Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Tontica:
jaj, de jó, h 2 szívhang van. :) Nagyo örülök Neked. :)
Vérezgetést sajnálom, de nem lesz semmi baj. Pihizz.

Én cefetül vagyok. 4 napja mindent kihányok. :(
Már a folyadékot is. Ha nem javulok, akkor kórház. :(
Apa is beteg, influlenzás. :(

amint tudok jövök.
Vendég

Sziasztok!

Tontica én is nagyon örülök Nektek!
Vigyázz magadra. Van aki vigyázzon a kisfiadra?

Timurr!
Megnéztem a képeiteket!
Nagyon szép mennyasszony voltál. Dagi? Akkor én?

Jutta!
Fogalmam sincs, hogy híztam e már. Manó születése óta nem mértem magam. De szemmel látható, hogy súlyfelesleggel indultunk. De szerintem a terhesség alatt még nem hízhattam, még jó rám a gatya. :)
Szerintem 1-2 kg miatt ne aggódj.

Hajni20!
Jaj, Te szegény, kitartás, hátha nem tart már sokáig, a rosszullétek. Ti is vigyázzatok magatokra.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés: Jól vagyunk, ma voltam védőnőnél, megkaptam a kiskönyvemet! :)
Pénteken pedig labor, a vérvétel gyönyörei várnak rám, szupi. :(

Rosszullétek szerencsére továbbra sincsenek, bár ma cefetül vagyok, biztos a front, semmi erőm nincs, legszívesebben csak pihiznék. Persze ez egy aktív 2 éves mellett bajos. A nagyobbik oviban van, ő csak 4 után "dolgoztat."

A védőnőm mondta, hogy lassan próbáljam abbahagyni a szoptatást, de Alexa még úgy ragaszkodik hozzá, hogy nem bírom leépíteni. Amíg nem okoz méhösszehúzódást, addig nincs gond, de utána azonnal el kell választani.

Megyek, mert Alexa hív.
Majd még jelentkezek, mindenkinek további szép napot kívánok!

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok,

Ebben a topikban új felhasználó vagyok, de mivel az én babám is őszi babának számít a várható szeptember 6-i születésével, gondoltam, bejelentkezem hozzátok is.
Igazság szerint nagyon érdekelne, várhatóan szül-e valamelyikőtök az Uzsokiban? Azt a kórházat választottam sok-sok töprengés után, s a dokiválasztás is nehezen ment (a nőgyógyászomról, akihez évek óta jártam, s közel egy éves "meddőségi" kezelés után teherbe estem, kiderült, hogy nem vezet szülést... ezért kellett szülészt keresnem). Dr. Mecsér Béla doktor úrnál kötöttem ki. Ismeri valaki? Ha igen, érdemes lehetne a benyomásokat megosztani.

A készült táblázathoz én is csatlakoznék, adataim:
- anya életkora: 29
- szülés várható időpontja: 2007. szeptember 6.
- szülés helye: Budapest, Uzsoki (itt jegyzem meg, esetleg érdemes lenne a kórházzal bővíteni a táblázatot).
- tesók száma: 0 (első várva-várt babánk)

Továbbá érdekelne, hogy melyikőtök görcsöl viszonylag rendszeresen? Sajnos, én már több hete itthon vagyok, s bizonytalan, hogy mikor megyek vissza dolgozni (bár itthonról is sok mindent tudok intézni szerencsére).
Illetve állapított-e valamelyikőtöknél az orvos koraterhességi szakaszban méhszájon fekvő méhlepényt? S ha igen, akkor következő vizsgálatnál változott-e valamennyit a helyzete?

Bár, ahogy a táblázat adataira visszaemlékszem, sokatok még nálam is később szül, vélhetően kevesebb vizsgálaton estetek át, mint én (nekem kb. már az 5. ultrahangot csinálták, pedig csak pénteken kéne az első, 12. heti vizsgálatot elvégezni).

Mindenestre, ha bárkinek van észrevétele, tanácsa, örömmel fogadnám. Ugyanígy, ha esetleg kérdésetek lenne, keressetek meg.

Még egy dolog, amit érdemes lehet figyelembe venni, ha netalántán a nőgyógyászatokok emelt szintű Magnézium szedését írta elő. Figyeljetek oda, illetve esetleg említsétek meg, hogy a Magnézium értágító hatású, így lehet, hogy a görcsökre jótékony hatású, viszont a szívetek vérellátását drasztikus mértékben megnöveli, így az esetleges ájulások, szédülések ennek is betudhatóak. Csak egy apró tanács, amit a körzeti orvosos EKG ellenőrzés alapján soha nem fognak kideríteni, viszont egy profi kardiológushoz pedig nem fogtok nagy valószínűség szerint alapból eljutni (ami egyébként nem is feltétlenül indokolt - nem akarok senkit megrémiszteni).

Szóval, mindenkinek kitartást és nagyon jó várandósságot kívánok, s remélem, a közeli szülések időpontja miatt tudunk egymásnak segíteni olyan kérdésekben, amikben esetleg az orvosunkkal nem volt módunk megvitatni.

Andalka

Kép
andalka

Sziasztok!

Üdv az új kismamiknak! :)
Kép

Tontica!

Örülök,hogy a kicsik jól vannak!
A vérezgetés remélem hamar elmúlik és minden rendben lesz!

Hajni!

Szegénykém.:(
Dominál én is ilyen hányós voltam,tudom milyen rossz..:(
Sajnos nem tudom mi használna ellene...nekem semmi sem jött be...
Remélem találsz valami jó ellenszert rá és nem kell kórházba menned! Apának jobbulást kívánok!

Jutta!

Szerintem nem baj ha híztál,az első gyereknél ugyanígy kezdtem,most már annyit teszek ellene,hogy tornázom.(Rubint Réka féle torna)

Rólunk:
Voltam tegnap dokinál...
Elküldött, hogy még kicsi és nem tudja megnézni,meg Uh sincs....jöjjek vissza márciusban.
Lehet,hogy inkább másik dokihoz megyek akinél van Uh,csak nála folyton hatalmas sor van...2-3 órát kell rá várni.

KépKépKépKép
*orsi*

Sziasztok!

Üdv az új kismamiknak! :)
Kép

Tontica!

Örülök,hogy a kicsik jól vannak!
A vérezgetés remélem hamar elmúlik és minden rendben lesz!

Hajni!

Szegénykém.:(
Dominál én is ilyen hányós voltam,tudom milyen rossz..:(
Sajnos nem tudom mi használna ellene...nekem semmi sem jött be...
Remélem találsz valami jó ellenszert rá és nem kell kórházba menned! Apának jobbulást kívánok!

Jutta!

Szerintem nem baj ha híztál,az első gyereknél ugyanígy kezdtem,most már annyit teszek ellene,hogy tornázom.(Rubint Réka féle torna)

Rólunk:
Voltam tegnap dokinál...
Elküldött, hogy még kicsi és nem tudja megnézni,meg Uh sincs....jöjjek vissza márciusban.
Lehet,hogy inkább másik dokihoz megyek akinél van Uh,csak nála folyton hatalmas sor van...2-3 órát kell rá várni.

KépKépKépKép
*orsi*

Szia Andalka!

Én ugyan most nem az Uzsokiban fogk szülni,de a kisfiamat 3 éve ott szültem.

Nekem nincs jó élményem sajnos,de ez csak a dokimnak és a szülésznőnek köszönhető...
Amúgy a kórház elég jó, és a csecsemős nővérek nagyon aranyosak,segítőkészek.

Az orvosodat sajnos nem ismerem.

Orsi

KépKépKépKép
*orsi*

Köszönöm a köszöntést.
Orsi, megkérdezhetem, milyen negatív élményed van az Uzsokival kapcsolatban, s melyik szülésznőnél szültél? Érdekelne, mi az, amire esetleg figyeljek majd.

S most hol fogsz szülni? Hány hetes korban vagy most?

Mindenki másnak pedig, aki rosszul van, csak együttérzésemet tudom küldeni, s azt, hogy kitartást. Engem pénteken valószínű befektetnek infúzióra, mert folyamatosan fogyok (tartósan kb. 2-3 kg-t fogytam, de alapból nagyon vékony vagyok, tehát ez nálam drasztikus fogyásnak számít), s természetesen állandóan hánynom kell a lehető legkiszámíthatatlanabb időpontokban. Így az, hogy mi marad bennem, teljesen rapszódikus.
De ha van valakinek valamilyen "csodaszere", "módszere", örömmel kipróbálom.
Én sajnos semmivel ilyennel nem szolgálhatok nektek...
:(

Andalka

Kép
andalka

Sziasztok
Jutta
rosszcsont babó köszöni a dícséretet,basszus pont a múltkor csak úgy néztem néztem és elámultam ,hogy mekkora.Ne rég született,vissza nézve a képeket mintha 100 éve lenne:-)

1,5- 2kiló szerintem simán belefér :-)
van amikor lassabb a gyarapodás van amikor gyorsabb :-)

Én nem tudom mennyit híztam kb. semmit ,mert annyit eszem mint eddig csak nagyon nagyon válogatós vagyok:-)

Hajni
mi újság?ennyire vészes a helyzet:-(
Kisfiaddal meddig hánytál?

Hú engem ez az epe hányás akaszt ki,reggel mikor felkelek ügyi üres gyomor és abba a pillanatban ökölődöm.Bocs a részletekért,de olyan szar.Ilyenkor hiába kapok be bármit vagy kis vizet jön az is kifelé.Majával dettó így volt.

Jolka
dagi vagyok ?az hát,az a célom hogy 100 kiló alatt menjek szülni ez 5-6 kiló hízást jelent cakkpakk kb ennyi a baba.Ennél fölébb nem akarok menni.Bár mondjuk nem megyek a Dunának (vagy inkább a Kaposnak) ha kicsit mégis felé megy.

Köszönöm a dícséretet :-)

Zsu
gratula akiskönyvhöz.Figyu te kaptál várandós mama csomaghoz kupont?Mert én Majánál kaptam most meg nem .Már az sem jár?

Andalka
gratula :-)

Sajnos kórházba,dokiba nem tudok segíteni.Görcseim nincsenek.
Hallottam sok kismamáról akiknek lent volt a méhlepéy,de ált. elvándorol onnan.

Hogyhogy ennyi uhd volt?

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Szia Angalka!
Üdv. a topicon. Gratulálok a babóhoz.
Nagyon céltudatos kismama vagy, tudod, mit szeretnél. :)
Szerencsére, nekem nem volt ilyen "gond" mint neked.
Nekem émelygésre egy szelet csoki jött be, éhgyomorra, majd utána jöhet a folyadék. Ja és, ha lehet nincs kiugrás az ágyból, csak szép lassan. Így egy kicsit könnyebb, de nem sokkal.

Vitamint, már az előző terhesség alatt sem szedtem, a dokim szerint felesleges lett volna, jó volt mindig a vérképem. Most azért kíváncsi vagyok, mert Manó rendesen leszívott. :)Andalka én is sokkalom ezt a sok uh-t, most a fogyás miatt kellett ennyiszer?

Zsu!
Mindenkinek más a véleménye a szopizásról. Ugyan én is lassan, de szokatom le Márkot. Most a napi 2x szopinál járunk. A gyerekdoki, biztat, hogy csak nyugodtan. Az egyik ismerősöm, végig szoptatott, sőt még utána is egy darabig. Na, ezt azért már nem szeretném. Sokszor már nyűg.

Reggel elkezdett fájni a torkom, remélem nem lesz rosszabb. Elég, ha gyenge vagyok egész nap, és még szaladgálni kell Manó után. Most néztem a lázam, 37.2, remélem, nem kúszik tovább.

Itt a friss tábla, ha változtatni kell, szóljatok.
Kép
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!!

Egyszer már én is bejelentkeztem ide,csak aztán nyakunkba szakadt pár gond!! :(
Majd legközelebb leirom,csak most nincs rá időm!!

Bekerülhetek a tábliba??
Adatok:
ancsi26
26év
11+3
2007.09.09.
Miskolc
Megyei
1 tesó
1,5 éves

Igyekszem bekapcsolódni hozzátok!!

Puszi!!

ancsi26

Üdv Ancsi!! :D

Andalka!

Most a babám: 5 hetes,5 napos.
Ha gondolod készíthetsz te is vonalzót, ami a hozzászólások végén mutatja a baba korát.
Csak rá kell kattintani valaki vonalzójára és már ott is vagy.:)

Kifogtam az Uzsokiban egy tanuló szülésznőt..egész egyszerűen hülyének nézett...azt mondta nem tudnak adni semmilyen fájdalomcsillapítót...én kapásból 5-öt felsoroltam neki,erre csak hallgatott..hiába kértem még időben EDA-t, azt a választ kaptam,hogy most nem fognak lehívni 5 embert miattam...(este 8-9 volt akkor)

A dokim egész idő alatt siettette a dolgokat...kézzel tágított fél óránként...mivel első babás vagy elmondom,hogy az 2-szer annyira fáj mint a legdúrvább szülési fájdalom ...végül rámkönyökölt és kinyomta a kisfiamat...hasamon 20 cm-es lila folt...ja meg belém törte a tűt amint az oxitocin csorgott végig...
A kisfiam arca teljesen lila volt ,és hónapokig véraláfutásos.

De ahogy másoktól hallottam, jó dokik is vannak és jó szülésznők is,csak akkor még nem lehetett választani.Nem tudom,hogy most lehet-e.Ez a tanuló szülésznő,egy rövid vöröshajú agyon sminkelt,fiatal nő volt. Nevét nem tudom nem mutatkozott be.

Orsi

KépKépKépKép
*orsi*

Sziasztok!

Bocsi hogy csak most irok, a doki 2,5 orat varatott minket mert csaszarozott. Aztan vegig kellet hivni az egesz csaladot aztan enni es lefektetni a kisnagyfiamat!

Minden ok, nem verzek (azert kaptam ra utrot) helyrejott a herpeszem es ket kis sziv dobogasat hallottam, nagyon aranyos volt a doki mert megmutatta es meg is hallgattatta velem a babakat. A nagyobbik: 7,4 mm a kissebbik: 6,8 mm Szerintem a nagy a fiu a kicsi a lany!

Nem lett jo a kep mert nincs eleg feny majd holnap napfenynel lekapom normalisabban.

Kép

Apa szerintem kiakadt mert nagyon komoly es nem szol hozzam aztan elment egyedul aludni, gondolom ido kell Neki amire felfogja!

/Ne haragudjatok, nem tudtam visszaolvasni, hulla vagyok, majd holnap!/

Jo ejszakat!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Tontica!
Nagyon örülök nektek!

Orsi!
Hú ez ngyon dúrva. Én is Edával akrtam szülni, De vasárnap lévén nem kaptam, azt mondták csak indokolt esetben. Na, meg az volt a magyarázat, hogy lassítaná a szülést. Végül nem bántam meg, gázt kaptam, attól jó elszédelegtem .:) Nem is akartam visszaadni.:D Viszont engem is tágított a doki, azt hittem leugrok a vizsgálóról, akkor tette fel a méhszájérlelő szurit. Utána már csak a varrás volt kellemetlenebb. Mindeneestre szép élmény volt.

Kép

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Lekopogom jobban vagyok. Hányni hányok, de kevesebbszer. Ma még csak 3x. Már ez is eredmény ám. :lol:
Asszem bejött ez a homeopátiás bogyesz.

Tontica:
nagyön örülök nektek!
Apa miért dühös??

Orsi:
húúúúúúú, nagyon durva szülés lehetett. :cry:

Timmur:
Marcival is hánytam sokat, de messze nem ennyit és nem is viselt meg ennyire. Most a fejem nembírom megtartani szinte.

Új kismamiknak üdv itt. :lol:
Vendég

sziasztok
Tontica
ez szuper hír :-)

Mért mérges apa?

Orsi
hú hát nem egy leányálom szülésed volt :-(
Most lesz szüléásznőd?

Én most kicsit felhúztam magam,volt itt a védőnő és megkérdeztem a szülészválasztás-fizetés miképpjéről.Hát nagyon ideges lettem,merthogy van itt a közelünkbe kórház ahol 90.000 ftot kérnek el azért hogy a választott orvosodnál akarsz szülni.Plusz add neki a pénzt,plusz fizess a szülésznőnek.Hát köszönöm szépen majd 200.000 ftért szüljek?????
Nevetséges komolyan mondom,egy agyrém,hogyan fizesse ki ezt az átlagember,a gyesemből meg a párom 80.000 ftjából.
Nem tuosm mi lesz hogy lesz így.Én nem szándékozom ennyi pénzt kiadni a szülésemre.Majánál 5 óra alatt megvolt minden a dokimat összesen kb. fél órát láttam,nehogy már...áhh nagyon mérges vagyok,lelövöm magam

Timurr
Vendég

Timmur:
ez hülyeség. A védőnőd nem tudja mit beszél, má bocs. :evil: :evil:
Ez egy törvény amit behoztak. És nem kórházfüggö.
Ami kimondja, h ha a válaszott orvsosodnál akarsz szülni MUNKAIDŐ UTÁn, vagyis ha ő épp dolgozik, akkor semmit nem kell fizetned, akkor a szülésed 30 %-t kell fizetni.
Ami azt jelenti, h egy sima szülés 88.000 Ft------) tehát annak a 30 % 27.000 Ft kb.
De ha felhívod a minisztériumot ők biztosra megmondják az összeget. Császárnál ez kb 40-50. 000 Ft.
És ugye elvileg nem kell adnom a dokidnak, hisz a kórház ad neki, de mondom elvileg. De azt meg amugy is adnál.
Szval amiről szó van az 27.000 Ft és nem 90.000.
Vendég

szia Hajni
szerintem tudja mit beszél:-)ey kolléganője ott szül abba a kórházba és neki mondták,így ő leis mondott a választott orvosáról.
Ez a jó kis törvény amit behoztak valóban ezekről az összegekről szól amiket írtál én is íg tudtam ezért lepett meg engem is ez a 90.000 ftos öszeg,de bizony ott ennyit kérnek.Én csak reménykedem,hogy a megyei kórházba ez a 30.000 rugó körüli összeg lesz,de így is borzasztó felháborítónak tartom ,hogy ezért fizetni kell.Egyébként kórházanként bizony változik a szitu ,mint pl. a vizitdíjat van ahol elkérik kismamáktól is amikor a táppénzestpapírért megy,pedig elvileg ingyenes.
És ha 30.000 ft lesz a szülésem a doki plusz szülésznő pénzével 100.000 a szülésem hurrá ,két hónapig nem eszünk:-(

Timurr
Vendég

Timmur:
ne fizesd ki. Nem tudnak mit csinálni.
Egyan ez a vizitdíra is. Erre is van egy törvény, majd megkeresem Neked. Abban benne van, h kismamiknak nem kell fizetni, dugd az orruk alá. :lol:
Vendég

Ja, még.
A törvény ( a válsztott orvosos) 2007. jún 30-al lép hatályba. Szval a védőnőd ismerősétől ezt még semmiképp nem kérhették. :evil:
És ilyet amugy sem lehet, ezért fizeted a tb-t.
Amiről van tv, az ok, de ilyen, h ők más most 90.000 ezret elkérnek..... Adjanak róla számlát!!! Majd nem kérik..
Vendég

Nem tudom mi lesz Hajni,egyenlőre itt még nem vezették be.A vizitdíjról itt olvastam a topikokban ,hogy van akinek kell perkálni arra is.Tök nevetséges és bosszantó,kicsit kiakadtam:-(
Vendég

Hali!

Timurr,nálam is ma volt a védőnő,nekem is mondta,de ez a Marcali kórházba van.Szerintem is nagyon durva,Kaposváriba még nem tudják mennyi lesz.
Én mind a hármat munkaidőben szültem,remélem őt is,így akkor megúszom a fizetést.

Nekem csak az az egy kérdésem van,akkor minek fizetjük a tb-t ?
Ha mindenér fizetni kell most már.

De ne idegeskedjetek az nem tesz jót,sajna az ilyen dolgokban nem mi döntünk.

Kép

Tontika ezt neked küldöm,a párod majd megbarátkozik a gondolattal,hogy hamarossan nagycsaládosok lesztek.

Kép

Ezt mindenkinek küldöm.

Puszi:Móni

Kép
memó

szia Móni
hát akkor Marcaliba ez van tény:-):-(tudják mit beszélnek.
hát ezaz minek a fenének izetünk tébét???
na mindegy megyek beveszek egy magnebét:-)

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Timurr, Hajni, Memó, és mindenki!

Elkeserítő ez az egész helyzet lányok...:(

Mikor bementem a dokihoz kedden,mondom neki,hogy terhesgondozásra jöttem. Első szava mi volt? .... 300Ft lesz. Mondtam neki,hogy dehát az ingyen van...erre ő: nem nem,csak ha már van kiskönyv.

Én most ott tartok, hogy nem lesz választott dokim,megyek az sztk-ba,meg abba a kórházba amelyikbe kell...
Amikor volt választott dokim akkor megszívtam.
Végül is akkor is csak az ügyeletes doki nézett be hozzám (szülés után) és ő vette észre,hogy milyen sápadt vagyok stb..odahívta a választott dokimat az meg azt mondta,hogy á nincs semmi bajom...
Még szerencse,hogy az ügyeletes elküldött vérvételre...

Úgyhogy nincs nekem pénzem se szülésznőre, senkire...:( Lesz ami lesz,azért remélem jobb élményként marad meg mint az első szülésem.

Jolka!

Igen gázt én is "kaptam":)
Ez is egy szép történet,de már nem akarok senkit untatni.:) Lényeg,hogy végül is nem kaptam a szülésznő hibájából,aki nem értett a géphez....

Tontica!

Jaj de jó!!!
Nagyon szépek a babák!

KépKépKépKép
*orsi*

Orsi
hú,bátor vagy én nem mernék legalább egy fogadott ember nélkül szülni,nekem a szülésznő a szülésnél sokat segített végig ott volt én most is szeretnék,az orvossal még nem tudom mi lesz. :roll:
Vendég

Hahó!!

Hú,de nagy a csend!! :)
Most van egy kis időm,úgyhogy leirom mik történtek velünk.

Kezdődött azzal,hogy Meli bekerült a kórházba gégegyulladás miatt!!
Nem evett,nem ivott úgyhogy muszály volt,hogy kapjon infúziót!!! :cry:

Aztán aznap mikor hazajöttünk,rajtam ütött ki a hányós-hasmenéses virus...de úgy hogy nem birtam felkelni,olyan gyenge voltam! :( Ki kellett hivni a dokit,de azt mondta 1-2nap és lezajlik!!
Szerencsére igy is volt!!

Azután Keresztapám sajnos meghalt. :cry: :cry: Tudtuk,hogy igy lesz,de akkor is nagyon fájdalmas volt és az is!! :cry: :cry:

És ha ez nem elég anyósomról kiderült,hogy menthetetlen beteg!!Max.fél évet mondott az orvos!! :cry: :cry:
Egyik napról a másikra úgy leépült,hogy nem bir felkelni,félre beszél...Borzasztó!! :cry: :cry:

És ráadásként múlthéten Meli is elkapta a hányós-hasmenéses virust...talán mára mondhatom azt,hogy már jól van!!

Szóval mostanában kijutott nekünk igencsak!! :( :(
Remélem ezek után fordul a kocka!!! :)

Ha tudok jövök!!
Puszi.

ancsi26

Sziasztok!

Az orvos - fizetés témáho csak annyit: ahogy lesz úgy lesz, ezek a babók már meglesznek, és ahogy ismerem az emberket és főleg az anyákat, hát max fizetünk mint katonatiszt.... :?

Ancsi,
Ennyi rosszhírt egyszerre! Vigyázz magadra, és próbálj nem kibukni, a kicsinek nem jó a stressz. Biztos azért jön ő, hogy amennyire lehet kárpótolja a családot. Szegény Nagymama, lehet nem fogja látni a babót, ez nagyon szomorú...

Rólunk: Nálunk a nátha lefutott, de hála égnek már nyoma sincs.
Babó ezerrel nőhet odabent, mert a derékbőségem igencsak megugrott, de ennyi baj legyen, most nem a 60-as derék a cél. :lol:

Puszi mindenkinek,

Jutta

Kép
jutta

Hali!

Ancsi sajnálom,hogy ilyen sok rossz történik veled.

Kép

Ezt neked küldöm,hogy jobb kedved legyen.

Hát én egy kicsit kétségbe estem,mikor megtudtam hány kiló vagyok.75,5-el kezdjül,nem tudom mi lesz a vége.A dávid után maradt rajtam + 10 kg.Én elég sokat híztam mindegyikkel,átlag 20 kg-ot.

Nálunk apás szülés volt mind a három,most is azt szeretnénk.Nálunk a doki se és a szülésznő se sokat foglalkozott velem,csak a végén.De akkor nekem már teljesen mindegy volt,hogy ki van ott,csak legyek már túl rajt.

Puszi mindenkinek:Móni

Kép
memó

Sziasztok!

Jöhetek????

Hajni :lol:
Vendég

Sziasztok!

Hú csajok, nekem már ha nem tél lenne mindenki tudná a környezetemben, hogy babót várok, akkora a hasam...

Délelőtt láttam magam a tükörben egy kisfelsőben, egyértelműen látszik. :o

Nem baj, meg nem izgat az alakom, csak döbbenek...

Hajni, én önhatalmúlag üdvözöllek a "csapatban", persze hogy jöhetsz! Mindenkinek örülünk!

Gratula a babókhoz, a kicsihez kint és a picihez bent! :D

Amúgy én teljesen jól vagyok, tehát mázlista vagyok eddig.
Némi hasfeszülés, illetve kicsi mellfeszülés csupán a tünet, nomeg a már említett poci.

Aludni én sem alszok túl jól, hajnalban sokszor csak forgolódom. Dálután/este meg fáradt vagyok, ma délelőtt is végig kómáztam.

Szerdán megyek UH-ra, az elsőre. Nagy drukkot kérek, hogy minden OK legyen! (azért már szeretnék túl lenni az első vizsgálaton)

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Jutta

Kép
jutta

Besty üdv a csapatban!!! :D

Kép

Jutta!

Nagyon drukkolok az uh miatt!

Nekem is látszik a pocak...de ez sajna csak háj.:( Folyton kajálok,pedig megfogadtam,hogy most odafigyelek mikor mit eszem...de nem meeegy....

Ancsi!

Nektek most tényleg minden összejött...sajnálom..
De tudod a sok rossz után csak jó jöhet! :)

Lányok!
Nekem is drukkolhattok :) hétfőn megyek dokihoz...most a másikhoz,hátha több szerencsével járok. :)

KépKépKépKép
*orsi*

Betsy: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Istenem, gratulálok. :lol: :lol: :lol:
Annyira örülök Nektek. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kis komisz, jól eltitkoltad. :wink: :wink: :lol: :lol:
Azért ez az élet fintora. :lol: Sasád is pont 3 héttel idősebb. :wink: Bár ott mi jártunk előbb. :lol:

Jutta:
Betsy nem Hajni. :) A Hajni én vagyok. :wink:
Vendég

Szia!

Bocsi a kavrodásért, Betsy ill. Hajni. :oops:

Azt hittem Betsy a felhasználónév, Hajni az aláírás, és hogy már 2 Hajnink van :oops:

Gondolom máshonnan ismeritek egymást, már leesett...

Mégegyszer elnézést!

Más, megjött a hányinger - rögtön hányással,eddig csak egyszer, remélem nem csinál a pocaklakóm ebből rendszert.

Hajni, te hanyadik hétnél kezdtél el hányni, és jobban vagy már?
(azért nálad igencsak durva volt ahogy írtad, fogytál is?)

Móni, honnan veszed ezeket a jópofa képeket? :lol:

Orsi, nagy drukk a dokihoz és az UH-hoz!!! Gondolok rád!

Jutta

Kép
jutta

Jutta:
a 7. héten kezdődőtt, de múlt szombaton durvult be ennyire.
azóta szinte mindent kihányok. Most volt 2 nap, h jobban voltam, de ma hajnal óta ismét még a vizet is. :cry:
6 kg fogytam eddig. Most 44 :!: :!: kg vagyok.
Marcimmal 41-ig fogytam le. :roll:
Fekve netezek. Már ülni nincs erőm. :cry:
Vendég

Hajni
Jobbulást!
Azért próbálj vizet, cukrot magadba nyomni... veszélyes lehet a kiszáradás....

Jutta
Hajnival a "nagy" gyerekeinket is együtt vártuk...

Andalka
A magnézium nem tágítja az ereket!!!
Éppen nagyon segíti a szívműködést! Az izmok összehúzódásánál játszik fontos szerepet...

Jolka
Bekerülhetek a táblázatba?
betsy/38 év/ 13+4/2007.08.29./név még nincs/ Salzburg/ St. Johann Kórház/ van egy 2005.05.11-én született lánykám, Saskia
Vendég

Szia Betsy!

Üdv. itt. Szívesen beraklak, csak most nem otthon vagyunk, holnap este megcsinálom.
:wink:

Olvaslak bennetekett, csak nincs idő írni, holnap bepótolom.
Csak egy kérdés: Szoktattok görcsölni? Nekem tegnap rossz napom volt, alig tudtam ki kelni az ágyból. Viszont, Manóval is göcsöltem az elején, akkor azt mondta a doki semmi gond...

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka
Görcsökre magnézium... vagy egy kis alkohol...
Vendég

Hali!

Jutta,a képeket egy animációs oldalról szoktam szedni,de van amit egy képeslapküldő oldalon találok.

Jolka,nekem görcsre magne b6-ot mondott a dokim.Néha én is szoktam görcsölni,ez nekem is volt mindegyiknél.Most a savanyúságot nem tudom megenni,rosszul vagyok tőle.Nekem csak hányingerem van,szinte egész nap,de hányni nem szoktam.
Meg állandóan fáradt vagyok,ha tehetném felse kelnék az ágyból,de sajna nem tehetem. Kép Kép

Kép
memó

Sziasztok!

Na én is jól elkiabáltam,hogy nem vagyok rosszul....

Folyton hányingerem van...csak az használ ha eszek és eszek és eszek...de nem szeretnék bálna lenni.. :cry:
Ma reggel az orrom is vérzett....
Na meg a szagok...mindernt megérzek és utálok mosogatni is és és és...:D

Amúgy jól vagyunk.:D

Hajni!

Sajnálom hogy nem javulsz:(
Azért én reménykedem,hogy minél elöbb abba maradnak ezek a rosszullétek.

Jutta!

Köszi:)
Sajnos nem jutottam el a dokihoz,mert a páromnak bekellett mennie dolgozni,nekem meg gyalog iszonyat messze van a rendelő.
Nem tudom mikor tudok menni majd....

Jolka!
A görcsökről én nem tudok mit mondani sajnos.

Lányok!
Nektek nincsenek rémálmaitok a gyerekkel kapcs.?
Én folyton valami hülyeséget álmodok róla... :( Remélem egyik sem válik valóra...

Mai: Kisfiam született és én marha elakartam cserélni egy lányra... :shock:

Tényleg szeretnénk egy kislányt,a bátyó mellé,de ha fiú lesz úgyanúgy fogjuk szeretni...lényeg,hogy egészséges legyen...szóval elég izé ez az álom... :?

KépKépKépKép
*orsi*

Sziasztok!

Hajni, nagyon vigyázz a kiszáradással!!!
Ha gondolod én pár kg tudok küldni, én már 3,5 kg híztam.

Rájöttem a hízás okára: egyfolytában ennem kell, mert marja a pocimat a gyomorsav. Valakinek vmi tipp erre?

Alkohol: egy másik fórumon lévő tag blogjában azt olvastam, hogy neki kifejezetten ajánlották az orvosai a bor ivását. Valahol meg azt olvatam, hogy ez főben járó bűn. No akkor mi az igazság?

Jutta

Kép
jutta

Hányós mamiknak
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1034

Alkohol
Kis mennyiségben... napi 1-1 deci minőségi bor nem árt...
Az alkohol egyébként izomlazító hatású... sokszor koraszülés beindulásakor, a fájások leállítására adhatnak alkohol tartalmú infúziót is...
Vendég

Hali!

Én a Dávidnál sört szoktam inni,egy keveset.De most a kaját se kívánom.Nekem a rosszullétek akkor múlottak el mikor elkezdet mocorogni.Remélem most is csak eddig tart majd.

Nektek a hányingernél mi használ ? Nálam az evés nem jön be,csak a mentolos dolgok,rágó,tik-tak stb....

Kép

Én ritkán szoktam álmodni,igaz nagyon ritka amikor nem kell felkelnem éjjel valamelyik gyerköchöz.Akkor szoktam álmodni amikor lefekvés elött nagyon jár az agyam.

Ti mit főztök ma?

Nekem semmi ötletem sincs.

Kép
memó

Sziasztok!

Hú Hajni, nagyon törékeny anyuka lehetsz. Lassan két Hajni is lehetne belőlem. :) Remélem jobban vagy már.

Alkohol, ezt már én is hallottam.
Kb. 30 éve ezelőtt. "Receptre" írta a doki a konyakot a kismamáknak. Sőt szeduxennel ( nem tudom, hogy kell írni)együtt, hogy a kismama ellazuljon, és ne keményedjen a hasa. :D Biztos volt, egy pár részeges kismami. :) Sőt, a korházba az ágya mellett is ott állt a 2 decis konyakos üveg. Előírás volt. :) Minden generációnak meg van a hóbortja. Amikor én születtem, minden kismamát koplaltattak. Napi adag, pl. egy marék meggy volt. Anyu gebe volt, de így is elő volt írva, hogy mennyi vizet és kaját fogyaszthat. Pedig még vizesedni sem vizesedett. Bezzeg nekem csak annyit írtak anno a kiskönyvbe, hogy diéta javasolt, de semmi segítség. Szokásos, csak gyümi, zöldség, no szénhidrát.

Émelygésre nekem is csak a kajálás vált be, de nagyon válogatós lettem, sok étel gondolatától rosszul vagyok. :)
Nyárba reménykedem, mikor bejön a gyümölcs szezon, na meg a meleg és nem lesz kedvem enni se.

Jutta!
gyomorsavra, nekem is, a kaja vált be. :) sajnos. Pl. egy kifli, vagy egy kanál cukor, de ezt inkább mellőzöm. :)
Itt a friss tábla:
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

:evil: :evil: :evil: :evil:
Írtam és elszálllllllttttttt :evil: :evil: :evil:

Jutta:
Marcinál nekem is mondta a dokim,h napi fél dl vörösbort igyak a vérképem miatt. Én a szagát sem bírom, így nem ittam. :)

Orsi:
én eddig 1x álmodtam a babával. Uh-on voltunk. Kérdezte a doki, h akarjuk e tudni a nemét. Mi mondtuk, h igen. Erre kérdezte, h hát nem látják? És mutatta a zacsit és a kukacot. Mi meg láttuk. :)

Jolka:
50 kg vagyok, szval nem törékeny. :) Csak most fogytam sokat.

Rólunk:
jobban vagyok. Eszem a b6 vitamint marékszám.
Ma megkaptam a kiskönyvem. :)
Volt kis izgalom is, nitrit volt a vizeletben, de szerencsére du-ra már nem. :)
Most a joghurt és a kefír ami segít a hányás ellen. Így csak reggel és este van randi a rókával. :oops: :roll: :lol:
Vendég

Sziasztok!

A kefír nekem is jót tesz! A gyomromat megnyugtatja.

Aki nem bír enni, annak csak annyit, hogy én 20 percel a kaja után újfent éhes szoktam lenni mostanában, pedig nem voltam eddig ennyire kajás...

Holnap lesz az első UH, egyre jobban félek... Remélem minden rendben!

Jutta

Kép
jutta

sziasztok

jajj állandóan ehetnékem van :roll: ,hogy fogom így tartani magamMajánál sokkal jobban hányingerem volt és rókáztam is,most csak néha jön rám,de akkor nagyon,de csak hányinger szerencsére.

Móni
mi lett végül a kajcsi?nálunk krumplistészta volt ubisalival

Alkohol:
hát nem tudom,nekem ha most megkéne innom két kortyot meghalnák,pedig amúgy jól bírom :-)A másik,hogy én a napi rendszerességet nem tartom jó dolognak,merthogy mégis csak akkor mindennap jut belőle a szervezetnek,ezáltal a bébinek.Úgy ahogy a kávé,kóla is az alkohol is függést okoz.Nem tudom,talán fél deci még nem gáz,de ez meg már ellentmondás úgyhogy beis fejezem az eszmefuttatásom.
Én elég kóla függő vagyok,aztán amikor a kicsi lányom ilyen eleven élte bébi napjait hogy inkább fent volt mint aludjon állandóan,eldöntöttem,hogy nem juttatok a 2-ik gyereknek kólát nehogy az is ilyen nyüzsibözsi legyen:-)
De azért egy héten egyszer beficcen a kóla :-)

Timurr Kép
Vendég

Sziasztok!

Valami speci dolog első UH előtt? Pl. sokat inni vagy vmi hasonló?
(Valami hasonlót hallottam...)

Alkohol, nekem nem fontos, tehát csak érdeklődök.
Szerintem, ha hasfeszülés van talál akkor jó 1/2 dl, hogy lazzítson vagy mi, kb ennyi "okosságot" tudtam a sok, néha egymásnak ellentmondó infóból kivenni. Ez nálam minden másnap volt, de mostanában pl. nincs, tehát a következő hasfeszülésnél jön egy 1/2 dl tokaji, majd beszámolok. :-)

IZGULOK (az UH miatt)!!!! :(
Már lassan abban sem vagyok biztos, hogy terhes vagyok a 2 pozitív teszt, 2Xhányás, hasfeszülés, cicinövekedés ellenére sem...
Jó lesz, ha már végre egy orvos mondja, és meglesz az első fotó, amit majd lehet nézegetni: "igen az a pötty ott, a doki is azt mondta!!" Tudom, teljesen lüke vagyok!

Jutta
jutta

Szia Jutta!

Ne izgulj, minden rendben lesz.
Anno kb. 8 hetes voltam, amikor Manóval voltam UH-n, azóta is maszatka az egyik neve, mert többbet nem láttunk belőle. :)

Nekem is azt javasolta, az egyik szülésznő ismerősünk, hogy teli hólyaggal menjünk UH-ra, mert akkor jobban látszik minden. :)

Várom az élménybeszámolód. :)

Szép napot!

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok

Jutta
Semmi extra... miután, a mai , korszerű UH-gépekkel jó felbontású képeket tudnak gyártani, nem szükséges semmi előkészület...
Az "igyon sokat" mozgalomnak jelentősége nem nagyon van... ma már koraterhességben legtöbbször hüvelyi UH-t csinálnak... az ivásnak akkor volt jelentősége, mikor még fiatalkoromban bejöttek az UH-k, akkor főként hasi volt, és a telt hólyag kiemelte a méhet a csontos medencéből...

Bocsi, az okoskodásért... :oops:
Vendég

Sziasztok!

Remélem mindenkivel minden ok. :)

Tontica! Hogy vagytok?

Betsy! Nekem olyan idegen ez a hüvelyi Uh. Ugyan még nem volt, nem is tudom milyen. Nekem 2 és fél éve volt az az első hasi Uh. Kb 8-9 hetes lehettem. Remélem most 11 hetesen is ez lesz majd. Vagy semmi. :) Majd a vizsgálatnál kiderül.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?