Új privát üzeneted érkezett!

Balim,
Irok neked privit. A paromnak ugy nez ki ki kell venni a mandulajat. Errol kerdeznek.

Esetleg mas akinek van tapasztalata felnottkori mandulamutettel kapcsolatban? Pl kihez erdemes fordulni, ki mut jol stb. Elore is koszi
mvirag

Hajny,
köszi kérdésed, a mai nap az első, amikor végre már nem fáj, illetve csak alig. Pedig lassan négy hete műtöttek...

Virág,
írtam pü-t.
balim

Sziasztok!

Balim, és Eszter hogy van? Szoktatok sétálni mostanság? Bírja még babakocsiban? Összehozhatnánk vmi közös sétát egyik nap, hmm?

Lili, hát kellett magolni is eleget, de azért többnyire logikus tantárgyak voltak. Igen az az ovi az, nekem is ez az óvodaiskola a szimpi benne-na meg jó közel is van :D . Jó még a kinderovi, csak azt még egyenlőre elég húzósnak találom, de majd látjuk.
Testvért? Talán pár év múlva.

Kép
seriff

Balim: örüök, h már nem fáj úgy :), sajnos lassan gyógyul.... :?

Dettus: nagyon édi Lencike!! Olyan kis sugárzóan mosolyog!! :D

Lili: és milyet vesztek végül?? nekünk is az a gond h hova fog beférni, na de majdcsak megoldjuk, az legyen a legkevesebb....
Édi Zsófi a telókkal, látom minden fülére jut egy... :wink: :D :D

Köszönöm mindenkinek a gyedes infót. Akkor már csak az érdekelne, hogy ha a második babával várandós leszek mondjuk jövő május körül és kb. akkor is kell majd elkezdenemdolgozni újra, akkor csak a ledolgozott 180 napból számolják a gyedet vagy megint egy teljes 12 hós időszakot néznek?? Úgy értem h igy 3 év lesza korkülönbség és akkor elegendő ha várandósan dolgozom december végéig mint Janával anno és akkor megint jo pénzem lesz??
Bocs hogy ennyit értetlenkedek, csak nekem ez egy kicsit kusza...és nagyon nem mindegy....:? :)

KépKép
erszényes

Ser,
én is éppen most gondoltam rá, hogyha ilyen szép napsütés marad, akkor elmennénk sétálni felétek. Eszter sajnos lebetegedett (meg persze Marci is, de szerencsére suliból nem hiányzott miatta), múlt csütörtök óta kap gyógyszert. Kb. péntekig szedjük. Egyébként már jól van, csak még mindig kicsit taknyos... Kint lesztek ma?
balim

balim, sztem igen, el kell ugranom a virágboltba d.e, meg majd sül bent az ebéd, de igen,kint.Mindjárt fel is ébresztem a drágámat,és akkor 10körül már itt motorozunk!

Teszek egy képet én is, Apa sísapkájában: Kép

Kép
seriff

Sziasztok!

Nyhk
Próbáld kézzel kifejni a cicit,hátha segít.Mikor nekem tejlázam volt,akkor apa leült a kád szélére és kiszívta ,mert úgy fájt hogy hozzá sem tudtam nyúlni.Segített benne.

Ser
én 32 nap szabit kaptam két évre.Vagyis másfél évre,mivel az elsö 6 hónapra 100% Fizut kaptam ,és arra nem jár.Nem tom mi az összefüggés a kettö között,miért nem jár arra szabi.És muszály volt kivennem,de ez cégenként változik,gondolom.
Hová fogsz menni dolgozni,mit csijáló majd?Csak kíváncsi vaok naon,ez a gyengém. :oops: :)

Balim
örülök hogy már nem fáj,fogytál ez idö alatt?Gondolom nem kívántad naon az evészetet. :wink:

Lili,Dettus
naon zabálnivalóak a lányok,szépek mind a ketten.

Virág
mire Anna majd a barátait hívja vendégségbe,addigra naon profi leszek vendégvárásból.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Ser,
Hanna nagyon vagesz a sapiban. Nem mondod, hogy ébresztened kell :shock: , Eszti már fél hét óta talpon... Akkor mi is viszünk motort :), addig én is megfőzök.

Hajny,
hát sikerült ledobni 3-4 kilót, de nem is ártott. Talán ez az egy jó volt a dologban :wink: . Szerintem azért nem kaptál az elsó 6 hóra szabit, mert teljes fizut kaptál. Alaphelyzetben csak a 70%-át kaptad volna, de gondolom a cég kipótolta.
balim

Seriff,
láttad a hozzászólásod dátumát? Január 3. 20:27 Ezt hogy csináltad?
Ti amúgy a Széktó utcán a fasor mögött valamelyik házban laktok? Sokat megyek arra, mindig eszembe juttok, hogy vajon melyikben? :D
Jól látom, hogy Hannának is már milyen szép kis haja van?

Erszényes
Ha jövőre mész vissza, akkor annyiból számolnak, amennyit a 2. gyerek előtt dolgoztál. Lényeg, hogy mindig csak a megelőző két évet nézik, abban kell lennie 180 napnak. Ha több van, akkor is csak fél évet vesznek figyelembe. A 180 összejöhet részletekben, szabiból, betegszabiból (nem táppénz), csak legyen meg. És ennek a 180 napnak a béréből számolják. És tényleg nagyon nem mindegy :(

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok :)

Seriff
aranyos vagy, hogy hiányoltál :) ezer felé kellett mennem, mert nikinek a rucijához még hiányzott 1-2 darab, korona, fülbevaló... csupa fontos dolog :lol: :roll: :wink: meg kellett vennem a szülinapi ajándékát hétfőn fejlesztőnél voltunk össze-vissza meg be is kellet vásárolnom na ez ugy érdekes szokott lenni 2-3 gyerekkel ... kiderült tegnap du 3 kor előrébb hozták farsangot péntekről mára ugyhoyg az este 11 kor végeztem süti sütéssel ruha rendberakással mert ugye napok óta ebben falangál a csaj :lol:
Hannácska nagyon édes sapiban :) milyen kis törékeny Ő is :) Most meg rohannom kell mert holnapra nikinek tortát kell sütni az oviba meg itthonra is lesz egy meglepi tortája ... az oviba barbis itthonra scooby-doot kért de azt modtam neki hogy azt most nem csinálom meg, pedig igen csak meg akarom lepni :)

lili
igazán egyszer hány Áki, azóta sem, de szerintem azt is csak a köhögéstől.

balim
lehet hogy nem olvastad kérdeztem multkor hogy tagjai vagytok e nagycsaládosok egyesületének állítolag sok kedvezménnyel jár agyalok rajta hogy kiváltsam e kártyát ... de mig + tapasztalatokat nem hallok vagy saját tapsztalatot addig nem merem Te ismered ezt a kártyát ?

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,
nem vagyunk NOE tagok, még én sem olvastam utána, tapasztalat nincs, nem ismerek olyanokat, akik tagjai... Kevés olyan "őrült" van, aki bevállalja a három gyerkőt :lol: .
balim

Sziasztok!

Lina, köszi a kiegészítést. Éppen írni akartam,hogy te pontos adatokat tudsz, mert emlékszem, hogy rákérdeztél vhol.

Erszényes,
ha konkrét időpontokat nézünk, és úgy vesszük, hogy 2008 májusától dolgozol és akkor pocakos is leszel. 2009 januárjában érkezik Jana kistesó, akkortól elmész tgyásra. Akkor a 2008-as teljes ledolgozott idő lesz a tgyás alap (mindig az előző év átlagát veszik, ha megvan a 180 nap) azaz május-december időszak. (itt kiigazítanám Linát, nem csak 180 nap) Ha januárban szülsz, akkor még abban az évben indul a gyed is, tehát annak ugyanaz az összeg lesz alapja, mint a tgyásnak.
Ha viszont dolgozol májustól és Jana kistesó nem költözik be,csak monduk decemberben, akkor más a felállás. 2009 szept. szülsz, tgyás alapja 2008-as bér, de a gyed már csak 2010-ben indul és annak az alapja már a 2009-es béred lesz. Úgy vettem, mintha végig dolgoztál volna a terhesség alatt, illetve szüléskor indul a tgyás.
Sztem,ha beköltözik a kistesó, akkor érdemes újra foglalkozni a kérdéssel, addig minden csak elmélet. :)

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Seriff, éééédes Hanna! De jól látom, hogy nem csak a sapka nagy rá?
Írok privit.

Lili, nem semmi ez a telefonálás. :lol: Közben karatyol gondolom vég nélkül.

Roz, nekem is hiányoztál. Nagyon feltűnő ám, ha egy-két napot távol vagy.
Flóra tényleg nem egy vasgyúró. 17,5 kg, ma reggeli méreckedés szerint.

pillle

kész vagyok a barbi tortával az most nem lett olyan szép mint amultkori :( szerintem a katica csak azért van rajta alul mert az niki jele az oviba és imádja :) Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Lina, én írtam,h Az Időutazó felesége c könyvet olvasom :wink: , úgy látszik átragadt..... :lol: Igen,köszi, egész haj formája van már, és talán bebarnul(bár igazából tökmindegy). Te itt az utcában 10 cm fasor sincs, épp néztük Balimmal és Syggel.Nem kevered a Vízmű u-val? :wink:

Pille, köszi megkaptam! A másik ami nagy,az a hálózsákja, de sztem az pont jó amúgy. :wink:

Roz, ez a torta szerintem most is gyönyörű,komolyan elmehetnél cukrásznak, vagy legalább otthon vállalhatnál tortasütést! :) A kilókon ne parázz, már írtam sztem 100x,úgyhogy bocs, de a férjem 16kg volt,amikor iskolába ment! :shock:

Kép
seriff

Seriff: édes Hanna a képen!! :D

Roz: az a torta gyönyörű!!! hihetetlen milyen szép dolgokat tudsz csinálni!! :shock: :D :D :D

Line, Pille: köszönöm az infókat. Asszem képbe kerültem! :wink:

Pille: te aztán nagyon tudod mi hogy van! :wink: :D

Akkor már csak egy kérdésem van. Mi van akkor ha májusban ugye jövőre visszamegyek dolgozni, de csak 4 órában a gyes mellett. Akkor a 180 napot úgy fogják számítani h abban az időszakban a gyes+béremet, vagy csak a munkahelyi bér számít bele?? Egyszóval 8 órában érdemes csak visszamenni?

KépKép
erszényes

Erszényes,
csak az a jövedelem számít, ami után tb-t fizetsz. A Gyes nem ilyen. Így értelemszerűen a 8 óra jobb. És mellette kapod a gyest is, csak az nem számít majd a tgyásba.
balim

Seriff,
hú lehet, hogy keverem. Most megnéztem, tényleg, de akkor most már tudom, melyik az. Arra nem járok, tényleg a Vízmű. :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

az előbb írtam, de elszállt

Roz

Nagyon ügyes vagy, szerintem meg ez a torta még szebb lett, mint a múltkori. Múltkor úgy emlékszem, hogy kicsit ferde lett.

Lili

Zsófi már nagyon profi a telefonálásban. :)

Ser

Hanna nagyon édes.

Dettus

Lencike csodaszép mosolygós kislány.

Tegnap este voltam ezen a musical esten, de a szünet után ki kellett jönnöm, mert rosszul lettem. Elkapott a vírus. Pedig hogy vártam és készültem erre a napra.
Az énekeseknek csodálatos hangjuk volt, bár alig merem bevallani, mert ügye teltházas előadás volt, hogy kicsit untam. Csak betétdalokat énekeltek az üres színpadon. De akkor is élmény volt őket élőben látni és hallani. A Szinetár Dóra igenycsak el van hízva, és a többi csaj is molettke volt.

Andi
Kép
cukkker

Csajok!

Lenne egy oriási kérésem!Segitsetek nekünk egy picit légyszi,nagyon fontos!Keresünk a párommal 1o négyzetmétrenyi hejet bérbe,egy hűtőházba,ami -18 celzius fokos kell legyen.Mindent körbejártunk,netten nézelődtünk,de semmi eredménnyel :cry: Nagyon szépen kérlek,ha tudtok egy ilyet hűtőhelységet,irjátok meg nekem pü-ben a cimét,vagy telefonszámát,nagyon hálásak lennénk érte.Itt Kecson,vagy max 3o km-eres körzetbe.Előre is köszönöm!

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

roz-gyönyörű a torta!Meg is kivántam... :lol: :oops:

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Timci, esetleg a Standard áruház a Kiskőrösi úton. Kurucz krt.-on is van hűtőház, ahol most a tűz volt.

Roz, nem tudom miért írod, hogy nem szép a tortád. Flórát direkt megkérdeztem, szerinte gyönyörű. És ilyet kér az 5. szülinapjára. :)

Erszényes, igaza van Balimnak. Csak akkor éri meg visszamenni 4 órában, ha sok-sok pénzt kapsz azért a 4 óráért is. Ha kevesebbet, mint a minimálbér kétszerese, akkor nem érdemes hajtanod a 180 napra.

Seriff, azt hittem, egy óriás póló van rajta. :)

pillle

Roz
Nagyon gyönyörű a torta! Hogy csináltad? Beleépítetted a barbit?

Kép
Kép
Kép
thymi

Sziasztok!

Roz, nagyon szép a torta!

Virág, nem csoda, hogy elfáradtál! :) :shock: Képeket tegyél majd, kíváncsiak vagyunk nagyon. Szegény férjed.....

Ser, szívesen odaadom az óvodaiskoláról írt szakdolgozatomat, ha érdekel. :roll: Nagyon édes Hanna a sapiban! Mekkora rá az a ruci is. :)

Cukker, jó nektek, hogy így ki tudtok kapcsolódni! :)

Lina, holnap találkozunk! :) :roll: Jót ezsünk. :) Már várom. Remélem elalszik addigra Zsófi.

mennem kell fürdetni. Jó éjt!
birolili

Timci

Holnap neked jó az 1 óra körül?
borsika33

Sziasztok!

Kepek! :D Minden gyerkoc olyan edes! :wink:

Koszonom a felajanlott belepoket, kedvesek vagytok!:) Egy eleg lesz am! :wink: Mivel Geli volt az elso, akkor tole kernem el. Majd megszervezzuk a randit, legalabb talalkozunk!

Geli, mekkora most Gergo? 18. hos oltas? Meg kopaszon is nagyon helyes!:)

Roz, torta! Allandoan leesik az allam, olyan gyonyorueket krealasz! Leirod nekem (akar priviben), hogy hogy csinalod es mibol? Keresztlanyom majusban lesz negy eves, szerintem neki is nagyon tetszene...

Poty, klassz a babakocsi!

Virag, kepek?

Cukker, jobbulast! Sajnalom a kedd delelottot, nagyon szep ido volt! :(

Lili, Lina jo etvagyat! :wink: - ha addig nem jonnek!

A tegnapra vart vendegek vegul ma jottek. Pont akkor szoltak, hogy nem jonnek, mikor kivettem a muffint a sutobol. :? Mindegy, vegul ma elfogyott. Ket kisfiuval jottek, porogtek mindketten, Kata is nagyon elvezte. :D Nem sokaig kellett altatnom. :wink:

Lassan en is agyba dolok, mert 5-kor felebredt Kata es nem birtam visszaaltatni. :?

Jo ejt!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

krealasz=krealsz , tenyleg faradt vagyok

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dóra,
nekem meg Lili ma du. 5-től negyed 9-ig aludt, meg még délelőtt 11-1-ig. Fogalmam sincs mikor fog elaludni, holnap meg tanítok....már megint :x

Lili,
én már tudom mit eszek, ha nem lesz valami jobb ajánlat, akkor a kedvencemet. Liliért holnap reggel jönnek anyuék, és majd csak péntek reggel megyek érte, úgyhogy mi biztosan ott leszünk.
Apának ott mondom el, hogy mi lesz a névnapi ajándéka. Igaz még csak márciusban lesz, de ez olyan, hogy el kell mondani előbb. Olvassa a babanetet, úgyhogy nem írhatom le ide sem....

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Nekem sajna továbbra sincs időm....úgy érzem az egész nap pár perc alatt eltelik :roll: :shock:

Olvasni nem tudtam, de a képeket megnéztem. :) Irtó édesek a kis telefonálgató hercegnők, na és milyen kis háziasak! :) (nekem is segíthetne vki mosni, de a fiúk nem igazán éreztek még rá az izére...pedig én mosó-mániás vagyok :D )

Geli kisfia is csuda édes és nagyon kis helyes kispasi. :)

Én is teszek fel képet :) Ma kattintottam őket.

Ekkkkorra szempilláink vannak :lol:
Kép

így nézünk anyára és anya mindent megbocsát! :) (még a legszebb virágjának a megtépkedését is :D )
Kép

KépKép
KépKép
nana09

Lina,nem ér,kilyukad az oldalam!!!!!!! :wink:

Nana, ezektől a pilláktól és a nézéstől én is elolvadnék a helyedben!

Kép
seriff

Sziasztok!
Nehezen jutottam a gép elé. Nem is tudom visszaolvasni, olyan sokat írtatok!!!!!!!!Ma megint nem aludtam napközben, remélem nem alszom el gépelés közben :shock: Úgy néz ki kezd múlni a hasfájásunk!!!!!!!!!!!!! :P :P :P :P :P , de nem szeretném elkiabálni :D :D :D

Lányok! Nem lakik véletlenül valaki Úrihegyen?(hetény felé)
Olyan jó lenne, ha lenne vki itt a közelben!!!!!!!!!!!!!!!

Gyönyörű az a torta!!!!!!!!!!!!!!

Kazi
Örülök,hogy nincs elem a pociban!
Én kiskoromban egy baba játékrúzsát nyeltem le és emlékszem mi is mentünk röntgenre!
adrienn021

képzeljétek mi történt nikit ki kellett vinni az ügyeletre mert beledugott az orrrába egy gyöngyöt és és nem jön ki olyan ideges vagyok az apja vitte ki most jutott eszembe hogy orszívóval kellet volna még megprobálni de már rég kint vannak remélem ki tudják szedni hogy csinálhatott ilyet nem is értem :cry:

Kép

Kép

Kép
roz23

Nikinek nagyon sok boldog szülinapot!!!!!!!

Kép

Kép
nyhk

borsika-persze,hogy jó!Váralk 1 fele akkor! :)

pille-a Kuruc körúton voltam,és azt felszámolták,mert leégett :cry: ,m :cry: ást nem tudsz véletlenül?

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Roz,
boldog szülinapot Nikinek! Hogy van? Kijött a gyöngy?

Nana,
hát még ezek a szemek!!!!

Lili, Lina,
jó étvágyat Nektek!
balim

Roz,remélem megoldódott! Ne izgulj, és ne legyél ideges!Anno én egy mini sakkfigurával játszottam el uezt...de ismerek olyan kisfiút,aki a cseresznyemaggal és napokig benne volt. És

Nikinek Nagyon Boldog 5.Szülinapot kívánunk!!!!

Nyhk, Te miért nem alszol éjfélkor :shock: ?

Adrienn, jó, h múlik a pocifájás! Kezded már átlátni a dolgokat :wink: ?

Kép
seriff

Nikinek nagyon sok boldog szülinapot kívánok!

Kis butuska, remélem már kint van a gyöngy!

Nana

Nagyon csábítóak azok a szempillák.

Valaki próbálta már kitölteni a főoldalon láthaó Panadolos kérdőívet? A bolondját járatja velem az a lap.

Andi
Kép
cukkker

Boldog szülinapot Nikinek!!!

Adrienn
Merre is laksz???
Ezt a kérdés én is feltettem, mert ha jól emlékszem talán Erszényes Hetényben lakik...sajna nem válaszolt nekem senki :cry:

Kép
Kép
Kép
thymi

sziasztok !

Köszönjük a köszöntést a torta dicséretet . A torta nekem azért nem tetszik mert multkor szedden sikerült krém és diszités is szerintem :)
Az este kivették az orr-fül-gége ügyeleten és nem gyöngy volt hanem legó :shock: azt hittem sokkkot kapok mikor megláttam :cry: nem értem niki mert ha még adri zizi csinálta volna azt teljessen megértem na de niki ...... :shock:

seriff
nem aggódom én niki súllyán bár nem bámmán ha vastagabb lenne. Csak kicsit már sokkk.... ez a családi nyomás, ide vidd- oda vidd, ez a baja-az a baja, mindneki lát valami kórósat rajta én meg már körömrágással kezdek minden családi összejövetelet meg egyszer mostmár leveszem a képzeletbeli ragtapaszt a számról és elmondom a véleményem ... :roll:

nana
tündéri ez a két foto micsoda szemek, szempillák :)

lili
irni akartam már töbször, nagyon édes zsófi a coffia tetszik a legjobban :lol:

pille
aranyos vagy hogy hiányolsz Te is :) a kis depis lelkemnek most jott tett :) a jelmez szerintem nagggyon klaszz lett nagyon ügyes vagy :)nálunk is ugrálnia kell nikinek hogy felkapcsolja villanyt már Áki is csinálja :D persze neki nem sikerül de olyan édes ahogy csinálja :D

lina
na most engem is jól fel csigáztál :D nagggyon kíváncsiak vagyunk mind :)

Kép

Kép

Kép
roz23

Cukker
Sztem szivatás az egész! Én is kitöltöttem...

Kép
Kép
Kép
thymi

Roz, gyongy? :(
Isten eltesse sokaig kicsi lanyodat!!!
Kép

Boti :D Dani le sem tagadhatja, hogy az occse. :wink:

Ser, Nonni a tesod :?:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Most latom elso szulinapra szol :roll: , kicsiben nem vettem eszre, de ugy is a Micimaci a lenyeg! :wink:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dora,igen,miért?

Kép
seriff

Nikinek boldog születésnapot kívánunk mi is! :) Ez a legós sztori nem rossz :shock: ....... én nem is tudom mit csinálnék......

Adrienn, sztem nem lakik arra senki, csak Erszényke és Kobudo Hetényben.

Lina, holnap tessék nekünk megírni, h. mi az. :) :wink:

Nana, nagyon szép Boti a szempillákkal. Én is kisfiút szeretnék....... :roll:
birolili

Sziasztok!

Nana, nagyon helyes a kiskrapekod! :) Sírás még mindig van?

Roz, Nikinek boldogságos szülinapot. Nem kínozták meg szegényt az éjjel? Ne aggódj az én lányom sem különb. Kb. két hónapja gyurmát dugot az orrába a kis lüke. Szerencsére ki tudtam fújatni vele. Okosabbnak hittem...Közben Orsi papírt hányt ki, kapkodtam össze-vissza. :?
Köszi a dícséretet jelmez ügyben. Nem volt nehéz megcsinálni, csak a szárny díszítésével pepecseltem.
Ma van a farsang?

Timci, Kiskörút Standard áruház esetleg.

Adrienn, örülök, hogy jobban vagytok.

pillle

Nikinek boldog szülinapot!

KépKép
kattic

Ser, csak azert, mert lattam visszatert a korhazas forumba es hirtelen nem tudtam, hogy o-e a tesod. :oops: De akkor igen, es jol gondoltam. :wink:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Lili

khm khm
Úrihegyben lakom...azért kérdeztem én is h ki lakik Hetényben, mert nem emlékeztem, vagyis nem voltam biztos benne.

Kép
Kép
Kép
thymi

Niki baba-Sok boldog születésnapot!Nőj nagyra! :)

Ok,köszi,megnézem a kiskörúton is.Remélem sikerrel járok.

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Seriff,
Felesleges lefeküdnöm :) , mert Petra addig kb 4-5-ször felébred, így egyszerűbb, ha nem alszom el addig.

Ismeri valaki a Varázsdoboz nevű beszédkorrektor eszközt?

Kép

Kép
nyhk

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?