Sziasztok!
CTG-n megint a nagy semmi, Szilvi rendkívül aktív, csináltak flowmetriát is, a lepény tök jó állapotban van, a köldökzsinórban az áramlás teljesen rendben, úgyhogy nagyon jól érzi bent magát a kisasszony. És a doktornő aki csinálta szintén azt mondta, mikor méretet kérdeztem, hogy úgy van kalibrálva a gép, hogy ilyen újszülött méretű babáknál már hatalmasat tud tévedni, mert az embriókra van beállítva, tehát ő sem akart saccolni, de azt mondta hogy szép nagy baba.
4 kg körül lesz ő is...
Kami:
Csak azt tudom mondani, hogy meg kell tanulnia, hogy mikor van éjjel. Én úgy csináltam, hogy ha ébren is volt (és az elején volt ilyen, hogy hosszasabban felébredt), akkor se gyújtottam neki lámpát, max kiültünk a nappaliba és én mondjuk TV-t néztem lehalkítva míg el nem aludt újra. Egy idő után megtanulta, hogy az az éjjel. Ez persze nem azt jelentette, hogy nem ébredt, de akkor már úgy, hogy szopizott, és visszaaludt azonnal, ami sokkal tűrhetőbb volt mint a hosszas ébrenlét.
Amúgy meg nem tudom, hogy miért éjfél és hajnali 4 közé esik az újszülötteknél az aktív periódus. Én sosem ébredek arra, hogy Szilvi éjjel randalírozik, Zsuzsára sem ébredtem ilyenképpen, ettől még lehet hogy mocorog, csak én alszom át. Ébredni ébredek mert pisilni kell, mert Zsuzsa sír, és ha már felkelek, akkor van hogy Szilvi is mocorog miután visszafeküdtem, de gondolom az ok okozat itt fordítva van, én ébresztem őt a mászkálással.
Egyébként szerintem használd ki a nappali alvásidőszakokat arra, hogy te is pihenjél. Mint írtam, én a 4. hétre borultam ki teljesen, és azért mert ugyanúgy voltam mint te - "jé, nem is vagyok olyan fáradt" aztán egyszer csak CRASH. Szóval összeadódik. Kíméld magad, mert ez hosszútávra szól.
Barbus:
Tisztába tenni azért kell, ha kakis... de én tényleg nem tettem tisztába ha nem volt muszáj.
Erre a takaróra gondolsz:
http://www.miracleblanket.com/instructions.htm ?
Piros popsi:
Zsuzsa olyan gyakran kakilt újszülött korában, hogy már csak emiatt is megvolt a napi 10x tisztába tevés, a pelenka fogyóeszköz!! Viszont piros popsival egészen 5-6 hónapos koráig nem találkoztam, onnantól kezdve rendszeresen mikor jött a foga. Meg amikor hasmenése lett az antibiotikumtól.
És akkor aztán úgy tűnik, semmi se segít... pedig próbálkoztunk mindenféle csodakrémmel, szellőztetéssel, stb. A legjobb a kicsípett popsira az óvatos, langyos vízzel való mosás (mert a törlőkendő, még a sensitive is, iszonyatosan csípi a sebes bőrt), és tényleg minél gyakoribb tisztába tevés.
Fény:
Nekem nem jöttek be az éjjeli fények, nem adnak elég fényt. Nekem csak a piros (bordély) lámpakörte vált be az éjjeli szekrényen levő lámpába. Davidet marhára idegesítette, nem értette minek éjjelre fény, de hát nem ő szoptatott éjjelente is háromóránként. Nekem akkor még igenis céloznom kellett...
Mazsi:
Szerintem vegyetek 56-os méretet! Zsuzsa 4 kiló volt, de jópár hétig még az 56-os is fityegett rajta.
Én egyébként 165 centi vagyok, és szintén nem sovány mint ez a képeken látszik is.
Elmo:
Tudod növelni a tejtermelést a másik mellben is, ha arra gyakrabban teszed vissza. Már ha ez fontos.
Szoptatás: megnyugvást jelent a babának, nemcsak az evésről szól, hanem a szagodról, a testközelségről, és magáról a cumizási ingerről. Egész eddig BENNED volt, a nap 24 órájában, képzeld milyen furcsa neki hogy most nem így van. Próbálj meg fekve szoptatni, gyakoroljátok, mert érdemes! Ha megtanulod, akkor tudsz szundítani/pihenni míg ő rajtad lóg. Tudom, nagyon megterhelő ez az időszak, és úgy érezheted, hozzá vagy láncolva. De nm mindig lesz ez így!!! Tudom még nagyon jó szívvel ajánlani a hordozókendőt, és akkor magadra kötöd, úgy tudsz szabadabban mozogni, és ő is megnyugszik. Kitartás. Lesz ez jobb is!
Ja, és a 3. héten növekedésugrás van (lehet előbb is, később is)! Ez azt jelenti, SOKKAL többet akar szopni. Ti most vagytok kb 3 hetesek, nem?
Kami:
Látom meggondoltad magad a mérleggel kapcsolatban... csak vigyázz, nehogy megőrülj tőle!
Babás mamák!
Nem akartok új vonalzót berakni hogy lássuk milyen idősek a babák?