Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma reggel voltunk Krisztával a vérvételen, az ujjából és a vénájából is vettek vért, leadtuk a kakimintát, és a garatváladékot is levették vagy leoltották vagy micsoda. A szúrásnál alig nyekergett egy kicsit, hősiesen bírta. Nekem nagyobb sírhatnékom volt. A garatban motoszkálás az érdekesebb volt, mert nem akarta kitátani a száját, csak szorította, majd nézett ártatlanul, hogy mi most mit akarunk, aztán valahoyg csak sikerült. Itt már jobban sírt a végére, de így legalább tátva volt a szája.

Délben jön édesanyámnak a húga, hoyg menjünk bevásárolni (messze, kis faluban lakik) aztán Istvánnak a zenésztársai jönnek próbára, addig a lakást is puccba kell tennem, meg főznöm egy jó nagy adag gulyást.

Hagylak is benneteket, szép napot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Zsuzsi!

Tojássárgáját én Réka kb10 hónapos kora óta adom. Nagyon meg kell főzni és utána kb egy negyed tojássárgáját próbálni adni neki. Később persze már lehet többet is! Nekem azt mondta a doki, ha hús kap, akkor tojást már ne adjak neki, egy nap elég egyfajta fehérje. Örülök, hogy Alida már kezd megbarátkozni a kanállal.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Mölli és Julcsi, nagyon boldog névnapot kívánok ÁKOS fiaitoknak! :) :) :)

Zsuzsi, én is örülök, hogy kezd rendbejönni Alida evőkéje! :) Tojássárgáját én is kb 9 hónapos kora után kezdtem adni Kriasztának és uyganúgy, ahogy Eszter is írta, olyankor husit nem kap. Igaz, hogy azóta is vagy 3x kapott csak.

Andrea, jók a klépek, mindhárman szépek vagytok! És Elli NEM KICSI és NEM SOVÁNY. Ne haragudj, de nem úgy néz ki, mint egy beteges gyerek. Most beteg (vagy már elmúlt a hűlése?) de szerintem ezenkívül az égvilágon semmi baja nincs. :) És örülj neki. :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Gyors segitség kérés!Nem tudnátok ajánlani valamit koszmó ellen.Olajozás ,babe nem segitett.
egy másik kérdés három honaposan ellehet e kezdeni szerintetek valami mást is adni a törpének a tápszeren kivül.A nagyszülök szerint elkezdhetm mert mi is kaptunk már ennyi idösen.A védönö szerint aki 40 éves az ö babakorukban már 2 hetesen megkostoltatták a citromlevet almalevet és 2 honaposan már ettek egy két pempökét is.Szoval azt se mondta hogy adhatok de azt sem hogy ne,Szerintetek?Köszi a válaszotokat elöre is.
Még egy kérdés:Korena azota se került elö?

Sziasztok!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

Szia Beuci!

Hihetetlen, pont ma gondoltam rátok!
A hozzátáplálást én 3 hónaposan korainak tartom, most más elméletek vannak mint korábban. Ha teheted, akkor csak tejet adj neki min. 5 hónapig.
A koszmó ellen nekünk az olajozás, fésülés és a Johson babasampont segítettt, néhány nap alatt megszűnt, ebben talán a védőnő tudna jobban segíteni.
Korena nem jelentkezett.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Ne haragudjatok hogy igy eltuntem. Szoval penteken megkaptam a munkat, ezen a heten csutortokon kezdek 5 nap/het 8 ora/nap :( es mindig du-n. Igy valtjuk egymast a ferjemmel. Az elso 2 nap amikor ragondoltam hogy mennyi idot nem leszek a kisfiammal mindig konnybe labadtak a szemeim, most mar kezdek belenyugodni mert sajnos nincs mas valasztas. A fizetesbol meg agy alberletet se tudunk teljesen kifizetni, kb 1000 dolcsit kapok egy honapra :evil: :evil: Na mindeg, igy legalabb gyujtunk egy kicsit amig itt vagyunk. mashova is beadtam a jelentkezest de a fizetesek sehol sem kecsegtetobbek, igy ez itt van kb 15 percre.

Hogy mikor tudok jonni azt nem tudom, igyekszem de most minden percet Petivel toltok. Vannak napok hogy nem is jovok a netre es ez lehet hogy igy lesz mostmar egyre tobbet. De amint tudok jovok.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea:
:( :( :( Nagyon fogsz hiányozni! Sok erôt kívánok a munkához! Mikor otthon vagy, próbálj pihenni is, mert ez így nagyon megerôltetô. Akkor férjed lesz Petikével? Így legalább a babysitter árát megspóroljátok.

Beuci:
Szia! Szerintem a koszmó miatt ne nagyon aggódj, állítólag nem ártalmas. Ahogy Etterke írta, gyakran kell mosni, fésülni, mást nem nagyon tehetsz. Alidának is volt egy idôben és néhány héten belül szépen elmúlt. Szerintem se kezdd még el a hozzátáplálást. Én már olyat is olvastam, hogy tápszeres és anyatejes babáknál egyaránt csak 6 hónapos kortól ajánlják. 3 hónapos korban szerintem mindenképpen korai. Még nem olyan fejlett az emésztôrendszerük és allergiás reakció is könnyebben kialakulhat. A mi anyáink idejében még egész más volt a trend, úgyhogy ezért is mondanak mást. Ne aggódj, semmirôl nem fogtok lemaradni! Szopiztok még? Korenáról én sem hallottam azóta sem semmit. :(

Etterke, Edith:
Köszi a gyors választ. Akkor várok még egy-két hetet.

Edith:
Örülök, hogy viszonylag simán ment a dokinál a dolog.

Kriszta:
Tegnap elfelejtettem írni Neked. :oops: Örülök, hogy jobban vagytok, de azért saját magadat is kúráld ki! Mikorrtól mentek újra bölcsibe?

Emôke:
Jól vagytok?????

Puszi mindenkinek!
zsuzsi 81

Szia Andrea!

Egyrészt örülök, hogy találtál a közelben munkát, másrészt sajnálom, hogy kénytelen vagy dolgozni és kevesebb időt tudsz Petikével tölteni. Ha van időd látogass meg minket és küldj képeket!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Ma megint elég nagy jövés-menés volt nálunk, mert a férjemék folytatták a szigetelést, főztem is nekik, aztán pedig kihasználva a szép napsütést, kivittem Jocit a levegőre. Tegnap óta többször "rajtakaptam" őt, hogy négykézláb állva kinyújtja a két kis lábát! :o El is felejtettem tegnap mondani, hogy vasárnap megvettük a konnektorokba a gyerekvédelmi zárakat, nem is kerültek sokba és egyből be is bizonyosodott, hogy mennyire érdemes volt beszerezni őket, mert Joci már másnap reggel "letesztelte"! :shock: :lol:

Andrea: Örülök, hogy sikerült munkát találnod, biztosan jól fog jönni nektek az a pénz, azt viszom nagyon sajnálom, hogy emiatt ritkábban lesz alkalmad idejönni! :cry: Azért ne felejtkezz el rólunk! :)

Zsuzsi: Jocinak én kb. 3 hete adtam először tojássárgáját, de én bátorkodtam egy egészet, persze igyekeztem a legkisebb tojást kiválasztani és azóta is kapott már kétszer. Szóval minden héten kap egyszer. Az sok lenne? :? Nem vettem észre, hogy bármi baja lett volna tőle. Örülök, hogy Alida kezdi elfogadni a kanalat! :D Édes lehet, ahogy integet! Mi is tanítgatjuk már Jocinak a pá-pát-t, de eddig még nem sok sikerrel. Bár fülig ér a szája, mikor integetünk neki és mondjuk, de nem utánoz. :roll:

Beuci: Az én kisfiam is tápszeres kezdettől fogva és én csak 4 hónapos korában kezdtem el a hozzátáplását, azt is egy pár hétig csak gyümölccsel, később jött a krumpli és hozzá ilyen-olyan zöldségek (brokkoli, karalábé, cékla, répa, stb.), a csirke- és pulykahúst pedig 6,5 hónapos korától javasolta a védőnő. Koszmója Jocinak is volt, szerencsére nem volt túl vészes. Nála az vált be, hogy fürdés előtt bekentem a fejét az érintett területen babaolajjal és addig hagytam rajta, amíg fésűvel könnyen le nem jött. Utána pedig megmostam a haját a Johnson's samponnal.

Edith: Jó, hogy túlvagytok a mintavételeken! Remélem jók lesznek Kriszta leletei! :D

Lányok! A ti gyerkőceitek nem szedik le a fejvédőt a kiságyban? Mert Joci állandóan az alatt bújócskázik, húzza-nyúzza, nem győzöm megigazítani! Lehet, hogy jobb lenne levenni, de akkor tuti, hogy a cumi a padlón landolna és kereshetném, mikor éjjel kéri! :roll:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Berta Eszti azt üzente az iwiw-en, hogy jól vannak és hamarosan jelentkezik. :D

Korena nevét láttam a napokban egy másik topikban, de hogy hol, arra már nem emlékszem. :? Én nem ismertem őt.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!
MINDEN AKOS BABANAK BOLDOG NEVNAPOT KIVANUNK!

Kép

Edith:Nem tudom de Levi utan nekem ugy tunik hogy nagyon kicsi!
Meg magatol nem tud ulni.Na egy par percig mar ul de meg nem nagyon!Meg mindig kohog.Az ejszaka meg nem csinaltunk mast csak a sok trutyit szivtuk ki az orrabol!De az az erdekes hogy nappal meg nincs csak kohog parat.Ejszaka meg szegeny alig alszik!Ez a natha kikesziti szegenyt.Ma mondtak lehet hogy attol is kohog mar regota hogy valamire alergias. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Szoval nem tudjuk.Mi is megyunk adnni vert vele mert nem tudok megnyugodni!
Krisztanak mikor lesz kesz az analiz?Jo hogy tulvagytok rajta es nem is sirt a nagy lanyod. :lol: :) :) :) :) :)

Andrea:Hianyozni fogsz.Ha azert lesz idod kuldj kepeket magatokrol!Megertelek hogy most ha van egy pici idod csakis a fiaddal szeretned eltolteni,de neha gondolj rank is!Sok-sok puszi nektek es sok sikert a munkadhoz!

Na megyek ha tudok meg kesobb benezek mert soha nem fejezem be a takaritasomat! :evil: :evil: :evil:

Ja!
Edith:Jo vasarlast es fozest!Eves kkozben kondoj ram mert en nagyon szeretem a gulyast :P :P :P :P :P :P
Tenleg holnap csinalok is.
Remelem lesz ra idom mert ma annyi programot csinaltam magamnak nem tudom mikor fejezem be egyaltalan!!!!!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Sziasztok.
Csak egy gyors bekukk,mert halálosan fáradt vagyok és a szemeimet is alig bírom nyitva tartani!

Még mindíg nem vagyunk jól,Krisztiánnak még mindíg magas a láza,és csak én kellek neki.5kor kel és alig alszik és utánna meg csak ölbe.és csak az enyémbe.
Megy a hasa is,de az szerintem csak a bogyóktól,de már kezd javúlni.
teljesen ki vagyok merúlve testileg és lelkileg.És pont a férjem is 6ig dolgozik a héten.szabit nem kapott.
Annyira sajnálom szegénykémet,csak nyöszörög és szuszog.Nagyon fáj,hogy nem tudok segíteni rajta.

Majd még ha tudok jövök akkor beszámolok ...remélem már a javulásról...
Remélem,hogy veletek minden rendben....puszilok mindenkit

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Emôke:
Jobbulást kívánok a kis Morzsinak! Remélem, ha már jobban lesz, akkor sokat alszik majd és így Te is kipihenheted magad! Mi a diagnózis? Valami influenza-szerüség?

Én is ma elég szarul vagyok, valami bujkál bennem. Csak Alida el ne kapja.

Edith, Andi:
Ti milyen hússal csináljátok a gulyást? Szárnyasból lehet? Vagy az csak olyan "herélt" gulyás lesz?

Andi:
Jobbulást a kicsi Eleonorának is! Nálatok nem nagyon száraz a levegô? Én itthon folyton párologtatok, hogy úgy-ahogy tartsam a 40%-ot.

Cs-né Kati:
Néhány napja még én is azon keseregtem, hogy Alida egyáltalán nem utánoz. (Na azért persze nem keseregtem raja :wink: ) Két napja meg hirtelen elkezdett utánozni egy csomó mindent. Tök furcsa, ahogy egyik pillanatról a másikra történnek ezek a dolgok. Szerintem nem sok a heti egy sárgája.

még egy kérdésem van: Azt vettem észre, hogy Alida nem nagyon rághatja meg a kaját, ugyanis tök ugyanúgy jön belôle ki alul (bocs :oops: ). Ez nem gond? Pépeset nem hajlandó enni, csak ha villával töröm össze (pl répát). Nem is tudom, hogy így megemészti-e egyáltalán.
zsuzsi 81

Enéhnek boldog hófordulót!! :D
zsuzsi 81

Sziasztok!

Jobbulást kívánok a betegeknek! Már túl lehetnénk ezen a járvány időszakon! Ez senkit se kerül el!

Köszönjük a köszöntéseket, és kicsit megkésve Kívánok Boldog Névapot Mölli Ákoskájának!!! :oops: :oops: :oops:

Mást most nem tudok írni, mert van egy csomó dolgom, de később ha tudok még írok!

Puszi mindenkinek!

bogyo75

Zsuzsi, én tegnap épp borjúoldalassal készítettem a vendégek miatt, különben van, hogy kolbászt teszek belé, vagy náladnál is "heréltebben" készítem, csak simán krumpliból. :P :roll: Nagynéha teszek bele szalonnát, azt kb. 2x egy évben. :roll: Remélem, hamar elmegy az, ami benned bújkál, és főleg, hoyg nem Alidához menekül! :)
Azt elfelejtettem írni, hogy én is egész tojássárgát adtam Krisztának egyből. A dokinő nekem is úgy negyedenként emelgetve az adagot mondta, de ő 6 hónapos kortól mondta, ezért gondolta, hogy majdnem 10 hósan már adhatom az egészet. de mondeom, Kriszta nagyon ritkán kapja.

Beuci, én is várnék még a hozzátáplálással. Te vagy a gyerek anyja, az akaratodon kívül senki sem tehet vele semmit, nem szabad hagynod befolyásolni magadat. Ha megengeded most, akkor később is jogosnak érzik a nagyszülők, hoyg bármibe beleszóljanak. Amióta mi voltunk kcisik, azért rengeteget változott változott a világ és a tudomány, úgyhogy szerintem ki is kell használni amit most tudunk, de akkor még nem tudhattak.
tehát én nem javaslom, hoyg 4 hónap előtt elkezd a hozzátáplálást, még jobb, ha ahogy Etterke írta, az 5 hónapot is kivárod vele, mert az jobb mindenkinek. Meglátod, sokkal nehezebb lesz kaját főzni neki, mint tápszert elkészíteni. :)
Esetleg, ha van időd, akkor még a neten is olvass utána, aztán meg úgy tegyél, ahoyg jónak látod.

Emőke, remélem, mára már lement a láza Morzsikának, és sikerült pihennetek is mindkettőtöknek! :) További jó gyógyulást! :)

Kati, a Kriszta ágya a falnál van, és azon a felén egy plédet tettem rá (a matrac alá csíptetve) csak azért, hoyg a cumi ne essen be. Persze, nagy értelme már amúgy sincs, mert kriszta be is dobálja, de legalább éjszaka nem esik oda be. Hacsak álmában meg nem fordul az ellenkező irányba, ott pedig nem ér egészen végig a pléd. Mindig készítek elő még egy cumit éjszakára, ha szükség lenne rá. Különben kimondottan fejvédő sose volt a kiságyon.

Na, puszika mindenkinek. Az imént volt apósom, és "kikérdezett", hoyg hogyan is volt az eset anyósommal. Én elmondtam, és ő is anyura orrol. Aztán, nem tudom, mi lesz, azóta még mindig nem beszéltünk. Kíváncsi vagyok, felhív-e? Bár annyira már nem érdekel a dolog.

Jaj, még eszembe jutott: Andrea, örülök is meg nem is, hoyg elkezdesz dolgozni. Ugyanúgy érzek, mind a többiek itt a fórumon. Az vigasztaljon, hogy jó cél érdekében teszed, és ha az az ezernyi dollár közelebb visz egy pindurit is a különlakáshoz, akkor máris megérte az egész. Fel a fejjel, biztos, hoyg nagyon ügyesen fogtok boldogulni. És igen, azért ha van időd, néha minket is tájékoztass magatokról. MIndenesetre, nekem NAGYON fogsz hiányozni.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Túl vagyunk a bárányhimlő elleni oltáson. Szegény Muci a karjába kapta. Sírt is rendesen. Hazafele be is aludt.
Amúgy 10,43 kg, és 80 cm. Következőnek 6 hét múlva megyünk, akkor is kap egy szurit.

Sudi!
Mandulaműtétről én is mesélhetnék. Képzeld! Nekem is kb. 3 éve volt. 2004 novemberében. Huh, de xar volt. Dokinő el akart altatni, én nem kértem,de a hülye nem mondta volna, hogy azért akarja az altatást, mivel gyulladtak a manduláim, és nem tudja rendesen elérzésteleníteni. Köszi! Az egészet éreztem. Brrrrr…..
Szerencsére most nem láttam a tűt, végig csukva volt a szemem. Ha akartam volna se tudtam volna nyitva tartani, ugyanis világított fölöttem a műtős lámpa. De olyan fénnyel, hogy az valami nem semmi. Karácsonykor sincs akkora díszkivilágítás.
Avatart ideje volt cserélnem, és most valahogy affinitásom is volt szórakozni vele. Már csak Enéh honlapját kéne frissítenem. Majd lassacskán azt is.

Olive!
Én előtte sem bírtam a szemműtétet, most se bírom.
Sanya hétfőn lefotózta a szemem, csak nem tudom leszedni a gépről a képeket. Kisasszony megrágta az usb kábelt, és gondolom az nem tett jót neki, ugyanis azóta nem működik.

Cs.Kati!
Bőrgyógyásztól nem félek! Nekem volt 1 szemölcs a jobb mutató ujjamon, azt kellett volna leszedetnem, de vegyész kolleganőm bevállalta a bőrgyógyász szerepét. Lemarattuk kénsavval. Nem fájd, de egy anyajegy esetében ez más. Nekem is van egy, amit le kéne szedetnem. Igazából nem zavar, úgyhogy marad.

Kriszta!
Bocs hogy belevau, de nem az olcsó gyógyszer miatt nem gyógyultak meg a betegeid, hanem azért, mert a doki nem jó gyógyszert írt fel. Az olcsó gyógyszernek is ugyanaz a hatóanyaga, valószínű, ugyanabban a mennyiségben. És ha gyakorlatilag ugyanaz a gyógyszer akkor az egyik miért olcsóbb mint a másik? Egyszerű üzletpolitika.

Edith!
Garatváladék 1 éves kor körül? Minek? Szerintem ha semmi baja picinek, felesleges ilyenekkel baxogatni!
Itt nem csinálnak ilyet. Legalábbis az én dokim nem kért, pedig már igencsak túl vagyunk az egy éven!

Zsuzsi!
Az a csillámporos hó, gyönyörű lehet! Emlékszem egyszer itt is volt ilyesmi. Minden csillogott! Annyira szép volt?
Miért kell kihúznia bölcsesség fogaid? Tönkre mentek vagy nem férnek el? Nekem még csak 3 jött ki, a 4. meg csak félig. Huh! Az milyen xar, mikor nő! Utoljára 2004 szilveszterekor indult be. Jan. 1.-jét az ügyeleten kezdtük.
Köszönjük a köszöntést!

Beuci!
Koszmó ellen! Én a gyógyszertári babafürdetőt használtam. Kinyomtam egy olyan jó 2 centinyi csíkot, pici vizet öntöttem hozzá, és mikróba összeforraltam, Megvártam míg kihűl, és azzal mostam Enéh haját. Meg ami még nagyon jó volt, az a hajkefe. Lehet kapni gyerekeknek való hajkefét. Azzal fésültem Enéh haját.
Hozzátáplálással még várj! Ráérsz elkezdeni olyan 5-6 hónapos kora körül.

Emőke!
Remélem már jobban van a kis Morzsikád!

Andrea!
Ha Enéh előbb kezdhetett volna a bölcsibe, talán már én is dolgoznék. Persze mi is saját lakásra hajtunk, ezért mentem volna vissza még hamarabb, de ez nem jött össze.
Más bölcsödébe nem akarom vinni. Nálatok ki fog vigyázni Petire? Van kire hagyni, vagy ő is bölcsis lesz?

Bocsi, ha valaki kimaradt, most csak úgy nagyjából olvastam-írtam, de látom, így se lett valami rövidke!
Most megyek, mert Enéh mindjárt felkel, és még fel is kéne mosnom.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Boldog névnapot minden Ákosnak!

Morzsikának jobbulást kívánunk!

Kati: Réka kb hetente 1x kap tojássárgáját és most már ő is megeszi az egészet!

Zsuzsi: Szerintem nem gond, hogy nagyobb darabokban nyeli le Ailda a kaját! Miért ne emésztődne meg?
A gulyáslevest mi mindig pulykahúsból szoktuk főzni.

Kép
Kép
etterke

Sudi!

Megnéztem Gery honlapját. Nagyon jó! Nagyon édes Gery baba! Tök jó fej, ahogy a polcra csücsült.
Mindenki! Nézzétek meg!

Kép
Kép
etterke

Köszönjük a névanapi jókívánságokat!

Küldtem képeket, de Etterke, Neked nem ment át!!!! Mi a mail címed? Nem értem, hogy Neked miért nem tudok küldeni, bocs, nem direkt volt. :(

Kép
mölli

Sziasztok!

Én is előkerültem a nap végére! :lol: Szegény Jocikám ma elég nyűgös volt, nem igazán tudott pihenni, ugyanis a férjemék még mindig a házon dolgoznak, ma éppen fúrtak és még eltart a munka egy pár napig. :(
Jocinak ma először már nem volt elég nagy a szobánk, azon kaptam, hogy már az ebédlő kövén kúszik-mászik! :shock: :lol:

Mölli: Én nem kaptam képeket :cry: :!:

Sancsi: Rossz még belegondolni is a mandula-műtétedbe! :x (Szegény húgomnak is volt kb. 3 éve, az is érzéstelenítésben.) Az anyajegyemet én sem akarom mindenáron leszedetni, ha a bőrgyógyász nem tartja szükségesnek az alakja megváltozása miatt. :roll:

Emőke: Sajnállak benneteket, hogy Krisztián ennyire beteg. Gyógyuljon meg hamar! :)

Most elköszönök, holnap reggel 8-ra viszem Jocit a szokásos méricskélésre, majd beszámolok róla.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sancsi: Eszembe jutott a szemölcsről, hogy nekem is van egy pici a bal gyűrűsujjamon. Az az érdekes, hogy ez a terhességem elején jött ki és néhány hónappal később magától leszáradt. És nemrég megint kijött, igaz kisebb mint akkor volt! :roll:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Annyi a rohanás nálunk, hogy már azt sem tudjuk, mihez kapjunk. Jövô vasárnap koncert, arra nekünk kell minden próbát megszervezni + próbálni is természetesen. Közben meg mindketten tanítunk, én meg telefonálgatok a tanítványaim elhelyezése üg?ében. NHa mindegy, nem akarlak untatni...

Sancsi:
tényleg gyönyörü a csillogás, csak ne lenne ilyen hideg még mindig. Nekem mind a 4 bölcsességfogam kijött, de csak félig, mert nincs hely. Ezért kell kihúzni.

na mentem is, Alida felébredt. Aludt vagy fél órát.
zsuzsi 81

Mölli!

Email címeim:

kozma.eszter@citromail.hu
szter@ya.com (ide nagyobb fájlt is tudsz küldeni)

Várom a képet.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Talán ezt még el tudom küldeni...

Sudi, nem tudok mailt fogadni, sem küldeni, a net szarakszik két napja nagyon durván, szinte teljesen használhatatlan.
Ezért nem írok.
Továbbá a gépünk is készül atomjaira hullani, el is visszük valamelyik nap a sráchoz, aki orvosolni szokta, úgyhogy nem tudom mikor leszek.

Enéhnek boldolg hófordulót kívánok!

Norbi ma jön haza, negyedóra múlva leszáll a gép. Rá sem fog ismerni a Mókusgyerekre, annyi minden újat csinál egyik napról a másikra.

Szemölcs: Nekem a terhesség alatt egy csomó pici jött elő a nyakamon, és a mellem alatt. A bőrgyógyász jópénzért leégette mindet. Kicsit rossz volt, de ki lehetett bírni. Azt mondta ez a hormonális változássokkal jár.

Akkor mindenkinek

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok.

Sancsi:

De az olcsó gyógyszernek köszönhetően nem gyógyultak meg.Ugyan az a hatóanyag de nem abban az arányban.Ez az árkülönbség oka.Van néhány orvos a családban és külföldön is dolgoznak már néhányan.Ők szerintem értenek hozzá.Na mindegy az a lényeg,hogy rendben vannak.

Köszönöm a képeket!!!!!

Jól vagyunk már.Mesi hétfőtől bölcsizik ismét!! Alig várjuk már.

Mennem kell ebédet főzni.

Szép napot mindenkinek!!! :P

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Ezer bocs, akiknek nem küldtem... Most azt hiszem már mindenkinek átment.

Ritike: Érdekes, hogy írod terhesség alatti szemölcsöt. Nekem azok nem jöttek elő, csak anygajegyek (illetve pigmentelváltozások inkább csak, mivel nem "dudorodtak ki") és egy részük nem is múlt el. Lehet, hogy ez "normális"?

Picit kiakadtam babysitterre: úgy volt, hogy ma reggel jön, megígérte. Erre nem jött, nem is szólt. Mikor felhívtuk az volt a válasz, hogy sokáig aludt. Szerintem pedig ha aludni akar ne ígérje, hogy jön! És ha pl. valahová időpontunk lett volan, vagy menni kellett volna????? Rendesen meg van fizetve, jószívvel etetjük, itatjuk, ha itt van, szerintetek túl szigorú vagyok, ha elvárom, hogy amit ígér ahhoz tartsa magát? Ez annyira magyar mentalitás! Fizess erőn felül, de szolgáltatások olyanok amilyenek... És ezt nem csak sitterekre értem. AMúgy kell másik sitter is, mert ez a kislány győri és sokszor már szerdán hazamegy (suliba jár Pesten), meg hát nyáron sem lesz itt. Hugom egyik ismerőse jönne. Szerintetek ismerőst hívjak, vagy profit? Ismerősben jobban megbízom, Profi pedig talán kötelességtudóbb. Anyagilag nincs nagy különbség....

Kép
mölli

Sziasztok!

Már régóta hazajöttünk az orvostól, csak aztán nekiálltam ebédet főzni, Jocit is megetettem, úgyhogy csak most jutottam el a gépig.

Joci súlya 9,11 kg. A hosszát nem mérték meg, mikor hazajöttünk én kíváncsiságból megtettem, 78 cm-t mértem, de lehet, hogy nem pontos, mert igencsak izgett-mozgott, én pedig egyedül voltam. :lol: Két hónapja ők is ennyit mértek. :roll:
Rita! Elsősorban neked írom, hogy mi nem úsztuk meg a fityma-húzást, de szerencsére minden rendben vele és nem is fájhatott Jocinak, mert rezzenéstelen arccal tűrte. Kérdezte a doktornő, hogy miket tud már csinálni és elégedett volt a hallottakkal. Legközelebb május 17-én kell mennünk, pont egy nappal az 1. szülinapja előtt! :D

Rita: Akkor vége az "árválkodásnak"! :D Olyan érdekes, hogy mi mindenre hatással vannak a hormonok! :shock:

Kriszta: Most a közbejött betegség miatt még mindig a szoktatásnál tartotok ugye? Még nem hagyod ott egyedül Mesit a bölcsiben. :roll:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Mölli: Most már én is megkaptam a képeket! Milyen jóképű nagyfiú már ez az Ákos! :D És le sem tagadhatnád, annyira hasonlít rád! :D A sitterrel kapcsolatban elég nehezet kérdeztél, hogy ez esetben a profizmus vagy az ismeretség-e a fontosabb. Én talán azt venném alapul, hogy annak az ismerősödnek van-e gyereke vagy van-e a környezetében, tehát van-e valami jártassága a dologban, ért-e a gyerekek nyelvén, illetve az ellátásukhoz. Ezzel viszont azt hiszem most pont a profi malmára hajtottam a vizet! :lol: Korábban azt mondtad, hogy nem hagyjátok úgysem magára a sittert Ákossal, hanem ti is ott vagytok a lakásban. Akkor szerintem nyugodtak lehettek akkor is, ha korábban nem ismertétek az illetőt. Ez az én véleményem.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Mölli: Még annyit, hogy az eddigi sitteretektől tényleg nagyon csúnya dolog volt, hogy nem ment hozzátok időben, ráadásul nem is szólt, hogy késik! Lehet, hogy most még jól is fog jönni nektek, hogy mást is kell keresnetek rajta kívül, mert ha ez az új megbízhatóbbnak bizonyul, lehet, hogy "le is cserélhetitek" a régit végleg.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Cs-né Kati: Köszi, bár ha látnád Ákos apját, akkor szerintem azt mondanád, hogy inkább Rá hasonlít. Néha amikor egymás mellett alszanak csak msoolygok, vonásaik, szemük vágása, szemöldökük görbülete is azonos.
Joci akkor nem semmi hogy nő! Súlyban már utolérte Ákost! Néha picit aggódom, hogy Ákos túl sovány... Minden gyerek, még a kisebbek is jobb húsban vannak nála.
Kösz a hozzászólást szitterrel kapcsolatban. Ja, azt nem írtam, hogy azért kella "bizalom", mert sétálni is jó lenne ha elvinné gyereket, ugyanis arra vana legkevesebb időm, és akkor ugye nincsenek szem előtt. Még alszom rá egyet! Mostani szitterünknek nincs gyereke, viszont van egy 4 éves huga. De szerintem, hogy ki mennyire tud bánni gyerekekkel nem csak azon múlik van-e sajátja. Én pl. sose tudtam....

Kép
mölli

Lecserélni azért nem tudjuk, mert mindenképp 2 kell majd, mivel ha egyik nem ér rá, legyen egy "tartalék". Persze ha továbbiakban nagyon gáz, le lehet építeni.

Kép
mölli

Szia Mölli!

Szerintem nem vagy szigorú a sitterrel. Neki ez a munkája, ellenszolgáltatást kap érte és vannak köteleségei. Ha valami közbe jön neki, kötelessége szólni.
Én a helyedben egy profit alkalmaznék, főleg, ha az ára is azonos. Így biztos lehetsz remélhetőleg abban, hogy ért a gyerekekhez, kedveli őket, ki van képezve és referenciával is rendelkezik. Mivel ő ebből él, talán komolyabban is veszi a munkáját. Az ismerősöket megtartanám arra az esetre, ha a profi valami miatt nem tud jönni (betegség stb) illetve, ha csak egy-két órára kell valami kivételes program miatt. Pl.: Párod elhív vacsizni. Remélhetőleg a jövőben csupa pozitív élményed lesz a sitterekkel kapcsolatosan. Még egy ötlet, hogy első alkalmakkor legyetek hármasban, hogy Ákos is megismerje az embert és te is megismerd őt, valamint Ákos szokásaira felhívd a figyelmét! Sok sikert!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Edith:
[size=18]KRISZTANAK GRATULALUNK A 11-IK HONAPHOZ![/size]
Meg egy honap es 1-eves lesz! :shock: :P
Ugy elszallt az ido! :shock:

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Veletlenul el nyomttam mert Nora itt van az olembe es nem nagyon hagy irni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

KRISZTANAK GRATULALUNK A 11-IK HONAPHOZ!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Felig mar vissza olvastam de ugy nez ki tovabb nem tudok mert nem hagy a lanyocskam.Letort egy billentyut :shock: :!: Most meg a papirt huzzta ki........
Majd este meg irok.Puszika mindenkinek!

Enenek is boldog hofordulot kivanunk!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Boldog hófordulót kívánunk Krisztának mi is! Hogy telik a napotok?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Krisztának nagyon boldog 11. hófordulót!!!

Mölli:
Nagyon helyes Ákos a képeken! Szerintem ne aggódj a kilói miatt, rengeteget mozog, úgyhogy mitôl is lenne ducibb? Nehogy azt hidd, hogy ez csak magyarokra jellemzô, amit a sitterrel kapcsolatban írtál. Itt Kanadában talán még kevésbé tartják magukat a szavukhoz! Ígérnek füt-fát, aztán nem csinálnak semmit. A szerelô is, mikor mondja, hogy ekkor és ekkor itt lesz, tutira csak másnap jön, de persze nem jelzi. Szerintem is jobb a profi, fôleg ha az "ismerôst" nem is ismered igazán. Nekünk most nagyon nagy mázlink van, mert Alidát el tudjuk ajándékozni egy nagyon jó barátnômhöz a koncert és a próbák idejére.

Lányok! Nem kell többet tanítanom!!!!!! :D :D :D :D Úgy megkönnyebbültem!!!!

Cs-né Kati:
Hát jó nagy legény már Jocikád!

Kriszta:
Örülök, hogy már jobban vagytok! :)

Nálunk megint havazik, úgy tünik, végtelen ez a tél. :(
zsuzsi 81

Molli!
En nem kapttam kepeket! :( :( :( :( :(
Sitterrel kapcsolatban szerintem is jobb lenne ha profit valasztanal mert az lehet sokkal tobbet ert a gyerekekhez mint egy ismeros.Nekunk volt ismeros de jobban bant vele egy igazi tanult holgy mint az ismeros!A dontes a tied persze. :wink: Amek neked tetszeni fog azt valazd szerintem.

Zsuzsa:Gratulalok a szabadsagodhoz. :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alida mar nem ragja a kisagyat?
Ho az nalunk sem akar mar elellni egesz ejszaka esett most is szalldogal egy kicsit.Itt mar nagyon sok van tobb nem kell!!!!Nem lehet rendesen az utcan babakocsival kozlekedni.Mert takaritani csak ejszaka fognak!

Nem tudom miert de Nora nem akar aludni egesz nap! :shock: :shock: :shock: :shock:A natha nem mulik.Vagyis csak hajnara kezd lenni az orrabban trutyi es egesz nap nincs.Most mosom az orrat sos vizzel nem sok jon. :( Szegeny ejszaka meg mar nem tud aludni tole!

Na megyek meg kesobb irok mert Levi mondja nem tud mar ra ugyelni mert elfaradt.
Levi szavai:
ANYA EN MAR NEM TUDOK VELE MIT CSINALNI VINYOG NEM TETSZIK NEKI A MESE! :lol:

JA!En a gulyast diszno vagy marha husbol szokttam csinalni!Szalonat en sem teszek bele mert nalunk nem szereti senki!Es lenyeg hogy jo csipos legyen!!!!! :P :oops: :P
Na kesobb ha tudok meg irok mert Levi mar mondta szazszor hogy nem bir!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Krisztianak uzenjuk gyorsan gyogyuljon meg! :)

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Hi ujra itt!
Elaludt Nora!:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ivot egy kis kefirt es mar szunyokal is.Na ugy nez ki nem sokaig mert nem mejen alszik forgolodik sokat.En addig megyek gyorsan zuhanyozni!Mar lassan az en almom is az lesz hogy alugyak 24-oraig! :(

Olcso gyogyszerrol anyit!
Sok olyan gyogyszer van aminek csak a dobozolasat kell megfizetni es ugyanaz kaphato olcsobban csak a csomagolas mas rajta!Vagy eppn egy masik ceg gyartja es az dragabb!Velem most nem reg ezt csinaltak.Megvettuk a dragat az egyik ismerosom meg ugyanazt csak olcsobbat ,az eredmeny ugyan az volt!De viszont vannak amik dragabbak es jobbak mint az olcsok!Ezt azert tenleg hujan talaltak ki nalatok! :evil: :!: :!: :!: :!:

Edith:Hol vagy egesz nap?Ez fura hogy te meg nem irtal!Jol vgytok?????Anyos nem telefonalt?

Mi lehet a napokban megyunk haza de meg nem biztos.Ha Nora jobban lesz megyunk meg ha az orvos megengedi.

Na ez eleg hosszura sikerult!
Puszika.
Jo ejszakat mindenkinek!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Andi:
hát hó az mát nálunk is annyi van, hogy még! Én egyáltalán nem tudok babakocsival közlekedni, mert mindenki maga kell, hogy a járdáról letakarítsa a háza elôtt. Az üzletek elôl általában eltakarítják, de ahol nincs semmi, ott nagy a hó. Na meg az emberek sem túl serényen lapátolják a házuk elôtt...

Nem is írtam a reggel, hogy Alida átaludta az éjszakát!!!! Most is már 2 órája alszik, nem is értem. Most persze meg azon agyalok, hogy miért alszik annyit... :)
zsuzsi 81

Kép a kis varázsló

Kép a karácsonyi ajándékán

Kép az én kis beteg Morzsim

Kép a mi kis Zsozsónk

Kép

Kép
emoke1

KRISZTA,ENÉH,RÉKA NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNUNK!!!!!!!!!!

Szerencsére már nincs lázunk,de most beköszönzött a kohögős korszak.De lekopogom,már javul az állapota!
Krisztián 6hét alatt egy grammot sem hízott,ugyanúgy 9kiló.De ezen nem idegeskedem,mert nem úgy néz ki mint akinek nem adnak enni...

Még mindíg csak én kellek Krisztiánnak,egész nap az ölemben csüng,már mindenem sajog.

Köszönöm a képeket,minden gyerek gyönyörű.

Sudi klassz a honlap,nagyon ügyi vagy....
Sancsi te is!!!!!!

Rita na megérkezett a párod???

Zsuzsi gratula az átaludt éjszakához!!!!legalább így te is tudsz többet pihizni!

most megyek,mert ismét hulla vagyok

a betegek gyógyuljanak meg...pusziiii

Kép

Kép
emoke1

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket! :)

Emőke, remélem, Krisztián nagyon gyorsan meggyógyul most már. Olyan aranyos a képeken. A beteges képen pont olyan, mint amikor Kriszta volt beteg. Úgy sajnáltam én is szegénykémet! :(

Andre, jó fáradt lehetsz te is az örökös kelések miatt! De legalább Levi olyan ügyes már, hoyg tud segíteni neked! :)

Zsuzsi, örülök, hogy sikerült elpasszolni a tanítványokat (egyfelől), de hátha magadra is több időd jut így. Fratulálok Alidának a hosszú ideje először átaludt éjszakának! :) Szorítok, hoyg a koncerttel is minden rendben legyen!

Etterke, ne haragudj, hoyg végül nem küldtem több receptet. De találtm egy nagyon jó oldalt rengeteg zöldséges recepttel (és másokkal is), nézz ide be: http://90naposdieta.uw.hu/list.php?PHPS ... tegoryid=2

Kati, gratulálok Jocinak a felfedezőútjához! Lassan bebarangolja majd az egész házat! :) :) :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sancsi, én nem gondolom, hoyg Krisztát fölöslegesen tettük ki tortúrának, ugyanis nemrég volt egy kemény torokgyulladása, és megtörténhetett volna, hoyg valami mégis ottmarad akezelés ellenére is. Szerencsére nincs semmi baktérium, és így legalább nyugodt vagyok. Itt egyéves korban végeznek egy általános kivizsgálást agyerekeken, vasat meg még sokmmiindentt megnéznek, ezttt hoztuukkk kiiisséelőrre.

bbboccsss,, nem mmmegyyyy aaaa bbiillllllllll

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

[size=18]Sziasztok Lányok![/size]

Szegény kis Krisztián, mennyire látszik rajta, hogy beteg! :cry: Jobbulást kívánok Neki!!! De egyébként nagyon szép fiú! Azzal a nagy kék szemével!! Cukorpofa!! :lol:

Úgy tűnik nem elég a tejem Dávidkának, legalábbis nem hízik annyit, amennyit kéne! Mondjuk mostanába én is észrevettem, hogy kevesebb lett, de azt olvastam, hogy ez normális!
Este is a mélyhűtőből kellett Neki pótlást adnom, mert egyszerűen csak szívta az üres cicimet, amitől teljesen kiborult, hogy nem jön belőle semmi! Már születése óta azt csinálja,hogyha nem tetszik neki valami tépi a haját!!! :roll: Hát most is ez volt!!! De utána éjfélkor eleludt, és 6 20-ig aludt!
Vagy lehet hogy az a baj, hogy túl sokat bukik vissza!? De valamikor már megvan túrósodva és úgy jön ki etetés után 1 órával!!! Nem tudom mi tévő legyek!
Nem nagyon szeretném tápszerrel pótolni, mert félek hogy teljesen elapad a tejem!!! :cry:
7.-én megyünk oltásra, és akkor mondja meg a védőnő, hogy kell-e hozzátáplálás! :roll: :(

Zsuzsi: Jól felpörögtek Nálatok az események!!! De amilyen ügyesek vagytok biztos megoldjátok! :lol:
De remélem utána már Magaddal is fogsz foglalkozni, hogy pihenj egy kicsit! Gratula az átaludt éjszakához!!!

Mölli. Köszönjük a képeket!!! Te is gyönyörű fiúval büszkélkedhetsz :lol: :lol: :lol: !
Szerintem se aggódj Ákos súlya miatt!!! Ilyenkor olyan gyorsan nőnek a gyerekek, hogy nincs idejük hízni! :P

Edit: mikor lesznek eredmények a vizsgálatokról?

Most ennyi voltam! Megyek enni inni, hogy legyen tejem!

Szép napot mindenkinek!!

bogyo75

Sziasztok!

Megkaptam én is Ákosról a képeket! Nagyon helyes kisfiú! Olyan nagy már ő is!

Morzsika is nagyon édes! Jobbulást kívánunk!

Edith: Köszi a linket, majd megnézem!

Bogyó: Remélem minden rendben lesz a tejcivel . Lehet többet kér Dávidka és még a cici nem tudta követni az igényét. Remélem nem kell pótolnod tápszerrel! Védőnő mit tanácsolt?
A súly miatt ne aggódj, nem mindig egyformán híznak a babák!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Na megvagyunk mi is!
Ma iszonyu fejgorcsom van.Meg soha nem volt,de nem birom.A vernyomasom lehet tul magas! :?:

Igaz hajnali 3-kor mentem aludni mert a baratnommel dumaltunk.Na itt az eredmenye. :!: Na de megerte mert mar egy eve nem beszeltunk :P :P :P

Majd kesopbb meg irok mert most nem megy.

Krisztian jobban van :?: Szegenyke latszik mijen beteg a kepeken.
De amugy nagyon szep gyerek! :D :D :D

Kepekrol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Molli nekem nem akarod elkuldeni az Akos kepeit :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na sete jovok!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Na este jovok!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Vissza: Gyermeknevelés