hali
ezt a litániát reggel óta írom, mindig egy kicsit hozzáteszek, amikor van szusszanásom.
ilke
hát talán egyszer csak hatni fog Lilinek, amiket mondasz neki. Amit tenni tudsz, megbeszélni vele a dolgokat, meg időnként szóvá tenni az óvónőknek.
Engem is csúfoltak sokat kicsinek, nem volt kellemes, a fehér bőröm miatt, és hogy szeplős voltam. Még a szertorna edzőm is, pedig ő már felnőtt pasi volt, folyton szívatott, utáltam is érte, többek között ezért is hagytam abba a tornát, egy ilyes fasz miatt (bocsi). De most meg röhögök a sok napon szétaszalódott bőrű csajon... Engem biztosan észre lehet venni, ha közeledek
Szerintem ilyen szivatás mindenhol van, akár oviban, akár suliban, és nem mindig a családi háttér a mérvadó. Meg hát nem egyformák a gyerekek, valaki szerényebb, van, aki vérmesebb, valahogy együtt kell élni. Kicsit Thaigatos, de sajnos ez most is így működik.
Az én fiamat is piszkálják, a nagyobbak, de ő nem hagyja magát. Tegnap pont végignéztem egy akciót a koripályán, direkt nem szóltam közbe (furán is jött volna le, ha a pályán keresztül átüvöltözök). Egy nála 1 fejjel nagyobb fiú lökdöste, folyton kilökte a sorból, Dani meg vissza, aztán meg inkább szócsata volt, a nagyobb lehülyézte Danit, Dani meg szemközt röhögte, utána meg a sorversenyben lehagyta a nagy szamarat. Jót röhögtem. Utána már nem szadizott a nagyfiú.
Jóga
Hát a párom maga kezdte el, vágyott egy kis nyugira, relax-re + mozgásra. A sima edzés (evezés, súlyzó) azért más, de azt is csinálja, meg most már ezt is, felváltva. Tegnap pl. Dani is odaült mellém és jógázott. Hát amíg én szenvedtem a lábtekergetéssel, ő lazán egy mozdulattal megcsinálta, és csak lestem, ahogy koncentrált. Hiába ő még sokkal lazább, meg nincs tele feszkóval, mint a felnőttek. Nagyokat szuszogott a légzéseknél
Az idei évről annyit hallottam, hogy a nagy változások éve, mivel a 9es ezt jelenti a számmisztikában. Majd meglátjuk mit hoz.
Manó
Én már a salzburg-i melóktól kivoltam. 6 órás út oda kocsival. Én utálom az autópályát, és mindig bérelt kocsival mentek, és más vezetett, és hát nem bízom meg olyankor senkiben, pláne, aki 170el nyomja (a bérelt kocsik legtöbször 1-2 hónaposak, kímélés nuku), és se kutyája se macskája, mellette meg a családos férjem... Akkor nyugodtam meg jobban, amikor vonattal kezdett járni. De amíg kocsi volt, addig amíg nem telefonált, hogy odaért, szétizgultam magam. Főleg, amikor egyszer össze is törték a kocsit... De azóta az a meló megszűnt, és most már nem kell járni. Persze Dubai vonattal elég érdekes lenne, hehe. Dani is a mai napig emlékszik, amikor mentünk ki a vonat elé, pedig elég kicsi volt még, alig 2 éves.
Sasha
Hát 4. lurkó, nem lenne semmi, mondjuk egy lányka, hmm? Még mi is gondolkodunk a 3. babán, hogy lesz-e vagy sem, de hát nekünk még a 2.-nak kellene megfoganni, ugye... Aztán majd utána eldöntjük, addig még sok víz lefolyik a Dunán.
Matrac
Mi a Kikában vettük 2 éve. Daninak már felnőtt méretű matraca van, 200X90-es. Bonell rugós, gerinc támaszos. nem volt olcsó, 20e ft körül volt, de úgy gondoltam, a gerinc alátámasztás nagyon fontos, pláne, hogy az enyém problémás. Meg akkor nem kell cserélgetni újra, így a 120as kiságy után egyből nagyot vettünk.
Ági
Szerintem ez a korkülönbség dolog egyénfüggő. van amelyik szülő a kicsire esküszik, más meg a nagyra, de lehet ha fordítva lett volna, akkor meg az lett volna a jó. Szerintem csak hozzáállás kérdése, hogy milyen tesók lesznek, mondom én, akinek még csak 1 gyerkőce van. Mi is kisebb korkülönbséget szerettünk volna, de sajnos így alakult, de nekem mindegy mennyi lesz, én úgy gondolom, ettől még jó tesók lehetnek. A nagyobb talán azért jó, mert önállóbb már, amikor érkezik a kicsi, jobban megérti a dolgokat. Én emlékszem, amikor a tesóm született, és hazahozták, milyen pici volt és hogy örültem. Köztünk 5 év van. Persze amikor nagyobb voltam, akkor volt, amikor a fenébe kívántam, mert folyton lógott rajtam, meg bőgött, de erre is szívesen emlékszem. emlékszem, együtt voltunk bárányhimlősek, neki könyékig zokni a kezén, nehogy elkaparja, meg felém indult el először és sokat hülyültünk és falaztunk egymásnak
. A cuccaimat mai napig szó nélkül elviszi, és elfelejti visszahozni...Meg én tanítottam biciklizni, szóval előnyei is vannak a nagy korkülönbségnek. Ma meg már aztán abszolute nem érezni. Viszont neki több mindent megengedtek a szüleim, pl. esti tvnézés, előbb kezdett bulizni.
Magdi
Akkor jó úton haladtok a szobatisztaság felé. Dani is a leghidegebb ferbuárban találta ki, hogy nem kell pelus.
Nekem a hónap már biztos nem jó a talira
, már foglaltak a hétvégék, most dédizni megyünk, aztán anyu-sógorjelöltem-tesóm szülinapja, nekünk házassági évforduló, utána meg már vége is a januárnak. De a februárban még jó lehet. Jó lenne mamatali, azon a múltkor úgysem voltam.
Balkezesség - én még az ovi első napjaiban szóltam, hogy valszeg az (a párom is balkezes), ne macerálják, de eddig nem volt rá precedens. Nálunk mindent ballal csinál, valszeg már nem nagyon fog változni, bár ki tudja. Kiakasztó, hogy még mindig vannak átnevelő intézmények....
Fejbetakarás- miket olvasok? Remélem nálunk nincs ilyen az oviban, leglábbis Dani még nem szólt róla. Csak gondolkodó szék van, na azon már ült párszor, azt mondta azon gondolkodik ott, mit fog játszani.
ez a letagadás meg még szörnyűbb, persze, mert a gyereket lehet a legkönnyebben hülyére venni, meg a szájába adni dolgokat... Ezt nagyon utálom... húúú, de paprikás lettem...