Aludtam rá néhányat...
Egy kicsit át is írtam:
Az én véleményem az, hogy ne a szerint éljen a házaspár, hogy vajon bele fog-e esni a 90%-ba vagy sem!? A szerencsére alapozzuk az életünket???????? Aki kockáztatni akar lottózzon, vagy menjen kaszinóba, hihi
Ha nem végezzük el a vizsgálatokat, annak komoly kövezkezményei is lehetnek:
1. ha a férfi partnernek gyulladása van(ez kb.13%, tehát a 10 % nem teljesen igaz!, de maradjunk ennél), és úgy próbálkoznak utódot létrehozni: hashártyagyulladás
2. gyulladás esetén, vetélés után: petevezeték(ek) elzáródása
3. fertõzések esetén: koraszülés, vetélés, komoly fejlõdési rendellenességek
...és még lehet sorolni.
Ki akarja mindezeket és még a fel nem sorolt egyéb eseményeket(következményeket!) saját magának és családjának?! Vagy ki akarja megkockáztatni? A házaspár egész életét befolyásolhatja egy meg nem történt vizsgálat!
Mindenkinek a saját életérõl van szó, a vetélések esetleges szervi következményeit, lelki megterhelését is figyelembe kell venni! Fogadni mernék, hogy minden nõgyógyász megcsináltatja az összes vizsgálatot a terhességre várakozás idején a saját rokonsága körében!!!!! Ez jó persze, de akkor a többiektõl se vegyék el ezt a lehetõséget! Én is átadtam az unokahugaimnak az információkat, néhány kolléganõmnek, barátaimnak is és nagyon meg voltak elégedve. És nem bántam meg! Így sem a rokonsági sem a baráti körömben nem fog még hasonló eset(sem egyéb) megtörténni, mint velem. És Alma, aki toxoplazma miatt vetélt el? Õ most hogy érezhet? De folytathatnám a 10%-ba esett nõk sorát! Szinte SENKIT nem érdekel a 10%-ban lévõ párok élete, de nemcsak a 10%-al nem foglalkoznak, mivel az orvosok nagy részének olyan a hozzáállása, hogy jobb nem is beszélni róla: Akkor ...., de inkább nem folytatom. (Én már rég lezártam a múltam, de mindig eszembe juttatják..
azonban a kedvem senki sem tudja elvenni!!!
)
Az anyagiak is felmerülnek a vizsgálatok kapcsán, igaz. Mi is (a 10 %-ban) mindannyian fizetjük a TB-t! De nem hiszem, hogy olyan költségesek lennének a vizsgálatok, mivel:
- a hõmérséklet mérése semmibe sem kerül az egészségügynek, ha ezekután látható bármi rendellenesség, akkor kellenek csak a vérvételek!
- a férfi spermája mikroszkóppal megvizsgálható
- gyulladások ellen a vakcinációt és az egyéb gyógyszereket a beteg fizeti
.....ezek a legáltalánosabbak, legtöbbször elõfordulnak! Ha ez a 3 és az esetleges kezelések is megtörténtek, akkor már sokat megtettünk egy egészséges terhességért! Így még
a 10%-ot is le lehet csökkenteni!!! (de valóban 10 % -e?) A toxo, rubeola, stb vizsgálatok sem ártanának, és azok sem amit Erazmusz doktornõ felsorolt nekünk! Talán szét lehetne válogatni, mi az ami a legtöbbször elõfordul, a vizsgálatokat csoportosítani, stb...
Mondanivalómban biztosan lehet találni rést, de én a magam részérõl befejeztem - mindez az én véleményem, és e szerint fogok cselekedni a jövõben, kinek tetszik, kinek nem. Egyébként is nem számíthat mindenkinek a véleménye, csak néhánynak! - Számomra is! Orvosi témában pedig kizárólag a doktornõ és az orvosom véleménye számít!
Solya! A profilomban lévõ szöveg csak annyit jelent, hogy rajta vagyunk az ügyön.
Nikie