Sziasztok!
Rita, Csilla!
Csilla üdv. közöttünk! Én tavaly októberben a lilaszobában szültem, amit én VIP szobának hívok. Ott nagyon "élvezetes" volt szülni, szép lila minden bútor, ajtó van, amit be lehet csukni. Van magnó is, vihetsz cd- t is. Van egy ágy is a szobában, ahol az apuka, ha már nem bírja ébren a hosszantartó vajúdást, akkor ledölhet. Az ágy elektromos, így az a vajúdós ágy és a szülőágy is. Van labda is ott. Nagyon korszerű. A többi szülőszoba függönnyel van eltakarva, és fal választja el őket egymástól, ha jól láttam. Én úgy tudom több kórházban is csak függöny van. Ezekben a szülőszobákban nincsenek ilyen modern felszerelések, de azért ott is megszülettek valahogy a babák. Nem is kevés. Nekem a szülésznőm és az orvos számított. Velük akár a földön is megszültem volna
, számomra ők voltak a lényeg és persze, az hogy a babám egészségesen lássa meg a napvilágot. Persze lehet menni magánklinikákra, ott sok pénzért, sokkal jobb körülményeket biztosítanak. Nekem az emberek voltak a fontosak, akik körülvettek.
Telejesen kiakadtam azon, hogy a kórházban lévő szegényes körülmények miatt volt olyan kismama, aki a szülésznőmnek ordította le a fejét. De hát ő mit tehet erről? Miért nem nézett körül mielőtt oda ment szülni. Én nagyjából tudtam mire számíthatok, és el lehetett viselni, ki lehetett bírni azt a négy napot. A lényeg nekem a babám volt. A nővérek/szülésznők és a többiek is szívesebben dolgoznának rendesebb körülmények között, fejletebb műszerekkel, de hát az állambácsi már csak ilyen...
Na mindegy, szóval én a körülményekkel meg voltam elégedve, én a csecsemőosztályon dolgozókkal nem voltam megelégedve, de ez már nem ide tartozik.
Ja és Csilla, ahogy olvashattad a korábbi írásokban, a gyermekágyon (8-on) kicserélték az ablakokat, mert nagyon húztak.
Csajok!
Nekem mindegy mikor talizunk, de talán hétközben délelőtt tényleg nincsenek olyan sokan. Jövőhéten valamelyik nap? Mondjuk szerda reggel 10 óra? Ekkor nyitnak a Lurdyban, ha jól láttam. Tök jó, hogy talizunk, én már úgy várom!!!
Szandra!
Bocsi, hogy ilyen későn válaszolok.
Igen, megnéztem azt a könyvet a neten, de még nem volt érkezésem hozzá, hogy el is menjek megvenni. Azért köszönöm szépen, hogy megmutattad nekem! Azóta már én is nézelődtem a neten.
Most megyek, mert Viki már a kezét eszi, tehát már nagyon éhes!
Mindenkinek szép napot!
Finike