Orsi! Én is oscillo-t szoktam nyomni a gyerekbe, csak most idő előtt elfogyott, és hogy kórházba kerültem, nem figyeltem rá.
Katyerina! Majd olvaslak, mikor a finish-be érsz, mennyi lesz a para!
Tudod, oké, h a fiam 3450g volt 37 hétre, de azért oxigént kapott, és látszott rajta kicsit az "éretlenség", és a szopi is nehezen indult. Pedig az a debreceni klinika volt, bababarát, meg a legszuperebb hely, itt meg semmi nincs, még Magne B6 se volt, mikor bent voltam, úgy hozattam be. A másik, hogy én nem kb. 3 cm-es méhnyakkal hordom a terhességet, mint mások, hanem mindössze 1 cm, azaz amikor valakit lefektetnek azért, mert megrövidült a méhnyak - na az nálam már a kezdetektől fennál. És szerintem a 6 öltés se segíti a stabilitását. Vis ha elkezdek köhögni meg orrot fújni, az mind plusz nyomás lesz... én pl. ezért vagyok itthon a kezdetektől, mert féltem attól, hogy idő előtt kinyílik a méhszáj (+ a 3 vetélés, amiből egyszer műszeresen kellett befejezni - ezek mind hajlamosító tényezők a koraszülésre).
Egyébként meg igazad van, tiszta para vagyok, de szerintem mindannyian, akik ilyen sokat vártunk a babáinkra. az elsőnél eszembe nem jutott, h bármi baj lehet, v a gyereknek baja lehet...
Melcsi! Orvosom hazaért, mikor kórházban voltam, a síelésből egyenesen hozzám jött. Azóta hetente megyek, mert a méhlepény öregedése miatt meg kell nézni az áramlást. Ha ugyanis nem jó, akkor a baba nem kap elég tápanyagot és oxigént - gondolom, akkor azonnali császár.
Pompi! Az a fura, én mondtam is a dokinak, h ez a gyerkőc (szerencsére) nem mozog kevesebbet, sőt tiszta tornászbajnok. Ha szólok neki, 99%-ban reagál, és ettől függetlenül is képes órákon át mocorogni. Szó szerint órákon át. Viszont ha alszom, soha nem ébreszt fel, de ha felébredek és megkérdezem, megsimogatom, hogy van, azonnal dörömböl. Hihetetlen szimbiózis, én ezt vagy nem figyeltem, vagy nem tapasztaltam az előző terhességem során. Az NST-n is kérdezte a dokim, hozzon-e csokit, hogy felébresszük a babát, mondtam, nem kell, majd szólok neki, h most mocorogni kell!
Zsuzsi! Én nagyon szerettem volna levetetni a köldökzsinór vért, de a párom nem akarja (pedig biológia szakos). A dokimat is megkérdeztem, aki azt mondta, h leveszi, de egyelőre a leukémia gyógyításában alkalmazható, és abban a vérvonalban ugye újra benne lesz a leukémia esélye. Én ennek ellenére megcsináltattam volna szívem szerint. De azt hiszem, én már lemaradtam erről, előbb kellett volna ebben az ügyben a sarkamra állni.
Ezt sajnálom, mert megnyugtatott volna. Akinek anyagilag nem megterhelő, szerintem mindenképpen csináltassa meg. (Egészségpénztárra elszámolható, és a 30%-a az adóból visszaigényelhető - így az ár elfogadhatóbb!)
Bocs mindenkitől, h ilyen hosszú lettem.