Új privát üzeneted érkezett!

Rékus Boldog hófordulót kívánunk!!!!!!!!!!!

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Most keltem fel, na jó, kb. 20-25 perce, Krisztának a hangjaira. Tegnap éjjel úgy kibulizta magát a csajszi, hogy az elmúlt éjszakát vlégigaludta! Negyed 6-kor enni kért, majd aludt 9 utánig. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Szó, ami szó, én is tudtam pihenni. :roll: :P

Réka babának nagyon boldog 10 hófordulót kívánok!

Zsuzsi, őszintén, én is meglepődtem, hogy finoman fogalmazzak, az egyik cikksorozat szókimondóságán, ami itt erdélyi szinten még furcsábbnak hat. De szükséges a szókimondás is. Főleg a nők részéről. És ezt én minden feminista felhang nélkül mondom. Itt azért más a helyzet, mint pl. Amerikában vagy Mo.-n, ott lehet, hogy fel sem figyelnének egy ilyenszerű hangvételre, tartalomra. HA beleolvastál a politikaibb írásokba a női rovatban, akkor láthattad, hog y Romániában nemcsak a románoknál, de a magyar pártból is teljességgel hiányoznak a női politikusok. Szörnyen patriarchális még itt a világ.
NA, nem akarok én politizálni, csak lehet, hogy így más fényből látod a dolgokat, ugyanakkor semmi szándékom a véleményed megváltoztatására, természetesen. :)

Emőke, gratulálok a fogyihoz, én két 5 napos ciklust csináltam végig. Nem tudom, igazából csak a 4. nap körül éheztem mindig. Amúgy elég volt. Te reggelízős típus vagy vagy sem? Mert ha igen, akkor szerintem nyugodtan cseréld fel a vacsorát a reggelivel, mert a vacsi szerintem sokszor túl sok. Ezenkívül pl. én még csináltam módosításokat: amikor lehetett, mindig salátát készítettem a hozzávalókból, mert úgy szaporább volt. Tejföl helyett pedig joghurtot vagy kefírt használtam. És nem kétszersültet, hanem jól megpirított barna vagy rozskenyeret.
Pénteken hagytam abba és azóta is ment le rólam. tegnap este kereken 65 kiló voltam, pedig 68,6-ról indultam, és fogyi alatt 66,4-re jutottam. Nagyon elégedett vagyok magammal. :roll: :oops:

Kati, volt úgy, hogy én is a belső oldalon húztam le a porfelesleget, d enem gyakran. Legalábbis az elején nem. Most nem parázok annyira, ha 2 szemmel több por megy :P , de az elején nagyon tartottam magam az előírásokhoz. Ígyszerintem nem egészen pontos a mérés, mert belenyomódik a por, így több is kerül bele. Én már nagyon megszoktam a kést, és azzal is fogom folytatni.

Remélem, még tudok jönni.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Hű, jó sokat írtatok!
Köszönjük a köszöntést!
Réka este gyorsan elaludt, aztán egy óra múlva felébredt és nagyon sírt, a férjem simogatta a hasát, így el tudott aludni. Volt pár puki is! Éjjel megismétlődött sajnos ez kb 3 órakor, de utána aludt 8 óráig. Lehet még mindig nincs rendben a pocakja?

Zsuzsi és Kati: Gratulálok a fogacskákhoz!

Emőke: Nagyon ügyes baba Krisztián!

Vasalás: Hát én is utálok, de én sokat vasalok. Rékának a bodykat és felsőket, nekünk minden polót, férjemnek inget naponta, mert ő öltönyben dolgozik stb. Most is tele van a kosár vasalnivalóval és lassan újra mosom kellene.

Mosás: Én még külön mosom réka ruháit, mert neki gyakrabban mosok, de "felnőtt" mosószerrel öblítő nélkül. Nálunk van allergiás a családban, én jobban figyelek hátha ezzel elkerülhetem a bajt.

Tápszer: Én is a zacsi belső belén húzom le a mérőkanalat vagy csak megrázogatom. sohasem hazsnáltam kést.

Andrea: Sok sikert a kihallgatáshoz!

Olive: Én sem kérnék a helyedbe papírt a dokitól! Az a fontos, hogy te és a baba jól legyen. Én kb 26 hetesen repültem utoljára, de senki nem kért tőlem semmit (Malév). Párnát kértem a derakam mögé, így kényelmesebb volt!

Ma megyünk úsziba, majd estefelé benézek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Emőke, még azt elfelejtettem írni, hogy közben fogyós teát ittam. Azt most is iszom. Általában minden kajálás előtt kell meginni, d eeste nem ajánlatos, mert hasgörcsöt okozhat éjszakára. És ha neked amúgy normális székleted van, akkor vigyázz, mert hasmenést is okozhat. Nálam csak annyi a hatása, hogy így naponta van mormál székletem, mert különben inkább rekedéses vagyok. És én nemcsak kaja előtt iszom, hanem napközben is. HA éreztem, hogy éhes vagyok, akkor iszom egy-két kortyot. Sokat segíthet.

Zsuzsi, a búzacsírát megkérdeztem a háztatrásos tokipban is, de ott is csak egyvalaki vűlaszolt. végülis ő is úgy írta, mint ahogyan én elképzeltem és hasznűálom is: joghurtba keverve. Mondjuk én nem joghurtba keverem Krisztának, hanem a reggeli-tízórai gyümölcsébe. Valahogy úgy alakult ki, hogy mostanában valamilyen gyümit adok neki túróval és akkor beleteszek 1 evőkanálnyi ilyen szárított csírát és 1 evőkanálnyi összemorzsolt kukoricapelyhet. NAgyon finom és tartalmas.
Amúgy nem hiszem, hogy sokat írnék még oda túl, mert már kezd nem a háztartásról szólni a topik (szerintem), hanem a bio-életmódról. Amit nagyon tisztelek, de én nem tartozom közéjük: nem is engedhetem meg magamnak, de nem is akarnék ennyire belebolondulni. Én eddig is ettem üzleti tojást, mégsem lett semmi bajom tőle. Na, mindegy, ezt tulajdonképpen oda kellene írnom, de fölöslegesnek tartom, mert úgyis a többség győzne.

Etterke: Jó uszizást mára!
A vasalást én éppen ezért utálom, mert elég sokat vasalok. Én is vasalom a pólóinkat, István másképp nem is venné fel (bár ha éppen olyatszeretne felvenni, ami még nincs kivasalva, akkor maga is kivasalja, végülis ebből nem csinál problémát), bár nem jár öltönybe dolgozni, de ingeket azért használ, viszont amikor zenélni megy, akkor is kell az ing és az élére vasalt nadrág (ezt utálom legjobban vasalni), ezenkívül abroszok, konyharuhák és ágyneműk. Egy krepp-garnitúrám van, de nem szeretjük, mert szúrós. Ezért ritkán használjuk, a többieket meg vasalni kell. És a lepedőket is.
Szóval, ez a helyzet. nekem is van ismét vasalnivalóm, aminek ma asszem, neki is fogok. :roll:

Krisztának az egyik legújabb szórakozása a: brümmözés. nincs egyetlen autója sem, de megteszi neki a kuka fedele is :shock: :shock: :shock: , amit a konyhában állandóan tologat. És ilyen brümm-szerű hangot ad ki, amit a csajom utánoz. :lol: :lol: :lol: :lol: És a leborított tál is megteszi neki!
Amit még előszeretettel bevet az a nyújtózkodás. Leginkább az etetőszékben csinálja, mert nem szereti benne. És akkor én mindig kérdeztem, hoyg: Mekkorára nő a baba? NAgyra-nagyra? és mutattam én is, és már megtanulta. Annyira élvezi, tudja, hogy ennivaló, amikor így csinál!

KAti, Zsuzsi, Krisztának is nagyon kemény a köre de csak a nagy lábujján. És repedezik is. nem nő túl gyorsan, de muszáj gyakran vágnom, mert különben beleakad mindig a harisnyájába. KAti, érdekes, hogy Jocinak nagyon izzad a lába, nálunk nincs ilyen probléma, szerintem is kérdezz rá a dokinál.

NA, megyek, mert Kriszta elaludt (remélem) és fogjak neki mosogatni, mert tegnap nem tudtam rászánni magam! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Egypár kép:

Így állt egyedül első nap:

Kép .

Ennyire szereti az etetőszékben:

Kép :( :P

Ezt művelte a habtapival:

Kép :)

Megtalálta a "babát" a tükörben:

És az utóbbi időben azt figyeltem meg, hoyg amióta nőtt a haja, hátul a vége kezd kunkorodni. nem akartam előre inni a medve bőrére, azt hittem eleinte, hoyg csak összeborzolta, de most nyilvánvaló jelei vannak a hullámosodásnak (egyelőre hullámosodás, de ha még nő, lehet göndörödni fog.) :

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Zsuzsi, gratula Alidának a fogacskájához! Talán most kicsit Ő is megkönnyebbül hogy már nem feszíti az inyét, és jobban fog aludni!

Edit Nagyon várom, hogy olvashassam az írásaidat, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül! :lol: Hisz eddig is olyan jó volt olvasni amit egy-egy felmerülő témához hozzászoltál!
Engem mindíg meggyőznek az érveid! :P

Olive Bár ezt vagy 2 napja írtad, de Én most válaszolok :oops: Ne csodálkozz, hogy ilyen nagyokat mozog a pocaklakód, hisz nagyon jól érzi magát bent, de szerintem már rá is kihatással van ez az összevissza időjárás! Tényleg, felétek okozott valami nagyobb kárt a hétvégi vihar??? Amit a tv-ben láttam az nagyon durva volt!

Velünk semmi különös nem történik mostanában, csak annyi, Dávid napközben nagyon hisztis és alig alszik! Estére a legdurvább! Csak üvőlt, mert már olyan fáradt. hogy azt se tudja miért sír, aztán egyik pillanatról a másikra beájul! Persze a karomba nem az ágyába! És az is rátesz, hogy ebbe a rossz időbe a séta is elmarad!

Egyelőre ennyi, mert újra nyekereg! Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Andrea, ismeros a szamlak, bizonyitekok osszeszedese. :( En is vegigcsinaltam mar 2-szer is. Eloszor amikor ferjhezmentem es akkor 1 evre adtak meg a tartozkodasi engedelyt, aztan 1 ev mulva vissza kellett menni es ugyanazt vegigcsinalni es akkor megkaptam a letelepedesit. Nagyon embertelen volt. Februarban kellett inteznunk (pont a legnagyobb hidegben) es itt nem adtak idopontot, hanem hajnali orakban odamentunk a bevandorlasi hivatalhoz es kint a hidegben kellett sorban allni. Delutan sorra is kerultunk. Csak tudnam, hogy a tobbiek, akik elottunk alltak, mikor mentek oda. Lehet, hogy ott toltottek az ejszakat? :shock: Az allampolgarsagot kulon kene kernem. El kell olvasni egy konyvet, abbol levizsgazni es utana elkuldeni a magyar utlevelemet es egyeb papirokat es fel ev mulva eldontik, hogy megadjak-e. Ezzel egyaltalan nem sietek, mert letelepedesi engedelyem ugyis van mar, sot most mar anelkul is maradhatnek, mivel Magyarorszag eu-s tagallam. Szoritok neked!

Bogyo, szerencsere nalunk nem okozott semmi kart a vihar, de igy is felelmetes volt.
A lanyomhoz meg orat lehetne igazitani. Minden nap ejszaka 1/4 4-kor jon ra a tornazas. Amugy most mar napkozben is egyre tobbet mozog. Erdekes, minden baratnom azt mondja, hogy nekik eddig mozgott sokat es a vegefele egyre kevesebbet. Nalunk ez forditva van. Ahogy haladunk a vegefele, egyre tobbet kalimpal.

Edith, nagyon edes a kis szoszi tunderked!

Most megyek, ismet mosnom kell. Remelhetoleg vegzek a mosassal, mire hazamegyek. Ugy erzem, mintha felcsaptam volna foallasu mosononek. Lassan csak a vegere erek. :roll:

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Voltunk ma usziban és nagyon élvezte Réka, először picit nézelődött, aztán talán felismerte a helyszínt és az oktatót és nagyon élvezte a vizet. Nagyon örültem neki, picit féltem, hogy elfelejt mindent, de ezek szerint ezt nem lehet könnyen. Utána a barátinknál voltunk, jót játszottak a gyerekek, szerintem fontos, hogy hasonló korú babákkal játszanak, mert érdekes szituációk alakulnak ki és sokat tanulhatnak egymástól. Ma mindketten a másik játékát akarták és utánozták egymást, tényleg játszotak együtt és nemcsak egymás mellett. Azt hittem a szocializáció később kezdődik, de ezek szerint már egész pici korban kezdődik. :roll:

Bogyó: elfelejtettem korábban írni, hogy ha ide szeretnél képeket feltenni, akkor először kicsinyíteni kell azokat. Én a Paint programban szoktam és más néven elmentem őket és utána már be tudom szárni a fájlt. A további segítség kell szólj nyugodtan!
Lehet Dávidkát is megkavarja ez az időjárás és ezért nyügős. :cry:
Réka bizony igényli és korábbna is igénylete a sétát a levegőn. Max 1 napig nem mentünk ki, ha nagyon rossz volt az idő, szerintem vidd ki a levegőre akár 10 percre is, hátha jobban tud aludni.

Edit: Milyen fogyit csinálsz? szerintem írtad, csak elkerülte a figyelmemet. :oops:
Korábban írtad, hogy ami 9 hónap alatt jött fel, az bizony ennyi idő alatt is megy le. Én már közelítek ahhoz a súlyhoz, bár mostanában nincs időm tornázni. (jó kifogás :lol: ) Viszont a kajára odafigyelek, úgy értem a mennyiségre és este nem eszem szénhidrátot. Viszont ami csoda, hogy rám jött egy régi szoknyám amiről szt gondoltam, hogy már soha nem lesz módom felvenni, mert a csípőmön egyszerűen nem jött fel és azt gondoltam ennél jobben már tuti nem volt visszahúzódni a csípőm és főleg nem ennyi idő után! Persze a hasamon még nem a legcsinosabb (a lapos has már csak álom!), de szerintem tornával alakítható ez! Most picit jobb kedvem lett! Megértem és gratulálok én is neked a súlycsökkenéshez!
Ti tornáztok rendszeresen?

Ja, és Kriszta nagyon tündéri! Olyan nagy baba már! És nagyon okos! :D :D :D

Rita, ti jártok még úszni?

Kép
Kép
etterke

Emoke, segits hogyan tudom megnezni Krisztian kepeit. A cimet amit megadtal bemasoltam a google keresobe. Lehet hogy nem oda kell?? :roll: :roll: :oops:

CsKati, en mar kb 7 eve probalom a lottot, de nem sok sikerrel. :( :( Ugyanies megvan hogy orszagonkent mennyit sorsolnak ki. Mo-rol pl. evente 150-160 kozott, de mivel en Erdelyben szulettem igy lottozas szempontjabol Romaniahoz tartozok fuggetlenul hogy magyar allampolgar vagyok es Ro-ra 2 ezer valamennyit huznak ki. Szoval gondolhatod hogy nem egyszeru mert baromi sokan jelentkeznek :?

Edith, tunderi a kiscsajszi es ahogy nezi magat a tukorben. IGAZI NO!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Etterke, jo lehet Rekusnak az uszas. En itt nem hallottam hogy valahol is csinalnanak babauszat :( Tornaval kapcsolatban en rendszeresen tornazom, majdnem minden nap. A csipom viszont nekem is szelesebb, igy en mar le is mondtam a regi ruhaimrol :(

Azt hiszem meg akartam valami irni de nem jut eszembe, majd hatha kesobb :oops: :oops: :oops: :oops:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Na, gyorsan még néhány sort búcsúzásul! Ne ijedjetek meg, nem végképp búcsúzok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Csak holnap nem leszünk itthon, mert István kiszállásra megy Székelyudvarhelyre, ott pedig lakik egy volt egyetemista társam, kinek a babája karáűcsonykor töltötte az 1 évet és meglátogatjuk őket. Nemsokára megyek is összepakolni a holnapra szükséges cuccokat.

Etterke, igazad van, hogy kell, hogy hasonló korú babákkal játsszanak a gyerekeink, én is már előre örülök, és kíváncsian várom a holnapi napot. A szocializáció, pedig már régen elkezdődött a babáknál, csak éppen még nem úgy nyilvánult meg eddig, mint a felnőtteknél. Ezután pedig egyre inkább hasonlítanak majd a szokásaik a mieinkre. Eltanulják. Nemsokára jön a "majomkorszak".

Apropó, ma játszottam Krisztával, ő hátrahanyatlott, én meg a nyakát puszilgattam, és tátott szájjal kacagott. Ekkor lestem bele a szájába és meglepetten vettem tudomásul, hogy kibújt a 7. fogacskája is. Hogy mikor, nem tudom, mert nem engedi, hoyg belenyúljak a szájába, sosem szerette, ha masszírozom az ínyét, de ott van: felül, jobb felől a rágónak az egyik csücske. És a bal felén is már nagyon duzzadt. Én meg vártam a lenti ketteseket, állandóan azokat lestem! :P :P :P :P A lányom kitolt velem, fent van már 5 foga, lent meg csak kettő.

Bogyó, én nem szeretnék meggyőzni senkit az érveimmel. Legfeljebb elmondom a véleményemet, mint mindenki más itt a fórumon, és abból leszűri és kiszűri mindenki a magának valót, vagy amivel egyetért, és úgy cselekszik, ahogyan jónak látja.

Etterke itt találod meg a diétát, amit folytattam http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cikk=12363 . Bár így utólag visszagondolva, eléggé egyoldalú diéta, és kemény is. Valahogy olyan időszakot fogatm ki, hogy szinte sose éheztem ennyivel. De nem fogytam úgy, ahogy ott írta. Mondjuk 20 kilót még rémálmaimban sem szeretnék leadni magamról. Már szinte egy hete nem csinálom, csak odafigyelek jobban az étkezésekre, és írtam, iszom a fogyis teát. Én még 5 kilót szeretnék leadni, és akkor ott lennék, ahonnan terhességem kezdetekor indultam. Tornászni nem nagyon szoktam. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Pedig tudom, hoyg kellene, és igazán hatásos akkor lenne a diéta is.

Ja, alvás: Kriszta kétszer alszik naponta. Most, hogy ált. 9-10 körül kel, legkésőbb 13 órakor elalszik, és pontosan másfél órát szunyál. Se többet, se kevesebbet. 5-6 óra felé pedig ismét alszik egyet, általában egy órát, de van, hogy másfelet is. Ha nem ébred meg, akkor 8-kor én mindenképpen ébresztem. Egy kicsi játszi, vacsi, fürdés, és eltelik 1-1,5 óra. Lefekvés pedig általában 9 és 10 között van, de nálunk ez mindig így volt. Mondjuk nem is akartam túl korai lefekvéshez szoktatni, ez nyáron is egy megfelelő időpont.

Na, asszem ennyit akartam, ha nem, még jövök, de most megyek pakolni, kajákat előkészítzeni holnapra! :)

Ha nem jövök, jó éjt mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Andrea, nem hiszem, hogy pont Amerikában ne lenne babaúszás. Floridában legalábbis, ahol azok az illetőék laknak, akiről meséltem egyszer neked, biztos van. Szerintem érdeklődj, nézz szét az újsághirtetésekben, neten, biztos van. Még itt Vásárhelyen is van vagy 2 hónapja, az a csaj tartja, akihez Krisztát tornára viszem, de még nem tudom a részleteket. CSak attól félek, hoyg annyira drága, hoyg nem tudom megengedni magunknak.

Ja, szóval ez a zöldkártya-lottó. Így került ki István egyik munkatársának a felesége is, és ő most kapta meg az állampolgárságot. Év végére már a férje is kint lehet, mert képzeld, ő eddig itthon volt. Nem mehetett még látogatóba sem hozzá. Így egy évben 2x találkoztak. Szegény srác már szinte bele van őrülve a dolgokba. Meg is értem.

Most megyek, tényleg! :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még annyit, hogy holnapra NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT KRISZTIÁN-MORZSINAK!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Már ő is 8 hónapos!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith, azt gondoltam hogy van babauszas csak en meg nem talaltam olyan helyet ahol csinaljak. Meg a kornyekunkon levo uszodat sem tudok :( :( Mig bent laktunk a varosban addig tudtam egy-ket uszodat de itt??

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Gratula Kriszta fogacskajahoz :!: :!:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Rég néztem be, pedig gondolok Rátok, higgyétek el. :?

Edith: Én már gondolkoztam, hogy biztos Te szakmádban is lenne lehetőség otthoni munkára és nem is tévedtem!
A Bukás című filmet kétszer láttam, amúgy jó film, de Frau Göbbelstől én is rendesen kiakadtam! Sajnos abban az időszakban elég sok hasonló borzalom történt, pl. Holocaust, stb, nem is részletezem. Férjemnek rengeteg történelmi könyve van, köztük pl. Hitlerről is, nagyon sokat tud és tanultam is tőle. Mindenesetre figyelemreméltó, ahogy meg lehet hülyíteni szinte egy egész nemzetet idióta eszmékkel, szinte felfoghatatlan!
Amúgy csak ámulok, hoyg Kriszta is milyen nagy már és milyen ügyesen áll!

Erről egy vidámabb téma jut eszembe: mostanában nézzük dvd-n a Halló, Halló sorozatot, fantasztikusan vicces! A Csengetett Mylord alkotói írták, II. világháború idején játszódik, nagyon találóan kifigurázza az összes nemzetet, imádom! Igazi kikapcsolódás esténként, és a félórás epizódokra azért akad idő.

Zsuzsi81: Örülök, hogy végre jobbak az éjszakáitok. Reméljük így is marad.

Sok anyukától hallom, hogy 1,5-2 éves koráig a gyerekük ébredt éjjelente de én valamiért szinte tudom, hogy Ákos még azt a kort túlhaladva is fel fog riadni éjjel. Egyszerűen érzem.

Mamóca: Ha szeretnél beszélni válásról, szerintem nyugodtan tedd meg itt. Most biztos nem könnyű Neked.

Kép
mölli

Tegnap Ákos elesett, és beverte a fejét a fal élébe. Iszonyat nagy púp lett rajta és rendesen megijedtünk, így átvittüka szomszédos rendelőbe. Gondoltam, csak rendel ott az egyik gyerekorvos éppen (sajnos a miénk épp nem rendelt) és vet rá egy pillantást. Hát nem vetett! Kétkedve kérdezte, hogy bírt így elesni, hogy a falba ütötte a fejét, szinte azt sugalmazta, hogy bántalmaztuk! Aztán azt mondta: "Koponyasérülés esetén ebbe és ebbe a kórházba kell vinni keddi napokon 4-ig, 4 után ide és ide, menjünkaz első kórházba, de lehet, h onnan továbbküldenek. És a régi eü miniszter idején 24-48 órára be kellett feküdnie ilyenkor gyereknek megfigyelésre, de nem tudja az új miniszter engedi-e. Közben kiabált valami kis szarság miatt az asszisztenssel és csapkodta az asztalt. A gyerekre rá sem nézett volna.
Ilyen gusztustalan gyerekorvost még nem láttam,a miénk ezerszer aranyosabb nem is értem ehhez miért járnak! Persze nem vittük kórházba mert közben púp is kisebb lett. Egy mozgékony gyereket 48 órán át nem lehet ágyban tartani, ha semmi baja, beleőszültünk volna.

Kép
mölli

Molli, meg jo, hogy nem ez az allando gyerekorvosotok! Az a lenyeg, hogy nem tortent semmi komolyabb es a pup is kezd leapadni.
Itt Angliaban egyebkent, barmi baja van a babanak, a korzetihez kell menni, akihez te is jarsz. Aztan ha o ugy latja, hogy szukseges, akkor beutal a korhazba. Hat, nekem ez se tetszik, de mit lehet tenni? Ja, es sose ugyanahhoz a korzetihez mesz. Van egy rendelo, ahol rendel kb. 5 orvos es mindig mashoz kerulsz. Nekem ez is furcsa. Miert nem lehet egy kivalasztott orvosom? :shock:

KépKép
olive

Sziasztok!

Emôke:
Krisztiánnak nagyon boldog 8. hófordulót kéivánok én is! A múltkor elfelejtettem írni az alvás kapcsán, hogy szerintem úgy alszanak a babók, ahogy nekik a legjobb. Hallottam olyanról, hogy lehet ôket "idomítani" ilyen téren, de tôlem mindig távol állt. Alida ma pl szinte semmit nem aludt napközben, az este pedig alig tudtam elaltatni 9-kor. A fogacskája viszont még mindig nem törte át rendesen az ínyét, lehet, hogy az is kínozza.

Mölli:
El is hiszem, hogy nagyon megijedtetek! Ha komoly baja lett volna Ákosnak, biztos rögtön észrevettétek volna. Aztán az ember reménykedik, hogy tanulnak az ilyen esésekbôl...

Edith:
Gratula az újabb fogacskához! Nagyon szépen göndörödik Kriszta haja! A tükörben Alida is nagyon szereti magát nézegetni, mégha rossz kedve is van, felvidul tôle! Gondolom, hogy nálatok nem tart még ott a nôk megbecsülése, mint nálunk. Bár néha a nagy megbecsülés csak látszat... Mindenesetre annak a 24 éves lánynak a koraszülés-története nagyon megfogott és tetszett. Bár amiket annak idején Te írtál a szülésrôl és az ottani körülményekrôl, elég bicskanyitogatóan hangzott! Amit a másik topikról írtál, valószínü, hogy a téma címe odavonzotta a sok bio-mamát. Én sem viszem túlzásba a sok hókuszpókuszt az étkezés körül, de ha tehetem, akkor inkább a bioterméket veszem. Pl a biotojás kb 3* annyiba kerül, mint a "mezei", de épp a tojásnál szerintem nagyon nem mindegy, hogy mit evett a tyúkanyó...

Olive:
Mikor utazol? Most már pihenj sokat, arra is figyelj!! Nagyon fura ott az egészségügy, bár szerintem minden nagyon fura Angliában! Nálunk van családorvos, azonkívül pedig bárkihez elmehetsz ingyen. Ha sürgôs, akkor a kórházba mész az ügyeletre. Eléggé embertelen dolognak tartom, hogy ennyiszer végig kellett menni a sok hercehurcán a bevándorlással kapcsolatban!

Etterke:
Sajnos én sem igazán tornázom. Pedig hiányzik a mozgás, csak én futni szeretek. Persze azt is csinálhatnám, csak Alidával kicsit macerás lenne. Na meg persze az akaraterô. Én is egyre inkább beleférek a régi gatyáimba, de a hasam nekem sem túl szép. Mintha még mindig egy kicsit nagy lenne rá a bôre.

Bogyó:
Remélem hamar rendezôdik az alvás Dávidnál! Tudsz eleget (vagy legalább egy kicsit) pihenni a fiúk mellett?

Cs-né Kati:
Otthon lehet tiszta pamut zoknit kapni? (mármint 100%-ost) Mert itt csak keverékek vannak és ha kicsit túl melegen öltöztetem Alidát, akkor neki is kicsit beizzad a lába. Egyébként nem t?nik úgy, hogy izzadékony lenne.

Andrea:
Sok türelmet a papírok összeszedéséhez! Ti együtt lesztek a kihallgatáson? Minket egymás után hívtak be, olyan szar volt. De mi is kinyomtattunk egy csomó esküvôi képet, próbáltuk ôket elkápráztatni.

Na megyek alukálni, ez a nap is elég fárasztó volt!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Edit:
Gratulálok Krisztának a fogacskához! Nagyon szerencsés, hogy ilyen könnyen viselte a kibújását! Remélem jól szórakoztok majd ma! Jobban eszik már Kriszta?

Emőke:
Sok boldogságot Krsiztiánnak és az egész családnak!

Zsuzsi:
Ezek szerint nem jártok a fedett futópályára Alidával? Pedig klassz lehet! Nem akarok szemrehányó lenni, hisz én sem tornázom és neked a tanítás mellett iggazán nincs sok szabadidőd!

Mölli: Örülök, hogy jelentkeztél! Sajnálom, hogy ez történt Ákossal, de biztos várható még néhány kisebb hasonló baleset! Szörnyű, hogy viselkednek egyes orvosok! Ha a púp lejjebb ment és nem szédült meg Ákos, akkor szerintem sem szükséges kitenni egy 2 napos kórázi tartózkodásnak!

Még Réka alvási szokásaival kapcolatosan elfelejtettem reagálni. Most már lassan kezd visszatérni a régi rend, ami a beegség eleőtt volt. 8 óra körül ébred Réka, eszik tejecskét és visszaalszik 9-10 óráig. Ebédel délben és utána alszik 1-1,5 órát. Uzsonnázik 4 óra körül és utána is szundizik egy picit vagy séta közben alszik egy félórácskát. Persze mindig vannak ettől eltérések, de nagyjából azt igényli.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Nem nagyon tudlak most titeket visszaolvasni.
Minden babának boldog hófordit, meg ilyenek.

SZÜL A NŐVÉREM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kész vagyok teljesen, izgatottabb vagyok mint amikor Én szültem, komolyan, szétvet az ideg, az öröm a minden!!!!!! :roll: :roll: :lol: :lol:
Anyu hívott, hogy megy be hozzá, már a szülőszobán van, a dokija szerint 1-ig meg lesz a baba!
Szorítsatok, remélem nem szenved sokat a nővérem, és ma meg is láthatom a kis Tomikát!!!!! :lol: :lol:
Majd jelentek, ha van valami!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ja még annyi, hogy teljesen élénken élnek bennem az emlékeim, amikor Mi szültünk!!!!! Annyira boldoggá tesz az, hogy nemsokára a nővérem is átéli azt a felejthetetlen pillanatot, amikor megpillantja azt a kis csodálatos lényt, akit majd 9 hónapig a szíve alatt hordott!!!!! Ez anyira izgalmas!!! És a világ egyik legszebb dolga!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szia Sudi!

De jó, hogy benéztem! Szorítok tesódnak! Hű, mindjárt 1 óra! lLehet már meg is született Tomika! Légy szi' írjál 2 sort, ha megszületett a baba! Tök izgalmas! Tök jó, hogy csak 1 év lesz az uncsitesók között! Szerintem is nagyon jó dolog a szülés illetve a várandósság és én a babázást is élvezem! De ezzel nem vagyok itt egyedül!
Minden jót tesódéknak! Pussza!

Tetszik Gery új vonalzója, avatarja stb.

Kép
Kép
etterke

Sudi: Szorítok tesódnak! Tudod, én most nagyon nem lennék a helyében, de remélem ő nem szenved sokat. Írj, ahogy megtudtál valamit!

Kép
mölli

Rita!

Tudom mindig el vagy Te is havazódva! De légy szíves írjál, hogy mi volt a kontrollon! Minden ok? Mosogatógép bevált? Ezzel csak az a baj, hogy most több időd lett, mert nem kell mosogatni, de sajnos az ember hajlandó ezt a kis szabadidőt nem magára fordítani, hanem addig más házimunkát végez el, így többet dolgozik efektív.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Sudi: Azóta már biztosan megszületett a tesód babája!!!!!!!!! :D Én is egészen izgalomba jöttem, pedig nem is ismerem őt! :lol: Egyébként amióta Jocikám itt van nekem, egész más arról hallani, hogy valakinek megszületett a picurkája, mint korábban! Mert most már tudom és nem csak elképzelem, hogy micsoda boldog pillanatok lehetnek ezek! Meg persze utána még sok-sok boldog pillanat, perc, óra, nap, hét.......! :lol: Pont ma reggel beszélgettünk a húgommal, hogy tényleg igaz, hogy az emlékek utólag megszépülnek és már nem is a fájdalom az, ami elsőként eszünkbe jut arról a napról! :)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Emőke: Krisztiánnak nagyon boldog 8. hófordulót kívánok! :D

Mölli: Nagyon sajnálom szegény kis Ákost és természetesen benneteket sem irígyellek azért a sok aggódásért, amin keresztülmentetek. :( Arról az arrogáns gyerekorvosról pedig ne is beszéljünk! :evil: Mi a helyzet babysitter-ügyben?

Edith: Remélem jól telik a napotok Udvarhelyen! :) És gratulálok Krisztának a legújabb fogacskához! Mikor olvashatjuk az első cikkedet?! :roll:

Zsuzsi: Igazság szerint Jocinak is csak részben pamut (80%) a legtöbb harisnyája és zoknija, 100%-osat nagyon nehéz találni. Nálunk olyan a hőfok a házban, hogy rajtam is van napközben egy pulóver, úgyhogy muszáj harisnyát adnom rá és nincs túlöltöztetve vele.

Most megyek, mert Joci felébredt, miután lassan 2 órája alszik és ha evett, meglátogatjuk az utcánkban a dédijét, mert már nagyon vár minket! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

12.45.-kor megszületett a nővérem kisfia, Tomi! 3030gr és 53 cm! Minden rendben, jól vannak mindketten! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon örülök neki, még nem tudom mikor megyünk, de megyünk hozzájuk!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi: Gratulálok a nővéredéknek! :D Joci most evett, de gondoltam, hogy egy kicsit még bekapcsolva hagyom a gépet, hátha időközben közlöd a jó hírt! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Eszter, kedves vagy, hogy aggódsz értünk. Minden rendben volt a kontrollon hála Istennek. Most tényleg káosz van, majd estére leírok mindent részletesen.
Sudi Gratulálok!!!!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sudi, akkor ma nagyneni lettel! :D Nagy-nagy gratula! Gondolom, mennyire izgultal!

Majd meg kesobb jovok, most meg sok elinteznivalom van.

KépKép
olive

Sudi!

Gratulálunk és sok örömet kívánunk! Aztűn majd képet is mutathatnál az unokaöcsédről:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Vasalás!
Én utálok! Nem is szoktam. A gyerek ruhát is csak az első alkalommal vasaltam, és a pelenkákat is csak néha. A mosógépet dupla öblítésre rakom, így attól sem kell tartani, hogy benne marad az öblítő, vagy akámi.
Én anno kérdeztem a védőnőt, ő mondta hogy szerinte jó így, főleg hogy a gyerek ruháit külön mosom.
Amíg melóztam, addig is inkább leadtam a mosodába a ruháimat, részben azért, hogy ne kelljen vasalni (olyan cuccokat hordunk, mint az orvosok, fehér nadrág-ing-köpeny), részben meg azért, mert a vegyszeres cuccokat nem akartam hazacipelni. Asszem ezt továbbra is így fogom csinálni.
Takarítani se nagyon szeretek, de megcsinálom. Ha viszont rámjön, akkor az egész házat kipucolom. Viszont mikor albérletbe laktam, akkor szerettem takarítani. A mosogatás meg egyenesen a halálom! Olive! Ismerem azt az érzést, mikor majd’ beszakad a derekad. Átéltem párszor.

Edith!
Én sose sterilizáltam a kést, és ami azt illeti, már nem is használok kést a méréshez. Egyszerűen kirázom a kanálból a felesleget(vegyészkéz).

Kérdeztétek mi a helyzet Enéhvel.
Már nem kepeszt annyiszor. Azt mondta a doki, kevés inger éri, ezért csinálja, és próbáljam meg változatossá tenni a napját. Köszi!

Olive!
Szerintem sincs sok értelme papírt kérni a dokitól, ha minden ok.
Az jutott eszembe, hogy nem lenne (ugyan kicsit kényelmetlenebb) biztonságosabb vonattal hazautaznod? Én nem vállalnám a repülőutat, mert nem igazán bírom.

Ne haragudjatok, de most nincs több időm visszaolvasni, és reagálni, ezért még 1 kérdés, és befejezem!

Olive, Andrea, Zsuzsi!
Igazából tőletek kérdezném!
Van egy olyan kifejezés hogy stone sour (fanyar kő). Ez mit takar? Mert uyebár így elég hülyén hangzik, és azon filoztunk Sanyával, hogy tuti valamire kifejezés, csak mi nem tudjuk hogy mire.

Jah!
Sudi!
Gratula a nővérednek!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
szulokhaza

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat! Majd holnap megyünk be látogatni, viszek gépet, fotózok. :lol: :lol:
Rita! Épp akartam már írni, hogy mi van, el vagy tűnve! Remélem semmi nagy baj!!!! :shock: :shock: :shock:
Sancsi! Örülök, hogy minden rendben Enéh kepesztésével, az a doki egy fasz, már bocs. Nem hiszem, hogy kevés inger érné Enéht, és emiatt csinálná! A másfajta pelus akkor ezek szerint nagyobb élmény, miért nem kérdezted ezt a dokitól!!!Szerintem fogalma sem volt, hogy mi ez, és ezért mondta ezt a baromságot!! :twisted: :twisted: :twisted: Nehogy emiatt magadat hibáztasd vagy emiatt legyél most rosszkedvűűűű!!!!!

Istenem, a párom ebben a pillanatban hozta át a nagyszobából a gitárt és a baromságait kell hallgatnom!!! :shock: :shock: :x :x :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Rita írj!

Mosás! Én használok öblitőt is és mosopórt is, csak kicsit kevesebbet mint a mi ruháinkhoz! És Én is külön mosom GEry ruháit.
Érdekes ez a kés-tápszer dolog, Én sose használtam, mindig leráztam a feles port.

Gery imádja a FordFocus reklámzenéjét! Egyszerűen ha meghallja, rohan szinte, hogy lássa, hallja, és rázza rá a kis fejét rá! 8) 8) :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Sudi:
Nagyon gratulálok nôvéred kisfiához!!!! Most azt hiszem ôk a legboldogabb emberek a világon!!!

Sancsi:
én még nem találkoztam ezzel a kifejezéssel, de majd megkérdezem a férjemet, ô nagyon jól tud angolul.

Etterke:
milyen érdekes, hogy ilyen sokat alszik Réka is. Vagy csak Alida alszik keveset? Most is aludt fél órát és kész. Hát sajnos abból a futásból nem lett rendszer... Pedig olyan jó lenne! De egyszerüen sajnálom rá az idôt.

Képzeljétek, alig tudtam aludni az éjjel! Igaz, hogy Alida kétszer evett, de én közbe-közbe is felébredtem, forgolódtam az ágyban. Pedig ilyen sosem volt még velem! Most aztán képzelhetitek, milyen szellemi erôfeszítés még ezt a pár sort is megírni.
zsuzsi 81

Sudi, gratulalunk a novered kisfiahoz es nagyon sok boldogsagot nekik.

Sancsi, milyen ertelemben hallottatok a stone sour kifejezest. En kettorol tudok, az egyik egy rock zenekar es masik egy bizonyos koktel :D . Szoval ha tobbet irsz hogy a szot hogyan hasznaltak talan meg ratudok jonni mas ertelmezesre is mert itt az amerikai nagyon sok ugynevezett idiom-at hasznalnk aminel a szavaknak kulon is jelentese van de ha egyutt hasznalod teljesen mas lesz az ertelme :D

Zsuzs, sajnalom hogy ilyen rosszul aludtal. Remelem tudsz egy kicsit pihikezni.

Peti napkozben se sokat alszik. Ugye o 7-kor kell es 9-fel 10 korul mar vissza is megy alukalni kb jo 1/2 orat, majd del korul egy masik felet es du- 3-4 ora kozott ha minden jo akkor 1 orat, de inkabb 1/2. Este viszont 1/2 8 kor mar lefekszik. Na mentem mert ferjem hazaert es ebedelni kell

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea!
Történetesen a zenekarról lenne szó! Sanya mostanában teljesen odavan értük, mondván, hogy rég hallott olyan zenét, ami ennyire megfogná, és elkezdett agyalni, hogy voltaképpen mit is jelenthet a nevük. Bár az is lehet, hogy a koktél után választották a nevet. :lol:

Sudi!
Nincs emiatt lelkiismeret furdalásom. Tudom hogy nem a legjobb a dokink, de a 3 közül még mindig ő a legjobb.
Az egyik nem ismert fel egy tüdőgyulladást, a másik meg nyugdíjból jött vissza, ki tudja meddig praktizál, így marad ez. Meg reméljük már nem sokáig kell hozzá járni.
Amúgy beszéltem egy anyukával, mondta hogy az ő lánya (21 hónapos) is csinálta, és elnőtte.

Gitár!
Én annyira örülnéh ha Sanya "újra gitárt fogna a kezébe"!
Mindig sír, hogy jó lenne zenélni, én meg mondom hogy vegyen egy gitárt-basszusgitárt, meg a zenéléshez szükséges cuccokat, de mindig azzal jön hogy drága. Mondtam hogy nem kellett volna eladja az elözőt, de azt babonából tette.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

NA, hazajöttünk az este, és egy nagyon szép napunk volt a tegnap. Jól éreztük magunkat, lagalábbis mi :P, de gondolom, Meliék is, akiknél voltunk. Tünde is egy nagyon mosolygós, aranyos kislány. A két baba nagyon jól kijött egymással, eljátszottak egymás mellett is, de együtt is. Nagyon örülök, hogy elmehettünk, és egy jót beszélgethettem egy volt évfolyamtársammal (elég ritkán találkozom velük :( )

Itt, látom, zajlott az élet! :)

Sudi, gratulálok a nővéredéknek, örülök, hogy egészségesek mindketten a babával. Nagyon sok boldogságot, egészséget, jó ismerkedést kívánok nekik én is! :) Neked pedig további jó nosztalgiázást meg prüntyizést! :cry: :wink:

Én már nem is tudom, miket olvastam. Még vissza kell néznem.

Andrea a mailekben nem tudom megnézni az attachmenteket. Mire rájuk kattannék, eltűnnek. :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Az esténk nem egészen a szokásos módon zajlott, mivel Jocikám a fürdetés előtt 1 órával elaludt, igaz, fürdésidőre magától fel is ébredt, de később még sokáig nem volt álmos emiatt és talán 10 óra is volt, mire elaludt. Addig sergett-forgott, játszott a kiságyban, egyszer mikor bekukkantottam hozzá a szobába, mert nagyon csendben volt és gondoltam, hogy már alszik, hát éppen fordítva hasalt, úgy hogy a feje volt arra, amerre egyébként a lába, hátán a paplan, csak a feje lógott ki alóla! :lol: És persze majd kiugrott a bőréből, mikor meglátott. Szóval nagyon kis virgonc volt. Végül aztán, mikor kifáradt, az oldalán fekve aludt el. És most reggel is, miután megkapta a tápiját és kicsit még mozgolódott az ágyában, ugyancsak az oldalán fekve aludt el. Érdekes. Eddig mindig kizárólag hátonfekve aludt. :roll: :)

Sudi: Én is szívesen megnézném Tomika fotóit! :)

Most mennem kell, mert Joci már kukorékol a másik szobában, de később még benézek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Majd ma megyünk be a klinikára látogatóba, és két legyet ütök egy csapásra!!! Ugyanis még a régi fórumon irogatott egy csajszi, SzirtZsuzsi néven nem tudom emlékszik e rá itt valaki. Na a lényeg, hogy neki nem nagyon akart összejönni a baba, ajánlottam neki a dokimat, el is ment hozzá és szépen aztán sikerült is a terhesség. És képzeljétek, pont egy napra lettek kiírva a nővéremmel, Február 4-re. Én tartom emailben a kapcsolatot folyamatosan a lánnyal, mondtam is neki, hogy még akár össze is futhatnának majd a szülőszobán a nővéremmel! :wink: :wink: És akkor milyen jó lenne, ha végre személyesen is taliznánk, meglátogatnám őket is!
Erre, ugye tegnap nagy történések, küldöm a jelentő emaileket a Zsuzsinak, semmi reakció, pedig mindig hamar szokott válaszolni, erre késő délután jön az sms-es, hogy megszületett az Ő kisfia is, Domi!!!! :lol: :lol: :lol: Hihetetlen milyen véletlen!!!!!! Egymás meletti szülöszobában voltak a nővéremmel, mint később ez kiderült!!! Én küldtem pár képet a nővéremről a Zsuzsinak, és pont a szülőszobán reggel, egymást váltották a vizsgálóban, már akkor nézte a nővéremet Zsuzsi. Aztán mikor egyszerre akartak zuhanyozni, (mert ugye két szülőszobához tartozik ott egy zuhi) akkor már rákérdezett a Zsuzsi, hogy "nem Te vagy Melinda nővére??" !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Be..arás véletlen mi!!?? El se hittem, mikor írt a Zsuzsi sms-t, egyből fel is hívtam. Ők is jól vannak mindketten. Csak sajna tegnap annyian szültek, hogy két nap alatt !50! baba lett, és nincs elég hely a gyermekágyas osztályon, úgyhogy az egész klinikán osztották szét az anyukákat, nővérem is az elsőn, Zsuzsi a 2-on!! :cry: De hát ilyen a front!
Ugyhogy ma dupla babanézőbe megyünk a klinikára.
Amúgy a nővéremnek más a dokija, régebben jártam Én is hozzá.
Ja és még valami, hogy a sok leveléz közben kiderült az új lakásunkkal kapcsban, hogy ezzel a lánnyl, Zsuszival szomszédok leszünk!!! Ők is ott laknak a 18.kerben, csak pár házzal odébb, a tíz emeletesekben! Azt írta kb 10 perc séta!! Én ennek is úgy megörültem, amikor írta, hogy nem leszek tök egyedül mint a kisujjam!!!!! Lesz ott egy ismerős arc!!! Tök jó!!!!! :lol: :lol: :lol:
Na most mentem!
Puszi mindenkinek!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi: Gratulálok a nővérednek!!! Majd kérünk fotókat! Azért tényleg nem semmi milyen véletlenek vannak! És hogy még szinte szomszédok is lesztek a lánnyal!

Olive: Itt választható a gyerekorvos, ezért nem is értettem, hogy azt a banyát ki választotta, de egyik szomszéd szerint tömegesen mennek el tőle agyerekek. Amúgy Ákos púpja már nem is látszik....

Tegnap a tetőtérben összejöttünk páran a házból. AZ egyik lány terhes és már nagyon nagy a hasa. Mondtam Ákosnak "Adj puszit a Zsuzsa babájának." És erre megpuszilta a hasát! Persze lehet, hogy ez véletlen, vagy épp a hasát érte el legkönnyebben. :D

Kép
mölli

Újra itt!

Időközben megmostam a hajam, feltettem főni Joci kajáját, erre úgy néz ki, hogy most elalszik. Úgy veszem észre, mintha pár napja aluszékonyabb lenne, mint előtte. Szerintem a fogzás miatt lehet, mert ugye már kibújt neki 3 és ahogy látom már a 4. is csak napok kérdése! :)

Sudi: Micsoda véletlenek vannak! Tényleg tök jó! :D Az én unokatesómnak, aki Bp-en lakik, 1-én lesz két hónapos a kisfia és már rengeteg képet láttunk róla, de élőben még nem találkoztunk vele, szegény most volt 1 hétig kórházban valami vírus miatt és úgy vagyok vele, hogy épüljön fel egészen és majd utána meglátogatjuk őket! Mondjuk ő Jocihoz képest még elég pici, de azért biztosan tetszeni fognak egymásnak! :) Vagy legalábbis ő Jocinak! :lol:

Emőke: Megnéztem Krisztián képeit! Alig ismertem rá, olyan régen láttam róla fotót! Szép nagyfiú már ő is! :D

Sancsi: Tényleg furcsa, amit a doki mondott Enéhre! És azt nem tette hozzá, hogy mégis mire gondol, hogy mivel kéne változatosabbá tenned a napjait!? :shock: :evil:

Edith: Örülök, hogy jó telt a tegnapi napotok! És még ezek után sem igyekeztek majd sűrűbben találkozni!? :wink: :)

Délután ismét felkerekedünk a férjemmel, hacsak valami közbe nem jön és elindulunk habtapit vadászni! :lol: Szurkoljatok, hogy úgy legyen, ahogy az áruházakban ígérték és legyen mostanra újabb készletük!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok! Mire megírtam a további dolgokat, a net leesett! :evil: :evil: :evil: :evil: Még ezeket írtam a reggel:

[color=red]Sancsi, szerintem is baromságot mondott a doki, és azt álcázandó, hogy fogalma sincs, mi lehet. De azért ez tényleg nem jelenti azt, hogy nem kompetens a szakmájában. Ezt egyszerűen nem tudja, mert nem találkozott vele!

Rita, örülök, hogy rendben zajlott a kontroll, szóval, hogy mindent rendben találtak. Azért számolj be részletesen is! :)

Mölli, nem semmi "gyerekorvos". Egyesek olyan jól tudják a szakmájukat, hogy ránézés nélkül is megállapítják mi a baj! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Sajnálom kicsi Ákos púpocskáját, remélem, azért már nem látszik, és ő is (bár inkább ti) elfelejtette/tétek. Azért szomorú, hogy ilyen egy orvos.

Estére jönnek sógornőmék, megyek nyaljam ki a házat. :roll:

Emőke, B.Eszter, Kriszta, D.Kati, merre vagytok? Kati, te aztán tényleg rég nem jelentkeztél!!! :) Írjatok!

Ja, a tegnap készült képeket aztán meg lehet nézni a naplónkban, de még csak egy része van fent! :)

Most még annyi, hogy SUDI, én emlékszem a csaj nevére, és emlékszem, hogy többször sikertelenek voltak a babakísérleteik. Örülök, hogy végre összejött, és már ő is babázik. Kívánom, hogy majd egy nagyon jó barátság alakuljon ki közöttetek!

Most rohanok, mert még fut a házam. Kriszta ma kemény 50 percet aludt délre, de már újra alszik, szerencsére. Igaz, másfél óra sétának az eredménye, ami a takarításomban jó naghy kiesés! De nem is érdekel. MAjd jön sógornőm és megcsinálja. :roll: :roll: :roll: :evil: :evil: :evil: :evil: [/color]

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Sancsi: Nem gondolom én sem, hogy kevés inger éri Enéht és azért csinálja. Nem tudom elképzelni, hogy unalmában csinálja! Ne is izgatsd magad emaitt, gondolom azért jó rosszul esett, de nyugodj meg!

Sudi: Emlékszem én is Szirt Zsuzsira és arra is hogy aztán egyszercsak eltűnt az általom olvasott topikokból (pedig még az elhalt terhesség próbálkozásokban is kerestem) Nagyon örülök, hogy ő is babázik! Üdvözlöm! Nem tudom, hogy ő emlékszik-e a nevemre, de mindenesetre sok örömet és jó egészséget kívánon nekik is!

Kati: Réka is sokat aludt a fogzás alatt nappal! Bezzeg éjjel szenvedett szegénykém! Remélem lesz habtapi!

Zsuzsi: Neked csak jó éjszakát kívánok, remélem az lesz! Most nálunk nagyon szeles az idő és mi is rosszul aludtunk! Te is időjárás érzékeny vagy? Én már a héten 2x lefeküdtem nappal, mert nem bírtam nyitva tartani a szemem!

Ma voltunk dokinál kontrollon. Monden ok Rékával, 10 hónaposan 7990 g és 75 cm. Hát nem egy dundi kiscsaj! Emlékszem Gery sem hízott semmit a betegség alatt, csoda, hogy nem fogytak! Ehet már tojássárgáját és joghurtot is! Kérdeztem a tésztát, azt mondta, hogy azt is lehet, mert az gluténes, amit már régebb óta ismer. De abban van tojásfehérje is, nem? Mikor adtatok tésztát? Vegyek tojásmenteset? Nem sietek vele, mert most ezt a két ízt kóstoltatom meg vele. Már a joghurtban annyi adalék van! a magyar Danoninoban is? Majd még körülnézek!

Kép
Kép
etterke

Edit! Nagyon helyesek a babák együtt! Olvastam, hogy most adtál te is először joghurtot. Házit vagy milyet vettél? Mint minden új bevezetésénél először keveset adtál vagy amennyi jól esett Krisztának?

Kép
Kép
etterke

Eszter, én nem Danoninót adok Krisztának, szerintem nem is fogok adni. A fél fogára sem jutna! :lol: :lol: :lol:
Én natúr joghurtot adtam a Danone-tól, a NutriDay-t. Nem tudom, ha ez mindenhol van. És én már nem tartom annyira be a fokozatosság elvét. Hisz a túrót már jól ismeri, ezért nem hinném, hogy a joghurt gondot okozna Krisztának. Hát nem annyit evett, amennyit akart, mert neki még kellett volna olyannyira bejött neki, hanem megevett egy 150 g-os pohárkával. És ezt csak így simán, uzsinak adtam. Ma reggel viszont kevertem egy összeturmixolt mandarinnal, morzsolt kukoricapehellyel és búzacsírával. És csak felét ette meg. Nem kellett több. (Joghurt + friss gyümi=sokkal fincsibb, mint a Danonino :roll: :roll: :roll: )
Kérdezted, hogy javult-e az evőkéje? Valamennyire igen, de még mindig nem az igazi. De gondolom, hogy ismét bántja a fogacska, ezúttal a bal felőli, mert nagyon duzzadt volt. Ma nem volt a legjobb napja. bár séta után elaludt és aludt 2 és fél órát. Az előbb mentek el Istvánnal. István ment sógornőmék után, Krisztát pedig ott hagyja egy órára a mamájáéknál, hogy babázhassanak egy kicsit. Én meg itthon készülődök mindjárt a vacsorával, hogy meglegyen, mire megjönnek.

Eszter, én már adok Krisztának tésztát. Vettem tojásmentes durumtésztát (azt hiszem így hívják a teljes kiörlésű lisztből készültet.) Szerintem is tojásmentest vegyél, mert az hagyján, hogy tojássárgája van a másikban! de szerintem nem is tojás, hanem tojás-por van benne, és akkor az még rosszabb. Ennek kicsit csúnya aszíne, de ez nem számít. A tojássárgája és a joghurt mellett szerintem ezt nyugodtan adhatod, hiszen csak tésztaként újdonság Rékusnak, amúgy a hozzávalóit ismeri: liszt és víz. :) De ahogy gondolod! Te tudod, hogy hány ízt tud elfogadni eegyszerre! :)

A súlya miatt szerintem ne aggódj, mert nem úgy néz ki a képeken, mintha nem enne. Ő ilyen és kész. Nagyon szépen, arányosan fejlett. És csodaszép! :)

Kati, én is remélem, hoyg találtok habtapit, lehet, ár meg is vettétek.

Lányok, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek! Nem tudom, hogy mikor jövök ismét, de ahogy egy kis időm lesz, úgyis bekukkintok! :wink: :wink: :wink: :wink:

Olive, te merre vagy? Julcsi, te is írj! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!

Köszönjük mindenkinek a köszöntéseket és a bókokat!!!

Sudi gratulálok a nővérednek,és remélem már minden rendben és megbékéltetek egymással!

Képzeljétek az unokatestvérem akiről még eddig nem is írtam most van a 38.hétbe.Neki is Kisfia lesz és Tominak fogják hívni.
De még csak most jön a java...voltak nálunk és felkértek keresztanyának!!!!!!!!!!!!!!!!!!nagyon happy vagyok.

Krisztián is kap már jogurtot,ami 150g,de másfelet eszik meg egy alkalommal.Ma rizottót uzsizott...nagyon ízlett neki,úgyhogy tettem el holnapra is egy adaggal.
Képzeljétek,utálja a májat!

eszter szerintem sem néz ki Réka alultápláltnak...nagyon kis csini kiscsaj.Krisztián már 9kiló,mégsem mondhatnám róla,hogy kövér....
még ducinak sem

Edith gratula a fogacskához,nagyon jó,hogy Kriszta jól kijön más babákkal.Krisztián nagyon féltékeny minden más babára.Nagyon anyás lett,nem tudom mi lesz vele.
Még nem írtam,de febr.4-én megyünk bálba,remélem ellesz valahogy,mert Szilveszterkor amit lerendezett az sem volt semmi.Nem volt kedvem sem menni a bálba.Remélem most jobban fogja viselni.

Most megyek,mert millió dolgom van,holnap disznót vágunk és még semmit sem készítettm el.

Jó éjszakát mindenkinek!!!Puszika

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

nem tudom elküldeni, amit írtam :twisted:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Gyorsan írok néhány szót, mielôtt még kifolyna a szemem! Az éjjel sajna nem volt nagyon pihentetô, ráadásul 1/2 6-kor úgy döntött, hogy ô már nem álmos és viribolt egy órát. Ma viszont alig aludt napközben, úgyhogy reménykedem! Voltunk vásárolni, kaptam egy nagyon szép nadrágot és kabátkát, csak olyan lelkiismeret furdalásom van, mert baromi drága volt. férjem viszont ragaszkodott hozzá, hogy megvegyük, így feláldoztam magam. :lol:

Sudi:
hihetetlen ez a Zsuzsi-sztori! Én meg egy ismerôsömrôl tudtam meg nemrég, hogy ô is szült, pedig néhány éve azt mondta nekem, hogy neki aztán nem lesz gyereke! Most pedig babázik!!

Rita:
Remélem elmentetted, amit írtál! Szép hétvégét Nektek!

Edith:
örülök, hogy jól sikerült a látogató! Biztos jól kidumcsiztátok magatokat. Majd megnézem a képeket.

Emôke:
Szerintem nyugodtan menjetek el a bálba! Nektek is kell egy kis kikapcsolódás, Krisztián pedig szokjon hozzá, hogy nem vagy mellette minden percben. Remélem már nem éhezel! És gratula a keresztanyasághoz!

Lányok, mikortól lehet a tejtermékeket bevezetni? Alidánál már próbálkozhatom, nem?

Na mentem! Körül sem merek nézni, olyan kupi van itt!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Meg csak most jutottam a gephez. Ma nem voltam itthon egesz nap. Egy magyar csajszival volt talalkam, aki az iwiwen talalt ram. Jo sokat dumaltunk, aranyos lany nagyon. Kiderult, hogy ok is probalkoznak babaval nehany honapja, de eddig meg nem jartak sikerrel. Volt mar 2 vetelese korabban, de hiaba kerte itt az orvost, hogy akkor kezdjek el kivizsgalni, hogy mi lehetett az oka, azt mondta neki, hogy ilyen koran meg nem szoktak, majd a 3. veteles utan. :shock: Azt hittem, hogy az angol egeszsegugy mar nem tud meglepeteseket szerezni nekem, de ezen aztan teljesen ledobbentem. Ez annyira durva! Hogy merjen igy belevagni valaki egy 3. terhessegbe?! Mondtam neki, hogy en a helyebe hazamennek es kivizsgaltatnam magam otthon. Mondta, hogy o is gondolt mar erre, de nem ismer otthon egy jo nogyogyaszt, mert akihez korabban jart, nyugdijba ment. En meg videken jartam nogyogyaszhoz, ugyhogy a pestieket nem ismerem. Egybol eszembe jutott viszont Sudi, mivel emlekszem, hogy annak idejen meg a masik forumra irt Szirt Zsuzsi es neki voltak vetelesei es akkor Sudi ajanlotta neki a sajat orvosat. Ma meg nem akartam hinni a szememnek, amikor olvastam, hogy Sz. Zsuzsi azota megszult es raadasul Sudi noverevel egyszerre! :D Hihetetlen, hogy milyen veletlenek vannak! Szoval, Sudi, legyszi ird mar meg a dokid nevet, meg a rendelesi cimet es akkor tovabbitom a csajszinak! Annyira szeretne mar o is egy babat es fel, hogy kifut az idobol, mivel mar 32 eves. En meg megigertem neki, hogy keritek egy "csodadoktort". :wink:

Kellemes hetveget mindenkinek!

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?