Sziasztok!
Ezt még pár nappal ezelőtt írtam... azóta halogattam a hosszasabb hozzászólást, meg nem is volt nagyon alkalmam, de ma Zsuzsa megint Anyukámnál alszik, úgyhogy most van időm érdemben irni.
Kuha!
Köszi szépen a bókot Zsuzsa hajára!
Nekem mondjuk inkább rendetlennek néz ki, de meghajolok a ti véleményetek előtt, mert a divathoz sose értettem... és ha már te is meg Nyúlné is dícséritek, akkor biztos jó...
Benianyu:
Örülök hogy kilábaltál a kórságból! Babatalira én szinte bármikor vállalkozom, Zsuzsa 11 naposan ment az elsőre. Ha olyan állapotban vagyok, akkor bizony megyek, mert otthon bezárva bekattanok.
(Ennyit írtam mielőtt a tali-téma előbukkant...)
Talik:
Hmm... én is ingadozom, mert imádok talira járni és most jó sokról lemaradtunk, vagy azért mert kicsik és zártkörűek voltak, vagy azért mert betegek voltunk. Én bevallom nagyon férfiasan, hogy bizony irigykedem mikor talit látok, mert mennék! De abszolút megértem a másik oldalt is. Én pl a gyerekek 6 hónapos kora óta nem vállaltam talit, és nagyon is tudatosan. Nem merek. Nem merem bevállalni a lakásba a totyogókat. Mikor egyszer Cleo itt volt Majával, tányér tört és csak Cleo fürgesége mentette meg Maját szerintem attól hogy mondjuk megvágja magát vagy megsérüljön. (Nálam a fürgeség ugye szóba se jött akkor már.) Most is Barbinál olyan felfordulást hagytunk/okoztunk (főleg mi ketten Zsuzsával) hogy szégyellem is magam miatta. Előtte meg Juciéknál... szóval most már egy 4-5 személyes tali is olyan eszméletlen takarítómunkával jár, hogy nem csodálom, hogy nagyobbakat senki nem mer bevállalni. És onnantól kezdve hogy létszámkorlátozás van, elég kínos nyíltan szervezni őket... hogyan? Az első öt aki lecsap a lehetőségre? Vagy ABC-sorrendben? Szerintem sincs rá igazán jó megoldás, mert az utólag kiderülő taliknak tényleg ilyen titkolózós "szaga" van, de az előre meghirdetett talik meg szerintem lehetetlenek... szóval szerintem most már legyünk türelemmel míg végre újra jóidő lesz és korlátlan talikat lehet tartani a szabadban.
Hogy kik kerülnek meghívásra, illetve az amit Ayse kifogásolt, hogy úgy érzi, többet ad a topikba mint amit kap... erre nem tudok mit mondani, mert én per pillanat úgy érzem, hogy nagyon sokat kaptam, főleg mikor Zsuzsa beteg volt, olyan hihetetlen mennyiségű támogatást, jókívánságot és törődést, ami annyira de annyira jól esett és olyan sokat számított... és emellett szerintem eltörpül az, hogy ki hol milyen talit tartott amire nem tudtunk elmenni vagy nem voltunk esetleg meghívva.
De én tartom magam ahhoz, hogy a jelenlegi szerencsétlen helyzet a babák korából és a rossz időből kombinálódik, és ha várunk egy pár hetet, rögtön megoldást fog jelenteni az, hogy a talik helyszíne lehet kint is, és akkor már annyian jönnek amennyien csak akarnak.
Azt is hozzáteszem viszont, hogy a kicsi taliknak is van varázsa, tényleg sokkal beszélgetősebbek, intimebbek, és jó lenne ha minél több minitali is szerveződne. Mert ha mindenki szervezne minitalit, akkor tuti hogy mindenki eljutna ilyenekre. Szerintem. (Ez mondjuk vonatkozik rám is... )
Bodza!
Most éppen egész jól viselem a terhességet, egy-két hete nagyon kiborultam, ideges és türelmetlen voltam, és volt hogy Zsuzsa kikapott tőlem amit meg is bántam.
De most sokat vigyáz rá Anyukám, és David átvállalta az éjszakai keléseket vele, úgyhogy most kipihentebb vagyok. Gyűjtöm az erőt Szilvivire.
Kimozdulós program: szívesen csatlakozom... majd... a két gyerekkel.
Én már alig várom a játszóteres időszakot, örülök hogy ilyen enyhe az idő, remélem nemsokára még enyhébb lesz és akkor mehetünk majd a lányokkal a szabadba.
Két gyereket cipelni fel és le az emeletre, nem csodálom hogy ideges vagy tőle. Én is hihetetlen ideges tudok lenni már most ha úgy érzem hogy erőmön felül kell megküzdeni a körülményekkel, borzasztó frusztráló... remélem Saci minél előbb megtanul lépcsőzni.
folyt.köv.