Sziasztok!
Vok, Sajnos én nem nagyon ismerem ezeket a homeosbigyókat, a dokinénink meg mégannyira se, így most Csillus csak Cebion cseppeket kap, ez sima C vitamin.
szerencsére már egész jól van a kiscsaj, az étvágya is két napja fellendült, végre már megeszi a kb 100gr főzeléket egyszerre. A szopival állok nagyon hadilábon, mert rettentően fáj a cicim, és már előre félek, ha jön a szopi ideje. Sajnos a bimbóvédővel hiába próbálkozok, úgy nem fogadja el.
így csak megpróbálom kitolni a szoptatást, vagy ha csak megnyugtatásból kéne, akkor inkább ringatom... de nem az igazi.
Bogával nem emlékszem, hogy ennyire megszenvedtem volna, mikor fogzott, illetve, akkor ő is kirágta a cicit, de mikor begyógyult, valahogy megedződött és utána már nem fájt. Most meg nem is bír begyógyulni, mert újra kidörzsöli...
Triniti, Bigyó - jó fejek lehetnek!
Csillus is külön ágyban alszik, de velünk egy szobában. Hát a derekemnak nem túl jó emelgetni onnan, de én szinte semmit sem alszom , ha mellettem van.
Catherine, Beni nem rág szopi közben? írtad, hogy nem sokat szopizik, adsz neki mellé pótlást?
Csillus mostanában egyszer ébred éjjel, de most ez változó. Tegnapelőtt átaludta az éjjelt este 9-től reggel 5-ig.
, és utána szopi után még 1/2 9-ig aludt. Most éjjel éjfélkor kelt (1/2 9-kor aludt el), és utána reggel 7-kor ébredt, és már nem aludt vissza.
Csillus is csak addig játszik el a járókában, amíg a konyhában vagyok (ott van a járóka), amint kiteszem a lábam, ordíííít! De legalább így az ottani munkákat el tudom végezni.
ÜDv itt, Anita! Te Benedeked is szép nagy és ügyes baba!!
Én próbálok adni Csillusnak folyadékot, vizet, gyümilevet, teát, mikor mit. Ez nálunk decemberben került előtérbe, mikor alig evett, és gyakran lázas is volt. Nem iszik sokat, de a kanalas ételek után mindig meg szoktam kínálni, sőt időnként kaja közben is kortyol párat. Szerintem napi max 100ml-t iszik, de van hogy csak 50-et. Annyit legalább megpróbálok megitatni vele, mert a Cebion cseppeket folyadékba kell belecseppenteni és megitatni vele.
Én nem mindig főzőcskézek Csillusnak mostanában, bár változó.
Céklát, sütőtököt mindig én készítek neki. Sajnos a gyümit ő se szereti, illetve akkor nem szereti, ha lepürézem. Úgy nem kell neki se alma, se banán, viszont ha mi esszük, akkor már ő is rágcsálja. Sőt, ha a mandarin gerizdről lerágom a hártyát, akkor a húsát ő lerácsálja, leszopogatja.
Én asszem bátrabban adok már neki kajákat nálatok - talán ez a rossz étvágyának tehető be, hogy próbálkozok többfélével. Meg annak is, hogy nálunk nincs semmilyen allergia a családban. Meg talán azért is, mert ő már második baba.
Csillus már kap kiflicsücsköt- imádja!! és ügyesen el is rágja a nagy részét. Ő már kóstolt natúr joghurtot is és az én borsólevesemet is jóízűen ette. Mikor pár kanál után az ő bébikajáját akartam adni neki, akkor egy kanál után nem nyitotta kia száját, és sóvárogva nézte az én tányéromat. Mikor megint abból kanalaztam neki, simán evett tovább.
Annyi eszük van már, hogy az hihetetlen!! Husilevesből már régóta kap, zöldéget, répát, krumplit, turmixolok össze husival és lével. Imádja!!! Ja a borsólevesből a tésztát is megette.
Rizst hogy szoktatok készíteni a manóknak? azt még én nem főztem neki, csak ami a bébikajában volt, olyat kapott...
Ha főztök nekik, valamilyen fűszert, vagy sót raktok bele? (Asszem Anita írtad, hogy az ízletesebb, amit főzöl, mint a bébikaja?!) Én , ha külön neki főzök, akkor semmit se teszek bele, de ha a mi kajánkból kap, akkor az - bár nem erősen, de azért mégiscsak fűszeres.