Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnos magamról még nincsolyan kép amit feltudnék rakni,de igérem elöbb vagy utóbb lesz.Az iwiwen azért olyan kicsi mert a férjem csinálta a telefonjával.

Reni!
Gyere haza anyukádékkal és akkor tudsz te is talira jönni. :)

Hajnus!
Nálunk az a baj hogy Alexandra nem akar máshol aludni ebéd után mint a babakocsiba pedig már egy ideje mondogatom neki,hogy aludjon a kiságyába vagy az ágyunkba odafekszek meléje, de a válasz mingig az, hogy nem.Attól nem félek , hogy kiesik mert be kell csatolni annélkül nem alszik el.Remélem egyszer majd rájön kényelmesebb lenne az ágyba.

Nitta!
A férjed egy ezermester.Zoénak az új képei aranyosak főleg ahol álmában mosolyog látszik,,hogy stram kis csaj.Alexandra még nem beszél csak annyit, hohy anya,apa,nem,aha,ja,jó.Most kezdi,ha kedve van a szavak első két betüjét ismételgetni,de mindent megért,megnagyaráz,megmutat.Ügyes Zoé,hogy ilyen jól hagy aludni. Nálunk is kb.2 hónapos volt mire beállt a rendszer.Elötte azért volt egy kis szenvedés főleg esténként.7 körül fürdettük és utánna folyamatosan fent volt és csak olyan 1-2 küröl aludt el.Végig szinte a cici a szájába voltmert csak úgy volt hajlandó elaludni,de mihelyt kivettem a szájából már fent is volt ja és nem volt hajlandó a kiságyába aludni beletettük és ordított vagy 5 perc után felébredt.A férjem egy este azt mondta ez így nem mehet tovább tegyük be a kiságyba és hagyjuk sírni hátha elalszik.Ez kegyetlennek hangzik az is volt szégyelem is magamat nehéz volt kibírni,hogy ne menjek be hozzá :oops: :( .Első nap3/4 órát sírt és 1/2 óra után újból fent volt majd szopizott és sírás nélkül reggelig a kiságyba aludt, másnap ugyanaz csak akkor 1/2 órát sírt és utánna reggelig aludt, a 3. nap már sírás nélkül aludt.Azóta is egyedül alszik el.

Na máma nekem vaan szófosásom.

Zília

Kép
kertész ákosné

Rik, szép hétvégét nektek is!!!

Erika

Kép
Kép
nercsi

Rik!Köszi akkor még oda is felteszem neki!
Jó hétvégét nektek holnapra már jobb időt mond!
Nem tudom miért vonták meg,de basszák meg magukat!!

Nercsi!De jó neked!Akkor ha haza mentek mindíg hozzá vezed az utad?
Vendég

Rik jó utat és jobb időt mint ami most van,hétfőn várjuk a jelentkezésed!

Zília

Kép
kertész ákosné

Köszi,már pakolok...(Petra még alszik,Réka meg probál matekozni...)
Vendég

Csilla,
jó Mira jelmeze.Alexandra még olyat nem produkátl,hogy ahol álmos ott lefekszik és elalszik mint Zóra, de nagyon édi.Picurom max ha nagyon álmos ebéd elött bekéreszkedik az etetőszékébe és ott bóbiskol el.

Zília

Kép
kertész ákosné

Alexandra is beszélget egész nap a maga kis nyelvecskéjén ezt elfelejtettem elöbb leírni.

Zília

Kép
kertész ákosné

köszi a dícséreteket,de ez igazából nem jelmez,vettem egy sötét ruhát,alá fehér blúz,a szalag a nyakába,meg "varrtam" egy nyakba köthető köpenyt.(csak cikk-cakk ollóval körbevágtam az anyagot,meg visszahajtottam a tetején,levarrtam,belehúztam szalagot megkötőnek.meg az arcfestés.de nekem is tetszik :wink: ,no nem azért mert én csináltam,csak kreatívabb mint kölcsönözni.no,itt egy mosolygós: Kép

zóra meg csak akkor borul így fel szó nélkül,ha korán kel.ma pl 6 után nemsokkal már anyázott.cicire raktam,aztán visszaakartam tenni,de kapaszkodott belém nagyon,így jött velem a konyhába.

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

Sziasztok!

Szemizo,
tényleg nagyon jó a jelmeze Mírának!! Már nekik is van dizsi?? :lol: :lol: Tök édesek lehetnek a sok kis gyerkőc ahogy ropják! Vagy ez nem ilyen táncos dizsi?? Nálunk nem volt még ilyen annak idején! Nekem a nutellareklám nagyon tetszett!!!! :wink:
Ami a fényképészeket illeti hát nagyon vad! Még amikor én voltam sulis is durva volt az osztályképért elkérni 350 ft-ot!! Az esküvőnkre kerestünk fényképészt, de amien árak voltak te jesszus! :shock: Aztán találtunk egy ismerős ismerősét aki a többihez képest elfogadható áron elvállalta, de azóta is bánom, mert nem száll le a Gyuláról! :twisted: :twisted: Álandóan megkéri valamire, vigye le Nagycenkre vonatokat akar fényképezni, szerelje be a csapját, kösse be az anyja mosogépét...ez így megy 2 éve. ( Most lesz március 5.-én a házassági évfordulónk 8) )
Aztán majd mesélj milyen élményekkel jöttek haza!!!!!

Zília,
etetőszékbe bóbiskol el?? :lol: :lol: :lol: Még nem is hallottam senkitől!! :lol: :lol: Kegyetlennek hangzik, de szerintem helyesen tettétek, hogy hagytátok kicsit sírni!!! Most lehet megint én leszek az utálatos, de az a véleményem, hogy avval nem segítessz a gyerekednek ha te készülsz ki!!! Én igyekszem hamar megtanulni Zoé sírásait és viselkedéseit, mert ha nem fájdalmas sírása van én nem rohanok be hozzá és kapkodom fel! És mivel szerintem az a jó ha a gyerek az ágyában alszik és nem küzdelmek árán kifáradásban, ezért ha ilyen helyzetbe kerülnék mint te, én is hagynám sírni!!!!! Egyébként én sosem ringattam még álomba Zoét, amikor a hasfájós időszaka volt betettem mellé a fejem a kiságyba, de aztán már elég volt ha a hálóingemet tettem be, érezte rajta szerintem a tusfürdőmet és megnyugtatta, aztán már aludt magától, csak a cumit odaadom és kész. Abból tudja, hogy alvás jön.

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

szemizo!No látom itt már jobb a kedve a csajszinak!Nagyon ügyike vagy!!
Vendég

Sziasztok!

Betegek a gyerekek, csúnyán köhögnek meg náthásak. Noel tök nyűgös, már kivagyok, hosszú így a nap és még az éjjel is rossz.

Annyi mindent írtatok és annyi mindenre tudnék reagálni. Talán majd menet közben.

ÁbiZsani! Akkor farsangon voltál! Hívtalak délelött, jártam arra-felé.
5-6 fele is oda tudok ugrani, majd hívlak.

Nagyon ötletes volt Míra jelmeze. Ezt a vámpírt ki találta ki? Szerintem én Mirám nem tudja mi az de ugye Nálatok ott van Szecső bratyesz. :lol:

Hű, erre a Rik-Nitta "összecsapásra" is akartam reagálni de már elszállt az ihletem. :D
Szerintem Nitta nem akarta megbántani Erikát, rossz tapasztalata van e téren, azért kérdezte. Lehet kicsit hülyén tette fel a kérdést. De szerintem csak ennyi. Nem hiszem, hogy én nagyon magamra vettem volna, bár ki tudja, ugye nem én kaptam a kérdést.
Különben nekem van olyan az ismeretségi körömben aki bár imádja mindkét gyerekét az egyikhez kicsit közelebb áll lelkileg.
Nekem mindkét gyerekem teljesen egyformán fontos, picivel sem kötödöm egyikhez sem jobban, még Mirához sem csak azért mert Ő már lassan 4 éve él velünk. :-)
Remélem soha az életben nem kerülök választás elé gyerekeimmel kapcsolatban.
Szerintem különben lehet szeretni 2-3-4 gyereket is tök egyformán.
De azt is megértem ha valakinek nem sikerül.

KépKép
KépKép
mirama

csilla,
ááá, de jó lett míra jelmeze!! a kis gonosz vámpír! :) csak hát egy ilyen szép kislány nem tud félelmetesen nézni. vagy? :wink:
zóra meg... :P olyan aranyosak ilyenkor!! amikor ki vannak dőlve teljesen! és akkor ezt úgy kell elképzelni, hogy játék közben? :shock: :P

gabó,
amikor gáboréknál leállás lesz, júliusban. azt hiszem 18-a. de kinyomtattam a visszaigazolást, valahol megvan, talán nem flejtjük el, hogy mikor kell menni! :wink:
hát sztem te meglennél olyan "kicsi" pasik nélkül is, mert hozzá sem nyúlnál! :wink: :oops: :lol: vagy? :wink:

erika,
de ügyes alíz!!! :) ezt a pingvines dolgot elképzeltem... :lol: ő mikor állt fel először egyedül?
nekem is unokatesóm csinálja a frizómat!

nálunk meg már mászik dorka, ami azért új, mert eddig csak kúszott és néha mászott. aztán volt, hogy ha sietett, akkor kúszott, de most már ha nagyon sürgős dolga van, akkor is mászik.
ezek a sietős babák!! :lol: nahát! :wink:

erika,
kellemes hétvégét! milyen gyakran mentek?

katus,
én is baromi rossz alvó vagyok... bár szeretek lustizni, mindenre marha hamar felébredek... :?
amikor olvastam, hogy bicajozás közben... :lol: aztán olvastam tovább... :lol: szegény apuka!! :wink: azért ők is tudnak ám aggódni. :P

zília,
mi is próbálkoztunk sírni hagyással és bejött. persze volt, hogy én gyengébnek bozonyultam és felvettem, de hamar belejött. és akkor sem volt olyan nagy üvöltés. aztán már nem volt sírás sem, csak hömbölgött kicsit, aztán csend! :P

kriszti,
jobbulást a gyerekeknek!!!! itt hegykőn is tök sok gyerkőcnek ez a baja... :? :( nekünk is... :(

KépKép
viol81

Mirama,
jobbulást nektek!!!! Remélem hamar túllesztek rajta!!! Zoé is nyűgös, pedig nem is beteg! :shock: El is hiszem, hogy megviseli őket a betegség, meg szerintem ez az idő is lehangoló, nyomasztó!!

Viol,
tetszik Dorka szalagja!! Jó ez a kép!! :D :lol: :lol: És most, hogy már mindenhol felkapaszkodik még jobban rámol???? Feljebb kellett pakolni dolgokat amióta felállt?

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

Mirama,
jobbulást nektek!!!! Remélem hamar túllesztek rajta!!! Zoé is nyűgös, pedig nem is beteg! :shock: El is hiszem, hogy megviseli őket a betegség, meg szerintem ez az idő is lehangoló, nyomasztó!!

Viol,
tetszik Dorka szalagja!! Jó ez a kép!! :D :lol: :lol: És most, hogy már mindenhol felkapaszkodik még jobban rámol???? Feljebb kellett pakolni dolgokat amióta felállt?

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

Sziasztok.n

Erika,de jó!Alíz nagyon ügyes és írtó gyorsan fejlődött az utóbbi 1-2 hónapban.Hány foga van?Bence leállt 8 nál.Neki ennyi elég :D Majd írok ha megyünk,talizunk?

Rik,gondolom már úton vagytok,de azért jó utát és szép hétvégét!

Kriszti,jobbulást a gyerkőcöknek!

Csilla,haláli :lol: :lol: ez a jelmez!

Zília,eljön az ideje,hogy rájön majd mennyivel jobb az ágyban.Bence most a mi ágyunkban alszik délután és éjjel is.

Kép

Kép
hajnus

Sziasztok Csajok!

Mi most jöttünk meg a gyerekbalrol, Larat is elvittük es mondanom sem kell, hogy mennyire tetszett Neki. Egy csomo gyerek meg zene. :)

Erika!

Lara meg nem tud menni, de ezt a terden ugralast ö is elkezdte. :shock: De mar mindenhol felall es szepen tartja magat, de meg nem indult el.

Hajnus!

Laranak is 8 foga van mar regota, de most nemsokara biztosan kibujik a 9. is ahol a veralafutasa van a foginyenel.

Kriszta!

Jobbulast Nektek.

Rik!

JO UTAT!

Zilia!

Sajnos most nem tudok hazamenni, majd nyaron. Jul.23-aug.5-ig leszünk otthon. Mar szervezhetjük is a talit! :wink:

Csilla!

Nagyon edes a kislanyod szupi a jelmez.

Kép Lara Omaval!

Kép
Kép
reni76

Zilia!

Az elöbb elfelejtettem valaszolni.
Szoval Lara tavaly aug.-ig ( nyaralas 1. napjaig) minden ejszakat vegigaludt 2.5 honapos kora ota, de azota nem nagyon. Egyszer megebred , megszoptatom es alszik tovabb. Vagyis ez a "normalis", de neha nem akar az agyaban aludni akkor odaveszem magunkhoz es ott azert szepen alszik.
Fajdalomcsillapitot meg soha nem kapott es eddig meg soha semmilyen gyogyszert sem. Ha jött a foga csak bekentem egy hüsitö gellel es jo is volt. KOPP-KOPP remelem sokaig nem is lesz semmire szüksegünk.

Kép
Kép
reni76

sziasztok cajok!
megjöttünk,gyorsan meg is mutatom.díjat ugyan nem nyertünk,de szerintem aranyos volt :lol: (végülis az én kölköm :wink: ).nekem majd'szétszakad a fejem,lehet kerülget a nátha :cry:

kriszti
míra maga választotta a vámpírt,van egy arcfestős könyvünk,abból.megpróbáltam másfelé terelgetni,de nem hagyta magát,ragaszkodott ehhez(végülis volt sok királylány,nem bántam,hogy ő nem az lett).gyógyuljatok hamar!!!
viol
tud ő csúnyán nézni,főleg ha ismeretlenek szólnak hozzá!zóra meg csinál valamit,molyol és egyszer csak arra figyelünk fel,hogy csend van-szóval tényleg csak úgy elalszik

megyek mosakszani :P ,jó éjt!
Kép Kép Kép

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

Sziasztok!

Kicsit elvesztem, Kincső olyan tündérvidám napok óta, nem tudok vele betelni és csak játszunk, mondókázunk, kacagunk nagyokat. Megfogja a kis kezecskéivel az arcomat, és csak néz komolyan vagy vigyorog csibészesen, meg kell zabálni!!!

Gabó-megtaláltam! Szuper a göndör hajad!!! Szerintem, úgy jobb, ha nem haragszol ezért és írigy-írigy érte... :oops:

Zília, Nitta, Viol-erről a sírni hagyásról én is olvastam, hogy jó, de még nem mertem kipróbálni. Mondjuk, nekem csak a nappali alvásokkal van gondom, az estivel nem igazán, Kincső fürcsi után 8kor húzza a lóbőrt. Nappal nehéz, eddig sikerült elringatnom, de ezen a héten úgy felhúzza rajta magát, hogy le kell tennem és 20 perc nyöszögés után bealszik magától a nagyágyon és becsempészem a kiságyába. De ma hagytam a nagyágyon, hason aludt egy órát, ilyet se csinált még! De én is rossz alvó vagyok...ez van.

Csilla-Míra helyes kis vámpír volt, és Zóra száján nem is láttam már azt a csúnya sebet.

Kriszta-jobbulást nektek! Én is rettegek, mert Kálmán minden nap betegebben állít haza, féltem Kincsőt. A szomszéd kislány is beteg lett :( .

Rik-jó utat! Bár, már biztos odaértetek.

Megyek fürdök én is. Erre a korcsolyás izére kíváncsi vagyok, közben meg babarecepteket fogok olvasni. Ma almaevés közben Nyuszival nyalattam egy kis almát, hű, de dolgozott a kis nyelvecskéje!!! Már várom a március 9-et!
Hétvégén egyedül leszek Nyuszifüllel, apa "dolgozik" Bp-én :cry:.

Anikó

Kép[/url]
quito

Csilla,a kisgombád is szuper!!!

Anikó

Kép[/url]
quito

Miarama jobbulást a gyerekeknek neked meg kitartást!

Hajni hála nálunk az éjjel a kiságyában alszik le van téve és saját maga elalszik ugyan van,hogy 1/2 órát dumákol magába.

Szemizó jó lett a bolondgomba jelmez is.

Reni jó anyukádról és Laráról a kép.Látom anyukád is élvezi a farsangot.Tudom,hogy nem tudsz hazajönni mondta anyukád,hogy csak nyáron jöttök.Alexandra akkor szokott éjjel felébredni amikor a fogicái jöttek én is kentem neki a fogínyét,de egész éjszakára nem hatott ezért szoktam adni neki akkor egy kiskanál panadol szirupot és attól végigaludta az éjszakát.Örülj annak, hogy Larának még nem kellett gyógyszert kapnia én ezt sajnos nem mondhatom el.Alexandra szerencsére imádja bevenni a gyógyszereket.Arra még nem gondoltál,hogy a férjed nélkül gyerehaza látógatóba repcsivel?

Jó éjt mindenkinek!

Zília

Kép
kertész ákosné

Mirama!Jobbulást a gyerkőcöknek!!

Viol!Á hisz alig látom hol van neki a szerszáma!! :D :D :D
Ja nem ám elfelejtetek elmenni nyaralni!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Aniko!Dehogy haragszom!!! :lol: :lol: :lol: Nekem persze azért tetszik a sima,mert göndör vagyok!De ez így van jól!!
Mit dolgozik a férjed,hogy Pestre megy?Lehet már írtad,de akkor lemaradtam!

Szemizo!Nagyon édes Szecső a jelmezben!

Reni!Ő te anyud ugye?Még mindíg nagyon jól néz ki szép fiatalos nagymami!

Eladták a fiúk a házat 11-milláért hétfőn mennek az ügyvédhez 1-milla foglalót fizetnek!!!
Vendég

Sziasztok!

Csilla, akkorát nevettem a kölykökön :wink:
Nagyon jók lettek a jelmezek. Janka is nagyon helyes volt, de nem hagyta magát fényképezni, Márton meg elmarháskodta.

Nálunk sem voltak szülők a farsangon ami engem nem zavart, mert előtte nap délután volt játszóház amikor együtt lehettünk a gyerekekkel és különféle álarcokat lehetett készíteni. Így jó volt mindenkinek. Az iskolások gondolom már jobban ugranak a dologra mint az ovisok.

Még mindig pakolászom, nincs itthon a férjem, meglepem néhány üres dobozzal
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
amica

Mai sziporkák :lol: :lol: :lol:

A mákos-meggyes bableves egy olyan étel, ami úgy készül, hogy kettőt lapozunk a szakácskönyvben.

A munka azoknak való, akik nem tudnak horgászni.

A férfi olyan, mint a hűtőtáska. Töltsd meg sörrel és bárhova magaddal viheted.

Budapesten kétféle gyalogos van: kaszkadőr és kamikáze.

A dzsungelben minden ehető. Te is.

A sast legkönnyebben a tojásban lehet elkapni.

Kórustag voltam, amíg rá nem jöttek, honnan jön a zaj.

Felrúglak műholdnak.

Bajban van, mint Ádám anyák napján. :-)

Adok egy vödröt, hordd el magad!

Én sosem verem a kiskutyámat. Ha büntetni akarom, szájkosarat teszek rá és bezárom egy órára a kolbászok közé... :-)

Nagyanyám nagyon kemény asszony volt. Három férjet temetett el, pedig kettő közülük csak szundikált.

Pezseg, mint aranyhal a királyvízben...

Kirántotta, mint frutti a fogtömést.

Miért nem változtatsz a hajadon? Például megmoshatnád.

Inkább csináld holnap! Ma már eleget hibáztál!

A házasság olyan bűn, hogy még az egyház is megtagadja a feloldozást.

Egy colt mindig erősebb az ászpókernél!

Jöttem, láttam és most nem győzök bocsánatot kérni.

Mondd neki, hogy kurva elfoglalt vagyok - vagy fordítva.

Az egyetlen baj a semmittevéssel, hogy nem tudod, mikor végeztél.

Nincs semmi mocskos a szexben. Kivéve, ha igazán jól csinálják...

A szüleid minden évben elmennek az állatkertbe, hogy ott megdobálják kővel a gólyát!!

A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva.

A vizsgán a döbbent csendet felváltotta a tanácstalanság.

Az élet nem mindig kellemes, de lidércnyomásnak megjárja.

katus78

Jó éjt!

katus78

Katus!Nem tudtál szunyálni az éjjel?
Ez marha jó!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó napot kívánok fiatalok!!
Vendég

halihó!

nitta,
igen, mióta felállt és már bútorok mellett tök gyorsan szambázik, nagyon kell rá figyelni. a nappaliban az alsó két polc már "kiürült", ami a törékeny dolgokat illeti. :roll: :D attól boldog, ha amit megfog, lehúzza, utána néz, felpakolja apolcra és újra lehúzza... :P :? :P

reni,
ő akkor most anyukád vagy anyósod? :) :oops: mert oma-t írtál. vagy laranak mindkettő oma? :D

katus,
:D :D :D
no de miért nem aludtál? hol a vágyserkentő csoki?? :lol: :shock: :oops: :lol:

KépKép
viol81

jó napot neked is, kedves gabó! te nem érzed magad fiatalnak?

anikó,
mi lesz márc 9-én?

csilla,
szuper a gomba is!!! :P

KépKép
viol81

hűűűű, beusék elvileg már itthon vannak!!! :P :P

KépKép
viol81

cajok!!!

akinek már volt ekkora a gyereke, mint dorka most. mit kéne ennie pl reggelire, vacsorára? mert már ott tartunk, hogy qrva keveset eszik, még kevesebbet, mint korábban... :?
ma pl 3-4 kiskanál tejpép, 3-4 falat felvágott, ugyanennyi zsemlefalat, egy danonino, 1 dl tápszer, 2-3 falat pulykasült és tea van benne. eddig ha falatkákat nyújtottam neki, megette. de most pár falat után már az sem kell neki. és mindegy, hogy ez etetőszékben a konyhában, vagy szobában tv előtt vagy anélkül van... eddig, ha nem kellett neki a tejpép, evett pár falat felvágottat vagy virslit, gondoltam legalább van benne valami. de most már ez sem kell nagyon. főzeléket pl abszolút nem eszi meg. se üvegeset, se itthoni főzöttet. na de nem adhatok mindezek helyett állandóan felvágottat, virslit egy ekkora gyereknek?! viszont egy rohadt zsemlével meg elvan egy darabig. megnyommogja, de aztán eldobja azt is. ma pl amikor nem evett ebédet, egy fél szelet kennyérrel mentem utána mindenhova, abból csipegettem, annak meg úgy nyitotta a száját, mintha éheztetném, vagy legalábbis iszonyat jó íze lenne...
mit adjak neki? fontos a tejalapú dolog, tudom...

KépKép
viol81

Viol,

natur joghurt, kefir?

Kép

Kép
ábibaba

zsani
az az igazság, azokat még nem próbáltam, egy mert nemtom lehet-e, kettő meg olyan utálattal eszik minden kanalasat, hogy ihajj... :? örülök, hogy azt a kis danonino-t megette. de két kanállal abból is nekem kellett ennem. pedig az egész 50 g...
ehetne olyat, natúr joghurt, kefir?

KépKép
viol81

gabó,
és akkor most mi van a házzal?

KépKép
viol81

Viol!Levi ennyi idősen reggel és este szopizott délben főzelék v. leves uzsira gyümölcs!
Közben meg joghurt!
Még nem érzem magam öregnek bár már csak 4-hónap és betöltöm a 28.-at! :( :( :( :( :(
Most Skypizett a sóginőm,hogy telefonáltak,.hogy kedden menne az ügyvédhez megírni a szerződést és adják az egy milla foglalót!!
Vendég

Szóval én a következőt csináltam. Dec 10-én lejárt a gyedem, és megkértem a munkáltatómat, hogy adja ki a szülés után felhalmozódott szabikat. Megmondtam, hogy nem áll szándékomba vissza menni utána dologzni, hanem maradok gyesen. Szerencsére belementek, mi pedig reménykedtünk, hogy a szabi alatt összejön a kistesó, de legkésőbb 1 hónap múlva. Január 26-tól igényeltem meg a gyest, ami nem volt hosszú életű, mivel már 25-én pozitív lett a terhességi tesztem, az 5. héten február 1-én, már el is mentem orvoshoz, és kértem, hogy javasolja a táppénzt. Így nem kellett az anyagiak miatt visszamennem dolgozni, és most táppénzen vagyok szülésig, viszont a férjem kapja a fizetése mellett a gyest is, mivel gyes mellett már 8 órában lehet dolgozni.

Tehát nem vagytok kicsúszva az időből, mert nem kell az első baba 2 éves kora előtt szülnötök, mert ha a gyed ésetleg csak a gyes alatt terhesek lesztek, akkor egyből mehetek táppénzre, és apa még a gyest is kapja.

HA valakit érdekelne!!
Vendég

Gabó:tehát akkor most jön a babó jól értelmeztem?

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Gabó,
lemaradtam valamiről? Jön a tesó?

Kép

Kép
ábibaba

Jaj nem nem!Csak rajt vagyok mégegy topikon és ott írta az egyik csaj,hogy ki hogyan jár jobban anyagilag!!
Vendég

Szép estét mindenkinek!

Viol!
Már pontossan nem emlékszem vissza,hogy Alexandra mit evett 9 hónaposan,de az biztos reggel csak szopivolt ( még most is nem kér mást ) ebédre főzelék,délután szopi + még valami pl. gyümölcs ,keksz,joghurt,kifli , este tejpép + szopi.Szerintem ne izgulj,hogy kevesebbet eszik nálunk is volt ilyen időszak minden evésnél a 3. falat után azt mondta nem.Lehet a gyógyszerek miatt sem eszik.Alexandra novemberben volt beteg és utánna 1 hétig alig evett.Azzal nyugtattak engem is, hogy annyit eszik amennyire szüksége van.Persze én is aggódtam azért és mindig azt attam neki amit megevett,hogy csak egyen valamit.Alexandar ebben a korban nagyon szerette a puffasztott kukoricapelyhet( asszem ez a pontos neve) mi csak kukacnak hívjuk.Tudom ez csak nassnak való de abba az időszakba is ezt legalább evett én meg azt mondtam a semminél az is több.Remélem tudtam segíteni neked egy kicsit.

Gabó!
Te mikor szeretnél Leventének kistesót?Mikor költöztök van mát új ház?

Zília

Kép
kertész ákosné

Gabó,
most megint megpukkadok mérgemben!!!!!!!!!!
Táppénzen voltam végig most Ágnesssel, de ki tudta, hogy lehetne mellette gyest is kérni :twisted:
Mindkét előző terhességem alatt is rosszul jártam, mert hát a munkahelymen nem tudtak jó segítséget adni, a védőnők meg a terhesgondozó pedig kimerül a pisilésben és a vérnyomásban :roll: :shock: :evil:
Na de ami a legpocsékabb, hogy én már öt éve itthon vagyok, közben emelték is a fizetésem, de azt is most visszamenőlegesen tehát nem kaptam magasabb táppénzt sem és a mostanra bejelentett 125-ből a héten megkaptam az első gyedem ami 29.350 ft. :twisted:
És azt sem tudom majd mennyi szabadságot kapok meg és mennyi veszik el...

Szép álmokat mindenkinek!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
amica

Zília!Úgy tervezzük,hogy melózok 1-évet aztán utánna.Mindenképpen szeretném Husit bölcsibe beadni és oda csak úgy veszik be ha melózok.
Szal melózok kicsit és utánna jöhet a tesó.Sokat nem akarok várni!A GYES-t akarom végigmelózni,mert az nulla pénz még a csekkjeinkre sem elég!!És ti?

amica!Ez engem is meglepett főleg,hogy ha most terhes lennék elmehetnék táppéntre nyugottan és ami a lényeg amit senki nem mond,hogy a férfiember átveheti a GYES-t!Ez nekem újdonság,de valahol jó ha mondják az embernek.Ha a csaj nem írja soha meg nem tudtam volna ezt!!Jó kevés a GYED-ed!!!!
Vendég

Szép napot mindenkinek!

Beálltunk mi is a betegeskedő babák sorába,nátha + láz azaz holnap megyünk a dokinőnkhöz.
Gabó!
Ezt a gyes, táppénz dolgot én sem tudtam,de jó hogy írtad legalább már felvilágosultabb vagyok mivel még a második bab előtt állunk.Mi úgy szeretnénk a kistesót,hogy jövőre tavasszal vagy nyáron szülessen meg,de tudod erre szokták mondani,ember tervez isten végez.Leventét beirattad már bölcsibe?

Amica!
Jó kevés a gyeded én egy ezressel kapok kevesebbet és szinte végig csak minimálbérre voltam bejelentve.

Zília

Kép
kertész ákosné

Zília!Még nincs új ház amit én kinéztem itt a hegyen mellettünk pár házzal arrébb azt mégsem adják el,de majd ha meglesz a pénz akkor beszélünk velünk hátha mégis!
Addig nem akarok nézegetni amíg nincs meg a foglaló és az ügyvédi szerződés,mert múltkor mikor az a köcsög kurva azt mondta,hogy megveszi és közben viszalépett már javában nézegettem itt a neten és jól pofárra estem mikor mégsem vette meg!Szal addig nem ringatom magam!!!Kedden mennek a fiúk az ügyvédhez és majd szerdán ráállok a témára!
Levi is náthás lett+kicsit már köhög is remélem nálunk nem láz,mert kedden vinnem kell a 2.-ik kullancs oltásra.
Jobbulást Alexandrának!Egyébként becézitek valahogy?
Bölcsibe jövő hónapban kell menni benne lesz az újságban mikor kell lesz a beiratás!Én is úgy szeretném,hogy nyári baba legyen mint Levi,mert nekem könnyebb volt nyáron amíg pici volt!
Vendég

JA és tegnap este kész lett a haj remekművem majd ha tudok értelmes képet csinálni felteszem!
Kicsit furi még nekem is,mert már több mint 2-éve nem volt festve a hajam!Kis piroskás!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gabó,kiváncsi vagyok a hajadra férjed mit szólt hozzá?Alexandrát nem becézzük pedig azért választottuk ezt a nevet azón kívül,hogy tetszik,hogy sokféleképpen lehet becézni aztán mégse becézzük.Alexandra is nyári baba és nekem is így volt könnyebb,ezért szeretném ha a másodikis tavaszi vagy nyári lenne. Alexandra is köhög de azt már több mint két hete elvittem miatta az orvoshoz de nem adott rá semmit amit én vettem köptetőt ( védőnő ajánlása alapján ) nem hatott.

Viol!
Evés miatt ne aggódj Alexandra hogy beteg lett ma még semmi értelmesett nem evett kb.5 kanál üres levest és bármit kínálok neki a válasz nem.Hál isten azért iszik ezért nem izgulok ,hogy esetleg kiszárad.Dorka meggyógyult már?

Zília

Kép
kertész ákosné

Zília!Mikor meglátta kérdzet "Mit csinálsz asszony?"Épp most akartalak megdícsérni milyen szépen rendbejött a hajad a sok festéstől!"De nem mondta,hogy nem,de azt sem,hogy jó.Nekem sokáig volt ilyen színű a hajam Levus előtt.Annyira nem rázta meg a dolog én roszabbra számítottam! :lol: :lol: :lol:
Mit használsz neki köhögés ellen?Mi a Rhinathiolt hurutos köhögésre,mert Levi mindíg hurutosan kezd el köhögni!De reggel óta nem is igen köhögött!!
Vendég

Zília,
nálam is a bejelentett minimálbér a gáz. Amit meg most rátettek nem számít bele. Ha időben szülök és nem hamarabb akkor átcsúsztam volna a gyeddel mostanra és akkor több lett volna, de még szerencsém sem volt. Ja és nagyszülő is elmehet gyes-re...

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!!!

Anyuék most mentek el, tegnap reggel jöttek. Alíz alszik, úgyhogy most csend van és nyugalom.

Ez a gyed- gyes dolog eléggézavaros. Gabó, akkor te most dolgozozni fogsz?? vagy mi??? majd elolvasom ám figyelmesebben.

Lányok! Írjátok le nekem miért volt jó tavasszal, nyáron szülni. Alíz januári, és én tök örülnék, ha a második is ősszel vagy télen születne. Biztos nekem ez jutott, ezt szerettem. Nekem azért volt jó, mert mikorra tavasszal jó idő lett, már Alíz is nagyobbacska lett, jobban lehetett hozni-vinni.....
Ha összejönne, hogy Alíz két és fél éves korában jönne a kistesó, az pont nyár lenne. Biztos jobb, hogy nem kell annyit öltöztetni....hamarabb ki lehet vinni.... No majd meglátjuk! :lol:

Erika

Kép
Kép
nercsi

Gabó, bizti jó lett a hajad!!!! Majd muti képet!!!

Amica, nekem "adtak" segítséget a terhesgondozóba a gyed-del kapvsolatban, jól felhúzott a csaj, aztán kiderült nem is úgy van, csak ijesztgetett.... :roll: :roll:
Legjobb ha az embet személyesen besétál az egészségpénztárhoz, aztán ott mindent elmondanak.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?