Új privát üzeneted érkezett!

Mazsi!
Valami front jön, úgyhogy bármi lehet! :) Persze, azért még ne legyen! Pihenj ma sokat és ha tényleg mensis görcseid lennének, menjetek be inkább a kórházba és nézzenek meg!
Amúgy én is arra ébredtem, hogy fáj a pocakom... de most már nem.

Timi
Kép Kép
timocska

Gondolom Ági fog jelentkezni, amint kicsit berendezkedtek otthon! :) Hisz tudja, hogy izgulunk érte! :D :D

Pann meg jól eltűnt, remélem semmi komoly csak tényleg lefoglalja a bébi...

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!
Hú csajok, én nagyon émelygek... Úgy érzem, hogy bármelyik percben tudnék okádani... (bocs a kifejezésért...)
Majd igyekszem jönni, csak beköszöntem, hogy vagyok.
Vendég

Barbus!

Én is émelyegve ébredtem az éjjel! Nem tudom mitől! Mostanra hálistennek elmúlt, remélem nem is jön vissza. Neked is jobbulást!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

úgy látom ez egy ilyen elcseszett nap lesz...mindenki ramatyul van :shock: :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Róki!
A doki nem mondta, hogy meddig vár a szüléssel? Mármint ha mittudomén nem indul meg magától a héten, akkor befektet?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!
Na én nagyon pocsékul aludtam.A párom olyan szinten horkolt az éjjel,hogy egyszerűen nem tudtam aludni,őt nem tudtam felébreszteni annyira aludt,úgyhogy 4-kor átvonultam a másik szobába aludni.Szegény reggel meg csak keresett,hogy hol vagyok-mert olyan hatalmas lakásban lakunk. :lol:
Ma kitakarítom a hűtőt,egy kicsit takarítok és lehet,hogy egy-két ablakot is megtisztítok! :roll:
Vendég

Ági!
Na, kellett nekünk annyit beszélni a horkolásról! :lol: :lol: Bali egész jól bírta az éjszakát... na, de ez a ritkább! :D :D
Már csak 3-at kell aludni és jöhet Petike! :P :P

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Hallottad,hogy Rioban összeomlott egy hotel tetőszerkezete és ketten meghaltak többen pedig megsérültek?Sok volt a turista a hotelben.
Vendég

Nem, ezt nem hallottam! Remélem Hábi nem ott volt...

Timi
Kép Kép
timocska

sági
jó hogy mondod a hűtöt, tudtam hogy vmit elfelejtettem... :oops: nekem is ki kell takarítani, de lehet hogy megvárom az 5-ét mert most olvastam a drága DÉMÁSZ hirdetését, hogy hétfőn nem lesz áramunk egész délelőtt... :shock:

az ablakpucolással csak óvatosan! :lol:

így menjen az ember hotelbe...gondolom most a karnevál miatt fullra ki szerették volna tölteni a helyeket...hát sikerült

most gyors csinálok egy kis rántott sajtot, francia salit ebédre aztán ledőlök...olyan nyomi vagyok, pedig én aludtam rendesen. :cry:
tegnap kölcsönkaptam egy könyvet a babamasszázsról, úgyhogy elkezdem "képezni" magam :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Én egész jól aludtam, csak az elalvással volt gond, mert nekem este volt hányingerem és akkor görcsölt a pocim, most viszont nincs semmi ilyesmi.
Este és most reggel is barnáztam egy kicsit, de gondolom ez a tegnapi vizsgálattól volt, pedig le a kalappal a dokim előtt olyan óvatosan vizsgált, hogy szinte meg sem éreztem.

Sági,
Én a hűtőtakarításon túl vagyok, megcsináltam hétvégén még mielőtt nagybevásárlást elintéztük volna. Ablakpocolásra viszont már nem vállalkoznék. Amilyen rossz az egyensúlyom mostanában tuti kiszédülnék a létrátról az ablakon.

Szerintem arra sem lehet adni, hogy tudjátok mikor fogant a babó. Én tényleg pontosan tudom, de mégsem akkorának mutatja az uh, mint amekkorának lennie kéne, vagy az uh téved?

Móni

Kép
móni23

Lányok!
Ágiboldiék most várnak a zárójelentésre, aztán mennek haza :D Azt írta, hogy jól vannak, csak kicsit fájnak a mellei, de már javul! :D
De jó nekik!

Szerencsére elmúlt az émelygésem! Ettem egy kicsit, és az segített.

Sági! Le a kalappal - ablaktisztítás :shock: Azért csak óvatosan! Tudod, azt mondják, hogy nyújtózkodni nem nagyon szabad!

Mazsi, ez a francia sali nagyon jól hangzik :D Sajna nincs itthon hozzávaló, pedig nagyon megkívántam, kimozdulni meg nem akarok, mert a tegnap leesett hó most akkora darabokban hullik a tetőről, hogy inkább ki sem teszem a lábam :shock:
Vendég

Móni! Mikor mész legközelebb CTGre?
Vendég

Lányok! Kikerestem a taglistából Cat-et, és ott volt egy link, a blogja, amire írogatott a babóval kapcsolatos dolgokat, de ott is 2006 novemberi az utsó bejegyzés, amikor még ide is írt...
Valaki nem tudja az e-mail címét? Csak nem történt velük semmi baj! Remélem csak a költözés miatt van elhavazva!
Vendég

Barbi!
Köszi az infot Ágiékról, biztos hamarosan ő is jelentkezik majd! :D :D Lehet kicsit irigykedni??? :roll: :roll:

Móni!
Ablakpucolásra már én sem vállalkoznék... szerintem amíg a kórházban leszek anyukám jön és totál kitakarítja a lakást! :D :D Persze, ő erről még nem tud! :lol: :lol: :lol:

Nekem muszáj kimozdulnom, édességet kell vennem, alig bírom nélküle... tegnap sem ettem semmi csokit... szörnyűűűűű!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi!
Valamelyik hozzászólásába le van írva, ahová a képeket küldözgettük anno... én is próbáltam visszakeresni, de nem volt türelmem...
Én leginkább Pann miatt aggódom. Hozzá viszont sem email cím se telefonszám nincs.

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Megnyugtattál az édesség kérdéssel kapcsolatban :D Én is teljesen rákattantam egy pár napja :oops: Képes vagyok egy tábla csokit egy szusszra megenni :oops: :oops: :oops: Francba... Most lehet, hogy nekem is le kell mennem :lol: :lol:

Szerintem tök normális, hogy így a végén már irigykedünk picit :D Nekem tegnap estére elmúlt a szüléssel kapcsolatos parám, és maradt a várakozás, de az már nagyon :D Tök jó érzés :D
Vendég

Sziasztok!

Nálunk most tök szépen süt a nap és tegnap itt nem esett hó csak eső, amit ki nem álahtok, mert minden tiszta sár. Inkább a hó eset volna.

Sav:
Most én azt hallottam, ami elég furán hangzik, de álítólag bevált, hogy a citromlé is segít a sav ellen. Én még nem próbáltam, de ki fogom. Nekem főleg estére van rengeteg, meg éjszakára. Volt amikor nem mertem fölkelni pisilni egy ideig, mert azt hittem mindjárt kijön a gyomrom tartalma (Bocsi!).

Fogantatás:
Szeintem nekem is rosszul van kiszámolva, mert nekem általában normális volt a ciklusom. Amikor először voltunk a dokinál akkor ő úgy számolta (jobban mondva a gép), hogy június 23-án fogant, de nekem júni 24-én jött meg utoljára, igaz nem volt annyi mint szokott. Mivel akkor nem lehetett peteérésem, illetve azért volt kevés vérzésem, mert szerintem akkor már terhes voltam és a méretei alapján ez így van. Tehát a méretek alapján nézzük, akkor kb a 38-dik hétben járhatunk most.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ja, ja... Azt is visszanéztem, hogy Pann kérte-e anno a táblázatot tőlem, mert akkor meglenne az e-mail címe, de sajna nem...
De ugye nincs baj velük???
Vendég

Barbi!
Pann ugyanolyan idős terhes, mint én... úgyhgoy elviekben már bármi lehet. Én remélem, hogy nincs semmi baj...

Lin!
Nekem a dokim a savanyúubit ajánlotta gyomorsav ellen :shock: :shock: :shock: Nem próbáltam, eddig nekem a Rennie segített... de nekem is főleg estére van. Ja, meg a háztartási keksz is bevált nálam! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na, Cat e-mail címét megtaláltam! Írtam is neki! :D
Vendég

Gyomorégés - Rennie nem mindig segít, de a hideg tej (nálam kakaó formájában) mindig!
Vendég

én akkor szerencsés vagyok, mert eddig megúsztam a gyomorégést :D

ami az édességet illeti nálam napi rendszerességgel kell vmi :oops: :lol: ez mostanság csoki puding sok-sok mazsolával vagy mákos guba :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Barbi!
Írtam privit, ránézel? :)

Mazsi!
A csoki puding nálam is bejön nagyon... :D :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Válaszoltam! :D
Csak ez a sz...r babanet mindin klikkelés után kidob :evil: :evil: :evil:
Vendég

Szep jo napot!

Remelem azota mindenki jobban van. En remekul - folfedeztuk az edes alom titkat tegnap este. Aron tegnap joforma egesz nap bombolt, semmit sem aludt es ez este 7-kor meg igy volt. Kezdtem beaggodni, ket babas baratnomtol is kerdeztem mi lehet, es mindketten hasfajast mondtak. Az egyik azt ajanlotta, vegyek neki cumit. Na, azt nem. A masik viszont minden szopi utan 2 kaveskanal edeskomeny-teat javasolt + negyedora bufit, hasmasszazst, ileneket. Gedeiapu elszaladt edeskomeny-teaert (elmondasa szerint ordogkomeny-teat kert es nem igazan tudta a herbas csaj, mi az :D) - furdes, pucer-mazsalas (3,5 kilo a baba sikpuceron, 10 dekaval kevesebb, mint amivel szuletett, nem vagyok boldog), pelus, oltozes, ujabb meres kaja elott, kaja, meres kaja utan, etetes, edeskomeny-tea. Gyerekek, Aron leghamarabb 4-kor kelt fol, addig bekesen aludt, 30 gramot evett. Legkozelebb 7-kor elt fol es 70 (!!!!) grammot evett, manjd most 10-kor ujabb 40 grammot. legkozelebb 1-kor szamitok kajara, es remelem egy jo 40-et megint eszik. NEM SIR, nezelodik, nevetgel. Minden kaja utan kap 2 teaskanal edeskomeny-teat es amikor nem alszik is vidam es erdeklodo.
Hat remelem ez igy is marad. Nem banom, ha napkozben nem alszik, csak sirni ne sirjon, mert az eleg szivszaggato...
Megyek vissza hozza, csak gondolam ezt a tapasztalatot megosztom veletek, hatha hasznos lesz nektek is kesobb...
Puszi mindenkinek!
kami

Szia Kami! :)
Sajnálom, hogy Zsebi hasfájós, de azt mondják, pár hónapon belül kinövi! Jó, hogy találtatok valami megoldást, bár itt a tapasztalt anyuk majd elmondják biztos a véleményüket!
Ha tudsz, tegyél fel képeket a csöppről! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timocska:

Semmi ilyesmiről nem esett szó. Szerintem amíg mindketten jól vagyunk, addig nem is lesz szó befektetésről, max majd naponta kell mennem NST-re. :? Azt nem tudom, hogy 14 nap után mi van...

Móni:

Az UH téved. Egyrészt. Másrészt pedig nem minden baba egyforma, nem sablonra nőnek, eltérések vannak. Nem is kicsik ilyen idős korra, hiszen egyik 2,5 kilóval születik, másik 4,5-lel, és mindkettő makkegészséges, akkor miért lennének a méhben egyforma méretűek?

Persze a kismama is tévedhet.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Édesség: Én is élek, halok érte, de úgy védekezem, hogy minden csokit elajándékoztam az uncsitesómnak (ő is édesség mániás) és helyette inkább joghurtot és gyümit veszek. Persze, ha a Ferenciek tere fele járok nem bírok ellenállni a csokis gofrinak :D

Gyomorégés: nekem este szokott lenni és nekem is az vált be, mint Barbinak a tej vagy a kakaó.

Barbi,
Kíváncsi vagyok, hogy Cat válaszol-e az e-mailre.

Lin,
Most már itt is szépen süt a nap :D

Timi,
Én is abban reménykedek, hogy amíg kórházban leszek egy kistündér :) szépen kitakarítja a lakást, bár most sincs nagy kosz, de az ablakpucolást, és a szekrénytetők portalanítását már nem vállalom!

Kép
móni23

sziasztok!
Jelentem kész a konyha,hűtő,mikro,sütő és az ABLAK!!!Még felmosok és steril a konyha! :lol:
Az én anyukám és az anyósöm is felajánlotta,hogy majd ők kitakarítanak amíg kórházban vagyok,de sajna a maximalizmusom nem engedi.Most megcsinálom és akkor már elég egy portörlés,porszívózás felmosás amit meg a párom maximalizmusára bízom szivesebben,mert akkor tudom,hogy az úgy van megcsinálva ahogy én szeretem!Gáz,mi?! :oops: :lol:
Fogantatás:Nekem csak uhus időpontom van mert az utsó mensim és az "első találkozás a dokival" között 2 hónap telt el.De nekem egészen jól számolt az uh,igaz pontosan nem tudom mikor fogant csak sejtem-nászúton sok minden történik az emberrel,de volt egy nap amikor iszonyatosan rosszul voltam,erre azt mondják az okosak,hogy a beágyazódás lehetett.Nemtom! :P
Édesség:Az megy,de csak módjával,öönmegtartóztatok! :lol:
Vendég

Kami! Zsombor babánál az vált be ugyanerre a problémára, hogy az anyukája megiszik naponta 1 lityit az alábbi keverékből:
csalán, kamilla, kecskeruta, édekömény, kakukkfű, citromfű
Mindegyikből 1 kanál - jól összekever, 1 liter vízzel leforráz!
Azóta náluk is nyugi van :D Csak tipp, ha esetleg váltanál ;)
Vendég

Timocska,
Úgy látszik, csak én vagyok olyan dinnye, hogy másodszor is abba a csapdába esek, hogy majd én meggyőzöm a dokit a megdönthetetlen érveimmel arról, hogy mikor is kell jönni a babának :) Akkor babáink biológiai kora között semmiképpen nem lehet több, mint egy hét :D

Mazsi,
Nálunk apának nemrég el kellett magyarázni, hogy bármikor jöhet a baba. Látványosan ledöbbent. Úgy látszik, másodszorra erősen kopik a glória. Szerintem is az alvás a legjobb dolog, amit tehetsz, ha fájások vannak. Ha csak jósló, akkor elmúlik, ha meg majd nem az lesz, akkor legalább kihagysz a szülésből 1-2 órát és pihentebben fogod kezdeni :P

Sági,
Én is imádom a horkolós éjszakákat :evil: Ilyenkor addig furakszom, amíg fordul egyet és reménykedek, hogy akkor nem hangosabb lesz. A vicces az, hogy már hónapok óta együtt laktunk, mire rájöttem, hogy egyáltalán horkol. Pedig van hangereje! Ahogy mondani szokta, csak az horkol, aki előbb alszik el.

Kép KépKép
lorca

Mit ebédeltek? :roll: :roll:

Én most készülök összedobni egy kis sajtos tésztát... nem túl felemelő, de máshoz nincs kedvem..

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, én is tésztát csináltam - paradicsomos szósszal. Semmi kedvem se volt főzni :oops:
Viszont szemezek egy diós puszedli recepttel :oops: :oops: :oops:
Vendég

Úgy látszik ma tészta nap van :D Én brokkolis, tejszínes tésztát ettem ebédre.
Most megyek egy ismerősömhöz babázni :D

Kép
móni23

Barbi!
Én a csoki pudinggal szemezek, ami a hűtőben figyel! :)

Nemsokára jön a védőnéni, aztán meg apával megyünk Dunaújvárosba. Így majd még este benézek!

Timi
Kép Kép
timocska

Az én gondolataim még mindig a madártej körül járnak! :P
Egy óra múlva UHU!!! :P :P :P
Vendég

Ági!
Akartam is kérdezni, hogy mikor mentek! Aztán majd gyere és mesélj! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ági! Gyere majd, mesélj! Meg képet is kérünk!!! :D

Nálam már sül a diós szelet :oops:
Vendég

Sági,
Lehet, hogy jobban jársz, ha dobozolod a nagyszülői gárda segítségégt egy darabig. Kinek hogy jön be, változó, de engem az elején nagyon zavart a sertepertélésük, volt is belőle sértődés. Ami viszont nagyon hasznos volt, hogy hoztak kaját. Amikor már szükségét éreztem a segítségnek, az kb 5-6 hónap múlva volt, amikor kezdett rossz idő lenni. Pl most is utálom, ha anyukám önkényesen kitereget, de ha sétálni viszi Natit, annak nagyon tudok örülni.

Kép KépKép
lorca

Lorca, pont most hívott anyós, hogy gondolkozzunk, hogy miben tud majd segíteni, és én is pont azt mondtam neki, hogy ha főz, az mindig segítség - most is, ha meg Emma meglesz, akkor meg méginkább :D
Vendég

Engem leginkább az fog zavarni, hogy mindenki okosabb akar lenni, mint én. Ami persze biztos így is van, hisz nekem még soha nem volt gyerekem. De pont ez a kulcsszó, hogy Lilla a MI gyerekünk lesz és úgy szeretnénk vele mindent csinálni, ahogy nekünk jó... na, de végülis az első pár hónapot túl kell élni! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Ettől én is tartok kicsit... Anyukám nagyon rugalmas, meg modern gondolkodású, de a gyerekkel kapcsolatos kérdésekben van 1-2 dolog, aminél köti az ebet a karóhoz, és már többször összevitatkoztunk... Anyós meg iszonyat makacs... Na, jó kis párosítás :D De mind a kettő jó indulatú és imád minket meg mi is őket, úgyhogy majd megoldjuk! Ja, és úgyis úgy csináljuk, ahogy mi gondoljuk ;)
Vendég

De jó lenne, ha Ágiboldinak lenne ideje feltenni képeket Boldiról! :D
Vendég

mi egyenlőre lekapcsoltuk mindkét nagyszülőt...
a férjem főz,mos takarít...(anyósom egyetlen jó pontja hogy így nevelte a fiát) így ezeket a dolgokat nem kell a két mamának megcsinálni és legalább nyugodtan meg tudjuk egymást és ezt az új szitut szokni a picivel.

már most is próbál anyósom beleszólni dolgokba de többsoron leállítottam és mondtam hogy köszi de nincs szükségem kioktatásra...merthogy azt teszi ill. szeretné...

anyukám gyerekekre vigyáz tehát teljesen más és sokmindenben egyetértünk persze vele is vannak súrlódások, csakhogy ő tisztában tartja mindezt, anyós meg besértődik (az ő baja)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

egyébként én sem tudom elviselni ha vki matat a cuccaink között,inkább álljon több napig a vasalnivaló de ne nyúljon hozzá anyós, de anya sem.persze ebből is voltak már viták de ilyen vagyok soha nem engedtem ezt.

a kocsimat sem engedem hogy más (idegen)takarítsa ki pl .belülről...kívül lemoshatja de belül NEM! :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Szioka!

Aron most is alszik, hihetetlen! Ugy dontottem, en is iszom edeskomeny-teat - az en beleimre is rafer egy kis gyengedseg a szules utan es ha igy tejbe is kerul, megjobb.

Tanacsok.
Hat, en tegnap kiborultam. 2 baratnommel beszeltem telefonon, mindketto latatlanban azt mondta, faj Aron hasa, azert sir es tomi a szajat a kezebe, nem pedig mert ehes. A tesom ugye itt van, o azt mondta, higgyem el, ha fajna a hasa, nem igy sirna. Na most akkor mi a lof...t csinaljak? Kinek van igaza? O meg gabor azt hittek, nincs eleg tejem, vagy Aron nem rendesen eszik. En meg tudtam, hogy van is tejem es Arpon szivja is, mint egy kis vampir - megse hittek nekem, azt mondtak, fejjek es nezzuk meg, mennyi tejem van. Es majd azt odaadjuk Aronnak. En meg makacskodtam, hogy nem fogok fejni, es nem cu miztatom Aront, mikor itt van a tej a cicimben!!!!

Nos, barmennyire is szaki a tesom, ugy tunik, a lanyoknak lett vegul igazuk, mert miota eszi a teat Aron, se nem pukizik, se nem rotyogtat - szep csendben kakkant enyhe grimasz kisereteben! Es raadasul ataludta az ejszakat es most is alszik. Amikor meg font van, szinten nem bombol, hanem nezelodik a nagy szemeivel. Tesom lassan kezd hajlani ara, hogy OK, lehet, hogy telleg hasfajas volt...

Nehez kitalalni, kinek van igaza. Egy biztos: az anyai oszton ott van, meg ha nem is hisztek benne. En is ugy ereztem, a hasa faj Aronnak. Tudtam, hogy eleg a tejem, tudtam, hogy eleget eszik Aron (latom, hogy szopi kozben mennyit sziv es nyel, raadasul mindig tele van a pelusa es szinte 2 orankent cserelhetem!!! Egy gyerek, amelyik nem eszik, nem is tojik!!!), kialltam magunkert es igazam lett. Szoval ha a segitsegetek makacskodik, egyszeruen alljatok a sarkatokra, ha biztok a megerzeseitekben, bebizonyosodik az igazatok!!!
kami

Ja, bocs, a kezet tomi a szajaba Aron :D
kami

kami!
hát ez az egyik legnagyobb félelmem, h az alap bizonytalan helyzetben jön a jótanács (mert nyilván a legjobb szándékkal van mindenki körülötted), ami ellentmondó és akkor kinek higyjél??? kitartás, n jól veszed az akadályokat és a lényeg, h áron kevesebbet sír!

lorca!
n röhögtem a részletes már-már népi megfigyeléseden a gyomorégéseddel kapcs. kül.tek. az anyós-anya főztjére :lol: én igazából nem jutottam el idáig, biztos össze-vissza eszek, de tényleg úgy látom, h bármitől tud égni a gyomrom. este próbálok már lefekvés előtt nem inni-enni semmit és akkor talán jobb vlmivel.

roki!
köszi a leírást, de tényleg lassan úgy vagyok már vele, mint timo, h ezt a pár hetet már kihúzom vlh. pl. a fehérkenyeret (péksütit) képtelen lennék száműzni :oops:

babakor
úgy látom, rengeteg macerát megspóroltam magamnak, amikor (gyak gondolkodás nélkül) önkényesen visszaszámoltam a hőgörbémen látható pé alapján (ciklus 50! napja) a "menstruációt" és alapból azt mondtam a dokinak..

sági
mi volt az uhn? hol voltál?

majus3

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?