Hahó!
Hát lányok, ezt se ússzuk meg könnyen. Értekezleten fél 7-kor fölálltam, hogy muszáj mennem, így is fél 8 volt, mire át tudtam jönni a komppal. Azt már a telcsibe mondta a szomszéd lány, hogy 37,8, de jókedvű Miksa és eleven. Aztán nem is ment följebb, sőt, 2 tizedet lejjebb ugrott. De fürcsi előtt 38,5, (kicsit hűtöttem is a vízen emiatt), fürcsi után 36,9. Meg is lepődtem, de hideg volt a kölyök keze, ez már mutatja, hogy vissza fog menni, ezért adtam Panadolt. Mire fölöltöztettem pizsibe, 38,2, mire vége lett a mesének, 38,7
. El is bágyadt szegénykém. A Panadol nem hat valami nagyon gyorsan, emiatt kicsit izgulok, nehogy fölszaladjon neki, de ha egyszer elkezd hatni, akkor nagyon jól leviszi a lázat és elég sokáig lent tartja. Ezért szoktam azt adni éjszakára. A Nurofen sokkal gyorsabban hat, viszont rövidebb ideig. Legalábbis Miksánál ez a megfigyelés. Kúpot irtóra nehéz neki beadni, nagyon küzd, azzal nem is nagyon próbálkozunk.
Kicsit izgulok, mert ma egyedül vagyunk, uram éjszakás
Rita! Nem vagy semmi ezzel a kismamaaggyal
Gyerekkórház: tudom, hogy én mondtam, hogy ne politizáljunk, de most néhány mondatot írok azért. Nem vagyok én elvakult, van egy halom minden, ami nekem sem tetszik, egy halom mindenben nem ezt vártam, de a másik oldal méginkább nem tetszik (sok mindent sorolhatnék, hogy miért). Ezt a Budai Gyerekkórházat pl. én sem értem, szívesen olvasnék bizony egy független elemzést az egészségügy átalakításáról, és az egyes döntések indokairól. (Abban gondolom nincs vita, hogy az egészségügy így nem maradhat, ahogy most van. Mármint általában az eü., nem egyes kórházakról beszélek most) Nagyon piszkálja a csőrömet például az is, amit a lombikosokkal csinálnak. A dokiválasztás megszüntetése nekem se jön jól, hiszen messze nem ott szeretnék szülni, ahová tartozom. Erről órákat dumáltunk már haverokkal. Viszont tény, hogy a világon sehol nincs ilyen, hogy dokik magánrendelésen beszednk egy halom pénzt, beviszik a pácienseiket a kórházba, ott használják a magánbetegeik kiszolgálására a kórház (a köz) eszközeit, és aztán zsebre vágnak ezért meg a köz által finanszírozott kórházban levezetett szülésért egy kalap pénzt. Nagyjából tényleg ez van. Csak hát ott a másik érv, hogy én is inkább fizetek, hogy annál a doktornál szüljek, az legyen mellettem, akiben bízom, és ne egy lutrin kisorsolt ismeretlen (isten tudja milyen szakmai felkészültséggel, milyen beleérző képességel, milyen lélekkel) doki. Mégiscsak életünk nagy eseménye, ami nem mindegy, hogyan zajlik. Szóval itt én is ingadozom. Barátaink szültek már Angliában, No-ban, mindenki az ügyeletesnél, csak ők azt mondják, mindenki tök egyformán kedves és felkészült. Ez nálunk nem biztos, hogy így lesz... Vizitdíj: egy dolog miatt látok rációt benne: vannak sajnos nem is kevesen, akik a dokihoz járnak társadalmi életet élni, gyógyszert feliratni (támogatottat). Mondjuk kétnaponta ezért vagy azért, aztán meg amazért. Nem egy ilyet ismerek. Ez egy program egy halom embernek. A II. kerületi körzetinél mindig ült előttem vagy 10-15 nyugdíjas. Köztük a szomszéd néni, akinek nem egyszer magam láttam a szekrényét tömve gyógyszerekkel. Meg el is mesélte, hogy milyen jó oda járni. Aki meg beteg, az ott szenved órákat. Itt a faluban a patikában 8-10 féle gyógyszert vesznek előttem. Cska nézek
Mármint egy ember. Jó, van, akinek kell, tudom. De van túllövés bőven.
Az az írás itt a topikban - ami miatt fölment bennem a pumpa, pedig én alapvetően toleráns vagyok - egyoldalú volt, hatásvadász, inkább szólt a jelenlegi állapotokról, mint a beteg babáról. Ezen pöccentem be. Talán nem kellett volna, sajnálom, hogy elrontottam a hangulatot, de kijött belőme, és azóta is így gondolom.
Egyébként összességében itt a babaneten asszem eléggé egyedül állok a véleményemmel, vagy talán aki hasonlóan gondolkodik, az nem nagyon szól. Én örültem volna, ha nem kerül elő a téma, mert általában indulatok lesznek belőle, és annak nincs értelme. nem olvastam például még higgadt érvelést, leginkább csak anyázást. Nomindegy.
Beszti! Asszem irritált nyálkahártya (pont mint allergiában) tüneteit csillapítja a Fenistil. Nem is folyik annyira most Miksa orra.
Fölmentem az előbb megnézni, már nem olyan meleg és izzad. Az jó