Még valami... hogy állatok a goffri sütéssel?? Nálunk bevált, azokon az estéken, amikor semmi, de semmi ötletem nincs... és elég gyorsan meg is van
nem beszélve arról, hogy ez az egyetlen étel, amit a férjem
egyedül is meg tud csinálni.
Akkor leírok a sok közül egy receptet.
Goffri I. 100 g vaj
60 g cukor
4 tojás
200 g liszt
1,5 dl tej
megj: tojásokat szétválasztani, majd mindent összekeverni, és a felvert habot hozzáadni. 1 perc alatt megsül.
Goffri (anyukám féle recept) 200 g liszt
30 g cukor
2 tojás
3 dl tej
50 g vaj
Goffri (most találtam recept) Hozzávalók: 2 egész tojás,
1/2 csomag sütopor,
4 evokanál cukor, ( + 1 csomag vaníliás cukor az édes goffrihoz)
2 dl olaj,
5 dl meleg víz,
kb 50-60 dkg rétesliszt ! (lisztérzékenyeknek lehet helyettesíteni kukorica liszttel, de óvatosan, mert több vizet vesz fel)
csipet só.
A két tojást feltöröm, hozzáadom a cukrot, a sót, a sütõport ( + a vaníliás cukrot, ha édes goffrit készítek). Ezeket simára keverem. Részletekben hozzáadom az olajat, mintha majonézt készítenék.
Ha az összes olaj benne van, jöhet a fél liter víz + keverés, ezután annyi réteslisztet,adok hozzá, hogy olyan suru tészta legyen, mint a nokedlié.
Simára keverem és máris süthetõ !!!
Tölteni lehet pudinggal, lekvárral, mogyikrémmel, mézzel, de ha csak egyszerûen fahéjas cukrot szórsz rá, akkor is finom.
Az elsõ goffri sütése elõtt a sütõt kicsit megkenem olajjal, a többinél már nem kell.
forrás:
http://www.hanga.ngo.hu/felnottreceptek.html Orsi