Nalunk mielott a gyogytornaszok jottek volt itt valaki elbiralni, hogy kell e a kezeles, aki itt volt elbiralni az nagyon jo volt, nala is sirt, tehat tudtam en is, hogy kellemetlen a babanak, de valahogy egesz maskepp csinalta amit csinalt, es mutatott is nagy csomo mindent mit lehet csinalni. Ehhez kepest aki itt volt utanna csak egyfele dolgot csinalt, es a fel orabol ket percet toltott le, mert olyan jo volt a modszere, a gyerek annyira nem turte (nem en, soha nem szoltam bele mit csinal). A baba olyan fel eves lehetett akkor amikor elkezdte, es ha olyan mertekben ellenall, ahogy o tette, akkor amugy se er semmit se a terapia. (Az egeszet ahhoz tudom hasonlitani, hogy minden fogorvos tudja mit kell csinalnia, csak van akihez nem mesz vissza tobbet, mas meg meg tudja oldani kellemetlen elmenyek nelkul). A legjobb egyebkent az egeszben, hogy nem emiatt valtottam le, mert ahhoz nalam ez meg nem lett volna eleg, hanem mert parszor elofordult, hogy elbobiskolt a terapia alatt, mikozben a gyerekem az oleben volt...ez mar tenyleg nagyon eleg volt
Utolag kiderult aztan, hogy mindenki reklamalt miatta. Van ilyen, szerintem mindenki talalkozott mar rossz orvossal, ezt az egeszet csak azert irtam le, hogy lasd tenyleg a gyogytornasszal volt a gond. (Az egesz egyebkent egy allami program itt, ugyhogy eloszor orultem a lehetosegnek, aztan ugy voltam vele, hogy azt kapod amire befizettel).
Az egesznek az a tanulsaga, hogy a legjobb, ha a szulo maga csinalja a gyakorlatokat, legalabbis a fejtartasra es a kez problemara is, mert sokkal tobbet er napi par rovid gyakorlat, ahogy nektek is mondtak, mint az a megoldas amit mi probaltunk (nalunk az is feladata lett volna az uriembernek, hogy magyarazza el mit csinal, miert es tanitsa meg nekem, amit soha soha nem tett). En aztan az interneten talaltam egy kituno oldalt a gyakorlatokhoz, rajzok is voltak, leirassal (ez egy angol nyelvu oldalt volt, sajnos mar nincs meg a cime, de keresoprogrammal meg lehet talalni). Szerintem a kezre is lehet talalni gyakorlatokat, de ha elmentek dokihoz o is segit majd (ha nem akkor magadnak kell utanna jarni, mert van olyan doki aki figyel az ilyesmire, masok nem tulajdonitanak neki jelentoseget). Babamasszast azert en megprobalnek a helyedbe, (persze lehet ezt mar csinalod), rengeteg konyv van ra, es artani nem artassz vele, a kezenek minden ami nyujta es lazitja az izmokat jot tesz. Ha komolyabb a feszesseg eleinte utalni fogja, ahogy Alice is irta, de ha turelmes vagy vele, es jatekosan csinalod, akkor majd hagyja kesobb, de ne eroltesd tulzottan, csak ameddig hagyja.