Sziasztok!
Csilla
Köszi
,jövök
.
Akkor leírok pár dolgot a mi bölcsinkről
.
Lehet,hogy nem sok rendszer lesz belőle,de igyekszem
.
Szl itt életkor szt vannak válogatva a gyerekek
.Gondolom,megvannak a határok,mettől meddig kerülnek egy-egy csoportba.Egy csoportot egy gondozópáros visz végig,így a gyerek biztonságosabban érezhetik magukat.
Reggel 8-1/2 9-ig van reggeli,ez idő alatt kérnek,hogy ne vigyük a gyerekeket,de egyébként rugalmasak,tehát ha pár percet késünk,nem csinálnak belőle problémát.J(a ennek az az oka,hogy ne zavarjuk a reggelit
. )
Délelőtt gyümölcslevet kapnak tízóraira,ebéd fél 12-kor.Segítenek nekik enni,ha szükséges, az én fiam 2 évesen került be,pillanatok alatt megtanult egyedül enni....fél 3 körül uzsi van.Ha esetleg előbb megyek,akkor odacsomagolják.Sőt,ha a gyerek nem eszi meg pl. a joghurtot,azt is odadják,nem teszik el....
Alvás:nem sötétítenek be nagyon,csak egy fehét nem átlátszó függönyt húznak be,hogy ne legyen túl sötét.Nem volt gond abból,ha vmelyik gyerek nem alszik,amellé odaül a gondozónéni és foglalkozik vele,vagy csak simogatja,hogy ne keljen fel és ne keltse a többit.
Sok a közös játék,rengeteg dolgot csináltak,tanultak:mondókák,rajzolás,festés,gyurma stb...
Minden ünnepet ünnepelnek,csoportpénzből kapnak ajit.Sőt,akinek úgy esik szülinapja,lehet bevinni tortát és ajándékot is kap
.Persze apróságot,de igen kedves dolog.
Levegőztetés:van kinti ruha,amit rájuk adnak,ez a bölcsié,tehát nem kell vinni.
Ez a hideg időszakra vonatkozik,de legalább erre nincs az embernek gondja...
Dohányzás:kint az udvaron egyszer sem láttam ilyesmit,pedig tudom,melyik gondozó dohányzik,megvan a kijelölt hely.Asszem én is kitérnék a hitemből,ha a gyerekem előtt szívnák ...
Ha hidegebb az épület vmiért, a gondozók szólnak,hogy hagyjuk a pulcsit a gyerkőcökön,mert a fűtés nem tökéletes éppen
. Egyébként nagyon jó idő szokott lenni
.
Kis kinyitható ágyakon alszanak,ágynemű van,nem kell vinni ilyesmit.
Tisztasági csomag:minden hónapban kell vinni 1 csomag zsepit,egy guriga wc papírt.Pelust,törlőkendőt ilyesmit akkor,ha éppen fogy a gyerekemnek,mert az külön van mindenkinek,ki mit hoz.
Fogmosást gyakorolják szorgalmasan
.
Ja,járnak középsúlyos fogyatékosok is egy-egy csoportba,hozzánk pl. Down kóros kislány járt,tüneményes csaj volt
.
Talán egyetlen dolog,ami nem volt annyira szimpi,hogy a gyerekek orrát nem nagyon fújják ki.A fiam ugye már tudott orrot fújni,mégis sokszor úgy hoztam el,ha éppen betaknyosodott addigra,hogy bele volt száradva az orrába ez-az...
Na ugye van olyan gyerek,aki akkor még nemtud/nem akar,így nem nagyon foglalkoznak vele ezek szt...
Ennyi negatívumot tudok hirtelen mondani.
Egyébként a gondozó nénik nagyon jól tolerálnak minden különcséget.Az én fiam pl mielőtt beadtam,az ölemben csimpaszkodott egy darabig,aztán átvette a Gondozó néni minden szó nélkül
.
Szl hirtelen ennyi és bocsi a csapongásért
.