2002.12.17 11:28
Szerző: Anonymous
Kedves X.Y! Szeretnék a témához hozzászólni.JÓ lenne a másik fél véleményét is meghallgatni, mert egy megromlott kapcsolatban mindenki megsérül és mindenki kicsit áldozatnak érzni magát, ebben a verzióban te vagy az Áldozat. Felmerült bennem egy pár kérdés. Mit nevezel te alkalmi kapcsolatnak? Azt írod nem voltál józan, amikor a gyermek megfogant. Gyakran szoktál inni? Hányszor próbáltad megnézni a babát és mi volt az akadálya? Szóltak neked, amikor megszületett? Bementél a kórházba? (Hiszen azt irtad ellene voltál az abortusznak és te is akartad, hogy ez a gyermek megszülessen...) Azt írtad azért nem mész megnézni a gyerekedet, mert a fejedhez vágnak dolgokat... Ennyire gyáva vagy, nem a gyerek a fontos? Engem biztos nem érdekelne az amúgy "alaptalan" rágalom, ha szeretném végre látni a gyerekemet. Hogy történt a szakítás? Én is elváltam, és nagyon tudtam magam sajnálni, de be kellett látnom hogy egy megromlott kapcsolatban gyakran mind a két fél hibás, nem teljesen egyoldalúak a dolgok. A volt férjem ivott és nem bírta a kötöttséget. Szerinte semmi közöm nem volt hozzá, hogy hol tölti az éjszakákat és a hétvégeket, amikor kiderült hogy nem dolgozott. Kérdem én ha nem szereti a kötöttséget, miért nõsül meg és miért csinál gyereket, nem véletlenül jött a gyerek. Durva dolgok mentek, az ilyen vitákban az ember sajnos sok mindent vág a másik fejéhez. De hozzáteszem, ki lehet heverni, talpra lehet állni, és egyedül is fel lehet nevelni egy gyermeket, sokszor egy új partnerrel. Szóval vannak tapasztalataim. Így viszont könnyû dolga van, kéthetente elviszi a gyereket az apuka hétvégére, büszkélkedik vele, de a mindennapi gond az enyém meg az élettársamé, aki neveli a fiát. Könnyû ám azt mondani, majd én felnevelem egyedül is... Egyrészt még gondolom szopik a baba, másrészt te milyen körülmények között élsz? Volt feleség, nevelt gyermekek, jelenlegi barátnõ. Egyébként meg normálisan is lehetne rendezni, kulturáltan a dolgokat. Ügyvéddel le kell ülni és úgy megbeszélni közösen , mit is akartok, úgy egy kicsit háttérbe szorulnak az indulatok, a tartásdíjat, az apasági nyilatkozatot, nevedre veszed a gyereket? - és persze a láthatást is tisztázn kellene. Jogilag azt hiszem úgy van, hogy 3 éves koráig az anya lakásán találkozhatsz a gyermekkel, utána lehet majd csak elvinni hétvégékre. Nálunk is úgy volt, jött az apuka és amig játszott a gyermekkel, addig én fõztem, meg elfoglaltam magam. Egyedül jött, hiszen a láthatás neki szólt. Remélem mielõbb sikerül nyugodt körülmények között tisztázni a problémákat és egy kiegyensúlyozott kis kölköt tudtok - ha nem is együtt - de közösen felnevelni. Üdv: ABC