Új privát üzeneted érkezett!

Adra!
Sok sikert holnapra, nagyon szorítunk!

Üdv Dórinak is, add majd át neki, úgyis taliztok :lol:
Ez tök jó!!!

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Dóri!
Gratulálok nektek, szuper csjszik vagytok mind a hárman! Kép

Hát csajok csak ámulok és bámulok! Fél napig nincs időm rátoknézni és tessék! Jajjjjjj! Egészen odáig vagyok meg vissza!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Adra!
Nagyon szorítunk! Reggel ígérem te leszel az első gondolatom! :wink:

Sid!
Ha front akkor megnyugodtam! Ezek szerint nálatok sem ment könnyen?

Most mennem kell mert kajás az Edó de JÖVÖK!!!!!

JÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ!
Dóri mégegyszer gratuláció és sok tejcsit meg kitartást!

Szandra

szandrakiss

Sziasztok,

Dóri!

HATALMAS GRATULA A LÁNYOKHOZ!
:D Jó egészséget, és sok-sok tejcit kívánok!!!!

Adra,
mennek a drukkok!!!!!

Látom, mindenki jól van, ennek nagyon örülök! :D
Holnap megyünk a genetikai UH-ra, persze izgulok.... remélem minden rendben lesz, és szépen fejlődik Kisborsó. Hátha kiderül az is, hogy kukis, vagy nunis... jó kíváncsi vagyok, pedig bármelyik is, nagyon fogunk örülni :D Jelentkezem holnap, amint tudok.

Ja, és nagyon köszönöm - Kisborsó nevében :lol: - a dícséreteket a fotókról. Szerintem is nagyon aranyosak lettek :wink:

Puszi és szép álmokat mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Adra!
Nagyon drukkolunk neked, Dórit üdvözöljük, és sok egészséget, és sok tejcsit kívánunk Nektek!
Várjuk majd a beszámolókat!

Zsókuci!
Tőled a holnapi genetikai uh. eredményét várjuk. Általában ott meg tudják mondani a nemét a babának.

Szép estét mindenkinek!

Finike

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Tudna valaki valamit mondani nekem Dr. Szinte Andrásról? Az is érdekelne, hogy van-e a magánrendelésén UH. Előre is köszi a válaszokat!
vmese

Sziasztok!

ADra!!! szorítok Neked. holnap nekem is biztos sokat eszembe lesztek mindannyian ikres mamik.

Zsókuci! neked is szorítok, minden ok lesz. ha a kórházba mész kukkants rá az újdonsült mamikra. Lógj be hozzájuk :D

Vmese! én csak hallottam Szinte dr-ról, de nem ismerem. Viszont ha itt visszaolvasol biztos találsz róla véleményt.

Szandra! hát szinte végig szopizta, mert ugye este anélkül alszik már el, de ha éjszaka nyugit akar a család /és azt akar/ kénytelen vagyok neki adni cicit. :? vmit vmiért.
sztem jön valami örlőfoga felül mert sokat benn van a keze és felül nem igazán hagyja hogy mossam a fogát.

jó éjt Edina
sidney

Adra,

Természetesen örömmel vállalom a hírvivő szerepét, bár lehet, hgoy te ezt már csak a jövő héten olvasod el! Remélem, sikerül pihenned egy kicsit még ma éjszaka. Jó sokáig kihúztátok.
Nagyon-nagyon drukkolok holnapra! Nagyon várom a híreket!!!!
Dórinak is sok puszit küldök. Jópofa, hgoy így együtt babáztok a kórházban.

Zsókuci,

Tőled is várom a híreket!

Megyek, mert Szonjus még eszik ma egyszer. De aztán reggel 7-ig csönd van :D Danca ma előbb kelt, mint SZonja....

Jó éjszakát mindenkinek!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Még mindig nem térek magamhoz!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Adra!
Ügyik legyetek ti is!!! :lol:

Finike!
Előbb írtam neked egy regényt arról, hogy ezer hálám erre ez a mocsok kitörlődött :evil: . Miért is vagyok hálás? Mert rádöbbentettél, hogy milyen szupi szakácskönyvem van amit a gyerekeknek tudok használni. Nézz utánna tényleg csak ajánlani tudom mert szupi.
Hirtelenjében rákerestem neked a neten:
http://www.animakonyv.hu/index.php?BODY ... 50&VISIT=1
Nagyon jó praktikák vannak benne amiket a Taminál én sügér sokkal egyszerűbben is megoldhattam volna :? :) . Igazad van a jó pap is holtig...... :roll: .
Nem túl olcsó de legalább jó drága :wink: . Viccet félre, tényleg megéri szerintem. Ha betévedsz egy könyvesboltba mindenképpen lapozz bele, szerintem csak jól járhatsz vele.

Puszi mindenkinek!
Erre a mai napra aludni kell!!!! :lol: :lol:
Főleg, hogy a holnapi nap is minnél előbb eljöjjön. Mit holnap már ma!!!!!!!!
Adra!!! Már ma!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dórinak millió puszi!

Szandra

szandrakiss

Sziasztok,

megjöttünk az UH-ról, minden rendben! :D

BPD: 43 mm
TAD: 42 mm
FL: 26 mm

Doki szerint minden méret tökéletes :D
Sajnos a neme nem látszott, de majd talán a 4D-n. :wink:

Később jelentkezem még, most dolgozom... :roll:

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci!
Látod, ebben is hasonlóak a borsóink :lol:
Na, nem baj, majd január végén talán meglátjuk őket "ott" is :lol:
Egyébként gratula a jó kis eredményekhez.

Adra!
Már biztos babázol, annnnnnyira jóóóó!

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

Adra üzent, hogy 8.52-kor 2600 grammal megszületett Zétény, 8.53-kor 2300 grammal pedig Zsófi.

Mindhárman jól vannak, Zéti éppen ott van vele!

Nagy-nagy gratula nekik!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Nagyon nagy gratulációnk Adrának a két babócához!
Kép
Ebből a három babóból egyet a Dórinak pluszba!

Hát le a kalappal:
Ez a két nőszemély három nap alatt négy gyerkőccel ajándékozta meg a topikot és minket!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Gratulálunk mégegyszer mind a kettőtöknek az egész családom nevében.

Szandra

szandrakiss

Kedves Sidney!

Köszi, már keresgettem, de nem volt túl sok minden róla, ezért bepróbálkoztam. Azért köszi! :)
vmese

Sziasztok Csajok!

NAGYON GRATULÁLOK DÓRINAK ÉS ADRÁNAK!!!

Húúú engem a hidegráz(jó értelemben), amikor belegondolok, hogy milyen babázni először, milyen volt a kezemben tartani először, milyen volt odabenn a 4 nap, hogy mennyire vártam már hogy hazajöjjünk. Ez olyan csodálatos és izgalmas is egyben. Most egy picit irigykedem rájuk, de nekem itt van a szemem fénye és nekem ez mindennél több.

Most négy babával bővültünk. Három lány egy fiú. Éljen a nőuralom!!!! :lol: :lol: :lol:

Már nagyon várom a beszámolókat!

Mindenkinek szép estét!
Finike

Kép
Kép
finike

Adra,

nagyon gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!
:D
Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok!!! :D

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Adráéknak gratulálok és sok boldogságot kívánok.

Dórit is puszilom és kíváncsian várom Ági reakciójáról a beszámolót.

hát hihetetlen hogy eltelt ez a kilenc hónap és az ikrek mind megszülettek, hála Istennek egészségesek és jó kis súlyban vannak.

Nem baj marad még "izgulni"valónk hiszen itt van Zsókuci, Fricky, Jucus és Ezvicc.

Vmese! még JOhannát mikor szültem akkor tudom hogy volt egy lány benn a kórházban aki nála szült és ő nagyon meg volt elégedve Vele. Annyira nem is emlékszem rá, bár mintha ő lett volna ügyeletes mikor Bulcsúval bevéreztem. Csak a másik ügyeletes doki vett fel engem és őt csak futólag láttam.
SAjna nem tudok igazán segíteni. Régóta jársz hozzá? Vagy ajánlotta vki? Hátha sztem olyan ajánlotta aki már szült nála akkor nem hiszem hogy csalódni fogsz.

Edina
sidney

Adra!
Neked is hatalmas gratula, és tőled is nagyon várom ám a beszámolót :lol:

Sok-sok boldogságot az összes jövevényhez!

Ja, vhol remélem, hogy én is a nőuralmat fogom erősíteni 8)
A másik topic ahova járok, úgyis nagyon elférfiasodott :lol:

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Adra!
Gratulálok a babákhoz, jó egészséget kívánok! Nagyon ügyesek voltatok, hogy ilyen sokáig bírtátok.

Vmese!
Én kb. 5 éve járok Szinte doktorhoz, a lányomat is nála szültem másfél éve, és most is hozzá járok terhesgondozásra. Panaszom nem lehet rá, nagyon rendes, de lehet, hogy ami nekem jó, az másnak nem. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok.

Zsókuci!
A gyerekek már csak ilyenek, a lányom egyetlen egyszer mutatta meg magát, a 4D-s ultrahangon. Most azt mondták fiú lesz (szintén csak a 4D-sen, egyszer láttunk), remélem nemsokára megtudom, hogy "eltalálták-e".

További szép napot!

Dettee
dettee

Sziasztok lányok!

Talán emlékeztek rám. Kb. 3 hónapja írtam utoljára( még a Finike szülésénél). Azért nem írtam eddig mert vagy rossz volt a gépünk, vagy külföldön voltunk. Vagy csak egyszerűen a két kicsi fiam mellett nem tudtam. Talán az időmet is rosszul osztom be. De azért sokszor olvaslak benneteket. Akartam a Judittnak gratulálni, de akkor nem volt gépem. Utólag: Judit gratulálok a kicsi Szonjához! Gyönyörű kislány. :) :) :)

A most "aktuális" anyukáknak DÓRINAKés ADRÁNAK is tiszta szívből gratulálok. Sok egészséget és boldogságot kívánok!! :lol: :lol: :lol:

És mindenki másnak! Az összes kismamának és anyukának! :lol:

Finike! A kis Viki is nagyon szép és édes kislány. Tényleg rohan az idő.
Én is mint te, egy kicsit irigylem a friss anyukákat,mert tényleg az a legcsodásabb mikor először tarthatjuk a kezünkbe a kicsinket.

Zsókuci!!
Hát te meg hól előre szaladtál! Mikor utoljára írtam nagyon mini volt még kisborsó. Nagyon jók az uh- képek. Jó egészséget.

Az azóta újjakat üdvözlöm.

Nállunk már a kicsi is 10 hónapos lesz 4 nap múlva, a nagy meg már 27 hós. Már nagyon vágyom a harmadikra, de a doki azt mondta, a császárok miatt csak egy év múlva eshetem teherbe.

Valaki találkozott a Mészáros Gabriella szülésznővel? Ott van még egyáltalán, Én nagyon megszerettem és azon gondolkodom talán harmadjára is őt szeretném majd felkérni.
Bár ki tudja addigra "állambácsiék" hol engedik meg hogy szüljek.
Mert én ott szeretnék. A másodiknál az Istvánban rossz élményeim voltak. De mindegy!

Még egyszer mindenkinek gratula!!

Nem tudom mikor jövök legközelebb, de olvaslak benneteket! :roll: :lol:

Kép Kép Kép
asiye

Adrának is szeretettel gratulálok!

KépKép
tibicsoki75

Bár nagy érdeklődés nem volt, (csak egy) azért amit ígértem megtartom.
Akik mostanában szültek nálunk, már talkozhattak a változások lényegével: alapban a szülésznők lesznek a szülőszoba "urai". Ők veszik fel a szülni érkezőket és akinek nincs más kívánsága, vagy nincs semmi baja (egészségesek), azoknak a szülését is ők fogják kísérni, ha kell csinálnak gátmetszést és el is varrják. Mint Európában mindenütt (nem csak nyugaton keleten is).
Természetesen továbbra is marad orvos felügyelet, ha bármi eltér az egészségetől a szülést figyelő szülésznő azonnal szól az orvosnak, aki rendelkezik a továbbiakról, ha szükséges közbeavatkozik. Műtétet (vacuum, fogó, császár) továbbra is csak orvos csinálhat.
Ezt azért lehet megtenni, mert a szülésznői csapat igen jól felkészült, az utóbbi fél évben tartottunk tréningeket is.

Mi a véleményetek?

Lesznek más változások is, amit a gazdasági helyzet kényszerít ki.
A nőgyógyászaton lévő két komfortos kórterem igénybe vételéért fizetni kell. Pontosan még nem tudom 6-17 000 ft között, naponta.
És a szülészeten lévő egyágyasért is örömmel vesszük, ha valaki hozzá akar járulni az osztály és a szülőszoba korszerübbé tételéhez, ehhez üres csekket adunk, tehát ez önkéntes, de számítunk a hozzájárulásra. (adóbol levonható, persze nem az egész)
Egyet nem tudok még, hogy mi lesz azokkal akik nem a kórház ellátási területén laknak. (és hogy mi lesz a kórház ellátási területe)A törvény értelmében sima szülésnél ez kb 20 000 ft, császár esetén 30 000 körül lenne, mert ezt a részt az OEP nem fizeti a kórháznak! Remélem, hogy amint a terhesgondozásért nem kell vizitdíjat fizetni és a sürgősségi sem területköteles, talán a szülést is kiveszik ebből a kőrből.
gyuri
Szeged

Sziasztok!

GYuri! köszönjük szépen, mert már bizony mindannyian türelmetlenül vártuk, csak közben itt az ikres mamáknál felpörögtek az események és szerencsére a jól felkészült csapatnak köszönhetően mindketten 4 egészséges kisbabának adtak életet. Ezt is köszönjük Nektek.
Mostanában szerencsére nagy a forgalom itt a topikon és sztem az előző oldalon vannak a kíváncsi kérdések.
Ez már tényleg nyugat és sok kismama álma! REmélem beválik.
És mi van azokkal a kismamákkal akik mégis orvost választanak? akkor ő mindenféleképpen a választott orvossal szül?
Mert az az igaszság, ha én szülnék /bár már nem áll szándékomban/ ragaszkodnék a "jól bevált" szülészorvosomhoz. :D :?

Edina
sidney

Sziasztok!

Gyuri!
Méghogy nem vártuk az infókat!!!!!!!!! :shock:
Lapozz vissza a 85. oldalra mindenki ezerrel várta a fejleményeket. :lol: :lol: :lol:
Még félig szakmai kérdésem is volt igaz ez azóta annyival változott, hogy már beadtam a felvételi papíromat és remélem felvesznek.
Elég érdekes ez a szülőszoba, szülésznő dolog. Ezek után most még nehezebb eldönteni, hogy az ember mit válasszon dokit, szülésznőt vagy mindkettőt. Ha valaki választ dokit és annak bele sem kell "szólnia" a szülésbe de mégis be lett "rendelve" akkor mi van? Viszont ha nem választ dokit és egy olyan orvos kezeibe kerül akiben nem bízik meg? Nehéz ügy!!!!!! :roll: :roll: Erre még kell aludni egy párat! :wink:
Egyébként meg úgyis gondolkoztam azon, hogy legközelebb választok szülésznőt így legalább ez a kérdés nem kérdés! :lol: :lol:
A szobákkal kapcsolatban pedig az a tapasztalatom, hogy előre kellene szólni annak aki az egy ágyast választja, hogy milyen lehetőségei vannak mert mikor én most voltam bent akkor nekem kellett rákérdeznem hogy is van ez a fizet, nem fizet dolog! Mivel szerencsére nem jelentett gondot így tudtam otthagyni pénzt a főnővérnél amit a szobáért adtam de előtte nem mondta senki, hogy ez olyan "becsületkasszás" (nem rossz értelemben mondom hanem, hogy nem meghatározott összegű) így majdnem úgy jöttem el, hogy egy fillért sem fizettem. Tudom akkor sem lett volna semmi de......

Röviden ennyi ami most eszembe jutott.

Majd este még jövök ha engedik :? :D

Szandra

szandrakiss

Kedves Doktor Ur!

Valoszinunek tartom mar nem emlekszik ram. Szeretnek tanacsot kerni. 34.hetet kezdtem a mai napon. Korhazat valtottam az elso baba szuletese utan. Az en draga szulesznom, Helganak (akivel meg ma is tartom a kapcsolatot, imadom. Meg egy ilyen szuleszno nincs a vilagon, mindenki ajuldozik, amikor meselem, hogy vegig kisert minden vervetelre, ejszaka hivott amikor beteg voltam, hogy jol vagyok-e) babaja szuletett.

Teljesen tanacstalan vagyok az uj torveny miatt. Azt sem tudom, hogy kepzeltek, hogy bevezetik ezt a fizetes dolgot. Miert nem ugy csinaltak, hogy aki most esik teherbe az ezekkel a feltetelekkel vallalja. Nem, hogy megfekeznek a halapenzt, de igy most a duplajat fizethetjuk.

En itt lakom a korhaztol nem messze, gondolom ez lenne a korzeti korhazam. Viszont en az Istvanba jarok most. Ezek szerint most ott a korhaznak kene fizessek 20.000eft korul a szulesert + a dokinak, mert ugye valasztott. Viszont, ha a JF szulnek, akkor nem kene a 20eft fizetni, mert korzetes korhazam ugye?
Tenyleg ugy van, ahogy irta, hogy ha sima szulesem van, akkor dokival nem is talalkozom, vegig a szuleszno van mellettem? O vag, varr, stb?

Nem ertem azt sem, hogy ugye a tv-ben azt mondogatjak, hogy szuljunk ugyeletesnel. De arrol nem esik szo, hogy mi van a kotelezo vizsgalatokkal, uh-kal. Ha nincs dokim, akkor ezekkel hova menjen az ember. Arrol meg nem is beszelek, hogy amikor en az elso fiamat szultem 6lany szult velem egy idobe. Ha nincs ott Helga, meg a fogadott dokim, akkor azt mondtak volna, hogy tartsam visszam, mert a szomszedomnak elorehaladottabb az allapota? Mert egy doki volt este ugyeletben. Erdekelne, erre mit talaltak ki.

Bocsanat, hogy igy lerohantam, de kepzelheti milyen tanacstalan vagyok igy az utolso hetekben. Egyszeruen felhaborit ez a dolog!

Koszonettel
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Hát igen........
Ezvicc valahol megértem a problémádat elég nehéz lehet nem sokkal a szülés előtt ilyen változtatásokat elfogadni.
Tényleg ez a kórház választósdi most akkor jan 1-től van érvényben? Ki honnan tudja meg, hogy melyik kórház nem és melyik fizetős a számára? Ugyanez vonatkozik a gyerek kórházakra is? Mert erről nem mondott senki semmit!!!!! :roll:

Azt hiszem túl gyorsan és átgondolatlanúl született ez a sok változtatás. Vagy legalábbis nem úgy néz ki, hogy mindent átgondoltak ép ésszel mert egy csomó kérdése merül fel az embernek mivel nem kapott kellő tájékoztatást. Úgy gondolom több évtizedes bevált módszert nem szerencsés ilyen módon egyik pillanatról a másikra megváltoztatni.

Természetesen most nem a kórházra gondoltam, tudom csak egy "szenvedő" alanya a dolgoknak. :(

Lányok!
A ti manóitok is megérezte ezt a bolond szelet? Szegény Edó ma alig aludt napközben, na nem mintha most aludna de ez már nem lep meg :( :) . Most itt "ül" a kezemben és ezerrel vigyorog meg magyaráz :lol: :lol: . Annyira édes :D .

Ha jól gondolom akkor lehet, hogy a Dóriék holnap mennek haza!? Júj annyira izgulhatnak már, tök jó nekik. :lol:

Sid!
Mi újság van veletek? Nálunk egész istenes mostanában az alvás az Edina részéről, tegnap este 10kor evett fél 11kor betettem az ágyába ott magyarázott egy kicsit aztán reggel 6ig aludt. Megetettem, visszatettem az ágyba és negyed 10ig durmizott az egész család. Csak a délutáni alvással vannak gondjaink a Tami részéről. Tényleg az nálatok jól megy?

Judit!
Megkapta Szonjus az oltást? Jól vagytok? Nálunk sajnos megy az orrszívás mind a két gyerkőcnél.

Most mennem kell:
Szandra

szandrakiss

Sziasztok,

Őszintén szólva, nagyon nem bánom, hogy engem már nem nagyon fognak érinteni ezek, a szüléssel kapcsolatos törvényi módosítások... Tényleg nem lehet könnyű a terhesség utolsó heteiben ilyenekkel foglalkozni.
Én alapvetően jónak tartom, hogy a szülésznő kísérje végig a szülést, ameddig nincs komplikáció. Ráadásul a kórházban általam megismert összes szülésznő nagyon profinak tűnik. Bár, nekem sajnos nem sikerült megtapasztalnom a problémamentes szülés szépségét...

Nem csodálom, hogy a gyerekek megkergülnek ebben a bolond szélben, én is nagyon utálom...
Csodálnám, ha Danca nem kelne fel éjszaka, nagyon érzékeny a szélre. Bár, az utóbbi két éjszaka szél nélkül is kétszer felsírt. Valószínűleg rosszat álmodott, mert nem is volt magánál, csak sírt.
Szonjus egy kicsi csoda. Ezerrel mosolyag egész nap, ha éppen nem mosolyog, akkor alszik vagy eszik. Este 11-kor eszik, fél 12-kor lerakom, és reggel 7-negyed 8-ig alszik. Ma Danca kelt 6-kor :(
Megkaptuk a 2 hónapos oltást. Annyira nem viselte meg a dolog, hogy este azt is elfelejtettem, hgoy megmérjem, van-e hőemelkedése. Szinte nem is sírt, amikor megkapta.
Nagyon várom már a friss ikres anyucik beszámolóját!

Jó éjszakát mindenkinek!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Csajok!
Azok a kismamik, akik június 30-a előtt megszülnek, tehát még 2006-ban indult a terheshondozásuk, ők ugyanúgy vannak, mint eddig. Marad a saját - esetleg választott - orvosuk, és fizetniük sem kell. Én így tudom.
Addig, míg a körzeti eü bizottságok nem döntenek a kiemelt, ill. súlyponti kórházak ügyében, szerintem ez a másik kh-ba szülök téma sem hiszem, hogy érintene minket.

Szandra!
Megértem, hogy sajnálod Ezviccet - amit persze én is teszek, de szerintem igenis szükség van az egészségügy megreformálására. Lehet, hogy gyors ahogyan csinálják - talán biztosan az is, de lépni kellett, nem lehet ezt még évekig tologatni, várni, mert akkor ugyanúgy nem fog semmi történni.

Gyuri!
Tényleg többen érdeklődtünk ám a változások miatt, vártunk már, mint a messiást :lol: :wink:
Kérdés: mit jelent az, hogy komfortos szoba? Ez az összeg amit írtál napi ár?
Most már tuti, hogy én is felkeresem Évikét, akivel Bencét szültem, igaz akkor még nem volt fogadott szülésznőm, de ami késik nem múlik :)
És ha van fogadott orvos is, meg szülésznő is, és komplikáció mentes a szülés, akkor gyarkorlatilag az orvosommal nem is találkozom a szülőszobán? Akkor neki nem jár a "kialkudott összeg", vagy ezt most nem értem :roll: Vagy azért a vizsgálatokat a szülőszobán azért ő végzi el? Felügyelni azért ott van? Azt hiszem ezt a dokimmal is tisztáznom kell amikor legközelebb megyek.

Adra és Dóri beszámolájára, no meg a képekre igazán kíváncsi vagyok már én is :D

Perpillanat nem jut több kérdés eszembe, de még gondolkodom :D
És Bence is ebben a pillanatban kelt fel! :lol:

Szép napot mindenkinek: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Ugyanezek a kérdések merültek fel bennem is mint amiket Ti írtatok. Az oké, hogy a doki nincs ott a szülésnél, csak a szülésznő, de terhesgondozásra az általam kiválasztott doktorhoz mehetek? Engem azért megnyugtatott, hogy az orvosom benn volt a szülésnél, mert tudtam, ha bármi van ő egyből közbe tud avatkozni. Ha nincs ott akkor mire szólnak neki, hogy jöjjön mert baj van, akkor mire odaér, lehet, hogy már túl késő. Én szívesen szülnék, csak a szülésznőmmel Ritával, de azért a dokim is nézzen be néha, vagy legalább a kitolásnál legyen ott. (Ez így volt Vikinél is, így teljesen megfelelt nekem). Amikor a doktor úr kiment, akkor tudtam, hogy még messze van, hogy a babám meglássa a napvilágot. Amikor visszajött felcsillant a remény. :D
Tiszta káosz van e téren, én úgy érzem. Rengeteg kérdés, bizonytalan kismamák, ezt nem így kellett volna csinálni, nem ennyire átforgatni mindent.

Viki megkapta a három hónapos oltását, és ugyanúgy, mint Szonjus ő is alig érezte meg, kb 2mp-ig sírt aztán elkezdett nézelődni, végül már nevetett is. Ő sem lázasodott be egyik oltásánál sem. Lemérettük: 5570gr, 62cm. Teljesen átlagos méretű, súlyú baba. Minden rendben van vele.
Képzeljétek, tegnap előtt este épp fürdetéshez készülődtünk, és amíg a párom bekészített mindent, addig én gagyorásztam Vikivel és végül annyira nevettünk mind a ketten a babával, hogy a kacagásához már hang is párosult 2x is. Eddig csak némakacagás volt, de most végre hallottuk a hangját is. Olyan édes volt! Azóta nem produkálta, de ezzel most legalább egy hétre feltőltődtünk. Minden héten van valami újdonság. :lol: :D :D

Szandra!
A gyekőcöknek jobbulást kívánok, tudom milyen borzasztó az orrszívás, kitartást hozzá. Remélem gyorsan rendbe jönnek a picurkáid!

Zsókuci!
Kisborsó mozgolódik? Hogy vagytok? Nem érezte meg ezt a borzasztó szelet a babád?

Finike

Kép
Kép
finike

Kedves Gyuri doktor!

Új anyuka vagyok itt, egy nyolc hónapos babám már van, és gondolkodom, hogy ha lesz második azt nálatok szülném.

A fejleményeket, amiket beharangoztál, én is nagyon vártam, csak nem látszott, mert nem írtam fel ide a türelmetlenségem. :D

Röviden: szerintem nagyon jó ötlet, hogy a szülésznőké lesz a szölőszoba! Ez olyan, mint nagyanyáink idejében, amikor még bábának hívták a szülést segítőket. Azt hiszem, ez nagyban hozzásegíti majd az anyukákat a "háborítatlan" szüléshez. Nekem a kisfiam nagyon is háborgatva született, mindenféle indokolatlan gyorsítással. Nagyon jó ugyanakkor, hogy szükség esetén ott az orvosi háttér. Azt hiszem, ez a jó köztes megoldás az otthonszülés és a hagyományos "rideg" kórházi szülés között.

Kérdésem most nincs is, csak pozitív visszacsatolást szerettem volna küldeni!
Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Fricky!
Én sem a jó dolgok ellen vagyok felháborodva csak most ez már egy kicsit túl sok. Nem tagadom a körzetek felosztásával nincs semmi bajom (talán azért mert én pont a körzetemben lévő kórházban találtam meg a számomra legjobb dokit, ha ez nem így lenne akkor biztosan nem tetszene a dolog) és azzal sincs, hogy a szülésznő végzi a "dolgokat" a szülőszobán mert ha jobban belegondolunk ez szinte eddig is így volt, legalábbis ebben a kórházban.
Inkább az a bajom, hogy egyszerre mindent meg akarnak változtatni és nem adnak kellő tájékoztatást hanem bizonytalanságban hagynak egy csomó embert. Ezt lehetett volna több lépcsőben véghez vinni, mindent csak úgy belezúdítottak a nyakunkba (kezdve a vizitdíjjal (akkor minek fizetünk tb-t), a vény nélküli gyógyszerek "vényesítésével"). Na mindegy ez az én véleményem. Az egészben az a borzasztó, hogy utálom a politikát de mégis minden nap kell vele foglalkozni :( .

Nálunk szegény Edó tegnap is meg ma is alig aludt valamit napközben. Kézben el-elbóbiskol de amint leteszem akkor egyből felkel és nem marad meg az ágyban és kezdődik előlröl a bóbiskolás :? .
Úgy látom ezek a drága picúrok akkor most nagyon jól viselik a szuris dolgokat :lol: . Igaz a dokinő mondta, hogy most már új fajta oltóanyaggal dolgoznak (azt hiszem svéd v. svájci) amitől nem lázasodnak be :D . Azt persze nem tudom, hogy ez minden oltásra igaz-e a kötelezőkön belül.

Finike!
Nézted a szakácskönyvet amit ajánlottam?

Most megyek mert a Tami felébredt

Szandra

szandrakiss

Igen, körülbelül így gondoltam ....
Természetesen továbbra is orvos végzi a terhesgondozást, azt is mindenki maga választhatja, mert kivétel, még a vizitdíj alól is!
Most jelent meg a januártól érvényes törvény, mely szerint a szülés sürgősségi eset, azaz ez azt hiszem azt jelenti, hogy nem vonatkozik rá a 30% ! remélem jól értem.
Természetesen orvos is választható, akkor ő a főnök! És ha "csak" szülésznőt választasz, akkor is ott van az ügyeletes is, és az ügyeletvezető, mert a munkáért végső soron ők felelnek, tehát minden beosztottat ellenőriznek.
A szülészeten nem KELL fizetni, csak a nőgyógyászaton (7.emelet) a komfortos szobákért.

Várom a többiek véleményét is mert érdekel! Ennyi őszinte szót ritkán kapunk. Köszönöm.
gyuri
Szeged

Sziasztok Lányok!

Gratulálok a most született babákhoz az anyukáknak! Régóta én is csak olvasótok vagyok, bár pár hónapja már egyszer-kétszer írtam is nektek, volt akkor pár kérdésem.

Kedves Gyuri Doki!
Nagyon örülök, hogy személyesen is ír nekünk, és segít eligazodni a most különösen nehezen érthető egészségügyi útvesztőben. Nagyon biztató amit ír, miszerint a szülés is a sürgősségi ellátások körébe fog tartozni, reméljük így is lesz. Ha minden jól megy akkor 4 hét múlva én is a kórházban fogok szülni, és már éppen komolyan gondolkodtam azon, hogy ideje lenne szülésznőt választani, de azok alapján amit most írt, én azt hiszem azt nem fogok, hanem az orvosomat választom, és remélem, hogy szerencsém lesz az éppen ügyeletes szülésznő terén. (Egyszer írta valaki, hogy vannak kedvesek és nagyon kedves szülésznők... ) A lényeg így is-úgy is csak az, hogy a picúr minden probléma nélkül egészségesen jöjjön a világra. A szobaválasztási lehetőségekről eddig én is csak onnan szereztem tudomást, amit itt olvastam a Lányok leírásából. Ezt egyébként elszokták mondani a kismamáknak mikor felveszik az osztályra őket, vagy csak a szülőszoba látogatáson lehet tudomást szerezni róla? (Ott sajnos nem voltam.) Én egy kicsit az információáramlás nehézkességét tapasztalom ami a kórház és a kismama között van, ha nem olvasgatnám a topicot, sok mindenről nem tudnék most. Vagy talán ez az orvosomtól is függ, neki kellene erről/ezekről tájékoztatni?

Egyébként olvastam a Kismama aktuális számában a hozzászólását az otthon szülés témájához, és nem csalódtam, mert a kép alapján ugyanolyan szimpatikus mint az eddigi hozzászólásai alapján amit a topic-ban tett.

Üdvözlettel: mazsuzs
mazsuzs

Sziasztok!

Gyuri! sztem ez tök jó lesz így. Mert sztem sokan fogják azért választani a kórházat mert lehet "csak" szülésznővel is szülni, de viszont megmarad a régi "rendszer" is ha vki ezt választja. Már csak a Kismama újságban kell iratni egy cikket és csak úgy özönlenek majd a reformot szerető kismamik.
Gratulálok Neked mert sztem annyi jó dolgot találsz ki és viszel véghez. Pl megszűnt az túlhordásban "szenvedő" kismamák befektetése a szülésig, megnyílt a lilaszülőszoba, lett jó sok egyágyas szoba. ugye jól gondolom, hogy ezek mind Neked köszönhetőek. És persze a mögötted álló csapatnak is gratulálok!

Mazsusz! Szülésznők tényleg nagyon rendesek, hozzáértőek és megértőek. Mindent csak javasolnak, de nem erőltetik rád. Szülésre válaszd a lilaszobát, ha szabad!!!!
sztem választott dokidnak mondd meg hogy nem sokat tudsz a kórházról és a lehetőségeidről. Szülőszobát sem láttad még, gyerekágyasoszt-ról sem tudsz sok mindent stb. Biztos elmond majd mindent. Sztem ő azt gondolja hogy mindent tudsz már ezzel kapcsolatban.

*********************Csajok!********************* ****
Karpi Judittal beszéltük, hogy jó lenne, ha személyesen is találkoznánk mindannyian. Játszóházra gondoltunk. Ha tudtok a kórház közelében vmi jó kis játszóházat ahol nagyobbacska gyerköcök is jól érzik magukat az jó lenne.
Én a XVII.ker-ben tudok egyet Keresztúr központjában. itt szerdánként 1/2áron lehet játszani.
hát várom véleményeteket ide vagy privibe.

Adra, Dóri! otthon van már vmelyikötök? VAgy vkinek van vmi infoja róluk?

Szandra! hát nem irigyellek akkor Edó hozzáállása miatt. Remélhetőleg csak ez a nagy szél okozta. Nekem már napokkal előtte fájt a fejem és ma van az első nap amikor végre már nem fáj. /reggel még fájt mondjuk/

Edina
sidney

Sziasztok!

Nagyon tetszik ez a találkozósdi ötlet én nagyon szívesen benne vagyok. Játszóházat én csak a Lurdy-ban ismerek, ott volt a párom céges mikulás ünnepsége gyerekek részére. Igaz én nem voltam ott mert még nagyon picuri volt az Edó de a látottak (fotó) és hallottak alapján nem tűnt rossz helynek. Én nyitott vagyok bármilyen helyszínre.

Sajnos a helyzet változatlan Edómanó ma sem aludt csak kb. 2x fél órát de szerintem azt is csak azért mert "összeesett" a fáradtságtól. Nagyon remélem, hogy tényleg csak ez a bolond szél miatt van ez az egész de már kezdek egy kicsit aggódni. :roll: :( .
Megyek is mert most apa "széles" válla sem nyújt kellő vígaszt neki.

Szandra

szandrakiss

Szerintem is nagyon jók a szülésznőink, valóban ez a különbség, épp ezért nem javaslom a szülésznő választást, mert akkor, ha megérkezel esetleg kettőre is kell várni, míg megjön. Aki ott van pedig éppoly jó. Az orvosválasztásnak van annyi előnye, hogy ő gondozott, bár az is igaz sok szülésznőnk is részt vesz a gondozásban is.
Szerintem orvosainknak minden infot kell tudni és tényleg van egy un. tanfolyamunk is, ahol mindent meg lehet tudni.
Reklámot viszont nem akarok, mert most is alig győzzük, és ha igaz még csökkenteni is fogják az ágyszámunkat (a területünket pedig növelni)
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Gyuri!
Most egy kicsit elgondolkodtattál ezen a szülésznő választásos kérdésen... Még szerencse, hogy nem holnap kell döntenem :) .
Sok érv szól mellette és sok ellene. Végül is ugyanaz mint a doki választásnál, igaz az ha jót választ az ember akkor egy "életen" át az a dokija.
Még múltkor írtam ezt neked, ha tudsz segíteni akkor köszi:
Szeretnék elvégezni egy sulit ami csecsemőgondozó felsőfokú szakképesítést ad mert ilyen munkát szeretnék végezni. Konkrétabban szeretnék csecsemős lenni egy kórházban (azt még nem tudom, hogy melyikben csak rájöttem hogy nekem ezzel kell foglalkoznom, jobb később mint soha..... ).
A kérdésem pedig az, hogy egy ilyen képzettségi szint elég ahhoz hogy ilyen osztályon dolgozzak vagy kell hozzá a diploma, vagy a bértáblában való besorolás miatt jobb a magasabb végzettség?
Nekem már van egy közgazdász diplomám de rájöttem, hogy nem az íróasztal mellett akarom leélni az életemet sokkal inkább érdekelne ez a dolog.
Előre is köszönöm.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok lányok, Dóri már szerda óta otthon van, ha lesz ideje biztosan jelentkezik :lol:

Játszóház van a Sugárban is, de nem túl olcsó: fél óra 450.-Ft.Jó ötlet a tali. :lol:
Vasárnaponként szokott a Művészetek Palotájában is lenni.

Kórház: tényleg nagyon jó a csapat és ezt azért mondom, mert még így majd másfél évvel később is jólesően tudok az ott eltöltött napokra gondolni.
Emlékszem , hogy próbált az épp akkor munkában lévő szülésznő és a műtősfiú lelket önteni belém.Hát az nekem nagyon jól esett.Biztosan látták, hogy sík ideg voltam a császár elött.

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Nagyon gratulálok Dórinak és adrának!!! :D Sokat gondoltam rátok.

Sajna kinnt még nincs net, így csak ilyenkor tudok jönni egy kicsit. Egyébként gyönyörű helyen lakunk. Friss levegő, csendes környezet. Gergő is egyből megszokta.

Most csak ennyi, mert fürdetni kell, de holnap még jövök egy kicsit.

jucus1

Sziasztok!

Dóri!
Akkor ti nagyon ügyik voltatok ha ilyen hamar hazaengedtek benneteket :D .

Csajok!
Rákerestem a neten a játszóházakra, ezt találtam ami szimpi volt: a fölső az árlista az alsónál vannak képek is.
Sid! Ugyanarról a játszóházról beszéltünk :lol: mert amit mondtam, hogy van a Lurdyban ua a cég csinálja Keresztúron is. :)

http://jatszohaz.dnt.hu/images2/kalandpark_arlista.doc
http://jatszohaz.dnt.hu/contact.php

Én is úgy vettem ki, hogy szerdán féláras a dolog. Szerintem jobb lenne ha hétköznap találkoznánk (bár nekem mindegy mert a férjem hétköznap is és hétvégén is dolgozhat) mert sok apuci hétköznap nincs otthon és akkor hétvégén lenne együtt a család.
Nekem személy szerint a Művészetek Palotája nagyon messze lenne, de ha az nektek jó akkor értetek mindent.... :lol: :lol: .

Még annyi (ígérem több nyavajám nem lesz :oops: ), hogy ha talizunk akkor azt egy héttel előtte egyeztessük le mert akkor megkérem apát, hogy szóljon bent arra a napra ne osszák be dolgozni mert nem árt ha az ember kocsival tud közlekedni :) .

:lol: :lol: Képzeljétek ma már minden rendben volt az Edómanóval :lol: :lol: . Egy kicsit tegnap este már paráztam, hogy mi baja lehet mert az nem normális, hogy egy két hónapos (sőt ma 10 hetes :lol: ) gyerkőc egész nap csak 2x fél órát aludjon és este is csak akkor alszik ha mellettem van. Erre ma reggel teljesen a napi "megszokott" ritmusunkban zajlottak a dolgok :lol: . Annyira örültem, hogy azt elmondani nem lehet :D . Ráadásul ma a Tami is annyira aranyos, bújós, szeretgetős kiscicafül volt, hogy én teljesen el vagyok ájúlva.
Úgyhogy szerintem tényleg csak a bolond szél lehetett a hunyó, legalább is remélem. Mondjuk tetőtérben lakunk és ez lehet, hogy mégjobban fokozta azt az amúgy is elviselhetetlen szél hangját :roll: :roll: . Hát nem tudom :( .
Na mindegy a lényeg a lényeg úgy néz ki minden oké. Ja és a Tami orrfolyása is teljesen elmúlt az Edónak is csak egyszer kellett kiszívni de szerintem az is csak anyatej volt amit "félreszívott" mert szegénykém olyan mohón eszik, hogy mindig félrenyel és köhög mint a kisbolha :? .

Jucus!
Irigykedve olvastam, hogy milyen szép környezetben is laktok :D . Gergő szuper manó, hogy ilyen hamar "aklimatizálódott". Ha tudsz majd tegyél fel képeket magatokról és a környékről had csurgassuk a nyálunkat.

Ja igen még egy dicsekedni valóm van:
Már tíz órakor megy durmizni a kisasszony éjjel nem kel fel, csak úgy 6 körül szopizik egy gyorsat, egy-két büfi és vissza is tudom tenni az ágyba és csak úgy 9 felé kelünk fel. :lol: . A Tami is kb ilyenkor kezd ébredezni így "sajnos" kénytelen vagyok az áldozati bárány szerepében én is eddig aludni :lol: :lol: :lol: :lol: mert nem akarom a motoszkálásommal felébreszteni őket :lol: .

Na jó mára ennyi (úgy látom ez már inkább holnap).

Szandra

szandrakiss

Sziasztok,

Már megint eltűntem kicsit, de itt vagyok :wink:

Fricky,
Igen, én is pont mindig nézem, hogy hasonlóan növekednek a pocilakóink :D

Finike,
Igen, szokott Kisborsó mozgolódni :D Annyira fantasztikus érzés, nem győzők vele betelni :D :wink:

Sidney,
Én is támogatom a talit :D Jó ötlet! :D
A hétköznap nekem általában viszont csak 5 után jó, mert fél 5-ig dolgozom… Remélem így is össze tudunk futni.

Gyuri,
Hú, hát hirtelen nem is tudom, hogy örüljek vagy sem ennek a változásnak. De azt hiszem jó lesz :D Én még sosem szültem, így nincs összehasonlítási alapom. Eddig nagyon gondolkoztam a szülésznőválasztáson, de most elbizonytalanodtam, ha tényleg mindenki jó, akkor valóban felesleges.
Még emésztgetem a dolgokat, és szerintem hallgatni fogok a tapasztalt kismamikra-anyukákra, meg persze a dokimra is, mert szeretném vele is megbeszélni a dolgokat. :D Nagyon köszönjük az infókat, és azt is, hogy kíváncsi vagy a véleményünkre. :)

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Ritkán szoktam ide benézni, pláne, ahogy távolodom a szülésem időpontjától (kisfiam, Samu lassan egy éves lesz), ma azonban bekukkantottam, és érdeklődve olvastam a kórház szülészetén bekövetkező változásokról.
A leírtak alapján nagyon szimpatikusak a változások, tetszik, hogy a szülőszoba a szülésznőké lesz.

A szülésznőválasztáshoz szeretném a saját tapasztalatomat leírni: én csak orvost választottam, amikor a kisfiamat vártam, és szülésznőt nem. Az orvosom is azt mondta, ami itt is elhagzott többetektől, hogy nagyon jók a kórház szülésznői, és ez egyébként így is van. Szerencsétlenségemre én azonban a műszakváltás idején szültem, azaz a vajúdás nagy részében (13órától kb. 18.30-ig) egy nagyon kedves ügyeletes szülésznő "kísért végig", majd műszakváltás következett, és pont amikor a vége felé közeledett a folyamat, és igazán nagy szükségem lett volna az addig megismert szülésznőre, jött a műszakváltás és a a kitolási szakban már egy másik szülésznő volt jelen (neki ekkor már a nevét sem tudtam megjegyezni). OK, a doki is befutott az utolsó 3/4 órára, de mivel szerencsére sima szülés volt, az ő szerepe nem volt túl nagy.
A lényeg: én legközelebb tuti hogy nem dokit, hanem szülésznőt fogok választani, hiszen ő az, aki végig ott van velem és rengeteget segít.
Minden babát várónak nagyon szép szülést kívánok és sok-sok boldog pillanatot a babával!
Üdv:
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok!

Csak röviden...
Jól vagyunk, én már szerdán hazajöttem a picik még bent vannak, de Réka nemsokára hazajöhet, Blanka még inkubátorban, ha ő is kikerül kiságyba, akkor hamarosan ő is csatlakozik.
Rékát már szoptathatom, járok be hozzá, és viszem a lefejt tejet,így csak anyatejet kap, akár csak Blanka. Olyan a két csajszi, mint két tojás :D
A szülés nagy élmény volt, főleg mikor felsírtak, hát kellemetlenek kellemetlen, de a csajokra nézve megérte. Szerencsére igen hamar összekaptam magam utána. Semmi különbség nincs a sima és a csaszi között, ugyanúgy én szültem őket. Ja és csaszi után előbb volt tejem, mint a sima szülés után. :wink:

Adra tegnap hazament a Zéténnyel, Zsófi még bent van szintén a koraszülött részlegen. Ők is jól vannak, mind a hárman.

Többet majd később, várnak a csajok, köztük Ági is.

Üdv: Dóri
Vendég

Szervusz Dóri!

Gratulálok a babákhoz!

Jól értem, hogy császár után ikreket hoztál a világra hüvelyi úton?
Ki volt az ovosod, aki engedte ezt a csodát megtörténni? És mit értesz az alattt, hogy nincs különbség a sima és a császár között? Akkor szerinted ne is törekdjek arra, hogy ha van lehetőségem, a másodikat hüvelyi úton szüljem (az első császsár volt)?

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Szia Rita,

Remélem, Dóri nem haragszik, ha válszolok helyette :D Az első babáját szülte hüvelyi úton, most az ikreket pedig csaszival. Szerintem arra gondolt, hogy ugyanúgy szülésként élte meg a császármetszést is, nem maradt benne rossz érzés. Ugye, Dóri?

Én a másodikat szerettem volna normál úton megszülni az első császár után, de szülés közben kiderült, hogy nem lehet. Sok mindnetől függ, elsősorban attól, hogy mi indokolta az eslő esetben a császárt. Meg persze attól is, hogy mennyi idő lesz a két manó között.

Dóri,

Örülök, hogy jól alakulnak a dolgok! Nem lehet könnyű a három manócskával. Ha lesz időd, tölts fel képeket is, nagyon kíváncsiak vagyunk már a két töpörtyűre :D

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Dóri!
Akkor így "személyesen" is mégegyszer nagy gratula!
Örülök, hogy van tejcid, és eszenek a picik.
Azért számít a tejelválasztásnál, hogy nem az első terhességed-szülésed volt, és a szervezeted emlékezett rá, hogy hogy is volt, azért lett hamarabb tej, nem? Tettél vmit a "gyors" tejért? Ittál teát, vagy ettél vmi bogyót?
Én most nagyon rá akarok koncentrálni, már utánajártam, hogy lehet itt nálunk a nagy patikában homeo bogyót kapni, szerintem elkezdem az utsó héten szedni, hátha akkor jobb lesz....

Találka remek ötlet, csak nekem is annyi a kérésem, hogy egy héttel előtte egyeztessünk. Mondjuk a 17ik kerület nekem nem esik olyan közel, de ha többeknek az a jó, akkor legyen ott.

Gyuri!
Akkor jól értem, hogy a komfortos szobák a gyermekágyon a régi egyszemélyes szobák - ezek lesznek fizetősek, illetve a régi lila szülőszoba lesz a becsület kasszás?
Azt hiszem, hogy most sem választok külön szülésznőt, marad a dokim, és aki éppen ott van, akkor ő lesz. Végül is, aki a fix pont a szülés alatt, az úgyis a férjem :lol:

Remélem mindenkinél minden OK, Várom ám én is képeket a frissen jöttekről :D

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Dóri! örülök, hogy minden jól és simán ment. És hogy mindannyian jól vagytok. Blankának megy a drukk, hogy mihamarabb ő is otthon legyen. Ági volt benn látogatni Titeket? látta már a csajokat?
Réka mikor mehet, tudod már?

Adra! Nektek is nagyon örülök. milyen volt? várjuk a beszámolót! és milyen volt megismerni a babókát?

Eszti! a nőgyógyászaton kell fizetni a privát szobáért, gyerekágyason marad a "becsületkassza". Lillaszoba mindenkinek jár :D
Mehetünk a Sugárba is vagy a Lurdyba. Mi most Bulcsúval betegek vagyunk, de sztem jővőhétre már jól leszünk.
Én a XVII.ker-iben már voltam tágas, gyerekeket jól szemmel lehet tartani.

Tibicsoki! Sugár játszóház milyen?

Edina
sidney

Rita!

Ne add fel a reményt, ha nincs semmi kzáró ok, akkor csaszi után is sülhet simán. Láss engem, aki az első csaszi után kétszer szültem hüvelyi úton minden probléma nélkül.

Adrának és Dórinak nagy gratula, és mielőbbi együttlétet nekik a babókkal.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!

Dóri!
Nagyon örülünk nektek!!!
Gratulálunk még egyszer!!!!

Különben én is ezért mondtam, hogy elgondolkodtató válasszunk e szülésznőt. Végül is ha választok akkor kettő olyan ember lesz a szülésem idején aki mindent tud rólam és ha ne adj Isten az egyik valamiért nem tud odaérni akkor még mindig ott az a másik akiben szintúgy megbízok teljes mértékben.

Várom már én is a találkozót!
Kicsit nehéz ennyi embernek egy közös időpontot és helyet összehozni így leszűkítem a kéréseimet :oops: csak annyi, hogy előtte lévő hét hétfőn vagy kedden fixáljuk le a dolgot mert apa akkor még le tudja adni a munkahelyén a következő hétre való óhajait.
A helyszín nekem teljesen mindegy ezek a játszóházak csak ötletként szolgáltak mert ezt ismerem. De nyitott vagyok bármire (ez olyan volt mint egy bevállalós hírdetés :oops: :) :roll: )

Na megyek mert már álmi vagyok egy kicsit remélem holnap beszédesebb "kedvemben" leszek.

Ja tényleg:
Judit!
A te vonalzód autómatikusan frissítette magát vagy tettél valamit az ügy érdekében mert az enyém még mindig nem "pörög". :roll: Köszi előre is.

Puszi mindenkinek:
Szandra

szandrakiss

Zsuzsa, Judit,

köszi a válaszokat. Ha megkérdezhetem, Zsuzsa, neked ki volt az orvosod? Ugyanannál szültél másodjára, harmadjára hüvelyi úton, aki elsőre megcsászározott? Történt mindez a JFK-ban?

Hogy derül ki szülés közben, hogy mégsem szülheted meg - vajúdás közben csak nincs rajtad az ultrahang, hogy nézzék a méhedet. Nem igazán tudom ezt elképzelni.

Nálunk nem tudom, hogy miért császároztak meg engem. Az a szép, hogy a szülésznő sem értette. Akkor ez most mit vetít előre a jövőre nézve? :shock:

Egyébként engem alapból nem zavar, ha megcsászároznak, feltéve, hogy indokolt. Ellenkező esetben inkább hüvelyi úton szülnék, ha lehet. :wink:

Üdv mindenkinek,
Rita

Kép

Kép
rita81

Rita,

Olyankor, amikor a császármetszést pl. farfekvés indokolja, jó esély van rá, hogy a msáodik esetben jól fekszik a baba, így csak ezért nem kell műteni. van olyan barátőm, akinek egy korábbi műtétje indokolta a császárt, így neki mindkét gyerekénél egyértelmű volt, hgoy nem szülhet hüvelyi úton.
Nálam aézért lett császár az első, mert tolta maga előtt a köldökzsinórt. Nem tudott kijönni, és a szívhang is el-eltűnt :(
A másodiknál tényleg szülés közben derült ki, hogy megint császár lesz a vége. Kinyílt a méhemen az előző műtéti heg. A doki és szülésznő voltak/vannak olyan tapasztaltak, hgoy rögtön tudták, hogy mi a helyzet. Én csak azt tudtam, hogy piszokul fáj. Ők azt is tudták, hogy miért. Szerintem majd beszéld meg a dokiddal, és ha neki nincs ellenvetése, mindenképpen érdemes megpróbálni :D

Szandra,

Én nem csináltam semmit a vonalzómmal. De nálam a te vonalzód is frissül :o

Nekem is jó mindenféle játszóház, elmgyünk mindenhová. Akár rendszeresíthetjük is a találkákat. Akkor később a legfrissebb babók is csatlakozhatnak.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?