Joghurttorta I. Hozzávalók:
1 db 450 g-os joghurt (lehet gyümölcsös is)
1 db 175-180 g-os joghurt
6 evõkanál kristálycukor
3 csomag vanilin cukor
1 csomag (11 g) étkezési zselatin
3 dl habtejszín
1 csomag habfix
2-3 doboz (egyenként 30 dkg-os) fagyasztott pirosribizli
1-2 csomag tortazselé
Elkészítése: A tejszínt elkeverem 1 csomag habfix-szelel és 1 csomag vanilin cukorral, habszifonban habot készítek belõle. Ezután a joghurtokat a kristálycukorral, a maradék vanilin cukorral és a zselatinnal összemelegítem. (Tilos forralni!) Hûlni hagyom. Amikor langyosra hûlt, a tejszínhabot belekeverem, és kivajazott, szívalakú, csatos tortaformába öntöm. Beledobálok 2 doboznyi ribizlit, a tetejét elsimítom. Dermedésig hûtõbe teszem (a folyamat mélyhûtõben meggyorsítható). Ezalatt elkészítem a tortazselét. A megdermedt tortára halmozom a maradék ribilzlit, ráöntöm a tortazselét és hûtõbe teszem.
Joghurtos epertorta 30 dkg eper (fagyasztott),
fél liter epres joghurt,
3 dl féltartós habtejszín,
2 zacskó 6 db-os gofri (készen kapható piskótaszerû tészta),
1 evõkanál porcukor,
25 gramm zselatinpor,
a díszítéshez 1 zacskó gyümölcszselé-por,
1 dl tejszín.
Az epret megmossuk, feldaraboljuk, és félretesszük. A zselatint 1 dl vízben megáztatjuk, majd kis lángon, kevergetve folyósra oldjuk. A joghurtot kissé meglangyosítjuk, és a zselatint belekeverjük. A tejszínbõl a porcukorral habot verünk és a joghurtba beleforgatjuk. Tortaformába tesszük a gofri felét, erre rákenjük a joghurtos krém felét, amit kirakunk az eper felével. Erre ismét gofri kerül, amit a megmaradt krémmel bekenünk, és az epret rárakjuk. A gyümölcsszelét a zacskón lévõ elõírás szerint elkészítjük, és ha már nem meleg, de még nem dermed, ráöntjük a tetejére. Hûtõszekrényben legalább fél napig dermesztjük.
Joghurttorta II. Hozzávalók:
6 dl natúr joghurt (lehet gyümölcsös is),
5 evõkanál cukor,
1 csomag zselatin,
1,5 dl tejszín,
ízlés szerint gyümölcs (apró darabokra vágva), lehet akármilyen
ízlés szerint vaníliás cukor
Elkészítése: A joghurtot, a cukrot és a zselatint éppen csak a forráspontig felmelegítjük (közben kevergetjük), és hagyjuk kihûlni. Ezután egy nagy edénybe tesszük a tejszínnel és a gyümölcsökkel, és összedolgozzuk. Akkor jó, ha a joghurt átvette a gyümölcs színét. Hûtõbe tesszük (lehet melyhûtõbe is) kb. fél órára, majd kiborítjuk a formatálból. Hidegen fogyasztandó.
forrás: www.mindmegette.hu