Áfonya
Csirekmellet megfõzöd és ledarálod neki tekerõs sajtreszelõn (ezen egyébként diót és sajtot is lehet reszelni), úgy lehet a fõzi mellé adni, így majdnem olyan, mint a pép.
Bera
Szerintem, ha a piacon falusi néniktõl veszel csirkét, akkor az biztosan több zöldet látott életében, mint a hentesnél kapható csirkék, amik legtöbbször tápos csirkék, mert csak tápszert kapnak a gazdaságban. Ha megnézed, akkor a nagy stócos tojások sárgája éppen hogy sárga, a falusi néniknél vett pedig tényleg gyönyörû sárga, éppen azért, mert a csirkéik kapnak zöldet is enni. Ezt onnan tusom, hogy a nagyimék falun laknak, és látom a különbséget.
Jó dolog mondjuk a bio, csak kicsit túlzás is szerintema mai világban, mert minden más anyaggal nem kerül kapcsolatba a baba, késõbb sokkal rosszabb lehet neki. Így alakul ki a természetes védekezõrendszere is. + nem is biztos, hogy ami bionak van titulálva, az az is...
Cumi
Mi nem használunk cumit, Dani azt sem tudja mi az. simán elalszik nélküle + napközben sem lóg a szájából, legalább látszik a kis pofija, mert én sokszor a cumitól nem látom a gyerekeket. azt meg pláne nem tudom megérteni, hogy egy 4éves gyereknek, vagy ami még rosszabb nagyobbnak még mindig a cumi lóg a szájából és közben úgy beszél. Na de ezt is szülõ válogatja. Danival még ki sem próbáltam, hogyan fogadná, de már nem is fogom, ha eddig nem kellett.
Cumisüvegezni akkor szoktunk, ha én nem vagyok itthon, egyébként minden mást kanállal eszünk. mondjuk, ha nagyon sírós lett volna a Dani, akkor biztosan én is elõvettem volna, de így nem kellett, az is lehet, hogy a kistesóval egészen más lesz, ki tudja.
Nálunk az elsõ gyümi után nincs szopi (szintén kipróbálás volt csak) 1,5 hónap után jött el, bár még nem akarom elválasztani. Benyomott Dani egy alma-banán kajcsit, utána vártam kicsit,de egészen jól elvolt, aztán menni kellett bébiusziba és csak utána itthon volt éhes. Pedig úszásnál aztán használ fel energiát. Íyg majdnem 4 óra telt el.
Ilke
Nekem babatorna van csütörtök 2kor, amit nem szívesen hagyok ki, így nekem tuti nem jó.
Gombóc
Hozzánk kijön a gyerekdoki, mert mi így beszéltük meg, hogy amíg kicsi, addig legyen így. Mi alkalmakként 2000 pénztt adunk, most már csak havnta jön, 3 hónapos koráig 2 hetente jött, de ki lehetett bírni. Nekünk annyiban szerencsénk van, hogy a férjemnek is õ volt a gyerekdokija,aki nekünk a körzeti jelenleg, így ismerjük + állandóan képzi magát, nem az a tipikus mindenre kalmopirin és szummetrolim, hanem tudja a mai modern dolgokat is és 10 éve már homeopátiával is foglalkozik. Pl. õ ajánlotta, amikor begyulladt a mellem Dani 3 hetes korában, akkor ne Augmentint szedjek - mert az csak terheli a még fejletlen bélrendszerét a babának- hanem homeopátiás bogyeszt. Le is vitte a gyulladást.
Áfonya
Én Babylove Wind und Wetter kérmmel szoktam bekenni a pofiját + az enyémet is én nagyon jó.
Fogzásra is van több homeopátiás bogyesz.
Manó
mi anyósomékkal lakunk, de külön háztartást vezetünk. fõzés , mosás, vasalás külön, egyedül a takarítás van +osztva. szóval neked nagyon jó dolgod van! Mondjuk ezt én akartam így, hogy ne háruljon minden az anyósomra.
Brokkoli
Természetes a vérzés, nekem is hol visszatért, hol abbahagyta, én még a 6. héten is vérezgettem igaz csak kicsit, utána meg még tisztult kifelé egy kis barán trutyi, most pedig már semmi.
Afonya
Én írtam a csíkos zoknis játékot! Ma meg szappanbuborékokat fújtam neki, meg rágólufit, hát teljes extázis volt a reakció!
Nálunk most a darts tábla a favorit, amikor kijövünk reggel a szobából és meglátja, vigyorog, mitn egy tejbetök
Pelus
A Pampers-t én sem szeretem, mert nemcsak hogy kifolyik belõle a kaksi, de még rá is ragad a bõrére az állítólagos balzsammal átitatott réteg... no comment Mi is Libero Discovery-t használunk + Babylove pelust, az uolyan, mint a Libero.
Most abbahagyom, mert túl sok lesz ez így 1x-re.
pusz
gumicukor és Dani
Általában a szóróanyagokon, amikre nevet is kell ráírni adatokkal, apró betûsen mindig ott van, hogy hozzájárul az illetõ további reklámanyagok kézhezvételéhez. szóval innen a sok reklámanyag és mindenféle cucc, na meg ezek egymással kapocsolatban is állnak.
Nekem az mondták, hogy kötött csípõvel sokat legyen a baba hason. Mondjuk nálunk nem volt ilyen gond.