Új privát üzeneted érkezett!

Andrea,
Gratu a 6 petesejthez :lol:

Na megyek beadom a tüszörepesztöt :?

Kép
Vendég

Zsuzsi!
Ma jutott eszembe, hogy felajánlom neki, hogy tudatom veletek a nagy hírt.Erre ő azt mondta, hogy biztos nem emlékeztek már rá. Abban biztos vagyok, hogy ő mindenkire emlékszik, akivel itt találkozott.
Hétfőn megyek hozzá babalesbe, így át is tudom neki adni a gratulációdat.Ha gondolod írj magadról, szívesen átadom neki a veled történteket.
Egyébként én is szentesi vagyok, te honnan írsz?Márcsak, hogy írtad, hogy nem messze laktok egymástól.
Egyébként lehet, hogy én is lassan közétek fogok tartozni.
mikiné

Pandácska!

Köszi! Ilyen korán kell beadnod a tüszőrepit? :shock:
andrea23

Andrea,
a tüszörepesztő 36-42 órán belül repeszti meg tehát nincs korán legalábbis amit én kapok az ilyen...

Kép
Vendég

Sziasztok!

Andrea,
sikeres 6-os randit holnapra! :D Izgi! :D

Pandácska,
repesztő beszúrva? :wink:

Jud,
gratulálok, szép szám! :)
(nekünk is ennyi párosunk volt az elsőnél :wink: + 1 másnapra :D )

Galéria,
drukk! :) +++++++

Edinának ismeretlenül is gratulálok! :)
angel37

Szia Angel :D
Beszurtam de ezt nem szeretem mert vastagabb a tüje mint a Gonalnak. Nem kérdezem hogy hogy vagy mert ugyis sejtem... :roll:

Kép
Vendég

Pandácska :)
nekem is ez volt az első reakcióm, hogy milyen vastag a tűje a vékony gonalhoz képest.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Angel! Köszi! Jobban vagy már?

Harcimókus! Most épp azon filózom,hogy miért nem kaptam Choragon-t... Az elsőnél az volt a tüszőrepi aztán még kellett a beülti napján is meg utána is. Most ugye az Ovitrelle-t kaptam tüszőrepinek. És mást nem is írt fel,csak a Duphaston-t. Akkor nem fogok már progipótlást kapni injekcióba szerinted?

Zsofián! Örülök,hogy találkoztunk! :wink:
andrea23

Andrea :D
a choragon nem progeszteron, hanem HCG. Ha nem írta fel, akkor szerintem nem lesz progeszteroninjekció, mert az már el kellene kezdeni intézned. Choragont még a transzfer napján is kaphasz, mert az az intézetben is van, onnan is meg tudod kapni, én is onnan kaptam.
A transzferkor úgyis megnézik a petefészkeid állapotát, attól függ, hogy mehet-ea choragon vagy nem.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Pandácska,
az Ovitrelle tűjéről csak u.ezt tudom mondani! :)
De jobb, mint a Choragon, azzal mehettem éjjel fél2-kor ügyeletre :?

Andrea,
az elsőnél Choragonnal repesztettünk nálam is, a fagyisnál meg második stimunál már Ovitrelle-t kaptam (2-t is).
A progiszuri is azért figyelt be most, mert az előzőnél megjött tesztnap előtt. Ha kapnál, akkor már felírták volna, mert meg is kell rendelni a Pharmafutárnál, az idő.
Ja, egy Choragont kaptam a Kaáliban most a transzfer után! Sztem azt még kaphatsz! :wink:

Drukkolok!

Én meg csak úgy vagyogatok :oops:
angel37

Köszi Csajok!

Hát remélem azért kapok még valamit! :oops: Meg kiváncsi leszek erre a Duphaston-ra,hogy szerencsét -e hoz nekem!
andrea23

Marcsi

miért fogsz közénk tartozni? mi a probléma?
nekem a 4. lombikom sikerült, most vagyok 8 hetes terhes.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Icsilya, :D
Nekem soha nem is sikerül elsöre beszúrni mert nem akar a bőrömön átmenni a tűje már izomból kell eröltetni. Vagy lehet ennyire gyenge vagyok :oops:

Angel,
A Choragont hova kell szúrni? Hát mondjuk így tényleg jobb hogy betudom magamnak adni és nem kell szaladgálni az ügyeletre!

Kép
Vendég

Choragont izomba kell adni.

nekem bement elsőre :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jud71!

Gratulalok a 9 sejtecskehez!

Icsilya!

Hat igen, nem mindegy! Irtam mar egy-ket helyre, de sajnos ugy nez ki tenyleg nem csinaljak meg TB-re. Nagyon sok lesz igy, mert raadasul ICSI, es valszeg lesz AHA is, legalabbis a korombol kiindulva. Par nap mulva 35 leszek.
A gyogyszerek is nagyon dragak, annyi elönyünk van, hogy a Gonal-t itt felirattuk es itt 100%-ban tamogatja az allam. Szerencsere van egy nagyon jo nödoki ismerösünk. De pl. a cetrotide, ovitrelle az itt is fizetös.

Lanyok!

Szerintetek Isostar helyett jo a Gatorade is? Es azt mikor kell elkezdeni inni?

Olvastam, hogy Ovitrelle-t kaptatok. Nekem is azt irtak fel.

Kép
Kép
jucmuc

Judit :D
bármilyen izotóniás ital jó - gatorade is -, de a sima ásványvíz is. Az a lényeg, hogy a punkció után azonnal kezd el sok folyadékot inni (sok= napi min. 3-4 liter), hogy a szervezetedből gyorsan távozzanak a hormonok.

azt nem értem, ha a TB szerint nem kellene fizetni, és erről papírt is szerzel, akkor miért nem jó ha ezt a papírt lobogtatva bemész a kaáliba?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya! :D

Köszi szepen az infot, akkor en gatorade-t veszek mert itt azt talaltam. Ertem, tehat azert kell sokat inni, hogy a hormonok tavozzanak...hat ezt sem tudtam latod...jo, hogy itt egy csomo infot szerezhet az ember lanya! :D

Papirom nincs arrol amit a TB mond, öszinten szolva eszembe sem jutott erröl 'igazolast' kerni decemberben amikor bementünk. Azert sem mert a Kaaliban akkor azt mondtak, hogy rendben van, az a lenyeg, hogy minden honapban fizessem.
Ezenkivül egy baratnöm jo ismeröse TB ellenör, O is meg lett kerdezve, de persze erröl sincs papir.

Mar irtam a TB-nek es a Kaali Gazdasagi Irodajanak is, szeretnek tisztan latni. Mivel nem ket forintrol van szo, szeretnek biztos lenni a dolgomban.

Megegyszer köszi!

Szep napot mindenkinek!

Kép
Kép
jucmuc

Jaaajjj Lányok!

Úgy izgulok,nemsokára kell telefonálnom! Az elsőnél csak kettő termékenyült meg,kiváncsi vagyok nagyon,hogy most mennyi! Remélem most több!!!
andrea23

Judit :D
én mindenképp beszerezném azt a papírt a kezdés előtt és lobogtatnám.
A folyadék a lényeg és a sok fehérje (hús, túró, kefír) ezek segítenek ürülni a hormonoknak és megelőzni a hiperstimulációs tüneteket.

drukkolunk.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kettő termékenyült meg magától,1 még kérdőjeles,de a biológus szerint holnapra az is megtermékenyül. És még két szép petesejtem van,amit megszúrnak.Holnap 11-kor kell még telefonálnom. A beültetés kedden lesz eddig úgy néz ki.
andrea23

Ez jó Lányok?
andrea23

Andrea

igen, ez nagyon jó, gratulálok :D :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Andi! :D

Gratulalok! Holnapra biztos megtermekenyül a harmadik is,+ kettö amit megszurnak tuti befuto, tehat az összesen öt!
Mennek a drukkjaim!

Icsilya! :D

Nagyon köszi megegyszer! Hamarosan kiderül mi is az igazsag.

Szep vasarnapot mindenkinek, most megyek pipimellet sütni! :D

Kép
Kép
jucmuc

Andrea,
jól haladtok! Reméljük holnap 5 pároshoz gratulálhatunk! :)

Pandácska,
Icsilya már megválaszolt! :wink:

Jucmuc,
drukkolok neked! +++++++++++++
Az izotóniás ital, víz fehérje témához nem nagyon tudok mit hozzátenni! :wink: Így van!
Kíváncsi vagyok mit válaszol a TB!
angel37

Icsilya,
Izomba? Hu ez nem hangzik jól :? remélem nem lesz hozzá soha szerencsém.

Andrea,
Gratu és megy a drukk neked :lol
Vendég

Pandácska,
annyira nem szörnyű! :D

Inkább az a baj, hogy fenékbe magamnak nem tudom beadni, kell, hogy vki közreműködjön! :wink:
Szívesen nyomatnám én azt a progiszurit is 12 hétig, csak lenne végre miért... :?

Mindjárt inszem! :) Drukkolok!
angel37

Pandácska :D
annyira azért nem rémes :)

ez szép! meg még holnapra mennyi lehet :D :D ügyesek a lurkók.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Andrea, Gratulálok! Ügyes vagy, simán meglesz az öt holnapra! :lol:

Pandácska, drukkolok a holnapi inszemhez!
:lol:

Galéria, voltál vérvételen? Mi újság? ++++++ :lol:

Úgy néz ki, hogy nekem blasztóm lesz, bár holnap reggel még telefonálnom kell. Tudna vki segíteni, hogy ez pontosabban mit jelent, ilyenkor hányat szoktak visszaültetni stb.
Icsilya, ha jól emlékszem Neked most blasztód volt.
Köszi: Jud
jud71

Angel,
Azt lehet tudni hogy mikor lesz a kövi lombik? Vagy ilyenkor még nem adnak időpontot? Köszi a drukkot jól fog jönni :wink:

Jud,
Köszi :D engem is érdekel hogy mi lett Galéria eredménye reméljük hogy már nagy az öröm náluk :)
Vendég

Angel! :D

Köszönöm! En is nagyon kivancsi vagyok!

Pandacska! :D

Drukkolok Neked holnapra!

Kép
Kép
jucmuc

Jud :D
a blasztociszta egy állapot. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor a zigóta már többszáz sejtes (ált. 5. napos transzefer), és megjelent benne a .... nemtommi :) ami miatt a nevét kapta.
Blasztóval a megtapadás esélye nagyobb, emlékeim szerint olyan 50%, ezért ott 2nél többet csak indokolt esetben szoktak visszatenni, hogy a többes terhességet elkerüljék.

Picúrnál blasztos transzfer volt, kettőt kaptunk vissza.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Lányok.
Már rég óta olvaslak benneteket és nagyon jó érzés olvasni mennyire szurkoltok egymásért. Én is a baba projektbe veszek részt ezért bátorkodtam csatlakozni hozzátok. Ha megengeditek. A héten nekem is felírták a Gonal inj.-ót, meg a Suprefact inj.-ót. De még nem mondták meg mikor kell kezdenem. Aki már kapot ilyet tudna mondani róla valamit nekem. Köszönöm. nyuszifülü

Kép

Krisztián 8 hónapos
Nyuszipuncs
nyuszipuncs

Nyuszpuncs :)
valamit nem értek. Felírták, és nem egyeztettetek a kezdést illetően? nem kaptál kezelési lapot?
Mikor mész legközelebb és mi lesz akkor? csak, mert azt látom, hogy 3 napja volt az uts. menstruációd. Ebben a ciklusban lesz a stimuláció?

mind a suprefact, mind a gonal bőr alá adandó injekció. A suprefact visszafogja a petefészkek működését, míg a gonal-f a stimuláló szer, egymás utál ill. rövid ideig párhuzamosan kell őket használni.
A suprefact lehet injekció és orrspray formájában is, de a kaáliban tudtommal ált. az injekciót írják fel.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Még arra tudok gondolni, hogy azért írták fel a gyógyszert, hogy még a 25%os emelés előtt(vagyis a támogatás csökkentése előtt) ki tudd váltani, de ha eddig nem tetted meg, akkor erról lecsúsztál (hacsak nem csak bp-i, és nem tudsz elmenni a déli patikába, ahol még ma lehet, hogy a régi áron ki tudod váltani), mert jan.15tel lép életbe az új gyógyszertörvény.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jucmuc! Nem baj, ha belekotyogok?
A blasztocita egy 8-16 sejtes állapot. Belseje üreges, ezt veszik körbe a sejtek. Hólyagcsírának is szokták nevezni.
Így néz ki:
Kép

Kép
zölddisznó

Coca :D
jah, erre a belső üregre nem emlékeztem :D

(és csak zárójelben... blasztociSZta :) )

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya! Nem baj! Nekem könnyű, én biosz tanár vagyok. Amúgy mindkét kifejezés helyes - a Kaálisok b.ciSZtának mondják inkább, jól emlékszel. :lol:

Kép
zölddisznó

csak egy kis szakmai szösszenet :D
most én is megzavarodtam kicsit.

szóval... angolul azt találtam, amit Coca is írt, hogy 16 sejt után morula, előtte blasto...
most meg magyarul ezt:

"A megtermékenyítés utáni 3-4. napra az embrió osztódó sejtjei gömb alakot vesznek fel, és az embriót ekkor morulának nevezzük.

A 4-5. napra egy üreg alakul ki ebben a sejtgömbben, és ekkor az embriót blastocystának nevezzük.

A blastocystán belüli sejteket belső sejtmasszának nevezzük. Ebből a részből fejlődik ki a fej, a test és a fejlődő ember számára létfontosságú további struktúrák."
de akkor már rég nem 8-16 sejtről beszélünk, a 4-5napra ennél sokkal többsejtes állapotot ér el az embrió.

Coca, te mit tudsz erről?

Orsi
KépKépKép
icsilya

jah, nem a kaáliból rémlik, hanem utánaolvastam :wink:
biosztanár :) köszi :D :D én közgazdász vagyok :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

sziasztok
kisteknõs

nah :D a wikipedia szerint meg... ahogy magyart találtam
morula:
http://en.wikipedia.org/wiki/Morula

blaszto:
http://en.wikipedia.org/wiki/Blastocyst

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sejtszámot illetően kezdetben nincs eltérés a morula (szedercsíra) és a blasztoc. (hólyagcsíra) között. Csupán a b.c. belül "üreges". Úgyhogy teljesen jó, amit írtál. Persze aztán tovább osztódik, és a b.c. állapot végére valóban többszáz sejtes lesz.
Aztán folytatódik a gastrula (bélcsíra ) állapottal...

Kép
zölddisznó

icsilya
Az áremelés miatt írták fel most. Egyébbként pénteken kellett elkezdenem a fogigátlót és febr.2.án kell menni UH-ra addig szedni kell. utána kezdődik a stimu. Lombik lesz. Bocsi az aláírásom eltévesztettem az előbb mert több variációt írtam mire elfogadta a gép. Szóvasl nyuszipuncs. Egyébbként nem kaptam kezelési lapot.

Kép

Krisztián 8 hónapos
Nyuszipuncs
nyuszipuncs

Pandácska,
majd 30-án kiderül, miket mond a doki... Márc-áprilisnál előbb semmiképp nem lesz a következő, de az is lehet, hogy várunk június-júliusig, nem tudom :?

Üdv Nyuszifülű,
U.ezeket szúrtam, amiket te is fogsz, már leírták, melyik mire jó! :) Ha jól gondolom, a fogigátlót se szeded még...

A tickered nagyon optimista! :D Tetszik! :wink:

Szia Kisteknős
angel37

Nyuszipuncs,
akkor mégis szeded! :wink:
Kezelési lapot majd kapsz az ellenőrző UH-kor, mikor megnézik, leálltak-e a gyogyitól a petefészkeid.

Az áremelés tudtommal hétfőtől már él... :?
angel37

Icsilya, Zölddisznó : ez aztán az információ áradat, csak kapkodom a fejem. Köszi mindkettőtöknek a részletes ismertetést.

Jud - egy nem biológus, szintén közgazdász -
jud71

ZöldCoca :)
megértettem :) azt hittem, hogy ezek egymást felváltó fázisok.
Köszi :)

Nyuszipuncs :)
akkor mindent értek. Szóval kezelési lapnak még nem is kell lennie. Most fogigátló, majd egy UH, amikor megbeszéltek mindent, hogy miből mennyit kell és mennyi ideig szúrni.

Jud :D
szintén zenész? :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok

Pandácska
holnapi naphoz ++++++++++++++++

Andrea
gratula a 6 petesejthez + a a 2 megtermékenyülthöz - és lesz ez még holnap jobb is (számtanilag)

Jud
gratula neked is a 9 petesejthez

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Hahó Mindenkinek!
Ha valakit érint esetleg:
Az Egészségügyi Közlöny -és az itt a leghitelesebb hírforrás-, szerint a gyógyszerárváltozások január 16-tól , keddtől lépnek életbe!!
Szóval ha valakinek van receptje, akkor spuri!!!!

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

igen, én rontottam el, nem 15. azóta anyu is mondta... bocs :oops: :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?