, inkább beindulhatna rendesen :shock:

A doki tarifák nem semmik, főleg az itteni viszonyokhoz képest. Nálunk a magán rendelés ( ami hivatalosan nem is az, mert délutáni ügyelet) 2000 ft/alkalom. Na annak a 10-szerese is baráti 20000 ft.
Itt általában 10-20000 ft közötti összeget adnak a dokinak. Szülésznőnek2-5000 ft. Csecsemősnek 500-1000 ft+bonbon
Fülbevalóbetételért bombon+2000 ft

Én úgy érzem a mai világban ilyen árak mellett elég is. Főleg ha valaki a "semmiről" indul, és mindent saját magának kell beszerezni, nincs sehonnan segítség. :shock: Na meg ha esetleg az ember a minimálbérhez kalkulál :shock: :shock:

A fiúk nagyon szépek!!!
Áron meg abban a tehénkés cuccban zabálnivaló :lol:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Hali!

Úgy látom Gabi Eszti jól érzi magát bent :D
A gyerekek várják már?

Nekem ma "úri dolgom" van .Apa bűvészkedik a konyhában és miután tegnap ügysen kiporszívóztam ma semmit teszek :oops: :lol:

Lea is lustizik 9 körül én ébresztettem fel, hogy mi újság mert egész éjjel aludt és reggel sem akart aktívkodni... :shock: :lol: Mocorgott kettőt, hármat, átfordult a másik oldalára és alszik azóta is tovább :D

sági
mizu?Peti nem készülődik kifelé?Lehet hogy megvárja Esztit? :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jo reggelt.

Ma megy haza a tesom. Mostantol telleg egyedul leszek a babaval, jajjjj!!!Remelem sikerul megoldanom mindent egyedul, bar mig Adri itt volt is probaltam minel tobbmindent megcsinalni, hogy ne legyen tul eles a valtas...

Agiboldi, Pann es akinek mar megszuletett a porontya: ti tudtok napkozben aludni??? Nekem valahogy nem megy - tartok attol, amit Roki irt: most meg birom, birom, aztan egyszercsak elszakad a cerna. De mit csinaljak, ha amikor Aron vegre lehunyja a szemet, nem az alvason jar az eszem, hanem a mosogatason, evesen-ivason, azon, hogy elolvassam es megvalaszoljam a mailjeimet es hogy ide irjak???

Az ejszakank egyebkent igen nyugis volt. Tegnap 9 korul kezdodott a sirdogalas, de utana Aron baratom, mint akit fejbevagtak, ugy aludt. Folkelt 3-kor, 6-kor es 9-kor - tok magatol 3 orankent. Kiraly! A kovetkezo etetest 12 orara tervezem, bar most lehet, hogy bealszik a fiam es akkor ennek lottek, mert felebreszteni persze nem szeretnem...

Remelem mindenki jol van, izgatottan varom, ki lesz a kovetkezo ujdonsult anyuka...
kami

kami

tuti nem lesz semmi baj!
Áron "rutinosan" beállt a 3 órás ébredésekre,élvezi a fürcsiket, szóval kezdetnek nem rossz :lol:

Párod mennyit tud segíteni az új munka mellett?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hali Kami! Én most totál kivagyok, mert a gyermek hajnali egyre időzítette a hasfájását, úh valszeg megpróbálom behozni az alváshiányt, de nekem is nehezen megy a nappali alvás, mert annyi mindent kéne/lehetne csinálni helyette. :roll:

Kérdés: ti milyen pelenkát használtok? Mi a 2-4kg-os Liberot vettük idáig, de váltani szeretnék, mert állandóan kifolyik belőle a pisi és eláztat mindent. Eddig azt hittem, hogy csak akkor, ha oldalt fektetem le a Gergőt, de ma reggel is totál elázott szegénykém, pedig hason volt. :?

+ egy kérdés: a doktornő tegnap azt mondta, hogy a köldökcsonkot betadinos fültisztító pálcikával kezeljük, ott ahol le akar válni. Meg is vettük a Betadint, de rá van írva hogy "Koraszülöttek, újszülöttek és csecsemők kezelése, valamint a terhesség 3. hónapjától és a szoptatás alatt alkalmazása kerülendő és csak egyéni mérlegelés alapján jöhet szóba, állandó orvosi ellenőrzés mellett!" Most akkor kenjem vagy ne kenjem? :evil: Ti mivel kezelitek a csonkot a hintőporon kívül? Vagy nektek már leesett?
Vendég

pann

szerintem nyugodtan kenheted Betadinnal semmi gond nem lesz a néhány napos alkalmazása során és orvosi felügyelet mellett teszed. esetleg csörgesd meg a dokinőt és kérdezz rá...

a 70%os alkohol miért nem jó a dokinőnek? én úgy tanultam anno hogy kellően fertőtlenít és szárít az is...

megnéztem az alkalmazási előiratot a www.ogyi.hu olalon és a köv írja

4.4 Figyelmeztetések

•Az ellenjavallatok közt nem említett pajzsmirigy betegségek esetén, újszülött és csecsemőkorban minden PVP-jód tartalmú készítmény csak szigorú ellenőrzés mellett, az előny/kockázat szigorú mérlegelésével alkalmazható.

"4.6 Terhesség és szoptatás alatti alkalmazása

A felszívódott jodid-ion átjut a placentán, és az anyatejbe kiválasztódik. Terhesség 3. hónapjától és szoptatás idején PVP-jód tartalmú készítmény csak orvosi javaslatra alkalmazható. Amennyiben terhesség, szoptatás idején alkalmazása indokolt, nem tanácsos hosszú ideig használni. Alkalmazása esetén az anya, illetve a csecsemő pajzsmirigyfunkciójának ellenőrzése javasolt."

Egyértelműen nem tiltja ...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok! :)

Mazsi!
Nekem is úri dolgom van, nálunk is apa főz! :D :D Tejfölös gombapaprikást rendeltem... nyam-nyam!!! :P :P

Gabi!
Eszti nem fog benn maradni! :lol: :lol: Amikor elérkezettnek látja az időt, akkor kibújik! Lehet, hogy ma, de lehet, hogy csak egy hét múlva! Amúgy nálatok nagyon barátiak a tarifák! :)

Ma voltunk vásárolni, persze melegebb kezes-lábast nem tudtam venni a manónak! :( Úgyhogy még a héten lehet, hogy elnézek a Brendonba. Bár nem tudom érdemes-e több ezer forintot kiadni... :shock:

Többiek hogy vagytok?

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?