Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Henke,
nagyjából mi is hasonló rituálékat tartunk a vacsi után.Kép

Zsuzsi,
etetõszék a Brendonból van,részletre a szekrényével együttKép. Mi az aludj jól, gyermekem c. könyvet alkalmaztuk. Egy hét kellett hozzá. Tényleg nagyon nehéz volt, de sikerült. Azóta szépen alszunk. Na jó, idõnként elõfordul, hogy megébred, és ha magától nem tud visszaaludni, megsimizgetem (pedig ez szabályellenesKép), megpuszilgatom, elringatom, aztán visszateszem. És alszik tovább. Úgyhogy az éjjeli szopik már teljesen eltûntek, a cici idõvel alkalmazkodott. Néha azért elõfordul, hogy beugrik egy extra ciciKép. Nagyjából este 8-tól reggel 7-ig szokott aludni.

Menta,
de jóKépKépKépKép!!!!!!!!! És külön gratula Helennek a mászáshoz! Meg az elõkerült étvágyhozKép.

Laura,
én is pont azt akartam kérdezni, mint Zsuzsi. Mi van, ha fütyije leszKép?

Teszt: én is elhasználtam a múlt héten egyet, de negatív lett. Szeptemberben volt meg utoljára. De elõtte is össze-vissza volt.

Lányok,
a fogmosást/fogtisztítást ti mikortól csináljátok (és fõleg hogy). Két foga van már Hanának!Kép

Üdv
Szila
szila

sziasztok!

Voltunk ma végre az 1 éves vizsgálaton, Hanna méretei 80cm, 9350g. Megvoltak vele elégedve, bár most sokat fogyott a betegsége miatt. Éjjel megint hányt, meg höemelkedése volt, bár ma már semmi baja nem volt, lehet a köhögéstöl volt az egész. Remélem teljesen megjavul és eltudunk menni pénteken a mikulás bulira.
zsuzsi! Csak hajrá az alvással, menni fog, kicsit könyörtelen dolog, de utána nagyon jó lesz.

Henke!Örülök, hogy ti is jól haladtok, a szellöztetés tényleg nagyon jó dolog elalváshoz.
Akartam még kérdezni, hogy ti meg persze mások is, hogy történik nálatok a fogmosás?

Menta! Örülök, hogy megoldódni látszanak a dolgok!

BMárti! Mi is közel leszünk a piachozKép

Norci! ne keseredj el, én is néha olyan béna vagyok, csak általában én magamban teszek kárt folyton. A héten megint a vasaló volt a gyengém.Kép

Jóéjt mindenkinek!

Tikk
tikk

Tikk,
hihiKépKép, ugyanazt kérdeztükKép.

Szila
Szila

SZiasztok!

Örömmel jelentem, hogy Ármin három napja este 10 körül elalszik! Kép Én is úgy csinálom, hogy nem hagyom már aludni du. 4 után - igaz, ma elaludt az ölemben és én is ülve a fotelban Kép, de szerintem ez a gusztustalan idõ hatása volt!

Menta! De jó, hogy nincs ciszta! Kép Nem hiszem, hogy mennénk csütörtökön, pedig nagyon szívesen találkoznék veletek, de épp aznap akarom beadatni Árminnak a Menjugate-t és addig igyekszem búra alatt tartani, nehogy elkapjon addig vmit!

Laura! Hogyhogy csak lánynevetek van? Tudtok valamit??? Kép

Mi még nem Kép, azt hiszem, korai is lenne! Hát, a nevekkel úgy állunk, hogy nekem van néhány ötletem, András meg néha beleegyezik, aztán elfelejti, hogy már beleegyezett és kezdhetem elõrõl a gyõzködést Kép Ha fiú lesz, én Boldizsárt szeretnék, ha lány, akkor meg András szeretne Lillát (én meg meg sem merem írni, mit, mert kiröhögtök). De ezek még változhatnak!

Tikk! Hát, jó nagy Hanna! Kép Te meg mindig panaszkodtál, hogy ilyen sovány, úgy nem eszik Kép

Fogmosás: Árminnak van gumifogkeféje, azzal szoktuk birizgálni a 4,5 fogát, õ is szereti magának dörzsizni, de persze nem érti a fogmosás lényegét, úgyhogy azért én sem nevezném teljesen mosáésnak!

Norci! REndbe jött a napod? REmélem! KépKépKép Én terhesen vagyok mindig szörnyen béna, török-zúzok, ráadásul mindig a legkedvesebb, legrégibb dolgaimat Kép TEgnap - de nem tudom, hogyan!!! - összetörtem a nagyapám által a születésemkor vett jénai edénykét, úgy, hogy vettem le a polcról, a fejemre ejtettem, majd az asztal sarkára pattant és ezer darabra tört - természetesen Ármin épp ott ült, mert Neki készítettem kaját, szerencsére csak a hálózsákja lett tiszta üvegszilánk, azt azonnal lekaptam róla, aztán meg bõgtem egy csomót, mert nagyapámtól ez volt az egyetlen tárgyi emlékem Kép

SZila! BMárti! Nagyon tetszik a találkozásotok! Kép

Andi! Hol vagytok? Tánc? Mozi? Egyebek?

Henke! A színházért ANNNNYIRA irígyellek! Kép

Cory! Csak nem a konyhában sürgölõdsz netezés helyett? Kép Ejnye!

Teszt: én sem az elsõt csináltam, mikor pozitív lett, elõtte már legalább hármat "tévedtünk", úgyhogy mikor ez tényleg pozitív lett, alig hittünk a szemünknek!

Ármin egyébként mostanában annyit eszik, mint egy hadsereg, alig gyõzök rá fõzni, fõleg reggelire és vacsira való dolgokat kitalálni! Nagyon hatáûrozottanm tudja, mi ízlik neki és mi nem, ami nem, azt egyáltalán nem hajlandó megenni, ami ízlik, azért viszont szinte kimászik a székbõl és addig mutogat rá, míg meg nem értem, mit kér. És emellett egész nap szopizna, csak nagyon lecsökkent a tejem és látom, hogy dühös, hogy szopizik, de nincs mit. Önhatalmúlag váltogatja a melleimet, letépi a pólómat - aztán néha sajnos nagyot csalódik Kép

Na, ez jó hosszú lett!
Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Fogmosás: mi akkor kezdtük a szoktatást, mikor kijött Balu elsõ négy foga. Akkor még a buzogányos végûvrl sikáltuk. Aztán most 4 hete (már 8 foga volt) normál fogkefével, sima vízzel. Most 1 hete már kap rá egy kis pötty fogkrémet is. Nagyon helyesen sikálja a fogait Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Tettem végre új képet a profilomba és az Ismerjük meg egymást Ármin-jába is! Vannak szülinapiak is, de mind friss! Kép

Márti
márti

Menta
De jó, hogy nincs ciszta, meglátod, nem lesz nagy gond!Kép
Nagyon ügyes Helena.Kép

Ami a hozzátáplálást illeti, Petinek fõzhetek én bármit, azt nem eszi, kivéve ha husi, rizs, ilyesmi, de fõzeléket nem hajlandó. A többibõl is csak piciket eszeget. Szóval nálunk inkább az üvegesek mennek, már amelyik.
Tényleg, cory, próbáltam nem adni tejcsit, csak rendes kaját (a talin beszéltük ezt a múltkor). Néha elég neki, de ma pl. csak a tejet fogadta el. Annyira lassan megy ez az egész. Úgy értem, idegesítõ, hogy egyik nap megeszik kb. 2 üveg kaját (1 gyümis, 1 fõzelékes)meg persze tejcsit, másnap meg csak tejet akar. Egyéves+ gyerkõcös anyák, nálatok is így volt/van?

Tikk
Szép szál csajszi ez a Hanna.Kép

Jó éjt!
Gorsi
gorsi

Márti
Ezek a szemek!Kép Nagyon szép fiad van még mindig.Kép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Gorsi: Balu már lassan 15 hónapos, de még mindig vannak olyan napjai, mikor csak tejcsi kell neki. Máskor meg felém se néz szinte egész nap (ez azt jelenti, hogy mondjuk csak 3-4-szer Kép), viszont 4-szer eszik normál kaját. Sokan mondják, hogy napi 5-ször kéne ennie, egyszerûen nem megy.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Henke: a legfontosabbakat a 3. pontban írtad le: rendszeresség, azonos rituálé!

Zsuzsi: a profilban a legnagyobb lányom van Tomival, Zsófi, aki most lesz 17 éves Kép Egyébként õ rám hasonlít, így Tomi is Kép Kép Kép

Menta: nagyon jó, hogy nincs ciszta!!! Kép

Laura: biztos, hogy kislány les???

Tikk: én egy készletet vettem: egy buzogányos és egy rendes fogkefe volt benne. Azzal gyömöszöli az összes fogát (2 darab Kép ) reggel és este. Nagyon édesen csinálja és fõleg lelkesen!

Márti: bocs, de mi az a Menjugate? A Lilla és a Boldizsár is tetszik nekem, tõlem lehetnek ikrek is Kép

Képzeljétek: október óta csak három gyerek után kaptunk családi pótlékot. Vártunk, semmi. Most aztán férj rájött, hogy Zsófi elmúlt 16 éves, és be kellett volna küldeni iskolalátogatási papírt... Most aztán lehet intézni Kép

Ma szórni fogom a pénzt: bemegyünk Tomival a városba, anyósomnál hagyom, én meg próbálok vásárolni karácsonyra. Teljesen üres a fejem, de azért remélem, megszáll az ihlet a boltokban.

cory: Tomi is van, hogy kihagy egy kaját.

Hadd büszkélkedjek: Zsófinak nagyon jó lett az orosz verseny eredménye, továbbküldték, majd megy szóbelizni. Arra biztatja a tanárnõje, hogy év végén tegye le a középfokú nyelvvizsgát! Egyébként kilencediktõl tanul oroszul (most tizenegyedikes). Ez tök jó lenne! Most erre hajt rá, aztán 12. közben meg megpróbálja az angol felsõt. Szerencsére van nyelvérzéke Kép

Na, lassan összepakolok, bár lehet, hogy csak késõbb indulunk, mert Tomi elég álmosan dumálgat.

pussz
bogancsi és Tomi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Márti!

Igen köszi, rendbejött Kép , az ebéd finom lett (torta nélkül is) , a romokat meg eltakarítottam. A legszebb az volt az egészben, hogy fõzés közben, épp a karácsonyi menü - te mit fõzöl topicban osztottam az észt. No mindegy.
Ha lesz idõm, csak azért is kipróbálom ma az új tortasütõmet.

Nálunk is votak az esti altatással kapcsolatosan gondok azt hittem Vilinél az új kaják bevezetése okozza a problémát, igaz egy-egy új kaja megfogja egy picit, meg eleinte hihetetlen zöldet kakil tõlük, de rájöttem az altatás nem ettõl megy nehezen. Persze próbáltam õrákig cicin altatni, csak akkor újabb levegõ, a büfik meg egyre nehezebben jöttek és a gázok a belekbe kerültek, aztán már a hasa is fájt és lehetett maszírozni.
Szóval nálunk is az volt mint Heniéknél. Ha apa nem ér haza idõbe, és nem kezdjük el a fürdetést minden sokkal nehezebb, és persze apa még játszani akar Vilivel és közli, hogy nem álmos és ötvenszer kihozza a gyerekszobából, õ meg csak jobban felpörög. Én is ugyanarra jutottam, mint Heni, szellõztetés, rendszeresség, esti játszás csak félhomályban, csak Vili szobájában, eredmény Vili tegnap 8-kor elaludt, pedig napközben rengeteget aludt, és u.úgy csak reggel 8-kor ébredt, mint mikor 10-kor feküdt. Cserébe éjszaka megint háromszor ébredt Kép Ilyenkor pár napot újra vele szoktam aludni és helyre áll a régi rend, remélem megint bejön.
Nálunk egy dolog nem jön be, ez a 4 óra után nem hagyom aludni, mert ha fáradt csak szenvedünk mindketten és sokkal rosszabb és este is nehezebb elaltatni, ráadás olyankor én is türelmetlenebb vagyok az esit áltatáshoz, amit Vilike biztosan megérez és csak azért sem alszik el. Ami még sokat segít ha a délutáni alvás idõjárástól függetlenül is a levegõn törtnéik. (Tegnap pl. esõben az erkélyen, szerencsére az erkély szélvédett és az esõ sem ver be), addig meg én nyugodtan mostam, teregettem Kép

Egyébként ez az 1,2, majd 5 perc múlva vissza megyünk módszer, mekkora gyerekeknél ajánlott?

Zsuzsi!
A könyvvel kapcsolatban. AZt nem tudom miért rémisztgetik hülyeségekkel a szülõket, de azt gondolom, hogy pl. ez az "egyenesút a szenvedélybetegségehez" nagyon elavult nézetbõl ered, gondolom onnan, hogy pl. a dohányzást és az alkoholizmust gyakran vezetik vissza az orális fixációra (amikor is a pszichoszexuális fejlõdés az orális szakasznál megreked) , csak éppen ezt nem a túl sok szopi okozza, (szvsz) hanem a túl korai leválasztás, másrészt az orális fixáció sem jelenti az egyenes utat, csak egy olyan faktor, aminek szerepe lehet az egyéb (szenvedélybetegségek kialakulását "segítõ") faktorok megléte esetén pl. az alkoholizmus kialakulásában.
Remélem világos voltam.
Szóval szoptass nyugodtan annyit, amennyit Dorka igényel!
De ezt úgy is te is tudod!

Szép napot mindenkienk!

Menta!
Örülök, hogy Helenka jól van! Köptetõt felírtad végül magatoknak? És használt?

Szila!

A karácsonyi husi receptedet én is várom (apa nem akar rácpontyot enni Kép )

Norci
norci

Sziasztok!

Menta!
Örülök, hogy eltûnt a ciszta és kicsit megnyugodhattál!
Én is gratulálok Helena mozgásfejlõdéséhez!

Márti!
Remélem jól emlékszem, hogy nálatok volt egy hosszabb kakiszünet? Megírnád nekem magánba a részleteket! Elõre is köszi!

Mostanában elég nyügõs Peti és nem csak a fogai miatt, múlt héten elkezdtük a körte kóstolgatást és úgy néz ki, hogy katasztrófálisan hatott az emésztésére. 4 napig nem volt szinte semmi kaki, úgy, hogy szegénykémnek néha szinte lilult a feje az erõlködéstõl, végül hétfõ este kapott egy glicerines kúpot, az kihozta nagyjából.
Tegnap reggel óta viszont megint semmi eredmény a pelusban, pedig tegnap direkt nem is adtam neki semmit csak tejcsit!
Segítsetek nekem, ha van valakinek tapasztalata, milyen gyümit próbáljak, vagy mit adjak szegény kis Manómnak, hogy ne szenvedjen? A cukros kamillateát (a védõnõ javasolta) nem fogadja el.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

BSzilvi!
Õszibarackot próbálj!

Tikk! Mikortól fogtok itt lakni?

Norci! Igen felírtam, köszönöm! Használt már kutya baja a lyánynak.

Márti! Sajnálom, hogy nem találkozunk, demegértem, hogy miért nem jöttök. Sebaj, majd jövõre. Kép
Ja és szerintem nyugodtan áruld el a többieknek, hogy te milyen nevet szeretnél.

Gorsi! Helena még mindig csak "möttynyiket" eszik, és nem mindig fogadja el. Õ viszont az üvegesekbõl eddig egyiket sem fogadta el.

Bogáncsi! Gratula Zsófinak! Nem is írtad meg végülis, hogy hogy tetszetta lányoknak a vágta.

Cory! Tök jó, hogy Balu már ilyen nagy, így minig írhatsz nekünk valami megnyugtatót. Kép

Henke! Mi is így csináljuk az esti altatást csak én 5 után nem hagyom, hogy elaludjon. Nálunk is bevált ez. Kép

Szila! Én is szeretnék veled és BMártival összefutni a Corában! Kép

Andi! Tök jó, hogy újra jársz táncolni! Én meg arra gondoltam, hogy eljárhatnék újra furulyázni. Ha majd egyszer mindketten ott leszünk egy talin, akkor tudunk bemutatót is tartani a lányoknak. Kép

Menta
menta

Sziasztok!

Úgy néz ki, a hányós/hasmenéses változatból sem maradunk ki, Csenge mindkettõt, én csak a 2.-at produkáltam éjjel... Láz nincs, amúgy jól vagyunk ... Remélem az összes idei víruson túl vagyunk, mert már nagyon unom .. Kép
... viszont nem akar semmit inni, csak szopizni, de annyi azért nincs, hogy folyamatosan szopizzon... remélem nem szárad ki ... azt mibõl lehet észre venni? A kedve az nagyon jó, ha épp nem alszik, akkor hozza a szokásos formáját ... Kép

.... na szétszedett minden szétszedhetõt, mennem kell....

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

... végre felraktam a zongorázós képet ... Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

REbi!

Nekem "sikerült" Ármint egy kicsit kiszárítanom, mikor rajtunk volt ez a vírus - igaz, én akkor egy napig nem tudtam szoptatni. SZóval: aluszékony lett, hõemelkedéses, és egy kicsit olyan fura, öregemberes a bõre: ha megcsippentettem, úgy maradt, nem ugrott vissza azonnal Kép
Próbálj te minél többet inni és õt is kínálgatni pld 5 percenként 1-2 teáskanálnyi gyümölcslével vagy teával. EZ utóbbiba tehetsz egy lehelletnyi sót is a cukor mellé (de ne annyit, hogy az ízén érzõdjön!) REmélem, meggyógyultok és ezentúl a topik összes tagja kicsattanó egészségérõl lesz híres! Kép

SZilvi! Igen, Ármin egyszer 11 napig nem kakilt, de csak én aggódtam, õ láthatóan nem szenvedett, nem volt kemény a hasa sem! Az õszibarack és a szilva hashajtó hatásúak, még ha te eszed pld. kompót formájában, akkor is szokott hatni! Ha nem szenved Peti, akkor érdemes várni, de ha igen, akkor szerintem nem rossz ötlet a szélcsövezés vagy a kúp! Egyszer-kétszeri használattól nem szokik rá!

Gorsi! Árminnak is nbagyon változó az étvágya - most épp rettenetesen nagyevõ Kép. Mondjuk, neki a csak szopi már nem elég, dee így is van, hogy egy banánt eszik csak egész nap szopi mellett! Árminnál a bébiételek egyáltalán nem váltak be, csak az én fõztömet szereti! Kép

Megyek, mert szerintem felébredt!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Nem-kaki: nálunk az általam befalt sült tök tuti 12 másnapi kakit hoz Lucának. (Bár õ eleve sok kaja-sok kaka alkat)

KépCsenge mûvésznõ nagyon helyes!Kép Gyógyuljatok hamar! Kép

Más evés: úgy tûnik a párolt alma is kicsípi a leányzó fenekét. (A sütõ beüzemelésig még mindig nem jutottam el.)

KépKépLuca végre kidolgozott egy kevert stílusú elõrehaladási technikát. Egy kis kúszás, egy kis mászás, egy kis araszolásKép van benne, de végre sikerül az elgurult játékokat utolérni! KépKép

Olyan izgi! Ma a cégem 10 éves fennállása alkalmából vacsit ad, amire én is hivatalos vagyok!Kép Kaptam kimenõt Kép, hétfõ óta gyûjtögetem a lefejt tejcsit, hogy Apacska teljesen sokoldalú lehessen itthon, mint bébiõr.

Menta! De jó hogy nincs nagy baj! Holnap igyexünk mi is menni.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

képzeljétek, Hanga ma még nem aludt. Reggel 3/4 8-kor felkelt, és azóta semmi szunya. Én már teljesen kész vagyok.

Menta,
akkor hozzunk össze vmikor egy talit.Kép

Tikk,
végülis mikor költöztök?

Márti,
hogy Árminnak milyen gyönyörû szeme van...Kép Teljesen belezúgtamKép. Tényleg, mi lesz a kistesó neve, ha lány lesz?

Borcsa,
jó bulizást!
Hanga is érdekesen mászott annyak idején, úgy közlekedett, mint a fóka.Kép

Norci,
csak annyi a recept, hogy a pulykamellet hosszanti irányban bevagdosod, jól teletömöd fokhagymával és szalonnával, összekötötzöd, alá rengeteg hagymát vágsz és bort öntesz. Alufóliával letakarod, készre sütöd, a végén esetleg piríthatod is. Locsolgatni kell azért, hogy ne legyen száraz, és ne égjen meg.

Szila
szila

Sziasztok! Menta! Örülök, hogy jól vagytok és hogy nincs semmi komoly gond. Kép

Zsuzsi, Szila, Márti, Bogancsi: egyáltalán nem biztos, hogy a kistesó is kislány lesz. Mi kislányt szeretnénk, és ezért nem gondolkoztunk még fiúnévben.

Tikk: Gratula Hanna méreteihez! Kép Így Hanga kb. 10 centivel és 3 kilóval több Rominál.

Márti! Miért röhögnénk ki a lánynév miatt?
Profilod: húúú, ezek a szemek....

GOrsi: hozzátáplálás: igen, nálunk is így volt!

Norci! Régebbrõl úgy emlékeztem, hogy van közöttünk egy pszichológus, de sajna nem tudtam, hogy ki az. Kép Zsuzsinak írott hozzászólásodból jól gondolom, hogy te lennél?

Rebi! Mekkorát nõtt Csenge! Ha nem tudnám, hogy õ az, meg sem ismerném. (Ebbõl is látszik, milyen "gyakran" járunk talira. Kép )

BSzilvi! A paradicsom is lazítja a székletet, igyál sok paradicsomlevet!

Borcsa! Milyen volt a céges vacsi?

Nyuszimanó! Mi van veletek? Itthon vagytok már?

Puszi mindenkinek: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Rebi! Elég profi Csenge kéztartása!Kép

Menta! Örülök, hogy rendben vagytok!Kép

Kik mentek erre a Mikulás-bulira? Lehet, hogy mi is mennénk, még gondolkodom rajta. De ha innen lesznek sokan, akkor biztos megjön a kedvemKép

Még a sírni hagyásos altatásról akartam írni, hogy mi is csináltuk és kb. 3 nap után rendben is volt a dolog! Az biztos, hogy az elsõ alkalom kõ kemény, de nekünk megérte!

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Megint csak gyorsan és csak magunkról: képzeljétek, mekkora döbbenet ért tegnap este: hirtelen felindulásból benyúltam Barnabás szájába, és észrevettem, hogy egyszerre 4 rágófoga van kibújóban, a jobb fölsõ éles csücskei pedig már kint is vannak! Nahát!

Este megpróbálok újra jönni, és mindenre/mindenkire reagálni, jó?

Puszi:
Heni
gesztenye

Sziasztok!

Laura! Én csak egyszer voltam még talin, a nyáron, amikor a Millenáris Parkban volt. Akkoriban éppen nem nagyon Babaneteztem, és éppen te voltál olyan rendes, és küldtél egy e-mail-t, hogy tali lesz. Kép Kár, hogy akkor ti végül nem tudtatok eljönni.

Norci! Együtérzek veled az elpattant jénai miatt. Ismerem az életérzést, elõ szokott fordulni velem is hasonló, és az ember a romok takarítása közben még dühös is magára, hogy hogy tudott ilyen ostoba lenni... Kép

Zsuzsi! Egyszeri, és megismételhetetlen mutatvány volt, amikor elüldögélt Lacikaa mosogatóban, amíg megfõztem. Másodszor, mikor megpróbáltam beletenni, ügyesen felállt, és majdnem kizuhant. Azóta a konyhaszekrényben szokott rendet csinálni, amíg a konyhában van dolgom. Persze ez is háziasság... Kép

Tikk! Akkor veled majd a piacon találkozunk? Kép
Erre az 1 éves vizsgálatra mindenkinek kell mennie? Hamarosan Lacika is 1 éves lesz, de én még nem is hallottam errõl máshol, csak itt, tõletek.

Márti! Írd meg, írd meg, írd meg!!!! Nem fogok röhögni, és mostmár nagyon-nagyon kíváncsi vagyok arra a kislánynévre!
Nagyon jó a kép Árminról a profilodban! Azok a szemek... Kép

Bogancsi! Hogy sikerült a bevásárlás? Zsófinak szívbõl gratulálok, és õszintén irígylem is a nyelvérzékéért. Én valahogy képtelen vagyok a nyelvtanulásra, pedig nagyon kellene az angol a szakmám miatt, de több év kinlódásával is csak addig sikerült eljutnom, hogy az írott szakmai szöveget viszonylag tûrhetõen megértem, de a beszédet szinte egyáltalán nem, és ha nekem kellene megfogalmaznom valamit, akár írásban, akár szóban, az egyszerûen reménytelen. Kép

Szilvi! Nálunk a kaki-elakadás ellen az is segített, ha én ittam egy csomó õszibaracklét. Meg amikor nagyon baj volt, és láttam, hogy hiába erõlködik szegénykém, akkor kibontottam a pelenkáját, és behajlítva felnyomtam a lábacskáit a hasához. Így is volt, hogy már ki volt nyílva a kis segglyuka megdöbbentõen nagyra, látszott a kaki, de nem jött. Ilyenkor lázmérõvel kicsit belesegítettem.

Menta, Szila! Nekem mennem kell holnap a Cora-ba mikulás csomag ügyben. Jöttök? Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Menta: tök jó, hogy nincs ciszta Kép

Zafi: mi megyünk a Mikulásozásra. Ha úgy döntötök, hogy jöttök, akkor írjatok abba a topicba is!

Szila: Balu 1/2 3-kor aludt el, igaz 3/4 9-kor kelt, de máskor már délben alszik. Még most is húzza a lóbõrt Kép Közben a fickóm a Media Marktot járja egyedül, hogy anyámnak ajándékot vegyen Kép

Ti mit vesztek a gyerkõcöknek karácsonyra? És a párotoknak?

cory

cory
Budapest

Laura!
Jaj, pedig nem akartam túl tudmányos lenni. Nem én vagyok a pszichológus, Pele az. Én csak sokat tanultam ilyesmit a fõiskolán. (És egy fél évig jártam fel a Lipótra Véér Andrásékhoz az Addiktológiára, ja nem mint szenvedélybeteg, hanem elõadásokra)

Zafi!
Miki bulira mi is megyünk, de elõre kellett jelentkezni Mazsinál, írj gyorsan hátha nem késõ.

Tikk!
Bocs, hogy nem mailben írom, de Vili így is haragszik már Kép Szóval költöztetõ:
Bauer Teher, Bauer László tel: 281-1881, 06 30 944-3717

Kétféle kocsijuk van, az ár is aszerint változik, a kisebb 4*2 m és 220 belmagasság, 2500F/ óra, és 80 Ft/km (legalábbis márciusban), nagy kocsi 540*250 és 220 belmagasság aszem 3000 Ft/óra és 90 Ft/km. Emeletre szállításért nem kérnek plusz pénzt.
Rendesek, profik, annyi hogy hozzánk elöbb jöttek, remélve, hogy hátha nem vagyunk még összepakolva és ketyeg az óradíj.

Többiek bocs az off-ért

Borcsa!
Kimenõért írigy. Bár én halálra izgulnám magam, hogy mit csinál Vili, elfogadja*e mástól, cumiból a tejet, stb. Azért drukkolok, hogy nálatok ne legyen semmi gond. És ha Vili újra átalussza az éjszakát, ill. legalább 8-tõl hajnalig alszik, akkor mi is csinálunk kimenõt, hamár majdnem az ablakunk alatt van egy szórakozóhely, oda lemerészkedünk.

Szila!

Köszi a receptet!

Norci
norci

Elaludt közben Vili!

Hú, aszem vissza a régi kerékvágásba napi háromszori alvás. o most sütök tortát.

Cory!

Pont ezt akartam még kérdezni. Pl. Vilinek mit vegyek karácsonyra, bár tuti azörgõs papírnak fog örüni a legjobban Kép ( Mikulásra csörgõs plüss labdát kap!)
És férj uramnak? Neki kinéztem egy yönyörû pulcsit, csak elég borsos az ára, még gondolkozom.

Rebi!

Gyógyuljatok, már rátok fér egy kis vírus mentes idõszak. Mondjuk min. két évig! Kép Kép Kép

Norci
norci

Ágci!

SZeretnék Bagónak itt is nagyon boldog szülinapot kívánni! KépKépKép És várjuk majd a buliról a beszámolót!

Ármin szeme: köszi a sok dicséretet! KépKépKép NEkünk is tetszik! Kép SZerintetek mikor kell elõször szemészhez vinni? Már ketten is mondták, hogy bandzsít (én ezt nem látom), viszont mivel mindkét szülõje szemüveges, én sem tartanám hülyeségnek megnézetni!

A lánynév, amibe beleszerettem: Vilma és Vilkának Kép akarnám hívni, de ebbe András semmiképp sem fog beleegyezni, úgyhogy valszeg. marad a Lilla. Nekem még az Adél és a Célia is tetszene, sõt, a Mirtill is, de ezek egyike sem felel meg Andrásnak Kép

Megyek, de este még jövök (ha tudok)!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Norci: egyáltalán nem voltál túl tudományos. Legalábbis nekem tetszett! Kép

Márti: milyen válogatós ez az András! Kép Ezek közül a nevek közül különben szerintem a Lilla a legszokványosabb.

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Elõször is itt egy táblázat (majd a végén).

Márti,
nekem a Mirtill és az Adél tetszik nagyon. Ármin mellé különleges lánynév kell ámKép

BMárti,
mi megyünk holnap is a Corába, úgy 11 felé leszünk ott (10órai után indulunk otthonról)Kép.

Ágci,
Gabónak nagyon-nagyon boldog egyéves szülinapot kívánunk!
Kép

Cory,
Hanga végülis elaludt 4kor, de csak egy fél órára, utána meg úgy sírt, és alig tudtam megvígasztalniKép Azért egy doboz joghurt segítettKép.

Na, a karácsonyi ajándékokkal én is bajban vagyok. Annyira sokminden jó lenne, de hát ugye a pénztárca véges. Szerencsére a rokonsággal nagyjából meg tudtam beszélni mindent, úgyhogy lesz egy pár játék, mesekönyvek. Én úgy tervezem, hogy egy olyan fejlesztõs asztalt (nem pont ez a neve) vennék, de majd még meglátjuk. Meg hát Hangusom szülinapja is karácsonykor van, úgyhogy dupla ajándék leszKép.

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Zsuzska(Mazsi) Bence 2001.június 16 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIV. ker.
Sophi Robert 2001.június 18 Budapest, Szent Margit Kórház tesó(3 múlt)
Zsorka Zsófi 2001.június 20 Budapest, Szent István Kórház Budapest, Soroksár
Katus Peti 2001.június 30 Budapest, SOTE II. Üllõ
ÉvaIII Máté 2001.július 18 Budapest, SOTE II. Budapest, Óbuda
Goanna Andris 2001.július 25 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XVIII. ker. Peti(1998)
Moni Viktória Kitti 2001.július 31 Szombathely
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi(sz.: 1998. december 25.)
MancsiManó Dorka 2001.augusztus 17 Budapest, Szet István Kórház Budapest, Rákoshegy
JéJé Panna 2001.augusztus 30 Frigyes (7), Kamilla (4)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker.
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Peni Benedek 2001.szeptember 23
Remama Réka 2001.szeptember 25 Debrecen, Kenézy Kórház Debrecen
Ági Bálint 2001.október 1 Budapest, BM Kórház
Momo Timi 2001.október 8 Budapest, Szent István Kórház Albertirsa
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Lara Hanga 2001.október 24 Szeged, Nõi Klinika Szeged
Ildianyu Lili 2001.október 28 Szeged Szeged
Orsi Sziszó 2001.október 29 Pécs Budapest
Norcsi Bánk 2001.november 1 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, Kispest Annus(6), Julcsi(3)
Bencemama Bence 2001.november 1 Budapest, Kútvölgyi Kórház Diósd
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Christi Bálint 2001.november 9 Nagykanizsa Nagykanizsa
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
BGabi Noémi 2001.november 18 Nyíregyháza Nyíregháza Flórián(2000.január 24.)
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker.
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Kata Sári 2001.december 17 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, Gazdagrét Dani (2)
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Ádimami Ádám 2002.január 3 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XIII.ker. Dani (majdnem 5)
Sylvike Bence 2002.január 9 Budapest, SOTE I. Budapest, Kelenföld (XI.)
Pocaklakó(Andi) Liliána 2002.január 21 Cegléd Nagykõrös Dávid(3múlt)
Jucusmamus Soma 2002.január 22 Budapest, Budai Honvéd Kórház Budapest, Kelenföld
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Jandora József (Kisjósti) 2002.február 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kelenföld
Szabó Borbála (Borcsa) Bátor 2002.február 25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Eszter Ádám 2002.március 7
Kuga Balázs 2002.március 14 Budapest,
Virág Ráhel 2002.március 14 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Ruben (5), Rebeka (4), Abigél (2)
Annamari Balázs 2002.március 20 Budapest, SOTE II. Budapest, VI. ker.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Jáhneszter(sztike) Anna Júlia 2002.március 25 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Zugló Judit Réka (7)
Zkati Máté 2002.március 27 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Gábor(14), Barbara(8)
Lola Ákos 2002.április 7 Budapest, SOTE II.
Teno Bálint 2002.április 12 Budapest, BM Kórház Budapest, XVI. ker. Nóri (3)
Edit Henrik Sándor 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Nõi Klinika Budapest, XIII.ker.
Zsunya Peti 2002.május 8 Budapest, Szent János Kórház Budapest
Dojika Máté 2002.május 10 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budaörs
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Kanga-Zsebibaba Blanka Flóra 2002.május 27 Budapest, Szent István Kórház Budapest, VII. ker. Gergõ Tibor(3)
Kata007 Dóra 2002.május 29 Miskolc, Megyei Kórház Miskolc Anita(15), Daniella(7)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.
Ildikó(Áfonya) Réka 2002.június 6 Gyõr Gyõr
Csics Peti 2002.augusztus 8 Budapest, SOTE I. Budapest, XIX. ker.
Évi Csongi 2001. Március
</pre>

Üdv mindenkinek!

Szila és Hanga
szila

Ágci,
majd írd le, milyen tortát csináltál Gabónak, és milyen volt a szülinap.Kép

Szila
szila

ÁGCI! BOCSÁNATOT KÉREK GABÓTÓL! KépKépKép Most látom, mit írtam - mondjuk, könnyesre nevettük magunkat rajta, remélem, nem esett rosszul, hogy így félreírtam a nevét! Kép Véletlen volt!!!!!

SZóval akkor helyesen: Boldog szülinapot GABÓNAK! Kép

SZila! Mint látod, én sem esetem ma messzi a varázslatoktól! Kép A Vilkát én találtam ki becézésnek és teljesen beleszerettem, szerintem nagyon szépen hangzik és Ármin mellé szerintem sem jó egy "akármilyen" név. Na, az Ármin is persze az én ötletem volt, hallgatok is érte eleget anyósomtól Kép (András szerencsére már a születése elõtt megszerette Ármin nevét Kép!)

Márti+Ármin+Kép
márti

SZila!

Neked volt itt az elõbb egy írásod! Vagy csak a szemem káprázott????? Arról volt benne szó, hogy el vagy varázsolva! Nem??? KépKépKép

Márti
márti

Ágci!

Boldog szülinapot a kisfiadnak! Kép Kép Kép

Norci
norci

Nagyon Boldog 1. Szülinapot, Gabó!
Kép

Menta és Helenka
menta

Márti,
de volt, csak rájöttem, hogy hülyeséget írtam, és gyorsan kitöröltemKép. Azt hittem elsõre, hogy a Vilka az egy külön névKép.

Szila
szila

Sziasztok!

Túl sok jó hírem nincsen, Hanna visszaesett, ma estére mgint lázas lett és nagyon csúnyán köhög, reggelre mg tiszta taknyos lett. Ráadásul holnap megyünk a bankba hitelszerzödés aláírásra és nekem is mennem kell, és nincs aki vigyázon a kicsire addig, szóval hurcolni kell, metró stb.

BMÁrti, Szila! Nem tudjuk mikor költözünk, vagy ünnepek elött vagy január elején. A piacozásban benne vagyokKép

Norci! Köszi a címet, hívni fogm öket!

Márti! éN most kérdeztem meg a dokit mikor vigyem szemészetre Hannát, mert a férjem se lát és én is vakulóban vagyok.Kép Azt mondta, hogy ebben a korban csak akkor ha a szemgolyó bent van teljesen, amúgy meg amikor már együttmqködésre képes, szóval 2-3 éves korban.

Henke! Gratulálok a fogakhoz, észre sem vetted, hogy fogzik? dejó!

Ágci! Gratulálunk Gabónak a szülinapjára!

A mikulás bulit nagyon vártam, de nem biztos hogy eljutunk.Kép Holnap kiderül mit mond a dokinéni, meg hogy hogy lesz Hanna.

Jóéjt mindenkinek!!

Tikk
tikk

Sziasztok!

Boldog szülinapot Gabó!!! Kép

Szila: Dorka ma csupán 35 percet aludt napközben, pedig azt hittem már sikerült rászoktatnom a napközi alvásra. Kép Szerencsére már megszoktam, hogy nem alszik, de mostanában aranyosan eljátszik egyedül.

Ma Dorka nagyon csúnyán viselkedett apjával, mikor megérkezett, nem volt hajlandó tudomást venni az apjáról, nem nézett rá és nem is hagyta, hogy puszit adjon, csak felém nézett és belém karolt Kép Mikor apja magához vette, akkor is felém nyúlt, hogy hozzám akart menni. Erre az apja megsértõdött Kép Na ilyenkor mit csináljak?

Norci: teljesen igazad van a szenvedélybetegséggel kapcsolatban! csak most meg nem tudom, mikor mit csináljak, szoptassam hajnalban vagy nem?

Lányok, a férjem alig vesz részt a gyereknevelésben, persze borzasztó sokat dolgozik, este 8-ra ér haza, mikor Dorka már alszik, reggel pedig van kb. 1 órája, hogy Dórázzon, és kész. Szombaton egyetem, vasárnap alszik. Mi lesz ebbõl???
vigyázzatok magatokra!

Üdv: zsuzsi

elnézést, most nem válaszoltam
zsu26

Boldog szülinapot Gabó!
Kép

Norci
norci

Ui. Ezt sütöttem ma.
norci

GABÓNAK NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!
gesztenye

Norci!

Nyam ez finom lehet! Kép Receptet kérjük!!!!!

Nem haragszol, ha én is felteszem Dorka tortáját? Ez, ami másodszorra sikerült!

Ezzel kívánunk minden régi és közeljövõbeni szülinaposnak boldog szülinapot!

Mi lenne, ha mindenki feltenné a szülinapi tortájának a képét, nekem annyira segített volna, hogy hogyan is csináljam! Nem kellett volna 2-szer sütnöm.

na üdv:

zsuzsi
/Dokumentumok/Képek/torta.jpg
zsu26

Sziasztok!
Eloszor is! Agci! Nagyon, nagyon boldog szulinapot kivanok Gabonak!!! Kép Feltetlenul ird le, hogy milyen tortat sutottel, hogy sikerult a szulinap!
Kép

Elkuldtem a tesztet, remelem, megkaptad.

Norci!
Ez a torta NAGGGGYON jol nez ki! Kép Turotorta? Leirod majd, hogy csinaltad?
Olvastam tegnap az irasodat (rizs-jenai), csak nem volt idom reagalni. Szoval szerintem ne vedd a szivedre a dolgot - massal is elofordul ilyen, hogy rosszabb napja van. Kulonosen, hogy most elso sorban anyak vagyunk es nem haziasszonyok - es legalabbis en sokkal erzekenyebb is...

BMarit, Szila! Nagyon tetszett a Coras randitok! Kép

BMarti! Daninak 4 foga van, en nem erzem, hogy jonne az 5. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehet nyugosebb attol...

Zsuzsi! Nem hittem volna, hogy abban a konyvben meg hasznalhato dolgok is vannak... de vegulis jo, hogy megis tudott segiteni (nekem szerintem nem lett volna turelmem tovabb olvasni).
Azt akartam mar kerdezni, hogy Dorka teletubbies-t TV-ben szokott nezni?

Marti! Nagyon tetszik ez a kep Arminrol! Nagyon szep kisfiu! Kép

Menta! Nagyon, nagyon orulok, hogy eltunt a ciszta. Nagyon drukkoltam Nektek!

Sziasztok, Danimama
danimama

na, nem sikerült, megpróbálom:
: Kép
zsu26

Danimama!

Dorka minden reggel 9-tõl 9.20.-ig teletubbiest néz a KIKA-án, ez egy német gyerekadó, de biztosan megy más angol adón is. Nézd meg: www.bbc.co.uk/teletubbies Ilyenkor szoktunk reggelizni és én mosogatni vagy hajat mosni. 20 perc, mikor Dorka teljesen elvan a tabikkal. Tegnapelõtt elõhívattam a profilomban látható képet, be is kereteztem, felszögeltem az ágya mellé, imádja Kép

na befogom.
sziasztok
zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Ágci: Boldog szülinapot Gabónak! Kép

Márti: nálunk ha egyszer lányunk lesz Emma vagy Adél lesz Kép

Tikk: jobbulást Hannának! Küldök egy nagy gyógypuszit: cccccccccccuuuuuuuuuuuuupppppppppppp!

Beszereztük Balu Mikulás ajándékát. Már tök izgulok, mit fog szólni ehhez az egészhez Kép

cory

cory
Budapest

Szia Zsuzsi!
Nagyon jol nezett ki ez a torta! Kép Turotorta volt? (bocs, tudom, hogy irtad, de elfelejtettem...) Nagyon szepen megcsinaltad!
Igen, van nalunk is teletubbies - inkabb az erdekelt, hogy Dorka TV-n nezi-e; eddig meg Dani nem igazan nezett TV-t es en meg eleg bizonytalan vagyok ebben, hogy engedjem-e nezni...

Meg azt akartam irni a paroddal kapcs. hogy elhiszem, hogy nagyon rossz erzes lehetett neki, hogy Dorka nem vett rola tudomast, de ha valoban annyira ritkan latja akkor szomoru, de szinte ertheto is. Szerintem Dorkat csak ugy lehet jobban "apassa" tenni, ha a parod tobb idot tudna ra szakitani es bar ahogy irtad,nagyon elfoglalt megis talalni idot arra, amikor csak ok ketten jatszanak egymassal.
Ezt kellene vhogy paroddal megbeszelned...

Danimama
danimama

Sziasztok!
Ha mar a TV szoba kerult... Szeretnem megkerdezni, hogy Ti hogy alltok a TV-zeshez? Engeditek a babaknak, hogy TV-t nezzenek?
Vhol olvastam, hogy kisbabaknak nem ajanljak, de igazan nem emlekszem, hogy mennyi idos korukig...

Danimama
danimama

Sziasztok!

Szorítsatok nekünk, hogy minden rendben legyen! Ma talán jönnek az ablakosok, és körbeszegõlécezik a nyílászárókat, sõt, az sincs kizárva, hogy a redõnyösök is erre tévednek, és ha éppen úgy alakul, akár le is zárhatjuk ma már ezt a rémálmot. Persze ebben majd csak akkor kezdek el hinni, ha már elmetek, és én itt gyönyörködök a kész, leszegett, felredõnyözött ablakokban.

Szila! Ettõl persze még megyünk CORA-ba Lacikával, legalább elmenekülünk elõlük! Kép Majd igyekszem én is 10-11 óra körülre idõzíteni az érkezésünket, de még nem tudom pontosan, hogy mikor érnek ide a szakik. A véletlenre bízzuk a találkozást, vagy pontosítunk még? (Kiegészítettem a profilomat a mobilom számával.)

Ágci! Utólag is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK GABÓNAK!!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Gabó nevében is nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat mindenkinek, nagyon aranyosak vagytok!
A torták nagyon szépek! Recept?
Most mennem kell, mert itt garázdálkodik a manóka.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Jó reggelt Mindenkinek!

BMárti,
szerintem bízzuk a véletlenre, mert Hangus ma fél hétkor kelt, és bár a cicin kívüll még megevett egy szelet vajaskenyeret, lehet, hogy hamarabb lesz éhes. Ablakokhoz drukkolunk ezerrelKép.

Szila

ui.: magyar adón nem megy a teletabi?
szila

Szia Szila!

Mi most indulunk. Remélem összefutunk! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?