Új privát üzeneted érkezett!

Anese,ezer bocs !Milán már 2 hónapos,sok puszi neki!

Szuszi!Olivérnek,aki szintén 2 hós,boldog hófordulót kívánunk!

Máté és Andi Kép

Kép
taptau

Sziasztok!

Brigi,örülök,hogy minden oké,a súllyal ne foglalkozz a szopizásnál úgyis lemegy,pláne ikreknél.De miért kell ilyen hamar menni a cukorterhelésre?Az ikrek miatt?

Mot,nagyon szép család vagytok,nem semmi ,hogy így hízik a csöppség!

Chesti,nagyon tündéri Niki,nekem az utolsó képen tetszik a legjobban! :lol:

Kép
taptau

Rozus,nem semmi ,ahogy visszaküzdötted a tejet,le a kalappal.Ja és kérjük a farsangi képeket!Minek öltözött Verus?

Zuzmo,nagy gratuláció a szüléshez,nem kis küzdelem volt.Nagyon szép Jázmin és a vonalzó se semmi!

Viki,igen ez ismerős mikor tokától-bokáig kakis lesz! :lol: :lol: :lol:

Zsókuci,nagyon csini kismami vagy,és lassan vége a melónak,jöhet a fészekrakás!Különben nagyon jó ez a bútor,ez után jártatok annyit?!Mert nekem nagyon tetszik!

Share,a fej nélküli lovas! :wink: :lol: Nagyon jók ezek a pocis fotók!
Alakul ez a pociméret ,látom! :wink: Ja,a gyulladásra borogatás,gyógyszer és kenőcs!Így nem tudom mikor kezdődik a tesóprojekt!Mindig valami bogyót kell szednem,ha nem nekem akkor tuti férjem beteg!Jó lenne,ha már vége lenne ennek a járványos időszaknak! :(

Agnesm,Lucia,Lanett??????????? :?:

Kép
taptau

Sziasztok,

Mot,
Köszönöm a poci-bókokat! :D
Krisztina hercegnő szépen gyarapszik, és hát a fotó önmagáért beszél. Lerí rólatok, hogy mennyire édi kis család lettetek!!! :D Nagyon helyesek vagytok!!!! :D

Brigii,
Szuper, nagyon gratulálok az eredményekhez!!! :D:D:D:D Várjuk a képeket. Tessék sűrűbben írni :wink: Puszillak!

Taptau,
Igen ez az a bútor! :D Milyen figyelmes vagy, hogy így észrevetted! :D Jaj, én is nagyon odavagyok érte, nagyon szép is és praktikus is. Arra gondoltunk Apával, hogy ilyenből veszünk egy darabot Emese szobájába, méghozzá olyat, ami alul fiókos, felül meg polcos, és ha szükség lesz még szekrényre, akkor ehhez bármikor tudunk még venni… A többi cucca meg úgyis „gyerkőcös” lesz, úgyhogy sztem nem olyan gáz, ha kicsit felnőttes bútort kap egyből, nem? :D

Millió puszi mindenkinek! :D

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok lányok!

Megpróbálom felteni a képeket!!

Brigi :wink:

Kép
brigii

Na ismét megpróbálom! :lol: Kép

Kép
brigii

Sikerült! :lol:

Szóval ők az én kis szerelmeim!! :D

Itt csak a felső testük látszik!!

Szép napot mindenkinek!!

Kép
brigii

Jucicuki Gratulálok!!!
Várunk mihamarabb közénk, ahogy szólsz, máris raklak táblázatba :)

Kép Kép

Brigii, jó hallani, hogy minden rendben a babócákkal :) Ilyen piciknek,m még olyan jól lehet látni ahogy kapálódznak :) Mit szeretnétek? Vegyes párost? :) A képek kivehetőek,édes kis buksijuk :)

Mot édes a kis családod :) A babaúszást 3 hónapos kortól ajánlják, ahogy utánna néztem a Kalovits módszert favorizálják, többen elsimerősen szóltak róla.
http://www.babauszas.hu/
Itt többet olvashatsz róla, és hogy milyen helyszineken tartják. Bővebben jövő hétvégén, már nagyon várjjukkkk :lol: :lol:

Agnese és Szuszi Boldog 2 hónapos fordulót a kis kukisoknak :)

Kép
Kép

chesti

Ha nem haragszotok, ezt tegnap fényképeztem, ilyen a boldog Nikim, telivigyor, és közben az a kis csilingelő hangja...elolvadok, érzem olyankor, hogy belül olvad el a szívem, és könnybe lábad a szemem. Ilyen érzést, ritkán él át az ember, de hát egy kisbaba már csak a nevetésével előcsalogatja az emberből.....ááááááááá :lol: :lol:

Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép

chesti

Chesti!

Köszi a gratulációt! A szerdai UH után jelentkezem a táblába, addigra már biztosan tudom a létszámot, remélem minden rendben lesz.
Valami csoda a kislányod.
A várakozás alatt gyakran nézegettem a gyereksereget, erőmerítés céljából. Nekem bejött :lol:

Szép napot minden Kismamának, Mamánk és Babának!
Ja, és a Papáknak :wink:

Judit
jucicuki

Taptau!Azt nem tudom, hogy az ikreseknek kell-e kétszer menniük, de mi 2*- fogunk menni azt mondta a diabetológus, mivel az apai nagyszüleim cukrosak, igaz öregkori de azért figyelnek minket.

Most a vérnyomásom szórakozik, volt valakinak ezzel problémája?
Tegnap 160/80-at mértek, ma meg 170/90-et így kaptam is gyógyit rögtön! :cry: Mérnem kell háromszor naponta, de hiszem hogy hamar renbe fog jönni! :lol:

Üdv
Brigi

Kép
brigii

Chesti, ez nem ér! Megríkatni egy kismamát nemsokkal szülés előtt, amikor amúgy is labilis az idegrendszere.... :lol: :wink: :wink: :wink: Kész vagyok Nikitől! Hihetetlen mennyire gyorsan fejlődik!!!

Brigi, nagyon jó hírek a babákról. Szépen látszanak az Uh képeken. :lol:
Vérnyomásod viszont nem jó hír. :cry: Nekem épp ellenkezőleg van, 80/60 körül. :shock: Úgy tudom, a vérnyomáscsökkentők biztonsággal szedhetők a terhesség alatt.
Kilókkal kapcsolatban. Nekem v.szeg az jött be, hogy délelőtt, ill. ebédre mindig jóllaktam, telepakoltam magam finomságokkal, de kerültem a fehér lisztes dolgokat, a cukros kajákat. Délután és vacsira már inkább gyümölcs és cukormentes tejtermékek. De nem tartottam szentírásként, inkább csak igyekeztem. Magam is csodálkozom, mert alapból hízékony fajta vagyok. Eleve 6-8 kg többlettel kezdtem a terhességet, ami az elmúlt években rámjött a stimuk alatt. Kitartás!! Menni fog! Ha 1-2x megszaladnak a kilók, az még nem a világ vége, legközelebb, lehet nem lesz egy deka plusz sem.

Jucicuki, gratulálok!!! :lol: :lol: Kíváncsi vagyok hányan laknak a pocakodban. Aztán gyere minél sűrűbben. Kell az utánpótlás.

Zsókuci, fáj még a hasad? Együttérzek veled. Engem végigkísértek a különböző hasfájás típusok, egy idő után már nem is foglalkoztam vele.
Felnőttes szekrény: fogtok ti még örülni annak, hogy nem kell lecserélni minden baba-bútorát 6-8 évesen, "mert az olyan cikíííí"!! :lol: :lol:

"Kisbencével" kapcsolatban, sajnos nem csak erre a műszakra jellemző ez a hozzáállás, most már azt kell, hogy mondjam. Azóta lekerült a 4,5 kg-val született babóca a koraszülött osztályra, mert sokat veszített a súlyából és 38 fokos láza lett. Fertőzést kapott. :cry: :cry: Valahogy elfelejtettek antibiotikumot adni az anyának miután a magzatvíz hajnalban elfolyt, és csak délután volt meg a császár. :evil: Baba sem kapott születés után. Persze, nem törvényszerű, hogy beteg legyen, de ő így járt. Most aztán főleg gond van a szopival, mert 3 óránként járkál a barátnőm szoptatni, de nem megy nekik. Fáj a császár sebe, nem segítenek neki mellretenni, már tiszta seb a melle is, és nem boldogul két kézzel. Én teljesen ki vagyok akadva! Mi lelte itt a csecsemősöket? Eddig nem sok rosszat hallottunk róluk, de most elbizonytalanodtam.
Ne haragudjatok, hogy ennyit panaszkodok, ráadásul nem is a saját ügyem, de ez most nagyon foglalkoztat.

Máté paramétereit illetően nem lettem okosabb. Jövő héten UH, talán akkor.
Holnap megyek először NST-re. Már nagyon várom. :) Majd barátkozok a szülésznővel, hátha ő tud segíteni baba-méretet illetően. :wink:
Éjszakánként egyre sűrűbben görcsölget a hasam, de még egyáltalán nem vészes. A 38. hétig kell szednem a magnéziumot. Önkényesen lecsökkentettem 3x1-re, nehogy aztán a fájásaim ne legyenek megfelelőek. Csak kell idő, amíg kiürül a szervezetemből az a brutál mennyiség, amit beszedtem. Persze, lehet ez csak hülye okoskodás, engem mégis megnyugtat.
Lucia v.szeg jót röhög rajtam. :lol: :roll:

Megyek, ledőlök egy kicsit. Holnap húzós napom lesz. Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
share

Sziasztok Lányok!

Gondoltam lassan átköltözködöm a másik topikból hozzátok. Tegnap voltam ugyanis a védőnéninél, és immár hivatalosan is kismami vagyok. :) Ti nem vagytok ismeretlenek számomra, hiszen mindig olvasgattalak benneteket, de én bemutatkozásképpen elmondanám magunkról: jan.8-án volt a beültetésünk, amikoris 3 emberikét kaptunk vissza. Kettő közülük úgy döntött, hogy velünk marad, úgyhogy ikreket várunk. A múlt héten ugyan kicsit megijesztettek, mert picit véreztem, de a dokibácsi megvizsgált és azt mondta, hogy minden okés. Az uh. szerint 14 és 15 mm-esek voltak a bébik a múlt héten. Azóta pedig még nagyobbak... :)

Most még nem dolgozom, mert úgy gondoltam, hogy ebben az infuenzás időszakban egy kicsit inkább hagyom, hogy erősödjenek a babucik, és ha minden rendben, 2 hét múlva már megismertetem velük a munkahelyemet is...

A pocakosoknak kellemes babavárást, a babásoknak pedig örömteli babázást kívánok!

Puszi
Gica
gica1

Sziasztok!

Taptau, kedves tőled, hogy érdeklődtél. Megvagyunk, csak alig van időm mostanság. Ádám néha olyan, mint egy kisördög, egyetlen pillanatra sem lehet szem elől téveszteni, és a férjem is beteg volt, de ő már jól van, normalizálódik a helyzet.
Ha Pesten laknátok, ekérném a cukrászda címét, ahol a tortát készítették, mert nagyon szép volt ám! Jobban vagy már, gyógyulgatnak a vénáid? Vagy ez hosszadalmasabb folyamat?

Zsókuci, igazi szép kismami vagy! És a szekrényetek nekem is nagyon tetszik, még a páromnak is megmutattam. Nálunk még nincs igazi gyerekszoba oda illő bútorokkal. Mi úgy gondoltuk, hogy a gyerekbútort akkor szerezzük be, ha már teljesen külön szobában leszünk, ugyanis még egy szobában alszunk. Nyár elején tervezzük a különköltözést, akkor fogunk bútort is venni. Szerintem eddig Ádámnak egyáltalán nem hiányzott, az első időkben csak a kiságyra volt szüksége, most meg állandóan a padlón tesz-vesz, csúszik-mászik, nemigen érdekli, hogy a ruhácskája hol van. Persze azért szertnénk neki szép környezetet, csak így, hogy a mi ágyunk is ott volt, nemigen fért el olyan bababútor, ami tetszett nekünk is.

Chesti, már annyian írták, de csak ismételni tudom: Niki egyszerűen gyönyörű!!!! Köszönöm a kendős linket, megnéztem és azt hiszem, hasznát is veszem.

Juci és Gica, szívből gratuálok, vigyázzatok magatokra és élvezzétek ki a pocakos időszakot (tudom, hogy néha nehéz, de olyan jó!)! Meglátjátok milyen hamar el fog telni az idő.

Brigii, ne ess kétségbe, én is szedtem vérnyomáscsökkentőt a hetedik hónap végétől. Nekem a vérnyomásom ugyan rendben volt, de a méhnyak megrövidült, és azért kaptam Normodipint, ami vérnyomáscsökkentő, mert az lazítja az izmokat. Szóval van olyan vérnyomáscsökkentő, ami nyugodtan szedhető a terhesség alatt is. És a terheléses cukrot nekem is ilyen korán csináltatta a dokim.

Share, remélem, hogy neked nem lesznek ilyen negatív élményeid, mint amilyenekről hallottál. Izgalmas, hogy már csak pár hét, és elmesélheted, hogyan is zajlottak a kórházi napok. Kitartást és vigyázz magatokra!

Mot, Chesti biztosan mindenről tájékoztatott babaúszás ügyben, én csak bátorítai akarlak, szerintem nagyon-nagyon jó dolog. Igaz, mi kicsit később kezdtük, de így is nagyon élvezetes tevékenység.

Ha valakit kihagytam, attól elnézést kérek, este még jövök és pótolom, de Ádám mindjárt éhenhal, legalábbi úgy csinál, pedig még három órája sincs, hogy megetettem.

Üdv. Mindenkinek

Ági

Kép
agnesm

Sziasztok csajszik!

Elsőször is, Jucinak és Gicának nagy nagy gratula! Gyertek minél többen. Brigi, most easett le, te is ikreket vársz. Hát kitartás. Lehet már tudni a nemüket?

Bébikék nálunk rettenetesen nőnek, már mindkettő 4 kiló körül van, Luca tutira fölötte.. Ruhában 4400 gramm!! Már nagyon édesek, magyaráznak, nézegetnek, imádják ha énekelek pedig se hallásom se hangom. Egymást többnyire tépik, vagy egymás öklét veszik a szájukba. Egy ilyen jelenetet le is fényképeztem, majd felrakom. A nyakig kakis már nálunk is sláger, áttértünk a Huggiesra, annak hátul is van gumija.

Viki, irigyellek, hogy ennyi tejed van!!! Nálunk kb. a felére elég a tejcsi, a többi pedig tápszer.

Chesti, Niki már hatalmas!! És nagyon szép kislány.

Share, kitartás még itt a végére.

Zsókuci, nagyon csini kismami vagy! Meddig dolgozol még? Remélem már nem sokáig.

Csajszik, nem csinálunk tavasszal egy bébikés/kismamis/leendő kismamis fórumos találkozót????? A MOM Park Teraszát tavasszal újból megnyitják...

Na pussz mindenkinek, jók legyetek

Lucia
lucia1

És az igért kép...

Kép Egye fene, hagyom Zsombort, addig is csönd van.
lucia1

Sziasztok lányok,

Taptau, Chesti köszi a 2hós gratulát. a mi kis kicsikénk már több, mint 5 kiló. nő mint a gomba.

Juci, Gica gratulálok, üdv a csapatban.

Share, megkaptam a fényképet, köszi. mért nem így raktad fel a fórumba?

most végre csend van, kihasználom és megyek manikűrözni.
szuszi

Sziasztok!

Zsókuci,elárulnád(mert elfelejtettem),hogy végül hol szereztétek be ezt a bútort,valami ilyesmit szeretnék a Máté szobájába.Egyenlőre még a mi szobánkban van,de amilyen rohamosan telik az idő,ideje elkezdenünk variálni valamit,hogy neki is legyen saját kuckója.

Brigi,milyen figyelmes a dokid,hogy így odafigyelt a cukorra,de ez a vérnyomás viszont tényleg nagyon magas.Aranyosak a bébik az uh képen.Kis formásak.

Szuszi,néha te is dobj 1-1 képet Olivérről,olyan ritkán látjuk. Én is szeretem nézegetni öket!

Lucia,egyszerűen Gyönyörűek vagytok!Puszi

Chesti,Nikiről is ezt mondhatom,tényleg nem lehet betelni velük.És mi újat alkot a kis Lencsilány?

Agnesm,igen,jön már a mozgékony időszak.Mindent fölpakolni,hónapról-hónapra egyre magasabbra.Hú de izgi.Nálunk már a konyha is játszóházra emlékeztet.Csetreszeknek vége,mindenütt autó,plüss,kirakó stb.Ja és ásványvizes flakon,hisz ennél jobb játékot ki sem találhattak volna.
A vénám,szerintem,már meggyógyulni nem fog,max. nem fáj.

Gica,üdv itt köztünk,gyere gyakrabban.

Share,hát igen,sajnos én is így jártam a csecsemősökkel,nem voltak,sem segítőkészek(egy-két kivétellel) sem barátságosak.De ez a 4 nap kibírható,azt mondom.
Hú,már nst,nem semmi,hogy eltelt az idő!Nemsokára értetek izgulunk! :lol:

Azt hiszem jó sokat írtam,el is küldöm,mielőtt elszáll!

Jó éjt nektek! :lol:

Kép
taptau

Sziasztok,

Brigii,
Nagyon jók a képek a gyerkőcökről! :D Emlékszem a 12. hét körüli már nekünk is nagy élmény volt! :D
Vigyázz magadra, tényleg nem jó, ha ilyen magas a vérnyomásod… Remélem csak átmeneti az ingadozás, és beáll normál értékre.

Chesti drága,
A táblicskuban idősítettél minket 1 héttel, ma voltunk 23+6 :D De nem baj, majd a következő már jó lesz :wink:
Niki: fantasztikusak ezek a képek!!!!!!!!!!!!!!!! :D Annyira kis tündér! Ez a hatalmas vigyor! Csodaszép kislányod van! :D

Jucicuki,
Várunk szeretettel! :D:D:D:D Annyira jóóóóó! :D

Share,
A pocifájás változó, van amikor semmi, van amikor meg úúgy szurkál szeméremcsont-tájékon, meg nagyon alul a pocak… szerintem ahogy nő Emese, meg persze a méhem. Igen, tényleg mindig máshol fáj, és mindig különböző. Jó, hogy neked is így volt/van, ez megnyugtató :wink:

Gica,
Szívből gratulálok a kismamiságodhoz!!!!!! :D Örülök, hogy gyarapodik a topik!!! :D:D:D Pláne, hogy csupa ikres kismami jön :wink: :lol:

Agnesm,
Nagyon kedves vagy, köszönöm. :D

Lucia,
Neked is köszönöm a kedves szavakat, aranyos vagy! :D Képzeld, tegnap a maradék gyógyimat odaadtam egy másik intézetbe járó leányzónak, most kezdi szegény a sokadik stimuját, és eszembe jutottál, hogy anno én szerencsét hoztam neked az utróval. Mondtam is neki, hogy egyszer már ez bejött, remélem most is hasonló eredménye lesz a gyógyszer adásomnak :wink: :wink: :lol: Munka: még 10 munkanap, és véééégre itthon. Nagyon várom már! :D
Annyira édes ez a kép! Hogy nőnek, hihetetlen. :D Nagyon szép gyerkőcök!

A topik talit támogatom!!!!! Nagyon jó ötlet, a múltkori is nagyon-nagyon jó volt! :D:D:D Többiek? Vélemény?

Taptau drága,
A szekrényt az RS-ben vettük. Elemenként lehet rendelni, és lehet pluszba a tetejére kérni szekrényt, ha magasat szeretnétek – bár gondolom Máténak egyelőre a normál méret is elég lesz :wink: Rendelni kell, ezt számoljátok hozzá. Nagyon javaslom, mert tényleg nagyon minőségi és szép is. Mi is beleszerelmesedtünk anno, és az ára sem annyira brutál, mint más elemes bútorcsaládnak… Lehet hogy a neten is fent van, nézd meg: www.rs.hu Puszi!

Lanett,
Remélem jól vagytok, és csak nem érsz rá írni nekünk…

Puszi és szép álmokat mindenkinek!!! :D

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Régen irtam már , de jol vagyunk, ma voltunk 4D -én ,
minden rendben van a kicsivel, ugy fejlödik ahogy kell, csak éppen
lusta az én drágám szinte végig aludta a 15 perces ultrahangot,
jobbra- balra forgattak, bökdöstek de ö nem zavartatta magát,
néha rugott egyet ,meg mosolygott aztán aludt tovább!!!
Éééééééééssssssss KISLÁNY!!!!!!
Olyan hihetetlen talán most kezdem igazán felfogni, hogy anya
leszek!!!!!! :lol:

Puszi mindenkinek
bibike27

Sziasztok!

Bibike,gratulálok a kislányhoz és nevek vannak már?

Zsókuci,nagyon kösz ezt az oldalt,szuper bútoraik vannak és tök jó áron!Mutattam Apának is,és azt mondta majd menjünk el személyesen,mert neki is bejön!Meg hátha többet látunk élőben.

Na,tegnap este kisfiam alkotott.Ugye készülődünk a fürdéshez,víz megengedve,vetkőztetjük a Mátét,és ilyenkor,ha meztelen ,gyorsan megszökik,és futkároz a lakásban.A múltkor egyszer már a küszöbre pisilt,egy ilyen szituban,már csak azt láttam,hogy benne tapicskol.Na de tegnap,a padlószőnyegre.Hát nem tudtam nevetés nélkül megállni persze a takarítás már nem volt ennyire vicces.

További szép napot!

Kép
taptau

Elfelejtettem írni ,a topictaliban benne vagyok!

Kép
taptau

Niki ,nagyon boldog 4. hónapfordulót kívánunk! :lol: :lol: :lol:

Máté és Andi

Kép

Kép
taptau

Sziasztok!
Végre tudtam jönni! Veruska elaludt, jól kifáradt, mert voltunk baba-mama klubban, és ott játszottunk, meg néztünk a nagyobb gyerekeket, nagyon jó volt.
Nem tudom, meddig alszik, úgyhogy gyorsan írok magunkról, aztán mindenkinek (aki az utolsó két oldalon írt), ha közben fölébred, akkor viszont futok.
Szóval a farsang nagyon jól sikerült, igazi társaságkedvelő kislány.
Íme az ígért kép:
Kép
Éjfélig nem aludt, de nem is sírt, nagyor érdeklődve nézett mindenkit.
Sajnos az utóbbi hetekben elromlott az alvása, éjjel 2-3 szor is eszik, a védőnő szerint talán a fogait érzi már, pedig még nincs 4 hónapos...
na most fölébredt. idehoztam, megpróbálok úgy írni, hogy az ölemben van, viszont így nem írok nagybetűt, meg semmit, amihez két kéz kell, bocs.

taptau :lol:
máté nagyon aranyos a tortájával.
mot :lol:
elmúlt a hasfájás teljesen? nagyon szép család vagytok.
zsókuci :lol:
mi lett a cukor eredménye? a farfekvés még megváltozhat, nem? nagyon jó lesz majd otthon, meglátod, rengeteg dolgod lesz.
lanett :lol:
kár, hogy a 4d nem mutatta meg a nemét. te hogy érzed?
süni :lol:
nagyon drukkolok a fagyibabáknak.
share :lol:
te vagy a következő. :lol: a fejvédő jó ötlet, bár nálunk napközben le kell szedni oldalt, mert zavarja, ha nem lát ki, ha ott van valaki.
viki :lol:
az első héten 130g-ot szopizni, nem semmi!
chesti :lol:
niki nagyon édes, ár milyen nagy, húúú. később fölhívtam egy szoptatási tanácsadót, és azt mondták, hogy lázasan is lehet szoptatni,. úgyhogy te csináltad jól.
szuszi :lol:
már nagyon várom a szüléstöridet. te maradsz a dokinknál, ha bezár a kórház?
jucicuki :lol:
gratulálok a babákhoz :lol:
brigii :lol:
édesek a babák. :lol: mi lett a cukoreredmény?
gica :lol:
szuper, hogy ketten vannak. :lol: gratulálok
agnesm :lol:
ti jártok a kerületben valahova babás közösségbe?
lucia :lol:
verus is szereti az éneklést hamisan is :wink: , de verset is szoktam mondani neki.
bibike :lol:
a kislány az jóóóó. gratulálok.

hát eddig bírta verus, már ordít, mennem kell. nem használtam felkiáltójelet, mert két kezes, úgyhogy most pótlom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol:
puszi
rozus

KépKép
rozus

ja, és topiktali
IGEN IGEN!!!!!!!!!!!

KépKép
rozus

Sziasztok Lányok!

Köszönjük a kedves fogadtatást, nagyon aranyosak vagytok! A kisbabák egytől-egyik tündériek! És örülök, hogy a pocakosok is jól vannak!

De engedjétek meg, hadd dühöngjek nektek egy kicsit a vizitdíj miatt. :evil: :evil: :evil: Képzeljétek, ma elmentem a háziorvosomhoz, hogy bejelentkezzek az EKG-ra és, hogy rendezzük a múlt heti kórházas dolog miatti papírokat és nem átallott vizitdíjat kérni. Kérdeztem, hogy mint kismama ez nem terhesgondozás-e, de közölték, hogy nem. Gondoltam felhívom az OEP vizitdíj vonalát is, hogy megtudjam az "igazságot", de ők is megerősítették, hogy ez nem terhesgondozás. Sőt az EKG sem lesz az, amit ha nem lennék kismama eszembe sem jutna megcsináltatni. Na most szóljatok hozzá. Nem az a 300 Ft, de akkor legyen egyértelmű a jogszabály, hogy a háziorvos terhesgondozást nem végez és kész.
Bocs, hogy ilyen negatív dolgokkat bombázlak benneteket, de ki kellett írnom magamból.

Legközelebb márc. 5-én megyek majd uh-ra a doktorbácsihoz, remélem, hogy akkor nagyon jó hírekkel fogok érkezni. Persze addig is jövök hozzátok!

Puszi
Gica
gica1

Sziasztok Lányok!

Köszönjük a kedves fogadtatást, nagyon aranyosak vagytok! A kisbabák egytől-egyik tündériek! És örülök, hogy a pocakosok is jól vannak!

De engedjétek meg, hadd dühöngjek nektek egy kicsit a vizitdíj miatt. :evil: :evil: :evil: Képzeljétek, ma elmentem a háziorvosomhoz, hogy bejelentkezzek az EKG-ra és, hogy rendezzük a múlt heti kórházas dolog miatti papírokat és nem átallott vizitdíjat kérni. Kérdeztem, hogy mint kismama ez nem terhesgondozás-e, de közölték, hogy nem. Gondoltam felhívom az OEP vizitdíj vonalát is, hogy megtudjam az "igazságot", de ők is megerősítették, hogy ez nem terhesgondozás. Sőt az EKG sem lesz az, amit ha nem lennék kismama eszembe sem jutna megcsináltatni. Na most szóljatok hozzá. Nem az a 300 Ft, de akkor legyen egyértelmű a jogszabály, hogy a háziorvos terhesgondozást nem végez és kész.
Bocs, hogy ilyen negatív dolgokkat bombázlak benneteket, de ki kellett írnom magamból.

Legközelebb márc. 5-én megyek majd uh-ra a doktorbácsihoz, remélem, hogy akkor nagyon jó hírekkel fogok érkezni. Persze addig is jövök hozzátok!

Puszi
Gica
gica1

Sziasztok!

Taptau, nagyon huncut gyerkőc Máté! :) Szerintem, tisztában van vele, hogy nem a leghelyesebb, ha a szőnyegre pisil, de azért csak kipróbája....:roll: :)
Sajnálom, hogy csúszik a tesóprojekt. Képzelem, milyen türelmetlen vagy már. :? Jön az igazi tavasz, aztán mindent bele!!!
Csecsemősökkel kapcsolatban: így legalább nincsenek elvárásaim. Azzal biztatom magam, hogy anyukám mindhármunkat szoptatta elég hosszú ideig, és, ha problémák adódnának, ő tud nekem segíteni, akár a kórházban is. Igaz, nem jöhet be a babás szobába, de, ha ellát normális instrukciókkal, már előrébb vagyunk. Beszereztem szopizáshoz az urtica-t, ill. szopis teát későbbre. :wink: 4 napnál nem tervezek többet én sem...

Akkor itt adok hírt Bencéről. Ma megvolt az első 10 g szopizás ciciből. :lol: :lol: Ha szépen haladnak, akkor szombaton jöhetnek haza. Láza már nincs. Otthon, a nyugiban biztos vagyok benne, hogy belejönnek, anyukája nagyon akar szoptatni.

Agnesm: köszi, kitartok. :D Azért, ugye nem halt éhen Ádám, mert az anyukája írt néhány sort a topikba. :wink: :wink:

Lucia, neked is köszönöm a biztatást! Haláliak a srácok! :wink: :lol: Nagyon tetszik, hogy egymás öklét rágcsálják, mintha a sajátjuk nem lenne elég finom nekik! :wink:

Bibike, de jó, hogy jelentkeztél! Gratulálok a kislányodhoz!!! :lol: :lol: Ismét egy lombik-kislány! :wink: És igen, anyuka leszel! :wink: Gyere gyakrabban!

Szuszi, Olivér jól belehúzott! :lol: Csak így tovább!
Azért teszem fel fej nélkül a fotókat, mert nemcsak mi olvassuk ezt a topikot, bárki letöltheti a képeket, és utána azt csinál vele, amit akar... Hagy ne részletezzem....

Zsókuci, nagyon szimpatikusak az RS bútorok. Idén v. jövőre a gyerekszoba berendezésénél biztos szétnézünk majd.
Ha a hasfájás nem erősödik, nem válik rendszeressé, akkor tényleg nem érdemes foglalkozni vele. Ilyen típusok vagyunk, és kész. :wink:

TALI: azt hiszem, én igazoltan távol leszek. :lol:

NST: :lol: :lol: Nagyon ügyes volt Máté. Jól megdolgoztatta a szülésznőt és anyát. Rugdosta a hallgatót, de mivel az nem ment arrébb, költözködött ő. Állandóan utána kellett igazítani :wink: De végül is nagyon jó lett az eredmény. Hétfőn nem kell menni. Elég lesz 1 hét múlva. Akkor lesz Uh is.
Hű-ha! Most már tényleg csak 2-3 hét!!!:shock: :shock:

Pusz!

Kép
Kép
share

Sziasztok!! :lol:

Szóval kaptam gyógyikát a vérnyomásomra mégpedig Dopegyt-et.
Tegnap este már 149/88, volt ma reggelre meg 134/82 a vérnyomásom kezd szépen beállni. :D Cukorterhelésen ma reggel voltam, valami szőrnyű volt!!Holnapra lesz meg az eredmény.
A fejem még fájdogál néhe de már nem vészes. :D

Földszintes lakást vásároltunk, most a 3-ik on lakunk, és már kész vagyok a tervezéstől!!Ugyanis teljes felújítás lesz!!

További szép napot mindenkinek!!

Kép
brigii

Hello mindenki!

Húú de jó sokat írtatok az utóbbi időben!

Brigii!
Nagyon örülök, hogy minden rendben mindkét babócával. Húú már Te is túlvagy a 12. héten! Ez igen!
Érdekes hogy a nálam fiatalabb kismamiknál jobban észreveszem hogy szalad az idő,mint a magam esetében.
Sajnálom a magas vérnyomit, figyelj oda nagyon rá. Biztos hogy a Dopegyt segíteni fog.

Share ügyeletes kismami!
Bizony már csak 2-3 hét :D
Felkészültél már lelkiekben? Minden megvan már?
Nagyon kis huncut kisfiad lesz :wink:

Gica!
Jó hogy Te is ittvagy már! :lol:

Rozus!
Nagyon édes Verus! Jó sokáig bulizott, igazi belevaló kiscsajszi!

Taptau!
Nagyon édes lehetett Máté! :D Hát igen, ez egy olyan szitu, hogy az ember nem bírja leszidni a nevetéstől.
Nagyon szorítok a kistesó projekthez!

Bibike!
Gratulálok a kisleánykához!

Zsókuci kismamipajtás!
Örülök, hogy mostmár lassan Neked is végetér a robot, és otthon egész nap a fészekrakással és a babával tudsz foglalkozni.
Sajnálom a pocifájást, néha én is érzek hasonlót, akkor beveszek 2 Magne B6-ot és utána jó. Próbáld ki, ártani nem fog.
Nagyon tetszik a bútorotok és tök jó hogy bővíteni lehet még további hozzáillő elemekkel.

Szuszi!
Gratulálok a nagyfiúhoz! Nagyon ügyesek vagytok!

Lucia!
Nagyon édesek a csöppségek!
Általában így van? Anna a "főnök"? :D

Jucicuki!
Remélem minden oké volt a mai Uhon! Gyere a hírekkel!Remélem ikrek leszenek!

Chesti!
Lencsilánykád még mindig bűbájos! És ezek a szemek.....
Lerí Róla , hogy milyen kiegyensúlyozott és boldog baba.

Mot!
Nagyon szép család vagytok!

Viki!
Remélem Ti is jól vagytok!

Kedden voltunk vizsgálaton, minden rendben volt.
Ma reggelre meg bedagadt az állkapcsom a rossz fogam miatt. Nem tudom hogy most a terhesség alatt húznak -e fogat egyátalán. Ez egy olyan fog hogy 7 évvel ezelőtt letört belőle egy nagy darab és akkor betömték és felépítették a hiányzó részt tömésből. kb. a fog negyede a sajátom, a többi tömés. Ha elkezdi feszegetni szerintem tuti beletörik.... amúgy is úgy félek a fogorvostól, semmi kedvem sincs hozzá, még bírom egy kicsit annyira nem fáj, jó lenne legalább hétfőig kihúzni ugyanis ma a hülye doki rendelt csak holnap meg nem lesz rendelés.

lanett

Chesti!
Eszembe jutott Niki játszószőnyeges képeit nézegetve.
Mi a különbség az egy rudas és a keresztberudas játszószőnyeg között?
A férjem nézegette Pécsen kedden (bejártuk az összes bababoltot) és nagyon tetszett neki, mondta hogy ilyet mindenképp veszünk a babának,és ő is kérdezte hogy gyakorlatilag van annak jelentősége hogy hogy mennek a rudak? Szerintem ahol két rúd van ott az oldalt levő figurákat nem jó szögből nézi, nem?

lanett

Lanett, nagyon sajnálom a fogfájásod!! :cry: :cry: Borzasztó lehet!
Úgy tudom, hogy a mai érzéstelenítőket gond nélkül lehet alkalmazni a terhesség alatt.
Nekem legalábbis ajánlgatta a fogorvos töméshez, de nem kértem, hiába mondta, hogy nyugodtan lehet. Nem a baba miatt nem akartam, hanem én jobban szenvedek a zsibbadástól, mint attól a néhány percig tartó - esetleg fájdalmas - művelettől.
Legutóbb nekem azt mondták, hogy febr. 15-től a húzás kismamáknak is 2500 Ft, hacsak nem sürgősségi ellátás! Esetedben - bedagadt állkapocs sürgősséginek mondanám.

Máténak már mindene megvan. :D Talán én is kész vagyok :wink: , de azért még lelkiekben erősítem magam. Máténak kezdtem el mostanában mondogatni, hogyan is lesz a szülés, segítsünk majd egymásnak. :P
Írtad a MagneB6-ot Zsókucinak. Nekem az meg se kottyant! 3x2-t szedtem az 500mg-os magnéziumból. :shock:

Majd írd meg, mi lett a fogaddal!!! Jobbulást kívánok!

Kép
Kép
share

Sziasztok,

Ma töltjük a 24. hetet! :D:D:D:D:D
Ma délután elmentünk vásárolni, és hát annak ellenére, hogy megbeszéltük, hogy addig nem veszünk semmit, amíg be nem gyűjtjük azokat a rucikat, amiket barátok-ismerősöktől kapunk, persze nem bírtuk ki, és vettünk egy nagyon édi hálózsákot, és egy olyan kiszoknit, amin Vuk van! :D:D:D
A hálózsákot lefényképeztem, hát nem édi? :D

Kép

Bibike,
Nagyon gratulálok a kiscsajszihoz!!! :D:D:D Nem szeretnél vonalzót csinálni? :wink:

Taptau,
Na, örülök, hogy tetszett az oldal a bútorokról! Szerintem is jó hely, és az ár/minőség arány is jó, ami eléggé fontos…
Pisi téma… hm, hát igen, ez egy ilyen időszak :wink: édes lehetett Máté, nem csoda ha nem bírtad nevetés nélkül :lol:

Rozus,
Mennyire édes Verus!!!!! :D:D:D Annyira szép, de tényleg! :D
Jövő héten megyek még csak a cukorra, remélem rendben lesz. Bár az eredményt már csak a 26.héten tudom meg a dokimnál… Addig még bűnözhetek :wink:
Farfekvés: remélem még visszafordul a drága, szeretnék hagyományosan szülni, és hát a dokim nem nagyon szeretné, ha faros lenne, akkor marad a csaszi… Még van idő, ez bíztat :wink:

Gica,
Ez azt jelenti, hogy mi, kismamik nem mentesülünk csak a terhesgondozással kapcsolatos vizit díj alól??? Hihetetlen komolyan ez az egész… :? Mindenhol csak lehúznak minket… Arról nem is beszélve, hogy a „sima” topikos csajok, akik sűrűn mennek a bmc-be, nekik mennyi kiadás ez… mintha ingyenes lenne a lombik, meg az inszem…
Nem csoda, hogy kiakadtál. Én minden nap kiakadok a híradón, és ez nemhogy javulna, hanem egyre rosszabb lesz :cry:

Share,
Puszi a kis Bencének! Ezek jó hírek! :D

Brigi,
Örülök, hogy kezd beállni a vérnyomásod. Vigyázz magatokra! :D

Lanett kismamipajtás,
Köszi, szoktam szedni néha a Magne B6-ot, de komolyan, néha úgy érzem, hogy ingerültebb leszek tőle, pedig elvileg pont ellenkezőleg kellene hatnia. Már néha nem merem bevenni emiatt :D De ha fájdogál, akkor szoktam 2-t bevenni.
Jobbulást a fogadnak… ez nagyon nem jött jókor… (bár a fogfájás sosem jön jókor)
Nekem is be kellene jelentkeznem, de mindig csak halogatom. De nem baj, ha itthon leszek megyek végre…

Jucicuki,
Na, mi volt az UH-n? :D

Szép álmokat, puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Hello mindenki!

Zsókuci kismamipajtás!
Gratulálok a 24.héthez! :D
Nagyon kis cuki a hálózsák.
Érdekes hogy nekem ez a hálózsák dolog eszembe sem jutott, aztán kaptunk egy csomó rucit és ott is van 4-5 darab. És akkor jutott eszembe, hogy hoppá, ez éjszakára milyen jó.
Hát csodálkozom hogy így hat Rád a Magne B6-t. Nálam semmi mellékhatása nincs. MOndjuk ha már otthon leszel, nyugodtabb légkörben, meg akkor pihensz el amikor csak akarsz, biztos nem fog annyit jelentkezni.

Share!
Kösz az infót, én nem is hallottam hogy már a fogászaton is fizetni kellene.
Örülök, hogy már teljesen készen vagytok. Ez nagyon tetszik, hogy megbeszéled Mátéval a szülést, biztos jó fiú lesz és hallgat rád.

Vigyázzatok magatokra! Puszi mindenkinek!

lanett

Jó reggelt Csajok!!! :)

Zsókuci :) Cuki a zsák!!! :)

Chesti Drága:)

EGyszer mintha említettél volna valami infó forrást, a szoptatós mamák étrendjéről!!!

Tegnap megjöttünk SIDS szűrésről, egy éjszaka volt a Hiem Pál-ban! Hurutos a drága, a száraz levegőtől, hideg párásítót használunk!!! Minden adat tökéletes, semmi nincs a Drágánál! Elég izgi volt a szondával látni a Drágaságot!!

Volt egy kontrasztanyagos nyelőcső röntgen is!! Hát emiatt tegnap este 8-9.30-ig üvöltés volt, mint utóbb kiderült a kontrasztanyag kissé megviselte!!! Hát csajok nem volt egyszerű, le a kalappal előttetek, én elég nehez viselem a szűnni nem akaró üvöltést!!

Írhatnátok pár sort, hogy kinek, hogy viseli a párja!!!

De Drágaságom olyan szépen énekel neki, mikor a kis Drága, csak üvölt-üvölt!!! Szóval királyok(nők) vagytok!!!!

Írjatok!!!!

Műsor után elaludt, Kedvesemet elzavartam aludni, én meg babóval ébredtem hajnali háromkor a fotelban, elaludtam vele együtt!!!
mot

Sziasztok!

Share, hááát, még éppen meg tudtam menteni Ádámot, de majdnem éhen halt, legalábbis úgy adta elő. Mostanság 7x eszik naponta és van, hogy éjjel is kér. Ilyen utoljára kb két hónapos korában volt. :roll:

Taptau, ezt a pisis dolgot tegnap Ádám is elsütötte. Mindig állni akar, és amikor a fürdéshez készülődve levetkőztettem, majd engedve az erőszaknak a kezembe kapaszkodva felállhatott a pelenkázón, szépen lepisilte a pelenkázót, a kiságyat és a falat. Aztán mint aki jól végezte dolgát, hangosan kacagva nézett hol apára, hol rám. Olyan édes volt, hogy nem tudtunk rá mi sem haragudni, együtt nevettünk. Persze utána ágyneműcsere meg takarítás volt, míg ő apával pancsizott.

Lanett, ne haragudj, hogy beleszólok, de az én véleményem szerint jó a keresztrudas szőnyeg, mert arra készteti a babát, hogy ne csak egy irányba nézzen, és amikor már késztetést érez a helyzetváltoztatásra, a játékért fog minden irányba nyújtózkodni és ez segíti, hogy pl. átforduljon, meg hogy a szemeivel ne csak bizonyos irányba próbáljon fókuszálni. De ez csak az én véleményem, kíváncsi vagyok Chesti mit mond majd.

Zsókuci, Ádám első hálózsákja pont ugyanilyen volt, ugyanez a minta, csak az alapszíne halvány sárga volt!! Én a mai napig hálózsákban altatom, mert a takaót az első öt percben lerúgja magáról, így meg nyugodt vagyok, hogy nem fázik meg.

Rozus, Verus továbbra is nagyon édes. Örülök, hogy már jobban vagytok! Mi eddig nem jártunk sehová itt, a kerületben, de épp a múlt héten ajánlotta egy ismerősöm a rákoskerti t műv. házat. Azt mondták, hogy nagyon jó a baba-mama klub. Szeretnék is menni, de csak a köv. csüt. utáni alkalomra, mert a jövő héten nem leszünk itthon. Ha Ti is ott lesztek, beszélhetünk ám!!!! A gyerekekről felismerjük egymást, de előtte még egyeztetünk majd, ha van kedved hozzá.

Lucia, tündériek a gyerekek és nagyon szépen fejlődnek. Minden tiszteletem a Tiéd, és persze minden ikreket nevelő anyukáé!

Bibike, gratulálok a kislányhoz! Én már pont kezdtem aggódni, mert az én ismerettségi körömben mindenkinek fia született. Mondom honnan lesz nekik majd párjuk?! De úgy látom, azért lesznek lányok is, szóval nem lesz gond a párválasztás. :wink:

Topictalira szívesen megyünk!!!!!!!!

Chesti, ugye jól vagytok? Nem vagytok betegek, vagy ilyesmi? Remélem, hogy nem, és egyszerűen most csak nincs időd írni.

Puszi Mindenkinek,

Ági

Kép
agnesm

Köszönöm a kedves fogadtatást!

Lehet, hogy félreérhető voltam, UH csak jövő hét szerda. 28-a.
Még olyan soká lesz :roll: már nagyon szeretném tudni, hányan vagyunk :lol:

Judit
jucicuki

Jó reggelt!

Képzeljétek kevert túrót reggeliztem, szerintem a beültetés óta most kívántam meg először. :D de hát ugye nem csoda, akkor már a fülemen folyt ki. :lol:

Agnesm!
Ez igen! Jóétkű gyermeked van! :D Biztos a nagy mozgásigény miatt van hogy ennyiszer eszik.
Egyátalán nem haragszom, a kérdés mindenkinek szólt,mindenki véleményére kiváncsi vagyok, mert totálisan nem értek ezekhez a dolgokhoz :D Csak Chestinek azért címeztem mert láttam a fényképeken hogy Nikinek egyrudas van.
Olyan szépeket láttunk, olyan klassz színes mintákkal, nagyon jópofa dolog szerintem.

Úgy látom a fiúk locsolócsövére nagyon oda kell figyelni :lol: ha nekem is esetleg fiam lesz. Olyan pici a szobája hogy a legkisebb sugárban is beteríti a falakat. Egy élmény lesz :lol:

Mot!
Szegény kis hercegnő, egy éjszaka kórházban szondával?!!?? Meg kontrasztanyagos röntgen??? Jujj... persze nektek sem volt könnyű.
Akkor jó kis éjszakátok volt, a baba biztos kényelmesen aludt :D

Jucicuki!
Akkor én értettem félre, azt hittem tegnap voltál. De a drukk érvényes a jövő hétre is :wink:

lanett

Lanett :)

A szonda este 8-tól hajnali 4-ig volt, + ezer vezeték, mért mindent a műszer!!! Túl vagyunk rajta!!!:) Volt egy vérvétel is! :)

Chesti :)

Fantasztikusan gyönyörűsgés a picúrka!!!!

:)
mot

Jó reggelt :)

Jucicuki várunk ide, kellenek a cserfes kismamik akik viszik a topicot :)

Share, hát teljesen kiakadtam amit a barátnődről írtál!!!! :evil: Olyankor az ember annyira kiszolgáltatott, én a 2. nap este pityeredtem el, a csecsemősök miatt. El hiszem, hogy sokat dolgoznak, meg esetleg nem fizetik meg őket, meg a sok síró baba...de ha nem szívből csinálja akkor könyörgöm menjen máshova! Ez egy olyan szakma ahol segíteniük kell a kiszolgáltatott babának, és anyának! Hála a jóégnek másnap egy tündéri csecsemős volt, aki szívvel-lélekkel mellettünk volt, mindent megmutatott, 3 óránként rám nézett, és sok önbizalmat adott, hogy jó anyuka vagyok, nem kell féljek, helyt állok. :) Mindjárt sokkal nyugodtabb lettem.
El tudom képzelni, mit érezhet a barátnőd :( Ha tudsz menj be hozzá, és bíztasd, ilyenkor pár jó szó is sokat segít.
Remélem hamarosan meggyógyulnak, és ennek a rémálomnak vége lesz!

Gica, Ti már a köv. táblában benne is lesztek :) Gratulálok az ikrekhez, olyan jó, hogy egyre többen leszünk itt :) Remélem Te is többet irogatsz majd a boldog babavárás időszakáról :)

Agnesm, mit értesz az alatt, hogy kisördög :) Eleven a kis Ádám :)
Köszönjük Nikim nem beteg, még hálaég elkerültük, persze tudom kivédhetetlen.
Teljes zűrzavar van bennem a babaúszással kapcsolatba. Azt mondják szoktassam a nagy kádban, de a védőnő azt mondja nem kéne,mert az úszáson nagyobb víz tömeg van, eloszlanak a "bacik". A babaúszáson azt mondják csökkentsem a víz hőfokát, védőnő: nem kéne, mert itthon nem ficánkol, mint az úszáson. Na most légy okos anyuka! Ti hogy kezdtétek?

Lucia, de jó hallani rólatok, pláne, hogy ilyen szépen fejlődnek az ikrek :) Szépen összeszedték magukat :)

Benne vagyunk a taliban!!!

Meg kell zabálni a képeken őket :) Zsombor, hogy bekapta Luca kezét :)

Szuszi kérünk képet Olivérről, olyan régen láttuk! :) Repül az idő ugye? :) Nőnek rendesen a csemeték :)

Taptau :) Köszönjük a köszöntést :)
Nikim már helyzetet változtat, kicsit nem figyelek, és már lent van a játszószőnyegről :) Oldalra fordulgatás megy már, összegömbölyödik, és úgy fordul :) Egyre jobban élvezi a hasonfekvést, és már többet el van magában. Nézelődik, dumálgat, memorizál :) Élvezi a hangját, sikongat :)
Ti jól vagytok? :)

Van egy tök jó könyv, az a címe: Anya, taníts engem!. Deákné B. Katalin
Fejlesztési lehetőségek születéstől iskolakezdésig.
http://www.libri.hu/hu/book/csalad_es_szulok/gyermekneveles/anya_tanits_engem
Csak ajánlani tudom mindenkinek :)

Zsókuci drága, kicsit szét vagyok esve bocsi :) Javítottalak :)
Édes a kis hálózsák :) Csak aztán nehogy abba a hibába ess, hogy most vastag cuccokat árulnak, Te pedig nyáron szülsz :)

Bibike, de jó hallani rólatok, gratulálok a kislányhoz :) Hogy telnek a napjaid, ennyire rohangálos vagy? :) Kicsit többet is jelentkezhetnél :) szívesen hallanánk rólatok is, elveszett kismami :)
Nikim is végig aludta a 4D-t :)

Rozus, de ééédeess Verus :lol: Jártok baba-mama klubba? :) Én még nem mertem vinni Nikit, mondták nagyobb gyerekek vannak ott, én meg beszari vagyok, komolyan mindenben csak a veszélyt látom. Hogy majd ott ugrabugrálnak a nagyobbak, elesnek, rá a Nikire stb, stb stb :)

Lanett, húúú a fog dolog nem vicces :? Nekem is el kéne mennem, de tök félek. Azt hiszem ilyenkor nem adnak fájdalomcsillapitót vagy mi.
Játszószőnyeg...hát ez jó kérdés, igazándiból Én ebbe a témába nem vetettem bele magam, mert amikor megláttam ezt a brendonban azonnal beleszerettem. Mást nem is néztem. :) Talán egy eladót kéne ott megkérdezni...mérha ért is hozzá! :)

Mot apuci sajnos nem találom sehol azt az étrendet :( A férjem is neten találta anno.
Amit én kivettem belőle, az a no kenyér,kelt tészták, friss pékáru, szénsavas dolgok, K-s dolgok, rántott dolgok (az olaj miatt)

Sok kitartást, és mihamarabbi gyógyulást!
Sírás elviselése? Ez valami anyai ösztön, én is nyugodt tudok maradni, és jól csinálja a párod, énekelni kell halkan. Niki is megnyugszik általában, vagy el kell terelni a figyelmet. A baba nem azért sír, hogy idegesítsen minket, erre kell gondolni.

Na megyek, lassan kezdődik a babamasszázs :)

További szép napo mindenkinek :) Tegnap voltunk 4 hónaposak...hihetetlen :)

chesti

Chesti:)

Köszi az infót, akkor kutatok!! A könyv nekünk is megvan, tényleg nagyon jó!!!

:)
mot

Tesómék kisfia bárányhímlős!!!!!!
Ma jött ki rajta, de 2 héttel ezelőtt már fertőzőtt!!!!!!!!!
Tegnap itt voltak, megfogta Niki összes játékát, és köhécselt!!!!! Tök ki vagyok :( Védőnő azt mondja meg van az esély h Nikin is kijön :( nem biztos h védi az anyatej, de bízzak.
Jaaajjjjjjj :(

chesti

Sziasztok!

Chesti!
A baba mama klub jó dolog, Verus nagyon érdeklődve nézte a gyerekeket. Most ő volt a legkisebb, de azt mondták, szoktak kicsik is lenni.
Bárányhimlő :evil: Mi szeretnénk majd oltatni. Reméljük, nem kapta el Niki!

Ági!
Mi Rákosligeten voltunk klubban. Járunk masszázsra is, azt Rákoscsaba-Újtelepre. Ma voltunk, az is tetszik Verusnak.

Lanett!
kevert túró :lol: :lol: Gondolom, sok párhetes kismami irígyli most a túróvágyat :wink:

Jucicuki!
Hány babát ültettek be? Nem talállak a táblában, és nem emlékszem, bocs :oops: De drukkolok, hogy minden babszi megmaradjon!

Mot!
Az én férjem most úgy viseli, hogy elment koncertre :evil: :evil: De amióta megszületett, ez az első ilyen, különben mindig segít. A nagy sírást nehezen viselte, de azt én is. Volt, hogy nálam nagyon sírt, nála meg elaludt amikor átvette. Persze lehet, hogy azért, mert nálam már elfáradt :wink:

Egy játszó kép Verusról:
Kép

Puszi
Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Rozus, csodaszép kislány Verus! :lol: :lol: Eszméletlen, hogy mennyit változott!!! Ezen én nem győzök csodálkozni. Napról-napra mutatnak valami újat!

Chesti, alattomos betegség a bárányhimlő és társai! Drukkolok, hogy az anyatej megtegye védő hatását!
Bár nem vígasztal, de a barátnőm kisfia kb. 3 hónapos volt, amikor a nővérétől elkapta, és gond nélkül kilábalt belőle. Alig voltak pöttyei. A kislány nehezebben vészelte át. V.szeg az anyatejnek köszönhették.
Nekem kimaradt, hogy a csecsemősökkel voltak gondjaid. Egyetértek veled abban, hogy éppen a biztatás, a maximális segítségnyújtás lenne a feladatuk, hiszen az első napok nagyon fontosak a baba és az anyuka számára is. Sokra megyünk vele, ha közlik, hogy befelé forduló a mellbimbó, vagy éppen fájdalmasan megnyomkodják és betuszakolják a baba szájába 1x egy nap, aztán közlik, hogy ez így nem fog menni, és hozzák a cumisüveget.:evil:

Barátnőmnél voltam bent, igyekszem biztatni. Sajnos, a családja nem áll a helyzet magaslatán, ő pedig még szinte nem is látott csecsemőt, teljesen össze van zavarodva. Bence újra belázasodott, tüdőgyulladása van a röntgen szerint. :cry: Kap ab-t, amitől bágyadt, és még inkább nem akar szopizni. Cumisüvegből 50-60g-ot is benyom, és tegnap sikerült ciciből 20 g-ot kiszívnia.

Lanett, hogy van a fogad?
A túró még fogfájáskor is könnyen lecsúszik, és sok benne a kálcium. :wink: Ha már unod a sósat, készíts belőle gyümölcsös túrókrémet (túrót összeturmixolsz bármilyen gyümivel + fahéj). Nyami!
Fogászat: igen, itt is érvényes a 300 Ft-os vizitdíj. Kismamiknak nem!

Egyébként, nem értem, mi alapján döntik el, hogy melyik vizsgálat kapcsolódik kifejezetten a terhességhez, és melyik nem. Fogorvosnál nem kell fizetni. Viszont voltam a szokásos haematológiai kontrollon, és azzal fogadtak, hogy befizettem-e a vizitdíjat. Erre már nem vonatkozik. Nem részletezem, hogy mi erőlködésembe került mire elkóboroltam a lift nélküli lépcsőházakban, és elintéztem. Az nem világos nekem, hogy, ha nem lennék kismama, akkor szurkálnom sem kellene magamat, és akkor vérvételre sem kellene járnom rendszeresen - tehát nekem ebből az jön le, hogy a terhességgel függ össze. Ne értsetek félre, nem a 300 Ft miatt, hanem inkább logikát nem látok benne :oops: :shock:
Jövő héten el kell mennem bőrgyógyászatra is, mert csúnyán megnőtt a szemem alatt egy szemölcs, szintén a terhesség alatt. Kíváncsi leszek, hogy ott kérik-e a 300 Ft-t. :wink:

Mot, jól megkínozták a kis hercegnőt! :cry: De legalább nyugodtak lehettek, hogy semmi probléma nincs. Ők még gyorsan feldolgozzák a traumákat - legalábbis ezzel vígasztalja magát a sok buta felnőtt....

Zsókuci, úgy tűnik ez a típus "babanetes-hálózsák". :lol: Máténak fehér színű van, világosbarna szegővel. :wink:

Ma reggel megcsúsztam, amikor léptem kifelé a fürdőkádból, hiába kapaszkodtam. Centiken múlott, hogy nem a kád peremén landoltam a pocakommal. :cry: A szívem majd' kiugrott, annyira vert. Máté is összerándult az ijedtségtől. Ott bőgtem egyedül, mert a férjem dolgozik. Aztán elkezdtem lassan lélegezni, simogattam a hasamat, Máté pedig tolta magát a kezem felé, kereste a biztonságot. Mostantól nagyon óvatosnak kell lennem. Sokat vagyunk egyedül. :roll:

Hallottátok, hogy megérkezett az első gólya hazánkba? Máténak megmagyaráztam, hogy ez még nem az a gólya, akivel neki érkeznie kell. :wink: Ugyanis úgy tudja, hogy a gólyákkal fog érkezni. :lol:
További kellemes hétvégét mindenkinek! Kép

Kép
Kép
share

Rossz hírekkel jövök.... :(

Zsókuci Emese babója tegnap este megszületett 60 dekával.

Zsókuci azt mondta nagy fokú fertőzés volt a méhében, levált a méhlepény, császározták.
A jó hír az, hogy rugkapál, és életképes.
Kérlek titeket mindenki küldje az őrangyalokat hozzájuk, sok segítségre lesz szüksége a kis Emesének.
Bízzunk, hogy a kis csöppség elég erős lesz.

chesti

Sziasztok ! Most halottam a hírt!

Csak pozítivan Zsókuci és mindenki!!Imádkozom értetek, és küldöm az őrangyalokat Emeséhez!!!

Puszi Brigi

Kép
brigii

Drága Zsókuci!
Rengeteg pozitív energiát küldök nektek! Erős kislány Emese. Meg tudjátok csinálni!!!!!
Kép

Egy őrangyal a küzdelemhez!!!!!

Kép
Kép
share

Chesti!
Igaz én csak olvaslak titeket (Viki és Lucia miatt), de kérlek add neki pozitív energiáimat.
Sajnos az én babáim is kora babák lettek (34. hét) SOTE II-n a Koraszülött intenzíven vigyáztak ránk és két és fél hét után jöhettünk haza. Persze ott láttam nagyon sok ici-pici babát mint Zsokucié és igen is ezek a picik élni akarnak és azért ma már nagyon jó esélyekkel épülnek fel. Két pozitív példát is láttam erre ahol 540 g-mal született és ma már csak híznia kell a babának és mehet is haza. Anyatejet kap a mai napig cumisüvegből.

Szóval azt szeretném hogy átad neki hogy sikmeretlenül is drukkolok a picijének és rettentő sok erőt kívánok neki mert nem könnyű időszak áll előtte, de a babáért végig kell csinálni.

Zsebi (a kaálisoktól)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok!

Voltak akik kérték Zsókuci telefonszámát, h érezze gondolnak rájuk.
Én is úgy gondolom ebben a helyzetben biztos jól esne nekünk is, a sok bátorító szó.
Egyet kért, ne hívjátok ha lehet, inkább írjatok!

30/676-5316

chesti

Sziasztok lányok.

Nagyon szorítok Zsókucinak és Emesének! Sok erőt kívánok mindkettőjüknek.

Rozus, valóban tartozom a születéstörténettel, de vhogy nehezen szánom rá magam, hogy megírjam. nem volt könnyű az egész és nem könnyű írnom róla. de idővel "megszületik".

jaj nem is tudom mit akartam még írni, annyira szíven ütött a Zsókuciékkal történtek.
szuszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?