Sziasztok!
Húú, olyan jó sokat írtatok, hogy alig győztem olvasni!
Próbálok reagálni…
Örülök, hogy jobban vannak a(z ex)betegek!!!
Barihimlő:
ez nem jó hír. Ildi,nem tudom, nálatok a doki mit javasolt. Mi anno, mikor a nagyok elkapták, két doki is látta őket és mondták, hogy ha kijött az összes pötty, akkor nyugodtan mehetnek levegőzni, csak addig nem, de persze a közösséget kerülni kell. Mi ki is mentünk udvarra, kirándulni, emlékszem, apa még soron kívül a játéküzletbe is elszaladt egy kis meglepiért, hogy megkönnyítsük a napjaikat. A lánykánk akkor még csak másfél éves volt és száznál is több pötty jött ki rajta, úgy sajnáltuk. Mikor az udvaron játszottak, messziről nézték a szomszéd kislányt, tudták, hogy nem mehetnek hozzá. Az anyukája meg szólt, hogy inkább menjenek, hagy esnének ők is túl rajta, de nem kapta el.
Jobbulást nektek!
Kép: Timi, igen az elhúzás %-ban, az, amit állítani kell! Én ált 30 %-ra szoktam mindkettőt, így befér, és még látható is, de van, mikor kisebbre kell. Próbáld még egyszer léccccciiii!
Vagy ha szeretnéd, átküldheted és megpróbálom….
Móni, nagyon helyes a kisfiad és tényleg nem látszik rajta, hogy hamarabb érkezett!
A kilátás sajna nem a lakóhelyünkön van. Ez Gy. mellett egy kirándulóhely, üdülőövezet, Nyírjes, tavakkal, erdőkkel stb, szeretünk kimenni ha már nagyon rándulhatnékunk van, de az időnk kevés. Azért az itthoni körülmények sem rosszak, a konyhából-udvarról a kerteken túl a Szlovák dombokat látom, vöröses naplementével vagy tejszínes bárányfelhőkkel órákig bírnék gyönyörködni benne. Az utca felől pedig egy szép házat és sok fenyőt látok. Ha gondoljátok, kereshetek képet, bár annyira nem adja vissza a fotó a hatalmas teret és tájat.
Mi nagyon szeretünk kirándulni. Sajna tavaly alig voltunk valahol közösen, nem bírtam az utazást meg nem is vágytam rá. De idén szeretnénk több helyre is eljutni, és persze meghívásaink is vannak már,csak az időnk nagyon kevés, mert rengeteg meló van még a házon. A megyében tényleg sok szép hely van, oviban, isiben most Kétbodony a sláger. Nekünk két éve Szlovákia tájai okoztak kellemes meglepit, és az is közel van. Én abszolút nem vágyom külföldre, mármint távoli országokba. Ha időnk engedi sokkal inkább az itthoni nevezetességeket szeretnénk megismerni.
Kutya: mi anno kaptuk őt, és adott volt, hogy lány. Elég szabadszellemű, mikor hónapokig üresen állt a ház, jött-ment kedvére és nehezen tudott alkalmazkodni a korlátainkhoz. Férjem csinált neki jó nagy kenelt, semmiképp sem akartuk megkötni, és mikor tudunk rá figyelni, mindig kiengedjük.Úgy figyeltünk rá. Annyira rossz, hogy egy idegen vakarcs így kijátszott minket!
Szinte minden évben vemhes volt, hiába injekciózzák, és általában 7-11 kölyköt hozott világra…
És innentől kezdve mindig rémálom volt az életünk, nem is részletezem.
Internetszámla: ez felháborító!!!
Igazad van Timi, ne hagyd magad!
Émász és társaik: lehet vmi ebben a nógrádos dologban, nálunk is rendszeresen elszámláztak. Persze mindig többet, mostmár folyamatosan ellenőrzünk mindent. Nekünk a Tigázzal is voltak problémáink, csak a legkacifántosabb: lezártuk a házat, lejelentettük, hogy nincs fogyasztás, majd a következő hónapoktól tizenezrek tűntek el a számlánkról. A kedves gázóraolvasó írt be exhas fogyasztást (olyanokat, amit sosem fogyasztottunk még ottlétünkről sem) és küldte számlázásra, és ugye inkább levették az összeget, hiába volt módosított szerződés, és csak további két(!) személyes egyeztetés után fizették vissza a pénzt és álltak le az összeg leemelésétől….
Villanybojler: hasonló a problémánk, Timi...
Főzés: Timihez hasonlóan én is csak lestem mit csinálnak olyan nagy ügyet a főzésből a háziasszonyok. Most meg még sorbanállás közben is nyitom füleimet, hátha valami ötletet hallok.
Hús: mi annyira nem rajongunk érte. Mindent megeszünk, persze mindenkinek van kedvence, amit szívesebben fogyaszt és hát idényfüggő is a dolog. Zöldség, gyümi rengeteg fogy. Mi szeretjük az újításokat, változatosságot, de ha valami nagy sikert arat, képes vagyok sokáig akár hetente készíteni belőle.
Nálunk még nem tudom mi lesz ma… Tegnap bontottam egy lecsót és tojást sütöttem rá. Gyors volt, így egész nap takaríthattam, moshattam, vasalhattam. Ma is ilyesmi kellene, még rengeteg a szennyes, és a jó időnek hála a kertbe is ki tudnék menni. Talán szétnézek a fagyasztóban.
Borsóleves, bolognai: nagggyon szeretem!!!
Sütő: nekem sem a leghiperebb, de inkább az a baj, hogy a gáz fűtőértéke kiszámíthatatlan és ezért nagyon kell figyelnem a sütőt mindig. Én is az alufóliás verziót alkalmaztam eddig, de a párásítást is kifogom próbálni, tök jónak találom.
Új sütő: de jó! Mindent bele Móni! Amúgy szeretsz főzni?
Kenyér, muffin: köszi Ildi, várom!
Raffiaszoknya: ügyes vagy Gabi! A hajfonás is jó móka lesz!
Nálunk is holnap lesz az ovis, remélem, jól sikerül!!! (Majd én is beszaladok fotózni.)
Ruhaválogatás: nálunk mindkét nagy totyogó korától nagyon ad magára.Szeretnek öltözködni, és persze a mamijuk egyéni igényeikhez igazodva készít nekik sok szép holmit. Néha úgy izgulok,ha nélkülök veszünk nekik ruhákat.Komolyan mondom, sokszor tanulok tőlük. Mondják is, hogy jó hatással vannak rám a lányaim.
Mennem kell, mert sosem végzek. Szép napot mindenkinek! Z.