Új privát üzeneted érkezett!

Viki, én gyereket fektettem. Aztán én is elaludtam. De jól is tettem, mert úgy látszik, kezdődik a hajnali kukorékolós időszakom... A fiammal a 6-7 hónap táján nap mint nap 2-től 5-ig ébren voltam.

Az ígért részletek: az uh-os orvos már vizsgálat előtt azt mondta, h kell mintavétel, mert az életkori esélyemhez képest a hormonok alapján magasabb az esély. Kb. 1:800-hoz az életkori, az afp és béta-hcg alapján együtt 1:301-hez. Múltkor más számot mondtak, 1:258-hoz. Mindez azért érdekes, mert először 250-et mondtak, h ha afölött van, akkor rendben, aztán a telefonban 300 fölöttet. No, most kiderült, h fölötte vagyok... :!:
Látta a doki az uh-n a cisztákat, kicsit növekedtek 2 nap alatt, mint ahogy a baba is. Pl. 100 gr-mal többet saccoltak. :) Has- és fejkörfogat is növekedett. Olyan hihetetlen, h bírnak nőni ezek a kölköcskék!
De minden egyéb rendben. (Sajnos nemet nem nézett. :( )

Aztán a gen. tanácsadás. Kaptam időpontot korionboholy-mintavételre, de miután megtudta az orvos, h nemigen vetetnénk el úgysem, már ő is a vetélési rizikót mondta, h akkor meg minek?! Meg h a ciszták esetén javasolják a mintavételt, de az összefüggés korántsem meggyőző a ciszták és a kromoszómarendellenességek között. Szóval eléggé függetlenek egymástól. Inkább az a fontos, h kövessük a ciszták alakulását, és szükség esetén szülés után műtik, h ne legyen hidrokefál (vízfejű). (Kedves dolog, h az ember h tud örülni a kisebbik rossznak. Ha vki korábban mondja, h ilyesmi fenyegeti a gyerekemet, biztos megijedek. Most, h mondta, h annak semmi következménye nem lesz sem a külsejére, sem az értelmére, a vízfejűség lehetősége kifejezetten megnyugtató volt - amiatt, h nem vmi rosszabb. :) )
Edwards-kórt ne mtartotta vszínűnek, h semmi nem utal rá, és szépen fejlődik a baba.

Jól megnyugodtunk a férjemmel. (Ő is ott volt.) No persze most akkor esünk hasra, én meg kétségbe is, ha a holnap délelőtt meg pozitív vagy betegségre utaló tesztet hoz...!
Majd mesélek!

Kép

Kép
nán-dorka

Nán-dorka: szerintem ezek nagyon jó hírek. Úgy örülök, és annak is, hogy a doki is így állt hozzá. Meglátod, hogy rendben lesz és mire megszületik, már ciszta sem lesz. Azért még továbbra is drukkolok ezerrel. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Én is kukorékolok. Nem tudom mi van velem, már pár órája felébredtem. Így legalább odaadó feleség tudtam lenni, és már rég megteáztattam a beteg páromat. Nagyon értékelte. :)

Gondoltam ha már úgy is ébren vagyok kijövök dolgozni, és majd normális időben lefutok a fodrászhoz. Muszáj fodrászkodnom. Nem fizikai, hanem pszichikai szükségem van rá.
Ha valami rossz történik muszáj pár dolgot vennem. Szerencsére nem nagy dolgokat, de ez nálam nagyon jó terápiás módszer. Nevetséges dolgok segítenek. Pl. egy könyökalátét, egy új vonalzó. És a tollakat is imádom. Nem márka számít, hanem amelyikbe beleszeretek. Szóval filléres dolgok. Ja, most pár póló is belemászott a kosaramba, amikor meglátták hogy szomorú vagyok. :wink:
Igaziból nem is az ára a gond, hanem valójában nincs ezekre szükségem. Azt hiszem ezt hívják kényszervásárlásnak.

Megvettem az Intimtorna c. könyvet. Csak belekaptam, de alig tudtam letenni. Szuper. Úgy tűnik, mint egy női biblia.

Vérzésről: nem ömlök. Nyálkahártya darabkáknak egyenlőre nyoma sincs. Szagokat továbbra is érzek és ciciérzékeny is vagyok.
Még nem adom fel. De ha megjön mégis, akkor azért sem fogok padlót. Úgy is jó. Akkor halálra hancúrozom magam. :oops: Ti hogy vagytok ezzel, amikor már ott lehet a baba, mindjárt elkezdünk mindketten óvatoskodni a hancúrral. Talán a jó minősítés ilyenkor a nyugdíjas szó. Ez úgy ösztönösen jön.

Tegnap voltam a melóhelyen is. Most is úgy álltak hozzám, hogy kénytelen leszek táppénzre menni azonnal, ha uh-val igazolják a babót. Tudják is, hogy babát szeretnénk. Ennek ellenére egyfolytában tiszta idegben akarnak tartani. A tapasztalataim alapján ezek sajnos nem véletlenek. De mindenütt vannak gonosz emberek és azért sem hagyom bosszantani magam. Persze belül zavar, de akkor sem mutatom ki. Ne örüljenek. Majd lesz, ahogy lesz minden. "Úgy még nem volt, hogy valahogy ne lett volna" nem igaz??!!!
meriann

Ja, és nem is görcsölök.

Fioona: válaszoltam a privire!
meriann

Merike, dokihoz mikor mész????? Nem teszteltél azóta??

Én továbbra is drukkolok, nem reménytelen a helyzeted egyáltalán!!!!!!!

A munkahelyek már csak ilyenek, biztosan nem ellened irányul, egyszerűen le akarnak minden bőrt húzni a lelkiismeretes dolgozóról... :oops: Hidd el, eljön még a visszavágás ideje, és a sors mindig igazságot tesz :)

A vásárlással én is úgy vagyok, mint te, néha kimondottan szükségem van rá és depresszióba esek, ha bizonyos időnként nem mehetek el és vehetek néhány cuccot magamnak, de tényleg a legkisebb dolgok is hatalmas örömet okoznak :) Hát nőből vagyunk :) :) A pasik ezt nem érthetik.

Nándorka! Örülök, hogy megnyugodtatok, drukk mára is, hogy csak jó híreket kapjatok!!!!!!!!!! Szerintem hamarosan EGÉSZSÉGES kicsi Dorkátok fog születni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
vickybabe

És mennyi virtuális keresztmamija lesz Dorkának :lol:

Na, teszteltem egyet. Nem fértem a bőrömbe. Most szintén haloványka 2. csíkocska. Nehezen látható, de már a teszt szétszedése nélkül is meg lehet látni. :lol: A párom is látja.
Azt hiszem ezt megírom Hajninak. Megígértem.

Egyébként a tegnapelőtti teszt szétszedése sokat javított a 2. csíkon. Hogy miket tud Hajni?! :lol:

Vicky: nem félek, én is tudom, hogy mindenkit utolér a sorsa.
meriann

Ja, végül is dokihoz nem megyek még. Ha meg kell születnie megfog, ha meg nem, akkor hiába tömnek gyógyszerekkel. Pedig ha orvoshoz megyek nagy valószínűséggel felír valami gyógyszert, ha kell, ha nem. Azt pedig nem szeretném.
Anya leszek, ez tuti biztos. Vagy most, vagy később. Vagy természetesen, vagy örökbefogadunk. Akkor meg minek is parázzak???!!!!
meriann

Jó reggelt Drága Lányok!

Merikém:D
Az utolsó hozzászólásodban tisztára mintha magamat hallottam volna, mielőtt Bogyóka beköltözött ;) És nagyon bíztató az a második kis csík. Én azért ha teszeteltél egy erősebbet elmennék dokihoz, mert bár én is hiszek abban, hogy ha ez a sors akarata, úgyis meg fog születni, azért úgy gondolom, egy kis "rásegítés" nem árt. Bogyónak pl. kifejezetten jót tett a progipótlás.... De nagyon örülök, hogy ennyire pozitív vagy, meglesz az eredménye, biztos vagyok benne!

Dorka:D
Nagyon klassz hírek! Nem lesz semmi baja ennek a Pici Lánynak, meglásd! Annyi mindent kibírt már (pl. a várandósság "első hónapjaiban" -az idézőjel azért, mert ugye jó sokáig tartott- azok a komoly rosszulléteid), biztos, hogy stram kis Bébike Ő! És mégvalami: olyan jó azt is olvasni, hogy tényleg mennyire szereted ezt a Babát, hogy Neked sem fordul meg a fejedben, hogy egy betegség miatt elvetesd. Bár úgy gondolom, itt ezt senki nem tenné. Én nagyon sokat beszélgettem erről a párommal, már Bogyó előtt is úgy gondoltam, képtelen lennék ilyesmire, főleg, mert a közvetlen környezetemben két baba is van, akit az orvosok "leírtak", és rá akarták beszélni a mamát a "terhesség befejezésére" (gyűlölöm ezt a kifejezést!) és persze egészséges, gyönyörű gyerek lett mindkettő. Sőt, én magam is olyan baba voltam, akire 10 orvosból 9 azt mondta, nem lesz életképes, a folyamatos, erős vérzés miatt, és végig kisebb is voltam, mint kellett volna lennem. Egyedül Anyu szülésze ragaszkodott hozzá, hogy rendben lesz minden, és neki lett igaza!Szóval hiszek abban, hogy a szeretet tényleg csodákat művel, rendben lesz minden a Ti Dorkátokkal is!

Fioona:D
Ti hogy vagytok? Mikor mentek legközelebb uh-ra? A 4D végül mikor lesz?

Képzeljétek, Lányok, ma már nem megyek dolgozni. Mondjuk az első szabadnapomra mindjárt be is szerveztem a szigorlatom elmaradt részének pótlását, csak hogy ne unatkozzam :D:D Kicsit furcsa érzés, de jó furcsa!
Remélem a többiek is jól vannak, mindenkinek sok puszi!

porsika

sziasztok!
vagyok én is de tegnap neki kellett állni összepakolni mert rohant a lakás mindig ezek az átkozott ruhák...ugy utálom elpakolni őket.
Nándorka nagyon jó hozzá állás még mindig!
én már kezdtem kétségbe esni hogy ez a lurkó már most sem hallgat rám.beékelte a fejét a bal lábamhoz és igy ha nem jól ültem feküdtem már jelzett is hogy csináljak már v.mit.mondtam neki hogy arréb kéne fordulni eddig semmi de ma reggelre szerintem megfordult.
Meri nagyon szurkolok neked remélem jó hirekre jövök haza.ha megyünk?!

Bridzsi

Kép
esztora

Porsika: Te mit szedtél????
meriann

Merike:D
Utrogestant szedek még mindíg. A doki azt mondta, hogy mivel kisebb volt a Baba az elején,meg volt egy kis barnás pecsételésem, hogy mindenképp szükségesnek ítéli, ártani pedig semmiképp nem árt, hisz ez egy eleve természetesen jelenlévő hormon, csak a méret-beli különbségből meg a pecsételésből úgy ítélte meg, hogy nekem nincs belőle elég, akkor hát segítsünk rá. Úgy is hívják egyébként ezeket a fajta gyógyszereket, hogy terhességtámogatók. Szóval szerintem ez semmiképp nem árthat.

porsika

Nán-dorka,: örülök, hogy jó híreket kaptál és remélem, hogy egyre jobbakat kapsz majd. Én rengeteg olyan emberről hallottam, még a saját családomban is, akiknek azt mondták, hogy valami nem okés a babával és a végén teljesen egészséges lett. A nagynénémnek azt mondták, hogy vízfejű lesz sajna a baba, kromoszómavizsgálatot is csináltak, utána is azt mondták és az unokatestvérem most 14 éves teljesen egészséges nagylány. Szóval én nagyon bizakodom :)

Meri: lehet, hogy mégis minél hamarabb orvoshoz kellene menni. Lehet, hogy kapnál egy kis hormont, ami elmulasztaná a vérzést és megkönnyítené a babóca dolgát. Ha egyre erősebb a csík az azt jelenti, hogy egyre nagyobb a hormonszinted tehát a babóca nagyon kapaszkodik, mert ő már eldöntötte, hogy nálad szeretne lakni véglegesen :lol: Szóval én úgy gondolom, de hangsúlyozom, ez csak az én véleményem, hogy el kellene menni dokihoz mihamarabb.

Szerika: ma mindenképpen küldöm a védőnős listát. Kicsit hosszú és gondoltam, hogy beszkenneltetem Apával és úgy felteszem, de amikor utána lekicsinyítette, akkor nem lehetett elolvasni. :( Szóval marad a gépelés, igérem, nemsokára meg lesz :oops:

Kép
Kép
adrienna

Megint nem ment a net egészen idáig :evil:

Kép
Kép
adrienna

Sziasztok!

Meriiiiiiiiiiiiiiii,
ha ott van a 2. csik,akkor bizony ott van a baba is :lol:
Annyira gondolok am Rad!!naprol napra erososdni fog a mano es a csik is,meglasd!
DOki:hat tul hamar az ember nem rohan dokihoz,ezzel egyetertek,viszont ha meg tenyleg esetleg "csak" vmi hormontamogatasra van szuksege a manonak,mint Porsinal,akkor lehet,hoyg jobb lenne...fene tudja...
Szerintem az TUTI,hoygha fekszel,pihensz rengeteget,az jot tesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!lehet, a verezgetes is elall!!!!! :wink:
Vasarlas:en is ilyen vagyok :lol: Elegge imadok vasarolni,de tok mindegy mit !!Pont ahogy irod,egy uj toll vagy notesz vagy akar haztartasi cuccok....na meg persze ruhak,taskak es cipok :oops: Fodraszhoz nekem is kellene mennem,szerintem jovo hetre majd kerek is idopontot!Utana uj embernek erzem magam :wink:
Melo:amikro en mar tudtam,hoyg van a baba,akkor nalunk pont tok nagy hajtas volt,es ki is buktam,mert annyira feltettem....rohansa volt egezs nap,meg azt sem tudtam hol all a fejem,es meg egyszer bogtem is....

Esztora,
remelem mentek,meg mindig nem tutko??Vag yholnap indultok lesz ami lesz?
Tegnap hallottam a tvben,hoyg Nemeto-ban es Ausztriaban is sok ho esett,es renegteg sipalyat megnyitottak az osztrakok,remelem a ti palyatokon is ez ahelyzet :wink: :wink:

Nandorka,
hat igen,erdemes kikerni mas orvos tanacsat is,en is amondo vagyok,hoyg tobb szem tobbet lat! :wink:
Orulok,hogy megnyugodtatok kicsit!!!!!Nagyon drukkolok a mai vereredemnyhez,szerintem minden okes lesz vele!!!Majd jelentkezz!!!Varunk!!!!!Es drukkolunk ezerrel!
Ez a kismano gyonyoru es egeszseges lesz!!!!

Porsika,
de jo,hoyg vegre otthon vagy! :lol: :lol: :lol: :lol:
En is elvezem!!! :wink:
Bar ezen a heten meg voltam dolgozni szerdan,na meg mindn napra volt vmi orvos vagy egyeb elinteznivalo,igy nem is ereztem igazan az itthon tespedes elmenyet,na de eljon az is :lol: :lol: :lol:

Vicky,drukkolok a hetvegere,bar mi nem a vonalzo szerinti babygyartas modszeret kovettuk,hanem a 2 naponta,naponta valo osszebujast es az be is valt :lol: :lol: :lol:
Ugyhoyg ha pont akkor nem tudtok egyutt lenni,ne keserdj el,mert ki tudja mikor van valojaban.....
Raadasul egy jo hancur a nokben spontan pe-t is eloidezhet!!!!!Ugyhoyg sokkal fontosabb,hoyg intenziven eld meg az egyutt leteket es tenyleg elvezd,mert akkor nagyobb az esely a manora!!! :wink: :wink:

Mara pakolaszast,vasalast :evil: :evil: tervezek....csak huzom az idot,hoyg belekezdjek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Majd jovok!pusz

Kép

Kép
arwen07

Arwen, azért ne vidd túlzásba. Tudod, nyugdijas tempo ;) :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
adrienna

Merike, a hancúrral kapcsolatban is akartam neked írni. Nekem azt mondta a doki néni, hogy a 12. hétig csak óvatosan. persze hozzátette, hogy ezt csak megelőző orvosi vélemény és igazából, nem nagyon indokolja semmi. fene tudja, az egyik orvos ezt mondja a másik azt. Mondjuk így, hogy baba mellett vérzel, lehet, hogy jobb óvatosabbnak lenni, nem? :oops:

Kép
Kép
adrienna

Igen, én is hallottam már mindkét verziót.
Addig óvastoskodunk amíg majd nem derül ki az igazság. Hétfőn rácsöngök a dokimra. Addigra már ha baba van a vonal is erősebb lesz és pecsételni sem fogok. Konkrétumot tudok mondani. Mert most még, ha ott van akkor is túl picike, a teszt sem egyértelmű és a mensim sem. 3 nap most szerintem vízválasztó mindenképpen. Tavaly azt beszéltük meg hogy kb. 8 hetesen megyek először uh-ra hozzá, de azért rácsöngök mert legfeljebb időben kapok időpontot.
meriann

Merike: ahogy gondolod, mi nagyon szorítunk neked és biztatjuka babócát, hogy kapaszkodjon jó erősen. :)

Szeri: itt a lista: cenzúra nélkül mindent lemásoltam ide. Várom a véleményeket. mi teljesen felesleges és mi kell még.
Kiságy
Babakocsi
Gyerekülés (autóba)
Babamérleg
Mózeskosár
Etetőszék
Kombidressz
Rugdalódzó
Kabátka (évszak szerint)
Sapka
Zokni, kötött cipőcske
Hálózsák
Babapaplan + huzat
Vastag takaró
Vékony takaró
Lepedő
PVC lepedő
Fejvédő
Baldachin (igény szerint)
Textil pelenka
Eldobható pelenka
Fürdőlepedő
Lázmérő
Hőmérő
Fürdő-vízhőmérő
Babakád
Nedves törlőkendő
Babafürdető (gyerekorvos írja fel)
Babaszappan (gyerekorvos írja fel)
Babasampon
Babahintőpor (gyerekorvos írja fel)
babaolaj (gyerekorvos írja fel)
popsi kenőcs (gyerekorvos írja fel)
steril gézlap
steril vatta
70%-os alkohol (gyerekorvos írja fel)
Bébi hajkefe
Körömvágó olló/csipesz
Orrszívó
Fültisztító
Éjjeli-fény
Ánizsos/köményes teakeverék (szükség szerint)
Cumisüveg (szükség szerint)
Etetőcumi (szükség szerint)
Játszócumi
Üvegmosó kefe
Cumisüveg melegítő (szükség szerint)
Kihajlósszélű pohár
Műanyag mélytányér
Műanyag lapostányér (szükség szerint)
Kiskanál
Turmixgép
Almareszelő
Frottír előke
PVC előke
Sterilizáló vagy nagy lábas fertőtlenítéshez
Fertőtlenítő folyadék (igény szerint)
Terhességi krém
Haskötő
Intim betét
Mellszívó
Szoptató melltartó
Melltartó betét
Mellbimbóvédő
Szoptatós tea
Mellbimbó ápoló krém

Kép
Kép
adrienna

Nekem tavaly a doki egy három havi kúrát a Duphaston-ból írta elő.
Ismeri ezt valaki? Vagy ez totál más?
meriann

Adrienna: nekem ezekből a fele sem jutott eszembe :oops:
A mózeskosár miért kell ? Az ikreknél úgy láttam, hogy az autós ülés egyben babahordozó is. Vagy rosszul láttam?!!!!

Ti azt gondoljátok egyébként, hogy már most nyomni kellene a hormont, hogy megmaradjon a baba????

A dokim nem híve ezeknek túlzottan. Azt mondta, ha látni lehet minden rendben vele, kb. 12 hétnél benntartja a pocakban akármi áron, de addig, ha mennie kell nem szabad visszatartani, mert túlnyomórészt az a gond, hogy fejlődik amíg tud, aztán ne adj ég nincs tovább információja és megáll egy ponton, mert valamije egyszerűen nem tud kifejlődni. És azt is mondta, hogy higgyem el, hogy pl. ha beteg simán elmegy a baba hormonpótlás mellett is, és csak pszichésen segít megtartani. Azt mondta, felírja nekem, ha akkor megnyugszom, de az nem garancia, hogy ki tudom hordani.

Őszintén szólva utánanéztem a neten és sok a dokimhoz hasonló véleményt olvastam. Meg rettentően gyógyszerellenes vagyok. Ez akkor probléma és nyomás, hogy el sem hiszitek.
Egyik felem azt mondja lehet szednem kellene, a másik felem meg Isten ments.
meriann

Meri, nem bírtam ki, bekapcsoltam a gépet miattatok. :)
Jó olvasni, amit írsz, csodálatosan állsz hozzá. De amikor nem sikerül ilyen csodálatosan hozzáállni, légy szíves, akkor se haragudj magadra!!!
Orvoshozmenetelt érezni fogod sztem, h mikor kell. Jó, h elmondták a többiek is a tapasztalatukat, lehet belőle tanulni.

Hírem még nincs. De nagyon meghatott, amiket Dorka babával kapcsolatban írtatok. Kicsordult a könnyem, de olyan jólesően. :)
Fogorvosnál voltam, az jó vot. :lol: Azért tettem a nevetős smiley-t, mert h lehet jó a fogorvos? - és mégis az volt. Profin, kedvesen csinálják, alig fájt és már tudok enni és beszélni is! Sok ilyen jó orvosélményt Nektek és magamnak is!

Hihi, nyugdíjas tempó... Ez aranyos. Persze, ránk is igaz.

Kép

Kép
nán-dorka

akkor = akkora

Mi a fenét csináljak?! Mivel tennék a legjobbat a babának? Erre valószínűleg teljes bizonyossággal senki nem tud választ adni, szerintem. Szerintetek??????
meriann

Merike: én elmennék és szednék hormont. De ez én vagyok. igaza lehet a dokidnak, hogy ha beteg és nem életképes, akkor kár erőlködni, de... :( nem tudom, én beszednék mindent, ami csak van. Én is rengeteget olvastam a neten ezekről a dolgokról és sok esetben javasolták bogyó szedését ilyen esetben. Szerintem mindenki más mond. Ha most 1-2 hónapja próbálkoznátok azt mondanám, hogy persze menjen ha nem akar maradni, de már régóta vártok rá és most itt van. Viszont nem akarnálak olyan dologra rávenni, amit nem szeretnél. :roll:

Hát nekem sem jutott eszembe minden, bár pár dolog szerintem hülyeség illetve korai pl. etetőszék. A barátnőméknek a babakocsihoz volt mózes betét és ők evvel együtt rakták a fekvőbabakocsiba. De nem tudom mire jó.

Kép
Kép
adrienna

Sziasztok!

orsi, köszi a fordító programot.

meri, nándorka, szorítok a babáitokért, küldtem angyalokat is hozzátok.

vicky, hát készülödketünk az esküvőre. Mondtam a páromnak is, hogy most már neki kell állnunk, mert mindjárt itt van április.
A varrónővel megbeszéltük, hogy február végén megyek hozzá, akkor lát neki a ruhámnak, a lagzi helyét is már elkezdtük rendezni, még kérdéses, a jövő héten kapok választ, hogy lehet-e ott tartani, ahol szeretnénk. Ha igen, akkor már az is megvan, hogy ki fog főzni, és sütögetni. Akik intézik a helyet, azt mondták, hogy férjhez megyek nélkülük is /szerettem volna, ha a szertartáson ott lesznek/, inkább sütöget, meg főz ő, ne bízzam idegenre.
Mi kertiparty jellegű lagzit szeretnénk, nem is leszünk sokan, kb 20-25-en.
Gyűrűnk még nincs, de már nézelődünk ez ügyben is.
"Menyecske" ruhának már kitaláltam, hogy mit veszek fel, feltéve, ha bele fogok férni, viszont ehhez még fogynom kell. Ha addigra viszont összejön a baba, akkor még azt sem tudom.
A páromon nem érzem, hogy ő most mennyire készülne, még a szülei nem is tudják. Kérdeztem, hogy mikor akarja elmondani, közölte, hogy hamarosan. Szerintem fogalma nincs, hogy mondja el. Pedig szerintem örülnének, legalábbis remélem. Én nem akarom elmondani, úgy érzem, hogy ez nem az én dolgom.
Na jó, nem fársztalak benneteket az esküvőm részleteivel.

Nikó

Kép
nikóska

Adrienna: nem is emlékszem mikor vettem be gyógyszert utoljára. Annyira elutasítom. Fogorvost, nődokit nem, de a többit úgy ahogy van. A vetélést is egyedül intéztem. Itthon a magam kis intim szférájában. A dokim is engedte. Küret sem volt, mert a vérzést is elállítottam gyógynövényekkel. Én ennyire ilyen vagyok. Hogy ez jó, vagy sem ki tudja.

A nődokimat simán rá tudnám venni, hogy írja fel a hormont, de ha elkezdem szedni és közben belülről elutasítom, és úgy érzem ártok vele a babának is és magamnak is. Akkor is jó ötlet szedni??

Májusban volt egy hasonló halovány csíkos teszt majd késő, darabos, durva mensi. Lehet ezzel felhívom a dokit és elmondom, hogy most is van csík. Mert lehet azt mondja, hogy azonnal menjek be, és felír valamit.

Úgy érzem, hogy várjak türelmesen. A dokim nagyon korán nem vizsgál meg, nem piszkálja a babát. És ahogy láttam rajta még a korai (5 hetes ) uh-ért sem volt oda. Most ezt érzem én is, hogy semmiféle dologgal ne piszkáljam. A tesztet is ma magamra erőrlettem. Pedig azt is éreztem, hogy elég jövő héten.

Talán ha a megérzéseimre hallgatok nem lesz baj.
meriann

Sziasztok!

Meri: ez jó hír nagyon, hogy nincs mensi. :lol: Én a helyedben várnék még hétfőig, akkor felhívnám a dokit és elmondanám mi van és hogy szeretném, ha megnézne. Aztán majd eldöntitek együtt, hogy szükséged van-e progipótlásra, én tuti szednék, csak hogy a baba megmaradjon. Ha már megtapadt, akkor segítenék rá egy kicsit, mert lehet szüksége van rá.

Nán-dorka: ma délelőtt lesz eredményed ugye??? Egyébként nagyon pozitív a hozzáállásod, örülök neki, én is megtartanám a babát tutira. Szerintem felszívódik az a ciszta, csak sokat kell rá gondolni és elhessegetni, hogy szívódjon fel. A kiscsajszid meg masszív nagyon, ő jönni akar és hidd el egészséges lesz!!!!
szerika

Meri, sztem fantasztikus dolog, h a dokiddal eléggé hasonlóan gondolkodtok. (Számomra így derült ki.) Én ezért gondolom, h jó felhívni őt, mert lehet rá számítani, h nem fog olyan dologra rávenni, amit nem tudsz igazán elfogadni. De Te érzed. Az iszonyú fontos, mit érez a leendő anyuka!

Kép

Kép
nán-dorka

Adri köszi a listát. :)

Mi olyan babakocsit vettünk, amihez van hordozó (autósülés) és van mózeskosár is. A mienk sportbabakocsi, tehát beleilleszthető a babakocsiba a hordozó, meg a mózeskosár is. A sportbabakocsiknál tudni kell, hogy nem dönthető teljesen vízszintesre a fekvőrész, de a babának fontos, hogy teljesen vízszintesen feküdjön az első 6 hónapban, így a mózeskosár arra szolgál, hogy csak belepattintjuk a babakocsiba és abban tologatjuk, ami teljesen vízszintes. A mózeskosár másik funkciója, hogy esetleg még az első hetekben lehet abban altatni a babát, meg hogyha elviszed a szülőkhöz, akkor ott is tud abban aludni, ugyanis a hordozóban se lehet sokat, mivel az sem éppen gerincbarát.

Babamérleg: szerintem nem kell, fölösleges, ezt sokan mondták, ha esetleg mégiscsak kell időközben, akkor lehet kölcsönözni.

Etetőszék (majd ha ül a gyerkőc)

Babapaplan + huzat - szerintem ebből vékony kell, mivel tavaszi-nyári babánk lesz, így egyelőre tutira nem fog kelleni vastag. Legalábbis én így gondolom.

PVC lepedő: szerintem ez is fölösleges.

Fürdő-vízhőmérő: fölösleges

Körömvágó olló/csipesz: fölösleges, barátnőm mondta, hogy ő soha nem tudta a gyerekei körmét ilyen ollóval vágni, sima körömvágóval vágja.

Cumisüvegből szerintetek milyen kell? Hány milis?

PVC előke: minek? Nem jó a frottír?

Haskötő: ez kell? fontos? mire jó? hogy leszorítsa a hasat szülés után?

Mellszívó: szerintem ezt ráér megvenni később is, mert 1. nem is biztos, hogy lesz tej 2. lehet, hogy éppen annyi lesz, amennyi kell 3. van akinek megy a fejés kézzel is. Egyébként az Avent Isist mondják, hogy az a fajta mellszívó jó.

Egyébként a neten én is találtam babakelengye listát, meg olyat is, hogy mit kell vinni a kórházba, lementettem Wordbe, ha valakinek kell, szóljon és küldöm priviben.
szerika

Meri én csak annyit tudok ehhez hozzászólni hogy tudod nálam is mennyi gond volt az elején és semmit nem kaptam.szerintem is várjál még.ugy sem mi döntünk ebben neked is és a dokinak is igaza van.
amikor görcsöltem az elején azt mondta a doki hogy emelt dózisú magnéziumot szedjek és ez be is vált.még sem gyógyszer.
szarul voltam de ez a kis lurkó maradni akart és amikor ömlött belőlem a vér ő csak nőtt és fejlődött pedig én már komolyan mondom neked annyiszor feladtam!!!!!!!!!ő viszont maradt és marad is velünk.
tudod ők választanak minket és nem mi őket.

Bridzsi

Kép
esztora

pvc lepedőt többektől hallottam hogy felesleges.
B.nőm akkor használta amikor Réka kezdett sz.tiszta lenni és éjszakára sem akart pelust felvenni.(új volt az ágyikója)

Bridzsi

Kép
esztora

Meri: hallgass a megérzéseidre, lehet, hogy a baba üzen, hogy mi a jó nektek/neki.
szerika

Meri!
Én most Duphastont szedek. Hatodik héten írta fel a dokim amikor megnézett. Azt mondta minden rendben, de a biztonság kedvéért szedjem, pláne az endos előéletem miatt. Megbízom a véleményében, és inkább szedem, mint baj legyen.

Remélem minden rendben lesz Veled, majd szorítok hétvégén. Hétfőn pedig jó híreket akarok ám olvasni. (pl: csíkos teszt, vagy orvosi megerősítés)
vivi79

Ja még a babakelengye listához: Matrac! Mi kókuszmatracot vettünk, jóval drágább, mint a szivacsmatrac, de szintén gerincbarát és jól szellőzik, átereszti a nedvességet, így a matrac száraz marad, ha valakinek van pénze, akkor inkább ilyet vegyen, fő a baba egészsége!
szerika

Nikó!
Nyugodtan írj az esküvőd részleteiről, én személy szerint szívesen olvasom. Én is nagyon sokat készültem rá, szervezkedtem, (én csináltam a meghívót, ültető kártyát) életünk egyik legszebb időszaka, illetve napja. Kicsit mindig irigy vagyok, ha esküvői menetet látok, annyira szép emlék, kár hogy egy nap és máris vége.
De kárpótlásul májusban hivatalosak vagyunk 2 lagziba is, egymás utáni két hétvégén.
vivi79

Merikém, drága, nem semmi dilemmába kerültél! Nem szeretném tovább bonyolítani az ügyet, de én azt gondolom, hogy ha csak egy kis progi-hiányról van szó, az nem jelent rendellenesen fejlődő babát! És ilyen esetben én nagyon a gyógyszer mellett vagyok! Mindamellett hogy én is hiszek abban, hogy ha a sors nem akarja, akkor nem lesz, ha akraja, akkor meg lesz. De én ugye a saját példámból indulok ki, és nagyon örülök, hogy elmentem a dokihoz olyan korán, mert Bogyó gyönyörű, egészsége, nagy, semmiféle rendellenességre utaló jel nincsen, de nem biztos, hogy meg tudtam volna tartani, ha nem kapok progeszteron-pótlást. Hagyjak elmenni egy egészséges, szép gyereket, csak azért, mert a szervezetem valamiért kevesebb progeszteront termel, mint amennyivel biztosan megtapadna? Szerintem ez nem jó. Remélem nem kavartalak össze nagyon, én mindenképp beszélnék a dokival, és hallgatnék a megérézseimre. Ha ennyire egyformán gondolkodtok, az ő javaslata és a Te "sugallataid" úgyis össze fognak passzolni.

Niko:D
Jó olvasni, hogy ilyen lelkesen készülődsz! Ki tudja, lehet, hogy az oltár elé már 3-an mentek:D Nekünk ugyan kis esküvőnk volt, nem is volt lagzink, és nem bántam meg, hogy így csináltuk, de minden tiszteletem azoké, akik képesek egy nagy lakodalmat megszervezni! Én tutira nem bírnám :D:D:D

Lassan megyek vizsgázni, szorítsatok! puszi

porsika

Meri,
en azon a velemenyen vagyok,mint Te!!!Nagyon is!
En abszolut gyogyszerellenes vagyok,plane hormon!
SOT a korai dokihozmenest sem javaslom...
Az en dokim is azt mondja,hogy ugy a 6.het elott ne...
Mert akkor meg nagyon nem szabad piszkalnia kornyeket....sot!
En hiszek Istenben,es ugy gondolom,ebbe nekunk nem sok beleszolnivalonk van...
Ha a baba nektek van rendelve,es a Joisten Nektek szanta,akkor meg fog maradni.Ha pedig nem,akkor szerintem barmit tehet az ember,nem hadakozhat a Joisten dontese ellen....lehet vki nem ert egyet a felfogasommal,de en azt mondom,ezt a hetveget mindenkeppen vard meg!!!Es sokat legyel vizszintesben,no szex!!!!!
Aztan hetfon csinalj tesztet es annak fenyebn hivd fel a dokidat.
Ha meg minidg verezgetsz,akkor azert,ha nem,akkor azert,hoyg idopontot kerj kb 2 het mulvara :lol:
tanacsot kerj csak tole,meglatjuk o mit mond,aztan meg minidg donthetsz,hoyg hogyan tovabb.
Bizom benne,hoyg a hetvegi pihizesed elallitja a verzest es a csikocska csak erosodni fog hetfoig,es akkor ugyis megnyugszol magatol attol is!!!!!!! :wink: :wink: :wink:
En nagyon drukkolok!
En mar csak ilyen hormon-/gyogyszerellenes vagyok.Talan azert,mert Anyum gyoygszeresz,es sok sztorit mesel,es mindig is arra nevelt,ha lehet ne vegyek be semmit.
Pl soha nem szedtem fogamzasgatlot.

Kép

Kép
arwen07

Nikóska: Én is szívesen veszem, ha írsz a készülődésről, én is teljes lázban égtem előtte. Szerettem szervezni és az egész esküvő egy nagy élmény volt. Jó neked, hogy előtte vagy.
Ha esetleg valamiben tanácstalan vagy, akkor kérdezz, hátha tudunk segíteni. :)
szerika

Niko,
nyugodtan irj a keszuldesrol :lol:
Mi tavaly augusztusban hazasodtunk, es nagy eskuvonk volt :lol:
Nekunk elotte egy hettel volt a polgari csak a csaladdal,mert igy is volt program boven a nagy napra :lol: ,es aug5en pedig a templomi es a nagy buli :lol:
1oo an voltunk,szoval volt mit szervezni :wink:
Es igazan jol esett,hogy mindenkitol besoporhettem utana a dicsereteket. :lol: :lol: Az ultetoket es a meghivokat magam csinaltam valamint az asztalokra a menuhengereket is :lol:
Minden passzolt szinben egymashoz,minden feher/barack,bezs szinu volt.A koszoruslanyok ruhajatol az asztaldiszeken,szekszoknyakon at, a viragdiszek,koszoruslanycsokorok,ultetok,meghivok,minden :lol:
Es hat fantasztikus zenekart valasztottunk,fotost es videost,szoval minden igazan fantasztikus volt :lol:
De megszervezni...haaaaaaaaaaaaaaat neha kiakadtam kozben,bevallom derekasan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

Köszönöm a tanácsokat. Sokat segített.

Nikó szerintem is írj nyugodtan a nagy napról. Hasonló a baba témához. Nőknek kimeríthetetlen. :lol:

Megyek pihizek egy picit.

Porsikának: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
meriann

Arwen! Nekünk is augusztusi lagzink volt, igaz 7-én, és előttetek évben. De mintha most lett volna. Repül az idő.
vivi79

lassan alakul a dolog lakásban már majdnem rend van a ruhák meg mindig hegyekben.
azért a böröndbe valók már majdnem egyhelyen.el is mosogattam már.

Bridzsi

Kép
esztora

Meri: nagyon tisztellek azért, amit vallasz. Szerintem, akkor hívd fel a dokidat. Ő ismer téged és azonos a gondolkodásotok. Biztos vagyok benne, hogy ő fogja tényleg a legjobb tanácsot adni. Igaza van Arwennek, hogy feküdni kellene most minél többet, az nagyon sok mindent megold. Szerintem ez a babóca már döntött és téged akar anyukájának :lol:

Porsi: mennek a drukkok

Szeri: igen, nekem is az az érzésem, hogy van felesleges dolog benne. A mérleget nekünk kifejezetten ajánlotta a védőnő az első 2 hónapra. Persze tudod, mindenki mindig mást mond :) Szerintem ezek egyénileg alakulnak ki. Cumis üveget illetően én arra gondoltam, hogy az AVENT kezdő szettjét venném meg, ebben van mikrós sterilizáló, mellszivó, 2 125ml teltároló, 2 db 260 ml cumisüveg cumival. Lehet, hogy sose lesz rá szükség, de többektől azt hallottam, hogy ezzel a szettel nagyon sokáig el lehet lenni. Ha átküldöd, amit te találtál, azt megköszönöm, mert most a hétvégén megyünk beszerző körútra, igaz, csak a nagy dolgokat vesszük meg első körben

Kép
Kép
adrienna

Porsika: megy a drukk! Egy kalappal!

Adri: mindjárt küldöm a privit. Egyébként nem tudtam, hogy az Aventnek van ilyen szettje. Mi is Avent cumisüvegeket nézegettünk. :lol:
szerika

Szeri: én nagyon jókat hallottam az Avent termékekről. A barátnőm kisfia 6 hónapos, de még mindig elég a kezdőszett

Kép
Kép
adrienna

Aranyosak vagytok, köszi, hogy mesélhetek. Zolinak néha úgy érzem, mintha teher lenne ez az egész. Szerintem még nem igazán fogta fel. Mondjuk én akartam az esküvőt, bár leginkább a nevem megváltoztatása miatt. Mindig azt mondtam, hogy meghagyom a nevemet, aztán decemberben megnéztem a jelentését /tarotban/, és rájöttem, hogy tényleg ez volt az eddigi életem. És Zoli nevével viszont teljesen mást jelent, kb azt, ami lenni szeretnék. Úgyhogy ezért gondoltam meg magam, és szerettem volna minél hamarabb az esküvőt. Kicsit nyúztam vele Zolit, de azért csak eljött velem bejelentkezni.
Mondtam neki, hogy még meggondolhatja magát /biztos rosszul lennék, ha így tenne/, de ilyenkor mindig azt mondja, hogy nem gondolja meg magát.

Nekünk kicsi esküvőnk lesz, mert mi álljuk az egészet, és ennyire tudunk összehozni pénzt, azt is apránként. Bár mindketten úgy voltunk vele, hogy vagy pici, vagy óriási. Óriásira nincs lehetőség, marad a pici.

Amúgy is kertipartynak terveztük. Ha sikerül, egy vadászházat bérelünk ki, bográcsban vadpörkölt és slambuc /alföldi étel, hasonló a krumpistésztához, ez az én kívánságom :wink: / fő majd.

A ruhámat varratom, sokkal olcsóbban jön ki, mintha bérelnénk, és így vadi új lesz, és csak az enyém :lol: .

Meghívó ügyben most akarunk körülnézni. Ti hogy csináltatok meghívót? Szívesen megcsinálnám én is, de nincs ötletem.

Na jó, azért szóljatok rám, ha nagyon elereszteném magam :oops: .

Nikó

Kép
nikóska

Sziasztok!

Annyit írtatok, hogy komolyan elfáradtam, mire elolvastam.
Meri Nekem nagyon szimpi a te, és a dokid hozzáállása. Ha ennyire gyógyszerellenes el is mehetsz hozzá, ugyse ír fel. :wink: Viszont a pihi tényleg fontos, főleg, hogy igényli is a szervezeted.

Porsinak drukkok!

Én de. voltam dokinál, elmondtam a panaszom, magnezium tabléettát írt fel, ajánlotta, hogy pihenjek amennyit csak tudok. Ha 2 hét múlva még fennálnak a panaszok, visszakell mennem. Megvizsgált, a méhszáj zárt! :D Elszörnyedve hallottam mennyit kell várnotok. Most nekem meg annnyi időm se volt, hogy izguljak, egyből mehettünk be. Ilyen se volt még. Azért a 1/2 óra várakozás itt is szokásos.
Este lekezdtem a keresztszemest. Nagyon szupi. Mennem kell, mert a párom igényli a gépet. Pedig most engedett csak ide. :roll:
Meri privit olvastam!
Sziasztok!

KépKép
KépKép
fioona

Na itt vagyok megint! :wink: Volt séta, vacsi.

Nán-Dorka nagyon örülök, hogy eltűnni látszanak a felhők, remélem idővel, csak egy érdekes sztori lesz, amit meséltek a nagylányotoknak. Örülök, hogy végre egy kellő hozzáállású orvossal beszélhettetek.
Remélem, azért visszatudsz aludni még hajnalban. Elég rossz lehet neked. Én meg hétalvó vagyok inkább. Az amúgy se kis alvásigényem simán 9-10 órára nőt. :roll:
Rendeltem Lillának leszoktató pelust (bambinoMio). Igaz, azóta se pisilt a bilibe, de szeretném ha lenne itthon, mire kell.
Ma voltunk turiba is, és eszméletlen jó C&A-s kismama gatyit vettem 2000Ft-ért! :mrgreen: Meg a kis babinak egy vastag kocsi kabátot, sose lehet tudni. Jó, ha van itthon. :roll:

Porsi, olyan 5 hét múlva tervezem a 4D-t. Valószínű oda megyünk, amit Arwen linkelt be, de még utánanézek jobban, csak mivel 5 hét van addig, nem kapkodom el. :oops:

Esztora, ha már ennyit dolgoztál a ruhákkal, remélem bekerülnek a bőröndbe. Mikor is indultok? Tudom, hogy már írtad, de elfeledtem. :oops: Mindenesetre nagy havat kívánok addigra!

Nikó kis esküvő is esküvő! Részemről én is örülök, hogy leírod a fejleményeket, így legalább együtt örülhetünk veled. Ugye látunk majd képeket? :D :oops: Ha más nem privibe.

Szépek a babafalvás vonalzók! :wink: Egész színesek lettünk! :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Na, most meg én maradtam magamra, mint este szegény Vicky. :(

A Jónás módszerről jutott eszembe. Mikor megtudtam, hogy megint várandós vagyopk, utánnanéztem én is. Voltam azon az oldalon is (talán ugyanaz) ahol Meri. 2 dologra jöttem rá.
1- Lilla fiú kellenne, hogy legyen. :twisted:
2- 2 év alatt mindig akkor nem védekeztünk, mikor termékenyebb voltam, mégse lett baba.
Szóval sztem nem túl megbízható. Bár most megint fiút jósol, és az is a valószínűbb, nekem ez már inkább véletlennek tünik.
Na, most már ti jöttök! :D :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok Kismamik és leendő Kismamik!

Gondoltam hírt adok magamról, bár sok újdonság nincs. Mindennap olvaslak Benneteket, gratulálok az új mamiknak.
Meri neked külön is drukkolok.
Képzeljétek el én is rendeltem mosódiót!!! Csak azt nem értem, hogy ( egyébként a tájékoztatón nem is írják) de itt valamelyikőtök azt írta, hogy többször is lehet vele mosni. De honnan tudom, hogy 2x vagy 3x moshatok vele? Látszik rajta valami változás?
Mindenki vigyázzon magára, a reménykedőknek sok sikert!

Üdv Fanny
fanny01

Sziasztok Kismamik és leendő Kismamik!

Gondoltam hírt adok magamról, bár sok újdonság nincs. Mindennap olvaslak Benneteket, gratulálok az új mamiknak.
Meri neked külön is drukkolok.
Képzeljétek el én is rendeltem mosódiót!!! Csak azt nem értem, hogy ( egyébként a tájékoztatón nem is írják) de itt valamelyikőtök azt írta, hogy többször is lehet vele mosni. De honnan tudom, hogy 2x vagy 3x moshatok vele? Látszik rajta valami változás?
Mindenki vigyázzon magára, a reménykedőknek sok sikert!

Üdv Fanny
fanny01

Sziasztok!

Fanny, örülök, hogy jelentkeztél, tessék gyakrabban írni!!!!! És mi azért drukkolunk Neked kitartóan!!!!!!!!!

Fioona, örülök, hogy minden rendben Veletek!!!! És még a vásárlási boldogsághormon is megvolt mára :) :)

Porsi, hogy sikerült a szigorlat? Van még más vizsgád is hátra???

Nikó, az esküvő téma engem is érdekel, ha már nekem nem lesz megint, legalább valakivel gondolatban készülhetek újra a nagy napra. Nekem életem talán eddigi legszebb napja volt - én legalábbis nagyon jól éreztem magam..... :D :D :D

Meri, a gyógyszeres témában abszolút megértelek! Az biztos, hogy most a pihenéssel tudsz a legtöbbet tenni, és hogy nem stresszelsz.
Én is nagyon gyógyszerellenes vagyok, nem szedek már jó ideje fogigátlót, mert zavart, hogy beavatkozok a saját hormonjaim működésébe.
Pont ezért vártam eddig a vitaminokkal is, de most már elkezdtem, mert ennyit még meg kell tennem a babáért.

Arwen, a hancúrokat én sem akarom "túltervezni", de talán eddig pont ez volt a gond...Ui. nem figyeltünk még az 1-2 napos ütemezésre sem, volt, hogy naponta többször, aztán napokig nem. Most talán kicsit jobban odafigyelünk. Aztán majd meglátjuk, a többit a Jóisten kézben tartja. A kaput kinyitottuk, aztán előbb-utóbb csak besétál rajta a mi kisbabánk :) :)

Esztora, jó utat Nektek! Most már elég nagy hó van Ausztriában!!!

Nándorka, örülök, hogy pozitív irányba alakul minden, és jó kezekben vagytok!

Puszi, jó éjt!

Kép
vickybabe

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?