Szia Nemen!
Nem tudom, hogy a doki miként állapítja meg a p.é.-t . Több verziót is hallottam már. Érdemes megbeszélni egy találkozót a dokiddal. Biztos segítőkész lesz. Amikről írtál, mind létezik, van, aki mindet, beveti.
Tényleg, Te kihez jársz Debibe? Na és Annát hol szülted? Én a Kenézybe mentem volna, de a dokim, pont konferencián volt, sőt a beugrós doki is.
Mivel anyósomék, Naményba folyt el a magzatvíz, vagyis visszafelé Nyíregyre. Akkor inkább Nyíregyen szültünk. Nem bántam meg, nagy élmény volt. Ráadásul akkor még a Kenézybe nem volt gáz, itt volt. Vasárnap lévén edát nem is kaptam volna, csak indokolt esetben.
Pont ma voltam a MÁk-nál. Mivel tanár vagyok, egy kicsit érdekesebb.
Én verzióm az, hogy kiveszem a szabikat(+ gyes), nyáron állományba lépek, majd szülés előtt 28 nappal kiveszem a Tgyást. Anyagilag ez lenne a legjobb. Itt nem kell meglenni a 180 napnak sem, mivel egy nap is elég. A gyed és tgyás összege maradna az eddigi, kb. Csak az a baj, itt már az alap fizut nézik, nem azt, amivel anno eljöttem, mert abba még benne voltak a pótlékok is.
2.verzió 4 hónap gyes majd szülés előtt 28 nappal megigényelni a tgyást. Na ez már egy kicsit rosszabb anyagilag, de tuti marad az eddigi tgyás és a gyed összege. Előnye, hogy a szabik megmaradnak, majd a második gyerkőc után is ki lehet venni. Ha esetleg gond lenne a munkahellyel, és újat kellene keresni.
3. verzió gyed lejárta után táppénzre menni, csak előtte ki kell venni a 15 nap betegszabit, ami csak a gyed 80%. A táppénz, pedig a minimálbérből számolják, azt hiszem, ebbe nem vagyok biztos. Mivel én maximált gyeden vagyok, ez nem érné meg, sőt a gyed és a tgyás is sokkal kevesebb lenne utána.
Nekem az első a szimpi, de ez a munkáltató nagyvonalúságától függ.
De, nagyon félek, hogy ilyen kevés a gyes. Nem is tudom mi lesz, ha csak gyest kapom, majd szorítunk valahol. De szerintem, lehet számolni majd a szülőkre is. De még összeül a családi kupaktanács, majd valamit kitalálunk. Egyelőre addig nem nagyon foglalkozok vele, míg doki nem lát.
Szép napot nektek!
Szia