Napszemcsi!
Üdv közöttünk! Bocs hogy tegnap bunkó voltam és kifelejtettelek!
Manó!
Katéter- másnap reggelig volt bent, mikor látták hogy ki tudok menni a WC-re, akkor kiszedték rögtön. Igazából nem érzed hogy bent van, mikor kihuzzák, akkor csip 1 picit, de nem gáz.
Nekem volt még dréncsövem is 4 napig, azért mert előtte volt 1 nem sikerült mióma mütétem (császáros vágással) és gennyes sebgyógyulás zajlott, amit elmondtam a dokimnak, és akkor rögtön rávágta, hogy bedrénez, egyébként már nemigen divat. De azt is nagyon meg lehet szokni, én simán sétáltam vele
Én a spinálra szavaznék, mert teljesen részese vagy az eseményeknek, hallod és látod a babát, és az örömmel tölt el, és nem érzed ugy, hogy nem is Te szülted. Egyáltalán nem volt gáz, na jó mikor hátbaszurtak, akkor kicsit megfagyott a levegő, hogy betalált-e, de betalált elsőre. Nálam ez sem egyszerü, tekintve a zsirpárnákat
Amikor kimegy a spinál hatása, akkortól kezdesz fájdalmat érezni, nem kellemes, a csucspontja az amikor először felkelsz. Én 12 óra mulva kiülhettem az ágy szélére, és másnap reggel kelhettem fel. Az rémes. Aztán behozzák a babádat, amikor egycsapásra elmulik minden fájdalom, Magadhoz öleled, járkálni azt könnyebb, a fekvéssel sincs gond, a kettő közötti helyzetváltoztatás az nehézkes. De minden felkeléssel könnyebb. Igaz, sokat kell pihenni, de ha mozogsz, érezni fogod, hogy egyre jobban megy. A fájdalom napról napra enyhül. És az igazat megvallva a gátmetszés sebe is nagyon tud fájni, az ember alig tud ülni, és a felkelés azzal sem nagyon könnyü kezdetben, na meg pisilni-WC-re menni nagyon rossz. A méhösszehuzódás mindkét formánál azonos, és a fájdalom is, de pl. a Szt Imrében adtak fájdalomcsillapitót, sőt a nővérkék kifejezetten azt mondták, hogy nem kell szenvedni, kérjek bátran!
A babát Apa az átadó helyiségben várta, a szeme láttára vizsgálták, fürdették, Ő fogta meg először, nekem csak 1 puszira tartották oda a mütőben. De a 2 helyiség között ablak van, igy végig kommunikáltunk, biztatott, mondogatta, hogy minden rendben, ez nagyon nagy élmény volt! Mikor betoltak a szobába, utánunk hozták Emesét, együtt gyönyörködhettünk benne, és később, mikor Dezső már elment, utána is többször betolták, hogy nézegessem 1 kicsit. Erre is jó a fogadott szülésznő, mert rendezte ezeket a dolgokat. Másnaptól pedig Vele voltam mindig, kivéve még 1 éjszakát, a doki tanácsára, de azon tul éjjel-nappal.
Amikor Mátét szültem (17 éve), még hire-hamva nem volt a papás szülésnek, én ott feküdtem elhagyatva, mert hanyatt fekve kellett kinlódni a fájásokkal is, 1 napon át, mire meglett. Nagyon fájdalmas volt, nem maradt maga a szülés szép élmény, és az utána levő időszak sem volt jó. Bennem hagytak 1 kis lepénykét, amitől majdnem elvéreztem 10 nap mulva, a gátsebet még 2x összevarrták, + volt 1 vákumos küretféle is, szóval több mint 1 hónapig szörnyü fájdalmat éreztem. Viszont jó volt valamire az is: olyan szüzvarrásom van, ami a mai napig tart
Semmi lötyögés, kitágult hüvely stb
Ráadásul ez az orvso, aki bennemhagyta a lepénykét, még évekig visszajártam én naiv hozzá, mert nem jött a másik gyerek, ő meg bizonygatta, hogy annak a bajnak semmi köze nincs a meddőséghez, ja és persze nem mondta meg hogy mitől véreztem el majdnem, azt mondogatta, hogy az ő 20 éves praxisában nem volt még ilyen... Aztán mikor behatóbban elkezdtük a babatémát, felvilágositottak a BMC-ben, hogy mi is van a zárón, és mitől is van mindenféle összenövésem...
Orsinak igaza van abban, hogy normál szülésnél ha nincs ilyen probléma, biztos könnyebb a gyógyulás, sőt mostmár nem is vágnak akkorát, van amikor egyáltalán nem, szóval lehet kevésbé fájdalmas is. De az biztos, hogy amikor meglátod a gyönyörü gyerekedet, akkor nem érzel semmi fájdalmat! Mindegy hogy hogyan szülsz! Mindent tul lehet élni, és félni már csak azért sem kell előre, mert a baba tuti hogy nem marad benn, valami módon kijön ugyis, és ezt még kevés kivétellel mindenki tulélte
Na megint hosszu lettem, de ne féljetek Lányok, a nő olyan állatfajta, aki mindent tulél és utána minden fájdalmat elfelejt, másképp mindenki legfeljebb 1 gyereket szülne, igaz Orsi?