2007.01.28 00:41
Szerző: boglarka
SZiasztok
Ma délután hazajöttünk a kórházból.
elég szadista betegség volt. Azt hittem, hogy mi letudtuk ezt a hányós-fosós vírust decemberben.
Hétfőn este kicsit lázas és bágyadt volt, de kedd reggelre elmúlt. Aztán kedd este 7-kor elkezdett hányni és 2 percenként, aztán tíz percenként hányt. Akart inni, de egyből kihányta. Este 11-kor elaludt a fáradságtól, viszont óránként kihányta a vizet, amit kért pedig csak kortyokat adtunk neki. Adtunk neki Dedalonetta kúpot is, amit a múltkor kaptunk, de most semmit nem használt. Szerdán reggel a dokihoz lementünk, mert már több mint 12 órája nem evett, ivott egy kortyot sem. A dokinéni adott beutalót, ha nem javulna délig a hányása, addig is továbbra is csak 10 percenként egy kiskanál vizet adjunk. Hát azok a tíz percek is óráknak tűntek, úgy kapott minden kanál víz után, és tíz percig csak mondogatta, hogy víz-víz. Így addig a nyugtatós cumiját vizeztük egy kicsit, hogy ne legyen szárazság érzete a szájában. Úgy tűnt, javul mert nem hányta ki, akkor már olyan éhes és szomjas volt, hogy a déli alváskor álmában is húst, meg almát emlegetett. ELkezdtük adni a kis babánt a doki utasítása szerint szintén kis kanálnyi adagokkal. A kis hasa teljesen beesett volt. Kakija csak napi egy volt, de az hasmenésszerű. (Egyébként még ekkor is erőt vett, és kijött az ágyból apa mellől, hogy kakiljon.)
Aztán este 7-kor (szerda), majd 8-kor megint hányt és teljesen elernyedt fáradt volt, már a kaját sem kérte. így bementük a kórházba este 10-re, sokkal megnyugtatóbb, mert nem tudtuk volna eldönteni, hogy a kiszáradás jelei mikor kezdődnek.
Ott sírt a dokik, nővérkék ellen, bár félálomban már nem a szokásos erővel. Megmérték 11 kilóról 10 kilóra lefogyott a hányásokkal, nem evéssel 1 nap alatt.
Nekem tetszett a LÁszló kórház fertőző osztály elrendezés, egy hosszú kórteremből lett kialakítva, válaszfalakkal elszeparálva 2-3 ágyas szobák, de óriás ablakokon végig látsz a többi szobába is egy nagy kórteremként. Így nem a 4 fal bezártság érzésed van és a gyerekek is nézelődhetnek. Bent van saját WC, Fürdő. A látogatók is az "erkély"helyén lévő külső folyosón át járhatnak be. kicsit olyan, mint a vállalati üdülők. A szobával szerencsénk volt, mert egyedül voltunk.
Attól tartottunk, hogy lekötik a gyerekek kezét az infúzió miatt, de szerencsére nem így csinálják, hanem jól a kezéhez rögzítik.
Én végig bent voltam, 3 műanyag széken összetolva aludtam 3-4 órát, ja és én is a megfázásom közepén tartottam, orrom fojt, torkom fájt és köhögtem.
Fanni bent már nem hányt többet, éjjel jól aludt. Csütrötök reggel az infúziónak köszönhetően jól volt, enni is nagyon akart, már majdnem két napja semmit nem evett.
Vizitkor a dokinő mondta, hogy leveszik az infúziót, meglátjuk, hogy bírja, sokat itassuk és adjunk enni is. Na ebben a háziorvossal teljes ellentétes dolgokat mondtak, csináltak, MÍg a házi orvos azt mondta: apránként, hogy ne hányja ki, meg előszőr csak alma, banán, keksz, és tejet, hút, fűszerest ne. Addig a kórházban a reggeli májkrémes kenyér, még nekem is túl borsos-csípős volt.( lehet, hogy ott nem tudnak személyre szabottan csak egy gyerekkel foglalkozni, mint otthon a saját Anyuka). Bár amikor azt mondta, hogy ittasuk teával, és mondtam, hogy arra csak fintorgott Fanni, akkor azt mondta adjunk amit szeret tejet, kakaót. Kérdésünkre elismerte, hogy a tejtől lévő hasmenés meghosszabbítja a kórházból hazamenést.
Szóval inkább a háziorvos szerint apránként jártam el, mert már nagyon sajnáltam szegényt a hányásoktól piros volt a torka, nehogy kezdődjön megint a hányás.
Délutánig bírta is a Fanni, futkározott a szobában, de a délutáni alvásból már bágyadtan ébredt, illetve aludni akart tovább. Szóltam, hogy szerintem elmúlt az infúzió hatása és még nem erős annyira, jobb ha visszkötik. Lefektettem újból. Este 7-re úgy feldobódva ébredt, mint ha dobbingszert kapott volna, azt hittem éjjel nem is lesz alvás, de este 10-kor elaludt. Este már rendesen etettem, ahogy kérte ropival, pogival stb. mivel nem hányt nappal, igaz hasmenije volt egyszer.
Este 6-kor kaptunk szobatársat, mondván ugyanaz a baja egy szoptatós pici babának. Neki az orrát kellett szívni óránként, mert úgy fojt. Ez a kórházi gép tök hangos, kicsit féltem mi lesz éjjel, hogy alszik majd Fanni ettől az aggregátortól. Közben beszélgettünk az Anyukával, hogy kinek mi a baja és kiderült, hogy ők nem hányás-hasmenés miatt vannak bent. Elkezdtünk izgulni, ha nem ugyanaz, még elkapják egymástól, és kérdeztük a nővérkét, hogy ez hogy lehet. Mint kiderült Fanni betegségét elírták a szobabeosztásnál. Este 10-re el is költöztek, így éjjelre megint magunk maradtunk. Csodálkoztam is, hogy a többi szobában hányással vannak ketten, hárman is, mi meg egyedül, pedig csak jönnek az újabb betegek, hozzánk mégsem tesznek.
Éjszakánk jól telt, Fanni végig aludta, én már profin tudtam 3 széken fekve aludni 6 órát.
Péntek reggelre már "teljesen" jól volt Fanni, futkároztunk a szobában,bújócskáztunk. Aztán kétszer akkora hasmenése volt, hogy a szemünk előtt láttuk, ahogy bugyog a pelusból fent ki a tartalom. De ezt leszámítva már jól volt Fanni. Mondták, 24 óra múlva mehetünk, ha így bírja és a hasmenése is javul.
Estér kaptunk szobatársat.Már elég fáradt voltam és ki akartuk bérelni a felnőtt ágyat nekem éjjelre, mert pénzért házszabály szerint lehetett volna, de mégsem adták. Más anyukákat láttam, hogy halál nyugodtan befekszenek, de én nem merek ilyet megtenni. És mivel szobatársunk lett és neki is kell szék, így megtanultam két széken fekve aludni. Neki ovis gyereke volt, így ő betudott feküdni a közepes ágyban mellé, de én a rácsos ágyba nem tudtam volna bemászni Fanni mellé.
Nővérkék rendesek voltak. Egy éjszakás nővértől először megijedtünk, olyan morózusnak nézett ki, és a "bemutatkozása" nem volt túl jó, de aztán tök rendes lett, ő járt utánna, hogy Fanninak a kisbabával nem azonos a baja és költöztessenek szét minket.
Fanni persze ha bejött doki, nővér mindig mondta "kész, kész" meg "pápá" menjenek ki a szobából. Viszonylag bírta a bent létet, az utolsó nap már sok volt neki.
Lehet, hogy zagyvára sikerült, de értelmesebben megfogalmazni most nincs erőm.
[color=darkred]DM
Ha még nem maradtam le, engem is érdekelne, mert pelus nagyon kellene már.[/color]