Sziasztok!
Betegek jobban vannak??
Köszönöm a képdícséreteket!
Kert: málna és társaik, az bizony nagyon nagy munka! Én azért szeretek kertezni, mert panelban nőttem fel, és csak szünetekben jutott valami a nagyszüleim kertjeiből. Rengeteget melóztak ők is, egyik helyen, faluk hatalmas gazdálkodás folyt, állatok, minden, másik nagyszülők városi kertje ehhez képest kisebb volt, de itt részben parkosítva volt, gyönyörű virágok, rengeteg gyümi, szőlő, akadt munka bőven. De valahogy mindenki olyan jóízűen csinálta, kedvvel, ez maradt meg bennem, és a vágy, hogy egyszer én is így élhessek. Megkaptam, de bevallom, nyár derekán , a legnagyobb melegben,szárazságban már csak kínlódok sokszor.
Egyedül kellene csinálnom, mert a férjem utálja (ő is ebben nőtt fel, érthető), egyedül füvet nyírni hajlandó. (Ezért is szeretnénk a konyhakert nagy részét füvesíteni, fákat telepíteni.) Viszont ha bármi van, nagyim és anyukám is szívesen segít. (Nagyim már azóta szintén panelban, jön is hozzánk szívesen!
)Ezt szeretem a legjobban, mert nekem már az segítség, ha valaki folyamatosan figyeli a gyerekeket, én meg időkorlát nélkül matathatok a növények között. Ha meg a lurkók is elvannak és együtt dolgozgatunk, az hihetetlen élmény. Nagyim ilyenkor a régi időkről mesél, és ezt annyira szeretem. (Tudom, kissé szentimentális, de ez vagyok…
)
Egyedül az zavar, hogy mindig sokkal több a termés, mint ami elfogy, és bánt, hogy tönkremegy. Ilyenkor ha jönnek a látogatók, csak felmálházva távozhatnak tőlünk.
Móni, rózsa: a férjem kéri már évek óta, hogy ültessek, de nem macerás gondozni, metszegetni??
Jamie: igen arról a menzás műsorról van szó, csak nem voltam benne biztos.
Vmelyik nap láttam én is. Én nagyon bírom a hapsi stílusát, főzőszenvedélyét, viszont Nigella a kedvencem. Néha sikerül elcsípnem 1-1 műsort, de inkább akkor tudtam nézni, mikor még városlakók voltunk, pici lakásban laktunk. Mindig ezekhez a spektrumos sorozatokhoz (néha 1-1 jó filmhez) igazítottam a vasalást.
Rengeteg receptet leírkáltam, azóta is használom.
No, a gyermekélelmeztetésen én is lehidaltam!
Ildi, amit írtál, megdöbbentő!
Nálunk az isiben, oviban finoman, változatosan főznek, rengeteg zöldség, gyümi, fehérje. Fiacskám sokszor hazahozza a maradékot, olyan péksütiket is kapnak már, amikről mi még nem is álmodtunk. (Egyedül a felvágottakra szoktam furcsán nézni…
)
Takarítás: én kezdek teljesen rátérni erre az öko vonalra. Régebben a sláger tisztítószereket használtam. Most már csak mikroszálas kendőkkel dolgozom, ez ugye vegyszermentes,csak víz kell és fényévekkel gyorsabb,és hatékonyabb mint az eddigi módszerem. Konyhában, fürdőben, ablakon pedig ecetezek ha fertőtleníteni (is) akarok (csak a wc domestos). Férjem nem szereti a szagát, de alig van itthon, olyankor nem csinálom, meg amúhy is kiszellőzik. Még a mosást szeretném vegyszermentesíteni, bár ha kint teregetek,akkor öblítő helyett ott is ecetet használok, de mosóporból nem találtam jobbat. Meg a mosogatószer is adott.
Ildi!
Múltkori receptekhez: a muffinokban pici darabokra töröd a csokit és majd beleolvad a tésztába, vagy nagyobb rögökbe teszed és olvadtcsokis üreget képez majd a kész sütiben???
Kenyérnél a „kész forma” , az mondjuk vekniforma és tepsin megsütjük, vagy beletesszük ebbe a szögletes, téglalap alakú sütőformába? Ezt mivel kell kikenni? Vagy sütőpapír?
Megyek odateszem végre az ebédet…Tegnap tojásleves volt, nálunk ez is a gyorsleves kategóriába tartozik, nagyon szeretjük. Másodiknak zöldséges rizs maradék sült husival.
Most pulykalevest szeretnék, mellé talán pár szilvás gombócot ( csak mirelit, nem én kreálom
). Férjem diétázni kezdett lassan két hete, hát nem könnyíti meg a dolgomat, sosem tudom épp mit ehet….