Új privát üzeneted érkezett!

Sikerül!!!!!!!!

:D :D :D :D :D

Köszi Vadvirág!!!!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Edit73!
Én is gratulálok! :D :D

Kata!
Szuper jó lett, nagyon ügyes vagy! HURRÁ! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Edit73!
Gratulálok én is :)

Cat!
Hol vannak a képek erről a pályázatról?

Eri
simones

Eri :)

Itt vannak a gyöztesek. A többi képet nem tudom.

http://www.babanet.hu/fisher-price/

Cat
Kép
cateye

Edit!

Nagy Gratula!

Kata

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Pár napig elhavazódtam, erre micsoda termés!! :lol:

Először is köszi a tippeket az esti lefekvés ügyben, az álometetéses verziót választottuk, pár napja már fél-1 órával korábban fürdetünk, etetek, és mikor megyek aludni álomszopi. Még így is ugyanúgy kelnek 4 körül egy kajára, de legalább az este kezd nyugisabb lenni.

És Lilla, külön köszönet a dícséretért, igazán nagyon jól esett!! :D
A nyári tali engem is felcsigázott, a sok érdeklődő hozzászólás láttán rögtön az jutott eszembe mekkora a kertetek befogadó képessége? :lol: :lol:
És természetesen én is szívesen sütök-főzök valami finomat! Sőt, az előkészületekben is szívesen segítek majd, nem laktok olyan messze.

Ditke,
borzasztóan sajnálnám, ha kimaradnál egy ilyen taliból, és az jutott eszembe, feljöhetnétek vonattal Pestre, értetek mennék az állomásra, és nálunk is tudnátok aludni, a mi nappalink vendégszobává alakítható!! Természetesen vissza is vinnélek titeket a pályaudvarra, és mindenhova tudunk együtt, autóval menni. Férjestűl, vagy nélküle, ezt már ti döntitek el, mi szívesen látunk mindannyiótokat! És eszedbe ne jusson, hogy ez túl nagy szívesség, ez nálunk mindennapos dolog, szeretjük, ha jönnek-mennek a vendégek :!: :!:

Üdv az új érkezőknek is!!!

Edit,
gratula az eredményhez, mikor felléptem az oldalra, megütötte a szememet a cikk, belenéztem, hát látom ám a fiúkat, ahogy a szőnyegen hasalva felfelé sandikálnak! :lol: Édesek!!

A csajok pár napja kezdenek nagyon széthúzni alvásügyileg napközben. Zsófi még mindig elfárad 2 óra ébrenlét után, és muszáj letennem, mert nagyon nyűgös, Annácskám viszont nem akaródzik elfáradni még 3 óra múltán sem... :shock: Így aztán csomószor épp felváltva alszanak, ami azért jó hogy külön tudok velük foglalkozni, így viszont nekem nincs egy nyugodt percem.

Most is mennem kell Zsófihoz, Anna meg most alszik... :?

Kép
baba888

Cat!
Köszi. :)
Pedig néztem a főoldalt, de nem láttam :roll:

Eri
simones

Ditke

Na, Baba meg is oldotta a kérdést! De ha vmiért nem ezt a verziót választjátok, megnyugtathatlak: Nem kell Pesten vezetned!!! :D Ugyanis ha feljössz Debrecenből a pályán, Gödöllőn kell lehajtanod róla és a szomszédos falvakon át simán eljutsz hozzánk. És még csak nagy forgalom sem lesz! Ha majd már ott tartunk, pontosan elmagyarázzuk az utat. Robiéknak van debreceni munkájuk, ő minden héten jár le, így már profi az útvonalban. :? Naaa, léccilécccilécciiiii! Látod, mindenki szeretne veletek talizni!

Baba

Ilyen korukban nálunk is felváltva aludtak még. és pont ilyen okokból szerettem/ nem szerettem ezt... Szerintem pár héten belül Zsófi is tovább bírja majd. Próbáld kicsit tolni az időket, elég 10 percenként pár naponta. Egyiket kicsit később, másikat kicsit előbb lepakolni. Ezek az átállós időszakok nem könnyűek, :roll: Nekünk sem, mert ki kell találnunk, hogy mi a jó megoldás... De az eltérő alvásigények lehet, hogy mindig is érezhetőek lesznek. Nálunk Dávid sokkal alvósabb, még most is többet alszik sokszor délután és van, hogy reggel is rátesz fél órát.
Örülök, hogy bevált a korábbi fürcsi és az álometetés. :D

többieknek puszi, de most mennem kell...

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!

Hűűű, ez tök jó :D Akkor nem is gond kocsival menni, hamar fent vagyok :D Ez a legjobb variáció, így alszanak a kocsiban odamenet, és visszafelé is tudnak aludni, nem lesznek fáradtak :D (És nekem is csak addig kell majd ugyanazt a két Nox számot hallgatnom, amíg el nem alszanak (ugyanis kocsiban csak ezt hajlandóak hallgatni :shock: ) :lol: )
Akkor már csak időpontot kell találni ami mindenkinek jó :wink: Nagyon köszönjük a meghívást :)
Baba, Neked meg külön köszi a felajánlást, nagyon rendes vagy :D
Remélem a két terroristám nem teszi majd tönkre a kerteteket :oops:

Edit!

Gratulálok a nyereményhez :) Megérdemeltétek, nagyon jó kép :D

Baba!

Én sajnos beleestem abba a hibába, hogy hagytam őket akkor aludni amikor elálmosodtak. Gondoltam igény szerinti etetés-altatás, milyen jó lesz (nekik). Hát, lehet, hogy nekik jó volt, de én elég hamar belefáradtam, mindig váltották egymást, csak a babakocsiban aludtak egyszerre (így 2x is sétáltunk naponta, csak hogy addig legalább nyugi legyen :wink: ) Mai eszemmel úgy csinálnám ahogy Lilla mondta, valahogy összehoznám az alvásidőket. Bár tény, hogy nálunk a mai napig eltér az alvásigényük, Petra reggel korábban kel, délben hamarabb alszik. Votl mikor már Csenge csak egyszer aludt, de Petra még magától felment délelőtt a szobájába szunyálni egyet :)

Meme!

Jelentem belefogtam a vonat-projektbe :) Ha kész majd jelentek.
Örülök, hogy
Pepe rajza??? Azért annyira nem jó :lol: Illetve nem tudom, de ha csak hagyom firkálni, nem rajzol ilyet, csak ha mondom, hogy rajzolj babát, rajzolj neki orrot, fület... Akkor lerajzolja. Tudom, hogy nem szabad összehasonlítani az ikreket, de bennem mégis mindig megvan ez: Petra mindig mindent előbb csinál, ügyesebben, pl. a rajza is most. Ezért aztán mindig azt érzem, hogy Csenge le van maradva :? Eddig legalább a bilizés jól ment neki, mostanában az sem, totál viszaestünk :(
Valamelyik nap Petra beszólt Csengének, hogy : "Csenge buta!" (Pedig én nem szoktam ilyet mondani, max. hogy butaságot csinál. Mondjuk a nagyszülők igen, de hát velük azért nincseneke sokat . Erre Csenge: "Csenge nem buta, csak játszik" és majdnem elsírta magát :( Úgy megsajnáltam :cry:
Azért igyekszem mindig figyelni, hogy egyformán dícsérjek, viszont szerintem csak a valóban ügyes dologért jár a dicséret, csak azért mert épp a másiknak mondtam, nem mondom mindkettőnek. Vagy kellene? De akkor hogy alakítom ki hogy a dícséretet ki kell érdemelni? Más ezt hogy csinálja??

Cat!

Eddig még nem is rajzoltak színessel a lányok, vagy a rajztáblájukra rajzolnak, vagy lenyúlják a tollamat és a papírjaimat firkálják össze :evil:
Őszintén szólva eszembe sem jutott :oops:

jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Kösz lányok!Minket is meglepett,de nagyon örültünk neki!

Cat!
Beszéd? Nem tudom,miért gondolják sokan úgy,hogy 2-2,5éves gyerkőcnek már beszélni kellene.A Dávidom ennyi idősen,mint a tieid még csak pár szót mondott (pont mint ti). Aztán pár hét alatt folyékonyan beszélt.Most meg???Le se lehet sokszor lőni!!!
Ahogy te,én sem várom azt,hogy elkezdjenek beszélni. Látom,hogy mindent megértenek és mindent megmagyaráznak. És én is nagyon-nagyon élvezem ezt a mutogatós-gügyögős korszakot. Annyira zabálni való,ahogy a Marci elkezd a kis kezével mutogatni,a rekedtes hangján meg mondja az e-e-e-ket.Mint aki parancsolgat. Oli meg sokat hablatyol,szinte folyamatosan mondja,de semmi értelmes nincs benne.Mégis valahogy érzem,mit akar mondani. Benike meg meg se szólal,csak mutogat vagy odahozza,ha nem értem,megfogja a kezem és húz arra,a mit akar.
Szóval mindhárman mások,de annyira édesek.Ilyen soha többet nem lesz az életünkben,így én szeretném ezt kiélvezni!Minél tovább tartson!Még mi ezt az évet elgagyorászhatnánk,igazán!!!

Dikte!
Látod,mindenki téged kíván! Vedd rá a férjedet is,hogy jöjjön!Az enyém is útálja a baba-mama zsúrokat,ezért is könnyebb lenne meggyőzni,hogy ha más apuka is jönne!
Ráadásul szerintem ez jó lehetőség arra,hogy összehasonlíthassa a többiekkel a családját (kicsit képletesen mondva) és rájöjjön,hogy te (is!) fantasztikus munkát végzel!Csak büszke lehetne mindhármotokra!
Klassz a fürdő! A lányok élvezik? Járt azóta a önkormányzatos nő nálatok?

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Ja, megint én :oops:
Csak közben csörgött a telefon és elfelejtettem, hogy még nem írtam eleget :lol:

Szóval ...
Cat!

De, szerettük voltna csempéztetni a kád oldalát is, sőt egy pici lépcsőt is szerettem volna elé, meg a mosdókagylót egy épített pultba tenni amit szintén csempéztünk volna, a tülörben meg nagyon tetszenek azok amik bele vannak építve a csempébe... de ez nem fér bele 2 napba, mi meg igyekeztünk, hogy hétvégén kész legyen, hogy ha hétfőn beállít a banya akkor láthassa :evil: Így csak az oldalára kellett pattintani a műanyag előlapot. Szóval ez már csak ilyen lett :( De azért összességében nekem tecc :) A nő meg azóta se jött felénk se :roll:
A lányok azóta csak itt hajlandóak fürdeni, mert itt nagy a kád :)

Kata!

Nekem sem néztek tv-t kb. 2 éves korukig, akkor látták meg egy ismerősnél a tv-ben a vonatokat és utána mindig jöttek a tv-hez hogy vonatot akarnak látni. Megszereztem dvd-n így ha nézni akarják akkor beteszem, bár mostanában nézünk mást is, de mostmár tényleg nem csak bámulják, hanem figyelik is, hogy mi történik, pl. ma Kockás fülű nyulat néztünk, aki ugye felmászik a tetőre az elején, na a csajok azonnal elkezdték félteni, hogy leesik :lol:
Nem gondoltam volna, de tényleg jó kis bébicsősz a tv :? Nekem is jól esik azt a 20 percet nyugiban ülni, többet nem szoktak nézni , utána elunják és akkor kezdődne a kapcsolgatás, de akkor inkább kikapcsolom. Ja, és ki kell érdemelni, ha rosszalkodnak nincs tv!

Meme!

Nálunk mindeninek jut a hisztiből, sőt. Ha egyedül vagyok velük, legalább azon nincs vita, hogy ki öltöztesse, pelenkázza... stb. őket, ahogy valaki megjelenik (akár a barátnőm, anyukám, Apa) azonnal kiosztják, hogy ki mit csinálhat. Ha egyedül vagyunk jobban szót fogadnak, ha mások is vannak akkor már nehezebb velük.

Tegnap voltunk sétálni egy barátnőmmel, az ő lánya egyidős az enyémekkel, plusz neki van egy 3 hónapos kicsi is. A lányok tolni akarták a babakocsit, így a 3 kétéves tolta a 3 hónapost. Aki látott minket kb. azt gondolta, hogy szegény hármasikres anyuka, még jött a negyedik is, az a nő meg csak ott lófrál mellettük, ahelyett hogy segítene :lol:

Na, már megint szómenésem volt :oops:

Ditke
ditke62

Lilla :)
Neked nem is írtam, hogy én is nagyon benne lennék egy nyári taliban. Csak annyira el vagyok havazva, hogy nincs időm írni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit!

Gratula Nektek, tényleg csúcs az a fotó.
Nem volt könnyű három izgő-mozgó babát egy képen belül tartani, ugye???Ki volt az ügyes fotós?

Brigi!

Hogyan állsz a pakolással? Kezed bírja?

Lilla!

Összeszámoltad már, hogy hányan mondtunk igent a talira????
Robi mit szól hozzá?

Jön a hidegfront, ami szépen meghatározta délelőttünket! :twisted:
Megyek és pihizek is kicsit, mert ha délután is ilyen jó lesz, készen leszek tőlük estére....

Meme
szinta

Sziasztok :)

Meme :)
Kösz az érdeklődést. A kezem bírja. Csak kevés az alkalom, mert a gyerekeket el kell látni, és már leginkább olyan csomagolnivaló van, amit az ideiglenes helyre akarunk vinni, de pont azért mert használjuk. Azt inkább az utolsó pillanatban pakolom el. Viszont az új helyünk nincs kitakarítva, de oda meg nem tudok elmenni, meg nem is tudok mindent megcsinálni a kezem miatt. Szóval oda ketten kellenénk a férjemmel, viszont este nincs, aki vigyázna a gyerekekre. :( Szombaton meg már ott aludnánk. Persze nem jó a bojler, azt is meg kellene csináltatni, meg egyéb nyalánkságok. Nem is tudom, hogy képzeltük. :roll: A férjecském meg csak optimista "majd megoldjuk" felkiáltásokat hallat. Aztán nem tudom mi lesz.

Ditke :)
Én is csak azt dícsérem, aki olyasmit csinál. Viszont a szintet a képességeiknek megfelelően szabom meg. Pl. rajzolásnál Borkának már irkafirkáért is jár, Rékának meg a konkrétabb dolgokért. Még biztosan nem zavarja őket, hogy a másik esetleg látszólag kisebb teljesítményért is kap dícséretet. De ha pl. ugyanazt csinálják, akkor nem különböztetek meg. Nem hívom fel a figyelmet, hogy nézd a tesónak szebben sikerült/ügyesebb volt. Megdícsérem mindkettőt a saját teljesítményéért. Viszont ha Borka szól, hogy kaka van, akkor nyilván nem fogom Rékát is megdícsérni (bár anyósom ezt szeretné :roll: ). Vagy ha az egyik a helyére tette a játékot, akkor nem keresek hirtelen valamit, amiért a másikat is megdícsérhetem.

De most aztán én is dicsekszem egy kicsit Réka rajzával.

Kép

Na mire tippeltek? Nem UFÓ! :lol:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

A tipem: autó, vagy valamilyen jármű?! A kerekek miatt gondolom.
De, ha nem is jó a tippem, akkor is nagyon ügyesnek találom Rékát!
Szép vonalvezetése van, és látszik, hogy tudatosan rajzol. Tiszta a munkája.
Az enyémek az irka-firka szintjén vannak. Azt viszont nagyon tudják! :wink:
De, se Nekem se Lacikámnak nincs a rajz tudása.Sőt.... :oops: Mit is várhatnék? :lol:

A dícséret nálam is, ha valami olyat csinálnak.. akkor jár. De, én már az apró dolgokért is dícsérek. De, csak azt aki megérdemli, és a másik előtt , mert nálunk ez nagyon ösztönöz.
Pl: Látod milyen ügyesen pakol ZS ? Nagyon örül anya, mert nagyon kis ügyes Zs. ÉS stb... Erre a másik az esetek 90%-ban ugyan azt teszi, mint a " kis ügyes".
Ha valami nem jó dologot művel valamelyik, azt is közösen "beszéljük " meg, hogy lássák, miért is jár egy kis dorgálás.
De, én sem szoktam megdícsérni a másikat is, ha az semmi jót nem tesz.
Anyósoddal ebben én sem értek egyet. De, kíváncsi lennék, miért kellene szerinte mindkettőt megdícsérni?

Meme
szinta

Meme :)

Jó tipp. :) Sztem tök jó lett. Eddig csak kereket rajzolt, meg az "alvázat" (egy vonalat a kerekeken át). De ennek már van ablaka, meg ugye a teljes autó, nem csak az alja. :)

Visszatérve a dícsérethez. Meme sztem te is csak bizonyos dolgokban használod ezt a másik előtt dícsérést. Ott, ahol tudhatod, hogy mindkettő egyformán esélyes, hogy úgy mondjam. Ahol saját döntés, hogy mit és hogyan csinál meg. A példáid is olyanok. De nem hiszem, hogy ha leültök rajzolni, akkor azt, aki tud vonatot rajzolni ajnározod, míg a másik, aki még csak firkál, nem kap egy jó szót sem. Én úgy gondolom, hogy a rajzolás, kirakózás, beszéd, ének, biciklizés, és még nagyon sok minden egy bizonyos életkorig (ami mindenkinél más) nem akarás kérdése. Ha még nem érett meg rá, akkor dícsérheted a másikat ítéletnapig, akkor is csak a kedvét veszed el az "ügyetlenebbnek", illetve adod a lovat az "ügyesebb" alá. Persze lehet, hogy tévedek, de én így csinálom.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

A rajzokon meg a rajztudásokon én csak ámulok :D Nálunk Lilcsike sehol sem tart, még szinte a karika sem megy csak egyenes vonalak és a ceruza-krétatartása sem jó még. Geri szépen fogja a cerkát és egyértelműen jobb az érzéke de még ezekhez hasonlót sem tud produkálni mint amiket itt látok ill.olvasok :wink: Nem hiszem, hogy ez vészes lemaradás, de az biztos, hogy sokat kell velük foglalkoznom a finomotorikus készségeik fejlesztése érdekében :) Viszont én nagyon ügyelek arra, hogy ne dicsérjem túl egyiket sem a másiknál. Vagyis, ha Geri pl.szépet rajzol vagy pl.gyöngyöt fűz amihez Lilcsikének nincs türelme, akkor ügyelek arra, hogy Lillust is dicsérjem valamiért amiben meg Ő igyekszik :) Nem szeretném, hogy rossz érzés alakuljon ki bármelyikükben is a másik ügyességével szemben. Brigivel teljesen egyet értek, hogy sokminden képesség, tehetség kérdése még és nagyon hiszek abban, hogy a dicséret ösztönzőleg hat, nálunk legalábbis ez vált be :)

Puszi:Doris
doris

Brigi :)
Én is csak ámulok a rajztudáson. Az enyémek sehol sincsenek ebben, és még a ceruzát sem fogják szépen, csak marokra. Biztos ebben én is hibás vagyok, mert Ök nem szeretnek rajzolni, én meg nem eröltetem nekik.

Dícséret: Én is úgy vagyok mint Doris, hogy igyekszem mindegyik gyerköcöt a saját képességei szerint dícsérni. Ha látom, hogy nagyon igyekszik valamiben, de abban Ö nem olyan ügyes mint a másik, akkor is kap dícséretet.

Doris :)
Megvan Lilcsike szemüvege? Biztos fogja hordani ügyesen, mert már megszokta Gerin, így nem lesz neki újdonság. Majd számolj be róla!

Pusza

Cat
Kép
cateye

Szia Cat :)
Igen, én is nagyon ügyelek az egyforma dicséretekre különben az egyikük nagyon "féllábas" lenne másikuk meg nagyon "elhúzna" és ezt nem szeretném.
Köszi a kérdést, ma voltunk az optikusnál és jövő hét kedd-szerda környékén lesz kész a szemcsi :) Nagyon izgulok és a rózsaszin mégsem tetszett pedig egész héten "nózsaszin" szemcsit kért :P :lol: Végül lilás-pirosas keretet választott :lol: Nekem más tetszett, de hát nem én fogom hordani :wink: Persze ez is szép és ez is Titan-flex mint Gerié, mert én erre a márkára esküszöm és ahogy a mostani hancúrozásukat elnézem....hát, szükségünk is lesz a legstrapabiróbb keretre :lol: :lol: :lol:

Nem hiszem, hogy a rajzolásért mi lennénk a "hibásak". Nálunk sem tartozik a kedvenc elfoglaltságok közé pedig Geri szépen fogja a ceruzát de Lilcsike még marokra és nem is kedveli és nem is tud rajzolni :oops: Talán a szemcsi segit ezen, hisz akkor már nem fogja a bal szemecskéjét a bal kezével folyamatosan babrálni. De persze könnyen meglehet, hogy igy sem fog szeretni rajzolni...mondjuk én egyáltalán nem tudok.

doris

Brigi!

Igen-igen, jól látod.
Csak ezt már nem fejtettem ki bővebben.
Meg most nem is tudom, mert nem fog már kellően az "agyam".
Egész délutánom rohangálással, ügyintézéssel telt.
Meg tudod mi a nagy szerencsém? Ilyen dolgokban mint a rajz, éneklés, mondókázás stb..., nagyon hasonlóak, ezért hasonló a dicséret, bíztatás mind kettő fele. ( ezekhez a dolgokhoz pedig ahogy írtad, tényleg kevés az akarat.)

Doris,Cat!

Az enyémek sem tartanak sehol a rajzolásban.
Ezért megkérdezem tőletek: ti mint szülők mennyire szerettek, ill. tudtok?
Mert ahogy írtam, mi nem szeretünk és nem tudunk, így az enyémek sem.
Kristóf mindenból 5-ös, matekból még dícséretes is! Viszont rajzból 4-es!!!!!!
Doris, kíváncsivá tett ez a választás, rakj majd fel képet róla, jó?

Jó éjt, holnap remélem frissebb leszek..

Meme
szinta

Sziasztok!

Brigi!

Nagyonj jó a rajz, gratulálok! Szerintem is felismerhető :D
A költözés miatt ne aggódj, én is olyan "valahogy-majd-csak lesz" típus vagyok és még mindig bejött :)
Mikor a csajokat hoztuk haza a kórházból a kazánszerelő fogadott minket, még nem tudtuk lesz-e melegvíz estére fürdetéshez... Aztán csak felnőnek ezek a pockok, meg mi is túléltük :lol:

Mindenkinek köszi a dícséretes infókat, nálunk is hasonló a helyzet. Én is képességeknek megfelelően dícsérek, nem is igazán az ilyen dolgokkal van a gond, inkább a viselkedést illetően. Petra normálisabban megül az asztalnál, nem nyafog folyton, stb. Ilyenkor őt mindig megdícsérem, gondolván, hogy Meméékhez hasonlóan majd ösztönzőleg hat. De ezt nem igazán látom, inkább mintha méginkább rendetlenkedne Csenge, mintha ez valami figyelemfelhívás lenne.

Cat!

Petra sosem fogott semmit marokra, mikor először fogott tollat a kezébe akkor is rögtön szépen fogta, Csenge sem marokra fogva rajzol, bár ő nem olyan ügyes. Ez szerintem alkati kérdés, bár itthon minket rengeteget látnak írni, lehet, hogy ott látták hogy kell a ceruzát fogni :)
Éneklés ügyében viszont mi vagyunk lemaradva - illetve én :oops: már általános iskolában is a hátsó padban kellett ülnöm és a matek leckét csinálnom, csak hogy fogjam be a számat :oops: még a boci-boci tarkát sem tudnám normálisan elénekelni :( Így aztán nem is nagyon énekelek a lányoknak. Terhesen azt mondtam, hogy egyáltalán nem fogok, aztán azért csak egy kicsit, ha senki nem hallja ... :wink:

Meme!

Mi mint szülők egy kutyát sem tudunk normálisan lerajzolni :oops: Bár mióta a gyerekeknek rajzolni kell, jelentem rengeteget fejlődött a rajztudásom, már vannak jól bevált mozdulataim a kutyára-macskára-csacsira... :wink:

Edit!

A múltkor egyszerre írtunk :)
Szóval mondtam a férjemnek, hogy lesz ilyen zsúr, elsőre szerintem csak fél füllel hallotta, mert rábólintott. Aztán mondtam, hogy pénteken megint lesz nálunk babás tali (debrecenieknek), akkor kérdezett vissza, hogy akkor miről beszéltem az előbb? Elismételtem, no akkor kikerekedett a szeme :shock: vagy 20 1-3 év közötti gyerek?? :shock: Azt látni kellett volna :lol:
Szóval közölte, hogy áá, tuti ügyel azon a hétvégén. Mondom, még nem is mondtam melyik hétvégén lesz. Válasz: akkortájt minden hétvégén ügyel :?
Egyébként tisztában van ő vele milyen fantasztikus vagyok :oops: :P , pláne ha néha vigyáznia kell a csajokra pár órát... :lol:

Ditke
ditke62

Meme:)
Én egyáltalán nem tudok rajzolni...de nagyon igyekszem kicsikarni magamból a kivánságlistán szereplő alakzatokat :oops: :oops: :oops: Persze az eredményt nem mutogatnám senkinek szóval én nem vagyok elkeseredve a rajztehetségük miatt :) :wink:
Persze, ha meglesz a szemcsi lefotózom őket és felteszek ide is egy képet :)

Ditke :)
Azt hiszem a Párodnak felmentést adhatsz a talira... :twisted:

doris

Lilla,
boldog névnapot kívánok!! Remélem ma tartod, mert végre én vagyok az első... :lol: :P

Kép
baba888

Sziasztok!

Lilla!

Boldog névnapot kívánunk!!!

Ditke!
Ez az egyiket dícsérem és majd a másikra ösztönzőleg hat - ez nálunk se jön be!!!Szerintem ilyenkor féltékenyek egymásra és már csak azért se. Erre én nem tudok jó receptet.Ha úgy érzem dícsérni kell,megteszem.De túlzásba nem viszem,mert a másikat se kell hergelni.Ha meg mégjobban rákezd a "rosszalkodásban",próbálom valamivel elterelni a figyelmét,hátha bejön! És lehet,hogy pont akkor adódik valami,amiért megdícsérhetem!
Amúgy a férjed szerintem fejlődőképes!!!! :wink: Az enyémre emlékeztet!Ilyen volt kb. 10évvel ezelőtt,amikor a Dávid született!Most meg!!! Rá se ismernél :P !Szóval ne add fel,apránként egyre jobb lesz! Csak ne hagyd magad mindig lerázni!
A múltkorival én arra (is) utaltam,hogy ha babás közösségbe vinnéd,akkor megláthatná azt is,hogy a ti lányaitok bizony vígan elérik (sőt! sok mindenben felülmúlják) a kortársaik szintjét! Szóval ne olyan gáz,ahogy esznek,viselkednek...stb,mint ahogy ő gondolja!!! Csak talán a férjed túl nagy mércét állít!

Szeretnék egy kicsit lelkizni és a véleményetekre is kíváncsi lennék:
az apukám nagyon beteg, vastagbél daganata van,műteni már nem lehetett az áttétek miatt,kemoterápián vesz részt. A Dávid még nem tud erről semmit,csak hogy beteg a papa. Nem igazán tudom eldönteni,hogy beszéljek-e neki róla és mennyit mondhatok el ebből. (semmi jóval nem biztatott bennünket az orvos,ct-re van előjegyezve az apu,talán utána egy kicsivel okosabbak leszünk).
Még nem látszik a kemo hatása az apukámon és a Dávid nem találkozott azóta vele. Viszont nemsokára lesz a Dávid szülinapja és fognak találkozni.Hogy mit vesz ebből észre a Dávid,azt nem tudom,de azt se szeretnénk,ha valami bántó megjegyzést tenne.
Ti mit tennétek???

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!
Szerintem mindenképpen mondjátok meg, hogy nagyon beteg. Ui. a gyerekek megérzik ezt, és azt is, ha titkoltok valamit. Én is kb. annyi idős voltam, mint most Dávid, mikor először elvesztettem az egyik nagypapámat. Ráadásul én még meg is éreztem, mikor meghalt. Látszólag minden ok nélkül elkezdtem bőgni tesi órán. :( Nekünk megmondta apukánk, hogy nagyon beteg a nagypapa, és anyukám addig ott lesz vele,amíg lehet.

Eri
simones

Edit!

Én régi történet alapján tudok mondani neked tanácsot.

Nekem Anyukám volt nagy beteg akkor amikor a nővérem kisfia 10 éves volt. Anyu már régóta beteg volt, de egy tavaszon a betegsége hirtelen rosszabbra fordult, kórházba került. A tesóm leült a fiával, és elmondta neki, hogy a mama nagyon beteg és nem tudjuk, hogy meggyógyul-e. Látszott az unokaöcsémen, hogy érti, hogy miről van szó, és szerintem (ahogy akkor beszéltük is a tesómmal) külön jól esett neki, hogy annyira nagynak tekinti az édesanya, hogy megosztja vele ezt az információt. Szerintem így sokkal jobb volt, mintha a környezeti változásokon gondolkodott volna magában, és abból próbált volna kigondolni magában valamit. Mert lehet, hogy nem kérdezett volna!

Szóval szerintem mondd el neki, hogy mi a szitu. Meglátod nem fog bántó megjegyzést tenni. Az mondjuk lehet, hogy nem tudja pontosan, hogy mi tegyen a nagypapával (kerülje, ajnározza stb.) , úgyhogy erről is mindenképp dumcsizz vele.

Ja, az unokaöcsém már 21 éves, és a másik nagymamájáról most derült ki, hogy rákos. Mindenféle okok miatt ő van vele a legtöbbet, és a múltkor egy komoly beszélgetés alkalmával meg is jegyezte, hogy még emlékszik arra, hogy amikor a mama (édesanyám) beteg volt mennyire fontos volt, hogy mindenki összegfogott, és még ő is tudta. Szóval az idő is bebizonyította, hogy anno jól cselekedett a tesóm.

Drukkolok Neked, és veled vagyok!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Edit :)
Szerintem is az öszinteség a legjobb. Mondjátok el neki, hogy beteg a papa, és azt is, hogy elég súlyos az állapota. Ez szerintem azért fontos, mert Ö is fel tudja készíteni a lelkét, és jobban elfogad apránként dolgokat, mintha hirtelen a nyakába zúdulna a nagypapa hiánya. Abban biztos igaza van Vikókának, hogy kicsit megzavarhatja, hogy hogyan viselkedjen a nagypapával ezek után, zavarban lesz, de ha beszélsz vele, hogy kezelje természetesen a helyzetet, akkor biztos meg fogja próbálni. :)

Doris :)
Én rajz és ének szakkörös voltam, de a páromnak egyikhez sincs affinitása, így én sem vagyok elkeseredve emiatt. Legalább az éneklést tölem örökölték. :D

Cat
Kép
cateye

Edit,
egyetértek a többiekkel, hogy beszéljétek meg Dáviddal ezt a dolgot. Mindenképp jobb, ha tőletek megtudja és tisztán lát, mint ha értetlenül áll esetleg egy váratlan helyzet előtt. És hát mindenesetre jobbulást apukádnak!

Thomas rajongóknak, ezt találtam:
http://www.jatekfutar.hu/thomas.html

Kép
baba888

Sziasztok!

Feleségem bulizni a barátnőkkel, gyerekek alsznak, uh. enyém a gép :)

Thomas rajongóknak
Sikerült megszereznem 26 részét a Thomasnak DVD-n. Ha valakinek kell, átmásolom, természetesen térítésmentesen!

Kérdésem lenne,
Ambrus tegnap elég nyomott volt, és tegnap este hányt egy nagyot. Lefekvéskor nem akarta a tejcsijét meginni. Éjszaka ivott egy kis teát, és reggel megitta a tejcsijét (2deci), de egész nap nem evett semmit, csak egy kis teát ivott úgy kb. két decit. Most este sem itta meg a tejcsijét de hangulata egész nap jó volt...

Nektek volt ilyen? Ez egy sima gyomorrontás vajon? Utálom, hogy most jön a hétvége és a gyerek "beteg". :(

Különban is, nálunk az Ambrus önveszélyes. Vagy arcra érkezik a csúzdásról, vagy múlt héten pl. összeragasztózta magát.
Épp egyedül "vigyáztam" a gyerekekre, akor Ambrus elkezdett sírni. Nem tudtam mi a baja, azt hittem Bernát harapta meg megint. De nem. A kezére volt ragadva egy pillanatragasztós tubus. Nem tudom hol találta, de a lényeg, hogy összeragasztotta az újjait. Elég nehezen tudtam őket szétszedni. A baj az volt, hogy ráfolyt a pólójára is, az alkarjánál és hozzáragadt a pólója :( Amikor leszedtem, néhány helyen lejött a bőre vele :( Hát volt lelkiismeretfurdalásom rendesen :oops:

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Edit!

Sajnálom apukádat :(
Konkrét példával én nem tudok szolgálni, nekem az egyik nagyapám még szülestésem előtt meghalt, a másiknál 14 éves voltam, tehát azért már nagyobb mint Dávid, de nekem megmondták, tudtam, igaz, ő sokat feküdt előtte kórházban, így nehéz is lett volna eltitkolni. De még így nagyobbként se nagyon tudtam mit kezdeni a helyzettel, zavarban voltam, mikor láttam, hogy egyre rosszabb az állapota, a végén már pelenkázták, csontsovány volt, aztán már zavart lett :( De én is azt mondom, hogy jobb tudni, mint értetlenül néznie és esetleg nem mer kérdezni, csak látja, hogy valami nincs rendben.

A férj-ügyben én is látom a változást, ezek szerint még 8-10 év és minden oké lesz :lol:
Tudja ő, hogy más gyerek is így eszik-viselkedik, csak ez nem vigasztalja. A túlélésre játszik, hogy talán egyszer megérjük, hogy férjhez mennek :lol:
Elmeséltem neki Vadvirágot, hogy lám-lám, van aki még 4 gyerek után bevállalja az ikreket, mire rámnézett és csak annyit mondott: "szegény férje..." :?

Kiliman!

Egyszer én is összeragasztottam magam pillanatragasztóval, hát nem hittem volna, hogy tényleg ennyire ragaszt :lol:

Nekem rendszeresen tartanak önkéntes böjtnapot a lányok, még csak gyomorrontásuk sincs, mégis vannak napok, hogy alig esznek. Vigyáznak a vonalaikra :wink:
Ne aggódj míg más baja nincs :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Edit!
Nem könnyű a helyzet, de én is ez előttem szólok véleményén vagyok. Csakis őszíntén!!! Szerintem nem kell részletesen taglalni a betegséget, de a lényeget tudja. És arról tényleg fontos lenne beszélni, hogy hogyan viselkedjen a nagypapával, mert az biztos nehéz lesz neki.

Kiliman!
Teszik a pillanatragasztós story. Egyszer gyerekként én is kipróbáltam, két ujjamat összeragasztottam és hát....megszenvedtem, bőr le...stb.

Lilla!
Én is szeretnék nagyon boldog Névnapot kívánni!

Kata

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Lilla!
Mi is nagyon boldog névnapot kívánunk! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Hol lehet habtapi szőnyeget kapni???

Kép
baba888

Sziasztok!

Lilla!

Mi is sok boldog névnapot kívánunk!!

Baba!

Mi a Metróban vettük, de láttam már Brendonban meg Tescoban és/vagy Corában is.

Ditke
ditke62

Baba!

Szerintem bármely játékboltban, mi a Régio Játéknagykerben vettük. De a javaslatom, hogy vagy a betűset vagy a számosat vegyétek, a többi nagyon kis darabokból áll és sztem nem is olyan strapabíró. Mi sajnos nem kaptunk és jobb híján megvettük a másik fajtát..., amikor kicsik voltak tökéletes volt, de ahogy elkezdtek pakolni, meg játszani, a habtapit is cibálták...az egész karám habtapi darabokból állt. Eleinte állandóan raktam össze, aztán elegem lett belőle és úgy hagytam darabokban egészen tavaly novemberig, akkor ugyanis elkezdték megenni. Úgy ették, mintha a kiflit tépnék :roll: Ekkor besokaltam, összeszedtem az egészet és kidobtam. Használni már nem lehetett semmire.

Kata

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Kiderült, hogy vírus, Bernár is és a feleségem is elkapta... Szóval dögróváson a család :( Klassz hétvége...

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást! :)

Kiliman!
Amikor hánynak, akkor nem érdemes tejet adni. A lényeg, hogy igyon valami folyadékot: vizet, teát. :) Aztán majd, ha rendbejön, magától fogja kérni a tejet és a többi kaját. ;)
Ha lehet, kérnék Thomas DVD-t.

Utólag is Boldog névnapot Lillának! :)

Eri
simones

Sziasztok!

Képzeljétek hogy jártam ma. Vendelnek akartam adni D vitamint, rácseppentettem a kenyerére és be a szájába. Erre éktelen ordítás következet és kiköpte a kenyeret, akkor megcsapot az eukaliptusz illata. Véletlenül D vitamin helyett eukaliptus olajat adtam neki.... Az üvegen nem volt címke, mert azt is lerágták.... Annyira ideges lettem, meg megijedtem, rögtön felhívtam a gyerekrendelőt (szerencsére nálunk minden hétvégén délig van ügyelet), de megnyugtattak, hogy ne aggódjak semmi baj nem lesz. Még mindig lelkiismeretfurdalásom van, ezentúl 10x is megnézem mit adok nekik. Pedig mindig annyira figyeltem, csak valahogy most kapkodtam..., annyira rossz!!!!

Kiliman!
Hát nem irigyellek, akkor most te ápolod a családot...???? Még jó, hogy van valaki, aki nem kapta el. Nálunk júniusban volt 2 húzós hét, amikor mind a négyen betegek voltunk, hörghurut. Folyamatosan köhögtünk. Persze a legszarabbul én voltam, meg a párom, a gyerekek nagyon hamar meggyógyultak. Esténként volt a legrosszabb, volt, hogy nem tudtunk etetni, mert nem bírtuk abbahagyni a köhögést. hétvégén anyukám nálunk maradt az utolsó etetésig és ő csinálta meg, de a többi nap nekünk kellett megbírkózni vele, nagyon kemény volt.

Thomas minket is érdekelne..... A dvd árát természetesen kifizetjük!!!!!

Kata

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Lilla boldog névnapot kívánunk mi is!

Kiliman!

Nektek pedig jobBulást, remélem tudod tartani a frontot!
Ha meggyógyultok, s lesz időd, egyeztetünk, hogy melyik Thomas-os rész van meg Nektek, jó? Mert nekünk is van 3 DVD, de szerintem ugyanazok lehetnek!
De, ha plusz részeink vannak szívesen elküldöm én is bárkinek. ( szerintem Lacikám megtudja írni! )

Eri!

Mit szeret még nézni Viki és Zoli? Vagyis mit szabad nekik? :wink:
Mert klassz kis filmjeink vannak, ha gondolod, szívesen küldök.

Kata!

Mikor 4 hónaposak voltak az ikrek, s benyaltunk valami fránya vírust, ami 3 hétig keményen jelen volt, akkor mondta a doktornő a következőket. Látta , hogy a fáradtságtól a padlón vagyunk: ha gyógyszert adunk be, mindig 2-szer nézzük meg, mit, mennyit, kinek. Mert még így is történhet baj.
Szerintem meg Vendel nagyon kis ügyes volt, s ez e lényeg. Szerintem már mindannyian voltunk valamilyen hasonló helyzetben, nyugi ez van. Minél jobban figyelünk, annál nehezebb. Nálam legalább is.

Edit!

Sajnálom apukádat.
Az előttem szólokhoz hasonlókat tudok csak írni én is. A maga nyelvezetén mondjátok el Dávidnak, s fokozatosan mindig azt ami van, vagy amit már biztosra tudtok, hogy történni fog.
Biztos majd kérdezni is fog, amit nem ért, lehet ez lesz a nehezebb része.

A hétvége elég mozgalmas volt. Pénteken délután Kristófnak farsang, egészen estig. Mivel Lacikámnak ismét értekezlete volt, megkértem anyukámat jöjjön le, ki tudja hogyan fognak viselkedni. De, olyan mákom volt, mivel egy 5.-es ismerős kislány a rajongásig imádja őket, ő ment velük mindenhova. Igy anyukám a barátnője mellett végig dumcsizhatta a farsangot, s még nekem is volt pár szabad percem.
:wink:
Szombaton meg Foci tornája volt Kristófnak, oda már családilag mentünk. Elsők lettek, valamint Kristóf lett a legjobb játékos. Büszkék voltunk.
Rakok fel képet a nagyfiam jelmezéről. Az osztállyal ősembereknek öltöztek be.

További szép vasárnapot:

Meme
szinta

Kristóf a jobb oldali "mamut" cipelő.

Kép

Kép

Meme
szinta

Meme!

Próbálom nyugtatni magam.....

Nagyon klassz a kép!!! Na meg a ruhák!!!! Ti csináltátok?

Kata

Kata

Kép
kateduo

Kata!

Igen, mi csináltuk, mármint szülők.
Kristófét pedig anyukám és én. Kiszabtam, aztán anyu varrta, bár szerinte azt is megtudtam volna.... Hát, lehet.
:wink:
Tényleg nyugodj meg, hisz semmi baj nem történt.

Meme
szinta

Köszi a tippeket habtapi ügyben, eddig sajna nem jártam sikerrel, a fóti Corában semmilyen nem volt, a Metróban csak a kisebb darabos, amiről Kata lebeszélt :wink: , így azt nem vettük meg. A netes boltokban sem nagyon találtam eddig, de még nézelődök.
Kata, az a lényeg, hogy nem történt baj végül, és biztos, hogy ezentúl erre duplán fogsz figyelni.

Kiliman,
jobbulást a család beteg felének!

Meme,
klasszak a fotók, meg ötletes, hogy egy egész kis ősember bandát hoztak össze. :lol: Ezt ők találták ki, vagy ezt is ti szülők?

Kép
baba888

Baba!
A fóti Corában van egy játékbolt is a boltsoron és ott is lehet kapni. Én még a Kikában láttam mostanában számosat meg betűset.

Meme!
Hogy stílusos legyek: állat jó az ősember csapat!

Betegeknek jobbulást, a többieknek szép hetet!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

SZiasztok!

Ebbe atopicba még nem írtam. Egy kedves ismerősöm invitált meg hozzátok. Nem tudok gyakran írni, de szívesen osztom meg gondolataimat, és olvasgatom a leveleiteket.

Rólam csak annyit, hogy 3 kislányunk mellé most várunk még kettőt. Bogi 6, Kamilla 4 és fél, Jázmin 1 és fél évesek.

SAjnos most beteg vagyok, de egyébként a terhességgel minden ok. a babók 28 hetesen 1,3 kg-osak voltak kb. Legközelebb Március első hetében megyek uh-ra. Gondolkodtam a spontán szülésen, de egyre inkább hajlok a császár felé. Sok rosszat hallottam. Az IStvánban szeretnék szülni, Gasztonyi a dokim.
19-én töltöm a 29. hetet. Elvileg május 6-7-re vagyok kiírva, de valszeg már áprilisban meglesznek a drágák. Remélem előbb nem!!! :) . :)

Igyekszem rólatok is olvasgatni, és bocs ,de a memóriám solszor nem a legjobb, ha esetleg keverném az infokat... :(:)

Puszi: Kata

Kata
KépKép
szdkata1

[quote="szdkata1"]S írta:szdkata1Ziasztok!

Ebbe atopicba még nem írtam. Egy kedves ismerősöm (Vadvirág?)invitált meg hozzátok. Nem tudok gyakran írni, de szívesen osztom meg gondolataimat, és olvasgatom a leveleiteket.

Rólam csak annyit, hogy 3 kislányunk mellé most várunk még kettőt. Bogi 6, Kamilla 4 és fél, Jázmin 1 és fél évesek.

SAjnos most beteg vagyok, de egyébként a terhességgel minden ok. a babók 28 hetesen 1,3 kg-osak voltak kb. Legközelebb Március első hetében megyek uh-ra. Gondolkodtam a spontán szülésen, de egyre inkább hajlok a császár felé. Sok rosszat hallottam. Az IStvánban szeretnék szülni, Gasztonyi a dokim.
19-én töltöm a 29. hetet. Elvileg május 6-7-re vagyok kiírva, de valszeg már áprilisban meglesznek a drágák. Remélem előbb nem!!! :) . :)

Igyekszem rólatok is olvasgatni, és bocs ,de a memóriám solszor nem a legjobb, ha esetleg keverném az infokat... :(:)

Puszi: Kata

Kata
KépKép
szdkata1

Szia Kata!

Üdv! Mi már a "nagyokhoz" tartozunk, de nem tudom megállni szó nélkül, hogy: minden tiszteletem a 3-4-5-6 gyerekes anyukáknak (és apukáknak) Nekem sokszor a kettő is elég :oops:

Egyébként gratulálok a pocaklakókhoz. Akartátok őket, vagy csak "így" sikerült(ek)? A nemüket lehet már tudni? A 3 lány mellé már szeretnétek kisfiú(ka)t is? Van segítséged? Bocsi, csak azért kérdezek ennyit, mert számomra felfoghatatlan, hogy lehet ennyi gyereket nevelni. Nekem tuti nem lenne türelmem, idegrendszerem hozzájuk.

Andi

Kép
gandi75

Kata:)
Én is szivből gratulálok a pocaklakókhoz és a nagyobbakhoz és és részemről is le a kalappal elöttetek :) Örülök, hogy ránk találtál :)

Nagyon jók a farsangi képek és gratula a jelmezekhez :)

Jobbulást a kis és nagy betegeknek :)

doris

Sziasztok!

Kata!
Sziiiiiiiiiiiiiiiiiia! :D :D Nagyon örülök neked! :D :D Üdvözlet itt is!!! :D :D

Andi!
Szerintem minél többen lesznek, annál könnyebb, hiszen szuperül eljátszanak egymással itthon, akárcsak más gyerekek az oviban. :D :D

Aztán ott a sok fantasztikus háztartási gép (pl. mosogatógép, stb.), mélyhűtött étkek, HIPP bébiételek és még sorolhatnám, ezek is mind-mind megkönnyítik az életünket. :D :D

Ezekhez meg jönnek az olyan nagyszerű találmányok, mint a lábfej középig cipzáras csizma, a tépőzáras cipő és szandi, meg a hasonlók, amik megintcsak gyorsítják a tenni valók elvégzését. :D :D

Én pedig mindezekhez még rugalmas is vagyok, nem zavar ha egész nap szanaszét vannak a lakás minden pontján a játékok. Hihi!

Nálunk valahogy így működnek remekül a dolgok jó ideje... :D :D

Szóval a lényeg, hogy pozitív hozzáállással, rengeteg mosollyal simán bele lehet jönni a nagycsaládosdiba. :D :D

Vadvirág
Vendég

Andi!!!

4 évesen sem könnyebb??????

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?