/b{Tejfölös, sajtos karaj}
Pár szelet karajt (lehet csirkemell is), személyenként kb 2 szelet, enyhén ki kell klopfolni. Paprikás lisztben megforgatni, és egy kiolajozott tepsibe lerakni. A tetejére kerül a tejföl, nem túl sok, és reszelt sajt. Kb.160-180 fokon addig sütjük, míg piros nem lesz a sajt a tetején.
/b{Egyszerû töltött hús}
(én imádom sütve magában a tökteléket, így külön kis halmokat is szoktam csinálni, jó a szárazkenyér eltüntetésére)
Húst kiklopfolva, fûszerezve (náalm nagyon bevált az Univer flekken füszer, szinte mindenhez azt használom) kiolajozott tepsi aljába. És akkor ráhalmozzuk a tölteléket:
áztatott zsemle, sok petrezselyem (én nagyon szeretek ezzel fûszerezni), 1 tojás, 1 fej vöröhagyma, só, bors
Sütés: 160-180 fokon, locsolgatva az olajjal (attól lesz szép piros a töltelék), kb. 40 perc.
Cory
bár mennyiséget nem tudok írni, egy tipp neked, ha ki akarod próbálni. Ha nagyon leveses lesz a töltelék, mert az még velem is elõ szokott fordulni, akkor tegyél bele annyi zsemlemorzsát, ami felszívja a vizet. Az állagának olyannak kell lennie, hogyha leteszed ne folyon szét.
/b{Baconos csirke}
A csirkemelleket kicsontozom, befûszerezem, és egy kicsit állni hagyom, majd jól körbetekerem baconszalonnával, és nem lefedve kb. 35 percig sütöm... nagyon finom
Köretként nálunk bevált a krumplipüré, vagy a tepsiben, hélyában sült krumpli.
Én azért kedvelem ezeket az ételeket, mert este fáradtan hazaérve is pillanatok alatt el lehet készíteni, maguktól elkészülnek.
Amik még amguktól megsülnek a halak.... majd ezeket is megírom.
Orsi
ps. egyik tepsit sem kell alufóliával lefedni, a sütési idõ azért ennyi, mert egyikben sincs csont, így gyorsabban elkészül.
Cory
elõmelegített sütõbe tedd a húsokat!