Szia Pankamama,
Amikor hazajöttem Emesévrl, itt volt a dokinõ, aki egyébként nagyon jó orvos, azt mondta akkor, hogy két és fél-, háromóránként etessem. Mosolyogva bólogattam erre, és továbbra is úgy szoptattam ahogy Emese akarta. Most is így van ez, Emese 20-án lesz hat hónapos, van hogy négy óra múlva lesz éhes, van hogy egy óra múlva. Az õ korában (mintha hetven éves volna, úgy hangzik ez
) az is nehezíti, hogy t már zavarja, ha szopáskor zalik az élet körülötte, és sajnos nem mindig tudok elvonulni, Ábel fiam (máj-ban lesz 3 éves) ott sertepertél, csakazértis kiabál, húzgálja Emese fülét stb. Szóval szegény kislány pár percig szopizik, aztán jön a nyaktekergetés, és egy óra múlva megint éhes... Plusz két foga jön egyszerre, nehéz az élet...
Azt nagyon jól csinálod, hogy akkor eteted, amikor éhesnek átod, nem pedig az óra szerint. Ha negyven percig nyammog, akkor hagyd negyven percig nyammogni. (Ha csak nincs nagyobb gyerkõcöd, akkor talán van idõd... Ha unod, akkor olvass közben. (Én bevallom, Ábellel még olvastam. Most már inkább aludnék én is, de Ábel nem hagyja...) Biztos, hogy a kicsi lányod jóllakik már, azért is alszik el (sok baba tele pocival még imád cumizni, és hát igazuk van: nem is lehet jobb, mint tele hassal anyu karján lenni, és cumizni a cicit...
). Legalábbis szerintem valszeg a kislányodnak nagy a szopásigénye (vagyis a cumizási igénye), ez nem baj. Feltéve ha Te is bírod a gyûrõdést.
Éjsdzakára azt tudom tanácsolni, hogy vedd magad mellé, és akkor nem kell félálomban ott kókadnod vele, amíg szopik, egyszerûen megszoptatod, és akár alhatsz is, mikor a bimbó már a szájában van. Én mindkáét gyereknél így csináltam/csinálom (Emese még mindig velem alszik), és bár mostanában az éjsztakái nagyon nyugtalanok a foga miatt, sokszor felébreszt ugyan, de éjszakáznom mégsem kell - már áélmomban is megszoptatom...
Remélem, tusdtam segíteni valamit...
üdv
Zsóka