Na, jövök megint, csak hogy egy hétre elegetek legyen belőlem. Közben persze nem tétlenkedtem, kivasaltam 3 mosásnyi ruhát (utálok textilpelenkákat vasalni).
Szirom!
Persze, segítettek beállni a vonatra, csak akkor még a kocsink egész új volt, nemsokkal előtte hoztuk el a szalonból, így azért nem annyira éreztem még. Aztán rögtön tettünk bele 3 hét alatt 6000 km-t!
:D
Azért nem írtam hosszabban, mert mindig Notepad-ban szoktam, és sokszor nem sorrendben, hanem vagy ahogy olvasok, vagy ahogy emlékszem. Olvasásban még épp nem került rád a sor mire Simon ébredt, de az átfutáskor láttam a képet, ezért csak annyit írtam.
A várak Angilában nagyon szépek, sok van, jó állapotúak, és sokszor ki is használják őket. Pl. voltunk olyan várban, ahol egész sok program volt aznap (pedig nem is különleges nap volt), az angolok is jöttek csomóan. Pl. sólyomröptetés, katapulthajítás, lovagviadal, stb. Ezt nagyon irigyeltem ám tőlük!!!
Mit jelent, hogy elbénáztad a 90 napost? Nem folytattad, vagy megint visszament pár kiló??
Skarlát: de te meg mostanában vagy aktuális időben a fogantatáshoz, nem?
Gabi!
Nekünk egy Renault Espace-ünk van és egy Renault Scenic-ünk. Az Espace 7 személyes (de most csak 6 személyre való ülés van benne, hogy a nagy babakocsink mózesestül beférjen (meg ugye csak 6-an vagyunk)). A Scenic-kel a párom jár, épp most gondolkodunk cserén, mert sokszor visz és hoz gyerekeket iskolába/ból, és kellene nagyobb. Még nem döntöttünk, hogy egy Traffic legyen (személyszállítós) vagy egy nagyobb Scenic (van olyan, aminek a csomagtartójában lehet +2 ülést kihajtani, így ideiglenesen 7 személyesnek használható. Szerintem a Traffic túl nagy (az egyébként már kishaszonjármű csak van személyszállítós változata), de majd meglátjuk, mert a törlesztőrészlet, fogyasztás, stb. nem mindegy, mennyi lesz.
De 5 személyre még sok autó van ám, ami jó, főleg az egyterűek, mint Scenic, de pl. Ford Focus, WW Turan, Opel Zafira, Toyota Avensis stb. is jó. Csak arra kell figyelni, hogy hátra beférjen 3 gyerekülés (ezt szerintem legegyszerűbb kipróbálni, nehogy meglepetés érje az embert). Mi annakidején így vettünk a Scenicet, annak kellemes méretű a csomagtartója is.
Lacus 7,60 kg? Hú, jó súlyban van. Én nem tudom, mennyi Simon, majd 1 hét múlva megmérjük, akkor kap oltást is valószínű. Mondjuk az első 4 hétben 1,5 kg-t hízott, ez alapján msot valahol 6,5 kg-nak kellene lennie, de nem biztos hogy annyira sokat gyarapodott. Az biztos, hogy jó súlyban van, gyarapszik és nő, de annyira azért nem tűik husisnak.
Rita!
Én ágyneműt 2 hónapja nem vasalok. Előtte tettem, de aztán úgy döntöttem, mennek a tisztítóba. Van egy általam nagyon szeretett anyagú, amit irtó nehéz vasalni, mindig órákig szenvedtem vele. A tisztítóban meg 1-2 ezer forintért megcsinálják a 2 garnitúrát (kétszer 2 párnahuzat, meg 2 franciaágy méretű takaróhuzat (mindketten nagy takaróval alszunk, így a gyerekek is beleférnek
)). Nekem megéri. Inget meg csak akkor kell, ha a férjem reggel abban megy (nem mindig), de sokszor azt is ő vasalja, ha én még nem kelek fel.
Viszont felnőtt póló millióegy van, mert én is mindennap tisztát veszek, meg ő is gyakran azt hord, extra esetben napi több is termelődik.
Ildi!
Húha!
Tényleg masszívabbak az elkapható dolgok...
:(
Canterburyben mi is jártunk, de aztán elindultunk fölfelé gyorsan, így Dél-Anglia és Dél-Wales kimaradt. Meg úgy terveztük az egész programot, hogy legyen mindenféle program benne, a gyerekeknek a kastélyozás, várazás nem lehetett túl sok. Így is votl még kb. 4 (Leeds, Warwick (az nagyon jó volt), Windsor, Edinburgh).
Én nagyon szeretnék még kijutni, nagyon tetszett egész Anglia, de már azon is gondolkodtunk, hogy esetleg kimennénk családostul valamennyi időre, a párom biztos találna munkát. És ahova biztos elmegyünk még, az Skócia.
Mi is néztük a kompot, de valahogy úgy tűnt, hogy ugyanannyi lenne, mint a vonatozás. És olyat még úgysem élt meg egyik gyerek sem (mi sem), hogy autóval menjünk vonatozni, ráadásul egy alagútban. Az egész be-kiszállás élmény volt.
Virágföld: ízlett neki?
Na, megyek megint, változatosság kedvéért újra lejárt a mosógép, megyek pakolni (még van 2 adag, de abból az egyik pulcsik, a másik meg 1 db nagy takaró, így legalább azok már nem termelnek vasalnivalót
). Simon ébredése is várható.