Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :)

Hát mit mondjak, olyan édes kis képeket raktatok föl :) :) :)

Először is: MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK :)

Nálunk a karácsony sajnos nem úgy indult, ahogy annak kellett volna :( Marci tegnap éjjel 11 után megébredt, onnantól egész éjjel fent volt, természetesen vele együtt én is, folyamatosan sírdogált. Már akkor gyanítottam, hogy valami nem stimmel. Aztán hajnalban már éreztem, hogy lázas (akkor kapott egy kúpot).
Az egész délelőttünket a Bethesda Kórház ügyeletén töltöttük, ahol olyan tömeg volt, hogy azt hittem eldobom magam. Szinte lépni nem lehetett a sok beteg gyerektől :( 9-re értünk oda, 11-re végeztünk.
Én meg szépen tegnap elterveztem, hogy milyen nyugiban fogok készülni az ünnepre, akartam sütni mákos sütit, stb., de mikor hazaértünk, azt sem tudtam, egyáltalán az ebédet hogyan fogom megoldani :?
Mint kiderült Marcinak torokgyulladása van, bár talán a light-osabb fajtája, mert a reggeli kúp után már nem is lázasodott be újra, így remélem azért hamar túljutunk ezen a nyavalyán, főleg, hogy holnap reggel tervezzük az indulást Sümegre nagyszülőkhöz.

Remélem Ti jól vagytok, ha valaki épp olyan "szerencsés", mint mi, akkor annak mielőbbi jobbulást kívánunk.

Puszi mindenkinek, valszeg én csak az Új Évben fogok jelentkezni újra, mert - ha minden jól megy -, akkor a jövő héten Sümegen leszünk.
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Békés, boldog karácsonyt kívánunk mi is :)

Pocó

Kép
Kép
pocó

Jaj, szegény Marci, gyógyuljon meg gyorsan!

Maccs, rég írtál, minden oké? Férjuraddal is? Írj majd!

Ani, tök jók a képek, tessék feltenni minél több szép karácsonyi, ünnepi fotót, mindenki! :)

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és Boldog új évet kíván Lili és Maccs a Budai gyermekkórházból, ahol Lili tüdőgyulladással fekszik!

Üdv!
maccs

Maccs! Jobbulast Lilinek!

Marcinak is jobbulast!

cs
Vendég

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Marci gyógyuljon meg! :) :)

KépKép
KépKépKép
beszti

Maccs :), akkor ez nem életetek legjobb karácsonya. Remélem, hamar meggyógyul Lili, és hazamehettek. Írj majd!

Beszti, írj magatokról!!!!!!!!! :)

Liv

Kép

Kép
liv

Most látom, "Simon egyhetes". Akkor meg főleg írj magatokról, róla, tesókról!

Kép

Kép
liv

Marcinak, Bandónak, de főleg a kórházban fekvő Lilinek nagyon gyors javulást kívánunk!!!!

Beszti gratula Simonhoz!

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Nagyon Boldog Karácsonyt kívántunk ám mi is mindenkinek! :D:D:D

Remélem, így is telt a legtöbb topiklakónak. Lilinek, Bandónak, Marcinak (remélem, más betegünk nem volt) viszont nagyon gyors gyógyulást!!

Besztinek gratula a legkisebb karácsonyózóhoz :D:D!

Olyan jó látni, hogy mennyire sok gyönyörű kismanónk van :)

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Nagyon remélem, hogy ez alatt a 3 nap alatt mindenki meggyógyult!

Maccs!
Írj, hogy mi van veletek, Lili és férjed hogy van? Gyors gyógyulást!

Beszti!
Gratulálunk Simonhoz!

Nálunk Jézuska hozta a fát, az ajándékokat, és elvitte a tápszert és a vele járó cumisüveget. Így nehezebbek az elalvások, megy az időhúzás ezerrel, de így is átalussza az éjszakát Lili, úgyhogy azt hiszem összességében jól ment a dolog.

Reditke :)
A saját készítésű kreatív cuccok felét (a mércés zsiráfot, és a tobozos-dobozt) elfelejtettem lefotózni, de a pzs tartó filcházikóról majd rakok képet.

Ha nem jönnék addig, akkor B.U.É.K. mindenkinek!

Puszi:
Móni

Kép
sunimum

sziasztok!!!!!

Annyira sajnálom hogy nem tudom a lépést tartani veletek de itt nagyon pörög a topic!!!!!
Ugye nem haragudtok rám?!!!!

De ha igen akkor is

Sikerekben, szeretettben, örömökben, egészségben gazdag nagyon boldog újévet kívánok!!!!!!

Sok puszi!!!

B.Ú.É.K 2007

Kép
kbernadett

Sziasztok!!

Alig két órája, hogy kijöttünk a kórházból! Most nem is rontom a szilveszteri hangulatot részletes beszámolóval, csak annyit akartam írni, hogy azért jobban vagyunk kicsit és végre itthon kezelhetjük tovább a kisemberünket.

Meg azt akartam még mindenképp elmesélni, hogy nagyon figyeljetek a gyerekekre, mert egy járvány dúl most, ezt kapta el Lili is.

A kórház dugig volt, tegnapelőtt a Heim Pál gyermek osztályát le is zárták, és hozzánk küldték át a betegeket, mert annyira megtelt.

Hirtelen nagyon magas lázak, köhögés, 4-5 napig semmi evés, ivás, néhányuknál erős hányás volt a jellemző, és NAGYON SÚLYOS tüdőgyulladással jár.

Az orvos azt mondta, hogy ha tehetem tanácsoljam minden gyerekes ismerősömnek, hogy legalább 2 hétig most kerüljék el a közösségeket, ha csak tehetik. Ezt szerettem volna megosztani veletek is.

Betegecskéknek jobbbulást kívánok!
BESZTINEK óriási gratula a babácskához!

Nagyon boldog, sikerekben és boldogságban egészségben gazdag új évet kívánunk!

Millió puszi:

Lili, Macs és apája
maccs

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk! :D

Macs,
örülök nagyon, hogy Lili jobban van, és hazaengedtek Titeket a kórházból. További jobbulást kívánok a kicsi lánynak!

Liv,
Dávidnak boldog névnapot kívánok.

Puszi,

Dino

Kép

Kép
dino

Bernadett, még hogy itt pörög a topik...?
Boldog új évet nektek is! :)
És persze mindenkinek! :)

Maccs, jó, hogy végre otthon vagytok. Karácsonyozzatok, szilveszterezzetek, pótoljátok be, ami kimaradt. És persze gyógyuljatok, gyorsan. :)

Dino, névnapi köszöntést köszi. :)

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Mindenkinek boldog Új Évet kívánok!

Beszti :)
Sok szeretettel gratulálunk a pici Simonhoz :)

Macs :)
Remélem hamar meggyógyultok!

Nálunk Marci 3-4 nap alatt rendbe is jött, viszont utána én lázasodtam be, 3 napig szedtem lázcsillapítót, ittam a NeoCitran-t, de semmi javulás nem volt, úgyhogy 31-én meg én ültem az ügyeleten. Sajna kezdődő tüdőgyulladásom van, szednem kell antibiotikumot+köptetőt, hát nem tudom, hogy hogyan fogom szerdán kezdeni a melót :? Pedig most baromira nem hiányzik, hogy egyből hiányzással indítsak :(

Pusz, most megyek le is fekszem, mert rettentő gyengének érzem magam :(
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

"Örömöd sok legyen,
Bánatod semmi,
Segítsen az Isten boldognak lenni!
Legyél mindig vidám, örülj minden szépnek,
Én így kívánok Neked Boldog Új Évet!"

Boldogságban, egészségben, sikerekben gazdag új évet kívánunk!
Kép

Betegeknek jobbulást! :D

Tontica! Elvitted előlem a DVD. :cry: :)
De szereztem másik Thomsat.

Nikk! Mikor költöztök be a házatokba?

Beszti! Gratulálunk a nagylegényhez. :D
Hogy bírod 4 csemetével?

Magunkról:
Sajnos Viki is elkapott valami nyavalyát, ráadásnak kari előtt pénteken kezdett el köhögni, de hazamentünk Borsodba a nagyszülőkhöz, ahol sajna Viki kicsit lázas lett, de jól érezte magát.
Csomó ajándékot kapott. :D
Azóta is nyűglődünk a náthával, vagy mivel, mert két ünnep között voltunk helyettesítő dokinál, de az akkor kapott gyógyszer nem igen használt, így ma ismét dokinál voltunk. Bár úgy kezdődött az egész, hogy Vikinek a köhögéstől felfordult a gyomra, és hányt. Az új gyógyszertől jobb lett, de még mindig köhög, így most újabb gyógyszerváltás.
De ezek ellenére nálunk jól teltek az ünnepek.
Vasárnap de-tt voltunk Tropicariumban. Viki nagyon élvezte, tetszett neki a krokodil, a halak, (amit egyébként is imád), és a teknős is, amiből volt olyan nagy is, hogy megsimizhette a páncélját, sőt meg is kopogtatta. :) - A teki most a másik nagy kedvenc állat, bár
mostanában, a hal, a teki, és a cica a nyerő. :) -

Viki már érti, hogy van baba a pocakomban. :) Hétvégén megsimizte, picit a hasam, tegnap betakargatta. :) Azóta fogta fel, hogy kb ünnepek alatt rám feküdt, és a picurka mocorogott. Először azt mondta, hogy kaka, de megmagyaráztam, hogy a baba mocorgott bent. Ma sikerült megmutatni a szívhangját is Vikinek, tegnap igen csak elbújt a dopler elől, és nem sokkal később újra meg akarta hallgatni. :)

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Jó rég nem voltam, remélem mindenki jól van, visszaolvasni csak egy két hsz-t tudtam, Besztinek gratula:)
Mi jól vagyunk, dolgozom újra, új meló, :) rengeteg munka:(

Puszi mindenkinek

Noémi+Heléna
fantikbaba

Noémi :)
Amikor megláttam a nevedet a topikcímünk mellett, hirtelen nagyon megörültem, hogy végre valami hírt hallunk Tőled is. Örülök, hogy rendben vagytok, de ha tudsz, bővebben is írj.

Rólunk:
Hát nálunk extra szívás van :evil: Tegnap kellett volna elkezdenem melózni, erre hétfő este Hanna belázasodott. Kedden doki, ő azt mondta, hogy az AB-vel mindenképpen várna még 1 napot, aztán majd pénteken menjünk hozzá vissza. Úgyhogy meló ezzel a hétre már "ugrott". Tegnap Hanna már úgy tűnt, jobban van, nem volt se láz, se hőemelkedés, így nem kezdtük el az Augmentint. Egészen mostanáig, mert ma délután egy pillanat alatt ugrott fel a láza :evil: Egyből telefon a melóhelyre, hogy bocsika, így még a jövő héten sem fogok tudni menni, ha a 7 napos AB-kúrát ma kezdtük el. Nagyon rendesek voltak, mondták, hogy ne idegeskedjek emiatt, csak gyógyuljunk meg rendesen. Tipikus Murphy-törvénye: Marci is október elejétől bölcsis, egészen eddig semmi betegségünk nem volt, erre mikor nekem is már mennem kellene, akkor aztán beüt minden :evil: :evil:

Na most kidühöngtem magam, pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok, most csak egy sor (régebben már kérdeztem, hátha azóta tudja a választ valaki): ha valamiben módosított kukoricakeményítő van, az génmódosítottat jelent? Vagy...?
Előre is köszi.

Minden betegnek jobbulást!

Noémi, ha tudsz, írj magatokról!

Liv

Kép

Kép
liv

Utánanéztem, igen, azt jelenti. Van a fagyasztott cuccokban, a Danoninóban, a Túró Rudiban, egy csomó mindenben... Elképesztőnek tartom. Most akkor mit merjek megenni? Mit merjek adni a gyerekemnek?
Nektek mi a véleményetek erről az egészről?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv,
én nem hiszem, hogy genetikailag módosítottról van szó, ha jól tudom, csak az idén adtak (sajnos) engedélyt arra, hogy egyáltalán génmódosított dolgokat behozzanak az országba. Találtam neked egy összefoglalót a fogalmakról:
http://www.liszterzekeny.hu/cikkek/inde ... AGE_id=170
A feldolgozott ételek többségében fizikai, kémiai eljárásokkal módosított keményítők vannak, meg még egy csomó más E betűs vacak. Ha teheted, érdemes elkerülni a feldolgozott élelmiszereket, de nem kell nagyon ráijesztened magadra.

Noémi,
nagyon megörültem, amikor láttam, hogy írsz. Jól vagytok?

Magunkról:
Lekopogom, azután, hogy nagyjából az egész decembert végigbetegeskedték, most jól vannak a fiúk. Nem tesz túl jót Benedeknek, hogy a vacak idő bezár a lakásba, sokat unatkozik velünk. Levente egy rombitrombi, semmi se marad épen tőle, s mindent a szájába vesz, megkostól. Pl. egy helyen nekiállt a falon a tapéta bontásának és elfogyasztásának. Ha csönd van, akkor tuti valamit ép megrongál. De a mai nagy hír, hogy megpróbált kapaszkodás nélkül elindulni felém! Csak egy fél lépés sikerült, de nagyon látszott, mi a célja, s az igyekezet.

Gyerekszáj, Leventétől:
Mostani szava járása szerint épp azt mondogatta, hogy Tettyű, Tettyű, Tettyű... Erre megkérdeztem tőle: -Tettyű, tettyű, mi vagy Te, tettyű?
Mire kissé felháborodott hangsúllyal válaszolt: -Babú!!!

Benedek is nonstop dumál, egyre érthetőbben. S erről jutott eszembe, itt már egy csomó dumagép lehet a topikban, nem osztanátok meg velünk egy-két aranyköpést?

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kormi, köszönöm! Az a helyzet, hogy nemcsak magával a ténnyel van bajom, hogy genetikailag módosított cuccokat tesznek a kajába, amiket én személy szerint baromira nem szeretnék megenni, hanem az elvvel: most komolyan: genetikailag módosított kütyüket fogunk enni? Csak mert abból többet vagy olcsóbban lehet termelni? Ez komoly? Szóval én hihetetlennek tartom ezt az egészet.

Aranyköpések:

Apa leül a hintaszékbe. Dávid rászól: Apa, ne palintázz!

Nagyszülőknél van, megyek érte, mondom, hogy megyünk haza. Méltatlankodik: anya, hagyjad a babát. Kicsit beszélget a papával.

Van két oszlopunk a nappali és az étkező között, véletlenül nekiszaladt az egyiknek. Aztán jól leszúrt, hogy tegyem máshova, oda a másik oszlop mellé.

Apa wc-re megy, Dávid követi, és mondja: hugyálni megy baba. (Bocs.:))

Apa leveszi a pólót, erre Dávid: apa nagy, ronda hasa.

Apa tüsszent. Dávid: guttustalan. :)

Dávid, fürdés után, meztelenül: szopit kér baba.
Erre én: jó, csak előbb felöltözünk.
Mire ő: meztelen seggel!

Nagymama indul a pincébe. Dávid: tűnj le a pinyóba, mama.

Nagypapa pincéjében vagyunk, nézelődik, rengeteg zsák, gumicsizma stb. Dávid: Megijedt baba.
Kérdezem: Mitől ijedtél meg?
Erre ő: Nagy piszkos, büdös mindentől.

Papa lecsap egy szúnyogot.
Dávid: bakker!

"Röviden" ennyi. :)

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

először is mindenkinek mukk.
nem tudok visszaolvasni, mert alig bírtam magam idevonszolni a gép elé.

Remélem mindenkinek sokkal, de sokkal jobban kezdődött 2007, mint nekünk.
Tudnék írni kisregényt, de próbálom röviden összefoglalni.

Karácsony nagyiknál, betegség mentesen kis köhögéssel, de ez már alap.
Szuper volt, szép és jó és meghitt meg örömteli meg minden ami kell.
Két ünnep között Bálint fél napig lázas volt, 39,5, de elmúlt és semmi tünet.
Szilveszterkor skacok anyuéknál, mi Győrben baráti összejövetelen.
Milán picit köhög, hőemelkedés, nyűgös.
1-én szintén, utazás vissza haza.
2-án reggel magas láz, irány gyerekorvos abbéli félelmemben, hogy a kari előtti antib kúra ellenére a hörghurut megint erősebb volt.
De nem!!!! Kétoldali kiterjedt súlyos tüdőgyulladás.
Irány a Heim Pál, ahová már csak azért vettek fel, mert a kardiológusunk is oda tartozik és így egy helyen tudták kezelni.
Milán kiszáradás szélén, se enni, se inni, se szopni, csak aludt és aludt.
Gyógyszer és infúzió hegyek, aggódás, kétségbeesés, áldatlan kórházi körülmények, stokedliszéken alvó anyukák szóval minden ami a szülők lelki és idegi fáradtságát még komoly fizikai leterheltséggel is tetőzi.
Egy mondat az orvosok és nővérek emberséges hozzáállása és szakmai odaadása mindenképp említést érdemel. Köszönöm nekik. Én csak néztem milyen tárgyi feltételek mellett milyen iramú munkát látnal el.
Az osztály teljesen tele vírusos tüdőgyulladásos és vírusos asztmatikus hörghurutos csecsemőkkel. Senkit nem tudnak fogadni. Az, hogyszoptatós anyák ágyat kapjanak hiú ábránd.
Nem ragozom, de 1x 1 életben (mondjuk nem ilyen áron hogy beteg a gyerek) komoly lecke volt kitapsztalni hogyan lehet egy kis széken éjszakákat lehúzni úgy, hogy se a nyakam, se a derekam ne szakadjon le :)

Persze én szedtem a napi 1500 mg c vitamint, de ne csípjek vmi vírust ilyen állapotban.
Lényeg:
pénteken hazaengedtek, mert nagyon jól reagált a gyógyszerekre, még 2 hét itthoni gyógyszerezés folyamatos háziorvosi kontroll mellett.
Szombat reggel én éreztem h nem úsztam meg, izom és izületi fájdalom, 38,8 láz, takony, köhögés.
Szombat estére még 1 finomság sugárhányás és vízszerű székletürítés, magyarul benyeltem a köhögős vírus mellé a fosós-hányóst is.
Persze így még nem kerek az élet. Vasárnap délelőttre Milán is ugyanezeket produkálta.
Este már újra kórház, kiszáradás veszély.
Határeset, hazaengedtek.
Ma gyerekorvos, napi tájékoztatás, de a körházi táskáink összepakolva, mert lehet bármikor mennünk kell a László kórházba.

Bálintot szerencsére még a kórházbakerülésünk éjszakáján apája levitte vidékre a mamához, így ő kimarad, hacsak ott be nem csíp valamit.

Szóval bízom benne hogy szar kezdet után összességében jó évünk lesz egészségfronton, annál is inkább mert a kórházi tartózkodás során megvolt az időszerű kardiológia kontroll, mint hab a tortán :roll: , ahol kiderült, hogy Milán szive nagy mértékben romlott, így hamarosan megyünk a GOKI-ba konziliumra, és ha az ottani orvosok is úgy látják, ahogy a miénk, akkor valszeg még idén nyáron meglesz a szívműtét.
Elfáradtam.
Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Szisztok!

Noémi! Jó újra hallani rólatok. :)

Kata! Jobbulást Hannának! :)

Liv! Én már meg sem merem nézni a neten, hogy miben mi van. Igyekszem én főzni, és nem ezen agyalni, hogy milyen E-k vannak benne, ha beleteszek valami fűszert, vagy ízesítő dolgot.
Aranyköpések: :D

Kormi! Nagyon ügyi a Levi, hogy mrá járni tanul. :D Tapétaevés: :twisted:

Reditke! Jobbulást nektek! :) Remélem ennyi betegség után, már egész évben egészségesek lesztek.

Én sem utantkozom sajna. Viki alvása 1 óta teljesen elromlott. már lassan nem tudok mit kitalálni, hogy mi lehet a gond.
1-e óta minden éjjel fel van 1-2 órát. Ráadásnak csütörtökön amikor tettük be a kiságyba akkor alváshoz kiszemelet ciki-caki labda leesett a kezéből, így egy nagy dübbenéssel ért le. Viki azóta fél elaludnia kiságyban. :cry: Hétvégén a nagy szülőknél voltunk, így ugyan jól elfáradt a sok élményben, de így is kelt. :cry:
Most úgy tűnik, hogy kiágy vétele helyett gyerekágyat kell vennünk.
Lányok! Hol vettetek, ill hol lehet szerintetek kapni olyan gyerekágyat, mihez van leesésgátló oldal is? Persze megfizethető áron, mert a neten találtam 100e nagyságrendebn is ilyen ágyat.
Egyelőre a héten a Kikát és az RS-t akarom megnézni, hátha találok valamit.

KépKép
Kép
moszmota

Moszi!

Szerintem sokaknál ilyen ágy van, ahol nagyobb gyerek van:
http://www.rs.hu/termek.php?cs=9&al=20&term=97

RS-ben is kapható, megfizethető áru, lehet venni ágyneműtartót is hozzá.
Nálunk a két nagyobbnak van. Ugyan gond volt, hogy az egyiket balosnak szerettük volna, meg pár centivel rövidebbnek (az RS nem segített), de sikerült felvenni a gyártóval a kapcsolatot, és nagyon készségesek voltak.
A fenyő ráadásul sokmindenhez illik is...

KépKép
KépKépKép
beszti

Reditke,
nagyon sajnálom, hogy ennyit betegeskedtek, és hogy ennyi mindenen kellett keresztülmennetek!
Drukkolok, hogy mielőbb kilábaljatok ebből a sok betegségből.
Jobbulást!!!!!!!!

Macs,
Lili hogy van?

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok Csajok!

Csak az utolsó oldalba volt időn beleolvasni - sajna.

Reditke :D
Fel a fejjel, lesz ez még jobb az idén. A sztori irtózatosan hangzik, és senkinek sem kívánok hasonlókat, így remélem kilábaltok mindennemű baciból és vírusból hamar, és nem nyeltek be többet. Azért szerencs. hogy van kéznél nagyitok, mert legalább tudsz két hányás és foschás között kimondottan Milánnal foglalkozni. :lol:

Liv :D
Nincs időm elolvasni azt a linket, amit Kormi adott neked, de vele értek egyet abban, hogy a módosított keményítő nem génmanipuláltat jelent - szerintem. Az, hogy mi minden van a kajáinkban, valóban elkeserítő, de a sok E cucc között rengeteg ám a teljesen természetes eredetű anyag is, tehát a helyzet rosszabbnak hangzik, mint amilyen, de alapjaiban pocsék. Én igyekszem kizárni azért ezeket az E-ket az életünkből, de a számukat így is csak csökkenteni lehet, lenullázni nem.
A másik elgondolkodtató, hogy alkalmazkodnunk kell a világhoz, valamennyire, csak nem tudom, E terén mennyire kellene emiatt lazábbra engedni a gyeplőt.

Noémi :D
Klassz, hogy van új melóhely, egy kis változatosság sosem árt. Millió pusszantás Helénának is!!

Kormi!
Nálunk mindkettő dumál, folyton, szünet nélkül, így van, hogy már reggel nyolckor zsong tőlük a fejem. Boti egetverő hülyeségeket nem mond, de ma pl kijelentette: Anyucika, én férfi vagyok 8)
Csenge már tipeg, és folyton rizsál valamiről, és folyton vigyorog. Néha elgondolkodom, hogy csinálja, hogy a mimikai izmai nem görcsölnek be??!!

Kata :D
He-he melókezdés :lol: Murphy mindenhol ott van. Ki tudja, mikor lehetsz majd legközelebb otthon két hétre - élvezd ki, még akkor is, ha sajna van egy kis beteged otthon!

Mi is folyton betegeskedünk, a t*k*m is tele van ettől. Mivel nincs hideg tél, Boti folyton fullad, mivel tőlünk szülőktől örökölt egy kis allergiás hajlamot, így folyton elkapja ez az allergén hörghurut. Fulladás mellé jön a takonykór (nem tudom Cs hogy csinálja, de csak most taknyol, eddig megúszta). Karácsony előttől B foschott 3 hétig, ebből az első 4-5 nap szinte semmit nem evett. Tök gebe, ereje már visszatérőben, de szürke maradt. Volt vérvétel, holnap lesz eredmény. Szerintem semmi nem fog kiderülni, mint egy jó nagy adag vashiány. Székletvizsgálat negatív, így gőzöm sincs mitől volt hasmenése. A lényeg, hogy már vége. Nála is hányással kezdődött, telibehányta az ágyát egyetlen éjszaka leforgása alatt 4x. Meg kari után is hány egyetlen egyszer, akkor Csengi legnagyobb karácsonyi babáját hányta derékon a nappalink közepén.

Szóval itt is zajlik, aminek zajlania kell. Én tancsikázom, férjecske melózik ezerrel, kölkek meg naponta szétszedik a házat, de szeerncsére egymást csak mértékkel.

Csók, most lépek, és lécci ne legyen harag, ha nem holnap jövök ismét, de folyton szétszekedok valahol a tér és idő között :lol: !

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz, ezek szerint már nem Klaudia vagy?
Csenge mindjárt egyéves, nem semmi! Boldog születésnapot neki!
Most csak ennyi, Dávid diavetítőzni akar.

Többiek? Merre?

Liv

Kép

Kép
liv

Moszi!
Mi ugyanolyan agyat, mint az RS-ben, 35e FT+ agynemutarto+szivacs szentendren a fenyobutorosnal vettunk. Igy meg az RS-nel is sokkal olcsobb, kb 15 ezret meg lehet sporolni.. Az mas, hogy Miki eleg vad es beveri a fejet.

Tervezem, hogy en is jovok, de nalunk Balint betegeskedik lassan 2 honapja. Semmi komoly csak szorcsog egyfolytaban, neha az orrat szivjuk, neha begyullad a szeme.

Noemi! Jo hogy irtal, ird le mi van Helenaval, hol laktok, dolgozol stb? Gondoltam Ratok karacsonykor.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Most hogy mát túl vagyunk az ünnepeken, már nem rontom túlzottan senki hangulatát, megírom a kórházas sztorinkat.

Lili a karácsonyt megelőző héten hétfőn már elvittem a háziorvosunkhoz, mert a hétvégén éreztem, hogy valami nem stimmel, de akkor még azt mondta a doki, hogy ő nem tapasztal semmi betegségre utaló jelet, azt látja, hogy a jobb alsó nagyörlő most jön ki, szerinte a fogzás okozza a a furcsaságokat. Szerda este belázasodott, 39,1-re, de semmi egyéb tünet nem volt, gondoltam persze persze, fogzik, attól lehet láz, de ekkora…?? Aztán csütörtökön reggel és napközben semmi jelét nem mutatta betegségnek, egészen estig, amikor is kicsivel 39 fölötti láza lett, és az éjszakát már igazán csunyán végig köhögte. Péntek délelőtt ismét dokker néni, és aki bár homeopata, mint ahogy azt már többször említettem, ezúttal azt mondta, hogy hall valamit a tüdején, a bal füle gyulladt, ergo azonnal kapjon antibigyót, jelentkezzünk telefonon szombaton, ha romlik az állapota.
Szombaton jobban lett „csak” 38,3-38,5 volt a láza, de a köhögés továbbra is borzalmas volt. Étvágya=nulla két-három napja.

Közben persze jól összefertőzte az egész családot: 24-én a vacsinál anyám, aki kb. 40 éve nem volt lázas, 38,5 fokos lázzal kókadozott, én alig tudtam megfőzni a kajákat a családnak, egy csomó mindent el is szúrtam, mert nagyon rosszul voltam /+ viszont láttam a köhögés miatt az ünnepi vacsi nagy részét/, a hugom csak a két ünnep között kezdte a betegséget, de a végén az az új év első hetét táppénzen, antibikákkal töltötte.

24-én Lili a délutáni alvás után ismét 39 fokos lázat produkált, és a vacsi vége előtt, amikor észrevettük, hogy a láza elkezd emelkedni, 39,9-et mértünk!!!! Lázcsillapítás, hűtőfürdő után 39,3-as hővel irány az ügyelet, ahol a főorvos bácsi megállapította, hogy kétoldali kiterjedt tüdőgyuszka, becsomagolás és minden haladék nélkül tűzés a gyermekkórházba. Fel is hívta a kórházat, hogy fogadjanak minket, és hogy szerinte, mivel 2 napig szedtük szájon át az Augmentint és nem reagált rá a gyerek adjanak neki azonnal valami Z betűs AB-t intravénásan.

Teljesen félelem nélkül mentünk be a kórházba /XXI. században egy tüdőgyuszit már simán tudnak kezelni az orvosok, de legalább állandó felügyelet alatt leszünk, ha szükség van rá, stb gondolatokkal../ azt mondta az ügy. doki, hogy kb 3 napig kell bent lennünk, amíg az intravénás gyógyszerkúra lefut.

Megérkeztünk a kórházba, ahol 1,5 órát vizsgálgatták, aztán tanakodtak, hogy melyik kórterembe kéne befeküdni, stb.. szóval hajnal 2-re le is fektethettem a gyerek, de gyógyszert NEM kapott semmit! Reggel Csabi hozta a cuccainkat, ekkor én elrohantam haza + a felnőtt ügyeletre, hogy engem is nézzenek meg. Mire visszeértem kb. dél volt, mint kiderült a gyereknek 11-kor adtak először gyógyszert, intravénásan Klacidot + AUGMENTINT !!!! :?:

Az első 3 napban az állapota nem javult semmit, sőt kifejezetten romlott. Láza állandóan 39 fok körül, de inkább felett, étvágya semmi, köhögés erősödött. Az Augmetintől olyan hasmenése lett, hogy csak a sötétebb színből tudtuk megkülönböztetni, az állagából nem, hogy mi jön ki a gyerekből pisi vagy kaki. A hasa rettentően fájt a gyógyszerektől, így már inni sem volt hajlandó. Gyakorlatilag kb. 23-tól 28-ig 3 db pici Danoninót és 1 db 125gr-os joghurtot evett meg, ezt is úgy, hogy a kórházban pl. 2 napig SEMMIT. A kórházi 1 hét alatt 15-ről 13 kg-ra fogyott, meg kellett változtatni a gyógyszerek adagolását a súlyveszteség miatt. Én már 25-én mondtam, hogy nem eszik, nem iszik, a hasmenés nagyon erős, szerintem kell neki infúzió, de nem adtak neki, hanem csak 26-én késő délután.

27-e reggelre az állapota válságosra fordult (azoknak akik értik: 80-82-öt szaturált /95 alatt már állandó oxigén ellátást szoktak biztosítani, Lili értékeivel már intubálják ált. a gyerekeket), egész délelőtt aludt, csak pár perce „tért magához”, akkor is alig bírt megmozdulni, beszélni. Nagyon ijesztő volt nézni, hogy az orvosi szuttyogás miatt életveszélybe került a gyerek, látni a bohóc dokik arcán, hogy olyan szar a helyzet, hogy nem mernek bejönni a gyerekhez a kórterembe, és csak az ajtóból integetnek, várakozni a dokik vacillálására, hogy átkerüljünk-e a szubintenzív osztályra vagy sem. Sosem gondoltam volna, hogy egy egyszerű vírus fertőzés miatt komolyan el kell majd gondolkoznom azon, hogy vajon életben marad-e a gyermekem, és hogy mi van, ha meghal…

Pedig az ügyeletes orvos megmondta NEKIK, hogy milyen gyógyszert kéne neki S.O.S szedni … És még olyan megjegyzések is jöttek, hogy sok szülő nem adja be otthon a AB-ből az előírt mennyiséget a gyereknek, amivel csak felerősítik a bacikat...ugye anyuka??? -legszívesebben azt mondtam volna nekik, hogy elmennek a bús bocskoros büdős p..ba /tök lila köd lett tőle az agyam/... Itt volt az a pont, hogy megemlítettem, hogy ÉN beadtam az orvosságot a gyereknek, ŐK viszont nem adták neki azt a gyógyszert amit az ügyeletes mondott, mi lenne, ha megpróbálnák, és ha nem javul az állapota, jöhet az intubálás és a végső kétségbeesés.

Az új gyógyszer /Zinacef/ eredménye: Lili délután 5 órakor már kint játszott a játszószobában!! Igen ám, de közben az infúziótól teljesen szétdurrant a vénája. /Az egyik nővérke direkt 30 ml/h-ra rakta, merthogy le vannak gyengülve az erei is, nehogy baj legyen, erre az éjszakás felnyomta 50 ml/h-ra…/ Így aztán jött a próbálkozás, hogy újra megszúrják. 1 órát üvöltött szegényke a kezelőben, és tiszta tűspárnát csináltak a kezéből /kb. 20!!!! szúrást számoltam meg a két karján!/, de nem sikerült újabb branült bekötni, így a gyógyszereket szájon át verzióban kapta tovább. Ez viszont megint lelassította a gyógyulást, ennek ellenére másnapra elmúlt a láz. Másnap /28-a/ délelőtt újrapróbálkoztak a vénával /újabb 4-5 böki/, de csak késő délután a 2. próbálkozásra sikerült. Gondolhatjátok, hogy onnantól kezdve a kezelő környékétől is üvöltő györcsöt kapott a gyerek.

Innentől kezdve látványosan javult az állapota, gyakorlatilag 31-én már alig volt hallható zörej a tüdejében, ezért a délutáni intravénás gyógyszer beadása után haza engedtek minket, azzal a feltétellel, hogy 2-án még visszamegyünk kontrollra. Akkorra már gyógyultnak volt mondható a tüdeje. Persze otthon még tovább szedtünk 2 fajta antib-t. Múlt vasárnap kapta meg otthon az utolsó adagját. A héten a férjem van vele otthon, tisztító kúrát, immunerősítő szereket kap. Eléggé legyengült a szervezete, nem is merem még visszaküldeni a bölcsibe, úgyhogy a jövő hétre is még kitalálunk valami alternatív megoldást, mert nem merek több szabit kivenni, de a Tb-től kapott pénz nem lenne elég az ebben és a múlt hónapban felduzzadt anyagi ügyes-bajos dolgaink miatt...

Azt még nem is meséltem, hogy a vasszéken alvás természetesen nálunk is nagy sikert aratott, aztán hálózsákban földön alvásra váltottam, csak aztán láttam hogyan gondolja a takarítónő a felmosást... Az egész kórház területén nem zuhanyozhat le a szülő, WC-t is csak a földszinten levő, a járóbetegkezelő melletti tisztának igen nehezen mondható helyiséget használhattuk, ahol még egy szappan sem volt! Még a kajám melegítése sem volt valami egyszerű feladat. A gyermekzuhanyzó olyan volt, hogy hányni lett volna kedvem, nem ám beletenni Lilit.. Viszont 7500 Ft/éj áron már kaphattam volna mamás szobát, ahol saját ágyam lehetett volna, és „szemet hunynak” ha a zuhanyzót használom. Éjszaka, ha nem vagyok ott nem tudom ki vette volna észre a gyerek lázát, mert a nővérkék általában a játszószobában aludtak..
Ettől eltekintve szinte mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, törődtek még az én köhögésemmel is. Viszont a járvány miatti állandó hajtás miatt iszonyatosan leterheltek voltak...

Azért, ha belegondolok hogy mi lett volna, ha Lili egyből megkapja a jó gyógyszert… :evil::evil::evil::evil:

Persze a lényeg, hogy ezt is átvészeltük, túl vagyunk a nehezén, és reméljük az új év szebb napokat, jobb egészséget hoz. :P :P :P

Majd még jövök név szerint is, de most muszáj egy kicsit melóznom is! :) Meg ha lesz időm lehet, hogy teszek fel "ünnepi" képeket is! :)

Puszi:
Macs
maccs

Maccs, elképesztő, hogy min kellett keresztülmennetek. Az orvosi hanyagság és nemtörődömség és figyelmetlenség néha nem ismer határokat. (Én is tudom, lásd: fitymaszűkület.) Sajnálom, hogy ilyen heteitek voltak, de jó, hogy már túl vagytok rajta. Mindig megdöbbenek azon, hogy ha "végre" orvosok kezébe kerülsz, akkor sem biztos, hogy biztonságban vagy...

Kép

Kép
liv

Macs
Borzasztó lehetett...Mi is jártunk így egyébként Gergővel, amikor 13 hónapos volt és kruppos lett. pechre még tapasztalatlanok voltunk és 7vége is volt, kihívtuk az ügyeletes dokit, aki azonnal kórházba utalta, még nem is látta, csak a hallotta a lépcsőn felfelé jövet, hogy hogyan veszi a levegőt.
szóval persze mi bevittük a kórházba, ahol 7végén még a fű sem nő, semmi gyógyszert nem kapott, csak párásítottak, plusz rányitották az ablakot éjjel, mert a kruppnak jó a hideg. 7főre olyan szarul lett, hogy mind2 füle begyulladt, fel kellett szúrni, nem evett, nem ivott ő sem és infúlzióra kellett kötni, mivel még kicsi volt benyugtatózták és kikötötték :!: :!: nálunk volt ugyan anyaszoba, meg ellátás maniért de én is kuporogtam eleget a kisszéken.
azóta én nem vittem kórházba, csak a mandulaműtétre. szerencsére már rutinos vagyok, most a Gelliek karácsonykor sokkal de sokkal jobban fulladt, de már tudom hogy párásítnai kell, meg a rectodelt kúp.
sajnos ide jutunk, hogy már nem bízunk a kórházban sem. és akkor még tovább leépítik a rendszert, no comment....
gyors felépülést kívánok :!:

Reditke
Veletek mi a helyzet? remélem már nem kellett visszamenni és Te is jobban vagy, majd írj :!:

többieknek is puszi, mennme kell tanulni

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!

Nem is tudom mit írjak, elkesírítő amiket írtok. Mindenkinek nagyon sok energiát és egészséget kívánok, remélem a rossz kezdet után jó következik.

Mi a héten vagyunk először, 3 hetet nagyszülőknél töltöttünk. Szerencsére nem szedtünk össze semmi fertőzést, jól teltek az ünnepek. A hazajövetel már neccesebb volt. Áron hozzászokott, hogy az ünnepek alatt mindenki körülötte ugrált. Itthon apja ment dolgozni, maradtunk édes3-ban. 2 napig nem bírtam vele, olyan hisztiket rendezett, ismét pofozta Simont. Szerencsére már sokkal nyugodtabb, visszaszoktunk a régi kerékvágásba.

A Budai Gyermekkórházat mi még anno akkor jártuk meg, amikor Áron 4 hónapos volt és asztmatikus hörghurut miatt fulladt. Nekem pozitív tapsztalataim vannak, igaz más volt a leány fekvése is. Áron szopott, így ingyen kaptunk baba-mama szobát saját fürdővel. Láza sem volt, viszont ilyesztően fulladt. Óránként kapott puffot (hörgőtágítót), 5 nap után elhagyhattuk a kórházat. Nem minden orvos volt lelkiismeretes, de aki felvette Áront az nagyon. Azóta is van itthon puff készülék spayvel, de szerencsére nem jött elő azóta. A vérvétel nekünki s horror volt, én elájultam (tényleg) az ajtó előtt hallva a gyerekem fulldokló sírását. Egy 4hónapos még olyan védtelen és félórán keresztül nem sikerült megszúrniuk. Ennyi a történet, soha rosszabbat! Viszont ami biztos, ünnepek alatt általában nincs tapasztalt orvos a kórházakban, nagyon résen kell lenni. Akár átmenni más kórházba, ha nem kezelik rendesen a gyereket.

Liv egy kérdés: HOl kell bekenni a fütyit a frotocorttal?

Beszti gratulálok Simonhoz! Végre egy névtestvér:)

Judynak jó tanulást, Noéminek is a legjobbakat, dolgozó anyáknak könnyű évet!

Moszi, lehet hogy lemaradtam, fiút vagy kislányt vársz?

Keresek egy Jane nevű spanyol babakocsit, nem tudjátok hol lehet kapni?

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek! :D:D:D

Nagyon-nagyon sajnálom a tüdőgyuszis Lilit és Milánt és a többi betegeskedő manónak is nagyon gyors és tartós gyógyulást kívánok! Jó lenne, ha egyik kis topiklakónknak se kellene soha kórházba kerülnie. Remélem, ezen túl már csak a jó dolgok következnek! :)

A kórházas "élménybeszámolók" sajnos túlságosan is ismerősen csengenek. :( A Kardiológiai Intézet talán annyiból jobb, hogy ott a szakmai hozzáértést nem nagyon lehet megkérdőjelezni, tényleg mindenki minden pillanatban a gyerekekért van ott, az intézmény a hazai viszonylatokhoz képest jól felszerelt (az örzőből a két napja műtött, lélegeztető gépen lévő Zsombit ennek ellenére csak úgy tudták "biztonságosan" levinni az egy szinttel lejjebb lévő intenzív osztályra, hogy nekem és a páromnak kellett tartanunk a zsinórokat és a lélegeztetőgépet tolni, mivel a szipiszupi ágyhoz nem lehetett rögzíteni ezeket) és tiszta. Viszont Reditke, ha tényleg sor kerül a műtétre Milánnál, arra kell felkészülnöd, hogy nem lehetsz ott a gyerek mellett éjszaka, hanem a földszinti anyaszálláson kaphatsz egy ágyat (napi 2000 Ft volt eddig, idén nem tudom) és ha ébred a gyerek és jó fej a nővérke, akkor onnan szaladgálhatsz fel a 2. vagy a 3. emeletre. Nálunk elég sokszor volt olyan, hogy mire elaltattam, leértem a szobába, berogytam az ágyba, már mehettem is vissza. Olyan, hogy akár kissámlin, akár hálózsákban a szobában vagy legalább azon az emeleten alvás, szó sem lehet. Játszószoba nincs, de vannak olyan nővérkék, akik azt is a szemedre vetik, ha a gyerekkel nem a szűk, sivár 4-ágyas kórteremben rostokol az ember napokon-hetelen keresztül, hanem a folyosón rójjuk a köröket. Van egy szoptatós szoba, ami kitűnő lenne játszás céljára, de oda a gyerekek csak szopizni mehetnek. Tele van játékokkal, amiket a kórház kapott, de kihozni csak én hoztam egyet-egyet, mert én tudtam, hogy léteznek. Az ellátás és az anyukák fizikai(!!!) helyzete határozottan jobbnak mondható, mint amiket írtatok, de azért én minden kórházazáskor leadtam a magam 43-45 kilójából olyan 3-4 kilót, mire kijöttünk.
Nem megijeszteni akartalak, csak a puszta szabályokat érdemes megismerned már előre, hogy ne ott kelljen még ezekkel is szembesülnöd, amikor éppen elég lesz Milánért aggódnod. Ezeken a negatív élményeken az ember lánya úgyis viszonylag gyorsan túllép, ha látja, hogy a gyereke jól van, vele tényleg nagyon jó szakemberek tényleg nagyon odafigyelve, kedvesen foglalkoznak, és hogy a Ti esetetekben nagy valószínűséggel teljesen gyógyultan tudod majd hazahozni Milánt. És azért akad néhány igazán nagyon rendes nővérke, akik az én esetemben 2x is megengedték, hogy mégiscsak ott maradhassak Zsombival éjszakára, mivel nélkülem egyáltalán nem aludt és folyton csak sírt.

Bocs, hogy ezeket így most leírtam, de már nagyon kikívánkozott, csak gondoltam, nem terhelem a topikot az én rémélményeimmel. Most viszont csatlakoztam az előttem leírtakhoz. Remélem, hogy jobban vagytok már, és lassan Bálintot is haza tudjátok hozni + azt is szívből kívánom, hogy mégse kelljen azt a műtétet ilyen hamar elvégezni, és Milán értékei javuljanak!

Egyébként a betegeskedéssel kapcsolatosan erősen azt az oldalt támogatom, akik az adottságoknak tulajdonítanak nagyobb jelentőséget. Zsombor pl. a "viszonylag könnyebben támadható" szervezete ellenére elég ritkán és akkor is viszonylag enyhén betegszik meg. 11 hónapos korában volt először náthás (3 napig), aztán sokáig semmi. Nem tudom, mennyire számít, hogy szopizik. Az talán jobban, hogy gyerektársaságba ugyan sokat megyünk, de ha lehet, inkább szabad térre (közös kirándulások, síelés, játszóterezés vagy amikor jó az idő, kertben játszás). A nővérem adta még annak idején ezt a tanácsot, hogy ameddig lehet, kerüljük el a játszóházakat, mert az ő lánya minden ilyen után elkapott valami nyavalyát. (Ugyanakkor meg ott bújkál bennem a kétség, hogy mi lesz, ha az ovi kezdetével kerül először rendszeresen zárt térben gyerekek közé, és akkor majd intenzívebben jönnek-e a fertőzések ??? ) Én viszont olyan beteges gyerek voltam, amilyennel az ember ritkán találkozik, és nagyjából gimis korom óta kb. másfél-két évente egyszer kap el valami torokgyulladás, nátha vagy efféle. Tehát fel a fejjel, kétgyerekes mamik! Az ember meg is erősödhet a sok átélt fertőzés révén. :)

És még egy gyors papolás a homeós terápáról: nálam és Zsombornál úgy tűnik, bejött. Viszonylag gyorsan és jól reagál a bogyeszokra. A leglátványosabb a bárányhimlő esetében volt a javulás: az első 3 nap, mivel a (bazi nagy!!) pöttyökön kívül más tünete nem volt, nem is szedett semmit, aztán kijött rajta a második körben 50 pici, rettenetesen viszkető hólyag. Na akkor hívtam fel a dokinéninket, akitől kaptunk bogyókat, és másnapra(!!) már szépen kezdtek is pörkösödni a pöttyök, és nem viszketett annyira Zsombi. Aztán szépen elmúltak (kb. annyi idő alatt egyébként, mint normál kezeléssel), és "csak" az első hét óriáshólyag helye látszik meg egy kicsit. A szívét sem viselte meg jobban, mint más gyerekét, és mivel a kardiológusunk szerint a bárányhimlő és az influenza elleni védőoltás nem indokolt nála jobban, mint más gyereknél, így ő ezeket nem is kapta meg. Ennek ellenére, mikor egy egész éjszakát cicin töltött Zsombi, Kisvakondot nézve, mert annyira viszketett, eszembe jutott, hogy megírom ide, hogy inkább a védőoltást adattam volna be neki, mint ezt a kínlódást végignézni (pedig csak egy !!! éjszaka volt).

Na ennyit a véleményeimről. Most újra látszik, mennyivel jobbat tenne a topiknak, ha mindenki rendszeresen írogatna, és nem gyűjtené magában ilyen hosszú ideig a mondanivalót/hozzáfűznivalót. :D :oops: :oops:

Ja, még annyit a vékonydongájú topikgyerkőcök anyukáihoz szólva, hogy Zsombor egy pár hónapja nem hajlandó se nőni, se hízni (9,8 kg és 85 cm), bár a ruháit meg növi ki sorra :D:D. Kicsit aggaszt ez a dolog, de mivel egyik dokinkat vagy védőnőnket sem, így elkönyveltem, hogy akkor most "csak" szürkeállományra gyúr. Nagyon ügyesen cselez már pl., ha valamit meg szeretne szerezni. Vicceseket dumál egész nap, csak most nem nagyon jut eszembe semmi, de majd apától elkérem a feljegyzéseit (nálunk ő őfelsége udvari krónikása :D). Liv, Dávid dumái viszont nagyon tetszettek az egész családnak, még Zsombi is nagyokat nevetett rajta, ahogy felolvastam Apának. Remélem, azért nem jegyezte meg nagyon őket! :D:D:) A meztelen seggel cicizős meg túlságosan is ismerős szövegnek tűnt nekem :). (Ciciről leszokásnak a legesleghalványabb jele sem mutatkozik)

Tontika
Nagyon szépek vagytok a képeken. Biztos örült a család a karácsonyi ajándéknak. Remélem, azóta már a kistesó-projekt is újra beindult, és hamarosan újabb pocakosság vár rád! :)

Moszi
Jó rólatok is olvasni. Remélem, minden oké, és Viki is abbahagyta az éjszakázást. Megvettétek az ágyat neki? Zsombi kb. október óta átállt arra, hogy az addig szokásos 8-9 óra helyett percre pontosan 11-kor hajlandó csak elaludni. Mi kivagyunk, mint a kutya, rajta meg nem látszik semmi változás. Nem tudom, mi lesz, ha egyszer kamasz lesz, mert már most olyan határozottan irányítja a család életét, hogy jujj! :) Kislányotok lesz vagy kisfiatok?

Noémi :)
Gyere gyakrabban, és mesélj, mi van Veletek! Jó, hogy megint tudsz jelentkezni.

Ugyanez érvényes Csengőre is. Nagyon rossz volt olvasni, hogy Mikit mennyire megviselte Bálint érkezése. Remélem, azóta már csak javult a helyzet. Remélem, most már Te is gyakrabban jársz majd erre. Meg Csirkesz is :D:D:D

Magiról tudtok valamit? Juti, Nikk, Áro-Andi, Bernadett, Dino, Kata! :) Ti is írhatnátok gyakrabban, hogy a hozzám hasonló olvasóknak legyen mit olvasgatni :)

Na, most egy-két hónapra eldugulok, majd később jövök!

Puszi

Erika

Kép

Kép
zsombi

És mégsem :)

Andi!

Én itt láttam ilyen babakocsit, de gőzöm sincs, mennyibe kerül:

http://elefanibababolt.echt.hu/babakocsi/jane?cid=33341

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Beszti! Kösz az infót. Ma voltam az RSben, és a Kikában. Az RSben vannak igazi gyerrek ágyak, de a neten találtam még jó néhányat, ami tetszik, és jó áru.
Majd apával közösen eldöntjük mi legyen, de a végső döntés Vikié lesz. :D

Csirkesz! Csengének Bolodg szülinapot! Kép

Csengő! Szerintem az RS sem drága, mert a leírásod szerint + 10e az ágyneműtartó+matrac attól függ, hog milyen. kb 60e min, ha csak szivacs matrac, szerintem.

Maccs! Jobbulást nektek!

Andi, Erika! Kislány lesz, a doki szerint 150 %, ahogy Viinél is. :D
Az alvások javulóban, most alapból a gyerekágyon alszik el, 2 napig próbáltuk visszatenni a kiságyba biztonsági okból, majd sikerült egy ingatag leesésgátlót felszerlnünk, és most éjjel is a gyerekágyon alszik, és mára csak 1szer kelt!!! :!: :D
Vikit 9-nél előbb csak akkor tudjuk letenni, ha kimaradt a déli alvás, de akkor is max 1 órával korábban. Náunk is VIki diktál. :lol:

KépKép
Kép
moszmota

Jaj, lányok, még jó, hogy a gyerekek diktálnak! :) Hát ki más? :):):)

Jó, hogy ilyen sokan - és sokat - írtatok, viszont a kórházas-betegeskedős sztorik borzasztóak, még olvasni is, nemhogy átélni, gondolom...

Andi, a fütyinek a végét, a peremét kell bekenni, ott kell tágulnia a bőrnek. Ha hátra lehet húzni picit, akkor húzd hátra (ha nem, ne erőltesd!), és úgy kend be fönt a szélét.
Nekünk még másfél hét van a majdnem 3 hónapos kenőcsös kezelésből, de már előre félek, mert múltkor megint mintha szűkebbnek tűnt volna... Egyszer már elkezdett visszaszűkülni, most csináljuk másodszor ezt a kezelést, igazából lehet harmadszor is, nem tudom, összesen hányszor szabad, mert azért mégiscsak egy szteroidos kenőcs, és már több mint fél éve kenem, de a műtétet nagyon-nagyon szeretném elkerülni!

Erika, Dávid sem akarja hanyagolni a szopit, sőt! Most jön a 20. foga, most még jobban igényli, éjjel-nappal.

Liv

Kép

Kép
liv

Reditke :)
Nagyon remélem, hogy mostanra már sokkal jobban vagytok :)

Macs :)
Hát, hogy őszinte legyek, én megkönnyeztem mindazt, amit leírtál. Borzalmas lehetettt, ahogy tehetetlenül álltatok Lili mellett és azon gondolkodtatok, hogy mi lesz, ha...
Nagyon örülök, hogy végül Lili szépen felépült, remélem, hogy a következő pár hét erősödés után már nagyon-nagyon sokára lesztek újra betegek.
Sok-sok puszit küldök Nektek :)

Zsombi :)
A műtét Nálatok végleges eredményt hozott? Azt jelenti, hogy Zsomi most már gyógyultnak tekinthető?
Nektek is persze a lehető legjobbakat kívánom.

Ma végre-valahára megvolt az első munkanapom. Egy ügyvédi irodában vagyok titkárnő, már 10 éve. Ez az első melóhelyem egyébként. '96-ban kezdtem, 2 év meló után született Hanna, vele is 2 évet voltam itthon, aztán újabb 2 év meló után Marci, vele is 2 évet "parkoltam" itthon. Már 2 napja nem aludtam, olyan stresszes voltam, hogy vajon milyen lesz ilyen hosszú idő után újra bemenni. Aztán végül is nem kellett volna ennyit paráznom, nem változott abszolut semmi, olyan volt, mintha tegnap álltam volna fel a székről. És tök jó érzés volt, hogy úgy láttam, mindenki örült, hogy újra ott vagyok :oops:

Csak az nagyon fura, hogy pld. eszembe jutnak itthoni tennivalók, hogy majd holnap napközben megcsinálom, vagy nagybevásárlást csinálok délelőtt, aztán "kapcsolok", hogy ilyen már nem lesz :( Nagyon össze kell szednem a gondolataimat, hogy mit mikor, hogyan fogok megoldani.

Na puszka, most lépek, tök fáradtnak érzem magam. Már most, az első melónap után, mi lesz később? :oops:
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Maccs, koszi, hogy leirtad mi is tortent. Elolvastatom apaval, hogy tudja miert nem viszem korhazba a gyereket, vagy miert idegenkedem tole. A karacsonyi kismamaban volt egy cikk, az is megrazott, de ott sajnos bele is halt a baba a nemtorodomsegbe. (azert voltak a karacsonyi szamban, mert van a parnak ujra babaja) Zsombi nektek is nehez lehet, de mint irtad jol viseli a kislegeny a megprobaltatasokat. Reditke, neked is drukkolok!

Ugy nez ki B most jol van. Ja es Mikinel mar semmi extra nincs, csak a szokasos feltekenyseg, de ez mar semmi ahhoz kepest amit az elso 3 honapban ateltunk. Amugy ha megkerdezik, hogy hivjak azt mondja BALINT. Pedig a teljes nevet tudta elotte. Azert egy kis zavar maradt. De mostmar gondoskodik is a kicsirol, betakarja, visz neki jatekot es felhuzza a zenelos kutyuket. ja es neveli is. Egy szer mondtam viccesen Balintnak, hogy ne szopja az ujjat, azota kirangatja a szajabol es meg is szidja....

Miki meg nem beszel teljesen erthetoen, de mi is nevetunk rajta sokszor. Barmit kerdezunk az valaszolja, hogy ketto. Igy ekezet nelkul. Egyszer szoptattam es megkertem, hogy hozza oda a mobilomat, mert csorog. Erre a kezeben levo jatekot a fulehez rakta es mondta, hogy hallo! es persze nevetett.....Altalaban felhivja aposomat, mert beprogramoztuk a szamat es kileste, hogy egyetlen gombnyomassal tudja hivni. Azota neha szoptatas kozben hallom, hogy mondja, hogy anya nincs otthon Balint alszik, o meg nem kapott enni. kepzelhetitek rohantam a telefonhoz, nehogy atjojjon apos, mert siman bevette.

Visszaterve a korhazas temahoz, pont 5 honapja szultem, igy eltelt annyi ido, hogy objektivan gondolkozzak. Szoval, en szerettem volna otthon szulni, de gyozott az eszerv, hogy megiscsak a korhaz, a biztonsag stb. Aztan ugye nagyon durvan toxemias lettem es nemcsak hogy irdatlanul felfujodtam, de a magasvernyomas mellett allandoan feherje volt a vizeletemben. Vegulis 2 hetig jarogattam be a dokihoz, majd egy nappal a szabija elott hirtelen aggasztani kezdte az allapotom es mindenaron meg akarta inditani a szulest. Gyanus volt ez nekem nem hagytam, ha mar eddig nem volt baj, akkor most hirtelen mi valtozot? Azert befekudtem a korhazba, ahol mindenki elmagyarazta hogy milyen felelotlen vagyok. DE SENKI nem merte meg a vernyomasom, nem neztek vizeletet, meg a vizit is csak annyibol allt, hogy csokolom. Mivel az elso nap megindult a szules, igy ejjel felkeltem es persze senkit nem talaltam. De a szules alatt es utana 3 napig, senki nem foglalkozott vele hogy mennyi a vernyomasom stb. Kerdem en, ha eletveszelyes lehet igy a szules, akkor miert nem csinaltak semmit? Miert kellett a ferjemnek behoznia a vernyomasmerot? Persze az egyik dokit hazajovetel elott elkaptam es megkerdeztem, hogy nem baj e ha tovabbra is magas a vernyomasom, meg vizesebb vagyok? Ohat anyuka ez meg rosszabb is lesz, majd 2 het utan elmulik....Ja es a streptococcus. ha olyan veszelyes miert nem kellett senkinek a pozitiv leletem, miert nem kaptam semmit? Ha a babara nezve oly veszelyes, miert nem torodtek vele? Akkor minek szurtek? Ja es ha azert csinaltak uh-t hogy megmerjek a gyereket, akkor hogyan lehet ilyen nagyot (1 kilo) tevedni? Persze jobb igy, mert igy nem paraztam azon, hogy hogyan fer ki.
Es ugyanazt tudom mondani, mint a tobbiek, hogy azert szomoru a dolog, mert a noverek es altalaban a korhaz minden dolgozoja nagyon kedves volt es egy szavam sem lehet rajuk, megis a rendszer ugy rossz, ahogy van. Remelem politikamentes maradtam.

Futyi : Mikinel oldodott. Balinte olyan szuk volt, hogy meg egy gombostu se fert volna be. Most egyik naprol a masik teljesen oldodott. Jobban lehet hatrahuzni es megmosni, mint Mikiet. Neki meg teljesen nem megy hatra. Na jo, nem reszletezem, de a lenyeg, hogy remelem egyiknel sem lesz semmi beavatkozas.

Majd visszaolvasok es lehet, hogy jovok de a betarcsazossal is magas lett a szamlam. Igy eloszor irok, aztan lepek be. Elnezest ha igy szemelytelen marad es valakinek nem irok.

csengo
Vendég

hello lányok,
megint nagyon személytelen leszek, bocs, de nincs időm hsz-ket írni.
látom sokan aggódtatok miattunk, ezért bejelentkezem.
Bálintot vasárnap visszahoztuk anyukáméktól, ahol majdnem 2 hétig volt. El mertük hozni, mert már 4 napja egyikünk sem fosott és hányt (páromon is átment).
De mocsok egy túlélő vírus ez, bármi is legyen,mert éjjel Bálint már 8x hányt és azóta is nonstop hány és hasmenése van.
Anyukám most hívott, hogy ő is és faterom is.
Szóval akivel fedő alatt találkozunk az tuti bekapja.
Majd jelentkezem, remélem még idén és remélem nem betegséggel.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok
Nagyon rossz olvasni ezt a sok szörnyűséget,remélem mindenki nagyon gyorsan meggyógyul.

Reditke
Igen sajnos ez a vírus ilyen szemét,nálunk uez volt karácsony előtt,anyósomtól indult és még rá majdnem két hétre,mikor már mindenki jól volt volt a családba akin kijött :(

Maccs
Bandóka is majdnem ott maradt a műtőasztalon ,az egyik nővérke még volt olyan "kedves" hogy ecsetelte hogy épphogy meg tudták menteni a fulladástól,mert begörcsölt a gégéje,és nem sok hiányzott,persze zokogtam már előtte is az idegtől folyamatosan de ez segített még egy kicsit,és úgy szólt rá a társa hogy hagyja abba,hát nem látja hogy ki van az anyuka? Na mindegy :(

Erika
Zsombinak már nem is kell műtét ezek után??
Köszi hogy hiányoltál :)

Bandóka is beteg , 3 napig lázas volt majd el kezdett köhögni,ma voltunk dokinál,szerencsére a tüdeje tiszta,de nagyon köhög :(

Noémi
Ha tudsz írj magatokról többet ,jó volt olvasni az írásod

Na megyek mert holnap ötkor indulok reggel :) dolgozni

Többieknek puszi, próbálok gyakrabban jönni,csak még nagyon tanulok,de már csak 3 vizsgám és 1 szigorlatom van :) :)

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Köszi az érdeklődéseteket!
Nagyjából leírom mi történt mióta hazaköltöztünk.Heléna kezdetbe nagyon sokat emlegette az apukáját, megértette mi történt, de sajnos a negatív képek mély nyomot hagytak benne. :cry: most már ritkábban említi, szerintem el is fogja felejteni,de ha nagyobb lesz majd úgy is kérdezni fogja, akkor elmondok neki mindent. :( (szerencse hogy kép és video maradt).Nem volt időm az önsajnálatra, meg kellett szokni az új helyzetetet, neki az új környezetet, szerencsére nagyon szereti a nagyszüleit, és viszont.
Bővíteni kell a családi házat, már meg jött az építési engedély, kaptam hitelt is, Helénának lesz külön szobája, plusz kis fürdő és konyha és egy nappali, ez lesz a kettőnk birodalma:) Ebben a hónapban el is kezdik építeni..Mindezt egyedül intéztem, emellett egy vizsgára vagyok a jogsitól. Januárban új munkahelyen kezdtem , nagyon jó hely, jó fizuval a nyugati környékén.Az orosz tudásom is jól hasznosul, még céges nyelvtanfolyamra is járok.
Szabadidőm csak hétvégén van, akkor csak Helénával vagyok, amíg dolgozom anyámék vigyáznak rá, le tudja őket (is)fárasztani.
Most úgy beszél mint egy 4-5 éves, kb 98-100 cm, 15-16 kg.És fürtös göndör a haja (kire ütött nem tudom :lol: )
Karácsony előtt mi is betegek voltunk (tüszős gyula bácsi), én csak mostanra gyógyultam ki, ez az enyhe idő átka.

Vigyázzatok magatokra és a porontyokra:)
Aki most beteg annak millió gyógypuszi!

Noémi+Heléna
fantikbaba

sziasztok!!!

már megint belesek hozzátok :-)
Annyira sokat írtok nem tudok lépést tartani de azért olvasgatok!!!!

Liv!!!

Tudnál egy két dolgot írni hogy mi van a Danoninóban meg a Túrórudiban? Meg az ilyesmikben vagy valamit ahol ezt olvstad? Mert Bettikém ezt nagyon szereti és hát.....

Noémi!!!!

Mi is kb 3-4 évesnek kinézünk és komolyan mondom értelmesebb egyik másik ovodásnál :-)
Szoktunk unokaöcsémért elmenni az oviba s hát elvegyülne köztük simán, egyik másiknál 5-7 centivel is nagyobb!!!!! :-) Mi a 16 kg közelítjük meg a 92-93 centi, beszélni is nagyon sokat beszélünk!!!!

De sajnos mi is betegek voltunk a múlthéten gyógyultunk meg :-)sok puszi majd olvasgatlak titeket :-)

Betty

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Jó pár nap késéssel ugyan, de itt vagyok végre a személyes válaszokkal is!

Dinó!! Köszönöm a sok aggódást, nagyon jól esik, hogy mindig "szólsz" hozzám is pár szót! Azért kicsit írhatnál többet magatokról is!

Liv! Sajnos már annyi a "szennyezett" anyag a környezetünkben, hogy ha mindent figyelembe veszünk, akkot leginkább már csak száraz mélyből fúrt követ ehetnénk. Én már nem is nézegetem miben mi van :) Aranyköpések csúcs jók! :):):)

Kata! Azért Benneteket is jól utolért a kórság, jobbulást mindenkinek!!! :( Örülök, hogy melóhelyen jól érzed magad :). Az elején nehéz lesz, de hidd el később sem lesz jobb a fáradtság ! - Most aztán jól megvigasztaltalak, igaz! ;) Nekem állandóan szalad a lakásom, és nem győzöm a melókkal utolérni magam, de már nem is nagyon akarom, mindig csak azt várom, mikor pihenhetek már egy picikét - persze Murphy törvénye szerint soha. :):) Köszönöm a könnyeket, nem kívánom, hogy tartogasd a sajátjaidnak! :)

Moszi! Remélem alvás ügyileg javulás van. Vikinek nem nől a fogacskája, vagy már teljes a létszám? Babóca jól van? Pocak mekkora már?

Noémi! Nagyon jó "látni" Titeket is!!! Köszönjük, hogy írtál magatokról. Örülök, hogy alakulnak a dolgaitok! Tudunk valamiben segíteni neked?? Sok-sok energiát kívánok neked!

Kormi! :) Jó pofák a lurkóid! Arra még nem gondoltál, hogy enni adj a gyereknek, hátha nem a falat enné?? ;) /ez csak vicc, félre ne értsd!!!/ Gyerekszáj nálatok is mókás! :)

Reditke! Szupermaxi együttérzésem a Tiéd! Az ember mindig úgy érzi, hogy milyen rossz neki, erre rájön, hogy egy csudát, valakinek még nála is sokkal nehezebb dolga van!
Kívánok nektek minden jót, jó gyógyulást!! Szívecske :(:(:(. Azért van még remény, hogy megússzátok a műtétet?

Csirkesz! Nagyon örülök, hogy látlak Téged is! Tudom, hogy tanulás+2 gyerkőc mellett nem könnyű, de azért járhatnál erre kicsit sűrűbben is! :) Nektek is jobbulást és sok energiát a tanuláshoz!

Csengő! Remélem Bálint is hamar meggyógyul. Féltékenység :(:(:(. Nem örülök, hogy ezzel a történettel alátámasztottam az antikórház érzéseidet. Függetlenül a hanyagságtól és a nem törödömségtől azért én mégis inkább biztonságban tudtam ott magunkat, mint otthon. Én egy szimpla lázgörccsel sem tudtam volna mit kezdeni, mi van ha leáll a légzése?? A kórházban legalább ebben szakszerű segítséget kaptunk volna. /Hála istennek nem volt rá szükség, de.. / Arról nem is beszélve, hogy akkor rögtön ott van a doki, ha meg mentőt hívsz, ki tudja mikorra érnek ki, addigra mit lehet kezdeni a gyerekkel. Aról nem is beszélve, hogy így legalább az orvosokat okolhatom az állapota rosszabbodásáért, ha otthon maradtunk volna és tovább romlik az állapota, magamon kívül senkit nem okolhattam volna, soha nem bocsájtottam volna meg magamnak!!!
Miki fantáziája elég élénk! a kis huncut!! :)

Judy! Igen, emlékszem a kruppra, régebben meséltél róla. :( Nagyon szörnyű lehetett az is, pláne olyan kis piciké, kikötve, benyugtatózva!!! Nagyon sajnálom!! Nyitott ablak 21 fokig nálunk is befigyelt, de nekünk ez még kicsit jobb volt a csecsemőknél 18-19 fokot tartottak.. .. Zik,zik, még ha rágondolok is!! No commenttel maxi egyetérek!
Kutyus hogy van, nagy kártevő?? Mexoktátok már egymást? Fiúk?

Áron-Andi! Én úgy vettem észre /legalábbis az ambuláns részen tutti/ hogy nagyon gyors lepusztulás van folyamatban a kórházban.. :( Mi ide jártunk, amikor Lili pincuri volt, van viszonyítási alapom - szerencsére a kórtermi részen nincs. Azt hallottam, hogy állítólag ezt a kórházat is bezárják az év végén, és ezért már nem renoválnak semmit. :( No meg amikor a két ünnep között bent voltunk az ápolók előttünk variáltak a kórlapokkal, mert már felhasználták az egész évi OEP támogatást, és már "ingyen vannak itt ők is".. Szóval GÁZ. :( Ezentúl CSAK az év második-harmadik harmadában szabad megbetegedni :):):)

Nikk! Bandót is téged is nagyon sajnállak, és annyira át tudom érezni, hogy mit érzehettél!! Érdekes én akkor ott nem sírtam, bár néha kaparta a torkomat, mert nem akartam azt az érzést okozni Lilinek, amit nekem az orvosok: ha még ő is retteg akkor nagy baj van, de amikor először elmeséltem a történetet egy ismerősnek, úgy zokogtam, hogy magam is meglepődtem rajta, hogy így bennem maradt lelkileg! A gyógyulást nektek is szívből kívánom. Hajrá SZOLF! :)

Mindenkinek aki apájáért is aggódott: azt mutatták ki, hogy bal oldalt abnormálisan megnagyobbodott a szíve, ami miatt nem zárnak jól a billentyűcskéi, így a "régi" és a "friss" vér keveredik a kamrákban.. Annyira nem rossz, hogy műtsék, gyógyszert erre nem kell szedni, de okozhat továbbra is rosszulléteket. Idézem a dokit: "tanuljon meg együttélni a rosszulléteivel!" Na, meg egészséges életmód, no stress, stb.

Lassan tiplizek. Lilit sajnos mégis vittük hétfőn bölcsibe, mert nem jött össze az "alternatív" megoldás :(, úgyhogy sietek érte.. :)

Pusz
Macs
maccs

Jaj! és el is felejtettem írni, hogy láttam Tcis és Tontika hozzászólását is és annak is nagyon örültem!

Meg Zsombi maradt ki.. Na tiszta szita az agyam! Bocsánat, most már csak egy nagy puszit küldök!

Macs
maccs

Bernadett, én végül is arra jutottam, hogy nyugodtan mehet a Rudi meg a Danonino is. Bár nálunk egyik sem nagyon gyakori nasi, mi inkább gyümölcsöt, sima kekszet nassolunk... (A Túró Rudit is csoki nélkül.)

Maccs, remélem, férjed azért nem lesz gyakran rosszul. Ez azért így elég érdekes, hogy semmit nem kell, nem lehet kezdeni ezzel a dologgal. Másik orvost nem kérdeztek meg?
Lili azóta már teljesen jól van?

Kép

Kép
liv

Sziasztok Lányok!

Maccs :)
Nyugi, nem (nagyon :)) haragszunk, hogy mi majdnem kimaradtunk a HSZ-odból :). A puszit átadtam az illetékesnek :). Remélem, Lili már szépen meggyógyult és szedegeti fel ügyesen a dekákat-kilókat, és hogy Ti is kicsit megnyugodtatok a nagy ijedelem után! Ti Apátok baja sem semmi azért. Remélem, ha sikerül kímélőbb életmódra-étkezésre váltania, nem kell túl gyakori rosszullétekkel "együtt élnetek" :(

Mi tegnapelőtt megkaptuk végre a 15 hós oltást. Szerencsére, már annyira elhúztuk az időt, hogy a korszerűbb, egy szuris verzióban részesülhettünk. Hurrá! :) Megkérdeztem, hogy mit csináljak Zsombi elég látványos lúdtalpával, de a védőnők és a dokinéni szerint sem kell még vele semmit tennünk azon kívül, hogy sokat kell cipő nélkül lennie, illetve amikor cipőben van, akkor jóban legyen. Plusz tornáztatnia kell a lábfejét néha-néha. Nálatok mi a helyzet ezen a téren?

Ahogy olvasgatom a sok dolgozó anyuka beszámolóját, egyre jobban örülök, hogy én végül is nemet mondtam a munkahelyemnek, mikor szeptember környékén ajánlgatták, hogy esetleg újra visszamenjek. Persze tudom, hogy nagy mázlim van, hogy nem volt semmi extra anyagi nyomás rajtam, úgyhogy könnyedén megtehettem, hogy még egy évig itthon maradok Zsomborral. De jelen pillanatban még azzal a gondolattal is elég nehezen barátkozom, hogy majd lassan jön az ovi, és onnantól kezdve nem leszek az élete minden pillanatának élvezője. A védőnő kérdezte egy-két hete, hogy akkor szeptembertől megy majd óvodába a gyerek. Azt mondtam, hogy valószínűleg, de igaziból csak akkor tudatosult bennem, hogy az milyen közel is van már. Néhány hónap, majd nyaralgatás, aztán már mehetünk is minden reggel és délután az oviba :):( . Persze, addig még van időm megbarátkozni a gondolattal, hogy "felnő a kicsi fiam" :D, de azért ezt most eléggé gáznak érzem. Még csak most született. :)

Persze, erre az érzésre még ráerősített az is, hogy a barátaink körében több baba is készülődik, sőt az egyikük tegnap meg is született :D:D:D. Annyira jókat nosztalgiázunk a párommal, minden nehézségünk ellenére is nagyon jó emlék maradt, mikor kibújt ez a kis tökmag.:D Ja, és Tontikának biztatásul: a három párból, akik babát várnak, kettőnél előzőleg több vetélés is volt, és most meg, minden extra beavatkozás nélkül érkeznek a kis egészséges kismanók. A barátnőnk, aki tegnap megszülte a 3600 grammos, 51 centis kisfiát, tavaly január végén vesztett el ikermagzatokat a 11. héten. Úgyhogy csak mindent bele, remélem, jövő ilyenkor már nálatok is ott fog szuszorogni a kistesó! :):)

Liv :)
Nálunk már kint van mind a húsz fog, és éppen semmi nyavalyánk nem volt, úgyhogy kicsit bekeményítettem, és most ott tartunk, hogy gyakorlatilag napközben 3-ra (reggel, du-i elalvásnál és esti elalvásnál) sikerült leredukálni a szopik számát !!! :D:D:D Persze, ehhez még hozzá kell számítani az éjszakai 1-et :) De ez már egész jól megfelel nekem. Aztán majd idővel léphetünk tovább.

Reditke
Küldtem mailt. Remélem, már jól vagytok! Kitartás!

Aki kérdezte, nálunk sajnos nem igazán sikerült úgy a műtét (most sem :(), mint ahogy vártuk. A billentyű szinte egyáltalán nem működik, és most legutóbb a másik tűdőágat látta a doki kicsit szűkebbnek. És ami még eléggé gáz, hogy még az előző műtét eredményeként jó látványos tyúkmelle lett Mackónak, amit most sem sikerült teljesen korrigálni, de őt ez egyelőre még nem zavarja. Remélem, az ovistársai sem lesznek majd nagyon genyók vele emiatt... Egyszóval, nálunk maradt a kontrollra járkálás továbbra is napirenden, és az újabb műtét árnya az életünkön :(. De mi meg általában nem ezzel vagyunk elfoglalva, hanem a hancúrozással és a kicsi kölkünk vicces dolgaival :D:D

Na, ennyi.

Puszzi

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok mammerok:)
Annyira szeretnék már egy olyan régi énféle hozzászólást írni, amikor végigvettem mindenkit, aki az utolsó hsz-om óta írt és megpróbáltam reagálni.
Mostanában csak berohanok, elmondom épp milyen betegség van rajtunk (vagy átmásolom a babanaplóból vagy egy másik topikból még rosszabb esetben) és már megyek is.

Most megpróbálok legalább pár embernek reagálni, mert már ég a pofám :twisted:

Erika :) köszi a mailt, kaptam írtam. A ti műtét nem sikerességeteket nagyon sajnálom. Erre én nem is emlékeztem. Ugyanakkor csodálom a hozzáállásod, amit az utolsó mondatban írsz, bár én is tapasztaltam, hogy csak ez a módja a túlélésnek és annak hogy valóban boldogok lehessünk.

Noémi :) Én is csatlakozom az előttem szólókhoz. Nagyon örültem soraidnak és jó lenne ha többször tudnál jönni, jó lenne olvasni rólatok, a dumás nagylányodról.

Liv :) Mikor van fütyi kontroll? mikor lesz vége az újabb 3 hónapnak?
Mi most nem kenjük, nem húzkodjuk, nem csinálunk vele semmit. Várjuk azt az időpontot, amikor dokibácsi szerint majd Bálint húzkodja magának és meglazul (ugye csak letapadásunk volt szűkület nem a 2. kontrollon).
Dávid - Gyerekszáj nagyon vicces. jókat nevettem rajta.

Macs :) Férjed baja, elég rosszul hangzik, hogy nem lehet mit csinálni. Remélem nem lesz gyakori a rosszullét, mert hát a stresszmentes élet manapság szerintem a lehetetlen kihívás kategória.

Nikk :) Vizygákhoz kalapokkal :lol:

Csengő:) nektek is jobbulást és örülök hogy féltékenység szinten normalizálódott a dolog, bár tudom még az sem egyszerű.

Csirkesz :) Rossz volt olvasni, hogy nálatok is mindig kórság.

Dino :) köszi, de veletek mi van?
Ez Judy :) nak is szól.

Beszti :) még nem is gratuláltam, azt hiszem. Hát most GRATULA!!!!

Moszi :) Hogy rohan az idő, pár hónap is itt a kisebbik törpöd.

Kormi :) Milán meg azt mondja tetty-tetty, ha seggre esik azt mondja oppátetty :lol:

Betty :) Bálint 16,5 kiló és cm. Ő sem apró termet.

Kata :) én is Augmentint szedtem.

Magunkról:
Köszi mindenkinek a gyógyulásos kívánságokat.
Bálint már nem hány(ik?), de még fosizik, bár ez azért is tarthat tovább nála, mert képtelenség őt diétáztatni :twisted:
Ami egyfelől jó,m mert nem szárad ki tuti, állandóan enne és inna, másfelől nehéz mert nehezebben ürül ki a szervezetéből a vírus.
Milán 10 hónaposan 1 hetesen elindult. Nagyon cuki kis totyogó holdjáró :lol: és leállt a szopiról. már napok óta ha kínálom neki, elfordítja a fejét határozottan és mondja nemnemnem vagy csak simán elkezd hangosan kacagni és vagy harapdálni vagy fogdosni akarja. Még be-be próbálkozom, de úgy tűnik ő akarja abbahagyni. Ha nagyon őszinte akarok lenni, nem is bánom 2003 decembere óta vagy terhes vagyok vagy szoptatok vagy a kettő együtt :lol: :lol:

Mindenkinek akinek nem írtam Bocsánat és MUKK!!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Betty :) a centi valahogy lemaradt, 103 cm

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X