Sziasztok!
Patrisa,
köszi az infókat. mi most odajárunk Gergővel, épp ma voltunk a magánrendelésén. Eddig szója, mandula: ++; tej, hal, kakaó: +; ehhez jótt ma 2féle tartósítószer. A nevükre nem emlékszem, de az élelmiszereken az kell néznem, hogy E200-219ig van-e bennük vmi, mwert azok tilosak. kicsit megnyugodtam, de egyébként is szimpi volt.
Szülészet!
A szüleim szomszédja a hétvégén szült Szentesen. Teljesen ledöbbentem attól, amit a szülészetről hallottam. Pozitív értelemben. Mindenki akkor viszi magához a babáját, amikor akarja, szülés után fogadott orvos nélkül is ott lehetett a babájával, amíg melegítették. Ha zuhanyzik, csak felviszi, és zuhi után megint le a babát. Sőt éjjel nappal veled lehet a baba.
Én kecskeméti vagyok, de Szentes a mostani itteni szülészethez képest mennyország. nálunk a csecsemős részlegre be sem lehet tenni a lábunkat. REggel 5kor hozzák este 10 körül vistik el a babákat, állítólag most már lehet kérni, hogy veled legyen 24 órában, DE csak a rooming-in-ben, amiből is kemény 2db szoba van , egy 4 és egy 2 ágyas. Most vannak vmi VIP szobák, ahol WC, zuhanyzó a szobában van, de gondolom oda, csak a csókosok kerülhetnek be, mert egyébként nem kell érte fizetni. A többi kórteremben, csak bedobálják a gyerekeket szopira, persze előtte jól megtömik őket TÁPSZERREL, és nem szopiznak, 20 perc után már viszik is el tőled. Ja, és a szülés. Alternatív módszer: vagy felkelhetsz és sétálhatsz vagy még azt sem.
,
Szülőszék? Labda? Álom lenne. Most annyit változott 2005höz képest, hogy szülés után, babát és mamát együtt hagyják egy órára, ha akarsz szoptathatsz és a családtagok, bemehetnek egy kicsit.
Szóval, ez Kmét, de sajna a dokim nem jönne velem Szentesre szülni és őt imádom.
Jó éjt!