Erika!
Sajna nekem sincs dvd-m, de tudok egy jó oldalt
www.hipofizis.hu/fitnesscenter .
A Pazár jó fej
kis vicces volt mikor ott feküdtem. Jött be az egyik csajhoz varratszedés előtt, egyik kezében csattogtatta az ollót és humorosan hozzátette: varratszedés!!
Én régen Kecskédi voltam, de a férjem tősgyökeres somlói. Nem nagyon ismerek itt sok mindenkit. Valóban nagyon szép hely, de jól mondtad, kocsi is kéne, mert így nem igazán tudok mozogni, ami pedig lételemem!!
De ami késik, nem múlik
Szüléstörténetem dióhélyban
Hétfőre voltam kiírva (szeptember 11-re), de nem jött semmi, így kedden be kellett feküdnöm a kórházba. Aznap megmásztam a kórház lépcsőit egy párszor. A dokim este megvizsgált, na akkor kitágultam egy újjnyira, de még nem volt semmi. A kórházban akkor még csak két kisbaba volt, egyébként tele volt kismamákkal. Mondtam, hogy én ma éjjel aludni akarok, mert álmos vagyok. Hát nem így lett. Éjjel fél 2-kor arra ébredtem, hogy hasmenésem van. El is mentem Wc-re. Majd visszafeküdtem az ágyba, de éreztem, hogy megint hasmenésem van. Mentem a Wc felé és úgy éreztem, mintha bepisiltem volna, de kiderült, hogy ez bizony magzatvíz. Ültem a Wc-n jó fél órát, aztán visszamentem a szobámba, ahol már jöttek a fájások. Ekkor hajnal 2 volt, és én 3-ig néztem az órát, bizony 10 perces fájásaim voltak. Én fogatam szülésznőt Marit, aki aznap éjszakás volt, de nem találtam, így az ügyeletes szülésznőt ébresztettem fel, hogy fájásaim vannak és folyik is "valami". ő erre azt mondta, hogy feküdjek vissza aludni,mert nem úgy nézek ki, mint aki szülni fog. Meg sem kérdezte mi folyik... Hát én nem tudtam már visszaaludni, mert a fájások egyre csak jöttek, erősödtek és minden egyes fájásnál kifolyott egy adag magzatvíz. Hajnal 5-re már berágtam és újra visszamentem, hogy nekem akkor sem múltak el a fájásaim, így a szülésznő megkereste a Marit, aki feltett Nst-re és megvizsgált. Az Nst mutatta a fájásokat, de még mindig csak egy újjnyira voltam nyitva, a méhszáj pedig nagyon fennt volt és nem tudta lehúzni. Anyukám szintén a kórházban dolgozik, aki szintén éjszakás volt, így fél 6-kor küldtem neki egy sms-t, hogy már ne induljon haza! Akkor még nagyon örültem, hogy nemsokára megszületik az én kisbabám, a fájások között még elég jól voltam. Reggel fél 7-re 5 perces fájásaim voltak, így felhívtam a Balázst, hogy ma nem kell mennie dolgozni. Akkor megkaptam a beöntést. 8-kor már eléggé fájdalmasak voltak a fájások, ekkor jött Balázs, de nálunk nem apás szülés volt, így én kimentem hozzá, már akkor tiszta ideg volt. Kaptam egy nagyon szuper labdát, amin kicsit könnyebb volt elviselni a fájdalmakat. 8-kor felhívták a dokimat, hogy jöhet hozzám. Ő azt mondta, hogy fél 9-re bennt lesz. Ekkor felraktak az Nst-re. Mivel ekkor még "csak" 5 perces fájásaim voltak, így közben néha meg-megnevettem anyut és a Marit (akik egyébként osztálytársak voltak, így jó volt a hangulat), mindenre rákérdeztem, ami a szülőszobában létezik, hogy az mi és azzal mit csinálnak. A dokim fél 9 helyett fél 12-re ért oda, de nekem már azt mondták, hogy délre baba lesz. Na, csak akkor kötötték be az Oxytocint, úgyhogy nekem fél 12-től 2 perces fájásaim voltak. Ekkor elkezdődött az ordibálás is, már elviselhetetlennek éreztem a fájásokat, térdeltem az ágy mellett és ordítottam, de a Mari azt mondta, hogy csak nyugodtan kiabáljak, mert az Nst szerint is jó nagy fájdalmaim voltak. Telt múlt az idő, én nem tágultam, a baba feje nem jött lejjebb... Már könyörögtem, hogy császározzanak meg, mert én ezt nem bírom. A dokim már rég megcsászározott volna, de a főorvos nem engedte, mert szerinte meg lesz az úgy is. Én úgy megrángattam a dokimat, hogy hívja már ide a főorvost, majd én megmondom neki a magamét...hát meg is mondtam, de neki az volt a válasza, hogy magának kellett a gyerek, ugye? Folyamatosan fel kellett állnom, hogy lecsússzon a gyerek, de a fáradtságtól már nem bírtam állni, anyu és a Mari fogtak két oldalról, de már ők is nagyon fáradtak voltak az éjszakás műszak után, úgyhogy a fáradtságtól először a szülésznő, majd anyu kezdtek el sírni, és akkor én teljesen kétségbe estem. Délután már fogalmam sincs hány óra lehetett, kaptam egy olyan fájdalomcsillapítót, amit a méhembe fecskendeztek, de ettől nagyon rosszul lettem, egy párszor elájultam, meg belázasodtam. Ekkor már kaptam egy pár injekciót, nem tudom miket, meg folyatták a cukros infúziót. Aztán este 8-ra tudtam kitágulni 2 újjnyira, ekkor elkezdett a dokim kézzel tágítani, fél 9-kor elkezdett folyni a zöld magzatvíz, úgyhogy akkor már gyorsan kellett cselekedni. Végülis a doki nyomta belőlem a gyereket én meg nyomtam (azon csodálkozok, hogy még volt erőm nyomi) és így este 9-kor született meg Eszter. Aztán a többit, hogy engem ott vágtak, meg varrtak, meg ki is kapartak, arra már nem emlékszem, valószínűleg elaludhattam, nagyon ki voltam merülve. De az az érzés, ahogy kijött belőlem Eszter és odarakták a mellkasomra, azt nem tudom leírni, hihetetlen csodaszép volt! (kicsit most is kicsordul a könnyem, ha erre gondolok) Hát "röviden" ennyi volt. Mostmár túlvagyok rajta, de soha nem felejtem el, az biztos. Ja, szegény kismamák, akik ott voltak, végighallgatták, hogy én egész déltől kiabáltam. Volt olyan, aki sírt, hogy ő nem akar szülni.. szegények!
Hú, nézem, még volt pár kérdésed, na sebaj, van még időm!
Eszterke 3210 gr-al és 52 cm-rel született. Most kb. 68-70 cm lehet, és 7 kg. Jó nagy! Most éppen elkezdett megfordulni hasról hátra, és hátról hasra, meg néha bekapja a lábujját is.
Ma a számat utánozta, ahogy cuppogok, nagyon édes volt!
Edit!
Nem emlékszem Rád. De akkor Te nem is a rooming-ba voltál, ugye? Hát szerencséd volt, hogy császárral szültél! De mi az a 12 óra? 12 órát vajúdtál, aztán megcsászároztak? ooouuu
Na, akkor Kata baba meg Eszter között 4 nap van, de jó!
4 hónapig csak szopiztunk, aztán most már csak reggel, meg napközben néha-néha, ha rájön a dilihopp. Amúgy délben főzelék, délután gyümölcs, aztán ált. olyan 6 körül szopizik (de már nincs sok tejem), este meg tápszer sajna. Pedig nagyon sok tejem volt, de megjött és tök sok tejem elment...
És Kata jó baba? Éjszakát átalussza? mit eszik?
[/url]