Új privát üzeneted érkezett!

Itt vagyok, Vili kidõlt.
Végre én is alhatnék napközben, erre bevállaltam tesóm gyerekét estére meg holnapra - akit persze imádok, csak kicsit fáradt vagyok. Ráadás felfordulás van Vili ágya most a nappaliban van (ami egyben a mi hálószobánk), mivel a gyerekszobában még mindig szellõztetni kell az ablakcsere miatt, aztán kellene takarítani is, csak éppen most hogy végre alszik Vilike nem merem bekapcsólni a porszívót.
Cory: az abalkcsere ára, hát változó ablak méretétõl is függ, meg, hogy kétszárnyút, vagy csak sima bukó-nyilót rendelsz, a két szárnyú 40ezerrel drágább lett volna mint a bukó-nyiló.
Tesó ügy: azért majd velem is beszéld meg Kép , tudod megint 9 hónap lesz a gyerkõceink között.

És van egy óráisi hírem ám - bár mint kezdõ anyuka nem tudom megállapítani, hogy jól látom e - de akkorát koccana kiskanál Vilike szájában és az éjszakák is nyugodtak Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Az én kis gombnyomogatóm is kidõlt, remélem, most tényleg alszik is egy jót végre. Ja, és köszöni szépen a névnapi jókívánságokat!
Borcsa! És természetesen "kicsi" Lucának is boldog névnapot kívánunk! KépKép

Norci! Ha koccan, az már biztos fogacska. Ha nem hiszed, mondd meg neki, hogy harapja meg az ujjad.Kép

Cory! Remélem, gyorsan elmúlik a köhögésed. Nem tudom, a nemalvást a fog okozza-e, vagy a frontok, de én már nagyon unom. Így nem lesz sem mézeskalács (pedig olyan szép házikókat akartam gyártani), sem takarítás, a pihenést már nem is említem.
(És a szíved gyõzi meg az eszedet, vagy fordítva?Kép)

A Kép-kat mindenkinek köszönöm, már kicsit jobb a kedvem, de a problémát nem tudom olyan gyorsan megoldani. Azért igyekszem.
A karácsonytól én is félek egy kicsit, anyukámék szeretnék, ha már 24-én este ott lennénk, és maradnánk is pár napig. Tudni kell, hogy a férjemet nem kedvelik túlságosan, és anyukám a gyerekekkel sem úgy bánik, ahogy szeretném. A tavalyi karácsony egész jól sikerült, remélem, így lesz most is. Sokáig úgysem maradhatunk, mert itthon folyamatosan fûteni kell, és még így is nagyon hideg van. Szomorú vagyok, mert úgy néz ki, nem tudunk menni Erdélybe sziveszterezni, pedig úgy készültünk rá. Kép Pont ma hívtak fel, hogy ugye, megyünk, õk is nagyon várnak. Még a karácsonyi ajándékokra sincs pénzünk. Kép

Henke! Én is nagyon sajnálom, hogy nem sikerült odaérned, remélem, nem adod fel, és kedden már el tudsz jönni. Olyan jó lenne! Van még egy lány, aki teljesen kezdõ, így nem kell félned. Ha azt a pár lépést megtanítom, hozzánk is bártan beállhatsz. Nekem sem egyszerû a gyermekfelügyelet, pl ma sem tudok menni táncolni. Ilyen "megbízható" apuka nálunk is van egy. De megígérte, hogy mindent megpróbál, õ is szeretné, ha járnék, és nem kellene megint abbahagynom.

Márti! Luca egy heti adagjától Ármin nem lakna jól...

Tegnapra is jutott egy ilyen biztosítós banya, reggel már leírtam a sztorit, de most nincs idõm. Majd a talin elmesélem.
Most megyek, fõzni kell valamit, és halkan mondom, hogy Luca meg ne hallja, de hátha végre elkészül a mézes tésztája is.....

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok lanyok! Egy gondom van, hal isten nem nagy.Ha valakit erdekel es nem vett meg a kislanyanak karacsonyra ajandekot nekünk a csalad rokonai bevasaroltak bölcsövel a kislanyomnak. Egy ugy nevezett bababölcsöt kepzeljetek el, amiböl 3 darabunk van mar. Az a gond hogy mivel nem en mentem vasarolni, hanem egyik baratnöm küldtem nem tartotta meg a szamlat, különben ki lehetne cserelni.Az anyosom is ezt vett es az anyukam is. Ha valakit bövebben erdekel szivesen tajekoztatom. Ne haragudjatok hogy ilyennel farasztalak benneteket, de remenykedek benne, hogy gazdat talalok a sok bölcsönek. Köszi elöre is sziasztok.
nyuli

Sziasztok!

Csak kérdeznék gyorsan? Ma magamnak mákos tésztát csináltam, nagyon kreatív ötlet mi? Kép Az a kérdésem, hogy a tésztából adhatok-e Dorkának. És mákot ehet?

Itt volt nálunk az új védõnénink, mivel más kerületbe költöztünk. Nagyon normális volt, annak ellenére, hogy az anyám lehetne, elég baráti lett a hangulat, láthatóan jól érezte magát, de nem adtam neki pénzt, remélem ez nem volt baj. Gondoltam, hogy Karácsony elõtt beugrunk és viszünk egy kis bonbont. Megérdeklõdtem az agyhátyagyulladás elleni oltást, januárban beadnák Dórinak. Erre anyósomnak ezt elmeséltem, és azt mondta ennek semmi értelme, hiszen ez az oltás csak 1 fajta agyhártyagyulladásra lenne jó, inkább várjak 18. hónapig, akkor már az oltás 2 fajta gyulladásra jó (A és B -re, a C-re nincs oltás). Szerintetek mi a helyes?

Lucáknak boldog névnapot kívánunk! Gabiknak, Jutkáknak is!

üdv
zsuzsi és dorka
zsu26

Sziasztok!

Lacika egész délelõtt nem aludt (olyankor szokott a legnagyobbat), délben jóízûen megette ugyanazt a kaját, amit tegnap este undorodva kiköpött, utána kedvesen megetetett engem az almájával, és félig bealudt az etetõszékben. Ki érti a gyerkõcöket?! Kép

Bogancsi! Ez egy elég kis vállalkozás, ahol a fõnök maga is dolgozik. Amikor legutóbb voltak itt párkányozni, akkor pl. itt volt õ is, és személyesen ígérte, hogy visszajön azzal a q.. konyhai párkánnyal tegnap. Így aztán nem nagyon van kinél panaszt tennem. Kép

Cory! Rész-árakat nem tudok, mert errõl mindig Laci tárgyalt, de az egész akció kb. 400K-ba került. Ebben 3 ablak és egy erkélyajtó van. Az ablakok 90*150-esek, egyszárnyasak, bukó-nyílók, speckó hõszigetelõ üveggel, redõnnyel, és fel-le húzható szúnyoghálóval. Az ajtó nagy kétszárnyas, amibõl az egyik szárnyat lehet nyitni bukóra is, szintén van hozzá redõny, de szúnyogháló nincs. Most elõkerestem a megrendelõt (de nincsenek rajta részárak), és kiderült, hogy nekem volt igazam, az erkélyajtó se olyan, mint amilyet rendeltünk. Én mondtam Lacinak, hogy miért nem végig üveges (az alján van egy 60 cm-es tömör rész), õ meg azt mondta, hogy ilyen volt a képen, amit mutattak. Most nézem a megrendelõn, az ajtó kódja mellé oda van írva, hogy végig üveges legyen. Na, mostmár mindegy, bár ez lenne a legnagyobb bajunk velük.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Gorsi: Írd meg nekem, légyszi a 2 dobozban tárolható süti-keksz receptet!!! Köszi elõre is!!!

bogancsi és Tomi (aki ma 3x kakilt, pedig mindig ugyanazt eszi)

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Cory!
Hustagil lándzsás utifûszirup!
Menta
menta

Sziasztok!

Beja: ne gondold, hogy Bálint elfelejti, mint csinált tegnap... Kép

Márti: ezekhez a TB-ügyekhez én is tiszta hül*e vagyok!

Andi, Borcsa: Lucáknak nagyon boldog névnapot kívánok!

Zsuzsi: én inkább nem nézek TV-t. Kép

Bogancsi: köszönöm kérdésed, szent a béke! Kép

Bogancsi, BMárti: egyáltalán nem biztos, hogy a fõnökségnél be lehet panaszolni õket. Mi tavaly nyáron hívtunk vízszerelõt, nem részletezem, mit álltunk ki, és végülis felhívtuk a fõnökséget bepanaszolni, és mi volt a válasz? Ha nem tetszik, hívjunk másik szolgáltatót!!!! (Hívtunk.)

Picit megnyugodva olvasom, hogy mostanában másoknál is vannak alvás-problémák. Nem mintha örülnék mások gondjainak, csak így legalább nem tûnik olyan tragikusnak a tegnap éjjeli cirkusz...
A durva az volt az egészben, hogy ez egy ikerház, a szomszéd (nagynénémék) anyukája alszik a mi szobánk mellett, aki szegény már nagyon idõs, agylágyulása van, és fél éjszaka kiabált a nagynénémmel, hogy miért hagyják õk sírni a másfél éves unokájukat. Kép Kép Kép Csak meg ne öregedjünk... Kép

Mennem kell, sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Lucáknak nagyon boldog névnapot kívánok!
gesztenye

Sziasztok!
Bocs, hogy a sok szülinapi jókivánság után nem jelentkeztünk,
de esténként elfoglal ez az itthoni munka, meg egyszerüen napokig
nem tudtam letölteni a babanetet teljesen, valahol a felénél megakadt
és kész.Igaz hogy ez este 6 után történik, de azért felháboritó.
Veletek nem szokott iyesmi elõfordulni?
Amugy Ajsi mellett nemigen van idõm, egész nap meg nem áll,
most hátrány a nagyobb lakásKép.
Ma rájöttem, miért zürösebbek az átlagnál mostanában az éjszakák,
és hogy miért szopizik néha kétségbeesve teljes erõvel Ajsi: jön a 9-ik foga.
Ha ez minden fognál igy lessz....
Minden ügyeskedõ babának gratula!Kép.Szédületes sebességgel fejlõdnek a
gyerkõcök, látom senki nem unatkozikKép.

ROMOLÁNAK, GÁBORNAK ÉS BÁLINTNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNUNK!
Sziasztok!
Bocs, hogy a sok szülinapi jókivánság után nem jelentkeztünk,
de esténként elfoglal ez az itthoni munka, meg egyszerüen napokig
nem tudtam letölteni a babanetet teljesen, valahol a felénél megakadt
és kész.Igaz hogy ez este 6 után történik, de azért felháboritó.
Veletek nem szokott iyesmi elõfordulni?
Amugy Ajsi mellett nemigen van idõm, egész nap meg nem áll,
most hátrány a nagyobb lakásKép.
Ma rájöttem, miért zürösebbek az átlagnál mostanában az éjszakák,
és hogy miért szopizik néha kétségbeesve teljes erõvel Ajsi: jön a 9-ik foga.
Ha ez minden fognál igy lessz....
Minden ügyeskedõ babának gratula!Kép.Szédületes sebességgel fejlõdnek a
gyerkõcök, látom senki nem unatkozikKép.

ROMOLÁNAK, GÁBORNAK ÉS BÁLINTNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNUNK!

Szomorkodóknak pedig vidámságot ! KépKépKép
Pocakosoknak meg külön is minden jót és kitartást!Kép

Bea és Ajsi
Szomorkodóknak pedig vidámságot ! KépKépKép
Pocakosoknak meg külön is minden jót és kitartást!Kép

Cory:lándzsás utifü, bronchicum cseppek, esetleg ACC a köhögésre, de lehet, hogy ezeket már más is ajánlotta, akkor bocs.
Bea és Ajsi
bea

Sziasztok!

Andi,
Lucának nagyon boldog névnapot kívánunk!

BGabi,
neked is nagyon boldog névnapot!

Nosztalgiázás: maga a mûsor nem tetszik, de visszagondolni a 80-as évekre nagyon jó, hiszen akkor voltam gyerek, kiskamasz. És nagyon szerettem kisdobos, úttörõ lenni, táborba járni meg ilyenek. Gyerekként az akkori problémák ugye még nem érintettek, vagy ha mégis, nem volt számomra akkora jelentõségük. Így utólag persze sokmindent másként látok, de akkor az úgy volt jó (mármint gyerekként, felnõttként nem biztos). Szerintem akkor egyébként sokkal jobb volt gyereknek lenni.

GOrsi,
én az IM-et is nagyon bírtamKép.

KÉpzeljétek,
anyukáméktól ma megkaptuk a karácsonyi ajándékot, mert itt volt a corában vásárolni, és nem akarta hazacipelni: kaptunk egy duplapaplant ágynemûgarnitúrával együtt.Kép

BMárti,
sörétes puska:Kép.

Márti,
és valami rendszer szerint adod neki a kajákat, vagy ahogy jön? Most már azokat eszi, mint ti?

Na, megyek, mert leragad a szemem. Jó éjszakát mindenkinek!

Üdv
Szila és Hanga
szila

Jó reggelt mindenkinek!

A lányaim nemrég indultak el lovagolni, ma megint lesz vágta! AZtán meg "shoppingolni" mennek a Vörösmarty-térre.
Dani meg még alszik, mint a mormota Kép Hétvégeken szokta behozni az gész hetes korán keléseket! Tomit meg ma reggel úgy etettem, ahogy régen szoktam, amikor még szoptattam: a hálószobánkban, az ágyunkban. Olyan édes volt! Csak kicsit csodálkozott Kép Most megint alszik.

Jót szórakoztam a legutolsó beírásomon (Tomi 3x kakilt...). Ez így teljesen értelmetlen: azt akartam írni, hogy általában napi 1 a termés, de most már 3x, majd még 1x kakilt, pedig ugyanazokat a kajákat adtam neki, mint mindig. Kép

Este megint vendégség, de most csak egy házaspár jön.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
bogancsiék

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek, és hasonlóan jó hétvégét!

(Hogy neveljen így az ember gyereket? Kisfiam mély átéléssel beledugja a mutatóujját az orrlyukába. Mondom komolyan: Nem szabad! Erre beledugja a másik ujját a másik lyukba is... Hát persze hogy nem bírom ki röhögés nélkül...)

Puszi:
Heni
gesztenye

\image {pinguins} Kép
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Jelentem, Vilinek tegnap csak kocogott a foga, mára a hegyes, éles kis valami Kép is kibújt. És tök nyugis éjszakánk volt. Két kölökkel aludtam egy szobában (Vili + Pannika, az unokahugi) és olyan jó volt két gyerek szuszogása között Kép

Férjuram elviszi Pannit a Harry Potterre moziba, Vili meg kidõlt, no most szabadon garázdálkodok. Lehet lesz újabb adag mézeskalácsom!

Norci
norci

Sziasztok!

Henke,
az orrpiszkával én is így vagyok. Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva imád az orrában matatni (nem hiszem, hogy tudatos lenne, de akkor is), amikor meg rászólok, akkor vigyorog ezerrelKép.

Norci,
én is akarok mézeskalácsot sütni!!!! Csak nem tudom, hogy a kisbanyám hagyja-e. Vannak jó kis receptjeim is. (99./12. Praktika) Meg ki szeretném próbálni már a szülinapi tortareceptjét. Találtam egy csomó receptet.

Üdv
Szila és Hanga (aki ma hajnali 6-kor kelt)
szila

Sziasztok!

Jelentem, ma nyelvvizsgáztam! Eredmény majd 1 hónap múlva, de legalább már túl vagyok rajta!
Ami sokkal jobb az egészben, hogy most elõször töltött Réka egy egész délelõttöt kettesben az apjával és szopi nélkül! és képzeljétek, minden simán ment!Kép Igaz, én hülyére aggódtam magam, hogy mi lesz az ebéd utáni szopis elalvással, de anélkül is ment!

Beja! Bálintnak itt is nagyon boldog szülinapot kívánunk!KépKépKép

Lucáknak meg boldog névnapot!KépKépKép

Márti! Én ugyan nem vagyok terhes - legalábbis még nem tudok rólaKép - de mégis képes vagyok bõgni akármin! De valahol ez olyan jó, nem?KépKépKép

Danimama! Receptet majd leírom, de most alszik a Réka abban aszobában, ahol az újság van, nem akarok kotorászni. De ígérem, pótolom!

Zsuzsi! Miééééért?! Nekem ezekrõl a mesékrõl, reklámokról stb. inkább az jutott eszembe, hogy milyen jó is volt gyereknek lenni!Kép Az egy dolog, hogy nem volt valami nagy jólét, bár szerintem most sincs, de én nagyon szerettem azt a korszakot, mindennek együtt, mert azt hiszem boldog gyerekkorom volt!Kép És a barbapapán még el is bõgtem magam!Kép (látod Márti, errõl beszéltem!Kép) Azon röhögtünk az urammal, hogy vajon a Réka min fog nosztalgiázni, "emlékszel, amikor az a big brother, vagy mi ment a TV-ben?"..... Kép

Ja, egyébként Réka is már össze-vissza gyalogol, már nem is hajlandó mászni, pedig azzal igencsak le volt maradva kortársihoz képest, aztán most tessék! És a képeskönyvében egyre több állatot felismer és rámutat, meg mindenre mutogat és kérdõn rámnéz, hogy mi az. És mondtam már, hogy az én lányom egy csodagyerek és ilyen több biztos nincs?KépKépKép

Pussz mindenkinek,
a megkönnyebbült Zafi
zafi

Sziasztok!
Bocs lányok, most látom sikerült remekül összekutyulnom az elõzõ hozzászólásomat.
Jó hétvégét mindenkinek!
Bea és Ajsi
Bea

Köszönjük a sok jókívánságot!
Kép
Borcsa+Luca

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok

Megkésve de nem múlva : Boldog születésnapot kívánunk Bálint!

Kép

Dzsili + Napsugár
dzsili

Sziasztok!

Bogancsi: reggelt szombaton 8.56-kor??? Az még nagyon-nagyon hajnal!

Norci: gratula a foghoz Kép

Zsuzsi: én is tök jókat mosolyogtam a 80-as évek nosztalgia mûsorán. Nálunk az a jó, hogy a fickóm 6 évvel idõsebb, és mindig azzal piszkálom, hogy milyen öreg. Így meg tök elõjön, hogy vannak dolgok, amik nekem semmit nem jelentenek, mert én 80-ban még csak 2 éves voltam, õ meg 8 Kép

Mi ma nagyon ügyesek voltunk! A fél családnak letudtuk a karácsonyi ajándékokat. Tény, kész listával indultunk neki a vásárlásnak Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szintén csúszva kicsinykét: Luca boldog névnapot kívánunk!

Kép

Napocska sokat járkál, már csak ritkán mászik amíg fel sikerül állnia ha elesik. Így most hagy írni is. Levette a zokniát és azzal mendegél, tegnap azén bugyimmal a nyakában és apja alsó gatyájával a kezében játszotta ezt! Öltözködik mindenbe ami jön.
Most már eszeget persze nem annyit mint Ármin. Viszont nem kakilt tegnap reggel óta. Csent némi csokit a tesók mikulásából lehet hogy azért? Nagyon aggaszt, eddig inkább hasmenése volt ilyen még nem. Nem igen szereti a bébi ételt inkább a mi kajánkat enné! Persze csak válogatva kapja! Husi jöhet meg a rízst is bírja ezerrel.

Még kicsit náthás nem is merem nagyon sétálni vinni.

A nagyok még fenn vannak mert karácsonyi ajándékokat gyártanak és még nem lettek készen! Ez olyan jól esik hogy nem zavartam el még Qket aludni, holnap nincs suli meg ovi.

Pussz: Dzsili
dzsili

Még annyit hogy én a 80-as években voltam kis iskolás és nagyon jó élményeim vannak táborokról programokról egyebekrQl valamelyQtök már írta így csak ismétlem hogy a mai gyerekenek sokkal kevesebb lehetQsége van olcsóbban / mert sok-sok pénzért minden lehetséges/ jó dolgokban részt venni/! És ez szomorú!
Ha valakinek boldog gyermekkora volt szívesen emlékszik vissza!

Pussz: Dzsili
dzsili

KépKépKépKépKépKépKépJajj bocsi két Luca van, mind a kettQjüknek természetesen minden jót kívánunk!!KépKépKépKépKépKépKépKép

Dzsili és Napsüti
dzsili

Hûha, Dzsili, igazad van, én is akartam Borcsa Lucáját is köszönteni!KépKépKépKépKépKép

Sok-sok puszi!!!!!!!

Szila
Szila

Sziasztok!

Danimama, itt a recept, kicsit hosszú lett, többiek bocs!

ALMATORTA
Hozzávalók: 25dkg liszt, 2dkg élesztõ, 2dl tej, 2 kávéskanál cukor, fél kávéskanál só, 10dkg vaj, egy tojás, 10dkg cukor, 25dkg túró, négy nagy alma
Mély tálba öntjük a hideg tejet, belemorzsoljuk az élesztõt, beletesszük a cukrot és a sót. Simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. Lisztezett felületen kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk. Megkenjük puha vajjal és félbehajtjuk, megint megkenjük, ismét félbehajtjuk. Addig hajtogatjuk, amíg ismét cipó formájú lesz és elfogy a vaj. Fél óráig hûtõben pihentetjük. Ezalatt a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. Meghámozzuk és kis cikkekre vagdaljuk az almákat. A tésztát egy kivajazott, kerek tortaformába nyomkodjuk, és elõmelegített sütõben, a felsõ bordákon közepes lángon halványra sütjük. Ekkor rákenjük a túrókrémet és középrõl kezdve körkörösen lerakjuk az almaszeleteket. 3 kiskanál cukrot, késhegynyi fahéjat elkeverünk annyi olajjal, hogy mézsûrûségû legyen. Megkenegetjük az almacikkelyeket és a szabadon maradó tésztaszéleket. A sütõben még 15 percig sütjük.

zafi
zafi

Sziasztok!

Off: Akit a nosztalgiázás téma nem érekel, lépjen tovább!

nekem nagyon szar volt a 80-as évek, szüleim elváltak, a kedves rendszernek és "értelmes" pedagógusainak köszönhetõen megbélyegzett gyerek voltam az iskolában. Nem volt pénzünk, nem támogatott senki, áhítozva néztem az osztálytársaimat és megtanultam, ahhoz, hogy befogadjanak hazudnom kell az otthoni szituról. A tanárok szemétkedtek, anyámat is meghurcolták, alig tudtam tovább tanulni, mert a rendszernek nem voltam eléggé megfelelõ. 6 évesen aktívan résztvettem a háztartásban, ahol tudtam segítettem. Lehet, hogy másnak is így volt, de engem ez eléggé megviselt, fõleg, hogy a tanáraim annyira gáncsoskodtak, hogy ne tanulhassak tovább, most meg itt vagyok majdnem 2 diplomával, mert nem adtam fel és szerencsére jókor jött a rendszerváltás. Rendszerváltáskor én is valahogy felszabadultam, szerencsémre jó suliba kerültem, ahol csupa fiatal tanár vett körül, akik nem a régi rendszer õrületes butaságával neveltek, tanítottak. Sajnos nálam sokkal rosszabbul is éltek emberek, csak errõl keveset esik szó. Biztos sokan vannak, akik kellemesen emlékeznek vissza arra a korszakra, de nekem minden reklámra, minden kis poénra, csak az jut eszembe, hogy akkor az emberek milyen szerencsétlenek voltak, szürkék, kiszolgáltatottak, persze az más, hogy az ember gyermekkora mindig szépnek tûnik az idõ haladtával. Tényleg voltak jó dolgok, de abból én nem sokat tapsztaltam akkor.Kép Egyszerûen csak Orvell 1984-es hangulata jut ilyenkor eszembe... Most örülök, hogy "vén" lehetek a 21.században.Kép

Dzsili: aranyos lehet Napocska ahogy járkál, látom õ is szeret teregetni, Dorka is állandóan "segít"Kép

Zafi: én jövõ héten megyek nyelvvizsgázni, tanulni nem nagyon tanultam, ez szakmai lesz, remélem azért valamennyire meg tudom mutatni a tudásomat, az utolsó napokban szoktam megijedni és ilyenkor tudok végre tanulni. Remélem sikerült a nyelvvizsgád és büszke lehetsz magadra! Te hogy érzed, nehéz volt?

norci: milyen rendes férjed van! elviszi unokahugit is moziba? kedves tõle! Kép gratula a fogicához!

Henke: én sem tudok komolyan nevelni, mert rögtön elröhögöm magam, erre Dorka hasonlóan nagyokat nevet és így közös nevetésben nézünk apa komor szemébeKép (aki ugyancsak alig tudja játszani ezt a szerepet)

Jó éjt mindnekinek, szép álmokat!
Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Kicsit áfradt vagyok, de sokat haladtam ma az elmaradt házimunkák terén.

Cory! Én már be is csomagoltam az ajándékokat.Kép

Norci! gratula a foghoz.Kép

Henke! ez nálunk is megy, hogy az orrába dugja az ujját, de nem merek rászólni mert a múltkor is azt hitte játékból szólok neki és még feljebb dugta.Kép

Zafi! Én is szoktam olyanokon aggódni, hogy hogy fog menni valami nélkülem, mikor velem is nehezen megy néha.Kép

Beja!Majd mesélj milyen volt a tatárjárás nálatokKép

Lányok! Lesz tali hétfön? úgy szeretnék már menni és jelentem (még halkan) meggyógyult a kicsi Hangyánk, közösségbe mehet.KépKép

Jóéjt mindnekinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Most, hogy már nem kell tanulnom, egész este itt garázdálkodok!Kép

Zsuzsi!
Nyelvvizsga: közgázos szakmain voltam. Elég bizakodó vagyok, de nem merem beleélni magam. Reggel úgy indultam el, hogy mit akarok én itt angolból, hogy akarok én 60%-ot elérni, amikor a német felsõ írásbelin is alig lett több 60%-nál, pedig azt az anyatejjel szívtam magamba, hogy stilszerû legyek. Persze most nem felvágni akartam a nyelvtudásommal, bocsi. A lényeg, hogy ez az angol nekem nem nagyon akar menni, hosszú évek óta kínlódok vele, de ha meg akarom még az életben kapni a diplomámat (2.), akkor jövõ augusztusig meg kell szereznem vagy így, vagy úgy. (EcseriKép)
Egyébként nem tûnt nehéznek és azt hiszem a körülményekhez és magamhoz képest elég sokat tanultam, volt is néhány ismerõs feladat. Te milyen nyelvbõl mész, hová?

80-as évek: így mr érthetõ, hogy miért nincs sok kedved a nosztalgiához.Kép Tény, hogy ilyen szempontból nézve húzós évek voltak. Én mondjuk kisvárosban nõttem fel, pedagógus családban, úgyhogy mi ott "királyok" voltunk, talán ezért is volt annyira gondtalan számomra az az idõszak.

Tikk! Jó hogy Hanna végre meggyógyult, de azért én is lekopogom, nehogy miattam legyen gáz!Kép Remélem én is, hogy lesz tali, mert idén talán ez lesz az utsolsó, nem?

Megyek most már, mert a ház ura is óhajt valamit a gépnél!

Jóéjt!
Zafi
zafi

Sziasztok!

Megkésve bar,de nagyon boldog szülinapot kivanok Balintnak és boldog névnapot a Lucaknak!

Riki rengeteget tanult,fejlôdött mostanaban.
Mar nekünk is kocog a kanal és ez tulajdonképpen egy-két felsirast jelentett éjszakanként és egy kis nyügösséget napközben.
Riki tud integetni,még a sajat tükörképének is integet.
Ha mondjuk neki,hogy tapsi,akkor emeli a kis kezeit és nagyra nyitja a tenyerét.De összeütni még nem tudja,hanem mosolyogva varja,hogy segitsünk neki.
Van egy kislabdaja és ha odaguritjuk neki,megfogja és addig lengeti a kezét,amig el nem tudja dobni.Olyan aranyosan csinalja.
Ma kétszer négykézlabra allt,viszont két napja elôre felé is tud kuszni.Ezt turboba adja elô,ha példaul mobiltelefont szurt ki,vagy ujsagot.Kép
De elôszeretettel jatszik a babakocsi kerekével és az irodaszék kerekeivel is.Nem egyszer kellett alapos kézmosast tartanunk emiatt.Csak egy pillanatra lépek ki a szobababol és ô maris kapar ezerrel oda,ahova nem szabad.Kép

Nem tudom mi van velem,de napok ota török-zuzok-rongalok.Mar félek bemenni a konyhaba!

Ezen gondolkodtam ma,hogy mi lesz,ha Rikit komolyabban kell majd nevelni?!Ki fogom e birni,hogy ne nevessem el magam?

Zsuzsi!
Sajnalom,hogy nincs sok jo emléked arrol az idôszakrol!Kép
Mi a testvéreimmel rengeteget voltunk taborban és onnan nagyon sok szép emlékem van.

Jo éjt!
Edit
edith16

Sziasztok!

Képzeljétek, ma reggel Romi 5.15-kor ébresztõt fújt a családnak! Kép
Na jó, apát megkíméltük, õ vissza tudott aludni, aztán Romola fél 8 körül elálmosodott, nekem pedig teljesen kiment az álom a szemembõl...

Zsuzsi! Nagyon megfogott, amit írtál. Sokáig gondolkoztam, mit válaszoljak, és hogy egyáltalán mailben, vagy itt-e a topicban. Úgy érzem, holnap reggelig tudnék errõl írni... Végülis arra a következtetésre jutottam, hogy egyetlen egy mondatot emelnék ki az írásodból: "Sajnos nálam sokkal rosszabbul is éltek emberek, csak errõl keveset esik szó." Kép Kép Kép

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!
Már itthon vagyunk, csakhát egy hete nem jutottam gépközelbe. Gondolom érthetõKép Mindenki Doncit akarja, kicsit furcsa is, hogy másodlagossá váltunk mi, szülõk. Na mind1. Donci imád mindenkit és mindent. Csupa jópofa új ember veszi körül, akik azzal töltik az idejüket, hogy szórakoztassák. Így egy percig sem unatkozik. Persze ennek megfelelõen csak akkor néz felénk, ha éhes vagy álmos. Engem baromira zavar és folyton azon gondolkodom, hogy szeret-e engem a gyerekem, akkor is kellenék-e neki, ha nem lenne cicim. Egy "kissé" rossz érzés. De majd csak túlteszem magam rajta. Olyan jó lenne veletek ilyesmirõl is beszélni, és annyira készültem a holnapi talira, de csütörtök óta dögrováson vagyunk a párommal. Szerencsére Doncinak kutya bajaKép (hiszen alig van velünkKép) Taknyosok vagyunk, de iszonyatosan, (a sok orrfújástól már herpesz jött az orromra), elõször nagyon fájt a torkunk, aztán már csak köhögünk meg a köptetõk hatására köpködünk. Jó mi??? Kellett nekünk hazajönni.....
Úgy tûnik holnap nem megyünk talizni, de azért lesz még jövõ héten meg az ünnepek között is, ugye????????

BÁLINT!!!!
Nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk!KépKépKépKépKép

LUCÁÉK!
Nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!

Mára ennyit, bocs hogy nem reagálok, de jelenleg nagyon "kívülállónak" érzem magam. Egy kicsit megvagyok kattanva, nem tesz jót nekem az itthonlétKépKép

Puszi mindenkinek: egy szomorkodó Nyuszimanó és a nagyon vidám Doncija
nyuszimano

Sziasztok!

Zafi: gratulálok, hogy túl vagy a nyelvvizsgán! Most lehet lazítani egy kicsit.

80-as évek: én akkor épp fõiskolás voltam, aztán meg esküvõ Kép Nekem szerencsém volt, mert a családunk nem érzett semmi rosszat, éltünk rendesen, szépen.

karácsony: hál'Istennek, amit mi adunk, minden be van csomagolva és hatalmas szatyrokban várják, hogy elszállitsuk õket Kép De amit mi, azaz a gyerekeink kapnak a rokonságtól és adták rá a pénzt, ... hát abból még nagyon kevés van meg. És egyáltalán nem tudom, mikor tudunk vásárolni menni a gyerekekkel Kép Még az utolsó héten is lesznek dolgozatok, most meg szalagavató bálon vesznek részt rendezõként ill. ruhatárosként. Szóval lehet, hogy nem kapnak semmit és majd a szünetben vesszük meg Kép Kép Kép

Tomi folyton áll és dumálgat! Ja, és mindent tologat állva, azaz lépeget segítséggel, mint pl. szék, zsúrkocsi, hokedli. És nyújtja a kezét, hogy fogjuk kézen és lehet vele sétálgatni! Most éppen a modemhez beszél, mert nagyon tetszik neki, hogy világít Kép És puszit is küld - lehet, hogy nektek ??? Kép

Fentebb akartam nektek betenni egy jópofa gif-et de nem sikerült. Pedig úgy csináltam, ahogy a segédlet írja Kép

Szép estét mindenkinek!
bogancsi és Tomi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Mostanában kezdtem csak "használni" a Babanetet, és kis segítséggel rátok találtam! Persze, ha nem vagyunk nagyon kéretlen vendégek! Ahogy olvasgattalak benneteket, nagyon összeszokott és vidám társaság vagytok!
És akkor rólunk:
Én Hegedüs Orsolya vagyok, két pici gyerkõc anyája. Sára 2000. dec. 11-én, Máté 2002. márc. 8-án született a II. Nõin.
Jelenleg Ravensburgban élünk, de csak ideiglenesen. A párom munkahelyén volt egy lehetõség, mi pedig kihasználtuk. Egyre inkább egyedül érzem magam, korábban nagyon sok segítségem volt. Szerencsénk van a szüleinkkel, de itt sajnos rá kellett jönnöm, hogy a lelkes nagymamák pótolhatatlanok!

Ha nem haragszotok, néha beugrok ide egy kicsit. :o)

Sziasztok!
Solya
solya

Sziasztok!

Solya: Üdv itt Kép

Tali: nem tudom, holnap megyünk-e és ha megyünk, mikor, valszeg csak délután, mert egyetemre kell benéznem, meg mindenféle egyéb intézni valóim is vannak.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Solya,
üdv itt az osztályban, gyere jó soxor!

Zsuzsi,
tényleg nagyon szomorú, amit írtál, és így már én is értem, hogy miért nem gondolsz a 80-as évekre szívesen.Kép

Bogancsi,
Hanga is mindent maga elõtt tolotgat, idõnként úgy közlekedik.

Képzeljétek, ma amikor kapaszkodott a gatyámba, én óvatosan kifejtettem a kezébõl a gatyót és kapaszkodás nélkül állt vagy 20 másodpercig, aztán észrevette, hogy nem kapaszkodikKép, és egybõl lehuppant.Kép

Nyuszimanó,
szia itthon!!!!!!!!!!Kép

Laura,
Hanga is felkelt hatkor, de cici után visszaraktam a kiságyba és egy kis nyeker után aludt még két órátKép.

Kipróbáltam a szülinapi tortáját is, sikerült is másodjáraKép Sütõtöktorta lesz valószínûleg, de még egy receptet biztos kipróbálok még. Vettem egy jó kis tortaformát.

Az miért van szerintetek, hogy ha délután alszik, akkor sírva ébred, és olyan nehezen lehet megvígasztalni? Reggeli ébredés rendben, meg amikor a babakocsiban alszik az is, csak akkor van ez a sírás, amikor itthon alszik napközben.

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Foghoz mindenkinek közönjük a gratulát! Tegnap éjszakánk i nyügi volt, de kint van a másiknak is a hegye Kép

Solya!
Üdv. közöttünk Kép

Zsuzsi!
Igen, ilyen rendes férjem van Kép (Na jó lehet, hogy õ is akart moziba menni Kép Amúgy unokahúgommal már rég óta tart a szerelem, kb. 1 éves volt a kiscsaj mikor én megismerkedtem Vityával és Pannit is azóta ismeri

80-as évek:
én nem láttam a mûsort, de nagyon felcsigáztatok. Mostantól minden csütörtökön lesz?
Nekem jó emlékeim vannak arról az idõszakról Kép Utólag belegondolva lehet, hogy mi is jobban álltunk akkor mint az átlag, és tényleg nem volt választék, de mi utazgattunk minden nyáron v.melyik szocialista táborbéli országba, nagy dolog volt, hogy lett színestvénk, walkman, késõbb Bécsbõl hozott video, számítógép, és akkor még onnan hozták a banánt is. Azért azt hiszem szerencsés helyzetben voltunk a szüleim a rendszerváltásból inkább profitáltak, mint vesztettek (párom szüle, inkább vesztesek voltak Kép )

Bszilvi! Edit!
Nem tüntem el és írok mailt is valamikor megígérem. Kicsit nyügis napjaink voltak, meg a karácsony elõtti rohanás.

Talira mi is megyünk, nagyban függ attól, hogy hányra, hogy a fiatalember hajlandó-e és meddig aludni délelõtt, meg elõtte egy picit ügyintézünk.

Márti!
Neked viszem a könyveket.

Zafi!
Ahogy olvastalak a nyelvizsga után, olyan felszabadultnak tûntél, még nekem is tök jó hangulatom lett és eszembe jutottak nekem is az egy-egy vizsgaidõszak utáni felhõtlen napjaim. Mi lesz a második diplomád?

Bocs, hogy csomó mindenre nem reagálok, de kidõlök én is.

Sziasztok.

Norci
norci

Sziasztok!

Lucák, nagyon boldog névnapot kívánunk!

Köszönjük a további jókívánságokat!

Nyuszimanó, üdvözlünk itthonKép Honvágyad van, azért vagy szomorú? Ne szomorkodj, örülj a rég nem látott arcoknakKép Küldök Neked sok-sok KépKépKépKépKépKép-t! Remélem, lesz ránk egy szabad órácskátok!

Solya, üdv a körbenKép

Na, elcsendesült minden… Elmentek a vendégek, elmosogattam, evés, fürdetés, gyerek alszik, én meg pihegek. Megvolt a rokonlátogatás Bácu szülinapja alkalmából. Végülis 18-an voltunk, elég jól sikerült, ettek-ittak-mulattak. Még most is csodálkozom, hogy fért be ennyi ember egy 3.5X6 méteres szobábaKép De sikerült!
Bálintnak emeletes tortája volt egy szál kék színû Happy Birthday-t játszó gyertyával és egy piros autó marcipánnal. Ahogy azt illik, két kézzel nyomult a tortába, közben hatalmas szemeket meresztgetett a gyertyára. Tanítgattam neki az elmúlt napokban a gyertyaelfújást, de most nem fújta, csak a száját csücsörítette. A fényképeken azért a látszat megleszKép Kapott Lego-t, dömpert, mozdonyt és két teknõsbékát, aminek a páncéljába különbözõ formákat kell beletenni. Nem baj, legalább párban vannak és nem unatkoznakKép Ja meg egy dögös polár szabadidõrucit is kapott. A nagy sürgés-forgásban csak video készült a kölökrõl, rendes fénykép nem, de majd konzultálok nõvéremékkel, õk asszem csináltak digifényképeket is a tortáról meg az ünnepeltrõl, majd tõlük kérek és felteszem a profilba. Kicsit féltem, hogy hogyan reagál Bálint ennyi ember láttára, de simán vette az akadályokat, mindenkivel barátkozott, sírás nem volt.
Szal nagyjából ez volt ma velünk...

Télleg, lesz tali holnap? Mi ráérünk, mennénk!

Legyetek jók, támadnak az álommanók!

Cuppantás mindenkinek,

Beja + Bálint
beja

Sziasztok!

Természetesen lesz holnap tali, és megyünk végre mi is .. :-).. szóval megyünk, kitartás.. csak nem lesz megint olyan szemtelen nagy dugó, és idõben oda is érünk .. De most legalább a kulcsért nem kell majd elrohanni....

...én csak itt lesek, hogy hol tartotok már a karácsonyi bevásárlással, ajándékokkal, rendrakással... mi sehol... Kép .. a héten még suli is van, úgyhogy nem is tudom, mikor tudunk mindent elintézni...

Csenge teljesen egészséges... eddig nem is tûnt fel, hogy nem volt teljesen jól, mert úgy is egy ördögfióka volt... De most még ahhoz képest is kivirult, virgonc, vigyorgós... szóval tündéri... olyan ördögbe oltott tündéri, de azért tündéri ... Kép .. ja .. és egy zabagép... Kép végre ... Kép .. persze Árminnak még csak a nyomában sem jár, de önmagához képest elképsztõ adagokat nyom be, és még utána is tátogatja a száját... A lényeg, hogy mindkét kezében legyen valami kaja, és akkor szép a világ nagyon ... Kép még akkor is, ha hatalmasakat esik... persze, mert egyszerre akar kb. 5 irányba menni, de az nem mindig sikerül...Kép

.. .na most megpróbálok egy kicsit aludni is, hogy holnap ne ájuljak be a talin .. KépKépKépKépKép

jóéjt
Rebiék

ja... 80'-as évek nosztalgiája... mi is elég ramaty helyzetben voltunk akkor, mégis szép emlékként maradt meg, még akkor is, ha láttuk, hogy a szüleimnek nem a legkönnyebb...

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Elirigyeltem az alattunk lévõ évfolyam táblázatát, és megpróbáltam én is úgy megcsinálni. Íme az eredmény:

Kép

Na, hogy tetszik? Ha nem jó, akkor lõjetek le, és marad a másik.

Pusz
Szila
szila

Sziasztok!

Hat mit is tudnék irni azok utan,hogy nekem senki nem valaszolt!Kép
Igaz,ritkan jövök és olyankor mar nem nagyon tudok hozzaszolni az elhangzott témakhoz,de legutobb is elég sokat irtam.Kép

Azota kikukucskalt Riki elsô foganak csücske.Négykézlabra csak a mi agyunkon hajlando,a földön nem.Kép
Azt hiszem a napokban kint lesz a masodik csücsök is.

Nyuszimano!
Gyogyuljatok meg és hamar otthon vagytok,menj el talizni,biztos jol fog esni!KépKép

Beja!
Tényleg nem lehetett egyszerü a szülinap ennyi vendéggel,de az a lényeg,hogy jol sikerült.

Solya!
Szia itt!KépKép
Mesélj a babocakrol!Kép

Jo éjt mindenkinek!

Edit
edith16

Szila!

Nagyon jo,de lehet,hogy befektetek egy nagyitoba!KépKépKép

Egyébként tényleg jol sikerült!Tetszik,hogy megkülönböztetted a kisfiukat és a kislanyokat.Kép

Edit
edith16

Sziasztok!
Zafi!
Nagyon szepen koszonom a tortareceptet! Irtad, hogy ez lesz nalatok a szulinapi torta. Reka mennyire eszik tejtermeket?
Megegyszer koszi, hogy leirtad. Nagyon fincsinek tunik! Kép

Nyuszimano!
Teljesen meg tudlak erteni. En is ezen szomorkodtam a napokban; ha kedvesen ajnarozzak Danit sokszor eszre sem veszi, hogy ott vagyunk vagy eppen, hogy nem vagyunk ott...
Jobbulast nektek! Meddig maradtok otthon?

Szila!
E-mailt megkaptam. Irok a napokban. Koszi!

Danimama
danimama

Sziasztok!

Szila, eszement jó a táblázat, nekem is tetszik, hogy kékek-rózsaszínek a fiúk-lányok, de az én kisfiam nem Ádám ám, hanem BálintKép Köszi!

Pussz,
Beja
beja

Sziasztok!
Hahó, itt a hó!!
Edit! Gratula Riki új fogaihoz, és az ügyességéhez!
Megnyugtatásul: amikor igazán fontos nevelni, mert a gyerkõc életveszélyesen rossz (útra rohanás, konektor nyalogatás), úgyis elkomorulsz. A többi kevésbé fontos. Kép Persze nem vagyok gyereknevelõ fenomén, csak a nagylányom, Réka már 9 éves.
Nyuszimanó! Üdv itthon!
Solya! Jó, hogy jöttél, gyere gyakran! Kép
Norci! Gratula Vilinek a fogacskákhoz. Nálunk még mindig csak puklik és ipari mennyiségû nyál van.Kép

Talizni mi is megyünk!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Mi nem megyünk sajnos, még mindig sehol nem tartok a dolimmal, ez már ciki, plusz zh-t is írunk szerdán, úgyhogy maradunk Kép Max havazni megyünk ki Kép

Érezzétek jól magatokat, mindenkit üdvözlök.

H.
gesztenye

Sziasztok!

Sajna megfáztunk, így nem megyünk talizni.Kép

Zsuzsi
Sajnálom, hogy ilyen rossz emlékeid vannak Kép, akkor inkább hagyjuk a 80-as éveket.

Megyek, mert nyûglõdünk.
Solya
ÜdvKép

Gorsi
gorsi

Beja,
ajajajajaj, mea culpa, mea culpa, valami nagyon félrecsúszott. Apa hazajön este és megcsinálja a képet, és már Bálint lesz melletted.Kép

Szila
szila

Sziasztok!

LÁnyok, akkor lesz tali?
Rebi elindultatok ebben a havazásban?
Betegeknek gyógyulást!
Henke igyekezz azzal a dolival, mert már tis is hiányoztok.Kép

pussz mindenkinek

Tikk
tikk

Solya! Örülök, hogy idetaláltál! Igaz, ez egy nagyon jól összeszokott kis csapat, de szerintem eléggé nyitott is! Kép
Jut eszembe! Tud valaki valamit Golyóról?

Mi megvagyunk. Helena szuperûl mászik és kijött a második foga is. Van is hajnalban óránként cici! Kép Már meg tudja mutatni, hogy hol a lába, szája és a köldöke. Kép Ja és megvan az elsõ értelemszerûen használt szavunk: cici.Kép (Nem ám papa vagy mama.) Olyan édes. Amikor már nagyon várja a cicit, akkor egyfolytában mondja, hogy cicicicicííí.

Dzsili! Gratula Napsinak a járáshoz! Nagyon-nagyon ügyi! Úgy látszik nagyon egy húron pendülnek a mi kis lányaink, mert Helena is a kenyeret és a rizst szereti a legjobban. Még elfogadja a husit és a krumplit is, de ha pl. egy kis répát vagy borsót vagy bármi zöldséget próbálok belecsempészni a kajájába, akkor már köpi is ki.

Mi nem megyünk talira, mert sajnos Helenának egy rém kényelmes, ronda dög lusta anyukája van. Kép Kép De nektek jó talit!!!!

Nekünk még pár ajándék kell és a csomágolás.

Szila! Tényleg nagyon frankó lett a táblázat, de tényleg nagyító kell hozzá.
Most be kell fejeznem, mert az apósomnak is kell most a gép. Majd jövök még!
Menta
menta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?