Sziasztok:)
Ktc:)
Megpróbálok végigfutni a listádon amit irtál:
- nem beszél, - ez nagyon eltérő lehet mindenkinél. Emiatt még nem kell szerintem aggódnotok bár könnyű ezt mondani
- nem szobatiszta, - no ezt a témát ejthetjük is, mert mindjárt sirva fakadom, ha a saját 3 és fél éves Gergőmre gondolok....
- nem eszik és
- nem öltözik egyedül (bár levetni már tud néhány ruhadarabot), - ennyi idősen nekünk is jobban ment még a vetkőzés és ha jól emlékszem elsőként a nadrágot, bugyit tanulták meg felvenni.
- nem eszik darabosat (pl. kenyeret), mert nem harap (nem nyitja nagyra a száját) és a rágása is hagy kívánnivalót maga után, - ezt szakemberrel érdemes tényleg megbeszélni, butaságot nem is szeretnék irni
- nem mossa meg önállóan a kezét, - nálunk a mancsok csap alá dugdosása ment önnállóan, de a szappannal való mosás csak néhány hónapja indult és kb.2 hónapja mondható preciznek. A törülközőt én adom a kezükbe és úgy immel-ámmal törülköznek
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Geri ha eléri önállóan leveszi a törülközőjét a helyéről de Lilcsike simán szalad is vizes kézzel ha el nem csipem
- megtörölni meg egyáltalán nem törli, - fent irtam...
- ritka az, hogy valamivel hosszabban eljátsszon, - ez még szerintem korai, nem vagytok elkésve semmivel.
- nem igazán rajzol (bár szeret vonalakat húzkodni), - na ez a másik amivel én sem dicsekedhetem...... Valóban az utóbbi két-három hónapban kezdtünk rajzolni. Már nagyon neki voltam keseredve. Gerinek legalább a gomolyag rajzolás működött de Lilcsikénél sima irka firka pocsék ceruzatartással és nagyon halványan. Na ezen a téren az utóbbi két hónapban rohamosan fejlődtek de kizárólag azokkal az ábrákkal amiket napjában százszor rajzoltunk Arc, szemöldök, szemgolyó, száj, orr, fül és a múlt hét óta haj. Ezen kivül napocska és virág de az utóbbi teljesen felismerhetetlen. Viszont 3 hónap alatt Lilcsike gyönyörűen megtanulta fogni és irányitani a ceruzákat és most már egyenes vonalakat is képes húzni
- nem érdelki a gyurma, az építőkocka, a legó, még a babák sem, - a babák minket sem, inkább a szőrállatkák. Ezek kerülnek a babapocsiba is. Az épités néha érdekes de leginkább szerepjátékokat játszanak. A gyurmát mivel csináljátok? Esetleg érdemes ezeket a divatos szines, illatos gyurmákat megvenni. Bár drága, de a gyurmakinyomó meg a formázók nagyon izgalmasak. Ilyen szinten tudunk gyurmázni meg néza szaggatnak kis fenyőfákat mint karácsonykor a mézessüti tésztájából
- nem foglalkozik más gyerekekkel, - Na ez egy kényes téma nálunk is. Lilcsikét idegesiti, ha bárki az intim szférájába lép, ezt egyértelműen tudtunkra, tudtára is adja az illetőnek. Rendszerint szégyenkezem a viselkedése miatt de ez van.... Játszótéren szalad a többiek után meg szeret bekapcsolódni a játékukba de Geri a szoknyám mellett marad...mostanában kezd oldódni.
- nem lapátolja a homokot, csak fogdossa, - nem baj, ez nagyon jó!!!!!! Érdems egy vödör vagy kanna vizet is levinni a homokozóba, hogy "dagonyázzon"
))
- kevés asztalnál játszható játék érdekli hosszabb ideig, inkább állandóan mozgásban van, - életkori sajátosság, ez nálunk is az utóbbi fél évben működik csak és leginkább Gergőnél. Lilcsikének kevesebb a türelme.
- nem egyezteti az állatos formákat, hanem emlékezetből rakja visszaa a helyükre azokat, - ez azt is jelenti szerinted, hogy nem ismeri fel az állatokat? Tréfáld meg és tégy elé vadi új fakirakót de úgy, hogy kiveszed a helyéről a formákat és Neki kell elsőként összeraknia:) Ird meg majd hogy sikerült
- színek szerint egyáltalán nem válogat (úgy látom, nem érti, mit akarunk tőle), - A szineket egyáltalán nem ismeri? Erre van egy nagyon jópofa játékunk, a fejlesztő boltban vettem. Lapocskázó a neve és előre rajzolt ábrákra a megfelelő szinű műanyag téglalapocskát kell ráhelyezni. Esetleg ilyesmivel tudtok segiteni Neki:))) Ezen kivül nálunk szines IKEA-s evőeszközök, tányérok, poharak vannak, igy rutinszerű, hogy Ők választanak kedvükre való szint és erről legalább annyi alkalommal beszélgetünk is
)) Ismételjük, számlálgatjuk, hogy pl.milyen szép narancs szinü villát vagy kék tányért választottak....stb.
- keveset néz a szemünkbe (bár ez mostanság javulófélben van), - ezt szakembertől érdemes megkérdezni, nem tudok okosat mondani.
- általában lehajtva van a feje (iváskor sem emeli fel)... - Elsőre látásproblémára gyanakodnék vagy hallásproblémára. Szintén szakembert igényel szerintem.
Remélem meggyógyultok és a hallásvizsgálaton végre túllesztek mert ez nagyon fontos infókat adhat majd.
Drukkolok nagyon és fel a fejjel:)))!!!
Igili
Gratulálok a Dévény elhagyáshoz meg a stabil szaladgáláshoz:)
Csak igy tovább:))))
Snowflake
Nagyon izgalmas lehet ez a sulikeresés, beiratkozás és elhiszem, hogy telis-tele vagy "elvárásokkal"
Drukkolok, hogy simán vegyétek ezt az akadályt
Mi tegnap ismét voltunk szemvizsgálaton, mert engem nem hagyott nyugodni, hogy bár Lilcsike két hónapja megkapta első szemcsijét, de ugyanúgy takarta a bal - gyengébb - szemét ill. hunyorgott vele. Nem volt hiábavaló a gyanúm. Most az Ő jobb szemét is takarnom kell fél napig, hogy erősitsük és használatra kényszeritsük a bal szemecskéjét. Mivel Gerinek is takarom a bal szemét ez sokkal simábban ment Lilcsinél mint azt valaha is remélni mertem
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Nagyon kis stramm Leányzó
Büszke vagyok Rájuk
Puszi:Doris[/b]