Sziasztok!
Új hírek Lucáról:
Tegnap voltunk elöször orvosi vizsgálaton és minden O.K. Öt és fél hetesen 4800 g, ami azt jelenti, hogy amióta belövellt a tej, kb. 1.5 kg-ot hízott. (Heti 300 g!) 51 cm-röl 58-ra és a fejkörfogata 33 cm-röl 38-ra nött!!! A gyerekorvos el volt töle ragadtatva, hozzátette, hogy "nagyon jól nö, pláne, hogy rá volt csavarodva a köldökzsinór a nyakára a születésnél". No, ezt mi nem értettük, erre megmutatta, hogy bele van írva a kiskönyvébe. Ha tényleg így volt, akkor jó, hogy nem tudtam abban a pillanatban, de akkor megértettem, hogy miért metszettek olyan hirtelen gátat és miért kellett tiszta eröböl nyomnom...
Tejlefagyasztás téma:
1) le lehet fagyasztani a sima müanyag cumisüvegben a tejet, vagy kell valami speciális hozzá?
2) van fogalmatok róla, hogy mekkora baba kb. mennyit ehet? Ezt azért lenne jó tudnom, hogy akkorka porciókat fagyaszthassak le, így ne menjen pocsékba a fele. Most a 6 hetes kor érdekel ugyan, de nö a picilány, úgyhogy aztán a többi is...
Ilke,
én meg azon a brossúrán kezdtem el hátast dobni, amiben már a negyedik hónap elejétöl kezdik a hozzátáplálást... Mi szüksége van egy háromhónapos csecsemönek a hozzátáplálásra, ha elegendö és a legjobb az anyatej? Én is a féléves kort ismerem, hogy akkor lehet kezdeni más táplálékkal, a sokáig szoptatást pedig mindig olyan összefüggésben hallottam, hogy mondjuk még reggel és este szopik, míg a többi étkezés már "komoly".
Kata007!
Ne ijesztgess a "mérges cicikeresés" kifejezéssel, hisz Luca még 6 hetes sincs és a szoptatások elején csak mérgesen tudja keresni a cicit!
Beszti!
Bevennél minket is a táblázatba? 26 év, testvér nincs, Németország, Luca Melinda született: 2002.11.03. (nálunk a vasárnap a fordulónap, így hétfön már 6 hetes).
Áfonya!
Nekem is van egy kis kancsalságom, amit ugyan nagyon kevesen vesznek észre, de lehet, hogy a lányom is örökli (épp úgy néz ki, mint én a kiskori képeimen), bár inkább azt örökölje, mint az apja (szintén négyes körüli) dioptriáit. Most mondjuk ha kancsalít, akkor naaagyon, de az csak annyit jelent, hogy nemsokára pelenkáznom kell.
Gumicukor!
Nagyon ügyi vagy, fejés, babamasszázs...
Nyelvöltögetés
Nálunk ez az erölködés jele és kancsalítással kombinálva jelentkezik.
Zsani!
Luca akkor játszotta, hogy kiabál szopás helyett, ha már fáradt, ráadásul a szopi végén ugye már nem ömlik a tej. Nos, én ezt úgy oldottam meg, hogy a kis pumpás (legósdibb) mellpumpám segítségével megfigyeltem, hogy hogy masszírozzam a cicit ahhoz, hogy könnyebben jöjjön a tejcsi. Amikor nagyon kezdi a durcát, akkor én elkezdem a cicimasszázst és hamar megnyugszik. Ha pedig nem, akkor hagyom egy pár másodpercig kiabálni és akkor már annak is örül, hogy cici van a szájában.
Pemeske!
Nagyon át tudom érezni azt az érzést, hogy milyen, amikor nem jön szembe az a sok ismerös. Én a pesti, peremkerületi "kis falumat" hagytam el és itt a német "mini faluban" tényleg nem ismerek még senkit...
Csipkebogyó és a majdnem 6 hetes Luca