Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rebi: gratulálunk a jobb felsõ 2.-eshez! Tominak már vagy 2 hete áttört, azóta is ugyanúgy van.

Dzsili: szuper a kép - no meg tündéri Napsi! Kép Kép Kép

LadányiKata: szent egek! Mit csinált szegény Peted, hogy felszakadt??? Remélem, már jobban van!!! Gyógypuszit küldünk Kép Kép Kép Kép Kép

Danimama: Te nem vágtad bele a dokiba a tût utána? Én lehet, hogy kipróbáltam volna Kép Ilyen õrült fazont. Teljesen kiakasztott! Nem azért, de szerintem a bátyám adja a világon a legeslegjobban a szurit Kép Valahogy a tenyere élével "megüti" a tetthely melletti részt és ugyanazzal a mozdulattal már bent is van a tû. Néhányszor tapasztaltam csak, de soha nem éreztem magát a szúrást.
Mák: nemcsak a bódító hatás miatt kell vigyázni, szerintem, hanem azért is, mert nagyon meghajthatja ! A mustár is egy kicsit erõs még szerintem.

BMárti: Lehet, hogy én is megpróbálom a virslis fõzeléket Kép Tomival csak az a baj, hogy elvárja, hogy etessem, nem hajlandó fogni a kanalat. De lehet, hogy a virsli jobban tetszene neki.

Tikk: javulást Hannának! Nem semmi, hogy már beszél egy idegen nyelvet Kép

Tegnap, mikor Dani hazajött, olyan zöld volt, hogy rémes. Nem érezte jól magát. Hamar le is feküdt, aztán reggel megnéztem, de megbeszéltük, hogy nem megy suliba. Így aztán ma õ van itthon. Délután megyünk Tomival a doktornõhöz, mert megint szaporodnak a szemölcsök, meg nõnek is, meg meg is szeretném méretni (szerintem nõtt!!!). És Danit is megnézetem, mert lehet, hogy a tegnapelõtti hanyatteséstõl az utcán fáj a háta; de az is lehet, hogy tüdõgyulladás - edzés után izzadtan másfél óra gyaloglás nem igazán a legjobb.

sziasztok!
bogancsi és Tomi,aki újfent széket tol, közben idõnként labdázik Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

SZiasztok!

Danimama, ZSuzsa! Én pici mustárosat adtam már Árminnak (pld. tegnap a friss májkrémbõl) elõször csodálkozott, de aztán ízlett neki és kért még. Csináltam már korábban vadast és az övébe is tettem egy kis mustárt. Mák: én adtam már Árminnak, igaz, nem sokat, de a karácsonyi beiglikbõl mindennap kapott egy keveset. Az, hogy a máknak kábító hatása lenne, tévhit! Csak a héjában van, a mákszem maga teljesen ártalmatlan! Viszont nehezen emészthetõ. De Ármin egyáltalán nem lett hasfájós tõle, a kakija sem változott meg - elõszörre persze csak egy "mákszemnyit" Kép kapott belõle, de aztán egyre többet kért! Én is a mákosat szeretem jobban. Ármin egyébként szinte csak a darabor kaját fogadta el a kezdetektõl fogva, pépelve nem!

Norci! Én nagyon szeretném a padlizsánkrém receptjét! KépNagyon szeretem, mindig leírom - aztán elveszítem, még sosem csináltam! Kép Szerintem nincs különösebb oka, hogy ne kaphatná egy egy év körüli gyerek, de nem tudom, persze! Vilinek nagy pusszancsok a felállásért! Kép

LKata! Mi történt? Kép REmélem, nincs maradandó baj! KépKépKép

Edit! A -3 az kánikula! Kép Itt mára -20 - -25-öt mondtak! Riki feláll a kocsijában??? Az lehet a legnehezebb, nem? Kép

Rebi! Akkor most Csengének is 6 foga van? Árminnak annyi és ezerrel ömlik a nyála, de nem látom, hogy készülõdne több fog!

Viburcol és társai: Mi használjuk és szerintem használ is! Kép
Dzsili! Úgy emlékszem, te írtad egyszer, hogy Napsugár is kruppos?! Árminnak megint krupp-szerû köhögése volt és úgy tûnik, egy kombinált gyógymódnak köszönhetõen sikerült leállítani az elején, most már csak szimplán rondán köhög! Ha érdekel vkit, megírom!

Zafi! Miért kell az ortopédiai kontroll? Volt valami gond vagy mindenkinek kell menni? Mert nekünk nem szóltak!

És még egy kérdés: a ti babáitok kapnak Dentocart(?), ami vmi fogzásgyorsító-fogerõsítõ tabletta? Egy barátnõm kisfia kap, uannyi idõs, mint Ármin, uaz a körzetink, Árminnál fel sem merült! Csak elfelejtette volna? Mit tudtok errõl?

Zsuzsi! Én is elolvastam a cikkedet! Kép Jó tudni, hogy van az Almássyban is, az nincs olyan messze nekünk sem! Na, majd meglátjuk! Én úgy látom (mit tesz az elfogultság Kép), hogy Árminnak nagyon jó hallása és ritmusérzéke van, igaz, mi naponta mininum egy órát, ha nem többet töltünk énekléssel! És nagyapám (akit sajnos nem ismertem) zeneszerzõ és karmester volt, úgyhogy volt kitõl örökölnie! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Tikk,
akkor akár mehetnénk is együtt a TücsökzenéreKép, én úgy februártól tervezem, hogy kezdjük. Kalászon nem akarod a sulit megpróbálni? Mellette van az ovi is. Végül is egy próbát megér a dolog, nem. És oda van ismerõs is.Kép És szerintem ezek a gyerekek igen intelligensek, több nyelven beszélnekKép. Hanga pl. a koreai nyelvet gyakorolja nagyon intenzíven.Kép

Zsuzsi,
a cikk tényleg jó volt nagyon, nekünk már ajonlotta a védõnõnk.

Dzsili,
nagyon jó képeket csinálsz mindig NapsirólKép, én is teljesen lázbajöttem, úgyhogy elõ is vettem a képszerkesztõt. Te mit használsz?

A hidegpárásító milyen (és a meleg)? Én egy bödönbe teszek vizet, azt meg a radiátorra teszem. Vagy egy törölközõt (jó nagyot) bevizezek, összehajtom (miután kicsavartam) és azt teszem a radiátorra. És honnan lehet tudni, milyen az optimális páratartalom?

Na, most mennem kell, mert már igencsak javuló tendenciát mutat egészségileg a jányom, mert lopkodja az apja levelét (amit már ki is bontott, sõt, mindjárt elkezdi olvasniKép)

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Nekem a mákkal azért vannak fentartásaim, mert Balu pont az elõtt evett egy kis mákot, mkor kitört rajta a hányós vírus. Rettenetes volt látni a feketepöttös anyatejet. Fõleg, hogy elõször nem jöttünk rá, hogy mik azok benne. Kép De mákos bejglibõl már õ is kapott egy kicsit.

Elegem van a bezártságból! Balu tegnap volt az apjával vásárolni, mert az apám elvitte õket kocsival, de én két napja nem voltam utcán! De ma is max csak este megyünk szánkózni, mert nem lehet tolni a babakocsit. A parkolóban nincs letakarítva a hó, viszont az autók jól feltúrták Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Cory! Luca is pont a hányós vírus elõtti nap csent el egy darabot a mákos gubából. Én sem akartam még adni neki.
Azt hittem, hogy máshol jobb a helyzet babakocsi ügyben. De hogy még a városban sem takarítják el a havat?
Elhiszem, hogy eleged van a bezártságból, én sem szeretem.
Ha holnap otthon vagy, felvidíthatlak téged is, a tánc miatt úgyis be kell mennem, és Zsófi nagymamázni megy, így õt sem kell elhozni az oviból.
Te legalább tudod, hogy a férjed kinek a gépét szereli...Kép

LKata! Jobban van már Peti? Hogy történt? Luca is csinál hajmeresztõ dolgokat, mindenre felmászik, le akar ugrani. Csoda, hogy eddig megúszta nagyobb baj nélkül.

Márti! Akkor legközelebb én csinálok neked padlizsánkrémet.Kép Szoktam hagyományosat is, de mi indiai fûszerezéssel jobban szeretjük.

Luca ma reggelre kicsit taknyos lett, de nem látszik komolynak. Henke! Nem ígérem biztosra, de hívlak, ha tudunk menni! Elõtte lesétálok a kapuhoz terepszemlét tartani, mennyire járható az út. És már megint esik a hó....

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Köszönöm a dicséretet a cikkért!

LKata: mi van Petivel????????

Most ti kimentek ebben a nagy hidegben? Mi tegnap kint voltunk, de elsüllyedt a szánkó és nem tudtunk semerre se menni, erre nagyon bedûhödött a lányom és csak fél órát voltunk képesek levegõn lenni, azt is csúszdázással és hintával töltöttük.

Végre ivott Dóri narancslevet. Kb. minden nap próbálkoztam kínálni narancslével, de sosem fogadta el, ma kitoltam vele és kihasználtam a pohármániáját és a legkülönösebb alakú pohárba öntöttem a narancsot, na így ívott belõle!!!!! Végre nemcsak vízet fogunk inni!

Mivel megyünk síelni, kerestem Dorkának jó csizmát, 19 ezer Ft-ért volt is, na neeeee! Nem tudtok valami jobb bizományit, ahol jó minõségû téli cuccok vannak, pl. csizma? vagy szerintetek ez nem egészséges (csizmát használtan) ? Olcsóbb lesz maga az utazás mint a ruhánk!!! Ebbe bele se gondoltunk. Állítólag lehet ott kint tök olcsón bérelni mindent, de gondolom azért gyermek csizmát nem.... A végén mi "csak" kint leszünk a jó levegõn és forraltborozunk a kedvesemmel és szánkóztatjuk DorkátKép

Párásítót láttam tegnap a Media Marktban, csupán 38 ezer Ft-ért, ennél azért jobb egy lavór víz... vagy vízes lepedõ a fûtõtestre.

Valaki írta nekem (bocsi nem tudom ki), hogy nem teljesen úgy csinálom az altatást, mint ahogy az Aludj jól gyermekem könyv írja. Én nem is azt a könyvet olvastam, hanem: Daniela Arbter-Öttl: Végre elaludt a gyerek! -et (798,-Ft és Akkord Kiadó). Szerintem azért jobb, mert nagyon sok fajta módszert ad megoldásnak és mindenki maga alakítja ki, hogy a saját gyermekének mi a legjobb. A könyv azt hangsúlyozza, hogy a lényeg a rendszerességen és a rituálén van. Minden módszer hátrányát és elõnyét leírja, így tudom, hogy mivel számolhatok. Azért énekelek neki és mondok neki mesét, mert anno mikor pici voltam, olyan rosszul esett nekem, hogy jó éjt-aztán semmi... emlékszem, mennyire vágytam, hogy anyám hangjára "kábuljak" be.

Februárban barátnõm zenekara ismét ingyenes hangversenyt ad a Mûszakin, ha érdekel benneteket, majd szólok, hogy mikor és mit adnak elõ. Most már el akarunk menni végre.

Van közületek olyan, aki templomba jár? Mi voltunk vasárnap keresztelõn, Dóri nagyon élvezte, csak állandóan a tetszését akarta kinyilvánítani és sokat kiabált, a végén ki kellett mennünk, mert annyira jó kedvû lett a lány a sok éneklõ embertõlKép Mi evangélikusok vagyunk, nálunk "lazább" az Istentisztelet, de most katolikus kersztelõn voltunk és nagyon nem bírtuk a fegyelmet... Meg nem is járunk rendszeresen templomba.Kép

na befejezem, megint sokat dumáltam, látszik, hogy mostanában délelõtt alszik a DóriKép

Üdv:
Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Tikk! Várunk ám már Békáson! Melyik suliban kellene ismerõs, és minek az önéletrajz? A mûv.házba mi is megyünk!!! Kép

Bogancsi! Lacika egyáltalán nem hajlandó úgy enni, ha nincs mind a két kezében kanál. Kép Picike milkás kanállal (húsvéti tojáshoz adták) néha már a szájába is beletalál. Az én Kis Drágám hamarabb fog önállóan enni kanállal, mint megenni valami darabosat. Kép

Márti, Danimama! A mákkal vigyázat, amit odakinn lehet kapni, az nem ugyanaz, mint az itthoni! Annak tényleg van kábító hatása, nem véletlenül árulják ici-pici fiolákban a gyógyszertárban. Kábítószernek is tekintik, a Nõvérem barátnõje (M.o.-ról ment ki az USA-ba) majdnem nagy bajba került, mikor már nagyon kívánta a jó kis mákos tésztát, és küldetett vagy 2 kilót itthonról. Kép Nemrég hallottam, hogy kinemesítettek egy olyan mákfajtát, aminek szárazon nincs kábító hatása, vagyis olyan, mint az itthon termõ mák, de a virága is és a gumója is másmilyen, így jól megkülönböztethetõ a kábító hatásútól. Ezt majd az EU-ban is megehetjük. Kép
Dentocart mi se kaptunk, de mi ugye kerüljük a doktornõnket, mint a pestist. Kép

Szila! A hidegpárásító egy elektromos készülék, ami nem melegítéssel (mint a meleg párásító), hanem valami ultrahangos technikával párologtat vizet, és gõzt fúj ki a szobában. Elég drága, ha jól emlékszem, olyan 40K körül volt a miénk, de ez digitális, full-automata, méri a levegõ páratartalmát, beállítható, hogy milyen páratartalmat szeretnél, és ha azt eléri, akkor leáll. Két fokozatban állítható a párásítás erõssége. 4 liter vizet lehet egyszerre beletenni, azt nálunk az alacsonyabb fokozaton is kinyomja egy nap alatt. Ugyanennek a készüléknek a nem digitális változata egy tizessel olcsóbb lett volna, szerintem az is tökéletes.

BMárti

BMárti
bmárti

Szila!

Ez jó ötlet. NAgyon remélem, hogy addigra lezajlik a költözés, aztán szétnézhetek jó kis gyerekprogramoknak, mert én sem szeretek itthon ülni. Budakalász mennyire van egyébként? Végülis nem lehet messze és úgy gondolkodtam, hogy fél órán belüli sulit keresek, de nincs nagy kereslet a tanárok iránt, már hivogattam õket, úgyhogy örülök, ha találok valamit. A Medgyessy F.utcai suliról tudsz valamit?

Andi! Bátor vagy, ha holnap elindulsz, mert ma 20-25centi havat jósoltak.

Cory! Én is elõvettem a régi nagykerekû kocsit, de ez is elakadt, úgyhogy ma gyalog megyünk le egy kicsit csak a levegõ kedvéért.

Tikk
tikk

Tikk,
Budakalász rögtön az elsõ megálló Békás után Hévvel, a Faluház meg Lenfonó állomástól van közelebb. Az iskolához meg az elsõ megállónál kell leszálni. Velünk szemben (a síek túloldalán - mert mi a vasút mellett lakunk) van az ovi meg a templom, és sréhen (ezt jól írtam?) szemben pedig az iskola. Én már voltam ott elsõ osztályban hospitálni, még a pocakomban volt Hanga (de még nem tudtam rólaKép). Szóval a suli (na meg az ovi) nincs messze a hévmegállótól. Azt nem tudom, hogy most hogy állnak tanárilag, de egy próbát megér a dolog. Amúgy a Faluházban van egy csomó program, sõt torna is van asszem, és nem is drága, és állítólag hatásos is.

A Tücsökzenére meg akkor jönnek BMártiék is (ugye?) meg biztos Menta és Helena is.Kép

BMárti,
kösz az infót a párásítóval kapcsolatban. Majd gyûjtünk rá.Kép

Zsuzsi,
mi szoktunk idõnként templomba járni, Bence nagypapája ref. lelkész volt; após is teológiát tanult, amíg ki nem vágták (csajokat vitt felKép - a legenda szerintKép). Általában Pomázra járunk, de az utóbbi idõben (talán a keresztelõ miatt is) Csillaghegyen voltunk. És képzeljétek, ott egy viszonylag fiatal lelkész van (feleség + két gyerek), és a templom aljában van egy nagy helyiség (olyan ebédlõ szerû), úgyhogy a babák, gyerekek ott nyugodtan ellehetnek (videóról megy az istentisztelet), sõt van egy kis teakonyha is, ahol szoptatni is lehet. És egyáltalán nem jelent gondot, hogy a gyerek adott esetben "énekel", mert ezt a közvetlen környezetedben lévõ embereken kívül senki nem hallja. Hanga is dumált végig, sõt az elõtte levõ nõci haját huzigálta.Kép

Jaj, mi is úgy kimennénk már, mert már hétfõ óta nem voltam kint, akkor is csak orvosnál voltunk. Nekem már úgy hiányzik, és Hangának is biztos. Úgy néz ki, tényleg gyógyul, mert ma éjjel már aludt, és csak olyan fél hat körül kelt fel egy kis cicire (biztos kiszáradt a torka), aztán fél nyolcig aludt, és képzeljétek, 3/4 11-kor kidõltKép. Rámmászott, cicizett és elaludt a cicinKép. Még mindig alszikKép.

Szila
szila

Nézzétek, mit találtam:

[url=http://www.gyerekkonyv.hu" TARGET="_top]http://www.gyerekkonyv.hu[/url]

Én is most nézegetem.

Szila
Szila

Egy baja van, hogy szerintem még nincs kész teljesen a weboldal, mert pl. a rendelési feltételeket nem írja, úgyhogy halvány gõz sincs, mennyiért postáznak.

Amúgy nagyon jó könyvek vannak.

Szila
szila

Sziasztok!

Nem is tudom, hol kezdjem!

Márti, nagyon jól hangzik a májkrém és karfiolkrém recept is, én is élek-halok a májért, kenõmájasért, májkrémért, de mindig nagy-nagy bûntudattal eszem... Így valóban egészségesebb! Én még nem adtam mustárt Barninak, nem került rá sor, mákot is csak falásnyit kapott, de a diósbeigli nagyon ízlett neki! Már akkor látszott, hogy édesszájú a drágám! Kép

BMárti, ezek nagyon jó hírek az új mákkal kapcsolatban, én már azon filóztam, disszidálok oda, ahol "mákszabadság" van, ha belépünk az EU-ba és betiltják... Kép Vagy elõlépek elsõ számú illegális máktermesztõnek, mákosguba- és mákosbeigli-készítõnek és forgalmazónak, és jól meggazdagszom KépKépKép
Más: szopival hogy álltok? Próbáltad váltogatni a helyzeteket, idõpontokat? Pl nem a szopi-fotelban, hanem fekve az ágyban, vagy a földön ücsörögve, szemben az öledbe ültetve! Nagyon jó lenne, ha még tudnád szopiztatni, fontos immunanyagokat tartalmaz még ilyenkor is tejecske!!!

Zsuzsa! Szerintem Mentának nem a kúppal szemben voltak fenntartásai, hanem az összetételével! Kép Azért intett, hogy ne vidd túlzásba az adását: ha ugyanez szirupban lett volna, szerintem akkor is szól, hogy vigyázz!

Zsuzsi! Tücsökzene engem is felcsigázott, és hogy nem csak a MOM-ban van, külön jó. Talán még Gödöllõn is lesz hasonló egyszer...
Barni is most kezdte el élvezni a narancslevet, a szeretet nála a citrommal kezdõdött, utána mandarin, utána narancs... Kép És: nem akarom elkiabálni, de mintha a cicim is javulna... (Hurrá!)

Norci! Hogy alakult a tegnap estétek? A mienk igen kalandosan, majd elmesélem...

LKata! Mindenki aggódva várja a beszámolódat!!!

Bogancsi! Remélem, Daninak sincs nagyobb baja!!! A tüdõgyulladás nem tréfa, el tudod vinni röntgenre? Tényleg, mi lett a tûzhelyeddel?

Most ennyi tellett tõlem, Babácska alszik Apával az ágyban - ahhoz képest, hogy tegnap határoztuk el, mostantól csak a kiságyban van alvás, és reggel fél hatig ott is maradt, igaz, az elalvás nem ment csak úgy ukmukfuk, ez a gyerek képes lenne ülve aludni, ha nem dõlne el számtalanszor, de rögtön felpattan, ahogy le merészelem fektetni... Végül Apa tudta lefektetni, miközben a Rózsaszín Párducot dúdolta neki... Remélem, nem fázott meg Barnika a sírástól, mert az egész egyszerûen nem mûködik nálunk, hogy kijövünk-bemegyünk...

Sziasztok, megyek fõzeléket fõzni és pogácsát sütni Kép

Andi: ??? Ha nem mersz elindulni, holnap délelõtt is jó ám, csak muszáj beérnem a suliba legkésõbb háromig. Tényleg zuhog megint, és ott hagytuk a szánkót a nagyinál tegnap Kép

Tikk! Mikortól tanítanál? Hány órában? Nekem is hiányzik...

Ha tehetitek, menjetek ki mindenképpen, olyan szép a hó!!!

Puszi, a bõbeszédû Heni
gesztenye

Sziasztok!

Csatlakozunk a mára betaknyosodókhoz Kép Egy óránál hosszabb ideig nem sikerült egyben aludni, mindig felsikított arra, hogy nem kap levegõt... A szopi persze mindig mindent megoldott ... én meg tejben fürödtem egész éjjel a gyakori szopi miatt Kép .. párom is lerobbantKép, én hulllllla fáradt vagyok, úgyhogy jól nézünk ki ... Kép

Csengusnak ez még csak az 5. foga... tegnap még kint volt a hegye, mára eltûnt Kép Remélem a taknyosság is a foga miatt van, nem kaptunk újra egy kis vírust...

Mi is Tücsökzenéznénk.. és azt hiszem, hozzánk van legközelebb... pont a ház mögött/mellett...Kép De kedden még így sem merészkedtem ki odáig... Meg nem tudom azt sem, mi lesz februártól, mert nekem ált. keddenként vannak az óráim - már ha lesznek... azt sem tudom, mit kell még megcsinálnom Kép

... na megyek, jelenésem van, mint hivatásos gyerekkeltáncoló...Kép

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Párologtató: a miénk 10 volt, és karácsony elõtt a Keravillban láttam ugyanilyet 9900-ért.

Andi: gyertek! Kép

Zsu: én is énekelgetek Balunak, amíg el nem alszik. Nagyon bejött Kép

Tikk: én nem tudom elõbányászni a régi kocsinkat, bár az én fejemben is megfordult Kép

Henke: Balu is sokat üldögél a kiságyában, aztán szép lassan lefekszik, és egy idõ után úgy marad Kép Most az a legújabb szórakozása, hogy kinyúl a rácson, és bökdös engem Kép

Balu alszik Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Jól olvasok a sorok között?! Henke, Szila, Tikk, ti mind tanárok vagytok? Tikk, te milyen nyelvet tanítassz? Nagyon kéne nekem egy rendkívül türelmes angoltanár! Kép

Szopi ügyben a helyzet változatlan, Lacika addig szopizik, amíg szív-nyel módban jön a tejecske. Ha fekve próbálom, akkor szépen el is mászik, mikor részérõl köszöni, befejezte. Ülve meg, úgy hogy szemben ül velem, valahogy nem sikerül kényelmesen elhelyezkednünk. Mindegy mostmár, úgyis el akartam választani lassan. Inkább szokjon le a cicizésrõl önként 2-3 hónappal elõbb, mint ahogy én terveztem elválasztani, mint hogy késõbb kinlódjunk vele, hogy de õ akarja még, mert akkor úgyse lenne szívem megtagadni tõle. "A folyó tudja, hová folyik." Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti,
én csak annak készültem, de abbahagytam. Meg sokat táboroztattunk kisgyerekeket.Kép

Szila
szila

BMárti: én meg német tanár, de a diploma még hátra van.

Angolozni én is szívesen angoloznék, de mindig megakadok egy bizonyos szinten, utána nem merek megszólalni, hiába tudok elmiletileg mindent.

Zafi: hogy sikerült a nyelvvizsgád, neked volt, nem de?

Nekem hétfõn lesz a szóbeli, persze most sem tudok tanulni rá, nagy égés lesz, de ha már befizettem elmegyek...Kép

Tschüss: zsuzsiKép
zsu26

Sziasztok!

Amikor el akartam küldeni, aszonta a gép, hogy fájl lefoglalási hiba (mivaaaan???), és elúszott az egészen hosszú irományom...Kép

Nos, akkor újra, bár nem garantálok ugyanolyan hosszú hozzászólást, kétszer ugyanazt ugyanúgy nem lehet leírni.

Elõször is köszi a gratulációlak a lépkedéssel kapcs., aztóta ugyanaz a helyzet, nem kapkodja el a fiú a tökéletesítést!Kép

Kár volt vasárnap írnom, hogy késik már egy hete, mert hétfõn megjött. Pedig már ott tartottam a reménykedésben, hogy azon tûnõdtem, hogy hogyan fogom átrendezni a gyerekszobát a két gyerek számára. Ezek után lehet, hogy Apával újratárgyaljuk a baba-projektet, mint azt Coryék is tették!

Dzsili, szia!
Igen, jól emlékszel, anno én is írogattam a ma megint megjött-be! Kép

Mégegykata, szia!
Boldog születésnapot a kisfiadnak! Kép

Borcsa szia!
Anno mi 4 hetesen és 4 hónaposan voltunk az ortopédián, utóbb azt mondták, hogy akkor menjünk vissza, ha majd önállóan jár. Ahogy elnézem az ezzel kapcs. hozzászólásokat, általában ezt szokták tanácsolni a dokik. Szerintem nem is hülyeség ebben a korban egy ellenõrzés.

Zsuzsa(beababa) szia!
A kislányod teljes neve a Bea, vagy ez valaminek a becézése? Csak azért kíváncsiskodom, mert én Beáta vagyok...

Cory, szia!
Nálunk a lakótelepen pl. van egy olyan turkáló, ahol a cuccok (fõleg gyerekholmik) fogasokon lógnak, szépen rendben, méret szerint. Egy ilyen helyen szerintem Te is biztosan válogatnál. Nézz esetleg be pár turkeszba, hátha ilyen körülmények fogadnak az egyikben! Kép

Zsu26, szia!
Én is beoltattam Bálintot a meningitis C ellen, nem lett utána semmi baja.

Tikk, szija!
Ismét jót nevettem rajtatok, azaz a görögös sztorin! KépKép

Végül Bálintról röviden:
Mára Bálint is betaknyosodott egy kicsit, úgy látszik, megint van vmi a levegõben.
Az éjjeleink kicsit jobbak, már nem sír fel éjszaka keservesen, hanem csak nyögszörög, vacakol. Ilyenkor nem megyek be hozzá, megvárom, hogy magától visszaaludjon. Csak én nem tudok addig visszaaludni, amíg meg nem gyõzõdöm arról, hogy végleg csend lett-e. Addig néha fél óra is eltelik, aztán aludhatok én is...

No pusszantás, legyetek jók,
Beja + Bálint
beja

Szia Beja!

A lányom egyszerûen Bea, ugyanis a második neve Viktória, és a Beáta Viktória nem hangzott volna jól szerintem. A szülõszobán is visszakérdeztek, hogy így egyszerûen 3 betûvel kérem-e az anyakönyvezést.
Most éppen szenved az elalvással. Tegnap egyáltalán nem aludt délután, ma is erre készül vetemedni. Ilyenkor berakom az ágyába, és azt csinál amit akar, szól mellette halkan a rádió, és csak ha nagyon muszáj megyek be hozzá. Tegnap este viszont, mint akit fejbevágtak úgy elaludt, na ja aki nem alszik délután. Ilyenkor nincs semmi zene, TV kikapcsolva, és csak a szomszéd szobából (nappaliból) szûrödnek be hozzá a hangok, fény.

Henke!
Tudom, hogy az összetevõk miatt írta Menta, hogy vigyázzak. Ez természetes is tõle, mint dokitól.

Ladányikata!
Gyere, meséld el mi történt Petivel? Az ágyról leugrálás, vagy az étkezõs trükk nem jött be? Vagy valami más! Meséld el légyszíves, hogy tanuljunk belõle.

Sziasztok Zsuzsa+a még mindig nem alvó Bea, pedig már 1,5 órája betettem az ágyba.

beababa

Sziasztok!

BMárti
Így nem csodálom, hogy nem mentek.Kép Nekünk szerencsére eddig nem volt rossz tapasztalatunk.

cory
Ismerõs ez a bezártság dolog. Mi is lakótelepen lakunk, de ami azt illeti tegnap alig tudtam áttolni a hatalmas kerekû babakocsit a hódûnéken. Frankón le is izzadtam mire hazaértünk. Kendõvel meg nem merek nekivágni, félek, hogy elcsúsznék.Kép

Lányok
Annyiféle gyógyszert, meg ilyen-olyan szereket olvasok itt és nem csak beteg gyerkõcök esetén. Biztosan szükség van ezekre a szerekre? Én nagyon idegenkedem tõlük. Igaz, a dokink is ilyen, még a Cebiont is csak tõletek hallva vettem, mert mostanában olyan taknyos Peti.

LKata
Sok gyógypuszit küldünk!Kép

Érdekes, Peti is taknyos tegnap délután óta. Lehet, hogy a foga? Minden babócának gyógypuszikat küldünk, hogy meggyógyuljanak, vagy ne kapjanak el semmit!

Sziasztok
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Mi is beállunk a sorba, Balu betaknyosodott Kép

GOrsi: én is így vagyok ezzel. Balu a hasfájás elleni cseppeken kivül Cebiont kap most, és ennyi.

Beja: az ilyen túrkáló való nekem KépKép

Hó esik, szél fúj, remélem a fickóm normálisan hazaér.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Csengu aludt másfél órát... csak épp végig cicin lógva, úgyhogy én meg szinte semmit... nem baj ... Kép Nekem is kezd fájni a torkom, úgyhogy szépen leszünk... Kép

Képzeljétek, Manó legújabb szórakozása, hogy a használaton kívüli cipõjébe ki-BE fûzögeti a cipõfûzõt... Kép Azzal kb. 10 percig el is foglalja magát. Kép... aztán meg extra-hiszti és extra-nyûgösködés... és csak a CD-k és kazetták lepakolása tudja ebbõl kizökkenteni .. Kép

jajj, én már úúúgy unom ezt az állandó taknyosságot, torokfájást...Kép Én is nyûgösebb vagyok, a gyerek is... nem jó ez senkinek ...

Orsi
Mi sem igen szedünk gyógyszert... a lázcsillapítón és a Cebionon kívül 1x kapott még augusztusban vmi cseppet, azóta homeo-s szerek, teák - de azokat Csenge többnyire áttételesen kapja - rajtam keresztül...

Amúgy mi ez az össznépi betaknyosodás??? KépKépKépKép

.. namegyek helyrehozni a játékat (=bepakolni a fiókjaiba és visszarámolni a CD-ket...)

nyûglõdõ Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Bmárti, igen, az volnékKép, és még szívesen tanítanálak is, ha nem laknál ilyen messze!!! Bár a távtanítás így is mûködhet! Egyébként épp most beszélgettünk errõl egy barátunkkal, mármint hogy miért nem vállalok magántanítványokat (sokat és állandóra), de sajnos egyelõre kivitelezhetetlen. Majd ha Barni (és a kistesó is Kép) óvodás lesz, akkor.

Zsuzsi, én is így vagyok a franciával Kép Pedig belehúznék szívesen.

Sajnos Barni is taknyos, és nagyon nyüszike is, megyek is pátyolgatni. Lõttek a mai levegõzésnek Kép

Most veszem észre, hogy Barni egy 1927-es, Magyar Királyság feliratú kétfilléressel játszik...

Na sziasztok! Minden náthás babónak jobbulást!

Még annyit, hogy mondja magára, hogy Barni! Folyamatosan szövegel, és mindent elismétel, mint egy kis papagáj! Ja, és múltkor adtam neki ceruzákat rajzolni, egyszer látom ám, hogy ül a földön, rakja sorba õket és sorolja : eeegy, keeetö, háááá... Kicsi döbbenetes volt!
Múltkor írtátok, hogy öklénél kisebb játékot nem adtok a babának. Hát, az én fiam kedvencei a csavarok, gémkapcsok, a Scrabble kis mûanyag betûi, a térbeli malom apró vackai... Kép (Most épp ceruzát hegyez)

Ui: OFF: Olvastátok a Terézanyut? Nekem tetszett!
gesztenye

Sziasztok!

Szila! Az mit jelent, hogy hospitálni voltál az iskolában?

Zsuzsi! Az angollal én is így vagyok. Írott szakami szöveget szinte folyékonyan olvasok, beszélt szaknyelvet nagyjából tudok követni, de ha le kellene írnom valamit, vagy éppen meg kellene szólalnom, akkor vége a világnak. Pár évvel ezelõtt voltunk néhány (persze férfi) munkatársammal egy továbbképzésen Münchenben. A tanfolyam nyelve angol volt, de egy német hapsi tartotta. Egész jól megértettem. Azután kimentünk egy étterembe ebédelni, és egyszerûen képtelen voltam a nagy bonyolultságú narancs szót úgy kimondani, hogy a pincér megértse. Végül inkább sprite-ot ittam. Utána a szállodában a 113-as szobát kaptam, na, a hármat se tudtam úgy kimondani, hogy megértsenek. Szerencsére középiskolai német tanulmányaimból ennyi még felrémlett, és a van-van-szrí(frí, rí, grrrr...) helyett az ájn-ájn-dráj végre mûködött, megkaptam a kulcsom, és lefekhettem. A kollégáim akkor feküdtek meg végképp a röhögéstõl, amikor az elõadásokon tapasztaltak alapján az oktatónk azt hitte, hogy elcseveghet velem angolul a szünetben. Odajött, és elkezdett valami nem szakmai témáról magyarázni. Néztem rémülten, majd a kollégáim szerint, és persze legnagyobb vidámságukra azt sikerült kinyögnöm, hogy én nem vagyok értelmes. Persze nem értemnek szántam. Na, utána (és azóta) én nem szólaltam meg angolul... Kép Megjegyzem, a diplomámhoz (akkor még elég volt egy szigorlat) szükséges vizsgán is a szakmai szöveg fordítása lendítette fel a jegyemet egy halovány kettesig. Kép

Beja! Megértelek! Az én gépen is imád véget vetni a babanetezésnek. Kép Hú, de méreg, mikor már egy csomót írt az ember, és elszáll az egész! Kép Bár, most mintha már sikerült volna kitapasztalnom, hogy mire fagy és mire nem. (Kopp-Kopp-Kopp)
Válfás turkáló nálunk is van a lakótelepen, a neve Mini-Mani, na, bemegyek (még a nyáron), nézelõdök. Találtam is jó kis cuccokat, nézem az árát, drágább, mint az új a Kengurú Goldban... Kép

Lányok! Mi az a Cebion? Errõl én lemaradtam!

Lacika ájultan alszik egy (13) óra óta! A Kis Majom reggel visszaaludt egy fél órára, és utána nem sikerült már újra elaltatnom. Lementünk itt a házban dolgozó férfifodrászhoz (engem is õ nyír Kép), hogy levágná-e valamikor Lacika haját. Mondta a nõ, hogy hát persze, megnyírja, nem gond, jól kijön õ a kicsikkel! Jó nagy zaj volt, a Lurkó meg volt rémülve, kapaszkodott belém, mint egy kis Cerkófmajom. Na, erre odajön a fodrász, jó harsányan elkezd gugyulubugyuluzni neki, Gyerkõc még jobban kapaszkodik, erre nyúl érte, megfogja, és húzza el tõlem "Gyereanénihez!!!" csatakiáltással. Lackó meg visítva kapaszkodik a nyakamba. Mondom hagyjuk, most nincs barátkozós kedve, de a nõ csak húzza. Erre kicsit hátrébb léptem, Lacika meg amint megszabadult a rángatástól, felnézett, és vadul elkezdett pát inteni, hogy húzzunk innen, de hirtelen. KépKép Olyan édes volt! Kép Úgy sajnáltam! Kép Szóval ezek után nem volt alvás délelõtt. Ahogy az ebédjét csináltam, egyfolytában a lábam alatt jött-ment, hisztizett, hogy vegyem fel. Erre (nehogy rálépjek) beültettem az etetõszékbe. Kész a kajája, megyek, hogy felkötöm a partedlit. Néz rám a gyerkõc üveges szemekkel. Megemelem kicsit a nyakát, hogy meg tudjam kötni a partedli masniját, hát a gyerek elõrebukott a tálcára, és úgy maradt. Egy hosszú pillanatra megállt a szívverésem, de azután rájöttem, hogy alszik. Kép Úgy raktam a szájába a fõzeléket, hogy közben a másik kezemmel tartottam a fejét, õ meg tátott, nyelt, tátott, nyelt, csukott szemmel. Persze éhes is volt már, nem csak álmos. Szóval megtömtem, letettem, melléfeküdtem, és 3 teljes órát aludtam vele én is. Kép Mostmár lassan neki is fel kellene ébredie, ki fog így aludni az éjjel?! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Hú, ez az ösznépi takonykór, tiszta lelkiimeretfurdalásom van, hogy csak nem mi vittük be a talira?
Bár Cory megnyugtatott, hogy azért ma csütörtök van és a tali meg hétfõn volt.
Vilinek meg azóta se jött semmi az orrából, max anyatej, meg a hiszti után ami termelõdött.

Mindenkinek jobbulást!

Cory! Te még adsz hasfájásra cseppet?

GOrsi!
Viburcol is homeopátiás szer, de én még azt is alig merem beadni, sõt így voltam a hasfájásra való cseppel is. AZtán férjem beláttatta velem, hogy azért vannak szerek amik, nem a többet használ, mint árt típusú kategóriúba tartozó gyógyszerek, amik a manók szenvedésén enyhítenek azok mehetnek nyugodtan.

Heni!
Az éjszaka, no az horror volt Kép Fél kilenctõl aludt éjfélig, utána szopival visszaaltattam, de írtó nehezen, aztán fél kettõkor újra ébredt és hajnali 4-re sikerült visszaaltatni Közben kapott panadol szirupot, de nem igazán használt, vagy a fene tudja, lehet annyira felébredt már Vili, hogy amiatt volt nehéz a visszaaltatás. Próbáltam magam mellé venni, de az nem volt jó, próbáltam hagyni hogy cicvel a szájában aludjon, de még álmában is úgy szívta a tejet, hogy köhögött, mint aki fuldoklik és kibukta az egészet a panadol szirup egy részével Kép AZtán reggel fél nyolckor kelt, akkor megint nem lehetett visszaaltatni, csak 1/4 11-kor, akkor aludtunk másfél órát. Napközben félórát az erkélyen aludt és most kidõlt megint. Hát kiváncsi leszek a ma éjszakára!

És még mindig dilemmázok a viburcollal, az fentírtak miatt.
Márti! Rebi!
A viburcolt azt milyen dózisban adtátok a gyerkõknek? Milyen idõközönként, mennyit? Erre próbáljatok meg légyszi ma estig válaszolni!

Norci
norci

BMárti,
hospitálás: óralátogatáson voltam, tanítani még nem kellett, csak apró dolgokban segíteni a tanítónéninek.
Vicces lehetett Lacika alva etetéseKép.

Cebion: c-vitamin cseppekben (jelenleg sajna hiánycikk, marad az ampullás c-vitamin)

Norci,
a Viburcolt én 12 anpig adtam Hangának (annyi van egy dobozban asszem), este fürcsi után, de igazából nem nagyon hatott szerintem neki.

Szila
szila

Norci!

ez szerintem egy egész jó oldal a "mit adjak, mit ne adjak" témához

[url=http://krea.bke.hu/~gabo/babaetrend.html" TARGET="_top]http://krea.bke.hu/~gabo/babaetrend.html[/url]

rebi

Sziasztok!

Norci .. mi is napi egyet adtunk neki elalvás elõtt.. na nem lett szuperalvós éjszaka tõle, de ha egy nap kimaradt, akkor érezhetõ volt a különbség.. a rossznál is lehetett rosszabb...

Az elõbb beszéltem a dokinkkal... Újabb homeobogyó a takonykórra (ha megérkezik, akkor majd a nevét is leírom) ... Állítóal a hidegtõl van.. gondolom mások is vitték ki a manójukat szánkózni/sétálni. A dokink séta párti, de 20 percnél többet nem ajánl ilyen idõben... A bogyótól állítólag 3 nap alatt rendbe jön ...

megyek táncolni ... Kép .. mire nem jó a kendõ.... Kép

Szila
Nem mondod, hogy hiánycikk a Cebion? Ajjjajjjj...

Rebiék

rebi

... a homeobogyó sem volt abban a higításban, ami Csengének kellene ... grrrrr...

A ki sündér elaludt most az ölemben ... csak úgy .. hitelen nehéz lett, és nem nyafizott... jó kis éjszakának nézünk elébe ... Kép

Rebiék

rebi

ki sündér = kis tündér
hitelen = hirtelen

... még szerencse, hogy csak ennyit írtam ...
Rebi

sziasztok

elolvastam az oldalt, amit rebi ajanlott. nem tudjatok, hogy a hal miert nem ajanlott?

ujra bejelentkeztem - uj, ill. regebbi, meg oszi, keppel - mert nem lehetett az email cimet megvaltoztatni es a freemailes cimem meghalt.

hogyan csinaljatok a piros morgos arcocskat? en csak mosolygost es szomorut tudok Kép

kitartast a havazashoz! itt meg hire sincs honak.

kepzeljetek, kezdett mar mulni adam ekcemaja a bioboltos kencetol, de tegnap ota jon vissza. mi a fene van???
ádámbaba

sziasztok

elolvastam az oldalt, amit rebi ajanlott. nem tudjatok, hogy a hal miert nem ajanlott?

ujra bejelentkeztem - uj, ill. regebbi, meg oszi, keppel - mert nem lehetett az email cimet megvaltoztatni es a freemailes cimem meghalt.

hogyan csinaljatok a piros morgos arcocskat? en csak mosolygost es szomorut tudok Kép

kitartast a havazashoz! itt meg hire sincs honak.

kepzeljetek, kezdett mar mulni adam ekcemaja a bioboltos kencetol, de tegnap ota jon vissza. mi a fene van???

sziasztok
eszter
ádámbaba

Sziasztok,
vegre alszik a csimota, bar ma extra lassan ment az altatas. Vegtere is maar eg evesek vagyunk, ugy dontottem, hogy nem cipelgetem tovabb a tizenket kilos gyerekemet minden este fel s ala, hogy aludjon - itt az ideje, hogy magatol is megtanulja. Oszinten szolva mar osszel egyszer megprobalkoztunk az Aludj kicsim modszerrel, de akkor semmi eredmenyre nem vezetett: harom ora boges minden este egy heten at, akkor abbahagytam, kegyetlensegnek ereztem nagyon.
Tegnap megint elkezdtem viszont, hatha. Es mosst mintha konnyebb lenne - haromszor kellett bemenni - negyedszerre elaludt magatol. Ezenkivul most szoktatom at arra is, hogy nappal is a kisagyban aludjon es ne a babakocsiban. Hiszen mar kilog a kocsibol! Ugyhogy most nappal is gyakoroljuk a tologatas helyetti bogetest - a szivem megszakad neha, de mintha tanulna a fiu. Hat remelem, meg nehany nap es elmondhatom: alszik a gyerek!

Tobbi egyeves-koruli anyukak, nalatok mi a helyzet alvasfronton? Nyugtassatok meg, hogy nem az en Istokom az extra-eset.

Darabosat viszont o mar honapok ota eszik. Most mar mindent adok neki, egyszeruen szereti a jo fuszeres kajakat...
Most mar van egy kis muanyag kanala is, de meg nem eszik vele, csak kavargat meg kotoraszik a talban, de nagyon tetszik neki. A virslit o is kanalnak hasznalja, de aztan meg is eszi! Joevo, az biztos.

Na joejt mindenkinek
megegykata
megegykata

Zsuzsi és többiek:
a budakalaszi faluhazban volt az eskuvoi bulink!! Jo hely! (De reg volt, istenem!)

mk
megegykata

Sziasztok!

Rebi! Ez lehet, hogy igaz, hogy a hideg miatt,mert mi is lent voltunk majdnem 2 órát.Kép Remélem ma már nyugisabb éjszakánk lesz, mármint, hogy nektek is és nekünk is.

Szila! Torna, zene, séta, minden jöhet, csak költözzünk már oda.Kép

Henke! Én most kaptam meg a Terézanyut, de még nem volt idõm olvasni. Amúgy õsztõl mennék vissza tanítani a kistesó projekt elõtt, hogy több pénzt kapjak, teljes idõben és akkor ezév végén szia spirál és talán jövõ télre össze is jönne. Na de ki tudja, az elsõ ugye váratlanul jött, lehet a második nem jön ilyen iramban.Kép

Beja! Elmennék abba a turkálóba, lehet jövõ héten arra kanyarodunk valamikor. Amúgy a járásról annyit, hogy Hanna 2 hete indult el és még mindig nézi hol a fal.Kép

Norci! Ha valamiben nem bízol, akkor fordulj orvoshoz szerintem. Ez a homocucc amúgyis olyan, hogy hinni kell benne.Kép

Hanna ma próbálkozott egy könyvvel a kezében felállni guggolásból, de nem jött neki elsõre össze, de olyan kitartó volt, nem adta fel és megcsinálta.Kép
Azt hiszem Zafi mesélte, hogy a kezén a cipõvel járkál a picur, na Hanna meg a csizmáját húzza a kezére és azt szállítja ide-oda a lakásban.Kép

Na most már megyek pancsizni.KépKép

Jóéjt nektek

Tikk és a már majdnem szaladó Hanna.Kép
tikk

Mégegykata,
nekünk is ott volt az esküvõnk!!!!!!!!!!!!!:KépKépKépKép
Alvás: Hangát olyan 9,5 hónapos kora körül tanítottuk meg aludni az Aludj jól, gyermekem segítségével. Egy hét volt, mire belejött. Éjjel. Mert nappal mindig babakocsiban aludt/alszik. Csak most beteg, úgyhogy cicin alszik el idõnként, de szerencsére ez már nem zavar be az esti alvásnál. Elõfordul az is, hogy cici nélkül alszik el nappal, a kiságyában, egyedül. Azért én (a könyvben szereplõ intelmek ellenére) igenis, ha nagyon sír, kiveszem, megölelgetem, megsimizem Hangát. Úgy néz ki a dolog, hogy este 8 körül leteszem aludni, és legközelebb olyan 6 körül ébred fel/meg, cicizik egy jó nagyot, és visszateszem a kiságyba, mondom neki, hogy még aludjon egy kicsit, mert anya és apa még fáradt. (Nem a cicin alszik el!) Azért etetem meg ilyenkor, mert biztos nem ok nélkül sír annyi ideig (mert azért egy kicsit várok, hátha visszaalszik), meg hát én is szoktam inni éjjel. Hát akkor õ miért ne lehetne szomjas?

Rebi,
de sajnos országos hiánycikk. Úgyhogy felírta a doki a c-vitamin ampullát (iszonyú drágaKép), egy ampulla két napig elég.

Eszter,
azt hiszem, ha a szerkeszõ topikba írsz Gabinak, õ ki tudja javítani az email-címet.

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

TikkKép aranyos ez a görögös tájszólás!Kép

Márti, minket automatikusan visszarendeltek. Voltunk 6 hetesen, 6 hónaposan és most. Azzal engedtek el, hogy többet nem kell menni, de gond még egyszer sem volt.

Mi nem párásítunk , nálunk alapból párás a lakásKép penészedik is idõnként!Kép

Zsu! Én járok/tam templomba, voltam már mindenféle szertartáson.(férjem nagypapárja szintén ref. lelkész volt) Szerintem ha nem sír a gyerek, csak tetszését nyilvánítja ki, az teljesen belefér. Aki ezért rossz szemmek néz rátok, az csak a külsõségek miatt van ott!
Nyelvvizsgaeredmény jövõ héten várható. Kaphatok mindenkitõl egy utolsó nagy drukkot? Nagyon boldog lennék, ha ezen sikeresen túljutnék! Még így is vissza van a szóbeli. Nekem is az a bajom, hogy angolban egy bizonyos szintrõl nem bírok továbblépni!
Gondolok rád hétfõn!KépKépKép Hajrá!

Azt mondják, hogy most sok gyógyszer kifogyott, mert dec. végén feltankoltak belõlük az áremelés miatt, és a gyógyszergyárak is zárva voltak.

Mi holnap elutazunk, ha igaz, ha nem esik még több hó, egy hétig, nagyizunk!Kép Addig is a taknyosok gyógyuljanak meg, ügyesedjetek tovább, sétáljatok sokat, aludjátok át gyerekstül az éjszakákat ... szóval mindenkinek minden jót!Kép

Pussz,
Zafi és Réka
zafi

Sziasztok!

Norci: nem. Már nem puffad. Ezek a cseppek a leírásuk szerint arra valók, hogy a kicsi buborékokat nagy buborékká csinálják, amitól könnyebben mozdulnak fel vagy le.

Fú, mennyi tanár van itt Kép Remélem, egyszer én is az leszek Kép Hospitálni már én is voltam, és néhány óra tartásom is volt már, de a gyakorló tanítás csak a következõ félévben lesz Kép

Mégegykata: eddig Balu is ringatva aludt el napközben, csak nem a babakocsiban, hanem van egy ülõkéje, ami elég jól dönthetõ, abban. Igen ám, csak a múlt héten az apja kipróbálta, elbírja-e õt is. Hát nem bírta. Azóta a legalsó fokozatba nem lehet tenni, feljebb meg nem alszik el Balu, úgyhogy most kiságyazunk Kép

Henke: én olvastam. Tetszett Kép

Tikk: Balu a hótaposóját viszi így Kép

Ezt a Cebion-cseppet komolyan mondjátok? Ez elég elkeserítõ!! Nekünk is lassan fogyóban van.

Zafi: drukkolok Kép És jó utat!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Dani is egy kicsit taknyos jelenleg. Sokat szurcsog hiaba tisztitjuk az orrat, igy ejszaka is tobbszor felsirt szegenykem. Szombaton kezdodik a babauszas tanfolyam amire mar beiratkoztunk. Remelem, nem betegszik le es tudunk majd menni.
Olyan edi volt ma (is Kép) Dani! Mar regota mutogatjuk neki, hogy a jatektelefonkagylot a fulere es fulunkre tesszuk, hogy hallo. Erre ma vigyorog ram, felemeli a telefonjat es odateszi a fulehez (persze nem pontosan ugy ahogy azt kellene, de a szandek a lenyeg! Kép ) Annyira edes volt! Kép

Zsuzsa! Kép En januar 26-an szulettem. Te?
Igen, azt en is hallottam, hogy a fiuk kesobb ernek. Meg bizonyara a masodik baba mar tanulhat sokmindent a tesotol is.

Bogancsi!
Igazad van; az volt a szerencseje a nonek, hogy en nem lattam a bizonyos szurit. A parom kezeben volt Dani en mogottuk alltam (nem nagyon birom a szurit) csak amikor elkezdett sirni akkor kaptam a kezembe. Szegenyke ugy sirt, hogy levelgot sem vett egy ideig. Kép Kesobb meselte a ferjem, hogy hogy adta be az a no az oltast.
Tervezzeuk, hogy beadatunk meg extrakat (meningitisz, baranyhimlo es talan tudogyuszi) de egyertelmu, hogy megvarjuk, hogy visszajojjon a mi orvosunk. Nala meg csak meg sem nyikkant Dani amikor o adta be!
Tok jo lehet, hogy kozeli rokonsagban van orvos! A batyad adja/adta be a gyerekeknek is az oltast?
Dani hogy van? Remelem, nem tudogyuszi! Mi a helyzet Tomi szemolcseivel?

BMarti! Dani meg nem igazan szeret (labon) setalni. Ha probalkozom, par lepes es abbahagyja.
Nalunk szerintem elmeletileg az "otthoni" makot lehet kapni. Legalabbis itt nagy mennyisegben zacskoban aruljak... Ennek ellenere azt hiszem varok vele meg mielott Daninak adnam.

Eszter! Akkor ezek szerint nem kaptad meg az emilemet! Kép Majd ha lesz uj e-mail cimed legyszi ird meg a millna@hotmail.com cimre. Kép

Sziasztok, Danimama
danimama

BMarti!
Elfelejtettem kerdezni: vegul akkor Lacika gyozott vagy a fodraszno? Kép
Danimama
danimama

Sziasztok!

BMárti
Mókásan hangzik ez az alva etetés.Kép

Henke
Gratulálok Barninak! Nekem úgy tûnik, hogy sok mindent beszél már, nem? Úgy értem, a talin is ez volt a benyomásom, amit meg írtál, az nem semmi.Kép

A Cebiont folyamatosan lehet szedni, amíg tart? Vagy csak akkor adjátok, amikor éppen náthás a kölyök?

Ajjajj, Peti rámolja apa progis cédéit. Remélem nem tesz tönkre egyet sem, mert kapunk a fejünkre.Kép
Áttört a 4.fogunk is.

Megbeszéltük apával, hogy ha hazajön, szerzünk hólapátot és addig lapátoljuk a havat, míg a kocsival is lehet normálisan közlekedni. Kép Hihetetlen, hogy milyen állapotok vannak, most már Petivel ki sem tudok mozdulni, a nagykerekû babakocsi sem bírja.Kép

Bocs a hosszúságért.
Gorsi és Peti
gorsi

Sziasztok Lányok!

Sikerült hazajönnünk, és a másik topicba bejelentkezni! Az tûnt fel most, hogy olvasgattam õket, hogy nem ismerõsek a nevek, a gyerekek meg tól picik. Már a mieinkhez képest. Én már csak ilyen vagyok.

Szóval nektek is nagyon boldog új évet kívánunk! Köszönjük szépen a gyönyörû karácsonyi és újévi üdvözléseket!

És rögtön SOS!

Máté tegnap este óta elutasítja a cicit!
A tények: pár napja lépett be a 11. hónapba, reggel és este szopizott, este sajna pótlással. Ez lehet, hogy az én hibám volt, valószínûleg nem tudtam követni az átállással járó igényeit. Ahhoz képest azonban, hogy 4 hónaposan azt hittem vége a szopinak, meg vagyok elégedve magunkkal. Legalábbis eddig. Most azonban nem tudom, mitévõ legyek? Igaz, fejni még nem próbáltam, mert most sincs több idõm, mint mikor megszületett. Azt hiszem ott is rontottam el - többek között - hogy hallgattam az okos tanácsra: nem kell fejni, mert a kereslet-kínálat kialakul. Igen, csak a könyvek azt nem írták, hogyan lehet elviselni egy kajáért bömbölõ 3-4 hónapost, miközben egy 20 hónapos rángatja a szoknyádat. Na mindegy, nem kenem másra. A tény, hogy nem szopizik. És még egy nagy változás történt az életünkben: elkezdtem fogamzásgátlót szedni, Cerassettet, amirõl azt mondták szoptatás mellett is szedhetõ. Azt nem tudom - csak most jutott eszembe - vajon a tabletta mellékhatásai megjelenhetnek-e a gyereknél?? Ill. a tej minõsége változhat-e?
Ráadásul náthás is Máté, de korábban is volt már, így nem hiszem, hogy ez lenne a ludas!
Teljes tanácstalanság! Van vmi ötletetek?

Köszi!

Sziasztok!

Solya és a Gyerkõk
solya

Sziasztok!
Olyan gyorsan írtok, hogy már csak az arhívban tudtam megnézni a kezdeteket Kép

Henke, Danimama: szerencsére Daninak nincs tüdõgyulladása! Csak totálisan kifáradt a másfél óra gyaloglástól a hóban plusz edzés elõtte. Ja, meg a két esés sem volt éppen jó. Viszont el kell mennünk ortopédiára, mert a dokinéni kiderítette, hogy kissé horpadt a mellkasa (nem az eséstõl) és -esetleg- tartáshiba miatt, de nem biztos a gerince közepénél is van valami gond. Szerencsére van egy szuper ortopédusunk a Heim Pálban! Tomi szemölcseivel el kell menni a Heim P.-ba, mert újfent le kell szedni õket Kép Kép Kép Viszont hízott és nõtt!!!!!!!!! Kép

cory: én is kiakadok már a bezértség miatt, meg Tomi is - szerintem. Ezért tegnap lefektetés meg egy kis rendrakás után férjjel tescozni mentünk Kép Legalább addig is együt voltunk. 2 óra alatt sikerült is összehoznunk 2 bevásárlókocsinyi cuccot Kép Ma reggel meg én sétáltattam Dokit, hogy végre kimozduljak gyalog is Kép Egész jólesett.
Biztos éhes volt az apa, azért ült az etetõszékbe, hogy végre neki is adjál már enni Kép

Zsuzsi: nagyon tetszett a Tücsökzene-írásod. Majd tavasszal mi is megpróbáljuk. Tomi imádja a zenét, amint bekapcsolom a magnót és meghallja a zenét, rögtön táncikálni kezd és vigyorog és kurjongat Kép
Vajon énekel az a Media Marktos 38 ezres párásító???

Bmárti: tegnap megpróbáltuk a virslit kanálként használni: jól megnézte, aztán lazán elejtette Kép A kanállal szintén így jártunk. A többiek ilyenkor már javában kanalaztak Kép
Tetszett az etetõszékben alva etetés Kép

Zafi: drukk megy Kép Kép Kép

Nemsokára kitalicskázunk a tornácra egy kis levegõre. Bár lehet, hogy csak kézben kiviszem.

SZép napot és gyógyulást minden "taknyosnak"!
bogancsi és Tomi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Most végképp nem tudom mi a helyzet. Máté idefókázott és most cicizik! akkor mégis? Voltatok már így?

sziasztok
Solya
solya

Sziasztok!

Hú, már megint levagyok maradva, de Zolikának most készül a szobája és nincs nagyon idõm netezni, de azért végigfutottam a beszélgetéseteket.
Egy kicsit aggódom a külön szoba miatt, de bízm is benne nem lesz olyan vészes. Mint már írtam 2,5 hónapot voltam kórházba szülés elõtt és minden a férjemre maradt. Akkor készült a tetõtér örültünk, hogy a hálószobát meg a fürdõt betudtuk fejezni mire hazajövünk a kórházból.
Nektek mi a véleményetek errõl?

Altatás: Mi Zolikát 4-5 hónaposan szoktattuk rá az önálló elalvásra, mert meguntuk az esti járkálást, 15-20 percnél tovább sosem hagytuk sírni. Azóta is egyedül alszik el és én napközben is a kiságyába teszem aludni, mert csak ott tud elaludni. Aztán már mikor vacsorára szendvicset kapott, le is szokott az alvás elõtti cumirõl. Ez a sorrend: vacsora, aztán még játszás, fürdés és alvás.
Darabosat 8 hónapos korától kap, most meg szinte majdnem mindent.

Sziasztok
Kata és a 14 hónapos Zolika

Minden beteg babának, anyukájának gyógyulást kivánok!

LKata: Mi történt? Remélem nincs nagy baj?
skata

Sziasztok!

Vili is taknyos. Kép Õ egy órát volt kint az erkélyen tegnap elõtt, de akkor nagyon odasütött a nap.

Az éjszaka: Vili 9-kor elaludt, fél 12-kor ébredt magam mellé vettem és bealudtunk mindketten szopi közben, aztán fél egykor én ébredtem, akkro vettem észre, hogy ott szuszog mellettem a manó Kép , próbáltam berakni az ágyába, aludt, de felsírt egyfolytában, magam mellé vettem megint, megnyugodott és aludtunk hajnal 1/4 6-ig, ill. lehet ébredt közben csak nem emlékszem rá. 1/4 6-kor visszatettem az ágyába és aludt reggel fél 8-ig és most megint alszik. Remélem nem lázas. (Van egy digit hõmérõnk ami szerintünk nem igazán mér pontosan, aszerint 37 volt hónaljban mérve reggel)

ÉS képzeljétek: Vili ha büfiznie kell mondja, hogy "Bü"Elõször véletlen egybeesésnek hittem, de most követezetesnek tûnik. És tudja kérni, hogy vegyük ölbe Kép odamászik hozzám, vagy apához feláll, vagy feltérdel nekünk támaszkodik és nyútja a két kis kezét, hogy vegyük fel Kép Tündéri fiú, még ha sokat is ébred Kép Kép
Viburcolt végül nem kapott a manó.

Gyógyuljatok velünk együtt.

Lányok ti a taknyos kölkökhöz kihívtátok a dokit, vagy elmentek hozzá? Vagy magatoktól adjátok a cebiont és porszívózzátok õket?

Rebi!
Köszi az oldalt, hát van pár dolog ott amin meglepõttem. Pl. narancs, meg ne adj ribizlilét. Furi Iboly és Ágci által készített táblázatban ez pont elsõnek volt.

Norci
norci

Sziasztok!

Szila! Egész más ugrott be a hospitálásról, de sejtettem, hogy hülyeség. Kép

Mégegykata! Megnyugtatásodra elmesélem az én egyévesem alvási szokásait. Kép Szóval este kanalas vacsora után még egy bõ félóra hancúrozás van Apával, azután szertartásos fürdés, szintén Apával. Fürdés után cicire kapom, ülve szoptatom, egy nagyon kényelmes karfás fotelban. Szopizik egy keveset, utána határozottan kéri a cumiját. A karomban alszik el, de nem cicin, hanem cumival. Amikor már jó mélyen alszik, beteszem a kiságyába, ahol kézközelben több cumi, és a kedvenc plüsjátékai vannak. Innentõl kezdve a program nagyon változó, van, hogy egész éjjel cirkuszol (ilyenkor viszont eddig még mindig néhány napon belül új fogacskával gazdagodtunk), de van olyan is, hogy pisszenés nélkül alussza át az éjszakát. A leggyakoribb az a 2-5 ébredés egy éjszaka. Az is változó, hogy mi történik ébredéskor. Van, hogy csak nyöszörög, valami lehetetlen helyzetbe küdötte magát az ágyában, vagy cumi-hiánya van, ilyesmi. Akkor szépen visszaigazítom az ágy közepére, odaadom a cumiját, megsimogatom a fejecskéjét, és már alszik is tovább. Aztán van olyan eset is, hogy kétségbeesetten sír, gyakran már áll is a kiságyban, mire átérek, és nyújtja a kezét. Na, olyankor felveszem, beülünk a szopi-fotelba, és újra álomba dajkálom. Reggel nálunk óramû pontossággal 6 órakor van, mikor az Apja kelni szokott. Persze Lacika nem tudja, mi az a munkaszünet, úgyhogy hétvégén is ragaszkodik hozzá, hogy 6 órakor reggel van. Kép
Napközben általában kétszer alszik, a korai kelés miatt nagy szüksége van még a délelõtti alvásra is, mint ahogy ezt a tegnapi alva-ebédelés is bizonyította. Kép Nappal a mi ágyunkban alszik, ha megpróbálom a saját szobájába akár csak bevinni is, rögtön kitör a lázadás. Szóval irány a mi hálószobánk, ott az ágyon ülve ölbeveszem, altatódalt énekelgetve álomba ringatom, utána leteszem az ágyba, és még egy kicsit mellé fekszem, amíg el nem mélyül az álma. A hajamat szokta birbitélni, így ellenõrzi, hogy ottvagyok-e még. Kép Aztán vagy bealaszom vele én is, vagy kiosonok, mikor már úgy alszik, mint akibõl kivették az elemet.
Az aludni tanítani én képtelen vagyok, egyszerûen nem bírom ki, hogy ne menjek, ha hív. Ráadásul az alattunk lakó akkor is verte a fûtéscsövet, mikor beteg volt Lacika, és azért sírt, mert hûtõfürdõztettem. Márpedig szvsz hiába próbálnám aludni tanítani a gyereket, ha az alattunk lakó veri a fûtéscsövet úgyse tud elaludni szegény. Kép

Zafi! DRUKK!!! Kép
Én lemondtam a hétvégi látogatást Anyukáméknál, ebben az idõjárásban inkább nem indulunk útnak. Kép Pedig úgy készültem. Kép

Danimama! Még csak bejelentkezni voltunk a fodrásznál, úgyhogy az igazi nagy küzdelem még hátra van. Remélem a következõ találkozásuk zökkenõmentesebb lesz... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Zafi
DRUKK-DRUKK-DRUKK!!! KépKépKépKépKép

Solya
Én úgy hallottam, hogy a Cerasset azért befolyásolhatja a tejtermelõdést..... Nálunk a nátha az csak még több tejet eredményez, mivel állandóan a cicin lóg Csengus... Kép A szopis topikban biztos tudnak ajánlani vmit!

Nekünk extra botrányos éjszakánk volt, egyszer le is kellett szippancsolni az orrát Kép Az egyik gyógyszertárban sikerült félretetetni az utolsó homeobogyókat, a tesóm megy majd érte. A két "kripli" (apja+lánya) meg édesen alszik még Kép

Eszter
Csak nagyjából tetszik nekem is ám az az oldal... Kép Halat már Csenge is ehetett 8 hónaposan, az egyik elsõ gyümije a ribizli volt (persze átszûrve), a rizs ha jól tudom alapból gluténmentes, nem csak az un. bébirizs, a zabpehely meg tudtommal nem, burgonyát csak azóta kap, amióta elérte a 8 kilót, narancsot még most sem kap, tehéntejet meg még jó sokáig nem adunk ... stb. Kép De aki teljesen tanácstalan hozzátáplálás ügyben , annak adhat ötleteket... Kép

Tikk
Nem hiszem, hogy a homeo-s dolgoka hittel hatnak.. Lehetnek alkati eltérések, és ami az egyiknek használ, az a másiknak nem... Ezért mondjuk abban nem hiszek, hogy vki könyvbõl kiválaszt egy szert, és az tuti jó (de bejöhet végülis Kép). Nekünk a gyerekdokink homeopátiás orvos is, Csengét ismeri születése óta, így ez alapján mondja a szert is meg az adagolást is. Eddig minden bejött (szerencsére).
A hagyományos gyógyszerek közül nekem pl. a Rubophen nem használ, az Efferalgan viszont igen, pedig ugyanaz a paracetamol van benne, és ugyanannyi ... Kép

Orsi
Gratula a 4. foghoz! .. és irigykedés, amiért nektek ilyen villámsebesen jönnek ... Kép

...... ébredezik szörCSenge, mennem kell
sziasztok,
Rebi

rebi

Norci

Én telefonon szoktam értekezni a dokinkkal...Kép
Rebi

Sziasztok!

Nagyon pocsék éjszakánk volt, talán a legrosszabb, amióta megszületett. Talán reggel 7-tõl sikerült 9-ig egyfolytában aludni... Egyszerûen csak taknyos szegénykém, de azt nagyon.
Rebi, Csenge hogy aludt? És Vili?

Cory, Barni nem fekszik le!!! Szabályosan ülve aludt, pedig egy idõ után abba is hagytam az éneklést, és úgy is csukódott le a szeme... Neked mennyit kell énekelned ahhoz, hogy elaludjon? Nekünk is volt egy egész jó idõszakunk, amikor 5-10 perc éneklés után elaludt az ágyában, és csak hajnalban vettük át magunk közé, de amikor 8 hónaposan újra fogzani kezdett, az átaludt órák száma fokozatosan csökkenni kezdett odáig, hogy már 1-2 óra elteltével kéredzkedett át a mi ágyunkba... Aztán azóta ott is maradt...
Kata, ha Zolika egyedül alszik el, akkor biztosan nem lesz gond a saját szobában sem! Én is ebben bízom, hogy majd a külön szoba...

Bogancsi! Örülök, hogy Dani nem beteg! Kép

Solya! Szia újra! Ezek szerint nincsen gond! Kép

GOrsi! mi sem visszük túlzásba a gyógyszerszedést, -adást.
Tényleg, szerintetek jobb, ha Cebiont kap, mint ha citromot, narancsot? Tudom, hogy ez utóbbiak allergizálhatnak, de ha nincs velük gond, akkor szabad, ugye?

Muszáj mennem, Kisherceg már nem bírja elviselni, hogy nem Vele foglalkozom... Kép

Puszi,Heni
gesztenye

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?