Sziasztok Csajszik!
Megvagyunk ám mi is, nem olyan könnyű megszabadulni tőlem
csak nagyszülőzni voltunk a hétvégén. Tudjátok, a non-stop Lillácska-kényeztetés.
Jó sokat írtatok, de most jegyzeteltem, úgyhogy reagálok is.
Fogyás-téma: személyi edző tényleg nem hülyeség. Egyrészt motiválja az embert, másrészt sorozatosan lemondani az alkalmakat cikis, harmadrészt tényleg teljesen személyre tudja szabni az edzést... nem a legolcsóbb mulatság, de ha valakinek belefér a költségvetésbe, akkor szerintem nagyon megéri. Én régebben jártam személyi edzőhöz, és időközben jó barátnők is lettünk.
Emese, 230... én mindig csak pillogok ilyen számok hallatán, Lillus soha de soha nem evett ennyit egyszerre.
Éjszaka átalvása: Lillus azóta alszik többet, mióta már más kajákat is eszik, én nagyon vártam már ezt annak idején, és bejött tényleg. Mondjuk így is az szokott lenni, hogy este 9-10 körül lefekszik, és 5-6 körül kel szopizni, akkor még visszaalszik kicsit, kb. 3/4 8-ig. Emese, Zsombi szerintem még "ráér" átaludni az éjszakát, még pici, persze azt megértem, hogy Te már totál "kivagy". Esetleg próbálkozz be egyszer-egyszer szopi helyett a cumival, hátha így visszaalszik egy ideig.
Tiltott kajcsik: igazából én nem vontam meg magamtól semmit, amit megkívántam, bár igyekeztem azért figyelni, szóval mindenből ettem, csak a "necces" kajákból kevesebbet... Illetve olyan szempontból egyszerűbb volt a dolgom, hogy a karfiolt, káposztát, stb-t én nem szeretem, és így ezek után nem is vágyakoztam.
Méri, nekem is nagyon tetszett a bálos sztori, élvezet volt olvasni!
Tali jó ötlet!
Mi is a hétköznapra szavazunk.
Elsijud, sajnálom a cicát...
Pelle, víz-téma: én mindig úgy szoktam, hogy nem-szopi típusú étkezés után (nna ezt jól megasszondtam) mindig megkínálom Lillust egy kis vízzel, aztán vagy kér, vagy nem, változó. Vettem a DM-ben "varázspoharat" (a DM saját márkás termékét, olcsóbb, mint az Avent, és szerintem ugyanazt tudja), egész ügyesen használja Lillus, bár még azért segítek neki.
Somiról nagyon aranyosak a képek, olyan kis huncut!!!
Adri, én is próbálkoztam meggyes krumplival, de a Kisasszony nem óhajtotta elfogyasztani. (Mondjuk lehet, hogy tehettem volna bele cukrot...)
Jól megfőztem a meggyet és a krumplit is, és összepempősítettem, illetve a krumpli főzőlevével hígítottam.
Az én okos könyvem azt írja, hogy nem feltétlenül kell nagy változatosságra törekedni babakaják terén, egyen a baba azt, amit szeret. Aztán a védőnőnk is ilyesmit mondott. Persze valami változatosság nem árt, csak nem kell törekedni mondjuk olyan szintű változatosságra, ahogy mi, felnőttek eszünk.
Gabi, Lillus is alig maradt meg eleinte hason, mérgelődött nagyon, olykor bömbizni kezdett, stb. De nekünk is mondta a dokinéni, hogy időnként tegyük hasra Lillust. Mi úgy csináltuk, hogy időről időre kicsit többet hagytuk hason, és ezáltal Lilla is egyre többet bírt.
Nikike, Lilla is imádja a zsinórokat, konkrétan a laptop kábeleit szeretné mindig megrágcsálni, persze nem engedem neki....