Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nekem OK a du 2, Duna Plaza! Ha mindenkinek jó, akkor szerintem legyen ez, max ha nem találunk szimpi helyet, akkor metróra pattanunk és átmegyünk máshová :) Mit szóltok?
Vendég

Sziasztok!
Na itt vagyok.Reggel ctg volt,minden ok csak Peti egy kicsit lusta volt.Utána meg melóhely adóspapír aztán barátnőzés-babázás.
Jóhír,jóhír,jóhír:Tényleg bevezetik a február 15-től ezt a ter.illetékes kórház dolgot,viszont a kismamákat annyiban érinti,hogy aki január 1 előtt valahol gondozásba volt véve annak nem kell fizitni!Forrás:Uzsoki-tegnapi főorvosi megbeszélés! :P

Tali Ok!!!! :P
Vendég

Sági,
Remek hír! Kicsit rosszul érintene a doki vagy kórházváltás. De a térítés se lenne jobb, ugyanis nem a gyalogosan 10 percre lévő kórházba tartozom tudomásom szerint. :evil:

Timocska,
Nagyon béna vagyok a képekkel. Egy memóriakártyát tudok cserélni, de eddig még nem jutottam el. Max az iwiwen van két ősrégi.

Kép KépKép
lorca

Hello! Sajna én nem tudok menni a talira, mert du. 3-tól van az Istvánban felkészítés - relaxáció, légzés - és erről a múltkor lemaradtam, szóval most pótolom.
Du. beszereztem pár homeos bogyót is - hátha segítenek :?
Nagyon fura minden reggel úgy fölkelni, hogy vajon ez lesz az a nap, vagy sem?
Amúgy ne aggódjatok, mert szerintem elég hamar fogtok értesülni a nagy eseményről. Majd megkérek vkt, hogy írjon be ide, ok?

Kép
Kép
deako

Sziasztok!

Sajnos én holnap nem tudok menni, mert tanfolyulok. A csütörtök elvileg jó, csak 1:40-kor van (asszem) időpontom CTG-re, de különben jó. De csak Zsuzsástól tudnék menni. Most akkor két tali is szerveződik?

Ma voltunk Zsuzsával vérvételen és ezen a laktóz kifújós teszten. Ha tudtam volna, milyen brutál ez a laktóz fújósdi, akkor tuti csak a vérvételt kérem! Ugyanis éhgyomorra kell odamenni, ami mondjuk ilyen kis manónál mint Zsuzsa "csak" 4 óra éhezést jelent, de hát akkor se kaphatott reggelit, és utána éhgyomorra megitatnak vele egy fél deci cukros lötyit (hasonlóan a terhes terheléses vércukorhoz, csak itt azért kisebb mennyiséget, és természetesen laktózt, nem glükózt), és ezek után HÁROM ÓRÁN KERESZTÜL étlen-szomjan kell lennie, vizet sem kaphat. Először negyedóránként, aztán félóránként kell kilélegezni (bömbölni) egy maszkba, ebből mérik a bélből felbomló gázokat. (A bömbölés jól ment nekünk.) Tehát szerencsétlen 11-ig nem ehetett és nem ihatott semmit. És akkor vettek tőle vért. Szóval nagyon kemény vizsgálat egy pici gyereknek, már abból kiindulva, hogy én milyen nehezen viseltem a 2 órát a terheléses vércukorral meg éhgyomri vérvételekkel.

Az eredmény azt mutatja, Zsuzsa egyátlalán nem érzékeny a laktózra, amit mondjuk sejtettem, mert akkor legalább a savanyított tejterméket jobban bírná, de ő azoktól is hány. Tehát kizárásos alapon tejfehérje allergia, de ezt tutira majd a vérvizsgálat eredménye fogja kimutatni, az pedig két hét múlva lesz majd kész. Sajnos. Tűkön ülök, hogy még mit mutatnak ki vele, mert itt 40 fajta ételt néznek, köztük a csonthéjasakat, kismagvasakat, tojást, szóját, glutént (liszt), paradicsomot, stb. Nagyon-nagyon remélem hogy a tejen kívül nem lesz semmi a listán!!!

Szóval ha tudom, milyen brutális ez a teszt, csak a szurit kértem volna, mert az legalább egy menetben megvan és nem kell hozzá fél napot szenvednie szerencsétlennek, pláne hogy nagy valószínűséggel tudtuk, hogy tejfehérje allergiás, és ha már az, akkor tökmindegy hogy a laktózra (is) érzékeny, mert tejterméket se így se úgy nem ehet. Sőt, a tejfehérje allergia diéta sokkal szigorúbb. No mindegy, késő bánat.

Az egyetlen új információ amit ebből a fújósdiból nyertünk, hogy nincsen más káros baci sem a bélrendszerében, ami esetlegesen a gyakori székleteit okozza. Ez jó hír.

Viszont azt magam is láttam, hogy a székletei kezdenek rendeződni, már csak napi 2-3 van, nem 5-6. Ez mondjuk lehet annak is az eredménye, hogy már nem kap antibiotikumot és nem beteg. Az étvágya is visszatért, tök jól eszik, és HÚST IS!!! Nem sokat, de eleget ahhoz hogy ne aggódjak miatta. És tök jó kedve van, olyan jó látni, hogy viháncol és nevet és kergetőzik az apjával. Olyan régen nem láttam ilyen felszabadultnak... most döbbentem rá, milyen régóta betegeskedhetett, mert én komolyan nem emlékszem, mikor volt ennyire jó a közérzete. De azelőtt én betudtam ezt annak, hogy egyszerűen ő egy "komoly" gyerek, nem a viháncolós fajta.

Most aztán van lelkiismeretfurdalásom...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jóreggelt! :)

Ma külön aludtunk Balival... :( :( De még így is brutálisan horkolt a másik szobában! :evil: :evil:

Én is ott leszek délután 2-kor a Duna Plazaban! De hol is pontosan? :D :D

Sági!
Hozd el légyszi nekem a fánk receptjét! Azt álmodtam, hogy fánkot eszek, úgyhogy hétvégén lehet, hogy sütök! :D :D

Ágiboldi!
Jössz te is?

Akkor eddig akik jönnek: Kami, Barbi, Sági, Én. Ágiboldi? Móni?

Timi
Kép Kép
timocska

Róki!
Örülök, hogy Zsuzsa jobb kedvű és hogy kezd minden visszatérni a régi kerékvágásba! Mire hugi megérkezik, minden jó lesz! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, tegnap este hihetetlen mértékű szülés előtti pánik lett úrrá rajtam! :( Még bőgtem is... olyan hülye gondolatok jutottak eszembe, hogy fogok egyedül boldogulni egy kisbabával, folyton biztos fáradt, hisztis leszek, nem fogok tudni foglalkozni a háztartással, a férjemmel stb. Nektek nincsenek ilyen gondolataitok? :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Jo reggelt!

Roki, jo a hir, meg ha ez volt az ara is. Tullesztek ezen, meglatod, aztan mar csak rossz emlek kesz.

Timo! Nekem is volt talan pont ugyanazokban a hetekben, amikben te most jarsz, ilyen panikroham - engem mondjuk legkevesbe a haztartas erdekel, en a szules miatt voltam beparazva. Mi lesz, ha valami rosszul sul el, ha a baba betegen szuletik es az EN hibam lesz,mert keptelen leszek kinyomni, ilyenek... Na, hat mara okosabb vagyok es tudom, hogy valszeg nyomnom se kell... Ilyeneken, hgy "haztartas", meg "ferj" nem kell aggodnod: haztartashoz ott lesz anyud segiteni, a ferjurad meg epp olyan izgatott emiatt, mint te, nem hiszem, hogy most babusgatasra fog vagyni, amikor ott fog nyekeregni Lilla es gyonyorkodtok enne ket pelusozas kozt... Tegnap a parom ilyet szolt: mikor szulom mar meg a fiunkat??? Kikerekedett szemmel bamultam ra - ilyet meg nem is sejtetett velem, hogy varja. Es tegnap elmondta, hogy varja, mert mosma nagyon kivancsi. Kerdeztem tole, mi pluszt tud adni ennek a koloknek, miert siessen kifele? Hat puszit. :D Szoval Bali miatt ne aggodj, tudni fogja, hol a helye. Ha meg nem, fejbevagod a sodrofaval es mindjart helyrejon :D

Tali: 2 elvileg OK, szerintem talalkozhatnank a nagy placcon (etteremek kozotti szekek-asztalok, biztosan megtalaljuk egymast), 2-kor mar nincsenek ezren, lesz hely, aztan ha nem tetszik, lepunk tovabb.
kami

Kami!
Na, látod milyenek titokban a férfiak! :)
Bali is várja már, hogy megszülessen kis Buddha, meg tegnap is biztosított arról, hogy tuti én leszek a legjobb anyuka, meg hogy én vagyok a legszexibb kismami (még szexelni is akart, de én már megfordulni alig bírok.. :oops: :oops: :oops: ) stb! :D :D
Biztos átmeneti elmezavar volt.. :)

Neked nem szokott Zsebi néha olyat belemicsodálni a hólyagodba, hogy kiesik a szemed? Nekem napok óta ezzel szórakozik Buksi. Biztos zsibbad a lába törökülésben és nyújtogatja, vagy nem tudom. De nagyon kellemetlen... egyszer tuti bepisilek emiatt! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Dehogynem szokott! Sot a legujabb, hogy folnyomja a fejet a cicim ala kozvetlenul, frankon legfolulre (kellett ezt nekem anno hianyolni :D) es kozben azt hiszem, kifordul a gyomrom :) Olyan magasan van, hogy ha teljesen lehajtom a fejem, amennyire csak birom, nem sok hianyzik, hogy megbusziljam a kobakjat :D

De emiatt a tipras miatt nem fogsz bepisilni (ha egyebkent nem kell pisilned), mert ez csak nagyon rovid ideig tarto nyomas es az egyik pillanatban ugy erzed, kipreseli beloled, a masikban mar ugy elmulik, mintha nem is lett volna... en mar megszoktam :D

Ejszaka most egyebkent tok sokat mocorgott. Vagy megint front van / lesz, vagy nemtom... es tegnap mintha (!!) baloldalt lett volna a feje es jobb oldalon a popoja, meg Gedeiapu is erezte, hogy a kis kemeny atkerult a masik oldalra, helyet cserelt a nagy kemennyel... (vagy a popoja a kisebbik kemeny???)
kami

Sziasztok!

Kami, nagyon édes Gedeiapu! :) Nekem Gábor tegnap küldött nap közben egy sms-t (ami nagy szó, mert telefonálni sincs ideje többnyire!), hogy ha kezdene fogyni a cérnája, akkor Emmára meg rám gondol, és mi tartjuk benne a lelket :D
Timi, nekem is volt 1-2 napja ilyen félelmem, amikor elkezdődött ez a "szétszakadok alul és alig állok a lábamon" érzés, és mondtam is Gábornak, hogy mi lesz velem a szülés után ha már most nem bírok normálisan mozogni??? :shock: Hogy fogom ellátni Emmát, meg magunkat? Aztán ő is megnyugtatott :D

Csajok, nekem Emma forgolódik... Tegnap este megint felült, és ugyanúgy rúgdosta a hólyagomat, mint "régen" - én is majd' bepisiltem :? Na, meg azok a zsibbasztó rúgások... :D Kíváncsi vagyok mostmár nagyon, hogy mit mond majd az orvos!
Vendég

Nekem általában a jobb oldalon van a kemény buksija, de néha áttolja a bal oldalra... :) A fene se tudja, hogy mit csinál ő odabenn.

Neked aztán jó nagy babád lehet, ha annyira feltolja magát! :D :D Nekem max. a köldököm felett szokott lenni... nemhiába, kis pindúrpandúr! :) Amúgy nagyon kiváncsi vagoyk, hogy mikor bújik ki Zsebi és hogy mekkora lesz! :D :D

Viszek fényképezőt a talira!!!! Rettegjetek! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! Nekem is határozottan fent van a kis buksija megint! Én nem vagyok olyan hajlékony, úgyhogy csak simizni szoktam :lol:
Vendég

Ja, ja, nekem is jobb oldalon van a buksija, és ha kitolja magát, akkor jobbra húz el a hasam, és balra lent van a lába :D A feje meg valahol középúton Buksié és Zsebié között! :D

Lányok, volt 1-2 érdekes dolog tegnap az előadáson, mindjárt leírom ha nem gond - nekem voltak új infók, aki már mindent tud, attól bocsi :D
Vendég

Nekem altalaban jobb oldalt a koldokom korul van a feje. Neha viszont feltornazza magat (ez ujdonsag, kb egy hete csinalja) es olyankor jajjjjjdefura erzes! En allitom, lanyok, hogy ezek a kolkok most is vidaman lubickolnak odabent es nekunk fogalmunk sincs, konkretan hanyszor fordulnak meg fejjel lefele es jonnek vissza ulni. Kezdem varosi legendanak hinn az "ooo, tudni fogod, mikor fordul meg" dolgot, szerintem siman van helyuk. Ha csak kitapogatom, mije hol van Aronnak, ugy velem, rengeteg helyet "nem tolt ki", ergo van meg helye mocorogni!!! Pl most jobb legfelul van a feje - a bal felso resz viszont tok ures! A popsija vagy mije bal koldoknel van es legalul, a szemeremcsontnal nincs semmi (vagy az mar a szulocsatorna es ott akkor lenne csak Zsebi-testresz, mikor bujna kifele???) szoval szerintem boven lenne helye forogni, ha akarna... de hat ki vagyok en, hogy ezt tudjam? Csak egy mezei kismama... jo lenne egyszer hosszasan megnezni UH-n, mit muvel egesznap... meg amikor pl csuklik :D
kami

Kami!
Igazad van, egy csomó "légüres" tér van a pocakunkban, amit a magzatvíz tölt ki. Nekem pl. a bal oldalam teljesen puha, ott tuti nincs semmi, csak víz. Valszeg azért nem forognak annyit, mert így vannak beprogramozva. Már biztos tudják ilyenkor a babák, hgoy hamarosan megszületnek, abba a pozícióba fordulnak. (tisztelet a kivételnek). A mi babáink így érzik jól magukat, nem tudni miért. Hábi is mondta, hogy semmi tudományos alapja nincs, miért így vannak. A könyvek azt írják, hogy vagy kicsi a baba, sok a magzatvíz, rövid a köldökzsinór stb.
Én is szívesen kukkolnám egy napon keresztül odabenn! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Szóval:

Ez a szeméremcsont fájdogálás, meg alig állok állok a lábamon érzés, ez egy terhesség alatt termelődő hormon miatt van. Az utolsó hetekben kezdi termelni a szervezet, mert ugyan úgy van "kitalálva" a medence üreg, hogy tuti átférjen rajta a baba buksija, de ez a hormon ellazítja a kötőszöveteket, hogy tudjanak még távolodni pár mm-t a csontok a szülés alatt ha szükséges. Sajnos a szervezet nem képes ezt csak a medencére koncentrálni, ezért érezzük magunkat gyengébbnek overall - ill. vki meg sem érzi ezt, ez alkati kérdés.
Szintén az utsó hetekben a szervezet endorfint is termel, ami majd a szülés fájdalmának elviselésében segít. Ez lehet olyan szintű, hogy teljesen bágyadtak, fáradtak, aluszékonyak leszünk, ill. szintén van olyan, aki ezt meg sem érzi különösebben.

Utolsó hetekben oxigén-hiányos közeg alakul ki a méhben, ez segíti a baba éles látásának kialakulását. A CTG-vel azt nézik, hogy ezt a közeget hogy viseli a baba, hogyan alakul a szív frekvenciája, mert ha nem bírja, akkor beindítják a szülést. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden koraszülöttnek rossz lesz a szeme!!

Elmondta a nőci, hogy hogyan tudjuk megkülönböztetni a jósló fájást és a szülés alatti fájást: a jósló fájásnál a méh összehúzódik, aztán egyszercsak elernyed. Elkezdhet kinyílni tőle a méhszáj (persze csak nagyon lassan, fokozatosan), úgyhogy óvatosan kell bánni innentől pl. a fürdéssel.
A szülés beindulását jelző fájásnál a méh összehúzódik - ezt vagy a pocak tetején, vagy hátul a derekunknál lehet érezni, mert oda is kisugárzik - és ez az összehúzódás "vándorol" lefelé végig a pocakunkon, kb. 1 perc alatt. Ez a kb 1 perc időtartam nem változik a vajúdás alatt végig, csak a fájások közötti szünetek rövidülnek, és a fájdalom érzés "csak" az összehúzódás alatt van meg.

Burokrepedés: alap esetben a méhösszehúzódások kb 3/4énél "fárad el" a burok, és reped meg.
Ha a burok előbb reped, mint ahogy a fájások beindulnának, akkor pár órán belül tuti beindul a szülés. Ha megrepedt a burok, akkor nem folyaik el az összes magzatvíz, mert a baba valamennyire tamponálja, viszont azonnal kórházba kell menni feltett lábakkal, mert a gravitáció elkezd jobban hatni a babára és a köldökzsinórra is, és ha a baba feje nem illeszkedik rendesen, akkor beszorulhat oda a köldökzsinór, amit a baba mozgás közben elszoríthat a fejével.

Normál szülésnél a természetes vérveszteség akkor jelentkezik csak (persze a hajszálér repedésektől eltekintve), amikor a lepény leválik: ez kb 1-1,5 dl.

Asszem kb. ennyi. Bocs, ha valakit untattam :D
Vendég

Barbi!
Köszi! :)

De honnan lehet tudni, hogy beilleszkedett-e már a baba feje? Vagy nálunk a feneke? Pl. ha most elfolyna a magzatvíz, akkor pizsiben várhatnám a mentőt, hogy felpócolt lábbal vigyenek be? :wink: :D Vagy utána még le lehet zuhizni stb?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Ez az, hogy ezt Te magadon nem tudod megállapítani! Szóval ilyenkor ahogy vagy: lábakat fel és várod a mentőt! A kórházban tudják megmondani ha megvizsgáltak, hogy mi a helyzet, addig jó az óvatosság!
Vendég

Na, megyek teregetni, aztán elkezdem összeszedni magam (kicsit lassan megy már :D ), mert ma bemegyek a tali előtt és együtt kajcsizom a többiekkel (régi kollégákkal) :)
Akkor 2kor fent az éttermeknél!
Vendég

Az éttermek azok nem lenn vannak? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Magzatburok-repedes: lehet meg azert zuhizni. Konkretan akkor folyik jobban a magzatviz, ha vizszintesben vagy... mert amikor allsz, a gravitacio miatt a baba "eldugaszolja" a kijaratot... Le tudod magad csapni gyorsan, de epp a koldokzsinor beszorulasat elkerulendo jo minel hamarabb korhazba kerulni. Ha fajasok vannak, akkor meg boooven raersz egy jo meleg furdore, mert ha ugy itelik meg a korhazban, hogy nem eleg gyakoriak a fajasok, meg haza is kuldenek jol. Tehat ott erdemesebb huzni otthon, kenyelemben, ameddig lehet... persze ha mar 5 perces, akkor indu befele...

En nem akarnam megvarni, mig a popsijaval befordul a szulocsatornaba! Nem akarom, hogy ugy induljon be a szules, hogy tudom, csaszar lesz! Akkor mar inkabb "programozzuk be" a csaszit, hogy mindenki nyugodt legyen. Nem szeretnek sokaig vajudni, meg akkor sem, ha Aron legzese ettol allitolag jobb lesz (amiben szemely szerint nem hiszek, mint mar par oldallal korabban irtam Panni kerdesere - a csaszis babak ugyanolyan egeszsegesek, biztos van valami mikroelteres, de gondolom hanyagolhato... kulonben nagyon sok emberrel, akik csaszival szulettek, nagy baj lenne mostanra... ugyanigy a "jotekony bacik" beszerzese a szulocsatornan keresztul, ami csaszival ugye kimarad... sebaj! Majd osszeszedi mashogy!)

Jo nagy ize vagyok? Rendellenes meg minden?
kami

Bocs, közben rájöttem, összekevertem az Árkáddal... :oops: :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
De valahogy csak elindul a szülés... Hábi azt mondta, hogy megindítani nem fogja, csak ha esetleg túlhordom. Tehát, vagy úgy indul meg, hogy elfolyik a víz vagy pedig fájásaim lesznek. Szenvedni úgysem hagynak, mert előre megbeszéljük, hogy akkor csaszi lesz.

Timi
Kép Kép
timocska

nem. Az ettermek font vannak. Na de akkor most Duna Plazaban vagy Arkadban akarsz talizni?????
kami

Kami! Igen, az nem volt egyértelmű, de feltett lábakkal arra utaltam, hogy nem nagyon szabad már ilyenkor mozogni - nekünk már a zuhit sem javasolták.
Ha a fájásokkal kezdődik a "buli", akkor ahogy jólesik :D
Na tényleg megyek :D De nincs kedvem teregetni... :?
Vendég

Persze, hogy a Dunában! :) Csak próbáltam magam elé képzelni, hogy mi hol van.. aztán mivel rég jártam a Dunában, ezért az Árkád képe ötlött be! :) De megyek mindenképp! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ha elfolyik a viz, utana meg nem feltetlenul jonnek fajasok... el tudjuk kezdeni a csaszit. Szerintem akkor nem is hezitalnak a dokik.

Ha fajas van, eloszor ritkabban jonnek, lassu folyamat altalaban az elso gyerkocnel. Arra gondoltam, hogy nem 5 percesnel kellene bemenni, hanem amikor meg nem veszes... erted, a gyerek elindul a szulocsatornaban, felig mar a huvelyedben van es ugy veszik ki? Azt nem szeretnem. Meg legyen font teljesen, ugy vegyek ki - de ahhoz mar lehet, hogy keso az 5 perces fajas... nemtom fogalmam sincs, hogy 5 perces vagy surubb fajasnal a baba epp hol jar. Es hogy mi szamit szulocsatornanak... amit szeretnek, hogy a "hasuregembol" vegyek ki a babat es ne lentebbrol... hogy ehhez milyen fajas dukal, azt nemtom...

Eeeeted?
kami

Sziasztok!

Barbi!
Köszi az infót!
A jógán is mondta a nő,ha esetleg hirtelen nagy mennyiségű magzatvíz távozik akkor a baba hirtelen "lecsúszik" és a köldökzsinórt nyomhatja,elzárhatja a saját testével.Azt mondta a csaj,hogy ilyenkor 10-15 percig álljunk négykézláb,bárhol vagyunk.

Ha csak csordogál a magzatvíz akkor nyugodtan lehet zuhanyozni,ellátni magad és még akkor sem biztos,hogy pár órán belül beindul a szülés.Már megint a barátnőmre tudok hivatkozni.Délelőtt 10-kor elment a magzatvíz,1-kor mentek be a kórházba és este 8-kor kapott oxitocint mert addig semmi nem történt,semmi fájdalom csak kézzel próbálták tágítani...és éjjel 1-kor született meg Lilla baba.

De azért még leakarom tisztázni a Hábival,hogy mely esetekben mit lehet csinálni és mikor kell elindulni!Ja szegény doktorom Brazíliába repül kedden! :twisted:
Vendég

Hát akkor reménykedjünk a legjobbakban... :D :D Szerintem ha 10 perces fájásokkal megyünk be a kórházba és tudják, hogy faros a baba, biztos nem küldenek haza, hogy anyuka, itt még órákon belül nem lesz baba! :shock: De azért Tibabácsit kérdezd meg! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ági!
Most ezt álmodtad? Ausztrália helyett Brazília? :D :D Amúgy mindkét esetben nagyon sajnálom, szegény doki! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Jaja, vegulis Braziliabol csak egy ugras Ausztralia :D (Egy jooooo naaaagy ugras :D)

Megkerdezem - mondom, kedd delutan MINDEN info birtokaban szeretnek hazajonni. Hogy tobb kerdesem mar ne is lehessen!!!! Kesobb se. Ugy akarok most mindent kivesezni.

Ja, Sagi, meg nem is irtam: korhazi info remek hir! Orulok. Valamit egyebkent a Habitokkal almodtam. De hogy mit, mar nem is emlekszem... nem repult sehova, az biztos...
kami

Ja, es azt is almodtam, hogy megszuletett Zsebibaba, de a csaszi utan rogton elvittek, nem is tudtam jol megnezni es mire megkaptam, nem is Aron volt. Anya elhozott valami kislanyt (ugye mint meseltem korabban, nem tul rozsas a viszonyom az anyukammal, mondhatni inkabb ugy: semmilyen viszonyom nincs vele, nem beszelunk mar vagy 2 honaja megint...), direkt egy kislanyt hozott el a csecsemoosztalyrol, mert o azt szereti. Teljesen kifordultam magambol, mikor meglattam, hogy "Aronnak" fulbevaloja van es koveteltem, hogy adjak ide az igazi Aront. Persze meg is lett, es nagyon merges voltam anyukamra... hogy kepzelte, hogy elhiszem, hgy lanyom lett, mikor tudtam, hogy fiam van???? Roki, te, mint pszichologus, mit gondolsz errol? Mik a valos erzeseim anyukam irant? En magam mar nem tudom, de teny, hogy sokat almodok rola - es MINDIG rosszakat!!!
kami

Hahó, felébredtem. Ok a tali, megyek, 2, Duna Plaza. Bár ma olyan gyengébbnek érzem magam, de biztos csak éhes vagyok :)

És a magzatvizet ugye tuti, h észrevesszük? Úgy értem ha zúdul, akkor persze, de ha csak kicsit csordogál? Olyan nincs? Mert nemtom ti hogy vagytok vele, de nekem délelőttönként kb negyedóránként cserélgetni kell a tisztasági betétet, úgy megnövekedtek ott a levek, sőt a múltkor még azon is elgondolkodtam, h nem a sokat emlegetett nyákdugó-e, de nem volt vér vagy valami. Nem akarom részletezni :D

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Szerintem biztos észrevesszük! :shock: :shock: Ha csordogál, akkor gondolom folyamatosan olyan érzés, mintha pisilnél, csak nem akar elállni! :D Ha sok jön, akkor egyértelmű! :)

Most próbáltam felhívni az OEP-et a táppénztem miatt (december óta egy buznyákot sem láttam), de telefonon nem adnak felvilágosítást! Jól felháborodtam! :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Most csak gyorsan mert mennem kell.
Szóval én is ott leszek 2-kor a Duna Plázában, remélem megtalállak titeket! :D

Móni

Kép
móni23

Na figyu Agiboldi, nekem erre is van sztorim :)

Kolleganom kb 2 hete szult. Emlekszem, elotte teloztunk nem sokkal es meselte, hogy elment a nyakdugoja. Most hivott megint es meselte, hogy na, mint kiderult, az nem is a nyakdugo volt, hanem magzatviz (!!!), es ugy jottek ra, hogy egyik ejjel elkezdett verezni. Telo szulesznonek, bementek reggel, es kiderult, hogy FONT megrepedt a magzatburok es a viz szivargtott es a verzes is amiatt volt. Na de akkor mar napok ota szivargott es nem jott ra, hogy az nem folyas vagy mi!!!!! Tehat ha font reped, nehezkesebben jut le a viz, mint amikor alul reped... es nem biztos, hogy egybol rajossz...

Belolem minden nap mostmar kijon egy sargas-feheres nyakos ize, nem folyas, inkabb ilyen takony-szeru (bocsi) osszefuggo nyak. Nem hiszem, hogy nyakdugo, mert kb 1 hete minden nap jon es hat nincs az embernek annyi / akkora nyakdugoja ugyebar... de kezd komollya valni a dolog. Ha meg ejszaka jon belolem valami szmotyi, mindig lecsekkolom felalomban, hogy nem viz-e (most is volt ilyen)... Szerintem amikor ilyen eloszor volt, akkor almodtam azt, hogy szivargott a magzatvizem es bementunk a korhazba... De azota szinte minden este van...

O te, Timo, ez mar megiscsak milyen genyasag, hogy szaroznak az ember kismamajaval!!!!!! Ilyenkor aldom a sorsot, hogy TB-kifizeto cegnel dolgozom... Bar nem gyenge ez a tappenz. Az ELOZO ev btto fizeteset veszik alapul, szoval jelzem mindenkinek, aki 2006-ban jott el tappenzre, mint en (dec 12), hogy akkor nem a 2006-os, hanem a 2005-os (!!!) eves btto ber az alap, amit napra lebontanak, ezt-azt levonogatnak es a maradekot fizetik, kb 70%-ot... Inkabb csak gondolom, amit gondolok, es nem irom le!
kami

Kami!
Hát ez van. Csak várok, várok, aztán egyszercsak majd utalnak valamit! :( Nem akarok keseregni és hangulatot rontani, de azért ez mégiscsak szemétség!!!!! :evil: :evil: :evil:

Most már egyre jobban kezdek parázni.. hogyan veszem észre, hogy elindul a szülés, honnan tudom, hogy valójában fájok-e már, honnan tudom, hogy a magzatvíz-e, ami jön, honnan tudom, hogy mozoghatok-e még, ha elment a magzatvíz stb... de hát akik eddig szültek, ők is tudták, miért mi ne tudnánk? :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ezt akartam mmondani: bent nem marad Lili, ettol ne tarts. Minden egyeb koreografia :D Van elkepzeles, de csak elesben dol el, hogy sikerul...

A fajasokat oraval szoktak merni, apu-anyu egyutt jo esetben... ha napkozben jonnek, hat akkor kiteszel magad ele egy orat - telot, es nezed, mikor mulik el az egyikes mikor jon a masik. Ha mar 10-5 percesek, tuti tudni fogod, hogy na ezek mar fajasok... olyan nincs, hogy 5 perces fajas meg ne fajna... bar ki tudja... de szerintem fogod erezni, tudni fogod, hogy na ez az...

A viz meg - en majd arra probalok figyelni, hogy milyen az allaga es mennyire jon. Vizsszeru folyasom nincs - ha atlatszo szutyi jon belolem, valszeg viz lesz. Mar ha nem tudom visszatartani. Ha vissza tudom, akkor csak pipi... Ennel tobbre most nem is gondolok - majdcsak lesz valami :D Ha csak szivarog a viz, akkor meg nemkell LOHALALABAN a korhazba rontani, lesz idod tenyleg rajoni, hogy az a viz. ha meg dol beloled - hat akkor egyertelmuen viz.
kami

Timi!
Most nézem a naptárt.Nem ma lesz az Uzsokiban a sz.felkészítő?
Vendég

Ági!
De ma lesz 5-től. Nem tudom, nézted-e a programot. A mai előadás a szülés és terhesség pszichikai oldaláról lesz szó. Ez engem nem igazán érdekel.. jövő héten maga a szülés eseményei lesznek, ez már inkább izgat! :) Úgyhogy ma nem megyek, jövő héten igen. A többi előadásra nem emlékszem.

Timi
Kép Kép
timocska

Aha.Ez a téma nagyon engem sem érdekel... :oops:
Vendég

Sziasztok!

Kukk be ide: http://www.mamavar.hu/

Aja
aja

Na jó, Kami megnyugtattál, ugyanezeket a tüneteket produkálom szmotyi téren :D Ezek szerint üzemszerű..

Találkozunk nemsoká, szedelőzködök.

Kép
Kép
agiboldi

Persze, semmi panik. Reszletesebben szemelyesen 2-kor :D (Ja, kepzeld, majdnem nekem se fizetett a egyik kliensem, 105e ft-tal log szegenykem, nem is vagyok en turelmetlen, igaz, a munkakat 3-2 honapja leadftam neki, de... na de tegnap kicsit bepanikoltam, mert furcsan nem tudtam elerni... ma viszont szerencsere felhivott es aszondta, utalja a manit... remelem igy is lesz!!!!)
kami

Majus: ott leszel ma az előadáson? (jókor kérdezem, mi?)

Kép
Kép
deako

deako!

"only 6 days to go" - hűűűűha, h bírod? én beleborzongtam amikor olvastam....
szvl ott voltam (férjemmel, aki ma kivételesen el tudott jönni) a terem legvégében legelől. próbáltam nézni a 39hetes 2napos kismamákat, de én olyan béna vagyok az ilyenben... :P

taliscsajok mizújs? úgy látom, nagy a buli, még mindenki ott van!

majus3

Deako - az a 6 nap nagyon komoly :D

Tali megvolt, klassz volt. Lett 1-2 foto is, majd Timo felpakolja :D Ettunk jo sok mekdoncit :) Es 2-en megjegeyztek, milyen aranyosak vagyunk igy egyutt :D
kami

Sziasztok!

Régóta olvasgatlak titeket, és pár sort már írtam is.
Kérdésem az lenne, hogy a 32.heti (vagy a környéki) vérvétel is éhgyomis?

nanica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?